פערים ברמה הדתיתאלי שבשמיים

ערב טוב! מן הסתם שאת השאלה הבאה שאשאל כבר שאלו  , אך לצערי לא מצאתי היכן  , בקיצור הציעו לי משיהי ונפגשנו וכאן הייתה הטעות שלי שלא ביררתי מספיק , מבחינת אישיות, חיצוניות ושיחה זה היה בדיוק מה שאני מחפש באמת !! , אך היה פער דתי לא קטן שכן אני לומד בישיבה גבוהה ומתכנן בעז"ה לסיים את הרבנות שהתחלתי עד כה ואני מחפש משיהי תורנית ושלא תבינו אותי לא נכון היא כן רוצה להתחזק מהמקום שהיא נמצאת אך היא לא יכולה להבטיח לי וראיתי שהיא לא מאלה שלא מוכנות בכלל אלא כן הייתה הסכמה אך לא מלאה  ( כמובן שלא האצתי או משהו ) לסיכום מה שהפריע לי זה רמת הלבוש ( מבחינת אורך חצאית שזה עד הברך ) והרמה התורנית שאת האמת אני ממש רוצה עוד , אבל שאר הדברים היו בדיוק כפי מה שאני רוצה , אשמח לתגובות מה אתם אומרים ותודה !! , ויש לציין שזו פעם הראשונה שהיא נפגשת עם בחור ישיבה גבוהה בד"כ זה בחורים שעובדים וקובעים זמנים לתורה .

וואי, ממש דילמהיושר בן אמת

היא רוצה חיים עם אדם תורני? 

אם אתה נבחן ברבנות נשמע שאתה ישיבש רציני

דילמהאלי שבשמיים

ראשית תודה!! , אני באמת עושה עוד מלא פרויקטים בתוך התורני אך אני אומר זאת רק מפגישה חמישית ואילך כי יש כאלה שנתרעות מזה חחח  , היא כן רוצה בית תורני אך זו פעם ראשונה שהיא יוצאת עם אחד כמוני ולכן הלחיץ אותה בהתחלה הקטע של הפרנסה , אני ממש מבין אותה אך אמרתי לה שלא תיהיה בעיה עם זה  , מבחינתה זה כן,  אך אני ממש מתלבט היא די צעירה (20 ) ויש שני צדדים למטבע , מצד אחד היא יכולה יותר לקבל מאשר אחת בת 25 שכבר הדעות שלהן מקבועות ( ואותו הדבר גם לגבר ) מצד שני יש את החיסרון שעדיין אין יציבות השקפתית בנושא הזה ומי כמוני יודע , חח בקיצור אין לי מושג מה לומר ...

מה זה תורני בשבילך?advfb

חצאית עד הברך/רצפה?

בשום דבר לא כדאי שהיא תצטרך להשתנות בשבילך.

אם תבין שתורניות לא תלויה באורך החצאית אז תוכל מצד אחד לא להתפשר מצד שני תוכל להמשיך איתה.

קיצר אם תורניות בראש שלך זה לעשות X Y Z כל עוד היא לא עושה את זה לא כדאי שתסמוך שהיא תשנתנה.

תורניות בשביליאלי שבשמיים

זה קודם כל במידות , בפנים , אך כך יש את החיצוניות וכן אני מעדיף משיהי עם גרביים וחצאית - כי צניעות בשבילי זה ממש חשוב לי , אך לצערי נפגשתי עם כאלה שהיו להן את הסממנים החיצוניים אך הצניעות שבפנים לא הייתה , לכן אני מתלבט ולא אני תמיד אומר מראש שאני לא מתכוון לשנות אף אחד , מה ששאלתי אותה זה האם בהמשך כמובן בקצב שלה היא תסכים להאריך ( ושאלתי עם טאקט והיא ממש לא כעסה ) ..

עדיין קשה לי להאמין שאפשר להתנות עם מישהו על שינויadvfb

לא משנה איזה שינוי. אבל מה שאני אומר מתפיסה מסויימת שגיבשתי, אולי היא לא נכונה. זה לא מדע מדוייק.

