זה כבר חצי שנה שאני צופה בו. כל בוקר מחדש, מרותק. קולו של הרב מתנגן באזני באותו קצב קבוע, ועיניי, וליבי, נתונים לחלון שמשקיף על הר גאה, ובוהים.
בוקר בוקר כשהשמש עדיין מחבקת את ההר אני צופה בו. הוא שובר, הורס, עוקר את עצי ההר ומכה את האדמה עד זוב דמה. כמה עוצמה. כמה פאר נוראי באותו מראה מסעיר.
בוקר בוקר הוא מנסה לטפס, לעקוף מכשולים ירוקים, וכמעט שהוא מגיע לפסגה ולצידו השני של ההר. וקולו של הרב מוסיף לחרוש חורשות וליטוע עצים מגדלים על גבי מגדלים, ואף לא אחד שם ליבו למתרחש במעלה ההר שממול.
ליבי נפגם בצביטה כשהנה הוא נלחם באדמה, נושך אותה, ומצליח להוציא את דמה, זהו אכן מראה פגום כמו נחתך אחד מיסודות הקיום.
אני זוכר את אותו הבוקר כשהוא הצליח לעמוד בפסגה, ולהשקיף על העמק השופע מלא החיים וההוד, וליבי נחמץ כשהבנתי שהוא לא יוכל לעבור. כמה צער היה באותה הבנה. אני זוכר גם את אותו היום שבהבל פיו הוא שרף עץ ובאחוריו עיקר סלע, ולפתע נבקעה האדמה, שלחה חבלי שורשים להחזיק בו, ומשכה אותו אליה (כמעט הייתי נשבע שבאהבה) והצמידה אותו אל גופה.
והיו גם ימים אחרים. ימים שהוא השתטח בהר, האהבה נשקפה מעיניו והאדמה נכרכה מסביבו. אך אלה היו ימים מעטים, ימים ספורים. וכך לאורך השנה, בוקר בוקר אני עד למתרחש, עיניי בוהקות, ליבי מתהפך מרגשות אפלים למוארים ומתשוקות אסורות לאלוהיות.
*
דבר לא הכין אותי למה שקרה הבוקר.
בעוד הוא שורף ועוקר כהרגלו, זועק עד שמים ומרעיד את האדמה, ההר החל לנוע.
תחילה ימינה, אחר כך שמאלה, וחוזר חלילה. ובפסגת ההר החל לבקוע שסע. תחילה היה נראה רק כבור, ולאט לאט התרחב והתרחב, בעוד ההר ממשיך לנוע ימינה ושמאלה במהירות מוגברת. ופתאום נפרדו שני צידי ההר ונגלה לפניו העמק, שופע בכל טוב, מלא הוד והדר. הבטתי בו וציפיתי שילך, שירוץ לעמק, אך הוא בכנפיו התעופף בצורה מוזרה ונראה כאילו הוא עוקר עצים דמיוניים וממשיך לשרוף את ההר. תמהתי בליבי, הרי כל שאיפתו היא לצלוח את ההר ולהגיע לעמק, ואז היכתה בי ההבנה. הוא לא רואה את העמק! הוא לא מבחין שהנה נפרשו לפניו הטוב והשלום.
עיניי התמלאו בדמעות. על מה שניתן ולעולם לא ישוב, על הבקע שיסתם ללא שוב.
לפתע שמעתי קול מרוחק מזכיר את שמי. הפנתי את ראשי וראיתי את הרב מסתכל עלי שואל אם הכל בסדר. שפשפתי את עיניי ועניתי בחצי חיוך שכן תודה, והרב המשיך לבקוע הרים בקולו.
בסוף השיעור, הפנתי את ראשי לרגע קט לעבר ההר, ובהבזק של שניה נדמה היה לי שראיתי אותו עוצר במאבקו, מסתכל על העמק, ומתמלא אור.