יכול להיות שביבי זומם משהו?הכל כבר תפוס
מה הוא צריך את פרץ ושמולי שהוא נותן להם שר וסגן שר?
מה הוא צריך את הנדל והאוזר שהוא מפנק גם אותם?

יתכן שהוא השתמש בגנץ כדי שהם יסכימו להיכנס (כולל אורלי לוי כמובן) ואז הוא יגיד לגנץ תודה ולהתראות.
והם, אחרי שהראו שלא באמת מעניין אותם ראש ממשלה עם כתבי אישום ולא באמת מעניינת אותם סחטנות חרדית וכפיה דתית, כבר יצאו טיפשים ושקרנים לגמרי אם בסוף לא ישבו עם ביבי.

ביבי יתעקש על ריבונות וכחולבן יסרבו, וזה יהיה התירוץ שלו לוותר עליהם בסוף.

יתכן מאוד שהמהלך גם מתואם עם ימינה שצועקים עכשיו גוואלד כדי שהשטח הליכודי יתעורר ולא יוותר.
ביבי רוצה שמאל, כי הוא שמאל. ותמיד היה שמאל.ברוניש

ביבי היה שבוי של הימין תקופה ארוכה מאוד, ונמאס לו. הוא רוצה לחזור להיות ביבי הישן והטוב שחושב שמאל, עושה שמאל, אבל מעמיד פנים שזה השותפים הקואליציוניים שגורמים לו לעשות הכל שמאל שמאל שמאל.

ביבי רוצה לבטל את חוק קמניץ, את פסקת ההתגברות, את הסיפוחים ואפילו את השגרירות האמריקאית בירושלים. ביבי הוא שמאל. אבל הוא גם פרזיט שניזון מקולות הימין. לכן עכשיו הוא ישחרר את כל השמאל שהיה אצור בו, ונראה מדיניות שמאל שלעומתו ממשלת רבין תחוויר ותדמה לנו כממשלת ברוך מרזל.

ביבי לא שמאלמיכאלצ

לביבי פשוט אכפת רק מהשרידות הפוליטית שלו, ולכן יעשה הכל כדי לזכות לעוד קצת אהדה מהתקשורת, שכידוע לא מחבבת ימין.

ביבי הוא שמאל קשהברוניש

בכל הזדמנות שהיתה לו ללכת לימין או לשמאל, הוא הלך לשמאל. רק כשסונדל לגמרי לימין הוא עשה ימין.

אפילו את העברת השגרירות הוא ניסה לטרפד, ורק כשיועצי טראמפ היכו על קדקודו החליט לוותר.

כי התקשורת רוצה שיעשה מעשה שמאלמיכאלצ

גם עכשיו, כשהאינטרס שלו הוא לנטרל את האיום המשפטי עליו, הוא מטרפד במהירות כל יוזמה כזו, על מנת להיות חביב התקשורת.

אבל אם היה שמאל קשה, כבר מזמן הייתה לך פה עזה 2.

הלוואי, לצערינו הנסיון לא כזההסטורי
נתניהו, בכל ממשלותיו, עשה כל מאמץ להקים ממשלות עם השמאל. גם כשהיתה לו אפשרות יותר קלה להרכיב ממשלה עם הימין.

@איתן גיל מזכיר כאן כל פעם את הברית עם לפיד, ורק שוכח להזכיר שבנט נאלץ לעשות אותה, אחרי שנתניהו החרים אותו, על שניים עשר המנדטים.

גם בקדנציה שלפניה - נתניהו נתן הכל לאהוד ברק, אפילו אחרי שנשאר עם חמישה ח"כים (כשלעבודה נמאס) ולא לקח במחיר יותר נמוך את האיחוד הלאומי.

גם בקדנציה הבאה, כשהוא שתה את קולות הבית היהודי בקשית של הבטחה חוזרת ונשנית: "הבית היהודי תהיה השותפה הבכירה בממשלתי" - הוא עשה כל מאמץ להשאיר אותם בחוץ ובשביל זה הסכים לוותר על הקפיטליסטיות שלו ולתת ליחימוביץ' הסוציאליסטית- כמעט קומוניסטית, את משרד האוצר.

גם בהזיה של השנה ורבע האחרונות - אם היה משקיע עשרה אחוז ממה שהשקיע בהחלשת הייצוג של הציונות הדתית לגווניה (שלא כולם מלהיבים אותי), בהחזרת הקולות הצפים לליכוד - היתה לו ממשלה יציבה כבר שנה שלמה.
נראה לי שהוא רוצה כתפיים רחבותסודית
חשוב לו שההחלטות הבריאותיות. הכלכליות. והמדיניות ישענו על כמה שיותר הסכמה במפלגות ציוניות.אלו החלטות הרות גורל, של 'פעם במאה שנה'. ככל שיהיו יותר שותפים בקואליציה, כך הסיכוי להחלטה נכונה יגדל.
כמובן אם הצד הימני יברח לקואליציה תיווצר הטיה לשמאל. אבל כרגע, כשגוש הימין מונה 58 והשמאל בקושי 20, עדין אין הטיה כזו.
כרגע האתגר שלו הוא לא לאזן את הכוחות בין 3 הרשויות
האתגר הזה ישאר לבא אחריו.
לא סותרהסטורי
יש הגיון רב בכתפיים רחבות כעת.

יחד עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שנתניהו בכל הקדנציות, עשה כל מאמץ להקים ממשלת שמאל, את הימין האידיאולוגי הוא הכניס רק בלית ברירה (לפיד לא הסכים לשבת עם החרדים, יחימוביץ' לא הסכימה להיות חלק ממשלתו בכלל).
אכלו לי... שתו לי ..איתן גיל
זה ברור שאתה לעולם לא תפסיק להאשים את כל העולם ואשתו במחדלי בנט והפודלים המקיפים אותו. בנט הוא פרסונה נון גראטה בגלל התנהגותו האוילית ובגלל מנהג שעשה לעצמו להתעסק בענייני משרדים אחרים כאילו בא לומר אני מבין טוב מכם ואתם לא מבינים כלום.
בנט לא מחפש כתפיים רחבות אלא לפנק את שגעון הגדלות שלו שמזמן עבר את הגובה של האוורסט.
המפה הפוליטית לאחר הבחירות שהיו די ברורה, בלי כחול לבן אין ממשלה ובלי בנט יש ממשלה. אין מנוס מלחלק את התיקים הממשלתיים, אבל בנט כמו בנט במקום לסייע הוא מקשה עוד יותר ודורש שדרוג לעצמו למרות תבוסתו האישית בבחירות. יהדות התורה עם שבעה מנדטים מסתפקת בשר אחד וועדה אחת, ואילו בנט עם המפלגה הקטנה ביותר בכנסת דורש 4 שרים לא פחות. מתוך חמשת התיקים החשובים דורשת כחול לבן שלושה. עוד אחד מוצע לימינה, ואחרון חביב, אוצר, נשאר לליכוד חרף היותה המפלגה הגדולה בכנסת ומרכיבת הממשלה. בנט רוצה את כבשת הרש וחותר לאיחוד מחדש של פלגי השמאל והקמת ממשלת גנץ בנט יזבק.
הגבת לי?! מה הקשר?!הסטורי
נתניהו בכל הקדנציות רץ לשמאל, גם כשיכל להקים ממשלה עם הימין. הוא עשה את זה עם אהוד ברק לפני למעלה מעשור, כשרק בלשכת נתניהו ידעו מי זה נפתלי בנט!
לא קשור, נתניהו רץ לשמאל כי בלי שמאל אין 61איתן גיל
וגם כשיש 61, תמיד יהיו שניים או שלושה מורדים. אם לא היתה בעיית מורדים נתניהו לא היה מזיז את יעלון כדי לפנות מקום לליברמן. היום שניהם נחשבים לגדולי שונאיו.
ממשלת 61 אינה אופציה ריאלית, כי היא נסמכת על בנט שדורש מחירים לא סבירים בעליל, ולכך כוונו דבריי
גם כשהיו 61 הוא העדיף את שלי יחימוביץ'הסטורי
מדהים הק"נ תירוצים לטהר את השרץ.
ביבי רץ לשמאל, כי הוא תמיד עשה כך: ברק שר ביטחון, והאחוד הלאבנים אתם ל-ה'
ציפי לבני שרת משפטים. ניסה לדחוק את הציונות הדתית לאופוזיציה בכל הזדמנות . הצביע בעד ההתנתקות ומסר את חברון לערפת. שחרר 1000 מחבלים. וגם עכשיו מוכר הכל לשמאל. אז תפסיק לבלבל במח.
על דאטפת.. וכמה מהר זה קרהסודית
דבריך טפשיים, לא מעניינים ומונעים או משנאה או מתשלום הוגן..בנים אתם ל-ה'
דבריך טפשיים, לא מעניינים ומונעים או משנאה או מתשלום הוגן..מיכאלצ
בטוח ימצא בליכוד מועמד לתיק החינוךסודית
...
👍סודית
לתגובת איתן גיל.
גם בלי לזמום משהו לא טוב לו להיות תלוי רק בגנץ..אדם כל שהוא

