לכל המשלבי ידיים למינהם שיש-הרבה בפורם הזה!ליברלית
>!צחקן
המשך הכתבהאנונימי (פותח)
אלא שאתמול (ב') החליטו שופטי בג"ץ כי ביתו של רס"ן קליין ז"ל יפונה וייהרס. זאת לאחר שבית המשפט קיבל את עתירת תנועת שלום עכשיו, שטענה כי הבית, כמו עוד 11 בתים בשכונת היובל בהתנחלות עלי בשומרון, נבנה בניגוד לחוק.
"שלום עכשיו" דרשה מבג"ץ להתערב ולכפות על המדינה לפנות ולהרוס מספר מבנים שנבנו במאחזים בשומרון לאחר התחייבות הממשלה ב-2001 כי לא ייבנו מאחזים נוספים.
בעקבות העתירה הורה אתמול בג"ץ למדינה להתחיל בהליכים לקראת מימוש צווי הריסה נגד מבנים במאחזים הבלתי חוקיים חרשה, ממזרח להתנחלות טלמון, והיובל, והורה לה לעדכן בתוך ארבעה חודשים את תוצאות הליכי השימוע לדיירי המבנים ואת לוח הזמנים להשלמת ביצוע צווי ההריסה.
השופטים, הנשיאה דורית בייניש, אליקים רובינשטיין ויורם דנציגר, קיבלו בכך את בקשת "שלום עכשיו", שיוצגה על ידי עורכי הדין מיכאל ספרד ושלומי זכריה. השופטים מתחו ביקורת על התנהלות המדינה וציינו כי צווי ההריסה לא מומשו במשך יותר מארבע שנים, וזאת אף שהמבנים נבנו שלא כדין, חלקם על קרקע פרטית. בנסיבות אלה, הדגישו השופטים, היה על המדינה לממש את הצווים או לכל הפחות לקצוב לוח זמנים החלטי למימושם.
שכונת היובל שוכנת על גבעה הממוקמת דרומית מזרחית לעלי. לטענת התושבים, השכונה מופיעה בתוכנית המתאר של היישוב. הבתים הראשונים בשכונה נבנו ב-1998, בעיצומם של אירועי היובל למדינה, ומכאן גם שמה של השכונה, המאוכלסת בכמה עשרות בתים צמודי קרקע.
משרד השיכון אף הכשיר במקום את התשתיות, והסוכנות היהודית בנתה חלק מהבתים המיועדים כעת להריסה על פי החלטת בג"ץ.
עם דיירי הבתים בשכונה נמנים גם קצינים בכירים בצה"ל. אתמול הייתה בשכונה אווירה קשה. "אנחנו לא מאחז, אנחנו שכונה של עלי", אמרה אתמול תמר אסרף, שביתה מיועד להריסה.
"הבתים חוקיים, ונבנו על אדמות מדינה ולא על אדמות שנגזלו מאנשים פרטיים. קיבלנו את כל אישורי הבנייה, ואנו משלמים מסים למדינה. כל הדיירים כאן הם אנשים שומרי חוק. הגיע הזמן שהמדינה תחבק אותנו ולא תתנהג אלינו באופן דוחה".
מירב ניסנהולץ, תושבת נוספת שביתה אמור להיהרס, אמרה: "רבות מהמשפחות הן של אנשי צבא. הם נדדו במסגרת השירות של הבעל וכך התעכבה השלמת הבנייה. זה יום עצוב לכולנו. בג"ץ קיבל החלטה פוליטית ולא משפטית".
בעוד פחות משבועיים יערכו משפחת קליין וחטיבת גולני אזכרה במלאות שלוש שנים לנפילתו של רס"ן רועי קליין. אתמול סירבה אשתו שרה להתייחס להחלטה של בג"ץ, לפיה היא ושני ילדיה הקטנים צריכים לפנות את הבית שהיא ובעלה בנו.
כשהגיעה אתמול בצהריים עם שני ילדיה לבית הצנוע עם הגינה המטופחת שבה שתולים עצי זית, שיחי תבלין ופרחי נוי, מיהרו השכנות להקיף אותה ולספר לה על החלטת השופטים. "זו מכה קשה עבורה. גם העובדה כי ההחלטה נפלה סמוך כל כך לאזכרה רק מכבידה עוד יותר", אמרה אחת השכנות.
תשובתיליברלית
כולם פה מתגייסים\מגוייסיםרכס רמת מגרון
לטובת עם ישראל וארץ ישראל, ומוסרים את נפשם למען כך.
השאלה היא- האם את מקובעת בהגדרה שלך למסירות נפש, או שאת בוחנת אותו באובייקטיביות ומסוגלת להודות שיש דברים מלבד הצבא שהם לא פחות מועילים, מפרים, מחזקים, מגנים, מנביעים ומייסדים את עם ישראל בארץ ישראל?
תראי, לי יש אח בצבא. הוא ג'ובניק עצלן. הוא חזר השבוע לצבא אחרי חודש בבית כי נפל לו לוח על הרגל. התפקיד שלו בצבא זה לספר לחיילים מה זה ערבים. איך הם מתנהגים, איזה זמרים הם אוהבים, מה התככים הפנימיים שלהם וכו'. אני אגלה לך בסוד שהוא כמעט ולא עושה כלום.
בסדר, תגידי ג'ובניק.
לפני כמה שני ההורים שלי אמצו בחור אחד, גם הוא בצבא. הוא קרבי. לאחר אימונים מפרכים, הפלוגה שלו נלקחה לג'נין. הם יושבים שם במחסום ופותחים אותו בבוקר וסוגרים אותו בערב. הבחור מתוסכל עד השמיים. בשביל זה הוא התנדב לצבא? מסתבר שכן.
מצד שלישי, אני מסתכלת ואני רואה בחורים ובחורות שמוסרים את חייהם למען ארץ ישראל. אלו חבר'ה שלרוב לא לומדים במסגרת רגילה בתיכון, הם נוטשים לטובת העיסוק בכלל. תאמיני לי- הם כולם היו מעדיפים להשאר בישיבה\באולפנה ולגמור תעודת בגרות נורמלית וגבוהה ושההורים שלהם יצבטו להם בלחי.
אבל מה הם עושים במקום זה?
הם חיים על הר, בלי מים וחשמל, עם איום תמידי מצד ערבים ואיום תמידי של פינויים, הם עומדים בגינויים אינסופיים מצד כל העולם, הם נאחזים בציפורניים ובקושי רב, בחורף ללא קורת גג, בקיץ- תחת השמש הקופחת. בתת-תנאים ובתת-יחס. בשום מקום אחר לא תמצאי אנשםי חיים בצורה כזו ובתנאים כאלה ובעקשנות ובאמנוה כאלה.
הם לא צריכים את צל"ש האוגדונר או לחיצת יד מהנשיא. זה לא מעניין אותם. הם גם לא צריכים לקפוץ על הרימון, הם הרי חיים על הרימון שמאיים על כל עם ישראל, והם סופגים עבורנו את הרסיסים, והם נפצעים, ונשרטים, ונחבלים.
וכמו שאמר שהשבוע איתי זר בביקור תמיכה של חוות גלעד בשבות עמי- 'כמו שנוכחותנו בחווה שומרת ומגנה על קדומים, כך באותה מידה שבות עמי מגנה ושומרת עלינו'. כן. הצריפים הללו הם משמעותיים [הרבה יותר מהשער הפתוח\סגור בג'נין, ומשיעורי תודעה ערבית], ומי שמגוייס אליהם, בניגוד לי שמגוייס למערכת שרק נענית לפקודות פוליטיות ולרב- לא רלוונטיות, לא יעילות, ולא משמעותיות- הוא לוחם תמידי,במאבק התמידי, במערכה התמידית על בניין הארץ.
וכשיבוא בן דוד לגאלנו, אין לי ספק- הוא יבקש לפגוש את הנערים משבות עמי והנערות מרמת מגרון הרבה לפני שהוא יפזול בכלל לכיוון של הרמטכ"ל.
ואת, ילדה שיושבת בבית מול התנור ושותה שוקו עם מרשמלו, באה ושואלת למה הם לא מתגייסים לצבא? למה הם אנוכיים? למה הם לא חושבים על תרומה לכלל?
במחילה, אבל זו חוצפה.
בציפיית הישועה.
מצטרף לכל מילה, שכוייח!!!השם הוא המלך!
כתבת יפה.. =]גלוק17
מצטרףמשה
לךליברלית

אץ מבלבלת את המוח....יהודי מרמ"ג
כמה שאלות -otk100
2. אם הוראות פתחיה באש בצבא היו כמו הוראות פתיחה באש אצלנו אז אני לא בטוח שאחוז הנרצחים בצבא היה גדול בהרבה מאחוז הנרצחים אצלנו.
3. כן אני באמת חושב שכשהמשיח יגיע הוא ירוץ קודם כל לנערי הגבעות שמחכים לא בכליון עיינים ולא לרמטכ"ל הכופר !!!
4. לנערי הגעבות ברובם יש הכשרה כדי להגן ולא מעט פעמים חזיתי בפסוק "ורדף אחד מכם אלף ושנים רבבה ירדופו" ...!
*חמישה ומאה מאה ורבבה....יהודי מרמ"ג
טעיתyosef13
זה ב"האזינו"יהודי מרמ"ג
על הגויים שירדפו את עמ"י....יהודי מרמ"ג
ברור שיש כאלה דברים....יהודי מרמ"ג
***עד לרמטכ"ל 'הכופר'!The yehudi
אולי אני חיה בסרטרכס רמת מגרון
אבל חייתי בסרט הזה בעצמי במשך כמעט שנה מחיי, כך שאולי זה סרט ואולי לא- אבל העובדה היא שזה מתרחש.
אני אגלה לך סוד: לא כל הדברים שהצבא עושה הם טהורים, קדושים ומכוונים לחלוטין למען הגנה על עמ"י.
הצבא נתון להחלטות ממשלתיות שנגועות בפולטיקה, שמטבעה- לא שוקלת במרכז הכובד את הדברים המשמעותיים, אלא החלטות תועלתניות ואינטרסנטיות. ממילא- חלק מהפקודות שהצבא מקבל הם לא בטחונית גרידא, אלא הם נובעות משלל שיקולים שונים ומשונים. [קחי לדוגמא את גוש קטיף: החלטה פוליטית לכל דבר, ללא שמץ של שיקול ביטחוני שהתבצע ע"י מי? ע"י הצבא. סיירות מובחרות וסודיות השתתפו כמו גם גובניקים מקריחים.]
כיוון שהצבא נגוע בפוליטיות- אם יש מניעה פוליטית לבצע פעולה מסויימת שמבחינת עצמה היא נכונה- הפעלה לא תתבצע.
מתוך ראייה זו נוכל לבחון את סוגיית המאחזים.
משום מה, ארץ ישראל זה עניין פוליטי. לא עם ישראל, לא התורה, לא קיום מצוות- רק ארץ ישראל. ההחלטות שמתקבלות בנוגע ליישוב ארץ ישראל, הן נגועות בפוליטיקה אינטרסנטית. האם כשקם מאחז מה שעומד לנגד עיני מקבלי ההחלטות בדרגים הגבוהים זה בטחונם ונוחיותם של הנאחזים? לא. ממש לא.
ההחלטה מתקבלת מתוך מניעים פוליטיים.
לדוגמא: אין שום בעיה חוקים בכל העולם שאני אלך עם המשפחה שלי לפיקניק באיזהשהו הר אקראי ונידח. למה בשבות עמי אסור לי? כי שם יש צו שטח צבאי סגור. למה יש צו לשבות עמי, ולהר ליד אין? כי ההחלטה להוציא צו כזה היא פוליטית, לא בטחונית. מבחינה פוליטית- הם לא רוצים יהודים שיישבו את ההרים. כך שאם אלך להר ליד, להר בלי הצו- מהר מאד גם שם יימצאו 'עילות ביטחוניות' להוציא צו שטח צבאי סגור.
עכשיו, מה את חושבת שהתפקיד של הצבא?
משימות לאומיות גדולות וכבדות משקל?
לא. צבא ההגנה לישראל נועד להגן על ישראל.
אני ישראל? אז מטרת הצבא היא להגן עלי. בדיוק לשם כך הם התגייסו. הם לא התגייסו כדי להחזיר אנשים בתשובה, גם לא כדי לנהל ערוצי רדיו, הם התגייסו על מנת להגן עלי.
עוד סוד אני אגלה לך- חיילים לא מגינים על המאחזים. ברמת מגרון היה מגיע סיור של חיילים פעם שבועיים-שלוש, ומעולם לא הצליחו למנוע הצתה או סכסוך של ערבים. אז בואי נהיה כנים- לא ככה מגינים על תושבים. אם הם היו יושבים שם 26 שעות 9 ימים בשבוע היה לך אולי מה לומר [למרות שלא באמת- כי זו מטרתם!] אבל הם לא. המאחזים חשופים לחלוטין לכל מפגע, וקחי כדוגמא כואבת את ההצתה של הבתים בחוות גלעד בראש השנה.
אז בואי נסכם רגע:
- הצבא מוּנע משיקולים פוליטיים שלא תמיד מייצגים את טובת הציבור.
- מטרת הצבא היא להגן על כל יהודי באשר הוא.
- בפועל, המאחזים לא נסמכים וגם לא זוכים בביטחון צבאי.
ועוד דבר- בבקשה, תצאי מהתסריט ההוליוודי לפיו מי שהכי מסכן הוא הכי צודק. אז נכון, מתו יותר חיילים, אז מה? זה אומר שהם יותר צודקים? לא. זה פשוט אומר שהם מתו יותר. [למרות שבאחוזים, אני לא בטוחה, אבל נראה לי שמספר תושבי הגבעות והיישובים שנרצחו מערבים רק בגלל המיקום בו הם נמצאו {אני לא מדברת על פיגועים בשוק חדרה} הוא גבוה יותר ממספר החיילים שמתו בפעילות.]
כל הכבוד לך. השאלה היא האם את עושה את מה שהכי חשוב כיום למען עם ישראל, או שגם לך בלבלו את השכל ואת מבזבזת כוחות לריק, וחבל.
בציפיית הישועה.
קראתי רק 2 תגובות ולא יכולתי להמשיך:tomerittal
בסך הכל "רכס רמת מגרון" רשמה את רב מה שרציתייהודי מרמ"ג
[הפריט ההיסטורי שגוי מעט.]רכס רמת מגרון
30,000 יהודים התגייסו לצבא הבריטי, בעוד שלמחתרות התגייסו 7000. גיוס למלחמה לא סתר גיוס למחתרות, ואין ספק כי החיילים שהתגייסו לצבא הבריטי שימשו יסוד להקמת צבא ישראלי, וסיפקו ידע וציוד רבים ללחימה נגד הבריטים- וזו אף היתה אחת ממטרות הגיוס לצבא. לא יפה להמעיט מערכם.
"יש להלחם בגרמנים כאילו לא היה ספר לבן, ויש להלחם בספר הלבן כאילו לא היתה גרמניה" [בן גוריון]
בציפיית הישועה.
מה שגוי?יהודי מרמ"ג
תדע כל אם עברייהאנונימי (פותח)
נכחתי במשפטו של סגן אדם מלול בשבוע שעבר ויצאתי מזועזע. הקשבתי לעדותו של אלוף פיקוד מרכז גד שמני. שמני התפתל על דוכן העדים, התחמק והתפתל. התברר שלא רק שאינו יודע את נסיבות האירוע שעליו בא להעיד, אלא, אינו בקי במה שנעשה בחטיבת כפיר, שהיא הגדולה ביחידות, בפיקוד מרכז עליו הוא מופקד.
האלוף שמני הופיע כעד במשפט הפלילי, והוא העיד בין השאר, כי לדעתו, אסור לתת סטירה לערבי, אפילו אם יש סכנה שיהודים יפגעו בהמשך, כתוצאה מאי תפיסת הנשק. מיד בתום העדות, ניגשתי לסניגור ושאלתי אם מה ששמעתי אכן נאמר ע"י האלוף, ולתדהמתי הסניגור אישר, שאכן זה מה שהעיד שמני.
אם זה סדר העדיפות של האלוף, שבידיו אנו מפקידים את ביטחוננו, אזי יש לנו סיבה טובה לא לישון טוב בלילה.
מכתבים למערכת בשבע / חיים יואבי רבינוביץ, תל אביב
אשריינו שיש לנו את הקב"ה ששומר עלינו...גלוק17
משום מה אני בטוחה שכשקליין קפץ על הרימון הוא לאא"ר יצהר
שאלהליברלית

אנחנו לא מדברים על למען המדינה....יהודי מרמ"ג
אזליברלית
מלחמה יום יומיתליברלית
מה הקשר?יהודי מרמ"ג
המדינה היא לאו דווקא של יהודים....יהודי מרמ"ג
אני נגעל משימוש בשמם של המתיםישמעאל
לא נכון-ח.פורמןליברלית
עצם זה שמפלגות ערבייות יכולות להתמודד זה....יהודי מרמ"ג
אני מבין שאת הולכת ונלחמת שאת מדברתיהודי גאה
לא כמוךליברלית
ליברלית'ערבות הדדית'אחרונה
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7