סקר כתר איכה

אם לצאת אנחנו לא ממש יכולים, בוא ננסה ללמוד אחד מהשני.

איזה טיפ, הייתם נותנים לצד השני מנסיונכם בדייטים?

שימו לב בכתיבה, זה לא מיועד לפריקת תיסכולים, אלא ללמידה לעתיד כדי שנהיה יותר טובים  

@ברוקולי

למה דווקא לצד השני?חידוש

אפשר גם לצד הראשון

למה אתה הורס לנו את השרשור של הפעם הבאה?ברוקולי

מוציא לשון

מאיפה להתחיל....כי בשמחה תצאו.

נתחיל באחד, נראה לי הכי חשוב:

שלא תתייפיף ולא תשחק את מי שהיא לא.

אני רוצה להתחתן עם אשתי,

לא עם הצגה שמישהי שאינה אשתי מכרה לי.

קרה לי שמישהי ניסתה להיות מישהי שהיא לא,

כי 'אתה בחור טוב, היה לי חבל להפסיד'.

בנס לא התחתנו והקמנו בית מבואס רצח..

להשקיע ולדברultracrepidam

לא כל בחור מפחד ממישהי יוזמת.

ואני חושב שגם מי שכן, אפשר ליזום בדרך שלא תפריע לו. בעדינות, בדרך שמשאירה לו מקום ומרחב.

ואם משהו מפריע, להגיד. להגיד בעדינות אבל להגיד. לדבר על זה.

וזה אומר גם להקשיב, כי אם את לא מוכנה להקשיב, הוא לא ידבר. לא לכעוס ולא לבכות. להבין שיש סיכוי שהוא באמת רוצה את טובתך (או לפחות זה מה שהוא משכנע את עצמו), ואם הוא אמר משהו שפגע בך - תגידי לו שזה מה שקרה, ותגידי לו מה פגע בך ואיך הוא יעשה שזה לא יחזור, ואיך הוא ישיג את מה שהוא ניסה להשיג בדרך אחרת (אם למשל הוא ביקש ממך לתת לו לעבור לכיוון הדלת ונעלבת, אז תגידי לו איך כן להגיד את זה)

ממש לשלבים הראשוניםצהרים
-להיות נחמדה לחייך, לנסות לתת הרגשה טובה.
-אני משתדל לפחות בהתחלה לנסוע יותר קרוב אליה ומרגישים בצורה משמעותית את ההבדל בין מי שלוקחת את זה כמובן מאליו ובין אחת עם מידות טובות שרואה את המאמץ מצידי.
-*לדעתי* להשקיע קצת בשיחת טלפון הראשונה. לא לייבש ורק לקבוע מקום. לשחרר ולזרום. הבדל משמעותי בין יבשנית לחייכנית.
להיות דוגרים, לא לנסות להרגיש דברים בכוח באף שלבadvfb

ולהגיד (בעדינות) מה אפשר לשפר, איך להשרות אווירה יותר נעימה..

להקשיב באמתי.על

לצד השני 

לא להתפרע עם הבעת רגשות מוקדם מדי-

לשים לב מתי הרגשות הם שלי ומאיפה וממה זה נובע ומתי זה באמת קשור לצד השני. לומר רק דברים אמיתיים.

@חדשכאן כותב בעניין הזה הכי טוב ונכון ממה שיצא לי לקרוא.

פעם תהיתי לעצמי בעניין הבעת רגשות..עוד השנה

הבעת רגשות מוקדם מדי זה רק בהודעות/דיבורים? או שזה יכול להתבטא גם באובר ג'סטות (נסיעות, פינוקים וכו') ?

ולגבי דברים אמיתיים, איך אפשר לדעת שהצד השני לא אמר דברים אמיתיים? ואולי זה מה שהוא חושב או מרגיש? הרי כל אחד רואה את הדברים בצורה אחרת. מה שלאחד נראה לא סביר דווקא בשביל השני יכול להיות מאוד מעשי..

...י.על

אם מוקדם מדי אז מוקדם מדי מתנהלים בצורה שמתאימה לקשר שהוא מוקדם מדי..מה השאלה?

צריך להתאזר בסבלנות ,להתבשל עוד קצת ולראות מה מרגישים

איך יודעים? קשה באמת לדעת באותו זמן אם מי שמבררים מולו את זה לא מספיק מודע מה הוא מרגיש ומה מפעיל אותו ,במקרים כאלה מסתפקים בחכמה שלאחר מעשה..

(משתדלת להשאר עם ראש פתוח ולתת לאנשים ודברים להפתיע אבל..בינתיים יצא שבד"כ צדקתי,  )

מילה אחתחבקו"ק בנשמה!
כנות!
לתת *תמיד* צ'אנס לדייט שני, אלמכן היה *באמת* זוועהמזמור לאל ידי
אם חותכים- להסביר לצד השני למה.
לגמרי! ממש מסכימה.ותבנהו מהרה!!

כמות הדברים שהייתי בטוחה בהם אחרי דייט ראשון

והתנפצו לחלוטין אחרי דייט שני

רבה מספור

אתהקל"ת
מצפה להסברים גם אם זה רק אחרי שתי פגישות?
טיפ באופן כללי בדייטים..n.l
תעשו מה שנוח וטוב לכם. שחררו מכללים שאמורים להתרחש. כל זוג בוחר לעצמו מה טוב ונכון לו.

*אחרי שיחה עם חברה שהייתה מתוסכלת מנורמה חברתית מסויימת שלא 'קרתה' לה עם המדוייט.

בהצלחה
מקסיםהפי
טיפ שאני יכולה לתת לצד השני ..
זה מתי שבחורה משתפת מתי שהיא מאוכזבת ממשהו או מתוסכלת.
לא להרגיש שזה בגללך ושזה נופל עליך..
אלא שהיא מזמינה אותך להרגיש על מה היא חושבת וסומכת עליך לא שתביא טיפים (:
אלא שפשוט תקשיב ולא תנתח את ההרגשה( מה היה טוב .. מה היה לא טוב )
לסיכום הטיפ:ככה היא מרגישה וכל הרגשה שלה לגימטית.

בעצם,advfb

להביע הכלה וקבלה של רגשות מתי שמשתפים אותך בהם..

אם אח"כ שייך גם לנתח זה יבוא בברכה

לא צריך לנתח (:הפי
לא אמרתי שצריךadvfb

אמרתי שאם זה שייך זה יכול להיות אחרי הבעת ההזדהות עם הרגשות שהבחורה משתפת.

קיצר הבעת ההזדהות היא דבר שבחורה מאוד צריכה. 

ניתוח הדברים כשלעצמו הוא לא הבעיה. הוא ביטוי של הבעיה.

זה כן בעיה לנתחהפי
כי לנתח היא יכולה לנתח לבד
היא לא צריכה עזרה בניתוח רוב הסיכויים שהיא יודעת מה היא צריכה לעשות.
השיתוף נעשה כי זה מה שטוב זה מה שמקל עליה עצם השיתוף.

הניתוח רק מסבך הכל והיא לא צריכה אותו בטח לא באותו רגע
את קוראת מה שאני כותב?advfb

"אם זה שייך אח"כ" - אח"כ זה יכול להיות גם אחרי שעה שעשיתי לה פוצי מוצי. אז הוספתי קצת שיקוף וניתחון ב5 דקות, מה כבר קרה?

אם זה שייך פירושו אם זה נעשה ברצון. בתאקט. בתיאום.

חחחח כן דווקא קראתי רק רציתי להבהירהפי
וזה ממש לא פוצי מוצי זה הרבה יותר עמוק
חחח קצת כיף להיות ציניadvfb

לבוא עם מלא ענווה. הכי חשוב בעיני.ותבנהו מהרה!!

וחוץ מזה, המוטו שלי בכל הסיפור, הוא 'אמונה, שמחה, ונחת'

בעיני אי אפשר בלי....

אקדים שכל טיפ שאומר לצד השני, אומר גם לעצמיחדשכאן
עבר עריכה על ידי חדשכאן בתאריך ה' בניסן תש"פ 21:55
חושב שהדבר הכי חשוב הוא להבין שמדובר על שני אנשים שונים. לא רק שוני תרבותי שנובע מהסביבה שהגיעו ממנה ומה שהחיים זימנו להם, אלא שינוי מהותי - שוני מיני. כמובן ששוני זה מכליל במקום מסויים, אבל הוא תקף ברוב המקרים ופותח פתח להבנת האחר. באופן כללי גברים שכליים ונשים רגשיות.
מלבד ההבנה מהו השוני, חשובה עוד יותר ההבנה שיש שוני. והוא מוכרח. הבנה זו תעזור להתנהל בקשר בצורה נכונה.

דבר נוסף שחשוב בעיני הוא ההבנה (כמובן אחרי בירורים והיכרות מי פחות ומי יותר) ששני הצדדים מעוניינים בקשר, רוצים בהצלחתו ומשתדלים לעשות מה שנכון בעיניהם כדי שזה יקרה.

הבנה זו מאפשרת להכיל ולהיות סבלן יותר כלפי השני. מאפשרת לנסות לראות את האחר, להבין אותו ולהרגיש אותו.

עוד נק' חשובה היא השיתוף והתקשורת. לאף אחד לא נוח לחשוף רגשות ודברים אישיים, אבל כדי שתהיה תקשורת נכונה יש צורך לשתף. כמובן שכל אחד ברמה ובדרך שלו. בשביל להקל על השיתוף על הצד השני לאפשר את זה, ובכ"ז חשוב שיהיה רצון עצמי לשתף אפילו כשיש קושי. במצב של קושי כדאי להבין מה יוצר את הקושי ואיך אפשר להקל על הקושי ולאפשר יותר. (כי שני הצדדים רוצים בטובת הקשר..)

תובנה נוספת לגברים: הביטחון שהבחורה רוצה אינו ביטחון שאתה רוצה להתחתן איתה. זה בהמשך. הביטחון החשוב במהלך הקשר הוא ביטחון שאתה קשוב לה ומנסה לראות אותה. להגיד לבחורה שאתה מעוניין להתחתן איתה כשהיא עדיין לא שם, לא נותן לה ביטחון. להיפך, זה מלחיץ. שדר לה שאתה כאן בשבילה ותנסה לעזור ולהקל עד כמה שתוכל כדי להביא את הקשר להצלחה (ששניכם מעוניינים בה..).

ולבחורות: יש גברים שיותר מתקשים עם רגשות. ניתנה בכל בינה יתרה. תשתמשו בה כדי לגרום לו להגיד לכן מה ששחשוב לכן לשמוע. לא לחכות לזה עד שכבר יוצא החשק.

כמובן שהכל זו דעתי האישית.

תודה ל @י.על על התיוג
תודה! במיוחד האחרון היה לי חשוב..טיפה של אור
י.על

כיף לקרוא דברים חכמים כאלה.

עוד משהו..ותבנהו מהרה!!

לגמרי לשתי הצדדים בעיני.

לפתוח את הלב! נכון, זה לא נעים, נכון, זה מביך. אין לי מושג מיהו ולא כזה באלי לפתוח את הלב ולחשוף את עצמי...לגמרי!

אבל אם לא נעשה את זה זה פשוט לא ילך.

שמעתי פעם עצה ממישהי חכמה מאד(חכמת חיים...)היא אמרה לי ככה; אם את לא תפתחי את הדלת ותתני לו להיכנס, לפחות למבואה-אז הוא גם לא יפתח לך.

ודובר על התחלה של קשר, שפשוט הרגיש שלא מתקדם. והיא ממש דייקה את זה בעיני. היא אמרה לי, לאן את רוצה שזה יתקדם אם נגמרו הדברים הטכניים לדבר עליהם? והיא צדקה לגמרי. הקשר היה עינייני לחלוטין.

כי לא פתחנו את הלב...וברגע שאני פתחתי, קצת, בהרבה מאמץ- אז כן, היה לאן להתקדם(וגם בסוף נגמר..אבל עדיין מאד הרגשתי שזה היה הדבר הנכון לעשות) ובנות, לבנים יותר קשה(לפחות ממה שאני רואה) לדבר על רגשות. אז תשאלו! סיפרתן משהו? הוא סיפר?אז תישאלו 'ומה אתה מרגיש עם זה?'\מה הרגשת?' ואם הוא עונה לך מה הוא חושב(כן, יש להם נטיה כזאת...)אז תשאלי שוב. 'ומה הרגשת?'

זה מאד פותח ומעמיק את הקשר בעיני. לדבר גם על רגשות. לא, לא על רגשות (שהרבה פעמים בהתחלה בכלל לא קיימים)אחד כלפי השניה, ממש לא. על רגשות כלפי המציאות. אני רוצה להכיר אותך, לא את הקורות חיים שלך.

יפה מאד. תודה!כבר לא ישיבישעראחרונה

לא לבטא סטיגמות מיותרותשמחה רינה
ובטח שלא בדייטים ראשונים!!!
על מקום המגורים..התעסוקה וכל דבר אחר שלא נראה לך.
איפה הנימוס? ;)
כל הכבוד על הרעיון לשרשורקל"ת
עונה :
להתעניין, להפגין רגישות, להיות ג'נטלמן -לבוא לקראתה במיקום הדייט, להציע לשבת, להציע לשלם.. זהו אפסיק פה לפני שגברים פה ייסכלו אותי🤭
מקפיץ. כדי לזכור להגיבוהוא ישמיענו
לפעמים יש לי הרגשה שבנות מחפשות להתחתן יותר מאשר אהבה עמוקההכל כבר תפוס
אולי כי בדכ הרגשות שלהן חזקים יותר ולכן הבדידות קשה יותר.
אולי כדאי לעבוד על זה, ואולי זה אמור להיות ככה ואחרי שהגבר יאהב לעומק האישה תימשך אחריו.

*רגשות סוערים ממש לא בהכרח אומרים שיש אהבה עמוקה.
אבל זה הגיוניהודעה

לבנות לוקח בד"כ יותר זמן מבנים לאהוב, אז זה נשמע כמו משהו התחלתי בריא לקשר נראה לי, כי אם לא יהיה את הרצון הטבוע הזה בנשים לחתונה ומיסוד קשר לא יודעת כמה הן היו ששות להכנס לזה כי לרוב הן די פגיעות גם בגלל הרגישות הגבוהה. ועל זה בנישואין מתוקנים נבנית האהבה, תחשוב שהיהדות לא מתכוונת שהבחורה תצא עם בחור כמה חודשים לפני ותפתח רגש ואהבה עמוקה לפני חתונה אלא זה אמור להיות אקט התחלתי כמו שאצל גברים זה מתבטא בדברים אחרים ומשם בונים את זה במסגרת ה*נישואין*. 

יפההכל כבר תפוס
אבל מה כזה גדול בלהתחתן שבנות משתוקקות לזה? למה יש רצון כזה חזק להיות נשואה?
בגלל הבדידות?

בעיניי חתונה זה רק המשך ישיר של רגש עמוק כלשהו. לכרות ברית עם מישהי שאתה מרגיש כלפיה משהו מיוחד.
לא שזה מוכרח, אבל אחרת זה נראה משהו קצת טכני.

ולמה היהדות לא מתכוונת שנפתח רגש עמוק לפני החתונה?
אדרבה, מצאנו התייחסות לתקופת האירוסין כמשהו מיוחד "וארשתיך לי לעולם".
אני מסכים לגמרי שאחרי שמתחתנים וחיים יחד זה עולם אחר, אבל הרגשות האפלטוניים (אני בכוונה לא כותב "התאהבות" שזה דבר עם קונוטציות של דמיונות וחוסר מודעות) שיכולים להיווצר לפני כן הם דבר מיוחד.

נוהודעה

ההתאהבות בכל מקרה מגיעה, אבל זה שונה.
קח את המגזר החרדי למשל, במציאות נורמלית הם נפגשים מספר מועט של פגישות יחסית, גם בין האירוסין לחתונה וגם קווי ההלכה בזה מאוד ברורים, עם זאת זה לא מונע מהם לפתח התלהבות והתאהבות אחד לשניה, קיים הרגש הזה שנותן את החשק להמשיך ולרצות אבל מבחינת אהבה עמוקה זה די גבולי ולא נראה לי שזאת כוונת המחבר. רגש האהבה העמוק מגיע במסגרת הנכונה עם מישהו שאתה יכול לתת בו אמון מלא במסגרת מחייבת וגם לפתח אהבה אמיתית ועמוקה כאשר אני רואה את האדם שמולי ומקבלת את החסרונות שלו גם ואוהבת אותו למרות ואולי גם בגלל זה.
(בכל זאת, לא ראיתי  אף אחד מגדולי ישראל שפיתחו קשר עמוק עם הנשים שלהן לפני חתונה.)
אני כן חושבת שחייב להיות בסיס מסויים גם בשיח ושיש עניין וזה חלק ממה שבודקים במציאת חן.

הסיבה שזה טבוע באישה אני לא יודעת אני לא ה', אבל אני יכולה לשער שיש בזה משהו לטובת האישה והבית ובכלל מוסד הנישואין כי הרצון הזה מעודד קשר מחייב ומסגרת שלמה של נישואין וקשר בין הבעל לאישה, כי זה מתבטא אולי בדייטים ב"סתם" רצון אבל זה רצון שאח"כ בונה את הבית ואת הקשר בכל מיני ווארציות. (אולי גם העניין של "ואל אישך תשוקתך" נכנס לכאן בצורה היותר עמוקה שלו).

טוב, זה כבר ההבדל שיש בין ההסתכלות שבדכ מאפיינת חרדיםהכל כבר תפוס
להסתכלות ה"חילונית" (לא במובן השלילי שלה).
החרדית היא יותר ללכת על בטוח. ובשניה יש סיכוי וסיכון (אהבה גדולה ומאידך עוגמת נפש כי מתעכבים הרבה עד שמוצאים את המתאים או עד שמסכימים להתפשר).

ויש גם הרבה חרדים שהתאהבו כי הם לא הכירו את העולם הזה (ולכן כמעט לכל אישה רלוונטית מבחינת ההתאמה הטכנית של ההצעה הם היו יכולים לפתח רגש) ובסוף גילו שהם לא באמת מתאימים ומבואסים על זה.

ויש גדולי ישראל שהלכו גם בדרך אחרת ממה שציינת. יעקב אבינו נגיד..
יצחק היה יותר בדרך החרדית..

אז כנראה כל אחד ומה שמתאים לו. רק אדם צריך לברר את עצמו בכנות.

הסתכלות יפה מה שכתבת בפסקה האחרונה
ממהודעה

תראה לא באתי להשוות ממש בין המגזרים, חריגות יש תמיד לכאן ולכאן אבל בכלליות, למעט מצבי קיצון הגישה החרדית יותר קרובה לגישה היהודית, לתורה ולרצון השם (לפחות מבחינת העניין הזה של ריבוי רגשות ואהבה עמוקה לפני חתונה).

הדוגמא על האבות  מעניינת ומחדדת את הגישה שבסוף כל אחד מה שמתאים לו וגם כל אחד והמסלול שלו פשוט, (רק שמדברים אלו אנשים לא יעוותו את זה למקום לא נכון ו"חילוני" יותר מלכתחילה).
הרבה דרכים למקום...

ותודה.

אז זהו ששתי הגישות לדעתי הן יהדות תורה ורצון ה'..הכל כבר תפוס
הכל תלוי בכוונה (אבל בטח גם את התכוונת לזה..)

רק מסכים לגמרי שבדרך השנייה הסכנה גדולה יותר והיא יכולה להביא את האדם למקומות לא נכונים ולא טובים.
למה בנות? גם בנים.י.על

נכון (אבל ממה שראיתי זה פחות מצוי. ואולי אני טועה)הכל כבר תפוס
יש גם כאלה שלא אכפת להם לדחות את זה אבל הם מבינים שזה חשוב ואז מתבוננים בעניין לפני שיוצאים ותוך כדי, ומגלים בתוכם את הרצון הזה לאהבה. וזה מוביל לחתונה. לא להיפך (אני מקצין קצת כמובן. בוודאי שיש סינתזה כלשהי אצל שני הצדדים, רק השאלה היא המשקל של כל דבר)
יכול להיות שבהכללה אתה באמת צודק,י.על

מסכימה שאצל מי שיש יותר רגש התופעה כנראה תהיה מצויה יותר,

בנים בד"כ יותר משתמשים בשכל..

ויש מקום גדול גם לחינוך.

נכוןהכל כבר תפוס
האמת שברגע ששני הצדדים מודעים לחסרון הזה (וגם לצד החיובי שבו כמו שכתבה הודעה) זה מיקל כי זה הופך אותו למשהו מוגדר שיש לו את המקום שלו ותו לא
למעשה ההפך הוא הנכוןלב אוהב

בנות מחפשות אהבה אהבה ואהבה

ופשוט נותנים לזה לבוש ובגד שנקרא חתונה.