ולגבי תיאום עם ימינה - נראה לי לא סביר בעליל.

גם אם זו התכנית שלו -למה הוא צריך לתאם עם ימינה? גם אם הוא רוצה שהם יצעקו, הוא יכול לבנות על זה שהם יצעקו, מסיבות אידאולוגיות ופוליטיות, גם בלי שהוא ישתף אותם בתכניות, וייקח סיכון שזה ידלוף איך שהוא, ויזיק לו מאוד.

ובכללי, אני משער שהוא משתדל לפתוח לעצמו אופציות לשעת הצורך, ולאו דווקא מגלגל תכנית רב שלבית מדוייקת שעשויה להשתבש. 

והאופציות האלה, הן גם מה שנותן כוח מיקוח בכל מיני מצבים.

התיאום עם ימינה אכן לא סביר. מסכים לגבי האופציות.אריאל יוסף

כמו שכתבתי אתמול (קישור לקמן), נראה שהוא מנסה להרוויח זמן

עד היציאה לפגרת פסח/תום המנדט של גנץ.

אח"כ השמאל כבר יעמוד בפני שוקת שבורה.

לגנץ כבר אין מה למכור אחרי שהסכים לשבת עם נתניהו.
נתניהו יכול לקחת את פרץ ושמולי (הפיתוי: תשמרו על שלטון החוק)

או הנדל והאוזר (הטענה: אתם שותפים לדרישות של גנץ בנוגע לריבונות וכו'?)

ולהקים איתם ממשלה (+אורלי לוי) בלי רוטציה ובלי תיק לכל ח"כ בחוסן.

הוא יכול לשחק עם שני הצדדים את דילמת האסיר;

פרץ ושמולי לא ירצו לגמור כמו גבאי ורוסו,

כמו שכתבתי שבוע שעבר - קישור לקמן.

להנדל והאוזר כבר אין לאן לחזור.

אז עכשיו מסתמן שגם עמיר פרץ וגם גנץ נכנסים... - אקטואליה וחדשות

יש גבול למה שעריק בודד יכול לדרוש. - אקטואליה וחדשות

@ה-מיוחד - גם הבעיה שהעלית שם נפתרה.

אגב אסירים - אקטואליה וחדשות

ובינתיים הוא מפורר את השמאל (גוש 'רק לא ביבי').אריאל יוסף

חוסן לישראל עזבה את יש עתיד.

תל"ם התפרקה לשניים.

העבודה מתפרקת לשניים (אחרי שאורלי לוי כבר נפרדה ממנה).

על הדרך, הוא נהנה לראות את בנט ושקד בלחץ.

עכשיו גם נאמני תו"ע לא מוצאים בית פוליטי.

https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/730848

או שהוא מעדיף הסכמה של שלושה רבעים מהעםסודית
הוא מחוייב לבוחרים שלו, שהם רוב העםאושפיזין מהירח
האמת, שלולי הקורונה, הכי הגיוני לנתניהו להוביל עכשיו לבחירוהסטורי
רביעיות. השמאל מחוסל. האיחוד שכל המכנה המשותף שלו היה 'רק לא', כשאין בין מרכיביו השונים שום מכנה משותף של מה כן - קרס.

רק שהקורונה טורפת (תרתי משמע) את כל הקלפים והיכולת לחזות מה יהיה בעוד כמה חודשים, כמעט לא קיימת.
נכון שהכי הגיוני לו, אבל לא למדינה. גם אם הקורונה נעלמת מחר.אריאל יוסף

אני מתלבט בזההסטורי
כלומר לבחירות רביעיות יש מחיר כלכלי כבד. אבל אם האפשרות היחידה להקים ממשלה עכשיו כרוכה בכל המחירים המדוברים בימים האחרונים - לא בטוח שזה יותר טוב.
שוב השאלה מה יהיו המחיריםהסטורי
לפי הפירסומים (שברור לי שאין לדעת מה באמת ומה ספין לצורכי מו"מ) גם המחיר של פרץ-שמולי מאוד גבוה.
כשהם יודעים שזה או הם או הנדל-האוזר -אריאל יוסף

יספיקו להם הדרישות של כחלון מהכנסת הקודמת.

ברגע שמיכאלי מודה שהיא תאלץ להכנס לממשלההסטורי
יש לימין + עבודה 61 בלי כח"ל. אם נתניהו לא מוריד אותם למחיר רצפה - זה מוכיח שהוא לא נאלץ לשלם להם, אלא רוצה להיות 'נאלץ' כמנהגו הקלוקל.

https://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/731962

(לא שאני רוצה את נכדתו ומשמרת מורשתו של קסטנר בממשלה, אבל אם הברירה היא שכל העמדות המשמעותיות תתפסנה ע"י השמאל - עדיף)
היא יותר שמאל מכחול לבן, והיא מצטרפת רק איתםסודית
העבודה מחזקים את כחול לבן שמאלה, בעוד שימינה עורקת מהגוש לאופוזיציה...
ימינה לא עורקת, ימינה נזרקת כהרגלו של נתניהוהסטורי
הוא כבר עשה זאת לפני עשור לאיחוד הלאומי. שנה שלמה הם שיתפו פעולה עם זה שהליכוד מנהל מו"מ בשם הגוש ובגלל זה לא שמעו הצעות שיכלו מאוד לשדרג אותם. משום מה עכשיו הליכוד לא מעדכן אותם והם שומעים כמונו, מההשמועות בתקשורת.
נוטשת כי תיק החינוך לא מספיקסודית
מימין ומשמאל משלבים ידיים בזמן מגיפה וימינה?
שכחול לבן תשלב ידיים ותסתפק בתיק החינוךסי שארפ

אנחנו מוכנים להתפשר אפילו על שני תיקים בלבד: ביטחון ומשפטים(לא דורשים ג'ובים אלא מהות).

שכנעת אותי שמקומכם באופוזיציהסודית
6 מנדטים שרוצים לנהל 66.
'מקומכם', תזכרי את זה כשהקאסמים יפלו בבית שלךהסטורי
ח"ו.

תזכרי את זה כשמוסדות החינוך שלך יחטפו את הקיצוץ שאחרי הקורונה, הרבה יותר ממוסדות הבידור והשטויות.
הכל חוזר עליךסודית
תוכנית המאה היא בדיוק הסיכון להקמת מדינה פלסטינית. על שכמותה נאמר:
לא מעוקצך ולא מדובשך.

לגבי שכר הלימוד: זו החלטה שלנו. אנחנו מוכנים לממן שכר לימוד ושהמדינה תשקיע בבריאות ובכלכלה.
אני תומך באלו שמתנגדים למסירת גרגר לערביםהסטורי
בניגוד למי שאת תומכת בו.

אם את באמת חושבת שעדיף שהמדינה תשקיע בכדורגל ובארוויזיון ומצידך שהישיבות התיכוניות/ הסדר /גבוהות/מכינות /אולפנות יקרסו, באמת אין לנו אותם ערכים וממילא סביר שלא נתמוך באותה מפלגה...
אם בריאות וכלכלה לדעתך זה אירוויזיוןסודית
אז עצוב מאד.
אתה תומך בהזיה. ימינה לא יכולה לקבוע תוכנית מדינית.
אני תומכת בנתניהו חרף ביקורתי על התוכנית( שכתבתי אותה מספיק פעמים) כי ברור לי שאין לה רוב.. למזלנו הטוב.
גנץ התחייב לבוחרים שלו על נסיגה חד צדדית.
את זה בולם הליכוד. לא ימינה.
ריבונות "נוסח ימינה" תהיה כשיגיע המשיח.
ימינה אינה טלית שכולה תכלתצדק משמים נשקף
אבל האחדות לא אחדות.
20 מנדטים משתלטים על הביטחון. המשפטים. יו"ר הכנסת. על המנדט (גנץ מבקש הארכה והנשיא יתן לו) וזאת מבלי להקים ממשלה. החרדים בצרות עד הצוואר. רק ימינה יכולה לזעוק. שתזעק. לא חשוב אם מזה מאינטרס אישי חשוב שיאמר ברור שזאת לא אחדות. זאת השתלטות.
אם הויכוח על הריבונות הוא שעוצר את הרכבת הזאת אז שידונו בריבונות. עכשיו.
זה לא לדעתי, זה מה שיהיההסטורי
לא יסגרו את כל התקציבים, כן יסדרו סידרי עדיפויות. בלי נציגות דתית לאומית אמיתית בממשלה - את תגלי שלכל מיני דברים (ספורט ובידור הן דוגמאות בכלל לא מופרכות!) ימצאו כסף ולמוסדות התורה החינוך וההתישבות יאפשרו לקרוס.
אז מה ההגיון בללכת לאופוזיציה? תחליטסודית
ההגיון הוא להיות במקום שיותר מועיליםהסטורי
אם המצב הוא שאפשר להיות בממשלה, במצב של השפעה ערכית ומעשית על ההתנהלות - צריך להיות בממשלה.
אם המצב הוא, שאין תועלת לערכים החשובים מישיבה בממשלה - יש מצבים שדווקא מהאופוזיציה שייך להשפיע יותר.

(נכון שלפעמים קשה להעריך את זה, אבל זה נכון כמו כל החלטה שצריך לקחת בחיים.)
אופוזיציה היא הצבת אלטרנטיבה.אריאל יוסף

אלטרנטיבה למה?סודית
הימין קיבל 58 אצבעות. איך שלא תערבב את זה. השמאל מאיים עלינו בממשלת שמאל בתמיכת תומכי טרור. מה בדיוק האלטרנטיבה. בחירות רביעיות? עוד לא הבנת מה קורה כאן?
די את מביכה את עצמךסי שארפ

גם גנץ יודע שאין סיכוי לממשלת מיעוט.

במקומך לא הייתי מטיף מוסר לימינה אחרי שבשנה האחרונה החלפת מפלגות כל יומיים(ליכוד, ימינה, ליכוד, ימינה, ליכוד וחוזר חלילה).

אף פעם לא הצבעתי לימינהסודית
הצבעתי בסבב א לטב.
בנט לא קיבל את קולי.
מוזמן לבדוק בהודעותי.
בהודעות שלך בפורוםסי שארפ

כל הזמן החלפת תמיכה, חוסר החלטיות מוחלט.

עברת על כולן? בזבוז זמן אדירסודית
אני מצביעת טב לשעבר. מצביעת ליכוד בהווה.
מפרגנת לפעמים לבנט, לרב פרץ. סה"כ הכוונות טובות.
המשך ניקיון נעים לפסח.
במשך הזמן ראיתי אותן...סי שארפ

אמרת שבגלל תוכנית המאה תצביעי ימינה כחודש לפני הבחירות ולאחר שבוע שינית...

מצאתי בקלות כי זכרתי שהזכירה אותי אריאל יוסף
אולי באמת אחזור 🙂סודית
אני די בטוח שמיכאלי לא תיכנס לממשלה בלי כח"למיכאלצ

ואם כן, כמעט בטוח שתפרוש במידה וכחול לבן ירצו לפרק את הממשלה. מה שכן, אם אורלי לוי תצטרף, יהיו 61 גם בלי מיכאלי.

אז מתברר שלא רק אנחנו מנתחים כך -אריאל יוסףאחרונה
סיבוב שעריםאשר ברא

איך זה עובד? ומאיפה זה יוצא?

ראיתי שיש שבוע הבא בחמישי מהכותל.. אבל לא ברור אם צריך להירשם ומיקום מדוייק.. והאם מתאים לנשים.

