בהתחלה הוא פחד מהסיר, כבר חודשים שיש לנו את הסיר מסתובב בסלון, בחדר שלו ובשירותים,
לא לחצתי, מדי פעם הצעתי לו והוא סירב.
בינתיים בחודשים האחרונים הקראנו את ״סיר הסירים״ כמעט כל לילה, וזה נתן לו היכרות עם הסיר והשימוש בו באופן ידידותי,
בלי שהוא עשה.
כל פעם שהצענו לו והוא סירב - ״טוב, בסדר״, לא בטון מאשים, לא בהלחצה, פשוט טוב, כי זה הרצון שלו.
ואז הוא עשה פיפי פעם ראשונה, התרגשנו והכל, אבל שוב, איזה חודשיים-שלושה הוא לא הסכים לשבת שוב על הסיר,
ושוב, זה בסדר גמור וזה הקצב שלו.
ותוך כדי זה ״סיר הסירים״ והסיר כמובן בסלון, שיהיה במודעות...
בשבועות האחרונים הוא כבר רוצה יותר לשבת עליו סתם, הוא ראה תמונה של בנדוד שלו שגם בגמילה יושב עם פאזל ומשחק תוך כדי, וזה הדליק אותו, אז הוא הסכים לשבת, לא לעשות כלום ורק לשחק בפאזל או לקרוא או לשוחח איתי כשאני יושבת איתו.
בשלב מסויים יצא לו כמה פעמים פיפי (וכמובן כל הזמן התרגשנו)
ותמיד, ״כמו נפתלי (מסיר הסירים), אתה ילד גדול״ וכו׳
כשראיתי שהוא עושה קקי בטיטול הצעתי לו לשבת על הסיר והוא כל הזמן מסרב, בימים האחרונים הסירוב שלו פחת,
אבל תמיד הוא הסכים אחרי שכבר יצא לו ואז הוא לא עשה בעצם כלום, אבל קיבלנו ״זמן סיר״
היום הוא סוף סוף לא סירב תוך כדי שהוא התחיל להתאמץ לעשות בטיטול, אז מהר מהר לקחתי אותו לשבת על הסיר,
בהתחלה שוב, יצא רק פיפי והתרגשנו והכל, ואז הוא החליט לשבת שוב על הסיר עם ספר, ותוך כדי ששוחחנו יחד,
אפילו לא שמתי לב שהוא עושה קקי, רק אחרי שהוא סיים לעשות הוא אמר לי ״אוי״ וקם והסתכל והתרגשנו כולנו יחד!!
סוף טוב הכל טוב 
סתם, אני מודעת לזה שזו רק ההתחלה, הוא כבר פספס כמה פעמים על השטיח היום, אבל זה חלק מזה.
הוא גם עשה עוד פיפי איזה 20 פעם אחרי זה, וכל פעם התרגשנו, שפכנו לשירותים ושוב ״עוד פעם״...
עוד משהו - אני חושבת שבזכות הפעמים הבודדות שהוא עשה, הוא נהיה יותר רגיש לזה שהטיטול שלו מתרטב, זה סימן טוב שהוא כבר מודע. גם הסברים על הגוף שלו נראה לי עזרו, על החור הקטן שממנו זה יוצא.
ועוד משהו - נראה לי שעכשיו, שמזג האויר כבר לא כל כך קר, כדאי לתת לה להסתובב בלי טיטול, חצי ערומה, ואז זה נותן הרגשה יותר חופשית.
בסך הכל, נראה לי שחשוב לא ללחוץ, להיות שלווים עם הבחירות שלה וזה יגיע כל עוד היא בשלבי התפתחות גופנית ומנטלית תקינים.