השרה ציפי חוטובלי: "מי ישמור על ערכי הציונות הדתית? לפיד?"אוהב א"י והעם

בטח לא ימינה!!

השבת התארח בבית הכנסת שלנו ציוני דתי אמיתי:חבר הכנסת, האלוף במילואים ומפקד בהד1 לשעבר

אליעזר שטרן. בן לניצולי שואה שלדעתי ראוי להנהיג את מדינת ישראל יותר מכל מועמד אחר.

כמובן שדברנו רק דברי תורה בפרשת השבוע.דיונים בגובה העיניים ללא שום נסיון לגלוש לפוליטיקה.

הציונות הדתית צריכה לחזור לערכים הישנים שלה מלפני אותה תקופה שחבריה היו רוקדים בסבסטיה

ומושכים את כל התנועה המפוארת הזאת רק ימינה.

לא בכדי כוחה הפוליטי של הציונות הדתית יורד מטה מטה.

אתה ברצינות רואה דמות, בזה שהיה ראש אכ"א בזמן הגירוש?!הסטורי
שלא רק מילא פקודות, אלא מילא אותן בהתלהבות רבה. רדף חיילים שהיה להם קשה. עבר על החוק והדליף מידע פרטי על חייל מצטיין, לחבירו העיתונאי (אז) יאיר לפיד, על מנת להשמיץ חייל מצטיין?!
בזמן הגירוש הוא מילה פקודות כמו שמירי רגב שאני לא ....אוהב א"י והעם

....מחזיק ממנה הרבה. 

אז כדי שלא תתחמקהסטורי
http://www.google.com/url?q=https://www.inn.co.il/News/News.aspx/386103&sa=U&ved=2ahUKEwjIto-f9ufnAhUd8uAKHRiQC7AQtwIwA3oECAkQAQ&usg=AOvVaw0841tVWxiUzkmgHpBBmnXb

זה היה אחרי הגירוש וזה היה לגמרי בהתנדבות. אגב, גם בגירוש, היו כאלו ש'רק מלאו פקודות', לא בסדר, אבל נו. אלעזר שטרן מילא את חלקו בהתלהבות רבה.
והנה דוגמא (אחת מיני רבות) ליחסו לתלמידי חכמיםהסטורי
דוגמא אחת מיני רבות, לאובססיה שלו לישיבותהסטורי
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/265163

אכן ציוני דתי ל'תפארת'
דוגמא נוספת ליחסו ה'מכבד' וה'אמין' לתלמידי חכמיםהסטורי
ושלא יהיה ספק, ממש לא שכחנו ולא סלחנו למירי רגבהסטורי
שדיבררה את הגירוש באופן בלתי נלאה, עם חיוך גדול מרוח על הפנים, בזמן שאלפי אנשים נעקרים מביתם ושדותיהם וערי הקדש נהיות שממה.

זה לא מצדיק את שטרן.

חפ"ש, אמנם לפי ההלכה והמוסר הטבעי היה אמור לסרב פקודה, אבל יותר קל ללמד זכות שפחד, ששתפו לא את המח, שחשב שלא ישנה וכד'. הקצינים בקבע ובמיוחד הבכירים שבהם, יכלו לסרב/להתפטר - אם רגב/שטרן/ הר' וייס/ גרשון הכהן/ יפתח רון טל/ יאיר נווה ודומיהם, היו מודיעים שאינם חלק מהעניין, הם בהחלט היו יכולים לעצור אותו.
לא סלחת אבל בטוח בקלפי תשים פתק שישדרג את מירי רגב. נכון????אוהב א"י והעם

אני לא אצביע למפלגה שבה מירי רגבהסטורי
אם במסגרת אילוצים קואליציוניים גם היא תקבל תפקיד - זה כבר לא תלוי בי.

ומעניין שרק להודע הזאת הגבת. לכל ההודעות, ששלחתי אחת אחת כדי שלא תתחמק, על 'ערכיותו' של שטרן - לא הגבת...
האם אתה תשים בקלפי פתק שישדרג את אליעזר שטרן?מיכאלצ

אם אתה רוצה להשפיע, בא ותשפיע. מי שבוחר לחיות בגלות שלא ייתבכין שהמפלגה שהוא לא אוהב ניצחה.