קיצור אשמח אם מישהו יוכל לפרט על זה קצת )

לא צריך להרשםברגוע

יוצא מהכותל, את תראי כבר מאיפה

יש שם גברים ונשים בהפרדה

והמסלול הוא אותו מסלול?אשר ברא
אני חושב שיש הבדלים קטניםברגועאחרונה
קחו שבועיים קדימה, מה המצב במלחמה מול איראן?זיויק
סקרן לדעת
מי שעונה לך תשובה נחרצתהסטורי

מדמיין -

מה שחשוב כרגע לדעת ולהחזיק איתו, זה שהכנו את האירנים שוק על ירח. צה"ל (וגם צבא ארה"ב) פעל בשמי אירן, כבמגרש הבית. הגענו למרחקים הרבה יותר גדולים ממה שהגענו ב'עם כלביא' מהים הכספי ועד האוקינוס ההודי. אירן איבדה את כמעט כל ההנהגה הרוחנית, הפוליטית והצבאית ואלפים מכוחותיה. חטפה מכות קריטיות לתשתיות, לתעשיה שמיועדת ליצור טילים ובכלל - לכלכלה שלה.

את כל זה עשינו בלי אף נפגע מכחות האוויר והקרקע שפעלו באירן ו(כל אחד עולם מלא ובכל זאת )מעט מאוד נפגעים בעורף.

לגבי ההמשך יש כמה אפשריות, מיידית -

*קריסה של הפסקת האש, מה שאומר שנמשיך לכתוש אותם

*האירנים מבינים כמה הם איבדו ושומרים על הפסקת האש באדיקות ואנחנו פנויים לטפל בלבנון ועזה.

לטווח יותר ארוך, האפשרויות -

*שרידי השלטון הנוכחי (אלו שטראמפ הכריז עליהם כ'מתונים שהשארנו בכוונה') מחזיקים מעמד וכדי לשמור על ראשם מחובר לגופם, מתחילים לשתף פעולה במידה זו או אחרת. (בדומה לוונצואלה כיום)

*הם מנסים להשתקם צבאית ואז בעוד שעתיים/יומיים/שנתיים נעשה עוד סבב כמו שהיה.

*החלשנו את השלטון כל כך, שהתהליך הפנימי יביא להחלפתו. כמעט קרה לפני שלושה חודשים, רק שעדיין היה להם כח לטבוח באזרחים.

נ.ב.

למי שכבר מתכנן ליום העצמאות להשלים את כל מה שלא עשה בפורים/פסח, רק מציין שזה בדיוק המועד הרשמי של סיום הפסקת האש...

לאו דווקא עוד שבועייםoo

איראן פשוט נכנסה לסבבים

ותכלס

חיזבאללה חי ובועט

כנ"ל איראן

(כן פגעו בהם

מסתבר שהם עדיין חיים כרגיל)

מקווה ששומרים טוב שחמאס לא יחזרו לחיים

ואנחנו נמשיך לחיות על החרב

כי לעצום עיניים זו כבר לא אופציה

לא, הם ממש לא חיים כרגילהסטורי

הם אמנם עדיין מצליחים לבעוט, אבל חלשים מאי-פעם.

כמה הפחידו שנים מאיך תראה המלחמה עם חיזבאלה (זוכרים את הבהלה לגנרטורים?) ושלא לדבר על כמה שבועות מתחת לאדמה. אז פעלנו חופשי בשמי אירן מצפון לדרום וממזרח למערב וכל כחותינו שבו בשלום מהאוויר וכן, גם מהקרקע. הישג עצום שאיש לא חזה.

אז כן, הדרך לגאולה השלמה מורכבת וארוכה. בניגוד לאיך שהדברים מצטיירים ממרחק של שנים - אף מלחמה לא הסתיימה בניצחון מוחלט. יתכן שכעת כשההנהגה האירנית חלשה מאוד - השלטון שם ישתנה בתהליך פנימי ויתכן שאכן נצטרך עוד סבב. עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה. מסבב לסבב אנחנו חזקים יותר והם מצליחים פחות ופחות. אם לפני ארבע שנים חיסול של בכיר אחד בעזה, הריץ את גוש דן לשבוע במקלטים, היום חיסלנו את כמעט כל ההנהגה הדתית, הפוליטית והצבאית של אירן והחיים המשיכו קרוב לכרגיל.

צה"ל יושב היום על כל קו הנ.ט. בלבנון, והולך ומחליש את חיזבאלה. גם מול חמאס, עדיין הנצחון לא מוחלט - אבל צה"ל חוצץ בין הישובים לבינם ממשיך לחסל בהם והם לא מגיבים.

בעז"ה עוד לא נאמרה המילה האחרונה.

חיים מספיק כרגילoo

כדי לתקוע את תושבי הצפון מעל חודש בממד/ כדי לשתק מדינה שלמה כנ"ל

מנטרות של גאולה שלמה לא יעזרו לתושבי הצפון במערכה הבאה כפי שלא עזרו להם במערכה הזו או בקודמות

זה לא מנטרות, זה הבנה של בתוך איזו מציאות אנחנוהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 9:55

חיים.

תושבי מטולה, נאחזו בקרקע במציאויות קשות מאלו ובזכותם יש לנו מדינה וצבא ואנחנו יכולים לשבת כאן ולדון בזה...

(רק נזכיר, הריצה לקנות גנרטורים מחשש מחיזבאלה, היתה בתל אביב, לא במעלות).

תגובה כללית, על החיפוש שלך בשרשור הזה ובשרשוריםהסטוריאחרונה
דומים שפתחת:

מוכרי הוודאות: הפרשנים לא מספקים מידע אלא ממלאים צורך פסיכולוגי

אני ממש ממליץ להשתחרר מחיפוש הוודאות. זה מובן, זה צורך אנושי, אבל זה רק משבש אותנו.

מציע, כמו שפעם שרו בשמאל: "אל תגידו יום יבוא - הביאו את היום!", במקום להתבחבש בתחזיות מתבדות, שכל אחד ישאל את עצמו, מה הוא עושה כדי להביא את עם ישראל למקום יותר טוב מעשית, תודעתית ורוחנית.

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל

ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...

מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.

הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.

נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים  

אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר

ליהודי אוסטרליה

זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
שהמרגל הזה עסוק בלהטיף לנו וכדי להפוך את כל מי שלא מתרגש מאירועי שולים שבשוליים לפושע, הוא גם מהדהד עלילות דם.

העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.

האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר

אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות

מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מקור: TikTok TikTok · mako
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטורי
@סיעתא דשמייא1, @אעלה בתמר, @אוהב העם והארץ 1, @אוהב העם והארץ 2, @אוהב העם והארץ 3 @וכל שום וחניכא דאית ליה...

איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!

להלן הסיבה:שלג דאשתקד

קטע מהספר "בעל שם טוב", פרשת ראה אות ו:

אמרו חכמינו ז"ל: "ולמה נקרא שמה ראה? שרואה ביותר כו' תנא עומדת בבבל ורואה נבלה בארץ ישראל". שמעתי [בשם ר"י בעש"ט ע"ה זצוק"ל] ... פירוש, אדם שאינו הגון נקרא בבל - כי עומדים בשטותים והבלי עולם, ואדם הצדיק נקרא ארץ ישראל. וזהו פירוש הגמרא: עומדת בבבל, פירוש בשטותים, ורואה על אדם כשר נבלה, והיינו נבלה בארץ ישראל באדם כשר.

עכשיו גמרתי לשתות יין ומצות בסעודת משיח….סיעתא דשמייא1
…בבוקר כבדו אותי לקרא את ההפטרה "עוד היום בנוב" למדתי אותה העם תרגום חגגתי יום הולדת עברי ולדעתי קרבתי את הגאולה עוד קצת אז בבקשה קצת יותר רוחניות ופחות גשמיות "וארציות" יעשו את זה.
מוזר לכבד בהפטרההסטורי

מעליל עלילות דם.

בלנ"ד, עד שלא תתנצל על הדהוד העלילה כאן, לא נניח לך:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

אתה רואה….סיעתא דשמייא1

… כנראה שבגלות יש יותר אהבת ישראל.

אתם בארץ ישראל משחזרים את ימי סוף תקופת בית שני. גם שם היתה שנאת חינם לא רק בין יהודים ליהודים גם בין יהודים לגויים בארץ ישראל. רבי יוחנן בין זכאי ראה את הנולד.

מה?!?!?שלג דאשתקד
אתה דורש לפרסם עלילת דם על יהודים, ואחר כך טוען שיש לך אהבת ישראל.

באיזה מצב אתה עכשיו, מיסטר הייד או ד"ר ג'קיל?

עם אוהבים כמוך, שמהדהדים עלילות, מי צריך שונאים...הסטורי
אני תמיד נעלב כשמעלים אותי למפטיר. כיקעלעברימבאר

רק לישו נתנו מפטיר (אפילו הנוצרים הקימו כנסיה במקום שלטענתם היה בית הכנסת שהוא קרא שם מפטיר בגליל, והם קוראים לה "כנסיית בית הכנסת")

והאמת שבגלל שנתנו לוקעלעברימבאר
מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים עליה שהם רוצים

למה לשון הרע? הסיבה היחידה...סיעתא דשמייא1

.... שאני רוצה לקרא בסגנון תימני בבית כנסת ספרדי .

חוץ מזה זה הפטרה שאני אוהב לקרא.

אגב את ההפטרה הזאת אנו קוראים ביום העצמאות.

אתה מתפלא על לשון הרע, אתה אלוף הלשון הרעהסטורי
והוצאת השם רע:

חילול השם לשמו!!!! - אקטואליה וחדשות

כאן הוצאת שם רע, בפרסום שקרי ומזיק, של שקר שערבים המציאו. הוספת חטא על פשע כשהשפרצת האשמות על הערוץ שלא פרסם ועל כל מי שהעז להטיל ספק.

תתנצל לפני כל דבר. קשוט עצמך תחילה!

חחח דיברתי על ישו לא עליךקעלעברימבאר
מנסה לתקן את ההודעה כך שלא ישתמע שדיברתיקעלעברימבאר

עליך. זה לא נותן לי כרגע.

והאמת שבגלל שנתנו לישוקעלעברימבאראחרונה

מפטיר ולא שלישי הוא נעלב והחליט להקים דת חדשה.

מסקנה - לתת לאנשים את העליה שהם רוצים

אני מניח שרק בגלל יו"ט שני של גלויותהסטורי
אביר המוסר והצדק, עדיין לא הביע זעזוע מוחלט מגילויי האלימות בסידני ומלברון.

אין שום ספק, שכאחד שרואה פשע בכל חוסר יחס למקרה אלימות יחיד של נער שוליים באיזשהו מקום - הוא יזדרז לגנות את האלימות ביבשת שלו...

כל השמאל בפאניקה שביבי ינצחקעלעברימבאר

בבחירות בגלל המבצע. אז הם מתחילים ללכלך עליו שהביא הפסד מביש.

אפשר לחלוק על ההחלטה להפסקת אש. אבל:

א. מה הם היו עושים במקום?

ב.הם יודעים עוד מה התכנון בעתיד?

ג. איך הם היו המתמודדים עם טראמפ?

ד. אין ספק שזה הישג מרשים שהחליש מאוד את איראן במחיר מינימלי מאיתנו. גם אם לא מה שציפינו לו

סיכון מיותרבלבנון כמו בעזהסביר11

עפרה רם

בנוסף לכך הורים מסיירת הנח"ל כתבו מכתב מחאה לרשויות על כך ששולחים חיילים לפעולות קרקעיות,

והם משלמים בדמם ,

במקום להפציץ.

וגם במקום לבצע מצור ממושך כמו בתכנית האלופים

ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
כמובן, צריך להשתדל לכתוש כמה שיותר, כמו שעושים היום בשיטת הרב זרביב, גם בעזה וגם בלבנון, בשונה מתחילת המלחמה. אבל, בניגוד לקונספציה ששלטה עד שמחת תורה, של מב"מ של הרתעות, הפצצות ואש מנגד - אין תחליף לרגליים על הקרקע, וכן - לפעמים יש מחיר כואב לחיינו כאן.

עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.

הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
בס"ד

ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?

​האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. ​מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. ​לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.

קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.

​זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: ​בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.

​בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך​ גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.

​הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ​ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.

​לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.

מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה

אולי יעניין אותך