חורים באוזניים לילדה בת 6M-P-4

הגדולה שלנו ממש רוצה לעשות חורים.

בגדול אין לנו שום בעיה, חוץ מזה שהיא מאוד הייסטרית מכאב (חיסונים/בדיקות דם/ בדיקות כלליות אצל רופאים..)

הסברנו לה שזה כואב קצת כמו בדיקת דם. והיא עדיין רוצה.

מה אומרים? ללכת על זה או שעדיף שלא...

אשמח לשמוע מהורים מנוסים בתחום!

וגם, כמה עולה בימנו לעשות חורים??

אומנם בתור נערה חוררתי את האוזניים שלי מלא פעמיםחושב אבל מאמינה שהיום המחירים שונים...

אם כ''כ רוצהבת 30
ויודעת שזה כואב ועדיין רוצה- תעשי לה.
אפשר לקנות משחה מאלחשת ולשים לפני.
אני מכירה חנויות שעולה בסביבות ה60
אם היא רוצה תעשי לה..חדשה כאן27
אני עשיתי לילדה שלי בגיל קטן יותר..
אם אני לא טועה ב25 ש"ח אם רלוונטי לך איזור המרכז מוזמנת לפנות אליי בפרטי ואגיד לך איפה
אני מהצד השני - מבחינתי לא מרשה לה עד גיל בת מצווהנועה נועה

לא בגלל הפעולה עצמה אלא בגלל החשש מזיהומים וכו'. לא רואה איך ילדה בת 6 מתמודדת עם הבלגן הזה.

עשיתי לתינוקת בת 5 חודשיםחדשה כאן27
במקום נקי וסטרילי.. חיטאתי לה מסביב לאוזן במשך שבוע- שבועיים והכל היה בסדר.
העגיל הראשוני הוא רפואי.. לרוב הוא לא גורם לזיהום או משהו אם הוא נעשה במקום סטרילי.בהמשך כשתרצי להחליף לה עגיל יש סוגי עגילים שלרוב לא גורמים לאינפקציה והכי טוב להתחיל איתם.. כשהילדה תגדל תנסי גם עגילים פשוטים יותר
אף אחד לא יכול להבטיח כלוםנועה נועה
יש לי גיסה שיש לה רגישות, עשתה בגיל גדול יותר והקפידו על כל הכללים ועדיין לא משנה מה היא עושה ולא משנה איזה סוג עגיל היא סבלה מאינפקציות שוב ושוב. ובסוף סתמה את החורים (ועשתה נזם). אז נכון, זה כנראה נדיר. אבל עגילים לא נראים לי כמו משהו מספיק חשוב בשביל לקחת את הסיכון. ובטח כשילדה צעירה בוחרת בזה היא לא מבינה את ההתעסקות היומיומית שזה דורש מעבר לכאב הנקודתי (לא שהאחריות תהיה עליה, ועדיין זה ידרוש גם ממנה ולילדים קטנים הרבה פעמים קשה עם המקומות האלה). אני הייתי בלי עגילים עד גיל 25 בערך, יש נשים שאין להן עגילים כל החיים, זה לא איזה משהו חיוני ששוב להשקיע בו ולקחת סיכונים.
ויותר מזה - הייתי נציגה בכירה במוקד של כלליתנועה נועה
הספיקו לי כמה שיחות שביקשו תור דחוף על סוגר של עגיל שנתקע לתינוקות באוזן בשביל לסגור כל התלבטות שהיתה לי בנושא
נכון.. בגלל זה לא אמרתי חד משמעיתחדשה כאן27
אני גם במשך שנים סבלתי מרגישות ואינפקציות.. חורים שנסתמו ופתחתי כל פעם מחדש עד שכיום אין לי שום בעיה או רגישות. עדיין אני יודעת שאני היוצאת מהכלל.

לבנות שלי אני עושה חורים בגיל צעיר מאד וב"ה הכל בסדר
לכן אני עושה חישוב של סיכון מול צורךנועה נועה
אם הבת שלי היתה צריכה לעשות ניתוח שיש בו סיכונים אבל הוא חשוב רפואית ברור שזו לא היתה התלבטות, הרי. אז אולי בחברה שבה עגילים זה בסיסי באמת אי אפשר לדמיין איך לדחות את זה. אני גדלתי עם אמא שאין לה עגילים עד היום וזה אף פעם לא נראה לי כזה אקוטי. הבת שלי רוצה? לא תמיד מה שילד רוצה זה טוב לו, היא לא מקבלת כל מה שהיא רוצה. כשהיא תגיע לגיל שבו אני אוכל לסמוך יותר על זה שהיא מבינה את ההשלכות האפשריות לא רק לטווח הקצר אלא גם לטווח הארוך, זו כבר תהיה בחירה שלה.

(וכאמור, הניסיון שלי מהמוקד הוסיף עוד מימד להחלטה. אני לא מאחלת לאף אחד בעולם להיות במקום של ההורים ההיסטריים וחסרי האונים האלה. נכון שתינוקות יכולים להינזק באלף דרכים, אבל אני ממש לא אוסיף להם אחת פוטנציאלית במו ידי)
בטח לעשותיעליק

מה זאת אומרת? בטח שלעשות לה חורים, אבל אם תרצו תוכלו תציעו לה שתחכה קצת... ושזו תהיה מתנה שלכם אליה לקראת בת המצווה. יש יותר סיכוי שכילדה גדולה היא לא תתייאש גם אם יהיו לה מוגלות וכאבים. גם אני כילדה חוויתי אינפקציות וכאבים חוזרים ונשנים, ולא וויתרתי. (ואם היא תתעקש שעכשיו היא רוצה, סימן שיש לה אופי וטעם טוב, תזרמו איתה).

