ב"ה
הגיע זמן החלטה. בדעותיי אני הכי קרוב לעוצמה יהודית.
ההתנהלות שלהם בשבועות האחרונים רק חיזקה אצלי את ההערכה כלפיהם. אני מעריך אנשי אידואלגיה אמיתיים שלא נכנעים ללחצים של ראש ממשלה, שדבקים בעמדותיהם ולא מתפשרים, גם כשיודעים שהם הולכים לשלם מחיר פוליטי, ויקבלו, ככל הנראה, הרבה פחות קולות.
יש הרבה סיבות למה להצביע להם, גם כשברור בדרך הטבע שהם לא יעברו את אחוז החסימה, ביניהם שניים עיקריות: א. יש בכך אמירה ברורה שאסור להתפשר גם בענייני יהדות וגם בענייני ארץ ישראל. ב. הצבעה להם תחזק אותם לקראת התמודדות נוספת אם תהיה.
ביחד עם זה, כיון שנראה שנוצרה אפשרות, אף שקלושה, שיהיה גוש חוסם לממשלת שמאל-ערבים, נראה לי שבלית ברירה ובלב כבד מאוד לא אצביע להם הפעם, ולו בגלל הסיכון הקטן, שההצבעה שלי תהא חסרה לגוש החוסם.
למי אצביע? כנראה לג' או ש"ס.
על ימינה אין מה לדבר. מלבד הדעות הליברליות של בנט בנושא יהדות, אני לא סומך בגרוש שלא ילכו עם גנץ. בנט כבר הלך פעם לפיד. מלבד זאת, רק לא מזמן היה על סף עריקה וביבי היה צריך לתת לו את שר הביטחון כדי למנוע ממנו לערוק (ומה לעשות, אני מאמין לביבי יותר מבנט בעניין הזה), ובכלל הצד של ה'נאמנות' אצלו הוא לא הצד החזק. הוא פורש מהציונות הדתית ואחר כך חוזר, והכל במחשבה מה יותר טוב לו הרגע..
האם על ג' וש"ס אני סומך יותר? האמת שלא. אבל אני סומך על זה, שללפיד וליברמן יהיה יותר קשה לשבת עם ליצמן ודרעי מאשר בנט-שקד. הפערים בענייני דת ומדינה גדולים יותר, ולכן הסיכוי שלהם לעריקה נמוך יותר.
זו הפעם הראשונה שאצביע להם, ומקוה גם האחרונה. אני מקוה שבפעם הבאה עוצמה תצליח להתחבר עם קהלים נוספים, ומראש לא יסמכו על השקרנים שידעו להפר הסכם שעה לפני סגירת הרשימות.
יחד עם זאת, אני מלא הערכה לכל אותם יהודים יקרים שיצביעו עוצמה בכל זאת, והולכים עם האמת שלהם עד הסוף, "מעטים מול רבים", אני כנראה לא בדרגה הזו עדיין. ואני מקוה שלא אתחרט על זה בעתיד. בתוך תוכי, אני בכלל לא שלם עם עצמי. מה שבטוח שאני האחרון שישכנע מישהו ללכת נגד האמת שלו.
ואם בסוף תקום ממשלת שמאל בגלל הקולות של אלו שבחרו עוצמה יהודית? האשמה היחידה היא בנט וסמוטריץ שפסלו את אותם יהודים יקרים בצורה כל כך מבזה ומבישה. אלו שדגל האחדות בפיהם והדאגה ל"גוש הימין" פתאום, ובמעשיהם, הם פוסלים ושונאים מי שלא נראה בדיוק כמוהם.
ומילא בנט – עשה את זה מסיבות אידאולוגיות (שאני חלוק עליהם לחלוטין), אבל סמוטריץ רק בגלל רצון לכופף ולנקום ברב פרץ.. הם האשמים ואין בילתם. ועליהם נאמר "ידכם – דמים מלאו".