[געגוע הוא מחלה מדבקת
המתפשטת בעיקר במגע.
פעם חשבו שהוא עובר באוויר, אך אז גילו ששנים הוא יכול לשכון בחזה,
ורק הנשימה הכבדה בבקרים מלמדת שהוא עומד עתה על סף
התפרצות נוראה.
(#תה)]
בינתיים אני רק יושבת ונושמת עמוק. נושמת אלי עמוק את כל הכעס. כמה כעס.
ילדים קטנים הם גושים של אהבה לבנה. כזאת שאם נוגעים בה ביד שחורה נשארת טביעת אצבע.
אלימות.
כשאמרו לה שהיא טיפשה היא לא האמינה, והיא ניסתה חזק חזק לשמוע אנשים שאומרים לה כמה היא חכמה. אחרי שנה היא כבר יותר האמינה לקולות האלה ולא עשתה כלום. כי היא טיפשה. לא סתם טיפשה היא טיפשה טיפשה
ורעה.
ולא סתם רעה [רעה כזאת ששוכחת להוציא את הכביסה מהמכונה ולתלות אותה]. רעה עד כדי כך, שאפשר אפילו אפילו לצעוק עליה וזה יהיה בסדר.
ואחרי עוד שנה היא כבר באמת באמת רעה, אפילו המורה אמרה לה את זה ואמרה לה שהיא פושעת, ואבא אמר שהיא פרוצה. והיא באמת לא רוצה לשמוע אבל היא מאמינה להם. כי אבא אמר. ואבא תמיד צודק. והמנהלת שולחת אותה הביתה. ואין לאן לחזור.
ואחרי עוד שנה כבר כולם ממש יודעים שהיא רעה.
ומתרחקים ממנה. גם היא מתרחקת ממנה. הולכת ונאבדת. היא רעה. היא רעה. היא רעה.
אהבה.
אלוהים הוא פלא והוא נס. והיא אוהבת אותו
וכל בוקר שהיא קמה, אחרי שהיא מתאפרת חזק ובורחת לים, היא נושמת 4 נשימות עמוקות ואומרת לעצמה, בובתי, את הכי יפה, את הכי טובה. את לא רעה. את לא רעה. את לא רעה.
והיא מנסה להאמין לעצמה חזק חזק, ולפעמים ממש נראה שהיא מצליחה. עד הפעם הבאה שהיא פוגשת איזה גוש אהבה שחורה, שכבר לא אומרת כלום. רק מסתכלת עליה מכף רגל ועד ראש ומעבירה בה רטט של
את לא טובה. את רעה.
והיא בורחת מהם. והם מאשימים אותה. וכל החינוך של הילדים שלהם על הכתפיים שלה. והם צוחקים עליה. צוחקים עליה על איך שהיא מתלבשת ועל איך שהיא נראית. וראית שהיא כותבת חה חה חה חי חי חי
העיקר שהיא תאמר לעצמה כל יום. אני אוהבת אותך. אני אוהבת אותך. אני אוהבת אותך. לא משנה שבנות רגילות לא אומרות את זה לעצמן. הן די רוצות שאיזה מישו יגיד להן את זה. לא חשוב.
כל עוד היא אוהבת. אני רגועה.
בובתי. אני אוהבת אותך.