שיא הטירוף: טיפלה בערבי שזרק אבנים על בנה!!!אנונימי (פותח)

בא להקיא - פשוט גועל נפש.

בטח גם אם הוא היה הורג את הבן שלה - המטורפת היתה מטפלת במחבל.

אין גבול לטירוף כנראה.

החובשת הצילה את הפלשתיני שזרק אבנים על בנה

תוך כדי שהיא מטפלת בפצוע הערבי, הבינה חובשת מד"א כי המטופל הוא זה שזרק אבנים על בנה

י"ט אלול ה´תשס"ט - אפרת רוט הלוי

החובשת אורית אוחנה הוזעקה כמתנדבת במד"א לטפל בנער פלשתיני פצוע. אוחנה, המורגלת לטפל בפלשתינים רבים התייחסה לאירוע כאל עוד אירוע שיגרתי. אלא שבעוד היא מטפלת בנער נודע לה  כי הנער בו היא מטפלת יידה אבנים, רק זמן קצר לפני כן, על רכב בו נסע בנה איתמר בן ה-13.

איתמר, בנה של החובשת נסע יחד עם חבריו לישיבה בה למד בבית שאן. באמצע הדרך הושלכו, כאמור, אבנים על הרכב בו נסע. למרבה המזל האבן שנזרקה על השמשה רק סדקה אותה וכך ניצלו חייהם של הנוסעים.

הנער בן ה-18 החשוד בזריקת האבנים סיפר בחקירתו כי יצא לנקום ביהודים לאחר שהסתכסך עם אביו. הוא הגיע לכביש הבקעה זרק אבנים על רכבים חולפים ואז רץ לשדה, פצע את עצמו וחזר לכביש על מנת לבקש עזרה.

"כשהגענו לשטח על כביש הבקעה מצאתי פלשתיני צעיר פצוע במצב קל שסבל מחתכים עמוקים בידיים" מספרת אוחנה. "סביבו כבר היו כמה שוטרים ואנשי צבא. והבנתי שהוא חשוד בפעילות פלילית או לאומנית כלשהיא".

אוחנה החל לטפל בנער הפצוע, והמשיכה גם לאחר שהשכן שלה הגיע למקום והודיע לה במי היא מטפלת, לא לפני שהרגיע אותה  "את יכולה להגיד ברכת הגומל על הבן שלך".

"למרות הכעס העצום שחשתי באותו רגע כלפי הפצוע המשכתי לטפל בו כפי שחינכו אותי במד"א" מספרת אורית אוחנה. "למרות הכול אני בטוחה שאפילו אם הייתי יודעת מראש שהפצוע פגע בבן שלי הייתי מטפלת בו באותה מידה ובאותה מסירות כי זו חובתנו, לטפל בכל אדם באשר הוא אדם".

"כל השבת רצו לי סרטים בראש מה עלול היה לקרות" היא מוסיפה, " אפשר רק לנחש מה עלול היה לקרות אילו האבן הייתה מנפצת את השמשה וחודרת לתוך המכונית. איזה אסון נמנע ואיזה נס קרה לנו".

ראש המועצה האזורית בקעת הירדן, דוד אלחייני, מסר בתגובה לכיפה כי "האירוע במהותו אינו אירוע ביטחוני אלא סכסוך חמולות. אנו נתקלים בסיפורים כאלה מדי יום בהם פלסטינים לא פונים למוסדות הרפואיים שלהם לעזרה אלא מגיעים אלינו. אנחנו מחויבים מוסרית לעזור לאנשים מכל הסוגים וכך נהגה גם אורית".

שה' יגאל אותה מהייסורים שלה...גלוק17
גם אני הייתי מטפל בו..ישמעאל
גם אני הייתי "מטפל" בו חחחחאיציק הג'ינג'י
כן, כן....יהודי מרמ"ג
גם אנשים מוזרים יש במקום שאני גר....
"מוזרים"אנונימי (פותח)
להזכירך אתה הוא החריג בישובנו
נכון....יהודי מרמ"ג
אבל אתם הם המוזרים....
אי אפשר להבין את זה. היה יכול להרוג את הבן שלהמשה
יידוי אבנים זה רצח לכל דבר ועניין.
זה הבעיה אצל היהודים... דפיקה גנטית שלא עוברת.shimi11
אין מושג של נקמה.. אנחנו חייבים תמיד להיות הומניים ואח"כ דופקים אותנו שוב פעם ומנצלים אותנו..
צריך לנקום בו! שגם החברים שלו יבינו שאנחנו לא פריאריים! אבל לצערינו אנחנו כן.
כל הכבוד לאורית-טל שחר
אולי על שום צדקנותה וחמלת ליבה- הציל קב"ה את הבן שלה. ואהבת לרעך כמוך, אסור לרדת מרמה של  בני אדם- זה מה שאנחנו- גם כשהכל סוער, ובזה בולט ומצטיין  בע"ה   העם היהודי. מי שיש לו רחמנות- קב"ה מרחם עליו
מילא טיפלה בו בדיעבד, אבל מלכתחילה????????????????אנונימי (פותח)
זה *באמת* לא נורמלי.רחלקה
בעזהי"ת.

השלכת אבנים זה ניסיון לרצח!
איך אפשר להציל חיים של יצור שניסה להרוג אותך, את הבן שלך או כל יהודי אחר?!

מבחינה הלכתית אני לא יודעת אם מותר לטפל בו.
בעיקרון מותר לטפל בגויים, משום דרכי שלום. אבל במקרה דנן איני יודעת את דעת ההלכה.
המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים.The yehudi
מחזקאיציק הג'ינג'י
אותו נער הוא רוצח לכל דבר, נקודה.
ואם זה לא היה הבן שלה, מה הייתם אומרים???אנונימי (פותח)
אתם מצחיקים, מאופן רעיוני ושכלי, מה זה משנה אם זה הבן שלה או כל יהודי?, זה מוסר מעוות, שבכלל מטפלים בערבים ובמחבלים@!
רק מוכיחים את הטמטום שבהאיציק הג'ינג'י
צודק אבל כל וחומר הבן שלה!שלבוקית
זה ממש לא קשור לטמטום שלה!!!תהילה=)=)!!!
בתור מתנדבת במד"א אני יכולה להגיד לכם שעובדי מד"א חייבים לטפל בכל אדם ולטענתה- באשר הוא אדם!!![לא יודעת עד כמה הערבי הזה בנאדם ...]
אבל בכל מקרה- כן זה מזעזע!!
יכול להיות שהיו תובעים אותה אם היא היתה משאירהzmil
את הפלסטינאי ללא טיפול
אני מנסה לחשוב מה הבן שלה חושה עליה...דוסית גאה!
מיסכן.
כולם מתגייסים למד"אאנונימי (פותח)
היא גם נתנה לו כמה אבנים כדי שיוכל לחזור לשגרהאנונימי (פותח)
עמ"י ביישנים רחמנים וגומלי חסדים!!!!!אנונימי (פותח)
אפשר בבקשה לא לשפוט?
אתם לא יודעים מה הייתם עושים אם הייתם בסיטואציה!
וככל ההנראה לא הייתם!
אז בבקשה לא לשפוט!
לא מצחיק בכלל!!!!!אנונימי (פותח)
תתבייש אתה לפני ראש השנה מה עם בן אדם לחבירו.....
שכל אחד יעשה את המוטל עליואנונימי (פותח)
ואם היא הייתה מגיעה לתאונת דרכים עם הרוגים ופצועים קשה שהאחראי לכך הוא יהודי שיכור.
והוא פצוע.
בו כן לטפל? למה ? הוא רצח ופגע ביהודים חפים מפשע!
האם כל אחד שנתכל בסיטואציה בעייתי צריך להיות התובע, השופט והמוציא לפועל?
כל אחד יכול להחליט על גזר דין מוות למי שפועל בניגוד להשקפותיו?
איזה מדינה תהיה לנו.
ואיך אנו מצפים שיתייחסו לחייל שבמבצע בשדות אוייב נפצע ונלקח בשבי? לא יטפלו בו.
הצבא והמשטרה צריכים לאסור אותו לאחר הטיפול
נו באמתנחשונית
יהודי שיכור שרצח הוא עדיין יהודי ויש לו תיקון, גם אם קשה מאוד ואפילו מיתה בידי שמיים. ואפילו אז, אם היהודי השיכור היה פוגע בבן החובשת בתאונת דרכים, גם אז אי אפשר היה לבוא אליה בטענות אם היתה מפסיקה לטפל בו. אם היתה ממשיכה, זו מידת חסידות שאין למעלה ממנה. לעומת זאת, ערבי הוא ערבי הוא ערבי. לא במקרה לא כתבתי: "ערבי טוב זה ערבי מת". אל תגחכו, זה לא העניין. אסור לפגוע בו סתם אם לא עשה כלום. אבל אם עשה, שיתן את הדין. הוא בא להרוג יהודים. כשהרים את האבן הראשונה, הוא ידע או היה צריך לדעת שאולי לא יחזור הביתה חי. החובשת היתה יכולה לקום ולעזוב את המקום ברגע שנודע לה מי זה. יש עוד חובשים בעולם. אני רוצה לראות שמישהו היה אומר לה מילה. לא היו עושים לה כלום, מקסימום כמה גדעון לוים ועזרא נאוים היו צועקים. היפוקרטס היפוקרטס! מי יגול עפר מעיניך! תראה מה עושים בשמך? האם זה מה שהתכוונת אליו?!  מה זה פה, כבר אסור להרגיש שום רגש, אסור לרצות נקמה? מוסר נוצרי מעוות זה משהו שנדבק אלינו מהגלות והגויים. יש לנו תורה ונלך לפיה. אחרת, באמת איזה מדינה תהיה לנו, כדבריך.
גם רגש אנושי מותר לגלות.ארגמן
נקמה יש דרכים אחרות לעשות. מניעת טיפול רפואי היא אחד מהמעשים האכזריים ביותר ולא עושים את זה אפילו לרוצחים מורשעים, אפילו לנידונים למוות- אז לאדם שלא נשפט אפילו?
ברה"ש כולנו נאמר כולנו "היום יעמיד למשפט כל יצורי עולמים". גם ערבי, גם רוצח, הוא ברוא של הקב"ה וזכאי למשפט. אם הקב"ה שופט אותו בצדק, מי אנחנו שנקבע את גזר דינו בכזו שרירותיות, בהחלטה רגעית ולא אובייקטיבית?
על היפוקרטס שמעתם?ארגמן
חובשת - במיוחד כזו שמעורבת באירוע ולא אובייקטיבית - לא יכולה לחרוץ את דינו של אדם למוות. זה תפקידו של בית משפט. וודאי שא"א לגזור מוות על אדם שלמרות ניסיונותיו לא הרג אדם. לא תפקידה ולא תפקידכם לקבוע מי זכאי לטיפול רפואי ומי לא. כמו כן- אם זה נראה לכם כמו שערורייה תארו לעצמכם מה היה קורה פה אם היא לא הייתה נותנת את הטיפול הרפואי לערבי הזה. ממש חסרה לנו עוד התלהמות תקשורתית נגדנו.
שני דברים:צחקן
בעז"ה.