אם תצביע נץ, אתה זה שתשים בקלפי פתק שישדרג את אלעזר שטרן.אריאל יוסף

מה הקשר?מיכאלצ

אני לא מתבכיין. רק תדאג שבן גביר לא יתחרטאוהב א"י והעם

מה קשורה ציפי חוטובלי לימינה?עוזר ישראל

היא בכלל חושבת שהיא ציונית דתית בליכוד אבל....אוהב א"י והעם

...גם ימינה מתרחקת מערכי הציונות הדתית

כי המפלגה של יעל גרמן ועופר שלח יותר קרובה...הסטורי
אני בכלל לא אוהב את הגישה הזאתמבקש אמונה

שמבטיחים שמירה על הערכים של המגזר במקום פשוט לשמור על מה שטוב לכל היהודים.

אותי זה מרחיק..

אלעזר שטרן? אחד המזיקים!כתר הרימון
מסכים. רוצה אותו שר הדתות? זרקי את קולך לפח.אריאל יוסף

והכי חשוב, אתה לא מכיר את אלעזר שטרןמבקש אמונה

חברים שלי שהיו תחתיו בצבא כל הזמן סבלו ממנו והוא התנהג אליהם כאילו הם אשפה - לא פחות!

קל מאד - ויש הרבה אינטרס - להיות נחמד מול ציבור 

הענווה נמדדת ביחס לאנשים הקטנים שתחת שליטתך. בזה הוא נכשל... עלוב במילואים.

אם אחד שעשה לביתו עד גיל 28 ופתאום נזכר...אוהב א"י והעם

... שבשביל המשך הקריירה שלו הוא צריך שירות צבאי סמלי של שנה וחצי

ואיך שהוא הוא הצליח להתקבל לשרות VIP בצבא בגיל מופלג כזה, זה יותר ערכי מאחד ששרת שרות משמעותי 

בצבא, התמנה למפקד בהד 1 וגדל מפקדים עתידיים בצהל, אז יבוסם לכם.

אני מקווה שכשאתם מקבלים לעבודה מועמדים לתפקיד ומסתכלים על קורות חיים

הבחירה שלכם תהיה שונה.

לחזור על שקרים וכזבים לא ישנההסטורי
שירות צבאי אינו מילת קסם. בצלאל לא 'עשה לביתו', הוא ישב כמה שנים ולמד תורה. כשסיים, הודיע לצבא שכבר אינו תלמיד ישיבה והצבא, משיקוליו שלו התמהמה מלגייסו. כל הזמן הזה הוא עסק בפעילות ערכית חשובה הן במסגרת ההתנגדות לגירוש (ושילם על כך בישיבה במעצר) והן במסגרת שמירה על אדמות הלאום מפני ההשתלטות הערבית (מה שהמדינה משום מה לא עושה בעצמה). גם ללימודי משפטים, הוא הלך במסגרת פעילותו האיגיאלית ברגבים. מדהים ומביך שאדם שבשביל 'לעשות לביתו' ירד מהארץ וקבע את מגוריו על אדמה טמאה, לא מתבייש להאשים את מי שגם המקצוע שלמד, הוא בשביל ליישב את הארץ.

לאעזר שטרן כנראה יש הרבה זכויות על שנות שירותו הצבאי, אם כי בשנותיו האחרונות בצבא וגם כפוליטיקאי - הוא עשה ועושה הכל כדי לפגוע בכל הקדוש והיקר. כפי שתיארו לך למעלה, גם בתור קצין, הוא התנהג בגועל לחיליו. הוא ממש לא מייצג את ערכי הציבור הדתי לאומי.
אני חוזר ואומר...אוהב א"י והעם

אני מקווה שכשאתם מקבלים לעבודה מועמדים לתפקיד ומסתכלים על קורות חיים

הבחירה שלכם תהיה שונה.

לא הבנתי, אני אמור לבחור אדם שפוגע בכל הקדוש והיקר ליהסטורי
רק בגלל שלפני עשרים שנה ומעלה, הוא עשה דברים טובים?!
חזרנו לסגנון טול קיסם טול קורה אבל נעזוב את זה...אוהב א"י והעם

.... מה בנוגע לאותו שר שהחליט בשיקול דעת מוטעה ובניגוד להלכה להשחית גופה

של אדם מת ובגלל זה כל הדרום שוב סוער? 

זה אמיתיהסטורי
אין לי מושג, איך אתה, שירדת מהארץ בגלל כסף, לא מתבייש להאשים את מי שכל חייו מסור לעם ולארץ, בזה ש'עשה לביתו'.

ולגבי השר, איני חסיד שלו, אבל מה בניגוד להלכה בלבזות מחבלים שפלים - אדרבה, דווקא העצבנות שלהם מוכיחה שהמסר הועבר.
מאיפה אתה יודע למה עזבתי את הארץ???אוהב א"י והעם

אולי אני לא יכול לחזור לארץ בגלל איזה מופקר שעקץ אותי במדינה המופקרת שלך ונאלצתי לברוח מבלי לחזור?

אל תוציא את עצמך מהכללהסטורי
המדינה היא של כלל ישראל וממילא שלך בדיוק כמו שהיא שלי.

כל מסקנותי עליך, הם מתוך דברים שכתבת בעבר בפורום.
שאלת את עצמך למה אני משתתף בפורום הזה דווקא?אוהב א"י והעם

אז שתדע שדווקא בפורום שבו כמעט 100 אחוז מהמשתתפים תומכים בממשלה מופקרת

מבלי קשר בין ימין לשמאל אני אנסה כל הזמן לשים מראה מול העיניים וזאת הדרך שלי

לא להוציא את עצמי מהכלל.  תראה מה שקורה כרגע. כולם יודעים כולל האוייבים

שלנו שלכוחות היבשה אין יכולת להכריע את המצב כמו כן בגלל מדיניות של הפרדה

בין עזה ליהודה ושומרון הממשלה מגלה רפיסות כבר שנים רבות.

בנוגע לשרשור המקורי אז מצבה של הציונות הדתית הוא נייר הלקמוס של מצבה של המדינה.

לסיכום

יש לי בן שגדל כאן וכרגע משרת בצהל,

יש לי עוד בן ששנה הבאה רוצה לשרת בצהל.

אז גם בנושא זה ההבחנה שלך שגוייה אני חלק "מהחגיגה" הזאת שנקראת מדינת ישראל.

רק מה שלא כמוך ושכמותך שמסתכלים בפרספקטיבה רק של ימין או שמאל

יש לי ראיה הרבה יותר רחבה בנוגע לאיכות השלטון בארץ ישראל.

הדבר האחרון שאפשר להגיד עלי, זה שאני מסתכל רק בפרספקטיבה שלהסטורי
לענ"ד, אני בהחלט רואה כאן מציאות מורכבת. בהחלט מתייחס במורכבות לדוגמא לרה"מ על מעלותיו והישגיו ויחד עם זאת מודע ומתריע על חולשותיו וכשליו. כך גם לגבי פוליטיקאים ואנשי מעשה אחרים.

מי שרואה, בכל אחד רק את מעלותיו ומתעלם מחסרונותיו (במיוחד כשהם נמצאים בחיפוש גוגל פשוט), או רק את חסרונותיו ומתעלם ממעלותיו. מי שנדבק לסטראוטיפים, במקום לסך כל ההתנהלות במגוון התחומים העומדים על הפרק - כדאי שיסתכל קודם כל במראה בעצמו...

התיחסתי למה שכתבת - אתה כתבת על, אני מצטט: "המדינה המופקרת שלך", לזה התייחסתי כשבקשתי ממך לא להוציא את עצמך מכלל ישראל.
"זה לעומת זה עשה אלוקים"אוהב א"י והעם

בכל דבר יש חיובי ושלילי אבל מה לעשות שיש לדעת אנשים מסויימים אצל נפשות מסוימות מסה שלילית

דומיננטית ואצל אנשים אחרים אותם נפשות עם מסה חיובית דומיננטית.

העיקר ידידי שבהמשך תוציא מהלקסיקון הלא ענייני לגבי את המושג "סיר הבשר" מבטיח?

לא יודע מה לעומתהסטורי
מי שאצלו כל היחס לרה"מ הוא תמיד שלילי, תוך התעלמות מוחלטת מהישגיו הכבירים (בדיוק כמו מי שנוהג להפך ומצדיק את חולשותיו וכשליו) - אינו פותח פרספקטיבה, אלא רק גורם לעצמו אנטגוניזם.

את מה שכתבתי עליך, הבנתי מתוך הודעותיך. אין לי כח לחפש חודשים אחורה, אבל זה מה שאתה כתבת.
אני מוכן לא לתקוף אותך אישית, אם אתה תמנע מלתקוף ולהשמיץ אנשים וציבורים, שכל חייהם מסורים לכלל ישראל, בהאשמה, שכבר הוכיחו לך שהיא שקרית, שהם 'עשו לביתם', או שכל מה שמניע אותם זו תאוות שלטון.

תקפיד אתה שהבקורת שלך תהיה עניינית ולא סטיגמטית, מסתבר שישיבו לך באותו מטבע.
לא עוד ביבי זה הכי ענייני בעולם!!!!!אוהב א"י והעם

התייאשתיהסטורי
נראה לי שצריך לפתוח פורום מיוחד לך ול@@איתן גיל, תאזנו אחד את השני...
אתה דווקא עונה לו לא רע. אני עוקב. בגלל זה אני לא מבין....אוהב א"י והעם

...למה אתה לא בעד סיום השלטון שלו. רק בגלל שארץ ישראל בסכנה?

אל תדאג לא אלמן ישראל.

תקרא את הקישור הזה ותבין מה קורה במדינת ישראל. שום דבר לא השתנה מאז כתיבת המאמר

https://law.acri.org.il/he/wp-content/uploads/2016/02/debts-report2016.pdf

כי החיים אינם שחור-לבןהסטורי
אחזור ואומר, לנתניהו יש חולשות גדולות (כפי שכתבת, אני עונה ל@איתן גיל טוב) ויש לו גם הישגים משמעותיים הן בתחום הכלכלי, הן בתחום המדיני ועוד.
מבחינת יחסי חוץ וכלכלה, מדינת ישראל נמצאת היום במקום הכי טוב מהקמתה. כמובן שגם אחרים פעלו וגם תנאים חיצוניים הועילו, אבל לנתניהו ומדיניותו יש אחוזים משמעותיים מההישג.
גם בטחונית, יש לו חולשות וחבל שאינו פועל יותר טוב, אבל אחרי כל הביקורת המוצדקת - המצב היום הרבה יותר טוב, מימי האוטובוסים המתפוצצים והירי היום יומי בכבישים של רבין-פרס-ברק.
גם התישבותית, חבל מאוד על ההססנות והחמצת ההזדמנויות שלו, לקבוע עובדות בשטח. אבל סה"כ כמעט שאין נסיגות ופינויים (מה שהיה ויהיה תחת ממשלת שמאל).

אפשר להמשיך עוד, אבל הרעיון ברור לכל מי שמוכן להסתכל במורכבות ולא בשחור לבן. במציאות של היום, ממשלת שמאל תישאר עם כל החולשות של נתניהו (כולל הטענות על ההתנהלות הנהנתנית האישית), אבל תאבד את כל מעלותיו.

ברור שיש הרבה דברים שצריכים תיקון, אבל פוליטיקה היא אומנות האפשר. בגבולות האפשר כרגע, הממשלה העדיפה היא בראשות נתניהו, כשהוא תלוי קואליציונית בימינה, ג' וש"ס. כל אפשרות אחרת, תהיה יותר גרועה.
הדרן עלך ציונות דתית וסליקא לך מסכת ימינהאיתן גיל

הציונות הדתית צריכה להמציא עצמה מחדש, ולאחד את נאמניה תחת פלטפורמה דתית באמת, ודגל משותף. 

הלייטים עזבו, מקצתם נקלטו בזרועות ליברמן, ורובם אצל גנץ.

בדילמה בין סביבת היושרה של בנט, ובין יראת שמיים של ליברמן וגנץ הם הכריעו לטובת האחרונים.  

והקשר לתת שרשור?!הסטורי
שניכם, גם @אוהב א"י והעם וגם @איתן גיל, נעולים על מנטרות מסויימות (הפוכות) ודוחפים אותן מכל כיוון, עם קשר ובלי קשר.

אני בהחלט שוקל להציע להנהלה לפתוח לכם פורום לעצמיכם - אתה תפמפם כמה הציונות הדתית צריכה להתאפס ל'רק ביבי' והוא יפמפם כמה הציונות הדתית צריכה להתאפס ל'רק לא ביבי'. וכל מי שרוצה לדון ב'אקטואליה וחדשות' מתוך הבנה שיש מורכבויות בעולם ושגם לרה"מ יש יתרונות ויש גם חסרונות - יוכל לעשות זאת בפורום הכללי.
שאלהאוהב א"י והעם
עבר עריכה על ידי אוהב א"י והעם בתאריך ל' בשבט תש"פ 17:26

איך אתה מסביר את זה שכל מי שהיה מקורב לביבי יצא בסוף נגדו.

עוד כמה שנים שהרמטכל כוכבי ירצה לרוץ למשרת ראש הממשלה

גם עליו יגידו שהוא פחד להכנס לעזה. אבדנו את כושר ההרתעה במשמרת של ביבי (זה סכנה קיומית אמיתית). בזכות ביבי טיבי יקבל 16 מנדטים.

על איזה השגים אתה מדבר. הכל פסאד. יש לך בארץ עובדים עניים, שעות עבודה מטורפות,

פנסיות וקצבאות שחוקות, פקקים.....

אז יופי ביבי מדבר עם פוטין ועם טראמפ, השקל חזק מאי פעם.הפנסיונרים התקציביים חוגגים

ובזכות ביבי הפכנו להיות מעצמת גז שמעשירה בעיקר את תשובה.

וכעת לגופו של ענין

הציונות הדתית על כל גווניה אבדה בהדרגה את כוחה הפוליטית מאז שהיתה זליגה מתוכנית אלון

והריקודים בסבסטיה דרך המהפך ב77. כיום היא לא רלוונטית מבחינה פוליטית.

החרדים מקבלים קצבאות לישיבות שלהם מכוח כוחם הפוליטי.

הציונות הדתית מקבלת תקציבים מתוקף קרבתה לביבי. בגלל זה כל רבני הציונות הדתית יוצאים

להגן על ביבי. זה לא אוסלו או החזרת שטחים במשחק הזה. ודרך אגב השמאל אף פעם לא החזיר שטחי ארץ ישראל. זה סתם עלילה.

העובדות שאתה מציג, אינן נכונותהסטורי
1. כפי שציינתי, בטחונית המצב הבעייתי היום, טוב ממה שהיה תחת ממשלות השמאל. הוא גם במידה רבה תוצאה של התנהלות ממשלות השמאל. זה נכון שנתניהו היה אמור להצליח יותר לתקן את נזקי השמאל - אבל אין שום סיבה לחשוב, שהשמאל יתקן יותר טוב ממנו. במיוחד שהעומדים מולו, הם שותפיו לעיצוב המדיניות הבטחונית הנוכחית (גנץ ויעלון) או האחראים על המצב הקטסטרופלי בלבנון (אשכנזי ופרץ וגם 'יועץ הסתרים אולמרט).
2. את ההרתעה לא איבדנו במשמרת של נתניהו. ההרתעה התחילה להאבד במשמרת של פרס כרה"מ ורבין כשר ביטחון, בחוסר התגובה לאינטיפדה הראשונה. שמיר התחיל לתקן והאינטיפדה הלכה ונחלשה ואז באו ה'גאונים' רבין ופרס (שבינתיים החליפו תפקידים) והביאו לכאן את הכנופיות של רב המרצחים עראפת וניהלו איתו מו"מ כשברחובות ירושלים ותל אביב מתפוצצים אוטובוסים. שפל נוסף היה תחת ממשלת ברק, שאפשר לצה"ל לקרוס בלבנון, כשהחיילים נמלטים תחת אש ושערפאת פתח נגדו במלחמה והוא לא הגיב במשך חודשים. השפל הבא, היה בבריחה המבישה בהתנתקות, שנתנה רוח גבית לטרור. נתניהו אמנם אינו חף מפשע בעניין, אבל הוא ממש לא המחותן הראשי. השפל הבא היה תחת ממשלת קדימה, שניהלה מלחמה כושלת בלבנון ושלוש מלחמות חסרות תכלית מול עזה, בקדנציה אחת קצרה.
אז נכון שנתניהו לא הצליח להחזיר את ההרתעה במלואה, זה בהחלט נזקף לחובתו. אבל צריך להיות עם זכרון קצר מאוד, כדי לטעון שאיבדנו אותה במשמרת שלו.
3. המצב הכלכלי במדינת ישראל טוב מאי פעם. גם העניים (לפי ההגדרות בכל מיני דוחות - אני אחד מהם), הרבה פחות עניים מפעם. המחאות הכלכליות היום אינן על "לחם, עבודה", את זה יש לכולם, הן על מחירי המילקי והקוטג'. אז יש בהחלט מה לשפר, לא אמרתי שלא. אבל הנסיון להמאיס כאן את החיים הוא לא מוצדק ולא נכון. והמחשבה שמשהו יהיה יותר טוב, אם רק 'לא ביבי', היא ילדותית.

אחרי כל זה, אני בהחלט לא מצביע לנתניהו, אלא למי שיחזיק אותו דתית ולאומית - מימין.
אתה מביך... כמה פושעים בהיסטוריה היו מפקדים וגנרליםמבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ט בשבט תש"פ 15:44

מי שרץ לתפקידים של מנהיגות ואח"כ מתעלל בכל מי שתחתיו זה לא מנהיג אמיתי

זה סך הכל איש קטן שהיה במרדף אחרי כבוד.

אני באמת מקווה שאתה לא מקבל אנשים כאלה בגלל הקורות חיים.

כן. שטרן עשה הכל בהתנדבותה-מיוחד

או שהרוויח מינימום

שטרן בהחלט עשה לביתו, והרבה.

מי שעשה צבא לא ערכי יותר ממי שלא.

אלעזר שטרן? ההוא שכראש אכ"א העביר מסמכים אישיים על חיילספק

לעיתונאי בשם יאיר לפיד? 

שאח"כ נתבע על כך, הגיע לעסקת טיעון של עשרות אלפי שקלים ונתן למשלם המסים לשלם את הפצוי במקומו? 

המנוול הזה היה צריך לשבת בכלא על מה שעשה. 

מה זו החוצפה הזאת של אלוף בצבא להדליף מסמכים בצורה לא חוקית לעיתונאי? 

ענת קם קיבלה על זה 4 שנים בפנים. 

אם זו הדוגמא שלך לאדם ראוי - אז הסטנדרטים שלך מאוד מאוד נמוכים. 

לפעמים אפילו אני מופתע ממךהבעטליר החמישי

היית חייב לתת את הדוגמא לאישיות שאני שונא?

אני לא שונא אף אחד מישראל, גם לא את הגרועים שביריביי הפוליטים. לא את זנדברג ולא את ניצן הורוביץ, לא את יעל גרמן ולא את יאיר לפיד, לא את סתיו שפיר ולא את עופר שלח. לא את ליברמן ולא את ציפי לבני. חוץ מאדם אחד-
את האיש שהזכרת, לצערי, אני לא מצליח לאהוב. כל פעם שמזכירים את שמו עולה לי בחילה ואני מרגיש צורך דחוף להקיא (וזו לא מטפאורה).

פעם ראשונה שראיתי אותו ונכון... הוא הרשים אותי.אוהב א"י והעם

דבר איתנו דברי תורה נטו למרות שפוליטיקאים אוהבים להכניס דברי תעמולה.

יכול להיות שיש לך וגם לאחרים סיבה מוצדקת לא לאהוב אותו אבל בעיני אין ספק שהוא ציוני דתי

שחינך את בניו בדרך זאת. אגב הוא ספר על ביתו שגרה באיזה ישוב ביהודה ושומרון.

מניסיון אישי כאשר בניך מחליטים לחיות חיים משמעותיים ואידיאולוגים יש לך כהורה זכות לא קטנה.

לדידי ציונות דתית זה ערך עליון שלצערי נשחק בגלל אידיאולוגיה ימנית ותככים פוליטיים.

עוד בילדותי נחספתי לציונות הדתית כשגרנו בשכנות לשיכון הפועל מזרחי בראשון לציון.

זה לא אותה הציונות הדתית של היום עם כל המושגים המשונים כמו חרדלים ולייטים ועוד כל מיני....

אני חוזר ואומר את מה שכתבתי בתגובתי הקודמת: 

הציונות הדתית על כל גווניה אבדה בהדרגה את כוחה הפוליטית מאז שהיתה זליגה מתוכנית אלון

והריקודים בסבסטיה דרך המהפך ב77. כיום היא לא רלוונטית מבחינה פוליטית.ׁׁ(ימינה זה לא ציונות דתית)

בניגוד לחרדים שמקבלים קצבאות לישיבות שלהם מכוח כוחם הפוליטי. (הם יקבלו את זה מכל מפלגה שתרצה לשלוט),

הציונות הדתית מקבלת תקציבים רק מתוקף קרבתה לביבי. בגלל זה כל רבני הציונות הדתית יוצאים

להגן על ביבי ועל המשך שלטונו.

אולי מספיק עם הפטרונותהסטורי
ציונות דתית אינה מושג שאתה, או כל אחד אחר, יכול לקחת עליו בעלות ולהחליט מי אינו ציונות דתית.
ההיתפסות לתכנית אלון היא מגוכחת. נקודת המוצא של תכנית אלון היא, שאנחנו יכולים לוותר על חלקים מארץ ישראל. זו בהכרח לא ציונות ובטח לא דתית. לפי התורה, (עיין רמב"ן, הוספות לספר המצוות מצות עשה ד'), אנחנו חייבים לרשת ולישב את כל הארץ לגבולותיה.
ההשמצה, כאילו הרבנים פועלים נגד ערכיהם בגלל כסף, היא השמצה אנטישמית קלאסית. אני מציע לך לחדול ממנה ומהר ולקבל שיש אנשים שהחשבון הערכי שלהם, כנראה לא בדיוק הולך לפי הסולם שאתה המצאת.
גם הילדים של סמוטריץ', סביר להניח, יגורו בשומרוןעוד סתם אחד
אז לא הבנתי למה כשהבת של שטרן גרה בשומרון זה מעיד על ערכיותו, אבל כשהילדים של סמוטריץ' גרים בשומרון זה כי הוא רק עשה לביתו.