ולמי  שכתבה "אני גדלתי עם אמא שאין לה עגילים עד היום וזה אף פעם לא נראה לי כזה אקוטי."- צודקת, זו לא שאלה של חיים ומוות, אבל מה קשור? הילדה מבקשת משהו לגיטימי ונשי. 

משהו לגיטימי ונשי זה נהדר כשאין לו השלכות אפשריות כאלהנועה נועה

שרשרת? טבעת? צמיד? מאיזה גיל שבא לה. תכשיט שיש לו השלכות רפואיות? מקובל בגיל שהיא באמת יכולה להבין אותן. התכוונתי שבגלל שזה לא נראה לי מאסט, כמו בחברות מסוימות, אני יכולה לעשות את השיקולים האלה. כשאצל כולם זה ברור שעושים עגילים בגיל אפס כנראה יותר בקלות דוחקים אותם הצידה. ושוב, לא אמרתי שאני לא ארשה לבת שלי עגילים. אבל אני לא מוכנה שתעשה את זה בגיל שהיא רואה רק את הצד היפה בזה (או ליתר דיוק את הלחץ החברתי, אני לא מאמינה שילדה בגילאים האלה באמת שמה לב ומבינה לשדרוג האמיתי שזה נותן למראה) ולא את הצד הפחות נוצץ של תחזוקה וחשש לזיהומים.

אני אמרתי לבנותאמא וגם
שזה כואב ואם התעקשו לקחתי לעשות. חיכיתי שיהיו מוכנות לשאת במחיר
אני עשיתי לילדות שרצושירה515
נראה לי שאחת היתה בת 6, והשניה 7 וחצי.

לאחת זה הסתדר מצויין, ולשניה היה זיהום, והיא לא טיפלה כראוי, עד שבסוף ויתרה על החורים.

נראה לי שכדאי לעשות רק אם את יכולה לטפל בזיהומים באופן שוטף (אני לא יכולתי לקחת אחריות על זה).
לא מהצד ההורי עדיין..השקט הזה
בתור ילדה מאד מאד רציתי לעשות חורים ואמא שלי הייתה נגד, והכריחה אותי לחכות עד הבת מצווה..

עד היום אני זוכרת את התסכול מזה, את הקנאה שלי בחברות שלי וכו'..

אני ילדה טובה סה"כ, אז את החור השני עשיתי בלי לשאול רק בגיל 21, אבל אני מאמינה שאם הייתי קצת פחות ממושמעת מאד הגיוני שהייתי מורדת אח"כ בעקבות המניעה הזאת ועושה חורים בכל האוזן.

בעיני, לא צריך לעשות מזה כזה אישיו. הילדה רוצה? להסביר לה שזה כואב, להסביר לה שזה לתמיד, להציע לה שבינתיים אולי נקנה עגילים שלא צריכים חורים ואח"כ אם היא עדיין תרצה, נעשה חורים..

עדיין רוצה ומתעקשת? יאללה מה הביג דיל? מקסימום מתישהו היא תפסיק ללכת עם עגילים והחורים יישארו.
להמתין עם ניקוב האוזניים.sarao

חכו-sarao

לא קל לה ולא קל לכם איתה בענייני כאב פיזי.  תחשבו על כל ההתעסקות עם אלכוהול סביב העגילים, וסיבוב העגילים בחורים, ובהמשך, החלפת העגילים,שלא תמיד עוברת בלי כאב.  תחכו עד שהיא מגלה פחות חרדה  ויותר בגרות, חוסן, ושליטה עצמית בעניין כאבים קטנים, ואולי אז היא תהיה גם יותר קרובה לעצמאות בטיפול שלאחר הניקוב.

תודה על כל התגובות!!M-P-4

לא שזה עזר לי להחליטחושב צוחק

לפחות עכשיו "בזכות" הקורונה אנחנו לא צריכים להחליט.

הסברנו לה שכל עוד יש קורונה, אנחנו לא נוסעים לעשות.

נראה מה יהיה בהמשך...

חחחאמא וגם

מי אמר שלא יוצאים ממנה דברים טובים..

למה לאהעני ממעש

100 שקל

דבר רנדומאלי במגזר

בד"כ ללא זיהומים. לפקוח עין. משחת עיניים לפי צורך

יש מדבקות שנראות כמו עגיליםקשתאחרונה

פנינים/יהלומים/פרחים (לא נועדו לזה. מדבקות רגילות)

קניתי כמה סוגים לבת שלי וזה מספק אותה. הפסיקה לבקש חורים.

ככה היא יכולה לבחור כל יום מה שהיא רוצה, להתאים לבגדים...

עכשיו גם זה לא כל כך מעניין אותה. נזכרת במדבקות לפני חגים בעיקר.

בסגנון הזה:

יש מלא צורות. לבבות, ריבועים, פרחים, פנינים...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך