התייעצותאנייי12
איך אני יכולה לגרום לילדה לישון לבד ושלא אצטרך להיות איתה כל הזמן ולשמוע אותה בוכה?

אני איתה כ10 דקות יושבת אומרת לילה טוב הולכת..

פתאום היא קוראת לי..
הולכת נשיקה חיבוק לילה טוב שוכבת..
וחוזר חלילה .

מה אפשר לעשות?
'שבוע טובחגהבגה
לסבול תקופה קצרה.
לפני השינה לומר לה- את הולכת לישון ואמא פה, אבל לא באה יו ר.
לילה טוב נשיקה, ולא לגשת ו יהי מה. הכל בסדר איתה ,היא מנסה גבולות. תהיי עקבית ועיקשת, פעם ו פעמיים והיא תבין.
בהצלחה!
תודה רבהאנייי12
אעדכן מה קורה
בהצלחהחגהבגה
זה לא פשוט בכלל.
אבל זו הדרך הכי קצרה, בכי בריאה, הכי יעילה. כי זה מה שהיא מחפשת, כך נשמע גבול ברור וחד
היא ממש בוכהאנייי12
סו הבעיה מה עושים עם הבכי הזו
אטמי אוזנייםחגהבגה
את חייבת להכניס לעצמך שלא חסר לה כלום, והיא צריכה לישון.
וזה יהיה יו ר טוב בשבילה להירדם לבד
יש לה אבאאנייי12
שמפיל את כל האחריות עלי
מצויין, לא יבלבל אותלחגהבגה
תהיי נחושה בדרך שלך.
אני יושבת לידהאנייי12
לכולם פה נמאס לשמוע אותה בוכה ..
ואת התסכול שלי אפחד לא יודע .
את הדמעות שלי, את הכאב שלי..

כולם חושבים עליה
ומה איתי?!
והוא עוד רוצה הרבה ילדים
מי שנמאס לו לשמוע אותה בוכהחגהבגה
שיביא פיתרון אחר ויממש אותו! אין דבר כזה!
פעם אחת יסבלו, פעמיים אבל זה לטווח הארוך.
אל תוותרי, באמת.. מנסיון
אטמי אוזניים??!כי לעולם חסדו
לדעתי ממש לא...
כמובן שכל אחת תעשה מה שנראה לה לנכון, אבל להשאיר אותה לבכות ולהתעלם לא נשמע לי פתרון טוב
כמובן שזה מטאפורה.חגהבגה
היא לא בת חודש, שכל בכי הוא צורך.
היא יודעת לדבר. והיא חכמה, ורוצה תשומת לב ובודקת גבולות. אז היא רוצה לראות כמה אמא שלה מסוגלת. כל הילדים ככה, זה לא מרוע.
זו מטאפורה ,לא באמת לשים אטמי אוזניים, הכוונה שלדעתי זה לא בכי שצריך להתרגש ממנו.
זו הדרך הכי מהירה ללמד ילדים להירדם לבד. לדעתי זה הזוי להרדים ילדים בגיל כזה, מופרך לגמרי. השתעבדות, זה לא אמור להיות ככה והדרך בכלל לא קשה, פשוט צריך לשנוץ תפיסה.
כמו שלנו מותר לבכות כשקשה, גם להם מותר לבכות. במיוחד כשהם עוברים את הגבול שיבינו שזה- לא.
איך את יודעת בוודאות שזה "סתם" ולא צורך אמיתי?!יעל מהדרום
איזה צורך למשל?חגהבגה
אם היא שבעה, נקיה, רגועה, אמא שלה ישבה איתה. שרה, דיברה, סיפרה סיפור, איזה צורך?
נפשי? עצובה/ מפחדת ממשהו/ וכדומהיעל מהדרום
לק"י

לנו כמבוגרים יש רק צרכים פיזיים?
לכן אני אומרתחגהבגה
בואי נחשוב, מה יכול להיות?
באמת, לא בהתרסה.. את לא יכולה להשוות למבוגרים, הם עוברים דברים שונים לחלוטין.
גם אם יש צורך נפשי לדעתי לשבת שעות להרדים ילדה זו לא דרך.
שעות זה באמת קשהיעל מהדרום
לק"י

אבל אני בעד לחפש דרך אחרת, ולא שהיא תבכה עד שתירדם.

בעיקר שהם כרגע לא בבית, ואולי זה מקשה עליה או משהו.

אולי כואבת לה האוזן? לדוגמאפיג'מה
הבת שלי בת שנתיים, לא לגמרי יודעת לבטא את עצמה איפה כואב לה, ואיך היא מרגישה.. מנסים, משתדלים, אבל להניח שאם היא בוכה זה כדי לבדוק גבולות, בלי להכיר את הילדה נשמע לי פחות נכון
זה נשמע כאילו הבנת ממניחגהבגה
שאני אומרת- על כל בכי, הורים תתעלמו, ילדים הם רק בודקי גבולות.
לא. פה, במקרה הספציפי הזה.
כשכואבת האוזן צורחים כאבי תופת בלי קשר אם אמא לידה או לא.
אלרי כל מה שהיא תיארה, זה שרשור שלישי או רביעי שהפותחת מדברת על תופעה ארוכת טווח שהילדה שיבשה או השתבשה לה צורת השינה והיא התרגשלה שאפשר גם אחרת, ובדרך הזו היא מקבלת תשומת לב.
בעיקרון את צודקתפיג'מה
אבל אני יכולה להגיד שהבת שלי הייתה נודניקית על במשך חודש בעיניי שינה, בלי צרחות מטורפות, עד שלקחתי לרופאה ואמרתי לה - אני לא יודעת, אבל משו לא ברור מציק לה, תבדקי מה! קיצר, דלקת אוזניים ב2 האוזניים. שוב - בלי צרחות אימים.
אני אקח אותהאנייי12
בערב, רציתי יום שישי לקחת אותה אבל בעלי אמר לא צריך לא צריך אין לה כלום .
זה ממש לא הזויאורי8
אני מרדימה גם ילדה בכיתה ב'. הזוי בעיני לתת לילדה בת שנתיים להרדם מתוך בכי .
זה מה שעשיתי עם כל ילדי, יש לי כבר גדולים, וב"ה אין להם קשיי הרדמות, יכולים להרדם גם במרחק עשרות קילומטרים ממני...
זה לא להירדם מתוך בכי כל לילהחגהבגה
זה להבין מאיזה מקום זה קורה.
פה הסיטואציה מורכבת- הם בבי. של הסבא והסבתא והפותחת תיארה מצב שלא היה שפתאום התחיל.
אבל מצד שני היא מתארת רגשות של אומללות, של ייאוש, למה זה לגיטימי שאמא תגדל את הילדה שלה מתוך מקום של ייאוש ואומללות?
שוב, אם זה היה עוזר, ניחא. אבל זה לא עוזר גם.
כל אמא מרגישה את הילד שלה ואת עצמה הכי טוב. הייתי אומרת תעשו מה שטוב לכן, מצד שני היה פה לא מזמן כבר שרשור עם ילדה שנרדמה רק ע"י מריטת שערות מהראש של אמא שלה...
בת כמה היא? ואיך היא רגילה להירדם?יעל מהדרום
היא בת 2.4אנייי12
הייתה רגילה להירדם ממש לבד!
לילה טוב, נשיקה וחיבוק וזהו.
כבר תקופה שהיא עושה לנו צרות בהרדמה ובלילה בפרט .

אני מיואשת כבר
לא חושבת שהייתי משאירה אותה לבכותיעל מהדרום
לק"י

יש לי ילדה בגיל הזה בערך.
ואני שוכבת לידה כדי להרדים אותה (היא ישנה במיטה רגילה, כך שהיא גם יוצאת לטייל לפעמים).
אם את יושבת לידה- כמה זמן לוקח לה להירדם? והאם היא בוכה?
לא נרדמת כבראנייי12
שלוש שעות כמעט
שום דבר לא עוזר
מממ...בעיהיעל מהדרום
לק"י

היא בטוח עייפה?
מאוד עייפהאנייי12
היא ישנה צהריים?אמאשוני
כן.. אבל לא הרבהאנייי12
בדרך כלל היא לא ישנה
אם היא ישנה צהריםסיה
ואת כבר שלוש שעות משכיבה אותה זה אומר משבע בערב. זה מאוד מוקדם!!! זה לפי שעון חורף בכלל שש
וילדים בגיל הזה בין שנתים לשלוש אצלי הולכים לישון בתשע! ילדים יותר גדולים מהם כבר ישנים והם עדין ערים.
יש את הגיל הזה של השנה לפני גן עירוני שברגע שיושנים בצהרים שזה שינה מיותרת אז בלילה הולכים לישון מאוחר וזה עובר
תראי שנה הבאה היא תהיה בגן עיריה היא תרדם בשבע כי אין שנת צהרים
כרגע פשוט תתני לה להיסתובב!! תמשיכי את חייך ותתני לה לשחק לא לנסות בכלל להשכיב בשבע בערב
ממש לא בטוחושוב אתכם
שלי בן שנתיים וחודש, גם אם ישן שעתיים בצהריים ב7 וחצי גג הוא גמור. ואם משכיבים אותו יותר מאוחר זה כבר מפספס את חלון השינה והרבה יותר קשה לו להירדם.
זה מאוד תלוי ילד.

בגדול - (אומרת מה ששמעתי מיועצת שינה) בגיל שנתיים עדיין צריך שנת צהריים של שעה-שעתיים.
אם ישן שעה, אז אחרי 5 שעות של עירות צריך להשכיב ללילה.
ואם ישן שעתיים, אז אחרי 6 שעות.
אבל שוב, זה משתנה.
לך כנראה יש ילדים שזקוקים לפחות שינה, לי יש ילד שזקוק ליותר.
צריך הקשבה לילד כדי לראות את סימני העייפות שלו ולפי זה לפעול.
בכל מקרה זה שילד לא נרדם לא אומר שהוא לא עייף, הרבה פעמים בדיוק להפך, הוא גמור.
שלי גם בן שנתיים וחודשאורי8
הוא לא מחזיק מעמד בלי שנת צהריים. אבל היא גורמת לו לכך שהוא הולך לישון מאוחר, כשהייתי בסיטואציה הזו והיו לי רק קטנים זה היה קשה. כרגע גם ככה הגדולים ערים, ועכשיו כולם בבית , אז בכלל בלאגן, אני לא נלחמת בזה , משכיבה אותו לישון מאוחר, אצלי הוא עדיין נרדם בהנקה... לא עולה על דעתי לנסות להרדים אותו לבד, גם אחיו בן החמש ואחותו בת השבע וחצי אוהבים שיושבים לידם כשהם נרדמים.
אצלינו להפך,ושוב אתכם
אם מוותרים על שנת הצהריים הוא רק נעשה עצבני יותר וקשה לו יותר להירדם גם בערב..
לגבי אופן ההשכבה, לא התייחסתי לזה..
אולי משהו מציק לה?נקודה טובה
כשאת לידה היא נרגעת ורק כשאת הולכת היא בוכה?
בדיוק ככהאנייי12
וואינקודה טובה
אז לכל זה בטח גם נורא מתסכל, כי כולם רוצים שתהיי בחדר כי כך היא נרגעת ולא רוצים לשמוע אותה בוכה ולך כבר נמאס... חיבוק!!

אני אישית הייתי מנסה לעשות איתה בינתיים משהו אחר (בחושך אולי לדבר או לספר סיפור..) ולא להכריח אותה לישון, כי זה פשוט לא עובד (אאכ בסוף היא תרדם מתוך בכי ויאוש..) הייתי מנסה אחרי רבע שעה שוב..

היא ככה כל לילה?
מה יקרה אם היא תירדם מתוך בכי וייאןש?חגהבגה
מחר היא תלמד שאפשר לדרוש מאמא ספרים, ומחרתיים שאפשר לומר לאמא שהיא רעבה ועוד שבוע תצרח ולא תירגע כי תרצה לשבת בסלון...
מה, לתת לה לבכות? הילדה רוצה סלון!
כרגעאנייי12
אנחנו אצל ההורים שלו ונמאס להם לשמוע את הבכי שלה

מרגישה אמא רעה
את אמא מדהימה,חגהבגה
תראי איך שאת מסורה וגומרת את עצמך בשבילה!
אולי השינוי באווירה גורם לה לדרוש ככה יחס ותשמת לב.. קשה מאוד מאוד מאוד!
רוב הילדים מתקשים להרדם מחוץ לביתoo
אחלה, יש לך את כל הפריווילגיה לעשות את זהנקודה טובה
לי זה לא מתאים. מרגיש לי דיקטטורי מידי..אמרתי מה אני אישית הייתי עושה, אני אישית הייתי מנסה לגרום לה לישון בלי צורך להגיע לכדי יאוש ובכי, אבל עדיין באסרטיביות.
אולי זה משתנה בין ילדים.
כל אחת תעשה כראות עיניה. לא כתבתי לה מה לעשות.
אני יכולה לדבר בתור הילדה. הרדימו אותי גם כשהייתי בת 6...כי לעולם חסדו
לפעמים יש חלומות רעים, לפעמים צריכים עוד קצת את אמא ואבא, את הביטחון.
היא ממש פיצית!
חלומות רעים זה מתוך שינה זה משהו אחרחגהבגה
וזו בדיוק דוגמא מעולה התרגלת למשהו, אז את חשה שאת צריכה. ואם היית בלי זה, היית חשה שאת לא צריכה..
ומה עם ילד מרגישה ביטחון בלמצוץ אצבע עד גיל 10?
או מוצץ עד גיל 6?
יש כאן אמהות מנוסות ממני שכתבו אותו דבר.כי לעולם חסדו
מבינה שהגישה שלך שונה. זכותך...
חס ושלום לא באתי לצאת פה נגד אף אחת ואף גישהחגהבגה
כל אמא יודעת מה הכי טוב לילד שלה ו מרגישה אותו וברוך ה' ילדים גדלים מאושרים, שמחים ובריאים בגוף ובנפש, גם אם זה לא בגישה שאני מייצגת. באתי לנסות להאיר ותהעיר שזה לא כזה מפחיד ונורא כמו שזה נשמע, וזה כן אופציה, הרבה מאוד פעמים יעילה, גם לאורך זמן אבל שוב, נפש של אמא יודעת הכי טוב...
גם שלי לאחרונה "רוצה סלון"תפוחים ותמרים
בא לי בטוב שהיא השתבשה עם השינה.... 🤣 כי שאר החיים מתוקתקים אש.

אבל-
פשוט לא מסוגלת להרדים מתוך בכי. בעלי כן. אני לא. כל ערב ויכוח- כל ערב אני נכנסת/יוצאת/מוציאה/מה שצריך.

פעם 1 נכנעתי לו. היא בכתה הרבה זמן. ואחרי המוןןן זמן של שקט הוא נכנס ו....
מצא אותה ערומה לגמרי במיטה!
חח גדולאורוש3
חחחח גדול!אנייי12
אצלי בעלי לא יודע ממש להתמודד איתה כנראה
האמת שלא הבנתי איפה הבעיהיראת גאולה
היא קוראת לך, נשיקה חיבוק לילה טוב נשכבת.
את יוצאת
ואחרי כמה דקות היא קוראת לך שוב -
אם את ניגשת שוב, ושוב, ושוב - היא תישן בסוף, לא?

את יכולה להרגיל אותה שאת מגיעה רק אחרי כמה דקות ולא מיד כשהיא קוראת. וככה לצמצם את מספר הפעמים שהיא קוראת לך.
זה ככהאנייי12
כבר כמה שעות טובות!
היא ממש עיפה ולא נרדמת..
כבר קשה לי ממש
אולי השתבשואמא וגם
לה קצת השעות משבת שעון קיץ וכו?
אהה אויש. זה באמת סיוט שהיא לא נרדמתיראת גאולה
כל לילה זה ככה?
ואם לא תשכיבי אותה בצהריים לישון בכלל? אין שינוי?
אין שינויאנייי12
כל פעם זה ככה אני כבר על סף יאוש
כנראה יש לה חרדת נטישהמצפה להריון.
כשאת משכיבה אותה, תהיי סבלנית כנראה היא גם מרגישה את הלחץ שלך ושאת לא רגועה
תקריאי סיפור בנחת ותשבי איתה עד שהיא נרדמת.

זה קשה ככהאנייי12
אני לא יכולה לזוז ממנה..
ויש עוד אחת קטנה גם שזקוקה ליחס
אז איפה בעלך??מצפה להריון.
נשמע שאת גם קורסת נפשית
שומעים מההודעות שממש קשה לך ושאת לבד
תגידי לבעלך לתת יד בהשכבות
היא לא רוצה שהוא יהיה איתהאנייי12
רוצה רק אותי
מוזר שלא רוצה אותומצפה להריון.
היא פשוט לא רוצהאנייי12
קוראת רק לי, בוכה שלא רואה אותי..
אני כבר הרוסה מזה
ממש לא מוזר....לא מכירה ילדים שדבק לאמא שלהם?!יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי יש קטעים כאלה.
וזה לא כי הם לא אוהבים את אבא שלהם.....
אני מכירה. וזה בד"כ ילדיםיערת דבש

שהתרגלו שאמא בעיקר מטפלת בהם.

ילדים שהאבא שותף ומטפל פעיל בילדים מינקות,

רוחץ מחתל מלביש מרגיע משחק שומר עליהם לבד מגיל קטנטן וכו'

ושהאמא משחררת שם באמת..

אז לרוב יהיו רגילים וירגעו גם מנוכחות אבא שלהם.

וגם אם ילד מעדיף את אמא,

אמא כבר נשה כמה פעמים והיא עיפה\מותשת

ועכשיו יש את אבא. מי שלא מרוצה-בעיה שלו.

אבא חשוב וקשור לילדים לא פחות מאמא.

זה ענין של גישה והילדים קולטים את זה מצוין.

הגבתי לגבי זה ש"מוזר שהם לא רוצים אותו"יעל מהדרום
לק"י

יש פעמים שאני בהחלט אגיד לילדים שעכשיו אבא איתם וזה מה יש.
את הקטנהאנייי12
בת ה9 חודשים התחיל לקלח..
ומאכיל יותר מזה הוא מפחד
גם להרדים אותה הוא לא יודע
והגדולה הייתה קשורה מאוד אליו.. ועכשיו לא יודעת מה קרה
ממש לא נכוןרעותוש10
הרבה פעמים הם נדבקים לאמא בשלב בזה של ההשכבה או מתי שצריך אסרטיביות כי אמא יותר רכה ופחות אסרטיבית והם מנצלים את זה...

ככה זה לפחות אצלי ובעלי חותך מאוד בקלות והם נרדמים בצ'יק, הוא לא קונה ולא מתרגש מההצגות ומהדמעות אז זה עובד
זה בדיוק מה שאני אומרתחגהבגה
אבל שלא יאכלו אותי על זה שפעם אחת אני נותנת להם לבכות שיבינו שאין מקום להקרצץ.
וואי נשמע סיוטרינת 29
יש מצב להפסיק לה את השנ"צ לגמרי?
אם כן- היא תרדם מהר יותר. תשבי לידה וכל שלושה ימים תזיזי את הכסא חצי מטר אחורה. הכל בנעימות ובלי להתעצבן כי זה כמו חבל שאם את מושכת אחורה גם היא תמשוך אחורה.
לדעתי זה טעות להשאיר ילדה בוכה בחדר שעות ואם אתם אצל ההורים ומפריע להם הבכי זה בכלל חוצפה.
אנסה שובאנייי12
ניסיתי זה לא ממש צלח
גם בלי שנצ היא ככה ..
בבית היא קולטת שאני לא נגשת כל דקה אז היא לא דורשת
להישאר איתה עד שתרדםאורי8
אני יכולה לומר מה אני עושה, אני לא מסוגלת לתת לילד קטן לבכות לפני השינה ולהרדם מתוך בכי. ניסיתי עם הגדולה והחלטתי שהשיטה הזו לא בשבילי. אני יושבת ליד הילדים עד שהם נרדמים גם בכיתה ב'.
בינתיים אני נחה או גולשת בפלאפון, או שבעלי עושה את זה ולומד תוך כדי . אני חושבת שאם זה הצורך של הילד , להרדם עם הבטחון שההורה לידו, אפשר לעמוד בזה, כן זה לוקח זמן, לא שמים במיטה והולכים, וב"ה יש לנו כמה ילדים שעדיין רוצים אותנו לפני השינה, ולא כולם נרדמים באותו חדר. זה מה שאני עושה. ככה הרדמתי את כולם, מבטיחה לך שיש שלב שלא ירצו שתרדימי אותם, זה שהם לא יודעים להרדם לבד לא פוגע בחינוך שלהם . לפעמים זה לא נח, אבל אם מנצלים את הזמן או נחים לפני המשך הערב , זה לא נורא.
לגמרי, אני עד היום יושבת להרדים אותםמצפה להריון.
ויש לי ילדה בת 8
יש ילדים שמאוד קשה להם להפרד מהיום , הלילה מפחיד אותם בקטע שלישון זה חוסר שליטה על הגוף , וזה לא עניין של גבולות,
הצורך בהורה שירדים, זה באמת מתוך בטחון שיש מישהו שעוזר להרדם, וממש כדאי להרדים בנחת ולא בכעס כי זה לא יגמר
עכשיו ראיתי שכתבת שלוקח לה 3 שעות להרדםאורי8
כמה אפשרויות שחשבתי עליהן:1. לותר לגמרי על שנת צהריים, אצלי בגיל הזה כשישנים צהריים במעון לא נרדמים לפני 22:00. ואם ישנה בצהריים, לא לנסות להרדים אותה מוקדם, לקחת אותה לישון מאוחר יותר.
2. אולי היא במתח, מתי תלכי, כי היא יודעת שתצאי, אולי אם היא תבין שאת נשארת עד שתרדם, היא תהיה רגועה ותוכל להרדם, בזמן שאת איתה, פשוט להיות שם, לא לדבר איתה, להתעסק בעיסוקייך, לידה, אצלי זה זמן הפלאפון.
שאני איתהאנייי12
אני בכלל לא מסתכלת עליה, לא יוצרת איתה קשר עדין.
היא הייתה נרדמת לבד מגיל קטן ממש
רק בתקופה האחרונה היא נהייתה ככה.
בגלל זה אני לא מכירה את זה
איזה כיף שכתבת את זה!בארץ אהבתי
אני ממש בגישה שלך, אבל תמיד תהיתי מתי זה עוד נורמלי ומתי זה כבר מוגזם.
הגדולה שלי בכיתה א', ועדיין רוצה שאני אשאר לידה עד שתירדם. התחלנו לאחרונה להתלבט האם זה עוד סביר או שכבר צריך לעזור לה לעבור שלב וללמוד להירדם לבד. אז ממש תודה שכתבת שגם אצלך זה ככה, זה ממש מרגיע...
רק אומרת שאת אימא טובה ולא אשמה בכלוםעמקאביב
מנסה כמה רעיונות
אולי בכל זאת משהו מפריע לה, חם, קר, פוחדת מחושך, תולעים, שיניים,אוזניים, גירוי עור..
זזו לה שעות, יש ילדים שנורר חשוב להם דווקא שעה שלהם, שעון ביולוגי, אחרת הכל מתבלבל להם.
אווירה בבית, בחדר, שיש אווירה רגועה, אווירה של ערב, יש ילדים שקשה להם להירדם לא במיטה שלהם.
אולי היא לא מרגישה בטוח בבית לא שלה.
בנוסף, זו תקופה קשה מאוד מאוד אבל היא תעבור. לא צריך להשליך מזה דברים כמו שכתבו פה שאם מוותרת בגיל שנתיים אז תצטרכו לוותר עד גיל עשרים וכל הסמכות הורית שלך הלכה וכו'..., זה פשוט לא נכון.
את יכולה לנסות להיות אסרטיבית אבל לפעמים זה עובד ולפעמים לא, יכול להיות שהיא תבכה יומיים ותעברו את זה אבל יכול להיות שזה יימשך במשך חודשיים, מכירה גם מקרה כזה,
סיבוב בחוץ גם יכול לעזור להירדם, לא להדליק סרטים בערב, ארוחת ערב טובה ...
ובקשר לאמירות של בעלך אל תשימי לב, אם הוא כזה חכם שישכיב בעצמו.
שהיא בביתאנייי12
החדר שלה מנוטרל מדברים שיכולים לגרום לה להתעוררות.
אור מעומעם וחדר חשוך ושקט
זה אפשרי1234אנונימי
להשתדל שתישארו יותר בבית?

כשאנחנו ניסינו ללמד את הבן שלנו לישון, השתדלנו כמה שיותר להיות בבית. שילמד לישון במקום בטוח ומוכר

כשהיינו אצל ההורים היה ממש קשה ללמד אותו, הלחץ שהוא בוכה ומפריע. זה קשה

אני זוכרת שכתבת שהייתה שבת שבעלך לא היה, ומאז היא בוכה הרבה וקשה לה להירדם אצל סבא וסבתא. אז אולי בשבילה צריך להמעיט בזה אם זה אפשרי...
^^ לחזור הביתה. פשוט. ילדים כשלא בבית שלהם יותר מתקשים להרדםיערת דבש

ילדיי בד"כ נרדמים מאוד יפה

תמיד בשבת\חג אצל הורים לוקח להם זמן 

אמא שלי גם מספרת שהזמנים היחידים שהילדים עשו בעיות בהרדמה

היתה כשהתארחו מחוץ לבית.

נראה לי 

שהשהות שם משפיעה גם עלייך לא טוב

הלחץ הזה שהם לא מסוגלים לשמוע את הבכי שלה

וגם -הלחץ והבדידות שתא מרגישה, כי נשמע שבעלך בכלל לא פונקציה תומכת בגידול הילדים

וחבל מאוד שכך.

לדעתי כדאי לערוך שיחה טובה שבה תסבירי לו את כל זה

ושהמצב ככה לא יכול להמשך+

שעד שאין שינוי אין מה לדבר על עוד ילדים בשום אופן.

וכמובן-לחזור הביתה. לא בריא להתארח אצל הורים כ"כ הרבה זמן.

בהצלחה!

בקטע הזהאנייי12
באמת הורדנו הליכות אליהם, פעם בגג פעמיים בשבוע אם שבת אנחנו לא שם, אם שבת אנחנו שם אז פעם נוספת וזהו ..
זה המון. וזה בכלל ממש ממש אסור כרגעאורוש3
לא הבנתייערת דבש

בכלל כתבת שאתם כרגע אצלם? לא?!

והתדירות שכתבת-זה די הרבה. למה חייבים להיות כל שבוע אצל ההורים?

ועכשיו בכלל כל זה אסור לגמרי.

כל משפחה צריכה להשאר בביתה.

תראי1234אנונימי
זה באמת תלוי בכם.

פעם פעמיים בשבוע זה הרבה, כי זה אומר שילדה אין רצף של שינה בבית כדי שהיא תוכל להתרגל. צריך שבוע שבועיים שבו היא ישנה רק בבית, כדי שהיא תוכל להתרגל.
אוקייאנייי12
אצם גרים אצל ההורים של בעלך עכשיו?חגהבגה
בגלל החגאנייי12
והמצב אנחנו פה ..
אבל לא גרים פה
לא הבנתי, למה אתם שם?רינת 29
בגלל המצב דווקא צריך להתרחק מההורים, לא?
לפעמים ההורים עוזרים להעסיק את הילדים אבל זה גורם למתח בין בני הזוג ולשיבוש השגרה של הילדים שדווקא עדיף להיות בבית וזהו.
אצלי זה ההפךאנייי12
הם נורא ביקשו שנבוא שלא יהיו לבד
הם ביקשו אז תגידי להם שיעזרו לךסיה
לא יתכן שאת באה בשבילהם והם יתנו לך הרגשה שהילדה בוכה
אבל הם אוכלוסיה בסיכון.רינת 29

כל המבוגרים לבד, זה שומר על החיים שלהם.

ההנחיות היו מאד ברורות ונשמע שזה יהיה הכי טוב לכולם מעוד סיבות: הילדה צריכה שיגרה, הם צריכים שקט ואתם צריכים פרטיות. (אנחנו גם מאלה שמתנחלים אצל ההורים לכל הפסח ולכמה שבועות בקיץ אבל עכשיו זה לא הזמן)

כמובן שהכל1234אנונימי
בהתאם ליכולות שלכם. אין לנו את כל הנתונים, ורק אתם יכולים להחליט מה הכי טוב בשבילכם.

ואם אתם שם עכשיו, כנראה שאין ברירה אלא לנסות בכל אופן. אז אם יש לך פייסבוק ממליצה לך על הקבוצה "המדריך לשינה מתוקה" אפשר להתייעץ שם עם יועצת שינה והיא תנחה אותכם.

ובאמת המון המון בהצלחה, מקווה שתצליחי. נשמע שעוברת עלייך תקופה לא פשוטה בכלל. את נשמעת מדהימה, מנסה לעשות הכי טוב שאת יכולה. מתפללת בשבילך שתצליחי למצוא את הדרך שתהיה הכי טובה לך.
מרגישה יאושאנייי12
ותסכול.. זה כל כך מתיש ומעייף
חיבוקאורוש3
אין לי רעיונות ופתרונות. רק לדעתי לתת לילד לבכות ולבכות ולהרדם מתוך חוויה של יאוש מהעולם זה ממש לא הפתרון.
ובאופן כללי את ובעלך נשמע שכדאי לאוורר כמה דברים ביניכם בשיחה או שיחות רציניות או בעזרת יעוץ עם לא עובד לבד. האמירות של הוא רוצה הרבה ילדים וזה שהוא מזלזל בך מה את קורסת משתיים וכל זה. זה ממש מתכון להגעה למקומות מאוד לא טובים. את אחראית לגוף שלך ולכוחות הנפש שלך. אל תביאי בשום אופן ילדים כי הוא רוצה הרבה אם את לא מוכנה ובשלה. ובטח שלא אם הכל נופל עליך ללא תמיכה...
הלוואי שהיו לי פתרונות. אני תקועה ממש ממש בבוץ עם השינה של בן השנה שלי. זה באמת קשה. אבל בשום אופן אני לא אתן לו לבכות עד שירדם מיואש ממענה ומיד אוהבת. אין מצב. בהצלחה מותק
זה באמת ממש מתיש....יעל מהדרום
הבן שלי היה כזהmiki052

קראתי שיטה נהדרת שעבדה אצלי מעולה.

התחלתי בקרי"ש, נשיקה, משכיבה ומכסה ולא הייתי יוצאת מיד, יושבת כמה דק' קרוב ממש, אחכ מתרחקת מעט ונשארת עדיין באזור שיש עדיין קשר עין, ונשארת שם כמה דק', אחרי זמן מה יוצאת לגמרי,

כל הרעיון הוא שהשיטה היא הדרגתית ולא דרסטית.

והכל בלי לשדר לחץ (מתי כבר אצא , מתי כבר ירדם וכ"ו)

אחרי שיצאתי החוצה ופתאום היה בוכה הייתי נגשת מלטפת, מחבקת, אומרת לו מילים חמות, שאמא אוהבת וכ"ו..

מסבירה לו שעכשיו ישנים ואי אפשר לקום, עוד חיבוק חזק של כמה שניות משכיבה, מכסה שוב נשיקה.

כל זה בנינוחות ושלווה.

נשארת כמה דק' לידו, ולאט לאט מתרחקת כנ"ל.

עד שיוצאת לגמרי .

וחוזר חלילה בכל פרץ של בכי.

כך המצב נמשך בערך שבוע ולאט לאט הוא נרגע.

היום נרדם לבד.

גם הילדים האחרים

קוראת איתם קרי"ש , נשיקה חיבוק , משכיבה , מכסה. והם נרדמים לבד.

הם צריכים תחושת ביטחון וחמימות שאמא כאן ולא עוזבת.

אצלי השיטה עבדה מעולה!!!

ממליצה לנסות.

חשוב להבין שכל הרעיון זה ללמד אותה לישון בהדרגה ובלי לחץ.

אנסה, תודהאנייי12
אחרי שקראתי את הכל אני חייבת לומר לךהמקורית
שלדעתי מסירות הנפש של להיות אצל ההורים כלכך הרבה פעמים ובטח שבשביל החג או סתם כך פשוט פוגעת בך וביכולת שלך להטמיע הרגלי שינה נורמליים אצל הילדה
לבי איתך יקרה אבל אם בעלך לא מוכן להתמודד וההורים כבר לא רוצים לשמוע אותה בוכה, ואיך את בכלל מצליחה להתמודד עם כל זה בבית לא שלך.. אז הייתי חוזרת לבית שלי ויפה שעה אחת קודם
עם כל הכבוד ועם כל הרצון, השפיות שלך וטובת הילדה קודמות לליל סדר משותף.
ואני אומרת את זה ממקום שמבין. יש לי בכור בערך בגיל של הבת שלך וברגע שהבנתי ששינוי מקום מפריע לו לישון ומוציא ממני תסכול אז הפסקתי. בטח ובטח בבית לא שלי. וזה היה גם אצל הוריי וגם אצל חמי וחמתי.
זה לא שווה את זה פשוט.
לי אישית עדיף לעשות חג ושבת בבית אבל ברוגע ובנחת ובלי שהילד יבכה שעות כדי לישון. את הביקורים משאירה לאמצע שבוע כשניתן.
ובמיוחד במצב שלך שאת מתמודדת עם זה כבר תקופה. הילדה צריכה לאזן את הרגלי השינה שלה ומעבר מבית לבית ממש לא מיטיב איתה. ובטח לא איתך.

היי לךפיג'מה
עבר עריכה על ידי פיג'מה בתאריך י"א בניסן תש"פ 01:56
מקווה שבסוף היא נרדמה בשמחה ועם חיוך, ואת יצאת מזה שפויה איכשהו...
אז דבר ראשון, את אמא מדהימה! שרוצה את הטוב בשביל הבנות שלה, שמנסה להיטיב איתן, שחושבת כל הזמן איך לעזור להן...שאפו!! מעריכה ממש! זה כל כך לא פשוט ולא ברור מאליו..

דבר שני, אני חושבת שבראיה אישית שלך את עצמך, או בראייה זוגית ומשפחתית אתם צריכים שינוי.
הילדות שלך הן לא רק שלך. יש להן אמא ויש להן אבא. ב''ה שככה! האחראיות על הילדות היא גם של אבא, וגם של אמא. גם מבחינת האחראיות הכלכלית, גם התזונתית, הרפואית, הנפשית, ממש הכל. וזה בסדר ומעולה שיש חלוקת תפקידים, שאחד מבשל והשני מכבס. שאחד מעדיף לטאטא והשני מסתדר יותר עם המגב. שאחד דואג לחשבונות והשני לביגוד. מעולה אפילו שיש סדר. ועדיין - זה ביחד. ואם אחד לא מרגיש טוב/ עייף / עבר יום קשה / צריך רגע לבד - השני נמצא שם לגבות, לתמוך, להחליף אותו אם צריך. הרי המשפחה, הילדים, הם שלנו, ביחד! גם ההחלטה האם להביא עוד ילדים לעולם, האם ללכת היום להורים, האם זה טוב לנו כזוג, כמשפחה, להיות שבועות שלמים מחוץ למרחב הפרטי שלנו, ולהתארח, היא מתקבלת כזוג. מתייעצים, חושבים, דעות לפה ולשם, ואז מקבלים החלטה ביחד, בצורה מכבדת.
חשוב לי ממש שתחשבי/ו על זה. מהתיאורים שלך כאן זה נשמע אחרת, ולא נעים כל כך.

דבר שלישי -
הבת שלי בת שנתיים. זה לא קל בכלל הגיל הזה. מה שהיא הכי אוהבת, מה שנותן לה ביטחון - זה סדר.
משחקים מסודרים, שהדברים יהיו במקום שלהם, שהסדר של 'ארוחת ערב-מקלחת-להתלבש-לישון' יהיה קבוע (ותמיד ביום שישי זה קשה לה...). לדוגמא - היה לה מאד מאד קשה לעבור לשמיכת חורף, או מסנדלים לנעליים וכו'...
בתקופה הזו, שגם ככה הכל מוזר ומבולבל, אין מסגרת, נשארים עם ההורים בבית, אין קביעות, אין סדר, לא יוצאים החוצה וכו', הכל הרבה יותר קשה. ואם לנו המבוגרים, עוד יש הסברים למצב, אז הילדים הקטנים ממש לא מבינים. זה לא ברור להם בכלל.
אז מה הפלא שיותר קשה לה? שהרגלים מינקות פתאום משתנים?
היא לא בבית שלה, לא במסגרת הקבועה עם הצוות והחברה, היא לא במיטה שלה, עם הבובה שלה והמשחקים שלה, זה לא האוכל שהיא רגילה אליו, זה לא הריח של הבית, ובנוסף, רוצים לראות (מן הסתם...) כמה שהיא גדולה וחכמה, וילדה טובה, ועוזרת לאמא... הלחץ הזה לא טוב לאף אחד, ובטח ובטח לא לילדה בת שנתיים וקצת! זה לא בריא לה. והנה, זה בא לידי ביטוי. קשה לה. גם ביום עצמו, וגם בשינה. לא קל לה. כשאני מבינה שהילדה שלי באמת לא מרגישה טוב, אז קל לי יותר להיות פנויה אליה נפשית, להיות יותר סבלנית עם אורך רוח וכו'... אז מקווה שאת מבינה את המצב הרגשי שלה עכשיו יותר טוב...

מהקריאה פה עולה לי שאת צריכה לדאוג פה לעוד מישהי - לך. וזה חשוב כל כך!!! דבר ראשון - בשבילך, אבל לא רק. גם בשביל כל המשפחה שלך: בעלך והבנות. לדאוג זה גם מבחינה פיזית - לאכול טוב, לישון מספיק, אבל גם מבחינה נפשית - לקחת כמה דק' לבד עם עצמך, להיותבזטביבה אוהבת, דואגת, אוהדת ותומכת, להיות שמחה עם עצמך...

לגבי השינה, הייתי מנסה בנתיים, עד שחוזרים הביתה:
1. לוותר על שנ''צ. אם לא מצליח- להתחיל אותו מוקדם (12!), להגביל אותו (לשים שירים, לרקוד, לדגדג... מה שכיף ונעים).
2. לפי השנ''צ (האם היה, מתי, באיזה אורך) לקבוע שעת השכבה.
3. לעשות 'סדר ערב'. תחליטי על סדר שטוב לך. אצלנו זה ארוחת ערב - אמבטיה עם משחקים וכיף, ואז למיטה - מתלבשים, שרים שיר ולישון.
4. לדבר על זה לפני. להסביר לה - עוד מעט האוכל יהיה מוכן, נאכל ארוחת ערב, נתקלח ונלך לישון... ואת תלכי לישון יפה יפה כי את גדולה! ומחר יהיה לנו הרבה כוח לשחק,לצייר וכו'..
5. לדבר עם הסביבה. מי שבבית. שאת מנסה לעזור לה, שיכול להיות שזה יקח זמן, ושכנראה קשה לה, ושאנחנו פה בשבילה. ולתאם מראש שבעלך / הסבתא וכו' עם הקטנה, ואם היא תבכה שוב, אז את שם כדי להרגיע אותה, ומבטיחה שאת היית שמחה שהיא תרגע ולא תצרח
6. להיות איתה כשהיא צריכה אותך. כי בשביל זה את אמא שלה. להיות אמא זה לא רק ללדת ולהאכיל. זה גם לתת מענה לצורך נפשי. ואם הילדה זקוקה לך - את פה. ואפשר להחליט ששרים שיר שהיא אוהבת, או שהיא לוקחת משחק או ספר למיטה, ומתעסקת איתם עד שהיא נרדמת... זה לא משנה כ''כ מה, העיקר שהיא תרגיש שאת כאן בשבילה. זה יתן לה את הביטחון....

מחכה לשמוע איך את!
את צודקתאנייי12
השאלה, עד מתי צריך לשבת איתה..
זה מגביל..
ועד שהיא נרדמת גם באמצע הלילה היא בוכה, ובעלי שישן לא בדיוק שומע.
אמרתי לו היא בכתה לפחות כך וכך פעמים במשך הלילה, היה בהלם..
ובנוסף גם הקטנה התעוררה הרבה.
להניק אותה כרגע לא אפשרי לי פשוט פצוע שם..

ובנוסף, קמתי כל כך עייפה, עם בחילות, כאבי בטן וחשק ממש להקיא לא מסוגלת להכניס כלום ממש כלום לפה..
לא יודעת מה לעשות
אוי לא, נשמע שגם את לא במיטבך....פיג'מה
האמת? הבת שלי באה לישון איתי כשהיא מתעוררת באמצע הלילה ולא נרדמת לבד. באה מיוזמתה, עם הכרית והשמיכה והבובה... לא אידאילי מבחינתי, אבל ככה אני ישנה וקמה ליום חדש עם כוחות. האופציה השנייה הייתה לשבת אצלה במיטה במשך שעתיים והיא לא הייתה נרדמת, זה היה ממש סיוט...

את צריכה למצוא את הפתרון האישי שלכם.

אחרי שעה שתשבי איתה בנחת היא לא תירדם? (אגב, יש הרבה מחקרים שאור של פלאפון מקשה על השינה, גם אם את מחזיקה את הפלאפון והיא מנסה לישון זה יכול להשפיע...) לשבת איתה, בלי כלום, לשיר שיר או שניים, ואז פשוט להיות שם בשבילה. אפשר לתת יד או משו. קשה לה עכשיו מאדדד. ואולי אם תישני צהוריים יהיה לך כוחות לזה?
ובאמצע הלילה - הייתי מעירה אותו אם צריך. כמובן שמסכמת את זה איתו מראש. הגיןני שהוא לא מתעורר, אבל אף אחד לא אמר שאת צריכה לקום אליה ולא הוא...
את צריכה לקבל את זהסיה
שצריך לשבת ליד ילדים כדי להרדים אותם זה חלק מההורות. מה לעשות לא תוקעים את התינוק במיטה והולכין
אני יושבת ליד כל הילדים זה חלק מהשינה והם גם באים אלי בלילה ואני גם קמה בלילה
תספיקי להילחם בזה תקבלי את זה
פשוט תפסיקי לעשות דברים אחרים אין לך לאן לרוץ תרדימי אותם תישני לידם אל תעשי דברים אחרים אז לא יהיה אוכל יאכלו מה שיש והבית יהיה מלוכלך לא קרה כלום
זה לא כזה קלאנייי12
זה קל לומר תקבלי תעשי תשכבי ותרדימי.
בפועל זה לא קל בכלל!
מה נראה לך שאני לא עושה את זה .
גם לעשות שירותים היא לא נותנת ..
בסדר אני יודעת בדיוק על מה את מדברתסיה
אצלי בקביעות כל השנים האחרןנות התינוק הקטן איתי בשרותים
מקלחת במהירות כי תמיד צורח
אין לי כוס קפה לבד תמיד עם שותפים
כוס קפה לבד זה רק בעבודה
זה ממש אבל ממש ממש מממממשששש לא נכוןחגהבגה
זה שהרוב עושים אץ זה כי מפחדים לשמוע ילד בוכה זה ממש לא אומר שזו הדרך. הורות הפכה להשתעבדות, אסור שהילד יהיה טיפה עצוב, שלא יחוש תסכול, כעס, טיפה חרדה, צריך להסתובב סביבו כל היום והכל כדי שיהיה שקט רגוע ומאושר. גם אם זה אומר דברים הזויים.
ילד בן שנתיים וחצי יכול להירדם לבד במיטה בכיף. גם בגיל שנתיים.
ושנה
וחצי שנה.
ולא יהיו לו חרדות
והוא יהיה ילד שמח
וצוחק
ונותן אמון במובץגרים
ומתפתח יפה
מסכימה לגמרי1234אנונימי
ילד צריך גבולות ולפעמים לומדים בדרך הקשה. הורים שלי לימדו אותי לישון והשאירו אותי לבכות קצת, אני באמת בסדר גמור. וגם הקשר עם ההורים שלי מצויין

יש פעמים שאני נותנת לבן שלי לבכות ולהירדם לבד, כי זו בדיקת גבולות.
כמו שאם הוא זורק אוכל מהצלחת (למרות שאמרתי לו שלא) אני אגיד לו שהסתיימה הארוחה אף על פי שאני יודעת שהוא עדיין רעב.

זו לא התעללות, זה חינוך.
ילדים צריכים גבולות
ילדים משוועים לגבולות, כדי שיהיה משהו יציב שהם יכולים להיאחז בו.
במיוחד בתקופה כמו עכשיו שבה הכל לא יציב ומשתבש

הורים הם גם בני אדם, אולי גם נכון להגיד שהם קודם כל נולדו בני אדם, לפני שהם הורים. ולכן לא פחות משצריך להתחשב בצרכים של הילד, צריך להתחשב גם בצרכים של ההורים.
אז נכון שזה קשה, אבל ברגע שההורים יודעים מה הם רוצים, איזה כללים יש בבית ועומדים על שלהם, לרוב הילדים מתיישרים לפי הכללים האלו ולכולם הרבה יותר רגוע.
כל מילהחגהבגה
אז לפי מה שהבנתיאנייי12
לא נורא שהיא בוכה קצת?
היא פשוט בודקת גבולות?
לפי דעתי, ורק לפי דעתיחגהבגה
לא יקרה כלום.
הכי חשוב בעניין זה את- שאת צריכה להחליט לעצמך שלא נורא 'היא בוכה ולא להישבר. כי אם היא תבכה, נגיד חצי שעה, ואז תגשי אליה היא תמשיך לבכות את צריכה להחליט שלא, וזהו.
ולהסביא לבעלך שמדבר עם ההורים שלו. אי אפשר שהם רוצים שתהיו אצלם כדי לא להיות לבד וזה על חשבון הילדה, מסכנה ועל חשבונך! ערב אחד לכולם יהיה קצת לא נעים, אולי 2 ערבים וזהו.
גם אם היא במקום אחר- עכשיו האחר זה השגרה שלה לזמן הקרוב. תנסי לעשות שיהיה לה שם הכי נחמד שאת יכולה ,לעמעם אורות וכו'. לומר לה- היום אמא לא באה אלייך. אני פה, אני אוהבת אותך ושומרת עלייך. חיבוק חזק, שמע ישראל, שיר סיפור, נשיקה, מה שתרצי ואז את יוצאת. וזהו.
ולא יקרה לה כלום. מבטיחה.
היא תקבל אמא שפויה, רגועה וגם לעצמה היא תסגל שגרת הרדמות שרק תעזור לה.
ואני אוסיף.חגהבגה
כמו שכתבה @1234אנונימי, גם אני ואחיותיי גדלנו כך, אבל מגיל 0. אמא שלי מברית המועצות לשעבר ושם חינכו שמניקים ילד ובשום פנים לאופן לא מרדימיםעל הידיים.
אז זה קצת קיצוני כי היינו בוכות המון, והיא הייתה אומללה כי הייתה בטוחה שזה הכי טוב, אבל גדלנו אינטליגנטיות, רגשיות, שמחות, ומוכשרות. לא בקטע גאוותני, הכל בסדר....
יש לי קשר מצויין עם אמא שלי ברוך ה' ואני מאוד אוהבת אותה חמודה לה' כל יום שהיא חינכה אותי בדרך שבה היא בחרה (עם אבא שלי כמובן..).
ושוב, זה פעם אחת, ולפעמעם אם עושים בזמן לא מגיע חזה אפילו.
זה שהרוב היום לא ככה זה בגלל שהורים לא מסוגלים לשמוע את הילד בוכה כי בטוחים שזו התעללות... ואז נוצר מצב שרוב הילדים בחברה נרדמיםהמום זמן עם ההורים, בדרכים מקובלות וכאלו גם הזהויות, וזה נחשב הנורמה.
נכון1234אנונימי
אני הבכורה, ולכן לקח להורים שלי זמן ללמד אותי לישון, כי בהתחלה הם לא כל כך ידעו מה לעשות.

עם שאר הילדים, מההתחלה הם הקפידו על סדר יום והפרדה בין יום ללילה וככה אחים שלי למדו לישון לבד כמעט בלי בכי, בלי קושי ובלי תלות.
אצלי היא גם הבכורהאנייי12
דווקא הרושם שלי שזה ממש לא רוב הילדים שנרדמים עם ההוריםבארץ אהבתי
מאיך שזה נשמע לרוב בדיונים בפורום, הרושם שאני קיבלתי זה שרוב הנשים מלמדות את הילדים להירדם באופן עצמאי בגיל די צעיר.
אני תמיד הרגשתי שאני די בודדה פה בגישה שלי...
מעניין איך זה באמת במציאות, איזו גישה רווחת יותר...
אולי בגלל זה אנשים שםעמקאביב
די אכזריים וחסרי רגישות. אני עד יום לא מצליחה להוציא את זה מעצמי עד הסוף.
הם רגילים שלאף אחד לא אכפת מהם כבר מגיל אפס. וצומי בגיל עשר או עשרים לא יתקן את זה.
לא מסכימה. ראי תגובתי אתמולאורוש3
זה נוח לך?אנייי12
שזה כובל אותך כל הערב?
פשוט את לא יכולה לזוז?
לא. זה לא נח לי בכלל בכללאורוש3
ואני מתלבטת על יעוץ שינה אולי. אבל אני לא אתן לילד שלי להרדם לבד ביאוש ממענה. צורך רגשי הוא גם צורך. ויש מחיר רגשי ליאוש הזה. גם אם לא תמיד יראו את זה על הילד. זה נצרב בחוויות המוקדמות שלו. אי אפשר למדוד בדיוק מה זה עושה. אני פשוט לא מסוגלת. זו לא אופציה מבחינתי. ניסיתי עם הגדול. בלי ללכת. להיות לידו. להרים להוריד. לא עזר בכלל. החמיר מאוד מאוד. מאז לא מנסה בשום אופן בדרך הזו של בכי. אין סיכוי שבעולם. זו החלטה שלך בלבד. הילדה שלך כבר יחסית גדולה. את יכולה לדבר איתה והיא תבין. אולי לעשות משהו שקט לידה בחדר. נגיד לקפל כביסה. לומר לה שאת פה. לחבק. להשכיב. להחזיר לה את הביטחון... וכל הדברים החכמים שאורי8 ועוד בנות פה הציעו. לך. כולל לחזור הביתה. וגם לעשות שיחה עם הבעל ולנסות להחזיר לך כוחות ושמחה. היא מרגישה אותך.
חלילה לא ביאושאנייי12
אני איתה כל הזמן, יוצאת אחרי כמה דקות ואם היא בוכה אני חוזרת אבל תמיד משמיעה לה שאני לידה
אני חושבת1234אנונימי
ששתי הגישות לגיטימיות, כל עוד זה לא פוגע בך.

אם מתאים לך שהילדים שלך יהיו איתך כל הזמן, זה בסדר גמור. אבל לא לכולם זה מתאים, וזה גם בסדר. זה לא הופך אותך לאמא לא טובה.

להיפך, אמא טוב היא אמא שיודעת גם לדאוג לעצמה, יודעת מה הן היכולות שלה ומגדל את הילדים בהתאם לכוחות שלה. וזה מה שאני ונראה לי גם @חגהבגה מנסות להגיד.

את אמא נהדרת, גם אם תתני לבת שלך קצת לבכות כדי לעזור לה להירדם. את לא מזניחה אותה, את כאן, עוזרת לה ללמוד לישון כמו ילדים גדולים, כדי שלעולם יהיה יותר טוב.

במהלך היום תאהבי, תחבקי, תשחקי, כמה שאת יכולה. אבל בלילה, ישנים. תאמיני בזה, תעודדי את עצמך שאת עושה טוב לבת שלך, זה בשבילה! הרי גם ככה היא לא נרדמת.
ובע"ה היא תלמד לישון והמנוחה שלך תחזור
תקשיביחגהבגה
זה כל ההבדל. ברור שהוא לא הפסיק לבכות, זה עוד יותר תסכל אותו שאת לידו ולא הרמת אותו. או שהרמת ואז הורדת, זה ממש מבלבל אותו הוא בטוח שאת באה להוציא ובסוף לא..
כל היעילות כשהולכים מהחדר,ולא נשארים ליד הילד כי אז הוא מבין שזהו,ועכשיו הגיע הזמן לישון .. את יכולה לשדר לו ביטחון ונוכחות גם מחוץ לחדר ..
זה קרה לי עם הגדולה נכנסתי להריון עם האמצעית כשהיא הייתה בת ארבעה חודשים הייתי מניקה מתוך שינה. בלילה אחד, בערך בשבוע 8,9 הייתי מאוד מאוד עייפה ושמעתי אותה בוכה בחדר השני ופשוט לא היה לי כוח לקום היא בכתה קצת ונרגעה אחרי זה שעתיים שוב בכתה קצת, ושוב נרדמה. היו לי בחילות נוראיות לא היה לי כוח לקום אליה וזהו מ הלילה הזה היא ישנה לילות רצופים היום בת שנתיים ושמונה ילדה חברתית, סומכת על מבוגרים ילדה שמחה צוחקת אין לה שום בעיות לא רגשיות לא התפתחותיות.... אני לא מבינה אם כשאומרים שאני מספרת לך שאני גדלתי ככה לא היה לי שום חסר אני בן אדם נורמלי לחלוטין, על איזה דברים זה משפיע? הנה, דוגמא חיה, מציאותית. ומצד שני ילדים שגדלים ככה הם ילדים שאחר כך קשה להם להיפרד מההורים הם בוכים המון בגן לפעמים... לא תמיד זה קשור אבל לפעמים זה משליך, שהם בוכים המון בגן הם לא יודעים להסתדר עם חברים כי הם צריכים תחושת הביטחון של ההורה לידם הם לא יודעים להסתדר אחר כך בהרבה מקומות.. זה דבר חשוב שהילד ידע להרגיע את עצמו לבד וזה אפשרי וזה לא התעללות בילד..
זה שלך זה לא עשה כלום לא מוכיחאורוש3
יש ילדים שמטבעם דברים כאלה יותר קלים איתם. יבכו חמש דקות וזהו. יש ילדים שיצרחו שלוש שעות. לבד. בחושך. אותם זה בהחלט עשוי לשרוט.אני לא אשכנע אותך ואת לא אותי אז חבל על הויכוח בעיני. פשוט רציתי שהפותחת לא תחשוב שזו הדרך היחידה. כי נשמע שזה לא מה שיעבור בטוב עם הבת שלה. אולי בסוף יעבוד. ואולי לא. השאלה מה המחיר. בכל מקרה זו החלטה שלה. לתינוקות ה' ברא בכי לא סתם. ולאמא יש אינסטינקט להענות לבכי. לא להענות זה לפעול בניגוד לחוש הטבעי ולשכל הישר וכן. בעיני זה רע. זכותך לחשוב אחרת. בטוח בטוח זה גם תלוי בילד עצמו...
מסכימה, שלכל ילד זה שונהחגהבגה
ומסכימה שכל אמא חשה את הילד שלה. אבל בכי הופך במהלך השנים מדרך לבטא צורך בסיסי שך תינוק כמו עייפות, כאב, רעב, לאמצעי שהוא לומד שהוא יכול להשיג בו דברים. כאן, זה נראה שהילדה משתמשת בזה.
למשל, ילד בן חמש, גם יכול לצרוח ולהיזרק על הרצפה בסופר כי הוא רוצה ממתק.
בכל אופן, אצלי זה עבד, מכירה עוד הרבה, והם בני אדם נורמליים.
בוודאי שזו לא נדרך היחידה, וממש לא מתיימרת לומר שהיא האידיאלית.
אבל לשבת ליד ילדים עד גילאי בית ספר, ולכבות לגמרי ערבים שלמים בשביל זה? לי, זה נשמע מחיקה של ההורה... שוב, אם יש כאלה שזה טוב להם, בבקשה. הפותחת פה נשמעת מדוכאת, ומיואשת מזה...ואפשר בהחלט להבין אותה.
גם אני לא יושבת עד גיל בי''סאורוש3
כל אחת מה שמתאים לה. השניים הקודמים שלי כן הסתדרו עד גיל שנתיים או מעט אח''כ. לא אח''כ לא קמו בכלל. אבל יחסית היה סדר ורוגע. לכן אמרתי לה בפירוש שאין לי פתרונות בשבילה. אבל הילדה בוכה ונמצאת בחוויה של נטישה לפי שרשורים קודמים. והיא לא בבית שלה. אז לעזוב אותה לבכות זה לא נשמע לי בכלל בכלל הכיוון פה. גם כל ילד מתפתח שפתית קוגניטיבית בקצב אחר. לא תמיד מילים עוזרות באותו גיל לשני ילדים. עם ילד בגיל בית ספר אפשר לדבר. אפשר לחבק ולשלוח חזרה. לתת ספר. משחק. יש לי גם אחד כזה. אני לפעמים מחבקת אותו כמה דקות ויוצאת. לפעמים גם צועקת עליו. אבל הוא כן מקבל מענה ויחס. בגיל הצעיר. הבכי הוא בהחלט כלי הביטוי לשדר מצוקה. לפעמים גם בגיל שנתיים וארבע. וזה נורמלי. קשה מאוד. אבל נורמלי. במיוחד אם יש לה חווית נטישה וחוזר בטחון כרגע.
ואני לגמרי במקום של הזדהותאורוש3
המצב אצלי היום מאוד מאוד לא פשוט. מאוד. ובהחלט דברים נפגעים מזה. אז אני קצת מחכה שהגל יעבור ושוקלת מה לעשות. אבל לא במחיר של מה שמבחינתי הוא פגיעה בנפש של הילד הספציפי שלי.
את מבינה, לא חבל?חגהבגה
את החלטת שזו פגיעה נפשית, אבל בעצם זה לא בטוח...
אני ממש לא אמא מחוקהאורי8
ולבת שלי שבכיתה ב' , בדרך כלל מספיקות כמה דקות והיא נרדמת. דוקא לקטן בן השנתיים לוקח זמן להרדם, לדעתי זה גם עניין של גיל, הוא לא יכול בלי שנת צהריים ומצד שני לא עייף בערב אחריה.
אני ממש לא נבהלת מבכי כשזה על הרצפה בסופר ולא רצה למלא כל גחמה של הילד, וכשברור לי שאני רוצה משהו/ לא מרשה משהו אני לא אבהל מהבכי, אבל, וזה האבל הגדול, אני לא משאירה את הילד לבכות והולכת , אני איתו, מסבירה , מדברת איתו- משהו בסגנון של- אתה מאוד רוצה .... וזה ממש מעצבן שאי אפשר....סוג של מתמללת לו את מה שהוא מרגיש. או פשוט נמצאת שם. ובלילה , השיטה שאת מדברת עליה אומרת פשוט ללכת ולתת לילד לבכות בחושך . האמת, בכיתה ב' אם היתי ממש רוצה , יכולתי לעבוד איתה על להרדם לבד, אבל זה הולך מהר ומתוק בעיני להרדם עם אמא( כשזה לא מעיק), זה זמן איכות, וזמן לומר לילדה כמה אני אוהבת אותה ושתרדם מתוך זה, אז לא מפריע לי.
אני חושבת גם שאין שום דבר רע בלשבת עם ילד לפני השינהיעל מהדרום
לק"י

בגיל גדול, כל עוד הוא לא תלותי בזה.
אני לא חושבת שיש1234אנונימי
בזה משהו רע.

פשוט אם מישהי בוחרת לתת לילד שלה קצת לבכות, כי ככה היא בחרה, זה לא הופך אותה לאמא לא טובה זה הכל.
לא אמרתייעל מהדרום
לק"י

בגדול אני לא מסכימה עם הגישה הזאת. חושבת שיש דרכים נעימות יותר להרגיל ילד לישון.
(והילדים שלי לא קלים בשינה, ועדיין אני חושבת ככה).

גם אישית אני רוצה שהילדים שלי יירדמו לבד. אבל כל עוד הם לא תלותיים בי כדי להרדם (בגיל גדול), גם אין לי בעיה לשבת איתם אם אני יכולה.
גם כמבוגר זה לפעמים נחמד יותר ללכת לישון עם מישהו.
כל עןד זה לא מפריע לךחגהבגה
ואת אפילו מתארת זאת. הזמן איכות, נהדר!!
אבל הפותחת תיארה תחושות שונות.. ולכן מה שאמרתי ^^
לפעמים זה מפריעאורי8
יש תקופות שזה מפריע, עם בן השנתיים זה לפעמים מתיש. לא אומרת שאמא צריכה להשתעבד או להגיע למצב שהיא מרגישה מחוקה, פשוט לדעתי האפשרות של לתת לילד לבכות לפני השינה( וכשניסיתי זה היה בכי ממושך , ממש לא כמה דקות), היא לא אופציה מבחינתי, אנסה המון דברים, לא את זה. ונראה לי שגם אותי גידלו ככה( גם ההורים שלי עלו מאיפה שאמא שלך). לא חקרתי את עצמי פסיכולוגית בעניין, אבל יש לי זכרונות עמומים של עצמי בוכה לבד בלילה כילדה קטנה, והם לא זכרונות נעימים.
נראלי כשדיברו פה,שגרה ברוכה
על לתת לילד לבכות אפחד לא מצכוון לילד שצורח שלוש שעות. קצת פרופורציות.. מתכוונים ללא לרות על של שניה של בכי כי אסור לו לבכות. אז אין טעם בלהגיב שלתת לילד שלוש שעות כי זה הזוי. כי כולנו חושבים כך
אבל זה מה שאמרתיאורוש3
הילדה שלך תבכה דקה וזהו. דלי יצרח ויצרח
באמת לא פשוט ככה,שגרה ברוכה
וכנראה שאין שיטת זבנג וגמרנו לאפחד. רק מדגישה שמי שלא טוב לה כרגע הדרך והמצב שתנסה לשנות בכל דרך שהיא שתהיה טובה לילדים ולה. והעיקר העיקר,שיהיה בהצלחה לכולנו כל אחת ואתגריה. פסח כשר ושמח לכולם🙂🙂🙂🙂
יש הרבה דעות וכיווני מחשבהפיג'מה
ואת צריכה לחשוב מה מתאים לך לקחת וללמוד מאחרים, ועל מה את אומרת 'תודה, לא בשבילי'. כמו כל דבר בחיים. אין פה שרך אחת נכונה וזהו. תעשי חושבים עם עצמך.
מסכימה לחלוטין עם חגהבגה,שגרה ברוכה
יש פה הרבה נשים ואמהות נפלאות שההורות שלהן מבחינתן זה השינה עם הילד עד גיל 4 או הישיבה לידו עד שירדם עד גיל 8 או להיות עייפה ולא לישון לילה שלם עד גיל 3 כי כה זה וזה תפקיד האמא. (סתם זרקתי עכשיו.. מתכונת לעקרון לא לדוגמאות ספציפיות) והאמהות הנל מצוינות אם טוב להן כך ושיהיה לבריאות. להגיד שדווקא זו האמהות האידיאלית?? רק ככה הילדים בריאם? ילד שהולך לישון לבדו אחרי נשיקה וחיבוק לא ילד שטוב לו? ילד שישן במיטתו בחדר שלו ולא מתחת לסינר האם לא טוב לו? התשובה על כל זה זה לאו דווקא! כל ילד והמשםחה שלו. אין להשליך על אמא אחת לשניה.. אין להטיף לאמא אחת שתתרגלי! ככה זה ותהיי עייפה עד שהם ילכו לכיתה א. לא נכון מבחינתי.. אמא שהילד שלה בן שנה והיא גמורה עייפה נותשת כי יש בעיות שינה לילד והוא דבוק אליה וכו' אז לא. לא מצב נכון מבחינתי גם אם הילד נרדם עם חיוך. אז יש עוד דרכים להרדם עם חיוך.. יד עוד דרכים לאהוב. האמא לא אמירה לוותר על עצמה. לא אמורה להיות גמורתץה ומותשת. ואם היא מבקשת שינוי אז צריך להיות שינוי. לא לקבל את המצב כמו שהוא כי היא אמא. היא אמא, ועדיין בן אדם כשלעצמו. ממני אמא שהילדים שלה ישנים בחדר נפרד מגיל 9 חודש. אפחד לא ישן איתי במיטה כי המיטה שלי. החדר שלי ושל בעלי(בחודשים הראשונים כמובן בחדר שלנו אבל אפםעם אין מצב שישנים איתי במיטה) והיחדים שלי מאושרים וטוב להם ואין צורך להתקשר לרווחה. והמתב הזה הנכון לנו כי טוב לי! טוב לילדים! וטוב לבעלי. כולם פרמטרים במשוואה הנל ולכולם המקום. ולפותחת היקרה, ניכר שהשיטה הנוכחית לא טובה לך כי את מבקש ייעוץ ועזרה ושינוי. אז או לעבור באמת חזרה לבית או לנסות ייעוץ מקצועי או את העצות הטובות פה שכתבו הנשים היקרות. אבל לא חייבת קבל את המצב הנוכחי שככה זה וזהו. לשתיכן לא טוב. זה שאת עצבנית וטרודה בזמן השינה שלה היא רואה את זה גם. מרגישה את זה. גם אם את יושבת לעדה בעצבים לא רואה את היתרון פה. למצוא את הנוסחא שגם לך יהיה טוב בה ובגדר השפיות האישית שלך.. שיהיה בהצלחה רבה רבה לך ולכולנו!! רק לזכור.. בתוך הדבר הזה שנקרא אמהות וילדים אל תשכחו גם את עצמכן!! (מדברת על מי שלא טוב לה במצב הנוכחי)
מסכימה עם העיקרון את אומרתבארץ אהבתי
מסכימה שלא נכון להמשיך בשגרה שגורמת לאמא להרגיש רע או להיפגע ממנה. גם אם אצל אחרים זה עובד.
אני חושבת שברגע שרואים שיש משהו שלא מתאים, אז צריך לעצור ולחשוב איך להתנהל אחרת, ולמצוא פתרונות מתאימים יותר.
ובהחלט צריך לקחת בחשבון את ההרגשה של ההורים ולא לתת להם להימחק רק בשביל טובת הילדים.

אני רק רוצה להגיד שגם אם מחליטים לעשות שינוי, זה לא בהכרח שינוי בצורת ההשכבה.
לפעמים מספיק שינוי בתפיסה (אצלי עם הבכורה שלי היה קשה לי להשכיב בהנקה וזה מאוד תסכל אותי, אחרי שבחנתי את הדברים עם עצמי ובהתייעצות עם מישהי שעזרה לי בבירור, הבנתי שעיקר הקושי שלי זה החשש שמא זה לא טוב להשכיב ככה כי אולי בהמשך יהיה קשה לשנות את ההרגלים שלה. אחרי שהבנתי שעכשיו זה כן נכון עבורי ובהמשך כשאני אחליט אז נתמודד עם השינוי, ההשכבה הפכה הרבה פחות מתסכלת ואפילו התחלתי להינות מהזמן הזה של המנוחה שהיא נתנה לי).
לפעמים גם צריך שינוי בהתנהלות. אבל גם פה יש אפשרות לשנות בצורה שעדיין מאפשרת לילד שאני אהיה איתו, אבל בלי שזה יהיה קשה לי מידי (למשל פעם הבת שלי אהבה דווקא שהייתי מספרת לה סיפור או שרה לה שיר לפני השינה, ובשלב מסויים זה נהיה לי פחות נוח אז החלטנו שאני מדליקה רצף של מוסיקה רגועה ואז אני יכולה לקרוא או לכתוב דברים לעצמי וליהנות מזמן ההשכבה).
השתעבדות מוחלטת לרצון הילדים זה האידיאל?שירוש16
מה?
זה נשמע ממש קשה.ושוב אתכם
מה לגבי ייעוץ שינה?
אני חושבת שיועצת שינה תוכל לתת לך כלים לדעת האם יש לבת שלך צורך אמיתי שתהיי לידה, ואיך לעשות את זה.
במצב רגיל לא צריך לקחת לילד יותר מחצי שעה להירדם, אולי קצת יותר אם כל השגרה השתנתה וגרים אצל סבא וסבתא והכל. בכל מקרה, לא שעתיים ולא שלוש.
אני רוצהאנייי12
אבל יש לי בעל שמתנגד בגלל המחיר טוען שזה יקר
יש יועצות מתחילות, או שנותנות ייעוץ חלקיושוב אתכם
ואז המחיר זול יותר.
מוזמנת לפנות אליי בפרטי ואספר לך
מעדכנתאנייי12
קודם תודה רבה לכולם...
אז הילדה לא ישנה צהריים בכלל..
כנראה ממש הייתה עייפה, נרדמה תוך 5 דקות..
ודממה, כנל הקטנה...

נתנו אוכל מקלחת ולישון.
הערב שקט
יופי יקרה,ושוב אתכם
תעשי לעצמך ערב נעים ומפנק, מקלחת נעימה, כוס קפה חמה בשקט שלך, ותכנסי למיטה מוקדם. נצלי את ההזדמנות לאגור כוחות.
שואלתאנייי12
האם זה נכון להוריד לה את השנצ
באיזה שעה היא קמה בבוקר?עמקאביב
באיזו שעה יש לה שנת צהריים בדרך כלל ולכמה זמן ובאיזו שעה היא אמורה ללכת לישון בלילה?
נגיד ילדים שלי צריכים לפחות חמש שעות ערות רצופות כדי להירדם. ככל שישנם יותר צהריים כך הולכים לישון יותר מאוחר בערב
יש ילדים שלא צריכים שנת צהריים כבר מגיל שנתיים ועד כאלו שכן צריכים, לפעמים צריכים יום כן יום לא.
הייאנייי12
היא קמה בסביבות 7:30-8:00.
אמורה לישון צהריים בין 12:00-14:00
ושנת לילה ב7:30
כמובן תלוי בילדעמקאביב
אבל אצלי אין מצב להרדים בשבע וחצי אם קמים בשמונה בבוקר, הם עוד לא עייפים.
אולי באמת לא צריך שנת צהריים או להוסיף איזה פעילות ספורטיבית על מזרון שעה לפני שינה?
הבן שלי בן שנתייםאורי8
ואין מצב שילך לישון ב7:30 בערב אם הוא ישן בצהריים. מצד שני כרגע הוא חא מסוגל בלי שנת צהריים, אז אני לא מנסה בכלל להשכיב אותו לפני 21:00( וזה בזמן רגיל, עכשיו עם כל הגדולים והשיבוש הכללי בשעות , אין מה לדבר לפני 22:00). היו לי תקוםות של ילדים במעון בני שנתיים וחצי- שלוש, שהלכו לישון קבוע ב22:00, בגלל השנת צהריים.
אם היא מסוגלת לתפקד ולהיות רגועה גם בלי שינה בצהריים , היתי מוותרת עליה. אם זה עושה אותה עצבנית, היצי נותנת לה לישון , אבל מאחרת את שנת השינה שלה בערב, ברור שיקח לה 3 שעות להרדם, אם הא ישנה צהרים ואת משכיבה אותה ב7:30 בערב, אם היא ישנה צהריים, לא היתי מנסה להרדים לפני 21:30( מסייגת שלא כולם ככה, מבין ילדי רובם היו ככה, ילדה אחת היתה נרדמת מוקדם, גם אם ישנה צהריים)
העניין הואאנייי12
שהייתה ישנה שנת צהריים ועדיין הייתה הולכת לישון ב7:30 זה היה בדיוק הזמן האידיאלי שסיגלנו לה (גם זה היה כרוך בהרבה מאמץ), אבל אז היתה לי סבלנות יותר, היום לא יודעת למה זה ירד לי עכשיו .
היא פשוט רוצה שנשב לידה, כאילו האמון והביטחון שלה בנו ירדו
בסדר, היא גדלהאורוש3
אולי היא זקוקה לפחות שינה כבר.
אולי אני צריכהאנייי12
להתפלל ליותר סבלנות אליה, מסכנה שלי.
ממש כואב לי עליה, לא מכירה אותה ככה, היא ממש מקסימה
בע''ה ישתפראורוש3
אולי היא גדלהאורי8
זה בדיוק השלב, בסביבות שנתיים + לקראת שנתיים וחצי מתחיל אצלי השלב שבו הולכים לישון מאוחר בגלל שנת הצהריים במעון. עכשיו אין לך מעון, ואם היא פעילה ולא עצבנית בגלל החוסר בשנת צהריים , היתי מוותרת עליה
היי, תודה.אנייי12
אני לא נלחמת איתה על שנ"צ בכלל, היא לא רוצה לא צריך..
אבל, כן חשוב לי שתלך לישון בשעה שהיא אמורה לישון
כל יועצת שינה ששאלתי, אמרה 7:30 זה בדיוק השעה שלה לישון
אבל אם היא ישנה צהריים זו שעה לא הגיוניתאורי8
ואת סתם נלחמת עם ילדה שמורחת אותך 3 שעות, אני לא יועצת שינה , אבל יועצת חינוכית ואמא ל9 ילדים( נראה לי שכבר עשיתי לעצמי אאוטינג בשרשור הזה...) ואף ילד שלי בגיל שנתיים + שישן צהריים לא התקרב למצב של אפשרות לישון ב7:30. חבל על התסכול שלך, לנסות להרדים ילדה לא עייפה, תסכול לשתיכן , או שתוותרי על שנת צהריים או שתאחרי לה את שעת השינה.
אמרתיאנייי12
אני לא נלחמת איתה על שנ"צ
היא לא רוצה לישון .
לכן, אני כן מצפה שהיא תישן ב7:30
אתמול היא ישנה שנ''צ לא?אורוש3
והיום לא והלך יותר טוב. אז אולי זה הפתרון...
כן אתמול ישנהאנייי12
היום לא
אז אם אתמול היא ישנה צהריים לא הגיוני להשכיב אותה בשבע וחצישבעבום
גם לי יש ניסיון עם מספר רב של ילדים בגיל הזה. ילד שישן צהריים אין מה להשכיב אותו לפני תשע...
אתן ממש מכלילותושוב אתכם
כנראה יש לי פחות ניסיון מכן (ילד אחד ולא 9)
אבל הוא גם ישן צהריים וגם עייף ב7 וחצי כבר.
ממש לא כל הילדים מסוגלים להחזיק עד 9..
כתבתי שזה לא כולםאורי8אחרונה
היתה לי ילדה אחת שהיתה נרדמת בסביבות שמונה, גם אן ישנה צהריים בגיל שנתיים וחצי, אבל כל השאר, לא היו מסוגלים להרדם בשבע וחצי אם ישנו צהריים, יש לי ילדים שבגלל שנת צהריים במעון הלכו לישון ב22:00 - 22:30. במיוחד לקראת גיל 3, ואחריו( מי שגדול בשנתון היה במעוו עד גיל 3.5)
בצהריים את רואה סימני עייפות?ושוב אתכם
משפשפת עיניים, מתעצבנת בקלות?
אם כן, היא צריכה את השינה הזאת..
כמו רוב מוחלט של הילדים בגיל הזה
דווקא לאאנייי12
היא מאוד פעילה
אז אולי תנסי כמה ימים כמו היום?פיג'מה
לוותר על השנ''צ, לשים לב שהא לא נרדמת באזור 5-6, ולהשכיב בזמן...
תקציבי לך כמה ימים לניסיון (כמובן שאז ליל הסדר יהרוס לך...) ותראי אם המצב משתפר.
באמת מה עם לילאנייי12
הסדר, לא באלי להשאיר אותה עד מאוחר.
אבל, גם בטוחה שהתבאסו אם לא תשאר
סליחה? מה זה התבאסוסיה
לא הבנתי את אמורה לתת לבת שלך להיות ערה בשביל לשעשע מישהוא?
להפך את רוצה לשבת בשקט להנות ולכן בטח תשכיבי מוקדם.
אם הם כל כך רוצים לשמןע אותה שרה מה נשתנה זה יכול להיות לפני הקידוש
בת כמה?וואוו
אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

חחחח יואו איך צחקתישושנושי
גם אני🤣🤣🤣תודה לה''
הוא גאון! אולי לשכנים יהיה חשק לסדר לנו😂😂יעל מהדרום
כן אה.. אני אמרתי לו שנגיד לכולם שהשהשכנים הוציאותודה לה''
ואיזה לא יפה זה😅😅🤣😂🤭🤭
😅😅מתואמת

אבל אני נתפסתי על משהו אחר -

את לא שנייה אחרי לידה? מה את מטאטאת בכלל?🤭

בכל אופן, בעלי אומר לי כל מיני דברים מצחיקים בסגנון, אבל לא זוכרת כרגע משהו ספציפי... (ואולי זה גם אישי מכדי לשתף🙈)

צודקת אבל די אין איפה לדרוך זה חונק אותי...תודה לה''

ובעלי לא יודע לטאטא..

כאילו יודע לטאטא אבל רק את המטר במעגל מסביבו...

מבחינתו זה המרחק מטאטא מגיע אליו...חחחחחח

אבל תודה על התזכורת!!

מבינה אותך... אבל לפחות באמת תני לו לאסוף🤭מתואמת
חחח מבחינתי שתישאר שם בחודש הקרובתודה לה''

גם אם מישהו יגיע היא מאחורי הדלת..

רק לקוות שיצליח להיכנס כי הדלת לא כ"כ נפתחת😅🤭

😅 העיקר שמסודר לך בעיניים...מתואמת
לפני עשור בערך בית מלא צפופים ב"ה ורצפה שחורהאנונימית בהו"ל
ברגע של שקט אמרתי יאללה  נרים כיסאות ונשטוף קצת, בסוף אחד הקטנים התעורר והורדתי את הכיסאות בלי לשטוף ובלי כלום והרצפה חיכתה שחורה בסבלנות.  

יום למחרת ניסיתי שוב,  הרמצי כיסאות והוא בדיוק חזר הביתה, לרצפה שחורה כן? וישר אומר מה קרה את שוב שוטפת??

מבחינתו כיסאות למעלה זה אומרים שטפתי את הרצפה, לא משנה שהרצפה מחכה עוד מאתמול 

אוי קורעעעעע😂😂😂😂תודה לה''
האמת שגם בעלי לא היה מבדיל אם כבר שטפתייעל מהדרום
לק"י

או רק סידרתי לקראת שטיפה.....

מזכיר לי משהו חכם ששמעתי פעם124816
הייתי בשרות לאומי והתארחתי אצל מישהי עם ילדים קטנים והכיסאות היו למעלה, אחרי שטיפה, הצעתי לה שאני הוריד את הכיסאות, אז היא אמרה לי, אני משאירה אותם למעלה בכוונה, בעלי חוזר בערב מהעבודה, עד שהוא יגיע הילדים כבר יספיקו ללכלך את הרצפה, אם הכסאות למעלה הוא לפחות ידע ששטפתי וצריך לפרגן...
יצירתי😂יעל מהדרום
בדיוק!!גלויה

גם אני בשירות לאומי (רווחה) למדתי מעו"ס שתמיד צריך לפרסם את מה שעושים... אז לכן אני משאירה ערמות כביסה מקופלת (כשזה כן קורה...) עד שבעלי יגיע.

חשבתי שזה המצאה שליחנוקה

להשאיר ערימות כביסה..

פיזורים זה צטלה בפני עצמה אצלינו...

האמת שאני בגלל זה מקפלת ישרשלומית.
לארון, כי אם לא הבגדים פשוט נשארים מקופלים עד שהם מתבלגנים כי הפיזור זו משימה ממש מעצבנת 
אני מצלמת לו🤣פלאי 1234
עושה קניות, מצלמת את העגלה ליד האוטו , מקפלת כביסה מצלמת לו את הכביסה מקופלת. וכן הלאה.
חחחחחחחחשירה_11

יש יציאות שהם רק של גברים נקודה!!!

נכוןןןןן בחיים לא היה עולה על דעתי..תודה לה''
לא נעים לי להגידבאתי מפעם
כשהייתי ילדה ביסודי הייתי תורנית בכיתה ובסוף הלימודים צריך לטאטא את הכיתה, אני וחברה טיטאנו ובסוף הופנו הכל החוצה לפרוזדור 🫣🫣🫣
הילדים שלי עושים את זה כמעט קבוע בחדרים שלהם🤭מתואמת
טרי מהערבהשקט הזה

אני עומדת מטגנת לביבות לקראת יציאה מהבית. בעלי חוזר מתפילת ערבית, מבקשת ממנו לארגן תיק לנסיעה עם טיטולים, מגבונים, בגדי החלפה ובקבוקים לבנות.

אחרי חמש דקות בערך אני רואה אותו יושב על הספה, שואלת אותו "ארגנת את התיק?" תשובתו המופלאה: "ביקשתי ממני לפני דקה, מתי הייתי אמור להספיק לארגן?" מממ.. בדקה (חמש כאמור) הזו במקום לשבת על הספה?

כמובן שווידאתי לפני היציאה שיש בתיק מה שביקשתי ולא היו מגבונים..

חח יצאה לי חצי פריקה.. פשוט היה לי אחהצ עמוס ומלא במשימות והפרופורציות ביני לבינו הדהימו..

וואאא!! השלוות נפש הזאת מחרפנת לפעמים...יעל מהדרום
חחח כןןןן יש להם שלווה כזו.. הם בקצב חיים אחרתודה לה''
אין ספק אבל שיש מה ללמוד מזה...
ממשהשקט הזה
לפעמים באמצע יום שישי הוא פשוט מתיישב על הספה.

עכשיו שלא תבינו לא נכון, הוא עושה מלא בבית. אבל היכולת המופלאה הזו פשוט להתיישב לנוח מדהימה אותי😅

אני מתיישבת להניק וכל ההנקה אני על קוצים במחשבה על כמה דברים יכולתי להספיק עכשיו במקום זה

משהו חמוד שהיה השבועגלויה

בעלי הלביש לפוצון ציצית 

ושר: 

"בוקר טוב עולם... (במנגינת פינוקיו)

אני מסדר את החוטים

אני כבר ילד יהודי"

רציתי להעלות לפורום אז הנה הזדמנות. 

וואו, נאמץ בדוק!דיאט ספרייט
אניoo

באה לשים פסולת בפח ואין שקית

רואה צלחת עם פסולת על השיש ומוסיפה את שלי

באה אחרי 5 דקות שוב לפח

עדיין אין שקית

אבל הצלחת עם הפסולת נעלמה

(הוא שם אותה בשקית שהוא הוציא החוצה ועוד לא שֹם בצפרדע)

נכנעתי ושמתי שקית בפח

מה? יפה שהוא לקח את הצלחת!!!תודה לה''
אבל כן לשים שקית בפח זה כאילו לא ברפרטואר הדברים שהם יודעים לעשות חחחח
אצלינו זה התפקיד של בעלייעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ו בכסלו תשפ"ו 23:29

לק"י

אני פותחת עוד שקית ומניחה איפושהו.

עד שהוא מוציא את המלאה מהפח, ושם חדשה....

משהו שתמיד מצחיק אותיהשם שלי

בדרך כלל בלידות בעלי נמצא איתי והילדים אצל ההורים שלו.

אחרי שנגמרת הלידה, במקום לנסוע להורים שלו להיות עם הילדים ולעזור להם, הוא חוזר הביתה לבד.

מפיל את הילדים על ההורים שלו, ונהנה מבית ריק.

תכלס צריך לעבד את החוויה... לא? אבל כן זה הכי גבריתודה לה''
שיש
גם בעלי עושה את זה לפעמים. בלי שאהיה אחרי לידההמקורית

בעיניי לגיטימי. ווין ווין סיטואיישן

אהממממחנוקהאחרונה

בכנות בעלי עושה את רב תחזוקת הבית

אז מי אני שארד עליו

אבל כן יש כמה דברים שאני נושכת שפתיים

הוא מטאטא (יסודי ומעולה, משהו נדיר!)

ומשאיר את הערימה באמצע החדר

אני מתפחלצת כי תכף יבואו הילדים וידרכו והוא מבחינתו זה 2 משימות נפרדות לחלוטין

יש לטאטא

יש ליעות

יום יבוא והוא יאסוף

(ברגיל אני לא מתאפקת ותמיד מרימה אלב עכשיו בסוף הריון אז מוותרת)

הוא שוטף כלים מנקה את הכיור מנקה את השיש

ואז תולש את מגבת הידיים מהמתלה

ומנגב איתה את השיש המקורצף

נשמע לו ממש מיותר גם לנגב בסמרטוט רטוב וגם לנגב ביבש

וזה מגרדדדדדדדד לי בעיניים.

משתדלת פשוט לא לראות.

מה עוד?

קבוע, קבוע

הוא מקלח את הילדים

ומוציא אותם במגבות שלנו.

למהההה בשביל מה לכל ילד בבית יש מגבת אחרת?

כדי שלא אצטרך כל היום לכבס

אבל לו זה לא מפריע וקשה לו להבין שזה מפריע לי...

אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי חיבוקשירה_11

רצף אירועים ממש מרגיזים ועוד מלווים בהרגשה של חוסר התחשבות

חיבוק

מכירה את זה ככ. הרגשה מגעילה!Pandi99
ממש קשוחתהילנה
אני למדתי מראש לא להתבייש לשאול: מה יהיה לאכול? באיזה כשרות? מבחינתי זה הבייסיק של ההתארחות
לגמריאיזמרגד1

או לשאול, או להגיע מראש שבעים...

אבל זה אחד המבאסים גם להיות באירוע ולא לאכול וגם הקטע שלא מתחשבים...

דיברתי עם חמותיאנונימית בהו"ל

אמרה שהוא ידאג לנו.

היא גם הרשתה לעצמה לאכול משהו בטענה שזה טבעוני, אני לא חושבת שהיתה אוכלת אם היתה יודעת שהוא אוכל טרף

ציפיתי שכמישהו שגדל כדתי תיהיה התחשבותאנונימית בהו"ל

בסוף הוא יודע הכל

מבינה שציפיתי יותר מידי

איזה מתסכלללצוצקהלה

נשמע סופר קשוח, ובפרט שכשארחת כל כך טרחת והתחשבת..

אני בסיטואציות כאלו דואגת להביא איתי משהו- סלט/ פשטידה/ עוגה שאני אוהבת (אפילו קנוי...) ואז יודעת שבכל מצב יהיה לנו משהו לנשנש...

רעיון טוב להבא!אנונימית בהו"ל
למרות שהודעתי לבעלי שאני לא חושבת שאגיע לאירוע שלהם, ואם כן זה יהיה אחרי הרבה מחשבה
איזה מבאס!!שלומית.

האמת אני חושבת שצריך לדבר איתו ברחל בתל הקטנה. בסוף הוא גדל כדתי והוא מכיר את ההלכות. אז נראה לי בסיסי שאם הוא מארח את המשפחה הדתית שלו הוא יתחשב.

(אצלינו במשפחה גם יש דתל"ש שמארח ודואגים שהכל יהיה כשר... אולי ההבדל הוא שהוא דתל"ש כבר מעל 30 שנה ועבר מזמן את הקטע של לעשות דווקא.)

וזה בלי לדבר על הקטע של להתארח אצל זוג לא נשוי אבל זה כבר עניין שלכם...

קיצור, אני חושבת שאפשר לדבר איתו כאדם בוגר בתקוה להבנה

לא תארתי לעצמי שאדם כזה יהיה חסר מחשבהאנונימית בהו"ל

בסוף כשבעלי אמר לו שיש בעיה עם זה שהוא מחמם בתנור הוא נעצר, אבל זה היה מאוחר מידי.

אני לא חושבת שזה היה דווקא כמו פשוט חוסר מחשבה עלינו.

ולגבי זה שהם זוג לא נשוי- יש דברים מורכבים בין משפחות...

יש צפרדעים שבולעים

בואי, גם זה שהיא קונסרבטיבית זה לא מציאה, אפילו שהיא חמודה ממש

וזה שהיא מסיתה אותו שמאלה שמאלה שמאלה

מצב קשוח.

ומנסים לאזן, די למען כיבוד הורים/חמים

וואי...איזה לא נעיםיעל מהדרום

לק"י

למשפחה קרובה מן הראוי לדאוג.

זה גם לא מישהו בודד ששומר כשרות. מן הסתם שהיו לא מעט.

האמת שבסוף היה אירוע לא גדולאנונימית בהו"ל
אבל היינו חצי דתיים, מספיק חשוב להתאים משהו אלינו
לגמרי....יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לי יש אחות טבעונית, אז הכי הגיוני שאני אדאג לה לאוכל באירועים. לא חייבים שיהיה לה הכל, אבל שיהיה מה.

היא משפחה קרובה, לא איזה סבתא של הבת דודה מהצד השני.

אירוע ברית במשפחה ממש קטנהאנונימית בהו"ל

יש לנו משהו כמו 15-20 מוזמנים

מצד אחד ממש הייתי רוצה לחגוג, לשמוח על הנס המדהים הזה

ומצד שני חושבת איפה לעשות וכמה להשקיע כי קייטרינג לא יעשה מספר כל כך מצומצם של מנות וגם לשכור אולם זה לא זול.

לצערי אין לנו עזרה של משפחה. אני ובעלי והקב"ה, אז צריכים לחשוב קצת מראש מה עושים ואיך.

לעשות ברית בבית זה פחות אופציה כי אחר כך נשאר לנו כל הבאלגן לסדר וגם אין לנו חצר וכאלה.

כל כך הייתי רוצה גם להביא צלם ולעשות קיר בלונים וכו אבל מרגישה שזה יהיה בזבוז...

אשמח לכל דעה או רעיון

קלאסי למסעדה. וזה גם הכי כיףירושלמית במקור
ובחדר פרטי שם תוכלו לקשט קיר כרצונכםירושלמית במקור
מה עם לסגור מקום בבית קפה או מסעדה?ואני שר

מניחה שהם לא יגבילו למינימום אנשים גדול מדי...

וצלם וקיר בלונים וכו'- לדעתי זאת החלטה שלכם אם ההוצאה שווה את זה. אחרים לא יכולים להגיד לך מה בזבוז כי זה שאלה של מה חשוב לך ומה ישמח אותך...

אנחנו עשינו במסעדה לכמות של 20 איששושנושי

יצא לנו יותר זול מלקחת אולם וקייטרינג (מינימום הזמנה של 60 מנות שחלקם הלכו לפח)

צילומים - אם יש לאחד המשתתפים אייפון התמונות ממש איכותיות, לנו זה הספיק.

אפשר לשאול איזו מסעדה?אנונימית בהו"ל

לא מוצאת מקום באיזור...

ובאיזו שעה עשיתם? ערב/בוקר?

רודריגז בהר חוצבים ירושליםשושנושי

אנחנו עשינו אירוע צהריים

כזה משעה 14 עד 16-17 בערך

יותר זול לעשות בצהריים מבערב

כמה עולה דבר כזה? סתם מעניין אותיתודה לה''
ברית שהיתה לנו בגודל כזה בערך הזמנו מהולי ביייגל כמה מגשי אירוח עלה 2000 בערך לדעתי 
יצא לנו באזור ה 4שושנושי

לא זוכרת כמה בדיוק

עלה לנו 150 למנה אם לא טועה + טיפ + בקבוק יין שווה..

הייתה ארוחה בשרית עם מנה ראשונה עיקרית והרבה מאוד תוספות וקינוח. חלק מהדברים ארזו לנו הביתה.

היינו 25 איש, בפועל הגיעו קרוב ל 30 ובעל המקום אמר שאכלנו ממש קצת ולכן לא מחייב על התוספת

אחות של בעלי רצתה לעשות שם כמה חודשים אחרינו והמחיר היה קצת גבוה יותר,

בגלל ענייני כשרות עשתה בסוף באנטריקוט (אנטירוקט עדהח רודריגז רובין)

אה לא זול...תודה לה''
יותר זול מלקחת אולם קייטרינגשושנושי

וחצי מהמנות הלכו לפח כי אין לנו צורך בכמות כזאת..

ילדת כבר או שאת במחשבות מראש?איכה
אם עוד לא ילדת, אפשר להזמין עיצובי בלונים וכל מיני דברים כאלו משיין ואליאקספרס.

זה זול ומרשים.

ואז לשלם קצת כסף למישהי שתנפח את על הבלונים ותתלה.

למשל -איכה

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

סט 109 יחידות שרשרת בלוני קונפטי כחול וזהב ו-2 יחידות אביזרי בלונים, ערכת קשת בלונים דקורטיבית מושלמת ליום הולדת, חתונה, מסיבת מקלחת תינוק, קיר רקע, ציוד לקישוט מסיבת חג משפחתית.

איך אני אוהבת את הדברים האלו 😍איכה

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

1 סט, מכתבים לתינוק קופסת נייר שקופה, קופסת בלונים לקישוט יום הולדת שמח, קישוט מקלחת לתינוק שנה אחת מסיבת יום הולדת 1 מסיבת יום הולדת (לא כולל בלונים) מתנות קישוטי מקלחת לתינוקות

אם רלוונטי תגידי לי ואחפש לך עוד

אפשר גם להזמין טייק אווי ממסעדה לאולםאחת כמוני
רק לקחת בחשבון כלים, עריכה ומילצור
לפעמים יש נשיםבאתי מפעם

שמכינות מארזים (חלבי) מאוד יפים של סלטים, פשטידות, סנדוויצ'ים, מוקרם, קינוחים...

אם חלבי זה יתאים, תכתבי אזור אולי נוכל לעזור לך לאתר משהי. 

יש כמה אופצייתתהילה 3>אחרונה

או לעשות במסעדה שיש בה אופציה

או להזמין מגשי אירוח שיש בהרבה קייטרינגים, ואז לעשות בופה יפה ומכובד

או מסעדה שעושה משלוחים

ולפעמים יש גם קייטרינג שעושים דברים קטנים, בעיקר מתחילים וכאלה.

מזל טוב!!!

הסרת משקפיים- שואלת בשביל אחותיהשם גדולל

עם משקפים מהיסודי

מעוניינת לעשות לייזר להסרת משקפיים לאחר מספר לידות ומעוניינת גם בהמשך להביא עוד, אך מתלבטת אם לעשות בקרוב לייזר

רוצה לשמוע מחוות דעת של נשים בתקופת לידות שעשו לייזראיך הייתה להם החוויה? והאם המספר חזר?

תשמח לשמוע מקרים עדכניים, כרגע קיבלה המלצה לעשות אצל דוקטור לוינגר

עשיתי לפני ההריונותאחת כמוני

ילדתי שניים בינתיים ב"ה

הכל בסדר והמספר לא חזר ב"ה 

איזה סוג עשית?השם גדולל
איך הייתה ההחלמה שלו?השם גדולל
היא ממש חוששת לעשות אותו עם מספר ילדים בבית
מהניסיון שליואני שר

כמו הרבה דברים אחרים, זה עניין מאוד אישי.

אני עשיתי את הניתוח שנחשב קשה יותר (לא זוכרת עכשו את השם) ובגדול היתה לי החלמה קלה. מה זה אומר? שלא היו לי כאבים בכלל, אבל כן לקחתי בערך שבועיים וחצי חופש מהעבודה כי לא ראיתי טוב ולא רציתי לאמץ את העיניים (אני עובדת מול מחשב אז זה קריטי).

אחותי עשתה את אותו הניתוח כמה חודשים לפני - סבלה כמה ימים מכאבים מטורפים. ולדעתי חזרה לעבודה מהר יותר כי לא היתה לה גמישות כמו לי.

ככה שאני לא יודעת איך ניסיון של אחרים יכול להועיל פה... כי אין הבטחה מה יקרה.

מה שכן, כדאי להיערך ולבחור תקופה שבה יש יותר אפשרות לנוח, בטח כמה ימים, של חופש מהעבודה ועזרה בבית.

תודה רבההשם גדולל
ככהאחת כמוני

יומיים כאבים חזקים ממש בעיניים.

אח''כ ללא כאבים אבל ראיה מטושטשת שהלכה והתייצבה עם הזמן, כל הזמן היה שיפור.

חושבת שחודשיים-שלושה אחרי ראיתי 6/6 ב"ה.

אני עשיתימחכה להריון
היו לי שני ילדים שעשיתי.. היום אני עם ארבעה ולא חזר רואה מצוין ברוך השם
איזה סוג עשית?השם גדולל
מכירה מישהיניגון של הלב

שעשתה קצת אחרי לידה שלישית.

בערך שנתיים אחרי הלידה השישית (יותר משבע שנים אחרי הניתוח) חזר לה מספר של חצי בשתי העיניים, שלםני זה היה לה יותר מ4

מעניין למה זה חוזר.. מבאס לשמועהשם גדולל
עשיתי בתור רווקהשומשומ

אחרי 3 לידות ב"ה כל פיקס

רואה 6/6

איזה כיף, ב"ההשם גדולל
ליאיזמרגד1

היה מספר ממש גבוה, עשיתי לפני החתונה ומלכתחילה נשארה מידה נמוכה. אני חושבת שעלה לי עוד קצת אחרי, אבל אני עדיין לא משתמשת במשקפיים

מבחינת ההחלמה היה לי כמה ימים קשים. אני חושבת שאי אפשר לדעת מראש איך יהיה אז כדאי להיערך מראש לכמה ימים- שבוע של תפקוד נמוך יותר ועזרה בבית עם הילדים.

איזה מספר, אם אפשר לשאול...השם גדולל
היה לי מעל 10איזמרגד1

עכשיו יש 1-2.

אגב רואה ששאלת לגבי ניתוח נוסף, אני עשיתי בקייר לייזר והם מתחייבים שאם המידה עולה ומבחינה רפואית אפשר לעשות עוד ניתוח הם עושים ניתוח חוזר חינם...

מעולה,תודההשם גדוללאחרונה
עשיתי וחזרכובע שמש

עשיתי לפני החתונה בגיל 19, אחרי לידה רביעית חזר לי למספר הקודם. 

באסותא טוענים שהמחקרים מראים שאין קשר ללידות (קשה לי להסכים איתם)

בכל מקרה עכשיו מחכה לפני שאעשה ניתוח נוסף.

חייבת לציין שלא מתחרטת. היה שווה להיות בלי משקפיים 11 שנה...

וואו, יש אפשרות לעשות ניתוח נוסף?השם גדולל
אני רוצה לפרוקשושנושי

סיפרנו לגדול (3.3) לפני יומיים שסבתא מגיעה לערב לביבות,

שעתיים אחרי מתחיל להתלונן על כאבי בטן ממש מתכווץ מכאב

אחרי כמה התקפי צרחות עם תלונה על כאבים הולכים למוקד לילה

מחכים שעות עד שיואיל בטובו בכלל לשתות קצת מים כדי לעשות בדיקת שתן.

דם צילום הכל תקין.

חוזרים לבית עם המלצה לבדיקה בקופה

אני לוקחת יום חופש ונשארת בבית וכל שעה שעה וחצי שוב התקף צרחות

רצה לקופת חולים הרופא אומר שבסהכ אם אין חום שלשלוים הקאות - להמשיך לעקוב.

בבית הוא כל היום על יוטיוב ורק זה מצליח קצת להסיח את דעתו מהכאבים (למרות שעדיין מידי פעם מתכווץ מחדש).

לאורך כל הזמן הזה התלבטתי אם יש קשר לרגשי כי באופן כללי קשה לו עם יציאה מהשגרה.

וגם אני לפני אירועים מתהפכת לי הבטן מהלחץ וההתרגשות (לא אוהבת בכלל בכלל אירועים)

בקיצור סבא סבתא וכל הדודים הגיעו, היה ב"ה מדהים וטעים (לראשונה חמותי מתארחת אצלי מאז החתונה , ולא התחתנתי לפני שנתיים..)

אני ובעלי היינו ממש בטוב. הזמנו אותם מתוך מקום שלם שזה הבית וזה האוכל - זה לא שנכנסנו לאיזה טירוף סביב ההכנות.

אחרי שהם הולכים הילד אוכל לראשונה מזה יום וחצי שלא אכל כלום לא בבית ולא בגן - 2 לחמניות ועוד מלא תוספות.

5 דקות לאחר מכן אומר לי זהו כבר לא כואבת לי הבטן.

היום בבוקר מתעורר שואל על הרגע הראשון סבא וסבתא מגיעים היום? 

לא. 

אז לא כואבת לי הבטן.

אין לי כח לאתגרים.

מיציתי.

וואייי חיבוק💙ואז את תראי

איזה ילד רגיש ומהמם.

יצא לך לשאול אותו אם הוא רוצה שהם יגיעו? אולי להכין להם ציור או שיר? לדבר על זה ולהבין אם הוא חושש ממשהו או פשוט מתרגש?

יוצא לכם לראות אותם הרבה?

שאלתי אותו אם רוצה שלא יגיעושושנושי

אמר שדווקא כן רוצה. אבל ביקש שסבתא לא תחייך אליו.

ביקשנו מכולם מראש לא להתייחס אליו על ההתחלה כדי שיהיה לו רגע זמן להפשיר.

הילד ישב רוב הזמן על הספה והסתכל, רק לקראת הסוף (אחרי שעה וחצי בערך הוא התקרב לשולחן (כמובן שכל הזמן הצענו לו לבוא וחלק מהזמן גם ישבנו איתו על הספה))

מהשיח איתו הבנו שהוא לא מפחד כמו שהוא ממש ממש מתרגש.

הוא פוגש אותם בערך פעם בחודש +- לסעודת ליל שבת. בכל מפגש כזה הוא אומר לנו שלא רוצה שיחייכו אליו אבל זה אף פעם לא הגיע לרמה של כאב וכו

וזה קורה רק עם סבא וסבתא האלו? איזה חמודיPandi99
מעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, ככה שכן - רק איתם.שושנושי
הייתי כן מעוררת אותו לשיח מותאם לגיל בנושאPandi99
האם יש משהו בסבתא הזו שמאיים או מפחיד?
הסבתא הזו שהיא חמותי ברור שבעיניי היא בלתי חחחשושנושי

לנכדים היא ממש אחלה, קונה מתנות מביאה ממתקים

לא מצליחה לחשוב על משהו

היה שיח כזה גם אתמול וגם היום ולא נשמע שהוא מאיימת או מפחידה אותו

היא כן אישה נורא מתלהבת ורועשת - בגלל זה גן ביקש שלא תחייך - תתייחס

מכאן ועד התקפי צרחות למשך 30 שעות נשמע לי הזוי.

יש זמנים שהיא עם הילדים לבד?כורסא ירוקה

אני פתאום שמתי לב שכשאנחנו עם הילדים אז חמותי ממש סבבה, מתנהגת בצורה שעוברת לנו, אבל כשהיא איתם לבד היא אומרת להם כל מיני דברים שממש מלחיצים אותם. לא מרוע חס וחלילה, אבל נגיד הם משתמשים באיזו מילה סתם ככה, נגיד אומרים כל הזמן את המילה שולחן (זה לא המילה באמת, אבל נגיד "אתה שולחן" לאנשים) סתם כי זה מצחיק אותם, ואז היא אמרה להם שאסור להגיד את זה. ויש לי בן כזה צייתן שהוא כל הזמן דואג להיות בסדר ולא לעשות דברים שאסור וכו, והוא ממש נלחץ מזה, עד שקלטנו ואמרנו לו שהכל טוב ושלא יגיד לה אבל בכללי הוא יכול. עכשיו אם היינו שם באותה שניה היינו אומרים לו שזה לא מילה רעה ושמותר להגיד רק לא לסבתא. אבל לא היינו ומבחינתו היא דמות סמכות אז הוא נלחץ.

או שהיא היתה עם הילדים כמה זמן והלכנו לנוח והבת ממש בכתה שרוצה לבוא אליי (הם רגילים שבאים גם אם אני נחה) וחמותי ממש צעקה עליה שאסור לבוא אלינו בשום אופן וכעסה והבת שלי נורא נורא נבהלה ולא רצתה להתקרב אליה לשארית הביקור. וברור שהיא רק רצתה שננוח ולעזור, אבל זה עבר ממש גרוע.

אז לפעמים סבא וסבתא עושים או אומרים דברים שלא נעימים לילד והוא לא יודע שאתם הייתם מוצאים פתרון אחר, או שמבחינתכם הדבר הזה לא סבבה, כי אתם השארתם אותו איתם, אז כביכול הכל לגיטימי. ויכול להיות שקרו דברים כאלה בעבר וזה פשוט השאיר לו חוויה קשה ממנה. במיוחד אם את אומרת שלוקח לו זמן להפשיר והיא טיפוס סוער.

ואם אני זוכרת נכון הבן שלך קטן אז לא הייתי מנסה לדובב אותו בנושא, כי יש מצב שהוא נשאר רק עם התחושה אבל לא זוכר את הסיטואציה בדיוק ו/או לא ידע להסביר.

פשוט כל פעם שהיא באה הייתי כן מבהירה שאתם איתו כל הביקור ואם משהו לא נעים שיבוא ללחוש לכם באוזן או משהו כזה. ולהיות יותר בפוקוס עליו כשנמצאים בסביבה  שלה

אני לא מצליחה לחשוב על סיטואציה כזאתשושנושי

למרות שכן, ליד הסבתא הזאת צריך להלך על ביצים.

היא מקסימה ועדיין, תחושת תכנון מילים ומעשים. לא חשבתי על זה. עכשיו אני נזכרת

הרבה פעמים היא מעירה לו אם זה על הפעלתנות שלו - כי הוא באמת שובב

או על הסדר כי היא חולת ניקיון ברמת האובססיה (מסדרת את החליפה שלו, ניקוי פנים וכאלה - למרות שהוא לא מלוכלך. זה הבנאדם) 

לאחרונה, אני לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה זה קרה ככה שזה היה ממש מזמן. בטח לפני חצי שנה ויותר.

היא לא נמצאת עם הילד לבד מאז גיל שנה וחצי בערך שהייתה שומרת עליו אצלה בבית.

כשאנחנו מתארחים שם הילד איתנו דבוק אלינו רוב הזמן.

הפתרון הוא לא להפגיש בינה לבין הילד? נשמע לי הזוי.

מנסה לחשוב על דרך להתמודד עם זה.

זה לא פתרון לא להפגישתודה לה''

פשוט להיות מודעים ולהיות בפוקוס עליו

להתמקד רק בו

זה כם יתן לך כוחות למפגש איתה כי תהיי אקטיבית להרים לו ולא פסיבית של לחטוף

הוא במפגשים גם ככה איתנו כל הזמןשושנושי

אי אפשר לא להיות בפוקוס כי הוא פשוט איתנו, יושב עליי או על בעלי. עד שמפשיר והולך לשחק עם איזה משחק אנחנו כבר מתארגנים ליציאה.

איך אפשר ליצור יותר פוקוס מזה?

במיוחד שלאחרונה אני ממש לא מצליחה להיזכר בסיטואציה שבה היא העירה לו. 

יש לילד זיכרון מדהים אבל לא היה משהו שקרה בחצי שנה האחרונה.

סורי שאני אולי נשמעת תוקפניתשושנושי

אני פשוט באמת אובדת עיצות. קשה לי בקיצור

הבן שלי גם היה רגיש ככהבתאל1אחרונה

לא בדיוק סיטואציות כאלה. אבל כן כשבאנו למפגש משפחתי הוא לא הסכים להכנס ולקח לו הרבה זמן להפשיר (חוץ מזה שבחוץ היה קפוא אז באמת היה צריך להפשיר חחח)

אם היינו מגיעים לאירוע המוני אפילו בחוץ - הוא רצה לחזור הביתה.

בכלל היה לוקח לו זמן להתרגל.

וגם לחלק מהאחיות שלו לקח זמן להתרגל כשנפגשים עם משפחה. בסוף לאט לאט זה עבר והם גדלו ועכשיו זה פחות משמעותי.

כן יכולה להגיד שהוא רגיש. וכנראה זה בגלל זה התגובה שלו. 

את לא נשמעת תוקפניתתודה לה''

אבל אולי לנסות לא רק לספוג את הקושי שלו

אלא לעשות דברים אקטיביים שיקלו עליו

לחשוב מה יעזור לו להיפתח

אם מגיעים בני דודים להביא משחקים שהוא יוכל לשחק איתם

דברים כאלה...

זה לא הכיווןשושנושי

יש משחקים, ממתק שהוא מביא כדי לחלק ומלא תיווך

קשה לו להפשיר יש מקומות שזה בא לו יותר בקלות ויש מקומות שפחות.

אתם נשמעים אלופים!!!תודה לה''
לא אמרתי לא להפגישכורסא ירוקה
אנחנו מפגישים ודואגים שלא ישארו איתה לבד, ככה שזה גם מפחית סיטואציות בעייתיות, וגם במידה ומשהו נאמר אנחנו יכולים לשים גבול במיידי. כבר יצא לי להעיר לה מול הילד כי היא העירה לו משהו שמבחינתה היה בדיחה אבל הוא לא הבין ונעלב עד עמקי נשמתו כי אם זה היה משפט מאיתנו זה היה נזיפה קשה והוא באמת לא עשה שום דבר. 
וכן יכול להיות שזה משהו שקרה מזמןכורסא ירוקה
אין מה לעשות. פשוט לתת לו את הזמן ולהתעקש שגם היא תיתן לו. וגם אם יקח עוד הרבה פעמים לתקן את הקשר ביניהם, בסוף זה יקרה
איזה חמודיאורוש3
צריך לאט ללמד אותו שיח רגשי. הוא עוד קטן,אבל מלא דוגמא אישית. אני ממש מתרגשת לחזור היום לעבודה אחרי חופש, זה קצת מפחיד אותי כי התרגלתי לחופש. אני קצת עצובה היום כי..., היום ממש שמחתי בעבודה כי... לחשוף לחשוף לחשוף. לדעת שהוא ''מועד'' להתרגשויות משינויים ולדבר את זה. אני רואה שאתה קצת לא מרגיש טוב, אתה יודע שלפעמים כואבת לי הבטן כשאני מתרגשת? זה בסדר, בא נכין תה חם. זה לא שזה קסם. זה תהליך. היו לנו כמה חתונות קרובות בטווח של כמה שנים קרובות. אחד הילדים שלי היה פשוט מעלה חום. לפני החתונה האחרונה דברנו מלא על כמה זה מרגש ומה הולך להיות, המחזנו בבית את החופה. וואלה היה שמח והרגיש מעולה... 
יש בבית מלא שיח רגשישושנושי

יש לנו את הספרים של מקשיבים ללב ובאופן כללי הילד מבטא את עצמו מצוין.

הייתה גם הכנה, דיברנו על מה שיהיה, הכנו איתו את השולחן והסברנו מה יהיה מי יישב איפה וכו

אולי הייתה יותר מידי הכנה חח לא מצליחה לחשוב על בעיה אחרת.

וואו, איזה ילד רגיש!מתואמת

זו רגישות גבוהה מאוד, שאמנם לא קלה, אבל בהחלט יכולה להיות מתנה.

מציעה לך לקרוא קצת על "ילד רגיש מאוד" ועל "אדם רגיש מאוד". יכול להיות שתמצאי שם לא רק אותו אלא גם את עצמך... ויש דרכים להתמודד עם זה, אבל ההיכרות עם העניין היא צעד ראשון🙂

קראתי על זה קצת - בדיוק מה שקורה אצלנושושנושי

וואו, גדול עליי.

מרגישה מוצפת מכל כיוון.

רק התחלנו קלת, מחכים לתור לרבע

רק קצת קשיי קשב ובעיות התנהגות

ילד בן שנתיים עם קשיים כאלה, זה נורא מתוק

בגיל 4 קצת פחות.

אני רוצה להיות בת יענה.

אויש, חיבוקמתואמת

רציתי לכתוב לך את זה מהפן החיובי... רגישות גבוהה זו מתנה! נכון, היא באה עם קשיים בצידה, אבל מדובר באנשים ובילדים בעלי מודעות גבוהה לסביבה, שיכולה להביא אותם גם להיות אנשי חסד, אנשים קשובים בצורה לא רגילה, אנשים אהובים על הסביבה...

אני כותבת לך את זה בתור רגישה בעצמי (גיליתי את ההגדרה רק בשנים האחרונות) ובתור אמא לילדה רגישה אחת לפחות. ברור שיש בזה גם קשיים, גם בתור בוגרת אני מתמודדת עם זה, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על הרגישות באופן כללי, לא שלי ולא של הבת שלי, ועל האיכויות והכישרונות שבאים עם זה...

(ואחרי שאני מכירה רגישות מסוג אחר, שנקראת בשם אוטיזם, אני לגמרי מודה על כך שהבת האחרת שלי היא אדם רגיש מאוד ושמשם נובעים הקשיים שלה... כי עם רגישות גבוהה אפשר לעבוד, עם אוטיזם זה קשה יותר...)

בכל אופן, אני לגמרי מבינה אותך❤️

גם קשיים חיוביים הם קשיים, וקשה כשהכול נופל בבת אחת...

אבל אתם בתהליך של טיפול כבר, וזיהיתם את זה בגיל צעיר, ובע"ה הוא ילמד כלים שיעזרו לו להתמודד עם הקשיים ולנצל את כל האיכויות שברגישות!

מהההשירה_11

וואוו

לא ציפיתי

יש לך מושג למה זה כל כך מלחיץ אותו? איך הוא איתם?

מדהים איך הוא מרגיש כמוך מסתבר

ומדהים איך לפעמים אפשר לפתור בעיות רק על ידי דיבור

חיבוק ענק בטח את בשוק

נשמע לי שזה ההמון, לא הסבתארקלתשוהנ

יש לי ילדה שממש מתכווצ'צ'ת מהמון אנשים, גם אם כולם מוכרים. נכנסת לעגלה של אחותה וסוגרת על עצמה את הגגון. 

מכירה גם ילדון שהיה סובל מכאבי בטן קבוע כשהיו מגיעים אנשים.

מעודד לשמוע על הילדון שהיו כאבי בטן רק כשהיו אורחישושנושי

נפהלתי לרגע שככה יהיה לו בכל אירוע..

למרות שאני מבינה אותו כי גם אני לא מבינה טוב לפני אירועים.

דווקא בגלל שאני מבינה אותו, תמיד הייתה לי תקווה קטנה בלב שהילד לא יירש את החסרונות שלי  

דיייי...באתי מפעם

וואו, איזה רגישות יש לו.... כנראה הוא ממש חש סיטואציות.

חיבוק גדול.

תודה לה ' שזה לא משהו בריאותי, כי הבת שלי פעם היתה בת 3, כמו שתיארת (מידי פעם צרחות של כאב בטן, בא בגלים) וזה נגמר בניתוח.

ואני ממש זוכרת את השרשור הארוך על חמותך שלא מתארחת אצלכם וזה ממש משמח לשמוע שהיא באה והייתם בטוב!!! 

פוסטינור בהנקהתהילנה

יצא למישהי לקחת ומוכנה לשתף?

האם לצפות לתופעות לוואי מיוחדות? (יש לי היכרות עם הגלולה, אבל לא בהנקה)

ממליצה לשאול את המכון הטטרולוגי אם בכלל מותר בהנקהאמהלה

מותרתהילנה

וכבר לקחתי...

השאלה שלי בעיקר מה מצפה לי מבחינת דימומים ומחזור

הבנתי. לא חושבת שאמור להיות שונה... בהצלחהאמהלה
תודה לך!תהילנה
רק חשוב לי לכתובשלומית.
שאחוזי המניעה של הגלולה הזו לא מאוד גבוהים וככל שמתרחקים מזמן קיום היחסים היעילות פוחתת 
תודהתהילנהאחרונה

זה מה שיש לצערי. מתפללת...

אם יש לך טיפים נוספים, אשמח לשמוע

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחיאחרונה

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

אולי יעניין אותך