הרצון האמיתי הוא אהבה.

ואגב אצלי לפחות זה לא הבדידות. ב"ה לא מרגישה בודדה. 

להיות בלי אהבה זה לא אומר שאתה בודד או לבד. 

אתה פשוט חסר...

כן, השאלה אבל איזו אהבה (גם טב למיטב טן דו זו אהבה)הכל כבר תפוס
והסוף נכון לגמרי (התכוונתי לבדידות מבחינת זוגיות ולא בדידות מחברים כך שזו בעצם אותה הגדרה. בנות מרגישות יותר את החסר הזה)
מה הכוונה איזו אהבה?לב אוהב

איזו עוד אהבה יש?

אהבה זוגית מן הסתם...

ובנות מרגישות יותר את החוסר? באמת...?(באמת שואלת)

יש כמה צדדים באהבה זוגיתהכל כבר תפוס
לגבי החוסר- ככה נראה לי לפי מה שראיתי אצל חברים ומדוייטות וגם סתם אצל העולם. אבל אולי אני טועה.
מה את חושבת?..

אממלב אוהב

ממה ששמתי לב אצל גברים יש קצת ערבוב בין חוסר מהמקום היצרי לבין המקום הריגשי.

(לא שאצל בנות זה לא ככה. זה פשוט נראה לי הרבה פחות) אבל אצלם הרגש תופס הרבה יותר מקום!... 

נכון אבל תלוי מאוד במי מדוברהכל כבר תפוס
אצל לא מעט בנים תורניים שאני מכיר, לימוד התורה וההשתקעות בתוך עולם של שכל וחשיבה ממלא אותם ככה שגם היצר לא ממש מדבר אליהם וגם הצורך הרגשי שלהם קצת מתאזן בעקבות זה.

אבל יש בזה הרבה גוונים ווריאציות. מה שאת כתבת לדוגמא.
וגם אדם שאדרבה, בגלל היצר החזק גם הרגש שלו גדל כי יש לו עוד סיבה חזקה לאהוב.

אבל היום יש נטיה לבנים להיות רגשיים יותר מבעבר אז ההבדל פחות בולט.

מענייןלב אוהב

נכון נכון.. הנקודה הזאת של לימוד תורה

האמת גם אצלי אם עכשיו אני אלמד הרבה שעות תורה

אני ממש ארגיש פחות צורך בקשר ריגשי...

כאילו התאוות מתבטלות ממך כזאת..

זה אומנם לא נשאר להרבה זמן חח

אבל יצא לי קצת לחוות. נראה לי. 

נכון כי נכנסים לתוך עולם אחרהכל כבר תפוס
וזה אולי הכי חזק בתורה אבל כעקרון זה נכון גם בשאר החוכמות.
אני גם הרגשתי אצל בנות יותר חוסר.צהרים
הכאב שחוויתי מבנות שהכרתי, הוא משמעותית יותר חזק ממה שחוויתי מהבנים
באמת? ואי מעניין...לב אוהב

אני חושבת שיש יותר מקוםטיפה של אור
שהנשים יודעות יותר לבטא את הרגש שהן מרגישות, וגם לתרגם את אותה הרגשה לחוסר באהבה (בינה יתירה...) .
והגברים פשוט מרגישים אבל לא מבטאים בצורה כזאת, וגם לא יודעים בהכרח לתרגם ככה.
נוכחתי לראות מבחורים שיצאתי איתם ושכמעט יצאתי.. למענם לא אפרט..

זו לעניות דעתי הקטנה, יכול מאוד להיות שאני טועה.
(שמתי לב שאם לא רושמים תמשפט הזה בערוץ, אנשים אוכלים אותך בלי מלח..)
חחחחהודעה
כפרע עלייייךמקום בעולם
ולא שכחתי אותך. מבטיחה!
גם אם קשה ולא נעים- לעשות מה שנכון לכם.מקום בעולם
תוך שמירה כמה שאפשר על הרגשה טובה לצד השני.

אבל! לא לעשות משהו שאתם לא רוצים כי לא נעים לכם..
לא לשחק אותה קשה להשגה! להתקשר ולשלוח הודעות. להראות הדדיות.דתי לאומי

לא מתכוון בפגישה- שתיים הראשונות.

אבל מעבר לזה- זה ממש מבאס כל פעם לרדוף אחרי הצד השני במשך חודש-חודשיים, להיות היחיד שיוזם שיחות והודעות, ממש הרגשה כאילו זה רק עסק שלך ואינטרס שלך ואתה בכלל מעיק על הצד השני שמואיל בטובו לפנות לך זמן, לא נותן מוטיבציה להמשיך, ובטח שבטח לא "מושך" או משהו כזה שמלמדים במכללה לקראת חתונה וכל הכללים האלה שהגבר הוא זה שצריך בלה בלה בלה..... להיות טבעיים, פשוטים ואנושיים ולא להתמכר לכללים ולשחק משחקים ("שחמט מחשבות" כמו שהגדירו פה בפורום לאחרונה)..!

מישהו מסכים?

מהצד השני- מסכימה לגמרי!טיפה של אור
אני מסכים,והוא ישמיענו

אע"פ שאני אישית לא שמתי לב לתופעה הזאת. אבל זו תופעה מדוברת מאוד

בוודאי שאתה צודק. אבל דווקא חבל שאתה אומר את זה..הכל כבר תפוס
מישהי שעושה את זה (בקיצוניות שהצגת מבחינת הזמן-חודש חודשיים, והאופן- נותנת הרגשה כאילו היא מואילה בטובה לפנות לך זמן), היא בעלת מידות רעות. אבל לפחות יש לך יכולת לדעת את זה.
אם נגלה להן את ה"סוד", בחורות כאלה פשוט ירמו..
גם ככה קשה באמת להכיר את המידות של האדם רק על סמך בירורים ופגישות, אז לפחות שמה שאפשר לדעת נדע.
זה לא בהכרח מידות רעותברגוע

לפעמים מדובר על עצות לא טובות שהיא קיבלה, ולכן עדיף לדבר איתה ולשמוע מה היא אומרת.

שמעתי על מישהו שממש הפריע לו שכל הפגישות קרובות אליה והיא לא מציעה אף פעם לנסוע אליו, הוא התייעץ עם הרב שלו ובסוף התברר שהיא הייתה שמחה לקבוע קרוב אליו אבל היא שמעה שצריך לתת לו לנסוע עד אליה כדי שהוא יהיה היוזם וכו' וכו'

נכון. התייחסתי לתיאור הקיצוני שהוא כתבהכל כבר תפוס
ובכללי אני חושב שאנשים צריכים ללמוד יותר לדבר. מפריע משהו כמו שתמיד זה לידה? תגיד לה. ככה גם תבין מה היא חושבת.
זה ממש לא מדוייק..י.על

זה יכול לנבוע מביישנות יתרה

וחוסר הרגשה ביטחון בקשר.

אם זה ככה ברור שאת צודקת. אבל זו לא הסיבה שהוא נתקל בההכל כבר תפוס
איך אתה יודעי.על

שהן משחקות אותה קשות להשגה?

אולי זה ניסוח קצת בוטה. אבל זאת התחושה הכלליתדתי לאומי

מיותר מידי קשרים שהיו לי. שזה לא משהו מקרי, אלא ממש אידאולוגיה מכוונת- הוא צריך לרדוף אחריי ולחפש אותי.

מבינה את ההרגשה שלך..י.על

יש לבנות מה להשתפר, אין ספק.

זה קצת מורכב..

לא הבנתי את השרשור....חסדי הים
אני נותן טיפים רק למלצרית.
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

וואלהLavender

יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.

בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.

וגם תלוי רף של אנשים.

אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.

ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.

וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:

טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתתאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

אל תדאגadvfb

תקבל שכר פסיעות

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בגלל ששנינו סובייקטים שוניםadvfb

לך חסד זה ערך משמעותי מאוד ולא משנה לך כל כך איזה צורה הוא לובש, ולי כן משנה.

זה לא עניין של נכון או לא נכון, זה עניין של מה אתה תופס ממנו.

ערכים נותנים משהו בודאי לא בעניין הצר של האנוכיות, אלא בעניין שאתה תופס מהם.

יכול להיות שהערך של החסד פחות תופס אצלי מקום, אולי כי אני איש של מידת הדין...

וזה כל היופי שאנשים שונים

ולכן כל אחד תופס אותו משהו אחר בבן או בת הזוג.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!

אולי יעניין אותך