לא בונים על שינוייםתפוחית 1
אענה על זה מאוחר יותר. כותבת פה כדי שתהיה תזכורתמקום בעולם
דילמה רצינית אולי אגיב מורחב מאוחר יותראנונימיות
בינתיים אגיד שעם הבנה שלא משנים את בן הזוג וכל אחד אחראי על עצמו והרבה הערכה הדדית קבלה של השונה ועבודת המידות אפשר להתגבר על פערים מסויימים. תלוי מה רמת הפער? היא עם מכנסיים ואתה רוצה ללמוד כל החיים? או שהיא הולכת קצת מעל הברך מגרד באיזור ואתה מעדיף ארוך? זה קריטי. לענ"ד חילוני ודתי זה פער משמעותי מידי למרות שגם כאלה יש אבל יש פערים שהם פחות משמעותיים וניתנים לגישור בקלות. הכי חשוב- מידות טובות. זה הבסיס לכל המכשולים
זה ברור שאין לי כוונה לשנותאלי שבשמיים

הבעיה זה שהיא פעם ראשונה יוצאת עם בחור ישיבה , והיא לא יודעת איך להתנהל היא הסבירה לי את החששות שלה רובן נובעות מחוסר ידע  , והיא צעירה (20) כפי שכתבתי לא שחלילה שאני מזלזל  בגיל שכזה , אבל זה די ידוע שבגיל כזה אין הרבה ניסיון בפרט בשידוכים , הקטע שאני רוצה שהיא תאריך את החצאית , וגם אם יהיה אפשר ללמוד וכמובן במידת הצורך לפרנס - שוב אני לעולם לא אעיר לה על החצאית ובטח  שרק יצאנו לפגישה ראשונה , אך רק שאלתי האם היא תסכים להתחזק בעתיד כמובן בקצב ובזמן שלה זהו ... שאר הדברים ממש בסדר שהשיחה הייתה ממש כיפית ושמחה שזה בונוס שקשה למצוא ...

מגיבה בינתיים רק לגבי הגיל כי ממש צרם ליאנונימיות
זה כל כך אינדיבידואלי!! אתה מדבר פה עם בחורה בת עשרים שכבר נשואה עם ילדה...
אז זה תלוי ממש בבן אדם וברמת הבגרות שלו לא רק בגיל.
ובשתי מילים נוספות לגבי ההסכמה לשנות אורך חצאית יכול להיות שכן יכול להיות שלא יכןל להיות שתסכים להשתדל תלוי איך יתפתח הקשר כמה תהיה לה חשוב וכמה תצליח להעביר לה מסר בריא בכיוון. אבל זה בהמשך... תוכלו לדבר על זה
אם היית רואה מה כתבתיאלי שבשמיים

כתבתי שהגיל לא בהכרח מביע על חוסר בגרות .

קראתי את גם זה-אנונימיות
אבל זה די ידוע שבגיל כזה אין הרבה ניסיון בפרט בשידוכים.
נשמע מההודעה שאתה לא מעריך אותה אפילו לא במודע
ח"ו , ממש לא התכוונתי לכךאלי שבשמיים

פשוט היא פעם ראשונה יוצאת עם בחור כמוני , ואני חושש שבסוף הפערים ממש יתגלו והיא תילחץ !! , בכל מקרה נראה לי כאשר הספקות הן כל כך גדולות אז באמת עדיף לוותר...

אתה חייב לעבוד על סימני הפיסוק שלךפשוט אני..
קראתי קצת גם את התגובותוירושלים של זהב
ובכלל לא בטוח שהיא פחות תורנית ממך. עצם זה שהסכימה לצאת אתך מראה שיש לה שאיפות דומות. התורניות נמדדת בכל כך הרבה רבדים וצריך לראות את המכלול.
בכל מקרה, אישה שנשואה לרב באופן טבעי תאריך את החצאית שלה.
לדעתי תמשיכו ותנסה להבין את תפיסת העולם שלה. כמה ה' נמצא בהחלטות שהיא עושה וביום יום.
תנסה לא לשפוט, אלא לראות איך אתה מרגיש לגבי השיח. אם יש הזדהות, אם אתם משדרים על אותו גל. ואיך זה משפיע על עבודת ה שלך בפועל - מרומם? מרחיק?
תהייה כן עם עצמך ואל תתקע על פרטים.
זאת דעתי, בהצלחה גדולה!
אתה מעריך אותה? חייבת להיות הערכהתפוחית 1
זה היה נשמע שאתה מרגיש לגמרי מעליה
הערכה היא מילה גדולה מידי לפגישה ראשונהאלי שבשמיים

אני עדיין לא מכיר אותה .

לא ראיתי שזה פגישה ראשונה..תפוחית 1
אבל קח את העניין כנקודה למחשבה אם תחליט להמשיך
אני מצטרפת לתגובה הזאת..משתמש אנונימי

חייב שתעריך אותה, שתרגיש שיש לך מה לקבל ממנה ושלא תחשוב שתוכל בהמשך "לשפץ" אותה לכיוון שמתאים לך..

לפני כמה שנים טובות יצאתי עם בחור שלמד הרבה שנים בישיבה, המון ידע היה לו, מוערך בחברה וכו' ואני מה..? הרגשתי קטנה לידו..