אם את היית חייל בהתקלות עם כוחות אויב, היית יורה עליהם או לא? איפה הדרישה למשפט צדק?

ב. אם בית המשפט היה גוזר עליו עונש הראוי לו עפ"י תורה, היית צודקת.
דמגוגיה.ארגמן
ההשוואה שלך לא נכונה בכלל. מניעת טיפול רפואי מאדם שזרק אבנים על רקע של - קרא היטב - סכסוך משפחתי ולא כוונות לאומניות היא משהו שאסור לפי כל חוק מוסרי או מדיני. מלחמה היא מצב שונה לחלוטין שנוגע למניעת פגיעה בחיי אדם- לא הריגת אדם לאחר מעשה [שבו איש לא נהרג]. חיילים שתופסים מחבלים במהלך מבצע צבאי, מעמידים אותם לקיר ויורים בהם בגלל שהיו מעורבים בפיגוע, אכן עושים מעשה פלילי וחמור מאד. משפט צדק לא נעשה בשטח, לא על ידי חובשים ולא על ידי אימו של הקרבן. משפט צדק נעשה ע"י שופטים מוסמכים [ע"פ ההלכה או לא, זה כבר עניין אחר. העובדה היא שכרגע אתה חי במדינת ישראל שאינה מדינת הלכה], תוך שמיעת כל הצדדים ומתן הזדמנות לנאשם לערער. לא לנו הסמכות לקבוע הוצאה להורג בתנאי שדה ובתנאים תת-אנושיים למישהו, ולא משנה מי הוא או מה עשה.
סכסוך משפחתי?פלספנית
בעזהי"ת

באמת, אז עכשיו האינתיפאדה הפכה להיות בסה"כ 'סכסוך משפחתי' קטן ואינטימי של אחד על אחד?
חמודה, כשנער ערבי זורק אבנים על יהודי, זה כי לזה הוא חונך בבית. כי כל הסביבה שבה הוא גדל מלמדת אותו- 'יהודי זה רע. ערבי זה מכונה שזורקת אבנים על יהודים.' [טוב, בערך.]
ומה זה, תסבירי לי, אם לא 'כוונות לאומניות'? מה זה אם לא 'מלחמה'!?

[הלוואי שזה היה סכסוך משפחתי. זה אומר שעמישראל היה כ"כ מאוחד, שכולנו ממש ממש מרגישים משפחה אחת גדולה, יאו, שנזכה..]

תשתדל לא להגזים. 'תומך[ת] הטרור'.. וואו,  נסחף.פלספנית
תלמדו לקרוא.ארגמן
לא דיברתי על האינתיפאדה אלא על המקרה הספציפי הזה. המקרה הספציפי הזה נבע מסכסוך משפחתי, על אפך ועל חמתך.
ואם זה על רקע זה, אין משמעות למעשה?רכס רמת מגרון
בע"ה

הרבה תסכול אישי יוצא כלפי ערבים. עובדה.

אז אם מישהו זורק אבנים על רכבים ערבים בגלל שהוא נכשל בבגרות במתמטיקה, זה כבר לא על רקע לאומני?
בטח שזה כן.

אולי הטריגר הנקודתי למעשה היה ממשהו לא קשור, אבל ניתוב התסכול לפגיעה לאומנית היא תוצר של השקפת עולם עמוקה ומיוסדת.

בציפיית הישועה.
וודאי שיש משמעות למעשה,ארגמן
אבל גם למניע יש משמעות רבה בקביעת העונש הראוי. אני בעד שזורק האבנים יוענש ע"פ חומרת המעשה ובמשפט צדק, לא שיקבל גזר דין מוות במשפט שדה שנערך ע"י חובשת.
תענה לעניין:רכס רמת מגרון
בע"ה

ערבי שונא יהודים זורק עליהם אבנים בגלל שאחותו עיצבנה אותו, דינו שונה שערבי שונא יהודים שזורק עליהם אבנים סתם מתוך שיעמום או מתוך רצון נקמני?

וממילא- ההתייחסות שלנו צריך להשתנות?

בציפיית הישועה.
כן.ארגמן
תשובה מספיק לעניין?

תרצה או לא- המניע משנה לקביעת העונש. אדם שעקב אחרי בחורה במשך חודש, חטף אותה וירה בה, שונה מאדם שהיא חתכה אותו בכביש, הוא התעצבן וירה בה?
כן. הראשון הוא רוצח בדם קר והשני בדם חם. יש הבדל ענק בחומרת המעשה. כולנו כועסים לפעמים ועושים מעשים שנתחרט עליהם. לעשות את המעשים האלה בקור רוח ומתוך כוונת זדון זה הרבה יותר חמור.
כמו כן, לרצוח מישהו על רקע לאומני, מתוך כוונה להזיק לו ספציפית [בגלל היותו יהודי] שונה מלרצוח מישהו בשל פריקת כעסים על הורה בדרך היחידה שמכירים.
כמובן שגם המעשה השני חמור, אבל פחות.

ואל תשכח שהנושא המדובר הוא לא רצח אלא *ניסיון* לרצח.
זו לא שאלה ברמה החוקיתרכס רמת מגרון
בע"ה

אלא  ברמה המוסרית.
אם המקרה היה שילד ערבי זרק אבן על אביו בגלל סכסוך משפחתי- ניחא.

אך ברגע שניתוב התסכול הפנימי של ילד ערבי הוא כלפי יהודים- יש כאן בעיה מעבר לסתם פריקת עצבים. ערבי שנמצא לו בתת מודע שמתפרץ בשעת כעס הרצון לפגוע ביהודים, לא עושה זאת סתם מתוך לחץ רגעי. לא סתם הוא הלך עד לכביש, לא סתם עשה שם מה שעשה. אם זה סתם היה פריקת לחץ היינו מצפים שיזרוק אבן על הערבי הקרוב, אבל זה לא קרה-  יש כאן בעיה עמוקה יותר.
הבחור שטוף נגד יהודים ברמה הלאומית, ולכן למרות שהטריגר היה פלילי- המעשה שהתבצע היה לאומני.

בציפיית הישועה.
ההסתה נגדנו היא לא דבר חדש.ארגמן
לא לי ולא לך. אתה הנחת בתחילת הפתיל שאני אומרת שאין משמעות למעשה מכיוון שנעשה על רקע סכסוך משפחתי. ב"מעשה" הנחתי כי התכוונת לזריקת האבנים והבהרתי כי גם מבחינה חוקית וגם מבחינה מוסרית רצח או ניסיון לרצח על רקע לאומני חמור יותר מרצח או ניסיון לרצח על רקע סכסוך משפחתי.
אם ב"מעשה" התכוונת להסתה נגדנו ולעידוד זריקת אבנים על יהודים בציבור הערבי אז אין ספק שזה חמור מאד למרות שאני לא בקיאה בעניין ולא מודעת למימדי התופעה כך שקשה לי להביע דעה בעניין.
ברור, כי כידוע כולנו יוצאים לרצוח אנשיםאנונימי (פותח)
שאנחנו לא מכירים בכביש בעקבות סכסוך עם הדודה.

אין גבול לטמטום השמאלני.
אגב בעיות אישות ולאומניותמשה
ידוע כבר זמן רב שנשים המיועדות להוצאה להורג ("חילול כבוד המשפחה"), נשלחו לבצע פיגועים.
טיעון טיפוסי של השמאל הקיצוניאנונימי (פותח)
תלמדו לקרוא? אנחנו? אתה חושב שהמצאת את הגלגל?
כבר 30 שנה השמאל הקיצוני מנסה לתרץ כל פיגוע על ידי הסברים סוציאו-אקונומיים וחברתיים.

גם פיגוע הטרקטור בוצע בגלל שהחברה של המחבל עזבה אותו. מטרת הטיעונים שלך הן להעניק לטרור פנים אנושיות ובכך להצדיקו.

בושה, בושה, בושה שאיש בעל דעות כל כך נבזיות מונה למנהל בפורומי ערוץ 7. הדרדרות מוסרית טוטלית.
אתם כולכם *****! זה מה שאתם!אנונימי (פותח)
אני מכיר את הסיפור יותר מכולכם ביחד כי גם אני במקרה לומד בב"ש ובמקרה הייתי ברכב, ורק אחרי שהיא גמרה לטפל בו אמרו לה מה שאמרו.
אתם סתם שומעים ומפיצים לשון הרע בלי לברר פרטים. עאלק יש לה "דפיקה גנטית" ו"טמטום" והיא "משוגעת"...
אתם בעצמכם מטומטמים עם דפיקה גנטית כי אתם מאמינים ללשון הרע ומפיצים אותו לפני ראש השנה. מה תגידו כשידונו אותכם למוות על לשון הרע שכזה? הא?!?!?!
נ.ב. לא קוראים לי איתמר ואין לי שום קשר משפחתי למשפחת אוחנה.
סליחה? אתה לא יודע לקרוא?אנונימי (פותח)
יש רק שתי אפשרויות:

או שהיא אמרה "למרות הכול אני בטוחה שאפילו אם הייתי יודעת מראש שהפצוע פגע בבן שלי הייתי מטפלת בו באותה מידה ובאותה מסירות כי זו חובתנו, לטפל בכל אדם באשר הוא אדם".
כמו שמצוטט בכתבה. ואז כל הטענות נגדה מוצדקות.

או שהיא לא אמרה את זה, והטענות שלך צריכות להיות מופנות כלפי כתבת ערוץ 7 שפירסמה את זה ולא נגד המגיבים.
זה בכלל פורסם בכיפה. לא בע. 7.צחקן
לטפל בערבי זה כבר גרוע...יהודי מרמ"ג
יש לי יותר ותק ממך בערבים באיזור (ובכלל)
ואני אומר לך שכולם ארורים.
דבר שני,
אתם משוגעים שלא יצאתם מהאוטו להחזיר לו...

אכן בושה שאחד כמו 'ארגמן' מנהל פה פורומים.השם הוא המלך!
אני פונה למנהלי הפורום:אנונימי (פותח)
תמחקו את השירשור הזה, שכולו לשון הרע והוצאת דיבה.
במה בדיוק?יהודי מרמ"ג
נ.ב.יהודי מרמ"ג
אני שמעתי שרק איתמר ווטורי היו באוטו....
מסכימה עם ח.פרומןמעפר אני באה
במישפט האחרון...
"אדם" לא "פרא" (שם עצם) אדם (שם תואבאהבה ננצחאחרונה
כך הקב"ה הגדיר אותם היטב..
מה לעשות...

חחחח
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך