לא פוליטקלי קורטקטמרכזניק
אנשים אומרים לא לחשב חשבונות שמים.
אבל יש לי שאלה, האם פעם קראתם את פרשיות בחוקותי וכי תבוא?
מי שאומר שמגיפות באות סתם נשמע שהוא פשוט כופר במה שכתוב בתוגה, התורה אומרת במפורש שחור על גבי קלף, אם בחוקותי תלכו.. ונתתי שלום בארץ ושכתבם ואין מחריד.. ואם לא והפקדתי עליכם בהלה את השחפת ואת הקדחת... ונגפתם לפני אויבכם וכו וכן בפרשת כי תבוא..
והיה אם שמוע תשמע.. ובאו עליך כל הברכות... אם לא.. ידבק ה' בך את הדבר עד כלותו אותך.. יככה ה' בשחפת ובקדחת.. יתן ה' את מטר ארצך אבק.. ועוד ועוד והדברים מפורשים מה קורה אם.. ואנשים פשוט כופרים בזה, תפסיקו לחשב חשבונות שמים,אז בואו התורה לא רשמה דברים סתם, כל דבר נרכתב כדי שנלמד ממנו לקח, וכן כשיש דברים לא טובים הקב"ה מביא דברים שכתובים בתורה הקדושה, תורת הנצח, דברים שנאמרו מפי הגבורה שהם אמת לאמיתה, אז כשאנשים אומרים שבגלל שבת קורה כך וכך או כל מיני דברים שעוברים עליהם ואנשים מזלזלים בזה אתם מזלזלים בתורה הקדושה לא בהם.
צודקחידוש

רק שאי אפשר לדעת על  סיבה ספציפית... יש הרבה מה לתקן

שלום מזיכרתו של ה', אשמח שץעביר לו בקשות.אריך וייס
אה אתה לא המזכירה שלו? אז סתום את הפה ואל תחליט שאתה יודע מה ה רוצה.
על כמוך בדיוק דיברתימרכזניק
אנשים שהתורה בשבילם היא ספר קריאה ולא תורת חיים.
תרשה לי לא להתייחס לנביחות
ילדים חמודים נא לשמור על תרבות הדיבור !הודעה
לא הבנתי מה אתה רוצהמבשר שלום
הוא אומר לך שה' כתב בתורה שיבואו עונשים על מעשין רעים.
מגיעים עונשים והוא אומר שזה בגלל מעשים רעים,איפה הבעיה?
לא סתם אמרו שהאמת תהא נעדרתמרכזניק
קשה לשמוע אץ האמת, צריכים היום ליפות, לשקר לומר שהכל טוב והכל בסדר,חלילה לא לומר דברים שהתורה אומרת כי אז אתה חשוך,גזען,מחשב חשבונות שמים ועוד שלל אמירות שרגילים לומר היום לכל מי שמעז לומר משהו של תורה.. גם רבים שאמרו על מצעד הגאווה שזה תועבת ה' "זכו" לשלל אמירות לצערי דווקא מדתיים.
עדרים עדרים , כל אחד חושב שהיא אצלו (האמת)נפש חיה.
טוב הבנתי אותך, נסגרה הישיבה אז אתה לוקח את כל עולמך הקטןאריך וייס
החוצה? אתה נביא? אתה שליח האל? לא, אז די לבלבל את המוח.

אחרי זה באים אליי חילונים וחודבים שכל הדתיים כמוך, ואני, צריך להסביר להם שלא כולם קטנים ופוחדים מכל דבר בחוץ... וזה לא כיף להסביר
נו נו אתה מאלה שמחכים לאישור של חילונים על כלמרכזניק
דבר שהם עושים.
קוראים לזה בימינו חוסר בעמוד שידרה.
מפחד לעמוד על האמונה שלך רק כדי להצטייר יפה בעיני החברה.
אז סתם שתדע שאנשים כמוך הכי מזולזלים בעינהם,זה אולי נדמה לך שאתה יוצא יפה ונאור בעיני ירום הודם אבל הם רק מגחכים על זה.
אם ה' האלוקים לך אחריו ואפ הבעל לך אחריו, אל תפסח על שתי הסעיפים ותנסה לצאת מרווח מכל העולמות, לא סתם חז"ל גינו כ"כ את החנופה.
לא ולא, אני לא כמוך דעאשאריך וייס
מה ההבדל בניהם? למה לא להראות את הצדדים היפים של היהדות? למה הכל מלחמה אצלכם?
תגידמבשר שלום
לא כדאי שתלך לריב עם אשתך במקום לבלבל לנו את המח?
אני בטוח שיש כמה שישמחו שתפסיק לדבר
אם אתה חושב שהיהדות מחולקת-והוא ישמיענו
ל'צדדים יפים' ול'צדדים פחות יפים'- כנראה שלא למדת, ולא שנית, ולא הבנת כלום בתורה. ובכל אופן התפיסה שלך את היהדות זה כמו תפיסה של עבודה זרה.
זו תורה אלוקית, לא תורה אנושית מבית מדרשם של בני אדם. זה פשוט לקחת את הגוף של התורה ולרוקן אותו מכל הנשמה, לעשות אותו חסר משמעות מיוחדת. ככה עדיף כבר ללמוד מתמטיקה

סליחה על החריפות, אבל חשוב להעמיד דברים על דיוקם.
אני לא דאע''ש, אני יהודי שמאמין בתורה כמו שהיא, בניגוד אליהם אני אוהב את כל העולם (ולכן כואב עכשיו יחד עם כולם שיש את המגפה הזאת.. עוד מלפני שהיא הגיעה לעם ישראל), ומשתוקק שהעולם כבר יבין שה' הוא המנהיג של העולם. למה? לטובתם.
ההבדל בינינו לבין דאע''ש מאוד ברור.. חבל להשתמש בביטויים כאלה רק כדי לעורר אנטגוניזם.
כן, אתה מאמין במשהו וגם הםאריך וייס
ההבדל בניך לבינם ( בצורה רציונלית) הוא כלום.

אבל כן, למה לבוא ולהציג את התורה כשונאת הומואים? זה באמת לא גורם לנו חיבה בציבור החילוני, אנחנו באמת רוצים שכל עם ישראל יואהב את הקב"ה ואת התורה, אז לדעתי כדאי להתחיל מהדברים היותר קלים לקבלה, ולא להתחיל מנושאים שכרגע הם לא משרתים את המטרה .
אבל התורה לא שונאת אותם..והוא ישמיענו

ה' ברא אותם והוא גם יצר את התורה (וברא את העולם על ידה)- אז אחרי שהוא ברא אותם הוא שונא אותם? קצת ראיה מעוותת של הא-לוקות.. שח"ו ה' או שלא ברא עולם כדי להיטיב לברואיו או שהוא נמלך בדעתו.. פגם בתפיסת אחדות ה'.

התורה אמרה שהמעשה הזה הוא 'תועבה'.

כן, יש מעשים שנכון לעשות אותם ויש מעשים שממש לא נכון לעשות אותם. מי ששואל מה התורה אומרת על זה- אני אענה לו. ברור שאין טעם להיכנס סתם למקומות כאלה כשיודעים שלא תהיה הבנה.. אבל למשל בצבא שאלו אותי על הנושא- אז השתדלתי לענות בצורה אמיתית ולא מתייפייפת, ומאידך לא מתוך התנשאות אלא מתוך הזדהות אמיתית עם הכאב שלהם והבנה. ואגב אם כבר פתחת את הנושא ראוי לציין, התורה לא בהכרח סותרת את זה שיש מקרים שאין להם טיפול.. כלומר הגיוני שאחוזים מסויימים (ואפילו גבוהים) לא יכולים לטפל. אבל איך זה סותר את עבודת ה'? עבודת ה' לא נערכת בתוצאות, אלא בעבודה עצמה ביחס אל האדם הספציפי...

אז במקום להיכנס לנעבעכיות (מסכנות) והתנצלות- עדיף להבין את התורה בצורה עמוקה ואמיתית.

אף אחד לא שונא אף אדם, בטח לא יהודי, לא משנה מה הוא עושה. אנחנו מאוד אוהבים אותו ושונאים וכואבים את המעשים שהוא עושה- ולכן אנחנו מביעים לעיתים את הכאב הזה או מנסים לעזור לו להתמודד ולהתקדם בעבודת ה'.

אני לא מחפש חיבה בציבור החילוני, כי כשאני מדבר על דבר אמיתי- אז הדבר הזה ממש לא תלוי ביחס של אדם כזה או אחר אליו. אני כן רוצה להשפיע על הציבור החילוני לקבל את התורה כי זה הטוב. כמובן לא אעשה את זה בכפיה, אלא בהנגשה (לא הנמכה.. הסברה של המושגים העליונים בצורה פשוטה ומדוייקת ככל הניתן), בתפילה עלי ועליהם שנזכה, ומתוך אהבה גדולה בסיסית בלי קשר למעשיהם.

מה שמשרת את המטרה יותר מכל זה קודם להתחיל בזה שאנחנו בעצמנו נבין את התורה בעומק. אחרת.. אם אנחנו בקושי יודעים להסביר לעצמנו למה אנחנו מניחים תפילין- מחילה, זה לא ישכנע אף אחד.. או יותר נכון: אף אדם 'רציונלי' (שחושב שחוץ משכל אנושי אין כלום). שנפסיק לעשות מצות אנשים מלומדה, שנתחיל לחיות את התורה ולא רק לקיים אותה. כי הם חיינו ואורך ימינו

ורק לגבי הכותרת-והוא ישמיענו

בתפיסה של שחור לבן שהצגת שחוץ מתפיסת עולם (/רציונליות) אין כלום- אתה צודק, כי אני חושב ככה והוא חושב אחרת ואין כלום חוץ מזה (כי הכל בעולם זה רק מחשבה).

אז לא ידידי, יש מחשבה, רצון, מעשה, רגש, דיבור.. כל דבר הוא פועל בעולם. כל מחשבה וכל הרגשה.

ומעל הכל יש מוסר- המוסר והחכמה מחוברים ביניהם, האמונה באלוקים מביאה אותנו להיות אנשים יותר מוסריים, באופן כזה שע"י שכל אנושי בלבד לא היית מגיע לזה. כן! עמ"י יותר מוסרי מכל עם אחר. כי מי שקובע מה מוסרי ומה לא זה לא האדם, זה אלוקים. ואגב לענייננו- הביטוי 'תועבה' נאמר בתורה על הדברים הכי פחות מוסריים, או במילים אחרות- הכי גשמיים. למשל לגבי ערוה- "תועבה היא", לגבי ע"ז- "ולא תביא תועבה אל ביתך", לגבי גאוה- 'תועבת ה' כל גבה לב', וכן לגבי משכב זכר. גשמי זה לא רע, גשמי שמנותק מהחכמה האלוקית- מהמוסר האלוקי- זה רע.

אז הצורה הרציונלית שהצגת לא מעניינת. כי היא חלקית מאוד, ומתאימה לתפיסה גויית שגם היחס שלה לאלוקים הוא חלקי והוא יחס של עבודה זרה. הרציונליות זה רק חלק מקומת האדם השלימה.

לכן ההבדל בינינו לבין דאע"ש הוא עצום. תרבות של רוע ויחס כזה לאלוקים (כאל רע שמדכא את העולם.. ואגב- בכלל המילה 'איסלאם' זה לא מלשון שלום, אלא מלשון כניעה) מול תרבות של טוב אינסופי ויחס כזה לאלוקים.

אממ כןאריך וייס
אבל, מי שהחליט מהו המוסר הנכון זה אתה ולא אלוהים. כי *אתה* ורק אתה בוחר להאמין בה' ולכל אתה ורק אתה מקבלים את המוסר של התורה, אל תאשים את התורה המוסר שקיבלת על עצמך.

וכן ההקבלה לדאעש או לנצרות או לטבוענות או לכל אמונה אחרת נכונה, כי מבחינתם הם צודקים ורק הם צודקים. אז שוב, מה ההבדל בינינו לבין שאר האמונות? אל תגיד כי אנחנו צודקים והם לא, זה טענה לא הגיונית בעליל.
תשמע, כמו שרס"ג כותבוהוא ישמיענו

בפרק הראשון של אמונות ודעות- שיש את סוג האנשים הכי פחות משכילים, שמפקפקים בכל דבר שקיים (רגשות, קנה מידה מוסרי וכו')-

ואיתם אין טעם להתווכח אלא פשוט לגרום להם להבין לאט לאט לפי כוחותיהם שיש חושים וכו' וכו'- למשל ע"י הרעבה עד שהם יודו בזה שהם חשים ברעב-

אין לי דרך להוכיח לך שמה שהתורה שבכתב כותבת בצורה מוחלטת (ע"י כללי הלימוד שנמסרו בע"פ) זו הדרך היחידה להסביר את הדברים, ואני גם לא הולך לעשות את זה. מוזמן ללמוד את הפסוקים בעצמך ואולי גם להבין מה הכוונה של התורה (זה ממש קשה!) "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִיא" (ויקרא, י"ח, כ"ב). או את הפסוקים של פרשת בחוקותי. לא צריך להסתבך, אלא אם ההקשבה לדבר ה' לא תמיד נעימה.. לא נורא, מתבגרים ומתגברים

טוב, עדיין מחכה לתשובה טובה מדוסיםאריך וייס
אף פעם אין לכם, זה פשוט מדהים. קצת מקשים עליכם ואתם מתחמקים. ועוד בתירוץ של, אתם הטיפשים.. די אחי.

אני מה אכפת לי, בזכות תושבות גרועות יהיו פחות דתיים
לא ר אל תעשה לנו את זה.מרכזניק
רתה חושב שאתה עושה טובה למישהו? אתה מאיים? אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה ואל תצפה לחנופה,לא רוצה להאמין זו זכותך רק אל תטיף לנו במה להאמין ובמה לא, אתה בפורום דתי תכבד!
אני דתיאריך וייס
וזה שיש להם תושבות ממש גרועות זו בעיה של כל הציבור שלנו. מתנשא חושב שהשמש זורחת לו, ובעצם לא משפיע כלום. עדיין מחכה לתשובה טובה מה ההבדל בינך לדעאש
שאלה פשוטה..מבקש אמונה

איזה הוכחה תגרום לך לחזור בך? פסוקים? גמרא? 

במה אתה מאמין שנוכל להוכיח לך משם?

כלום..והוא ישמיענו

או שהוא סתם מתווכח לכיף,

או שהתורה לא תשכנע אותו אחרת.. (כי כלום לא משכנע אדם מושלם שהאמת נמצאת אצלו עכשיו בשלימות)

אין טעם לדעתי להאריך את הדיון. הדעות הובהרו

למה להאמין בהיגיון? מה מצאת בו?והוא ישמיענו

אני מחשיב את עצמי כרציונליאריך וייס
כל אחד וההיגיון שלו. ככה בדיוק קם דאעשמבקש אמונה

יש לך תשובה פחות מתחמקת? 

לא, הנה כוונתי לדעתי.אריך וייס
כל אחד עושה מה שנח לו ותופר לזה אמונה .
כן שמתי לב שאתה כזה. אם ככה אין מה לדוןמבקש אמונה

אצלנו קודם כל דנים על פי מה שכתוב מה נכון, ואח"כ מאמינים בזה.  ואתה עושה הפוך..

אצלנו? אצל מי?אריך וייס
אני חושב שאתה משקר לעצמך, נח לך להיות דתי ולכן אתה מאמין. ולא הפוך.

תעשה טובה ותחשוב רכע אם זה נכון, אל תנפנף את המחשבה
ברור. מאוד נוח להיות עובד ה'והוא ישמיענו

להתחייב לשמירת מצוות, לעשות רק מה שמותר ומה שאסור, להיות כל הזמן בתודעה של עבודת ה'. כל הזמן להתקדם..

ברור.. חח טענה חילונית רדודה. בגלל שהחיים שלי יותר טובים- זה יותר קל? החיים שלי יותר טובים כי אני קונה אותם, מתאמץ עליהם. הם טובים כי 'אני קרבת אלוקים לי טוב'- כי באמת הכל מושפע מה'. בגלל שיש לי תורת חיים.