לקח לי הרבה מאוד זמן להבין שאין לי מה להרגיש קטנה לידו ,פתאום הבנתי שגם לו יש חסרונות ואפילו חסרונות מהותיים וכל הבועה שהייתי בה התנפצה לי וזה שינה הכל..

קשר צריך להתבסס על הערכה אמיתית שלך כלפיה ושלה כלפיך.

חחח חברהאלי שבשמיים

רובכם עונים לי תשובות לא רלוונטיות תסתכלו היטב מה כתבתי ! , זו פגישה ראשונה ...

טוב, עונה.משתמש אנונימי

אם הבעיה היחידה זה החצאית.. בחייך, תתבגר ותפסיק עם השטויות האלה..

זה לא שהיא הולכת עם מיני, נכון?

לך אין חולשות? אז מה אם אתה נחשב חיצונית יותר דוס?

בנות הרבה יותר צנועות פנימית, תמימות..מה שא"א לומר על הרבה דוסים..

סליחה שכתבתי חריף אבל הייתי חייבת.

זה לא חריףחיות צבעונית
זה בוטה..
אם אלו הבחירות שלו אי אפשר להגיד לו על זה שזה ''שטויות ושהוא צריך להתבגר''.
אפשר להסביר למה לא מסכימים, אבל לשפוט ולזלזל בד"כ לא עוזר.
שובאלי שבשמיים

אני ממש מבקש סליחה אם גם אני נשמע :"חריף " , אבל לא ראית מה רשמתי ? כתבתי שזו לא הבעיה היחידה !! , ונגיד שזו הבעיה היחידה כמו שלך יש דרישות זו הדרישה שלי , להבא ממליץ לקרוא מה כתבתי לפי שעונים תגובה לא רלוונטית ...

אולי לא תאהב את התשובה שליהפי
אבל אני חושבת שאצל נשים הדת היא חלק מהאשיות
היום יומית ושאצל בנים דת זה משהו טיפה יותר טכני.
כל עוד אתה שם לב שהיא באמת חיה את ה' חושבת על הזולת יש לה לב זהב..
היא אישה טובה ותהיה אמא טובה
מבחינתי הרמת לבוש כאן לא קריטית..
מה שכן קריטי זה האופי שלה..
המעשים שלה היא מחפפת גם ונכנסת למסיבות? כמה חשוב לה שמירת נגיעה?
אם חשוב לה מאוד ויש לה קושי רק באורך חצאית.
אז לגמרי תנסה שוב.
בהצלחה
לא בהכרחחופשיה לנפשי
זה עניין של אופי והתנהלות בחיים
הדברים שכתבת הם מאוד חמוריםadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג בשבט תש"פ 23:57
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג בשבט תש"פ 23:48
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ג בשבט תש"פ 23:42

שהדת אצל הגברים היא דבר יותר טכני?! איזה מסר זה אמור להעביר לנו? במיוחד שאין ביסוס בכלל לדבריך.

זה שיש גברים 'פוסלים' על אורך של חצאית זה לא בגלל שאצל גברים עבודת ה' יותר טכנית. זה ניתוח ממש לא נכון.

בוא תגזים יותרהפי
כתבתי טיפה יותר טכני ..
איך אתה מסביר את הסבתות עם האמונה המטורפת שלהם שלאו דווקא רכשו אותה מלימוד תורה..
אצל בנים זה פחות ככה
וראיתי פעם משו שאולי קשור:
"אם נניח שהאמונה הינה כמשהו ריגשי, פנימי ואינטואבטיבי שטבוע בנו ממילא תהיה לנשים נטייה טבעית יותר להימשך אליה מעצם מבנה אישיותם, שהרי לא סתם נשים פטורות ממצוות עשה שהזמן גרמא.
הן שלמות יותר, מעוצבות יותר וזה דבר ידוע כחלק מכך שבנות בגילאי העשרה הרבה יותר בוגרות ומיושבות מבנים.

ואם האמונה היא דבר שכלי, נאמר אז שלגברים תהיה עדיפות שהרי ידוע שבמערכת האיזון הפנימית בין הרגש לשכל, ישנה נטייה אצל הגברים הנוטה לכיוון השכל."

אנסה לתת הגדרה נוספתadvfb

לאמונה - הדיבור של הנשמה. ונשמה יש לנשים וגברים במידה שווה ומשניהם היא מדברת.

אפשר מקור למה שציטוט שהבאת?

יש גם סביאם אמונה לא פחות מטורפת מסבתות ;)

יש בשיחות הרצי"האוי טאטע!
על פרשת יתרו
שגברים הם יותר "טכנים-רוחניים(ציטוט מדוייק)"
לעומת האישה שעשאה כרצונו
לפיכך יוצא שטכני בעצם מזוהה עם הרוחני. מעניין ממש.advfb

כי כיום המילה 'טכני' משמשת כמשהו שהרק מעשי בלי מטען משמעותי מאוחריו.

לעומת זאת לפי הניסוח של הרצי"ה טכני (המעשי) הוא הוא הרוחני. מדהים.

תודה על השיתוף. 

לא... הפוךאוי טאטע!
גברים הרוחניות שלהם היא טכנית, ומתבטאת בעיקר במצוות מעשיות
נשים הרוחניות שלהם היא יותר חייה והם יותר מכוונות לרצון ד'
זה היה מקור להפי
בעיני יש משקל לפער בתחום התורניעיגול קטן

לא אומרת שאי אפשר להתמודד מולו, ואולי גם לחיות אותו בטוב..

אבל ברור שיהיה צורך בהרבה פשרות והכלה של כל צד. וצריך לדעת לאן נכנזים. צריך לבחור להכנס למורכבות הזאת..

כחרדית - זו שאלה לאדם גדול ממשרשש
עבר עריכה על ידי רשש בתאריך כ"ד בשבט תש"פ 08:53

האם להתגבר ולסמוך על ה שזהו לא זיווגך אם איננה מספיק תורנית כמוך

או שאם ככה ה הוביל אותך, הרי שיתכן שזהו זיווגך ושאכן היא תעלה מעלה מעלה יחד איתך

בפרט שאני מבינה מקריאה שזה רק בתחילת הפגישות

ככה שחשוב כמה שיותר מהר לשאול ולא להתקדם בקשר כלל בשום אופן

ע"מ לא להגיע לדרך אל חזור או חלילה שיברון לב (לך או לבחורה, תיזהר גם עליה ורגשותיה!)

הערה בצד, כאשת אברך - מי שלא מורעלת על העניין, זה לא קל בכלל בהמשך

בחברות/משפחות  מסוימות עשוי להיות קשה מנשוא כי זה פחות נפוץ וגם פחות מוערך (שזה דבר קריטי לאגירת כוחות נפש לצורך ביצוע המשימה הקדושה הזו להיות אשת רב/אברך)

ואת גם מקבלת פחות עזרה מההורים (כי זו בעיה שלך שבעלך אברך ושילך לעבוד אם אין לכם מספיק וכד')

אם בחורה אינה תורנית מספיק (עדיין) אבל מחפשת בן תורה (כלומר אינה נפגשת כלל אם כאלו שאינם תלמידי ישבה יום מלא) יש עדיין מקום לדון האם תצליח בזה כי האתגר גדול

אבל אם אינה מחפשת אפילו, אלא רק במקרה פגשה בך/ הסכימה לפגוש למרות ש וכד', אז זה נשמע לי פחות אפשרי

מדגישה לך שהחלק הקל זה להאריך חצאית, וגם זה לא ממש קל

כשאת יושבת אחה"צ אחרי יום עבודה ארוך ומתיש (כי את צריכה לפרנס) בהריון מתקדם עם שלושה ילדים שקופצים לך על הראש ואת יודעת שבעלך עוד רחוק מאוד מאוד מלחזור, אם את לא חדורה ב"נשים במאי זכיין" את לא תצליחי

סליחה על ההרצאה, הנושא קרוב לליבי, משתוקקת לעוד ועוד אברכים/רבנים בעמינו...

בתור אחת שהתחתנה במצב הזהאון17

אני הייתי בסמינר והשאיפה שלי היתה רוחנית וחרדית מן המנין אבל אחרי החתונה דברים משתנים ..אני ממליצה לך לחשוב קדימה ברמה של האם אני אכיל את זה שהיא *לא* תישאר או תתחזק ברמה שאתה מעוניין שתתחזק בה?? כי הכל יכול לקרות במיוחד במצבים כאלו ..אני מקרה קלאסי 

אני אומרת בשיא הפתיחות שזה כבר לא אותו דבר בתור אחת שהיתה ממש בשלב גבוה "בסולם החרדיות"

בעלי נשאר אברך והוא נמצא במסגרת חרדית ואני עובדת אז הרוחניות צריכה תחזוק  והמון רצון .

היום אני לא חרדית כפי שהייתי כי לבעלי קשה שהיו לי "נפילות" שלא מתאימות לטייטל חרדית(שירים לא דתיים וכו'..)מה שגרם להמון ריבים מחלוקות שאין מהם מנוח ..וזה לא כיף לחיות ככה..