ולהסתכל מבחוץ ולהגיד "אוי, כמה נחמדים וערכיים הייתם כשלא היה לכם כוח פוליטי וכולם בזו לכם" - זה לא חוכמה גדולה, ולא מעורר אהדה כלפי הטיעונים חסרי הלוגיקה שאתה מעלה.
גם חנה ארנדט אהבה יהודים בעיקר כשאין להם כוח פוליטי. בוא נגיד שחכמה גדולה (או ציונית, ואפילו "ערכית", אם כבר מדברים על זה) היא לא היתה.
אגב אחד מפוליטיקאי 'ימינה' עשה אצלנו לא מזמן שבתהבעטליר החמישי

מילה הוא לא אמר על פוליטיקה.

ב. באופן כללי, אתה נשמע לי אדם שאוהב מסורת ותנ"ך. אני ממליץ לך לאמץ את הפסוק מקהלת "אַל תֹּאמַר מֶה הָיָה שֶׁהַיָּמִים הָרִאשֹׁנִים הָיוּ טוֹבִים מֵאֵלֶּה כִּי לֹא מֵחָכְמָה שָׁאַלְתָּ עַל זֶה".

ג. יש כל כך הרבה סיבות לירידת כוחה של הציונות הדתית.. אני לא מבין מה הקשר לכאן.

ד. הציונות הדתית היא בדיוק כמו החרדים. לא מוכנים לקבל תקציבים עבור המרת עולם הערכים שלהם. תאמין לי שבסבבי הבחירות האחרונים כחולבן הציעו להם תקציבים ועולם ומלואו. אבל בניגוד למה שאתה חושב, הם לא יוותרו על הערכים שלהם עבור תקציבים. ככה בדיוק גם הציונות הדתית. אין לזה שום קשר לביבי/לא-ביבי.

אם המצע והאנשים של כחול לבן לא היו כאלה אנטי-דתיים וכאלה אנטי-ארץ ישראל, אני מניח שהציונות הדתית לא הייתה ננעלת על ביבי. אבל נו באמת. "אומר לך מי חבריך ואומר לך מי אתה". כשכל שונאי הדת עושים יד אחת להמליך את גנץ - שהמצע שלו עצמו רחוק 180 מעלות מהשקפותיה של הציונות הדתית - יש איזה סברא שלא לתמוך בביבי? שלא כמוך, 'ימינה' היא מפלגה עניינית (למרות שלבנט ושקד יש את כל הסיבות שבעולם "לנקום" בביבי).

רבני הציונות הדתית יוצאים להגן על שלטון העם, שלטון הימין ושלטון הדת ישראל. ממש לא משנה להם אם זה ביבי או לא. לפני כמה שרשורים יצאת נגד ראש ישיבת רמת-גן הרב יהושע שפירא שאני הקטן זכיתי להיות מתלמידיו. ותאמין לי שהוא לא חסיד של ביבי בכלל. אתה מדבר מתוך בוֹרוּת וזה מתסכל.

מחילה שאני תקיף, אבל כמה אפשר לשמוע את הקיטורים האלה שלך.
ועוד אתה רוצה שנהיה דומים לאיש הנאלח שהזכרת.

אפשר להיות ציוני דתי ולא להיות איש ימיןאוהב א"י והעם

אברום בורג למשל הוא לדעתך ציוני דתי או לא.

ברגע שהציבור קבע שימין וציונות דתית חד הם אז פוליטיקאים ימניים עם שאיפות פוליטיות

עברו לליכוד מחד וההשאר הקיא מתוכו את הלא ימניים.

אז זה הערך המרכזי של הציונות הדתית (והרי השרשור מתחיל עם זה)

כמובן ששס לקחה את המזרחיים והרי לך מתכון לאיבוד הגמוניה פוליטית.

לא רוצה לפגוע באף אחד . יש לי רב חבדניק משיחי ואין לי שום בעיה לחלוק עליו.

זה לא חוסר כבוד. 

לא מתאים להזכיר שוב את מקרה עזיבת דף הגמרא. בקשתי לנעול את השרשור (חשבתי שהוא יעלם).

לא רוצה לפגוע באף אחד.

אני לא חסיד של גנץ אבל אני חושב שביבי צריך לעזוב ולתת לליכוד סיכוי להרכיב ממשלה מתפקדת.

בורג לא דתיה-מיוחד

נכון, יש לו כיפה על הראש

אבל אחד שמחלל שבת לא יכול להיות דתי 

הוא עצמו העיד: בוקר אחד קמתי והבנתי שבעצם אני קונסרבטיביהסטורי
הוא חומץ בן יין. גדל כציוני דתי ולא קם ועזב יום אחד, אלא בתהליך ארוך הלך והתרחק. לכן גם לא 'הוריד את הכיפה', אבל בשום דרך שהיא אינו מחוייב לא לציונות ולא לדתיות.
אני לא בקיא בפרטיםהבעטליר החמישי

אבל ויקיפדיה מגלה הכל - המפד"ל בראשות בורג ירדה ל4 מנדטים.

לא הכל קשור רק ל"ימין".

אגב, שלא תבין לא נכון, גם לי חבל שימינה ממתגת את עצמה רק כמפלגת ימין וכביכול לא מנפנפת בשאר הדגלים החשובים כמו היהדות במרחב הציבורי, הגרעינים התורניים והישיבות. אבל להגיד שמר ש' שהזכרת מנפנף בדגל היהדות במרחב הציבורי יותר מימינה? אתה אמיתי או שאתה חי בתוך קוקוס?

הוא דיבר על בורג הבןה-מיוחד

לגופו של ענין אפשר להיות ציוני דתי ולא איש ימין?אוהב א"י והעם

אגב מה דעתך על ההרגל של ראש הממשלה לפנות לרבנים כדי שישפיעו על פוליטיקאים?

אתה חושב שהוא היה עושה את זה לרבני דגל התורה למשל? זה לא בזיון?

ההגדרות אינן השאלה החשובההסטורי
אנחנו מחוייבים לכל התורה כולה, כולל להלכה 'שניצטוונו לרשת את הארץ ולא נפקירנה ביד זולתנו מן האומות ולא לשממה... לכל גבולותיה סביב'.

מי שמתכחש לזה, בדיוק כמו מי שמתכחש להלכות בורר או בשר בחלב - אינו נאמן לתורה. (אם אינו רואה את עצמו כציוני, יתכן שסומך על שיטות מסוימות, שגדולי רבותינו חלוקים עליהם, שמצוות ישוב ארץ ישראל לא נוהגת היום. אבל אם מגדיר את עצמו כציוני, לא יכול לסמוך עליהם)
אתה לא מכיר אסטרטגיה של לתת לצד השני להגיד לאאוהב א"י והעם

בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה בבחירות ובעזרת השם שכבר תהיה ממשלה בארץ ישראל.

נראה לי שאפשרהבעטליר החמישי

אבל אני בקושי מכיר אנשים שכאלו. אולי חילי טרופר? איני מכיר את עמדותיו המדיניות עד הסוף אבל הוא נראה לי ציוני דתי ראוי.

דעתי נגד רה"מ ברורה בנושא זה (וכמו שכתבתי כאן - "הציונות הדתית לא מבינה בפוליטיקה" - אקטואליה וחדשות)

הבעיה היא שאצלנו כל כך מסורים ואידיאליסטים וממלכתיים שאם ראש הממשלה פונה אלינו עבור הצלת ארץ ישראל ועם ישראל ותורת ישראל אנחנו ישר מתכופפים ומוכנים לפגישה.

אתה לפי השם צריך להיות ברסלבר.אוהב א"י והעם

אגב קראתי את סיפור בקורו של רבי נחמן מברסלב בארץ ישראל.

אני אוהב מאוד את ברסלבהבעטליר החמישי

אבל אני לא ברסלבר. כמו שיעידו קרוביי ומכריי. מעולם לא יצאתי לאומן, למשל.

טוב לפי השם חשבתי ש...אוהב א"י והעם
עבר עריכה על ידי אוהב א"י והעם בתאריך ז' באדר תש"פ 22:21

אני חב"קוק (חבד, ברסלב והרב קוק)

אחלה הבעטליר החמישיאחרונה

קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטוריאחרונה
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

אולי יעניין אותך