אבל אנשים שלא מחוייבים ב100% לתורה הולכים ע"פ הלך הרוח שלהם עצמם, מה שהכי קל ולא מתמודד, אבל קשה להם נורא כי הם יודעים שהדרך הזאת היא טעות. אז מה הם עושים? אומרים על הדתיים שלהאמין זה הכי קל.. בסדר, תופעה מוכרת. שישכנעו את עצמם, זה פתרון מצוין להשקטת מצפון.

יש לזה גם עוד סיבה, הם בקושי מאמינים בעצמם (אולי זה חלק ממה שגורם להם לא להיות 'דוסים'), שכשהם רואים דתיים שמחוייבים לתורה ב100%- הם לא מאמינים! הם משפשפים את העיניים, וכשאין להם דרך אחרת להתמודד עם זה שאדם יכול לשנות את עצמו ולהיות הרבה יותר מוסרי וטוב הם אומרים- 'אה, כי זה הכי קל'.

כן? הכי קל? שיתנסו בעצמם. אח"כ אני מרשה להם לחוות דעתם בנושא..

דוסים זה פשוט אנשים שמה שמעניין אותם זה האמת כפי שהיא. אתה יכול לקרוא לזה 'יותר מוסרי'.

ואם קשה לך לקבל שדוסים הם אנשים יותר מוסריים- אז מצטער, אתה זה שצריך להתמודד עם זה- לא הדוסים

נ.ב. ותעשה טובה לעצמך, אל תוציא את עצמך מהכלל.. 

זו לא טענה חילונית רדודהאריך וייס
זו טענה מעולה, ברור שאם לא היה לך סיפוק דתי. לא הייתי דתי.. רק טיפש יסבול מהדת וישאר שם
יופי. הצגת בדיוק את מה שאמרתיוהוא ישמיענואחרונה
דיון מיותר.. כשתפסיק להתחבא ותביא ראיות נחזור לדיון.מבקש אמונה

אני חושב שאתה משקר לעצמך, נח לך להגיד שאסונות זה לא עונש ולכן אתה מתנגד. ולא הפוך.

תעשה טובה ותחשוב רגע אם זה נכון, אל תנפנף את המחשבה

אסונות זה עונש, אבל על מה?אריך וייס
רק אלוהים יודע.
על עבירות שכתובות בתורה... כל אחד יפשפש בעצמו מבקש אמונה

אי אפשר שיהיו צדדים יפים בלי מערכת שכר ועונש.מבקש אמונה

אם אתה רוצה להגיד שהכל מקרי ואין עונש לאדם שעושה רע, אתה מנהיג דאעש בפוטנציה

אתה לא כמו דעאשצ'יאל

כלומר, אתה לא רק ' מאמין במשהו'.

אז תגיד אתה, מה ההבדל בינינו לבין שאר האמונות?

אין שום הבדל בין האמונות לדעתיאריך וייס
אני לא יכול לכפות על מישהו את האמונה שלי. כמו שהוא לא יכול לכפות עליי
למה לא?צ'יאל

האמונה ש"אסור לכפות" היא היא דעאש (או נצרות, או טבעונות, או, להבדיל, יהדות לא מבוררת).

נכון. אני חושב שיש הבדל בין להתייחס בכלליות למגיפות,והוא ישמיענו
לבין להגיד על המגיפה הספציפית למה היא באה, שזה אנחנו לא יודעים..
וגם כדאי להיזהר, גם בדברים שהם נכונים לא לקטרג על עמ''י. אז כן אפשר להגיד דברים למשל מחז''ל שקשורים למגיפות מתוך מגמה להתחזק, אבל לא מתוך מגמה לבקר, או לנסות להראות שהתורה היא אמיתית בגלל שהנה- זה מתקיים- נראלי שזה קצת מנמיך את התורה.. התורה אמיתית בלי קשר. ובטח לא מתוך שמחה לאיד (למשל כלפי אחינו שעדיין לא שומרים שבת- אז להגיד להם 'מגיע לכם' וכדו').
כותב בגלל שיש תופעות כאלה לצערנו
פשוט הבעיה היא שכל אחד מאשים את המעשים הרעיםתפוחית 1
של האחר ולא של עצמו
אין פה כדי לזרוק האשמות ברור שכולםמרכזניק
צריכים לפשפש במעשיהם אבל זו לא הטענה, הטענה שאנשים אומרים לא יודעים על מה ולמה.. כביכול ה' מביא סתם. ולא, אלה דברים שכתובים מפורש על מה ה' עושה דברים
אני עניתי ממה שאני שמעתיתפוחית 1
פוסטים שלמים שיצאו נגד חילול שבת וכו'
כשהאשמה מכוונת במוצהר נגד אחרים
צודק.. מה שנכון נכון!מבקש אמונה

אגב, הערה בכללי.

רש"י מפרש על המילים "פשפש במעשיו ולא מצא"  לא מצא עבירה בידו שבשבילה ראוין יסורין הללו לבא:

זאת אומרת שאי אפשר להאשים כל עבירה, צריך שתהיה התאמה בין רמת היסורים לחומרת העבירה.

נכון והנה מקור מכוון לענייןסוג'וק

רבנו בחיי בבראשית ב' על "לעבדה ולשמרה":

"הניחו עתה בגן עדן שיהיה עובד אדמת הגן ויזרע לו שם כל מיני תבואות ויטע לו שם כל מיני פרות, כי לכך הונח שם להיות מתענג ומשתעשע כרצונו, והיתה פרנסתו מעצי הגן, והיה משתהו מנחלי עדן, ומלבושו ענני כבוד, והיתה עמידתו שם בתענוג רב גדול ועצום לרוב, בתענוג הנפש ומעט בתענוג הגוף, בהשקט והנחה וקורת רוח שאין כמוה, בהיות כולו שכלי, נפשו וגופו הם אחת בהשגת בוראו בלבד.

ולכך מנע ממנו עץ הדעת הגורם ההמשך אחרי התאוות ולא נמנע ממנו תחילה עץ החיים הגורם לחיות חיי עד, אבל לאחר שחטא ואכל מעץ הדעת, האכילה ההיא גרמה לו שימשך אחר התאוות וישתדל בצרכי הגוף יותר מצרכי הנפשככל אשר אנחנו עושים פה היום, הוא הפך המבוקש ממנו, ולכך נתחייב שיתקצרו ימיו ותשלוט עליו מיתה. [סיבה ותוצאה!]

ואחכ אומר שבגאולה חוזרים לשם

אז הצרות באות להחזיר אותנו אל עצמנו

לשוב מכל האהבות הקטנות שחפשנו בחוץ, אל האהבה הגדולה בפנים - לקרבת א-להים, שזאת ה נחת וקורת הרוח שרוצים בתוך כל רצון חיצוני ובתוך כל ה"המה ביקשו חשבונות רבים" שלעולם לא מביאים למלאות אמתית יציבה נצחית

סקר־צד לשוני מעניין...אלעזר300

עבורכם, האם למילה "בוהה" יש משמעות של...

1. "מסתכל בדבקות ובעניין רב", או של...

2. "אולי רואה משהו, אבל חולם בהקיץ"?

(אישית, מצביע 2)אלעזר300
אני דעת יחיד חתול זמני
החלק הראשון של מספר 2 לא ברור לי לגמרייעל מהדרום
לק"י

אני בוחרת 2.

בעצם גם וגםיעל מהדרום
יכול להיות 2, ויכול להיות משהו שונה הן מ-2 והן מ-1ריבוזום

במשמעות 2: "האיש שבחדר ישב ברישול, בוהה ניכחו, וניכר שמחשבותיו בל עמנו"

במשמעות שונה: "האיש היה לבוש באופן כל-כך משונה! לא הצלחתי שלא לבהות בו, על אף חוסר הנימוס"

כלומר, זה לא בדיוק להסתכל בדבקות ובעניין, זה להסתכל בהשתוממות \ בפליאה \ בהערצה (תלוי בהקשר, יכול להיות גם רגש שלילי של דחיה), הרבה פעמים בניגוד לשיקול הדעת שלא מופעל באותם רגעים.

(יכול להיות שהמשמעות השניה בהודעתי אינה "נכונה",ריבוזום

אבל היא בשימוש)

מסכימהיעל מהדרוםאחרונה
החיים וזהמישהי719

היי לכם

איך מתקדמים החיים שלכם?

אתם מרגישים שהגשמתם את המטרות והחלומות שלכם?

האם קרה לכם שהרגשתם שכל הדלתות נסגרו בפניכם? מה עשיתם אז?

מתייעצת כי אין לי מושג מה אני עושה עכשיו עם החיים שלי...

חסרים הרבה פרטים להבין את התמונה שלךפ.א.
סבבה מאודחתול זמני

התקדמתי הרבה וגם עשיתי הרבה הפסקות.

בגדול כבר הגשמתי את כל החלומות שלי, אין לי עוד משהו מיוחד שאני שואף אליו/רוצה אותו.

הגעתי לשיא של מה שהייתי רוצה מבחינה מקצועית.

חוויתי את כל מה שרציתי להספיק לחוות בחיים, אין לי רעיונות נוספים חוץ מזה. זה קצת כמו פיצוחים, לכל גרעין יש אותו טעם, אז אין הבדל בין לאכול אחד לבין לאכול 30.

היו זמנים כשהייתי יותר צעיר שהרגשתי די חסר אונים, אבל השקעתי ביצירת דלתות טובות ובשמירה עליהן. כרגע אני בתחושה שגם אם יקרו כל־מיני דברים, אוכל להתרומם מזה.

לא סבבה בכללנעמי28
אז מה בטעם בחיים? תחושות של גיל 119
נכון,חתול זמני

אני בהחלט מרגיש ככה. אם היו מודיעים לי שמחר הגיע הזמן לקפל את הבסטה, לא נראה לי שזה היה מזיז לי.

מצד שני, נכון לעכשיו גם לא רע לי, אז אני פשוט זורם עם החיים.

בקיצור: חתול זמני.

תשע נשמות זה לא כזה זמנינעמי28
גם זה נגמר מתישהו...חתול זמני
יש מי שיכנה את זה דיכאון. מתמשך. סליחה.נחלת
החיים שלי תותיםLavender

וגם אם הם לא- משתדלת לראות אותם תותים

לא הספקתי להגשים את כל החלומות שלי, אבל אני בהחלט בדרך...

ואם הרגשתי שהכל נסגר בפניי- פשוט בכיתי והתפללתי לה'. (כמה קלאס)

ובכנות, הדבר שהכי עזר לי ברגעים קשים יותר זה האמונה. שהכל נגזר עלי ושאני צועדת במסלול שנקבע לי לפני שנולדתי ועליי רק לבחור בטוב.

הייתי קוראת הרבה משפטי חיזוק, הרצאות של אמונה וביטחון בה', ומוציאה את עצמי לדברים חיוביים שנותנים לי כוח.

והבנתי שהיחידה שיכולה לעשות אותי מאושרת, זאת אני בעצמי...

מאחלת לך למצוא את האושר הפנימי שלך, כי מה ששלך יגיע עד אלייך 💖

וואיהרמוניהאחרונה

-אני מאמינה שהחיים שלי מתקדמים למרות שזה לא ניכר כרגע בפועל. לא רואים צמח באמצע גדילה, רק במבט לאחור.

-ממש לא, אני מרגישה רחוקה מהם... החלומות הישנים שלי מרגישים כמו חלומות של מישהי אחרת כי אני כבר לא חולמת אותם, ובכל זאת צובט לי בלב כל פעם שאני רואה מישהי אחרת שהגשימה אותם.

-למה את מרגישה שכל הדלתות נסגרו?

כשנדחקתי לקיר, הקיר נשבר. זה מה שקרה. היה כואב. אח"כ רווחה.

זכריםמחפש שם

כשאתם מדברים עם בנות רנדומליות אתם מסתכלים להן בעיניים? 

ובנות איך אתן מרגישות מול זה? הייתן רוצות? זה מוזר לכן אם לא? מפריע לכם אם כן?

לי מרגיש לרוב אנטימי מדי להסתכל למשהי בעיניים סתם ככה

ואולי גם מהצד שלה חודרני

מצד שני זה גם מוזר, ולא מרגיש לי בריא אם לא...

אז מתעניין

נראה לי שהכל מוצג כאן מאוד טוטלישלג דאשתקד

אפשר לדבר עם בנאדם ולהסתכל עליו, אבל לא חייב לתוך העיניים בצורה מאיימת. וזה בכלל לא קשור לצניעות, יש לנו שכן וחבר טוב שמדבר ומסתכל לתוך העיניים (סתם סוג של נימוס מעושה) וזה ממש לא נעים. גם באיגרת הרמב"ן כתוב לא להסתכל על בני אדם כשמדברים, זה מעצבןןן.

אבל גם לא צריך להסתכל הצידה, אפשר פשוט להסתכל לכיוון ולראות את הבן/ת אדם בלי לבהות או להתמקד בצורה לא נעימה.

יש כמובן מקרים וסיטואציות חריגים. אבל זה בדרך כלל לדעתי. יכול להיות שביישובים קהילתיים ןכדו יש יותר חששות ואי נעימויות.

וכן, יש גם אנשים שנורא מנסים להפוך כל שיח בין מינים לתחרות מי יותר מושך/דוחה. וזה נראה לי לפעמים סוג של דפקט.

פעם הרגשתם שמישהו מבין אתכם?מחפש אהבה

אבל באמת?

ואתם חשובים לו באמת?

ויצא לכם להיות גם מאוכזבים ממנו אחרי זה?

אולי סוג של בגד בכם?

כן, פעמיים הרגשתי שמבינים אותיאינגיד

אבל הבעיות שלי נשארו שלי. זכיתי בחמלה של השומע, חמלה אמיתית ואוהבת וכזו שבאמת רוצה לסייע, אבל בסופו של דבר "אם אין אני לי, מי לי". לאנשים קשה לפתור את הבעיות של עצמם, כל שכן של אחרים.

כן.חתול זמני

לא הייתי אומר ממש שהתאכזבתי, כי ציפיות יש רק לכריות.

הייתי דלוק עליה אבל מבחינתה זה היה ידידותי בלבד. אבל הבנתי את זה, ולא ממש הרגשתי שזה ביאס אותי.

עד עצם היום הזה, היא ה־suicide hotline שלי אם אני צריך משהו.

נדיר מאדזיויק
אבל כן
כןאריק מהדרוםאחרונה
עצות לטסט!!!!מחפש אהבה

זה הכל סייעתות או יש מה לעשות השתדלות?

גם וגםל המשוגע היחידי

מצידך צריך לעשות השתדלות לנהוג רגוע וטוב, ולהיות דרוך על הכביש.

וכמובן זה הרבה סיעתא דישמיא כי באמת קורים דברים לא צפויים וה' עוזר.

בהצלחה!!!אנונימי 14
לא להכנס למחשבות על..מחפש שם

להתמקד בנהיגה עצמה

לבוא עירני

לזכור שיש חיים מעבר לטסט, לפעמים הנפש מצירת שהטסט והלחץ וההצלחה הם חזות הכל, לנשום ולהזכר שיש אותך מעבר לטסט

ותהנה מהדרך, בעזרת השם תעבור אבל גם אם לא- אתה לומד ומתפתח יחד עם הדרך.

ממש בהצלחה!!

לגשת כאשר מוכניםאינגיד

היום ב"ה המסלול של הטסט נקבע על ידי מחשב, וגם יש הקלטה של הנסיעה שלך (לצרכי עירעור), מה שמנטרל את היכולת של הטסטרים להכניס חוסר מקצועיות להחלטות שלהם (מה שפעם היה נפוץ מאוד לצערינו).

אם תיגש כאשר אתה מוכן, לפי המלצת המורה כמובן, אז יהיה בסדר. קצת נשימות לפני כן להרגעת המחשבות והלחץ, וזהו. ואם לא עוברים בטסט אחד, אז עוברים בטסט אחר. וגם זה בסדר.

תצליח.

תשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרהאריק מהדרוםאחרונה

1. תשובה- לזכור את הטעויות בטסטים הקודמים, הכרת החטא, חרטה, וידוי וקבלה לעתיד לא לחזור על הטעויות האלה-זה העיקר.

2. תפילה, יש באינטרנט תפילה לפני טסט, חפש בגוגל.

3. צדקה, לתרום לאור ירוק או לעמותות מהסוג הזה יש באינטרנט גם.

בהצלחה.

שאלון באוניברסיטה... חסר לי בעיקר בנים🙈נשימה

היי לכולם! 👋

במסגרת הסמינריון שלי, אני חוקרת איך סיפורי הגבורה שאנחנו פוגשים במדיה משפיעים עלינו – על הגאווה הלאומית ועל היכולת שלנו להישאר חזקים בתקופה הזו.  

אשמח ממש אם תוכלו לענות על שאלון קצר (מבטיחה שזה רק 5 דקות!):

🔗 שאלון מחקר: השפעה נתפסת של סיפורי גבורה וחוסן בזמן מלחמת "חרבות ברזל"

השאלון אנונימי לגמרי.

מיועד לגילאי 18 ומעלה.

כל תשובה עוזרת לי מאוד להבין איך אנחנו מתמודדים כחברה.  

תודה רבה רבה על העזרה! ❤️ מעריכה מאוד

יש פה עוד מישהו ש...?מפחד מאוד!

יש לו חלומות שלא הגשים כי השם לא מסכים, אבל עמוק בפנים פועם הגעגוע אליהם בלי להרפות?

יש פה עוד מישהו שמסתכל על האנשים שהכל מותר להם ואומר: גם אני רוצה אבל לא יכול. אבל בפנים לעולם לא השלמתי עם זה שאיני יכול?

חלומות שה' לא מסכים?אני:)))))
מי זה האנשיםרקאני

שהכל מותר להם?

אין אנשים שהכל מותר להם...הסטורי
וגם מי שלא מקבל את הגבולות שכלשונך: "השם לא מסכים", יש לו איזשהם גבולות ערכיים/מצפוניים/חוקיים או פשוט מציאותיים - כמה שינסה לנופף בידיים ולעוף, הוא לא יצליח, כמה שינסה להכניס פיל בקוף של מחט - לא יצליח.

אגב, מציאות בלי גבולות בכלל - היא מציאות מאוד אבודה. יש היום שיטת חינוך (או יותר מדוייק: חוסר חינוך) שמנסים שילד לא ישמע אף פעם 'לא', אף פעם לא ידברו אליו בתקיפות, אף פעם לא יציבו גבול. אז מאבטחים את כל השקעים בבית, נועלים את האסלה וכו'. והנה מתברר שילדים שגדלו כך, אינם יותר בריאים בנפשם - אלא פשוט לא מסוגלים להתנהל בעולם.

אחרי שמקבלים שהמציאות היא כזו שבה "בוקר ויודע ד' - גבולות חלק הקב"ה בעולמו..." (רש"י פרשת קורח), יש הזדמנות להעמיק בהבנה למה דבר ד' הוא "לטוב לנו לחיותנו כל הימים".

הכל מותר לכולם במידה שווה, מותר לך לעשות מה שבא לךצדיק יסוד עלום
אתה לא באמת דתי והם לא באמת חילונים. כל היהודים חייבים במצוות, וחילוני שעובר על מצוות ה' נדפק בדיוק כמו אדם דתי.
מצ"ב שיר של אדם שמותר לו הכלצדיק יסוד עלום
הייתי פעם כזה "שהכל מותר לו"מבקש אמונה

זה סתם אשליה שהגשמת החלום שלך תשמח אותך...  זה לא קורה אף פעם.

כשמגיעים לשם לא מרגישים וואו כמו שדמיינת, חוזרים למציאות עצובים ומחפשים חלום חדש... זה לופ של ריקנות שלא נגמר.

אם נשארו "חלומות"? כן, אבל הבנתי שזה סתם חרטא.. לא צריך לשתות את כל הים כדי להבין שהוא מלוח

תסמוך על הקב"ה שיש סיבה טובה שהוא לא מסכים לך.

מבקש אמונה אתה יכול להסביר יותר?מפחד מאוד!
אם אוכל.. מה בדיוק להסביר? תמקד אותימבקש אמונה
בוא לשיחה אישיתמפחד מאוד!
לא חושד ספציפית באף אחד, אבל מציע להיזהר מאודהסטורי
משיחה אישית על נושאים מורכבים ובמיוחד על נושאים שהצנעה יפה להם.

אנחנו רוצים להניח שכולם רוצים רק טוב, אבל היו כבר מקרים גם כאן בפורום וגם בכלל בעולם.

נכון, אבל כל מקרה לגופו.מפחד מאוד!
ועוד משהו: לפני שאתה חושד - תכבד ואז תחשודמפחד מאוד!

אל תיתן שפכטל בלי מילה טובה לפני זה. כי אתה גם לא יודע מי אני, נכון??

וגם שתינו גברים. בחיים לא היית פותח נושא כזה עםמפחד מאוד!

מי שלא גבר

תכל'ס, במקום לחשוד, תנסה אולי לעזורמפחד מאוד!
כתבתי שאני לא חושד ספציפית באף אחדהסטורי
אני באמת לא חושד ספציפית בך, כתבתי את זה לשניכם והייתי כותב זאת לכל מי שמציע שיח בפרטי על נושאים מורכבים.

זה ששניכם גברים לא עוזר. גם גברים ניצלו ניקים בכל מיני צורות.

אוקיי. תודה. מרגיש שזה באהבהמפחד מאוד!
הערה חשובהארץ השוקולד

נכון לכולם בין אם ניק מוכר או לא,

וגם לא בהכרח מי שמציג את עצמו כגבר הוא גבר והפוך. (רוב האנשים בסדר ורוב ההצגות בסדר, אבל זהירות מומלצת תמיד)

ספרא, פרשת קדושים, פרשה י'פצל"פ
לא יאמר אדם אי איפשי (אין רצוני) ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי איפשי לבוא על הערווה, אבל (יאמר) איפשי ומה אעשה ואבי שבשמיים גזר עליי כך.
מה שבטוחמחפש שם

שה' לא רוצה שתרגיש ככה.

אתה צריך לברר על מה יושבים הרגשות הקשים האלה, לפעמים אנחנו בטוחים ואוחזים בסיבה מסויימת לכאבים שלנו בזמן שהסיבה היא בכלל אחרת.

התורה והאמונה כשלעצמם הם שיא החופש החיבור והשמחה, כנראה שמשהו במפגש שלך איתם נעשה בצורה לא נכונה, שלא מתאימה למהלך הנפש שלך.

התיקון הוא להסכים להפגש עם הפחדים והמקומות הקשים והכואבים שלך ולעבור בהם תהליך של ריפוי. ואולי בדרך גם תתן לעצמך לפרוץ גבולות שגדלת איתם כחלק מהתהליך, אבל התיקון הוא במפגש שלך עם עצמך. לא במעשים מסויימים או בחוץ.

בוודאי. וגם לחוסר ההשלמה יש שם...נקדימוןאחרונה

קוראים לזה "צידוק הדין". אתה לא מבין, אתה לא מסכים, אתה לא מקבל - אבל אתה מאמין. במה? בכך שאם אלוהים אומר לך שזה רע, אז זה רע. הוא קבע שאסור, אז אני מקבל את פסק הדין שלו. אני מאמין לו, לאלוהים.

ייתכן וזה יוביל אותך לשאלות אחרות על עצמותה של האמונה, ואז במצב כזה צריך ללכת ללמוד על זה. אם זה המצב, הייתי ממליץ בחום לא נורמלי על הספר "המצוי הראשון" של הרב מיכאל אברהם. ואפשר לשלב עם למידה מתוך האתר של מכון ידעיה.

מי מכיר את חיה הרצברג?מפחד מאוד!

מכירים.ות?

יצא לירקאני

לפגוש אותה כמה פעמים

ולקרוא את הספרים שלה

לא נשמע שאת דלוקה עליה..מפחד מאוד!
נהניתי מאוד מהספריםרקאני

וגם במציאות היא אישה חכמה מאוד

מה הכוונה דלוקה?

למה היא צריכה להיות דלוקה עליה?!יעל מהדרום
לק"י

זה משפט מאוד מוזר. במחילה מכבודך.

ואני אוהבת את הספרים שלה.

מתנצל שזה היה נשמע..מפחד מאוד!

אבל בואו תדונו לכף זכות. אתם כנראה לא מכירים את הדמות הזו, אבל אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה.

מוזמנים לנסות.

פשוט התפלאתי..מפחד מאוד!

איפה האנרגיות? האור בעיניים? התקווה שמשפריצה על המקלדת כשמדברים על הספרים ועל הגילוי של חיה הרצברג..

הייתם נשמעים לי אדישים מידי.

ניסיתי להבין: אולי רק צעדתם ליד האור, אבל פנימה - לא זכיתם להיכנס?

אני לא נוהגת להתנסחרקאני

במילים מתלהבות בדרך כלל

אישה חכמה מאוד

אני חולקת עליה בחלק מהדברים

אבל בחלק אחר אני בהחלט לוקחת ולומדת

מתייחס לשתי ההודעות ביחדהסטורי

לחיה הרצבגר יש ספרים באמת טובים. ספר טוב באמת יכול לעזור לאנשים לעבור תהליכים.

ההגדרה שכתבת : "אפשר לומר שהרבה מאוד אנשים גילו את עצמם מחדש בספרים שלה. צומת הדרורים למשל...

היא דמות, מישהו שהביא גילוי לעולם. לכן כתבתי 'דלוקה'. כי באמת הרבה אנשים מרגישים שהספרים שלה חוללו בנפשם שינוי פנימי עמוק..

כמובן שזה לא בקטע האישי, אלא בעיקר בדרך שלה, בגילוי שלה."

נכונה שבעתיים על סופר אחר, שהיה פעיל מאוד במשך קרוב לשלושה עשורים במגזר החרדי וגם בציבור הדתי לאומי, קראו בשריקה את ספריו ורבים יכולים להגיד שספריו עזרו להם לגלות דברים.  את הסוף אנחנו יודעים...

חלילה איני חושד בחיה הרצברג בשום דבר כזה. אבל, כן ממליץ מאוד לא לעבור את הקו הדק, שבין הערכה לסופר/זמר/מרצה/מורה/כוכב משהו/אחר - לבין הערצה שעלולה לטשטש גבולות בריאים. זה נכון על כל דמות ונכון שבעתיים, דווקא על דמות שגורמת לאדם לעבור תהליכים רגשיים.

אפילו על תלמיד חכם, שכן מופיעים במקורותינו ביטויים של 'דביקות' ו'התבטלות' - צריך זהירות.

אין בעיה אם יש אור בעינים, כל עוד נשאר מאחוריהם שכל ביקורתי...

מסכימה ממשרקאני
הבנתי. אני בהחלט נהנית מהספרים שלהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא הטיפוס המתלהב, שיקפוץ עליה ברוב התרגשות או משהו😅

לאיזה דמות הכי התחברתם בצומת הדרורים?מפחד מאוד!

זה עורר בכם געגוע לשבת על איזה סלע ולספר ליוחאי את מה שעובר עליכם, או שלא כל כך נכנסתם לאווירה ולסיפור?

בגדול-ruthi
כנראה שאני יוחאי😜 
למה?מפחד מאוד!אחרונה

אולי יעניין אותך