דבר שיכל להיגמר אחרת בעולם וסיפור אחר..

בכל מקרה זה מצב לא פשוט אם ישנה נשיאת חן ואתה ממש מתחבר כדאי מאוד ללכת למישהו שמבין בעניין ולברר איתו ועם אנשים שמכירים אותה את הגבולות שלה ..ומה הלאה

יש רבניות שהולכת עד הברך.....מי.תהום
למה לסבך על דברים חיצוניים?
גם 'רמה תורנית' באיזשהו מובן של הדרישה היא חיצונית...בחורה פשוטה עובדת ה' ואוהבת ה'...אתה מתחתן איתה או עם הבקיאות שלה באורות ובכוזרי? אתה מקים בית עם בחורה או עם סטיגמה של איך דוסית אמורה להראות ולהתנהג?
רק לגבי הכותרת-והוא ישמיענו
לפי כל הדעות החצאית צריכה לכסות את הברך. יש מחלוקת לגבי החלק שבין הרגל לקרסול, וגם בזה דעת רוב מוחלט של הפוסקים שצריך לכסות עד הקרסול. מה שמשנה זה מה ההלכה ולא מה אנשים עושים.

ו – אורך השמלה ואם חובה לגרוב גרביים – פניני הלכה
עד הברך משמע כולל הברך לא?מי.תהום
אכן התלבטות. כמו כל התלבטות בפערים בין בני זוגיודו ל-ה' חסדו

מה הדברים הכי הכי קריטיים לך?
שבלעדיהם פשוט ברור לך שלא תוכל להיות מאושר?

איך אתה רואה את חייך כטובים, גם כשלצידך אשה נפלאה

אבל שלא מתלבשת כמו שחלמת

ולא עם שאיפות רוחניות בדיוק כמוך?

מה תרגיש אם תגדל לתפקיד תורני בע"ה

אבל בניראות החיצונית, אשתך לא תהיה ביינישית?

אם התקשורת והחיבור ביניכם מחפה על הפער הדתי, תוכל לחיות כך?

אם לא תוכל לחיות כך, כי אם זה סופר קריטי, 
למה להמשיך?

כמובן שהכי חשוב זה הקשר שנוצר ביניכם,
היכולת להתקדם יחד, לחשוף חולשות,
להכיל אחד את השנייה

ואם יש את הקשר הזה, זה המון.

אבל, אתה צריך לבוא במוכנות פנימית להתחתן עם דגם אחר ממה שדמיינת בעבר.

הרבה אור וטוב, והצלחה בהתלבטויות

לדעתי זה קשר שיש לו בסיס התחלתי טובהיום הוא היום
אישיות חיצוניות ושיחה נעימה. זה הרבה וכדאי לתת לקשר סיכוי.

לדעתי צריך להבדיל בין תורניות לפערי השקפה ושמירת מצוות: לא חייבים שהיא תלמד תורה בדיוק כמו x, או שהיא תתנהג בדיוק בסטנדרט מסויים.

מה שכן חשוב זה שפערי ההשקפה יהיו בבירים ושמבחינת שמירת מצוות תהיו במקום שמספיק דומה (אורך חצאית זה חלק מסויים בשמירת מצוות, ממש לא הכל).

לדעתי דווקא טוב לספר לה על הפרוייקטים הנוספים שאתה עושה. זה יכול לעזור לחיבור.

בפגישות הראשונות מחליטים האם יש בסיס ולא להתחתן עדיין אז כל עוד יש ספק אבל גם יש כיוון חיובי לכ קטן שווה לבדוק ולהשקיע בקשר. אם אין ככ בסיס והערכה באמת נכון לסיים קשרים. כאן זה לא נשמע המצב.

בהצלחה!
אל תתבלבלמהי אמתאחרונה
לצערי יש קטע להגיב בלי קשר בפורום הזההה
להתקיף או להתיפייף.
אשריך שאתה כזה דוס או לפחות בשאיפה.. ברור שמראה חיצוני מעיד על הפנימיות, אעפ"י שאין לשפוט אדם עלפי חיצוניותו בלבד.
אם יש פער משמעותי בחיצוניות, זה לא משו ששווה להמשיך או לנסות כי זה עיקרון..
כרגע זו היא בתור אישה ועוד יומים זו הבת שלך.. ואז יש בעיות עם מסגרות חינוך ןכו..ואני מדברת מניסיון אישי..
זה שהי נחמדה אז סבבה יש הרבה בנות נחמדות..
תכוון הכי לכיוון שלך ולשאיפות שלך וה' יסדר את ההמשך..
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך