סיפור משבת, וקצת מחשבות על חינוך עצמיוהוא ישמיענו
עבר עריכה על ידי והוא ישמיענו בתאריך י"ז בניסן תש"פ 23:22

אני רוצה לספר על משהו שראיתי בשבת, והחלטתי שזה נושא מספיק חשוב בשביל לפתוח אותו כאן בפורום.

הסיפור התרחש בערב שבת האחרונה. החדר שלי נמצא בקומה גבוהה יחסית, עם חלון שפונה לבנין שממול.

תוך כדי התפילה, אני שר שירים של קבלת שבת, ותוך כדי אני מסתכל מהחלון. ואז הבחנתי בילד קטן, נראה לי לא יותר מבן שש (משהו כזה) נמצא שם ליד השולחן. לא בדיוק ראיתי מה קרה שם.. אבל קרה שם משהו כנראה. פתאום אבא שלו (כנראה) עבר לידו והוא נראה עצבני. ואז הגיעה אמא שלו והתחילה לנופף בידיים ממש בעצבנות- כביכול בחוסר שליטה כזה ולסמן לו לכיוון הרצפה, כנראה שבר שם משהו; אולי רק שפך. אז פתחתי את החלון, ושמעתי אותה (קצת רחוק אבל היה אפשר לשמוע) ממש צורחת עליו! והם התכופפו לרצפה כנראה לאסוף את השברים/ לנקות. והמשיכו לצעוק עליו ולנופף בחוסר רוגע.

מובן שסגרתי את החלון מהר, לא רציתי להמשיך לשמוע את זה..

אבל כאב לי על הילד. מאוד.

ולמה אני כותב את זה כאן?

אכן, אני מדבר על חינוך ילדים. אבל הסיבה שאני כותב את זה כאן ולא בפורום נשואים טריים,

היא בגלל שלעניות דעתי חינוך הילדים לא מתחיל אחרי שמתחתנים, אלא עוד הרבה לפני כן.

מה קרה פה? אמא שלא שולטת על עצמה- אבל למה היא לא שלטה על עצמה? (לפחות מזל שהיא לא הרביצה לו..) כי הילד הוציא אותה מדעתה? לא. כי היא לא עבדה על מידת הכעס. זהו. זה שהילד הוציא אותה מדעתה- זה סימפטום, זה לא הבעיה כאן.

אז זה מה שהילד רואה. לא רק עכשיו. התמונה הזאת עלולה לחזור על עצמה לאורך ילדותו, בטח אם זה לא משהו חד פעמי.

מה הוא רואה?

אנחנו נוטים לעיתים לזלזל במקרים כאלה, כי הם בסך הכל 'מעשים קטנים'. צריך לזכור שאצל ילדים הרגש הרבה יותר חזק מאצלנו, ילדים זה הדבר הכי עדין בעולם. וההשפעה החיצונית עליהם היא עצומה.

זה בכלל לא צחוק. אנחנו רוצים לגדל ילדים קדושים, שידעו כמה הם נשמות גדולות וטהורות, בראש ובראשונה שיעריכו את עצמם. ילדים נושאים עיניים למבוגרים, בטח ובטח להורים שלהם. כשזה השדר- זה אומר לילד, אני אפס. לעיתים ההורה יכול לומר בכעס משפט בסגנון הזה: "שוב פעם עשית את זה? אתה אף פעם לא מסוגל לשבת בשקט ולא לשבור דברים!" . מה הילד קולט? אני אפס. אני אף פעם לא מצליח לא לשבור דברים (או לשפוך או מה שזה לא יהיה). ילדים זה פיקדון. ואנחנו כהורים לעתיד צריכים לדעת לשמור עליו כמו שצריך.

אין ספק, יהיו ודאי כאלו שיאמרו- "אה, תמיד יש אנשים כאלה. לא צריך להתרגש, לא צריך להפוך זבוב לפיל".

אז דבר ראשון- לא כל מה שנכתב מיועד לכולם (תסמונת טוקבקיסטים ידועה..). יכול להיות שהתוכן אכן לא שייך למי שמגיב תגובה כזאת. מי שלא רואה ערך- יכול להיות שאכן מה שכתבתי לא מוסיף לו ערך, אשריו ואשרי חלקו. בראש ובראשונה כתבתי את זה לעצמי, כדי לתת לזה ביטוי. עבורי זה נושא שחשוב לי לשנן.

דבר שני. נכון. המקרה הזה הוא מקרה פרטי. אבל המסר שלי הוא לא המקרה הזה ספציפי. המסר שלי, הוא שעכשיו זה הזמן! עכשיו הזמן שלנו לעסוק בחינוך ילדים. לחנך את עצמנו, להשתלם במידות הטובות. לדעת לשלוט על הכעס שלנו, על מידת הסבלנות שלנו, על האכפתיות, מידת הוותרנות, הענוה ושאר המידות הטובות. זה לא יגיע בהמשך!

יש אנשים שחושבים שאחרי שמתחתנים קונים ספרים על חינוך ילדים וזה מספיק. בוודאי שזה דבר חשוב מאוד, לדעת את השיטות כיצד לחנך את הילדים בצורה המיטבית. אבל שיטה זה בסה"כ סדר, מה קורה כשהילד מוציא אותנו מהסדר? חשוב שנהיה אנשים טובים בעצמנו. שיטות חינוכיות כאלה ואחרות לא יכולות לחפות על מה שיש לנו בפנים, ודאי לא לאורך זמן. אם ח"ו הלב שלנו לא טוב- זה יתגלה. וזה יכול להיות בלתי הפיך לילד. שמעתי מספיק סיפורים בנושא, הורים לא מחונכים, שלא מבינים למה הילד שלהם לא מחונך, או יותר גרוע- הוא יותר מדי מחונך בקטע שהם דחקו לו את כל הרגשות. "ענווה פסולה", תחושת אפסיות של הילד. הפוך מ"בשבילי נברא העולם".

אז סליחה על ההפחדות, אני מתנצל. אין כאן מטרה להפחיד. אבל עכשיו יש לנו ב"ה הזדמנות להיות ערים לזה, עכשיו אין דייטים ואפשר לקחת את זה למקום של בניה עצמית. בראש ובראשונה להתבונן- רגע, כעסתי עכשיו. למה? מה אפשר לעשות כדי לא להגיע לזה? אולי כל פעם שהוא אומר לי את הדבר הזה- לחשוב שהכוונה שלו היא כזאת וכזאת, אולי משהו אחר. כל אחד ע"פ אישיותו המיוחדת. ובכל מידה ומידה שאנחנו מוצאים בעצמנו.

לפני שמתחתנים- לפני שעושים שלום בית וע"י זה השראת שכינה- צריך שלמות פרטית. להתאמץ כמה שיותר בעיקר במידות העיקריות- הגאוה והכעס, וכנגדם- הענוה והסבלנות. הלל הגיע למדרגה הזאת של "הוי מתלמידיו של אהרן אוהב שלום ורודף שלום וכו' " בזכות מידת הענוה. השלום זה תוצר של בניה עצמית.

"איזהו אל זר שיש בגופו של אדם הוי אומר זה יצה"ר".

שנזכה להיות בני חורין באמת.

חג שמח!

כתבת יפה, ונכון.איכה
(השתדלתי להחזיק מעמד את כל האורך..)

אבל רק רציתי להאיר -

שלהיות עם הילדים סגורים בבית מביא לאתגרים לא צפויים, שגם למבוגרים יכול להיות קשה להתמודד איתם. (בלי קשר לעבודת המידות שלהם, ואם לנו כבר מתחיל להיות קשה. אז להורים פי כמה)

ועוד משהו, ראית קטע קטן ממציאות חיים.
יכול להיות שהם התרגזו אחרי עשרים פעם שהבליגו.
או שזה ממש לא נקרא כעס אצלם אחרי העבודה שהם עשו.
וגם - נשים נתונות להשפעות הורמונליות שגם גורמות לפתיל קצר.קרן-הפוך
גברים לא יבינו את זה.
אני לא קונה את המשפט הזהברוקולי

ושונאת שמנפנפים בו. 

נכון.איכה
למרות שזה לא פותר אותם מעבודה על המידות, רק מעביר את זה למקום קצת יותר מקבל.

אבל לילד אין את ההבנה הזאת ואנחנו צריכות להשתדל שדברים כאלו ישאפו לאפס.
הבנתיוהוא ישמיענו

האמירה "ככה אני" זו אמירה מאוד יפה, וזה אחת ההמצאות הגאוניות ביותר של בני האדם.

ככה אני, כלומר אני לא צריך להשתנות. איך שאני זה הדבר המושלם ביותר.

אני לא מכיר דבר כזה ביהדות שאדם לא יכול להשתנות. בדתות אחרות כן, אחרי שהם התייאשו מתיקון עצמי.

זו לא סיבה לנהוג באלימותחופשיה לנפשי
לא מילולית ולא פיזית כלפי ילד נקודה
מסכימה איתךברוקולי

התוכן מאוד יפה 

אפשר להסתכל לסיפור שהבאת 'כמשל' להמשך דבריך 

ובאמת לא מסיקים גם בתקופות מאתגרות וגם כשלא יודעים את כל התמונה 

נכון. אז יש לנו עוד הרבה על מה לעבוד.והוא ישמיענו

אני בטוח שבבתים של גדולי ישראל כיום, לא מתנהגים ככה.

והם לא נולדו גדולי ישראל. הם עבדו על המידות שלהם.

משהו על הגדולי דור -איכה
יש לנו שתי משפחות, מכרים שלנו, שבשתי המשפחות הבעלים דיינים.
והנשים שלהם חברות שלי, מי יותר ומי פחות.
ושתיהם מדהימות ויש המון מה ללמוד מהם, במידות ובכלל.
אבל,
אחת, מושלמת. בת של רב גדול יחסית בציבור. תמיד הילדים מתוקתקים, גומלת חסדים מיוחדת וכו'.

פעם אחת, השכנה השניה, סיפרה לי שהבת של הרב אמרה לה שהיא אף פעם לא התעצבנה על בעלה. והשניה היתה בהלם - אף פעם?
והבת של הרב לא הבינה, על מה יש להתעצבן בכלל.

ומה לעשות, לאדם פשוט סיכוי קלוש להגיע לשם. כנראה שעבודת המידות של הבת של הרב התחילה ממקום הרבה יותר גבוה וקל לה להגיע לאידאה יותר מכל אחד אחר.

אז רק לשים לב, שההסתכלות הזו מוסיפה לנו ולא מייאשת.
כי הכברת דרך שעשינו היא חשובה מאוד, לפעמים יותר מאיפה שהגענו.
ולמדוד את עצמנו ביחס לאנשים שנמצאים בשיא הפסגה, לא תמיד נכון לנו ומדויק.
לא אמרתי שצריך להיות כמו גדולי הדור.והוא ישמיענו
רק אני אומר שלפחות את הבסיס של מידות טובות אפשר לקנות. ילדים לא צריכים להיות שפני ניסיונות של אף אחד. גבולות אדומים זה אומר שאין מצב שעוברים אותם. בשום מצב. לא מרימים יד או קול על ילדים! גם אם נורא מתעצבנים... זה צריך להיות ברור. אם אם אין גבולות אדומים כאלו.. בעיה.

ואגיד לך את האמת, אני חושב שרוב האנשים בעולם מוותרים לעצמם. זה לא שזה מחליש אותם, זה שהם מנמיכים את הרף של עצמם. עם האמירה של לבדוק שזה לא מחליש אותנו אני מסכים בהחלט. אבל מאידך גם לבדוק שאכן עשינו כברת דרך וזו לא אשליה עצמית. כי לעיתים זה מה שקורה..

והעיקר השאיפה. אני בא לעורר את השאיפה בעיקר, לא בא להאשים אחרים. רוצה להוסיף שנהיה יותר מתוקנים.. זה כל המטרה שלי בפתיחת השרשור. אולי חטאתי בלדון לכף זכות. אבל העיסוק במה שראיתי זה לא עיקר הענין פה
ילדים הם שפני נסיונותברוקולי

לא במובן שתיארת
אבל הורים תמיד יעשו טעויות כי הם נולדים יחד עם כל ילד לתפקיד

כמובן שהדברים שכתבת נכונים וצריך לשאוף אליהם
בסדר אז זה בסה''כ סמנטיקה..והוא ישמיענו
אף אחד לא אומר שהורים לא עושים טעויות.
וכתבתי את זה כאן כבר בתגובות
צודקחלל הפנוי
רבינו אמר שילדיםצזה קודש קודשים.

עם זאת אין לדון וכו...

מזכיר סטנדאפ שראיתי מזמן.. עם קללות וכו אז לא שמתי פה חח
שניה..והוא ישמיענו

לדון לכף זכות לא אומר להתעלם ממה שרואים.

זה כן אומר להשתדל לפרש את מה שרואים בצורה חיובית.

למשל, למה היא צועקת עליו? אפשרות אחת- לומר שזה אקט חינוכי וזה טוב, ופשוט לא הבנתי את התמונה כמו שצריך.

אפשרות אחרת היא לבוא ולומר- החינוך שהיא קיבלה היה אחר משלי.

אני חושב שהאפשרות השניה היא יותר נכונה מבחינת לדון לכף זכות במקרה הזה. כי לדון לכף זכות זה לא להתעלם מהמציאות, אלא להשתדל להסתכל בעין טובה על המציאות ע"פ הכלים שיש לך. אם היו פה הרבה כיוונים של פרשנות- הייתי כנראה יכול לפרש את זה בצורה יותר טובה (הפרשנות הראשונה).

אם אתה רואה אתחלל הפנוי
האפשרות השניה בתור זכות אז יאללה . אם לא תמשיך לחפש
אגב אם הזכרת את ר' נחמן,והוא ישמיענו
מסופר על ר' שלמה קרליבך זצ''ל (שודאי היה מאוד מחובר לרבי נחמן מברסלב...) שהיה מאוד סובלני כמעט כלפי הכל. אחד הדברים שהוא הכי לא יכל לסבול זה הורים שלא יודעים איך להתנהג לילד שלהם.
יש בזה קצת סימן שההורים לא הבינו את המטרה של להביא ילדים לעולם. תסלחו לי על החריפות.. ככל שהמקום ממנו הרצון הזה לילדים מגיע הוא יותר טהור- היחס אליהם יהיה בהתאם. אין מה לעשות. טהרת הלב.
כשמחפשים בן או בת זוג- קודם כל- מידות, מידות, מידות. אם יש מידות טובות יש הכל. זה השורש ולשם הכל הולך
צודקחלל הפנוי
אמרתי לך שאתה צודק
בעז"ה שלא נגיע למקום הזה שאולי נצעק הילדים. ויותר מזה שאם נגיע לשם אז נדע איך להתנהל במצב
אמן! אשריךוהוא ישמיענו
מברך את כולם! בעז''ה
אני רוצה להאיר רגע הארה, להבהיר את עצמיוהוא ישמיענו

אני אדגיש שוב, כי לא בטוח שהובנתי כמו שצריך.

הסיפור הוא משל. הסיפור הוא לא הנושא.

הסיפור הוא בסך הכל הטריגר למחשבות.

הנושא פה- הוא עבודת המידות שלנו, כבסיס לחינוך הילדים בהמשך.

עזבו את הפרשנות שלי למקרה הספציפי- זה התעסקות ב'טפל'.

זה ממש לא משנה אם היא ספציפית אשה ולכן לא נכון לשפוט אותה, או שהמקרה שראיתי היה אחר. יכול להיות. אבל זה עובדה שיש דברים כאלה בעולם- נכון? אז זה כבר מצדיק את מה שכתבתי. שלא נגיע לזה.

לא צריך לדחות את המסר של הדברים בגלל פרטים כאלה ואחרים של הסיפור, וכדומה.

המסר קיים.

מגיב בזה גם לך-

@ברוקולי

יפה.י.על

תודה רבה על הדברים החשוביםadvfb

גם אם הדברים ידועים הם בהחלט מעוררים אותנו..

כמו "הרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן היין", כל משהו שרואים צריך להתחזק ממנו ולדעת להשמר ולהזהר.

לגבי המקרה עם האמא שכעסה. מסכים עם דבריך ומוסיף עליהם -

לאמא לא היה ביטוי למידה רעה של כעס אלא גם חוסר מודעות לחינוך.

היום חינוך זה תחום שבכלל לא מדברים עליו גם בחרה הכללית וגם בחברה הדתית.

תחשוב על זה שכל בנאדם בסופו של דבר יהיה הורה והוא צריך לדעת איך לחנך את הבן שלו. ואין כלל מודעות לזה שכל אחד צריך להיות בקיא בתחום.

מי שמודע לכל נושא החינוך ולהשפעה שיש לו על ילדיו הוא ידע לרסן את עצמו כשהוא משוחח עם ילדיו.

אבל מה שממש בוהק מדבריו ונכון - עיקר החינוך זאת הדוגמא האישית. ואת זה תמיד יש לשפר ובטח שעכשיו!

אני חושבוהוא ישמיענו

לעניות דעתי, שעם כל העיסוק בחינוך- בסוף כל עוד לא מחונכים בעצמנו- מודעות לחינוך לא תעזור.

אפשר להיתקל בזה למשל בצבא.

ראיתי לא פעם מפקדים, שאחרי כל ה'חינוך' והתודעה כיצד לחנך חיילים-

כל עוד הם לא מחונכים בעצמם- ההצגה עובדת לרוב. מידי פעם הם פשוט מאבדים את זה..

ולפעמים, ראיתי במו עיני, מקרי קיצון אמנם- אבל ברגע אחד אפשר להרוס אנשים.. עצוב, אבל זה ככה. אחרי זה אני לא הערכתי טיפה מהכבוד שהם הפנו כלפיי (לא כי אני אדם חשוב או משו.. משהו רגיל, בתור ביני"ש יותר גדול מהם).. הם איבדו את הכבוד העצמי שלהם. אין לו כבר כ"כ הרבה ערך.. וקשה לי לתת כבוד לאנשים שמשפילים אחרים.

לסגל לעצמנו דרכים חינוכיות זה להוריד את זה מרמת התודעה לרמת הלב. להפנים בתוכנו.

חינוך זה מעבר למה שאומרים היוםadvfb

תודעה של חינוך היא אורח חיים שלם...

חינוך זה לא לדעת איך להטיף לדברים מוסיימים אלא איך לחיות את הערכים ומתוך גם לדעת להושיט לאחרים אותם.

חחח בצבא יש הכי פחות חינוך ממה שחוויותי.

קיצר כמו שאמרת.

יפה! שנזכה והוא ישמיענו

יפה מאוד, תודה!ברגוע

רק רוצה להוסיף שעבודת המידות חשובה מאוד גם (או אפילו בעיקר) לקשר בין האיש לאשה, גם בלי קשר לחינוך הילדים.

ולפי מה שמספרים..רק אחרי החתונה אפשר לגלות באמת מה מצב המידות שלנו.

עכשיו בספירת העומר אין יותר מתאים מלהתעסק בתיקון המידות.

נכון. הארה חשובה ומועילה!והוא ישמיענו

חברים, המסר הכי חשוב פה.... עצוב שלא ראיתי שום תגובה כזומבט קדימה

זה לומר שלא תמיד אנחנו מבינים.

אני זוכרת את הפעם הראשונה ששמעתי על אישה שאחרי הרבה שנים נולדה בת ויום אחד היא אמרה, שיש פעמים שאנחנו רוצים לזרוק את הילד מהחלון.

עיני נפערו בתדהמה!

ואז פגשתי את מציאות החיים הזו בביתי.

אל תמהרו.

תתפללו שלא תגיעו לזה.

בכל זאת. אם אני מבינה את פרטי הסיפור אז בואו נשים לב.... ילד בן למעלה מגיל 6 (שכבר מגיל 3 זה לא מאה אחוז תקין) עומד על שולחן.

משהו שם נשבר.

הוא כן בוגר וכן מבין שלא עומדים על שולחן.

וזה מכעיס. מאוד. ומוציא מהדעת. והרבה פעמים נכעס אפילו מאוד.

למה אני אומרת את זה?

כדי שלא תתמוטטו כשזה יקרה לכם. וזה יקרה. כי אנחנו בני אדם נורמלים. ומניסיון חיי הרב אני מגלה שזה פשוט קורה בכל בית. לא צעקות? אז דברים אחרים שיכולים להתפרש כשלא טובים בלשון המעטה.

פשוט תקבלו את עצמכם ותדעו שבחינוך הדבר הכי חשוב בעולם הוא לתת לילד תחושה שהוא אהוב.

נכון. צריך לצמצם טעויות. אבל הורה שטועה ומתייסר ומתייגע בכל פעם שנופל למצב כזה, הולך להיות אומלל. והבן שלו... עדיף שלא יתייסר בשבילו. זה יתן לילד בריאות נפשית הרבה יותר משמעותית.

אל תדאגו לילד שסופג דברים מעין אלו כל עוד הוא בטוח באהבת הוריו.

זה חלק מהניסיון שה' נתן לו וזה רק יצמיח בו דברים טובים.

מבטיחה!

הערה אחרונה.... פגשתי כל כך הרבה נשים מיוסרות על המעשים שהן עושות מול הילדים שלהם.

זה לא נכון להתייסר. זה קורה לכולם! והמתייסרות הרציניות, פשוט משדרות לילדים משהו לא טוב. אדייק. הן משדרות לילד משהו רע. (אין מה לעשות, כולנו מתייסרים. זה חלק מהקושי בחינוך. ייסורי המצפון. ושאני לא ראוי לחנך ילדים וכו) תחשבו מה יותר קשה- שאמא כועסת עלי כי אני אשם או שאמא עצובה כי היא כעסה עלי- במילים אחרות שמתרגמות לרגש בקלות- עשיתי משהו רע אז אמא עצובה. כמו הדפוס של ילדי הגרושים- אני אשם שאבא ואמא התגרשו.

קראתי.והוא ישמיענו

אני רוצה לומר משהו על האמירה הזאת- 'תקבלו את עצמכם'.

זו אמירה נכונה מאוד, אבל גם מסוכנת מאוד. צריך לדעת לברר אותה, ולשים לב כל פעם מאיפה היא מגיעה.

כי אם היא מגיעה מהמקום של- אל תהיה קשה מדי עם עצמך, זו מעידה חד פעמית, אתה אדם טוב שרוצה להיטיב- מעולה. חשוב מאוד, שלא נתרסק מכל דבר קטן. שלא נאבד את הביטחון שלנו בעצמנו. לכל אחד מאתנו יש נשמה יקרה, ואני באופן אישי מאמין שרוב מוחלט של בני האדם רוצים לעשות טוב. זאת עובדה. אלא שלא תמיד יודעים כיצד לכוון את הטוב/ אל הטוב.

אבל אם היא מגיעה ממקום כזה שהמטרה שלו היא פשוט להגיד לנו שאנחנו בסדר כמו שאנחנו, שאין לנו לאיפה להתקדם. כמו שילדים אומרים אחד לשני ביומולדת- "אני מברך שתהיה כמו שאתה, בלי שום שינוי"- זאת אולי אמירה שספגנו בילדותנו ומשיטות פסיכולוגיות של אומות העולם במאות האחרונות, אבל זה פשוט מזיק. צריך לקחת את הגישה ההומניסטית וכדומה בעירבון מוגבל. תורה בגויים אל תאמין, חכמה בגויים תאמין. כלי עבודה- זה מצויין, תורות שמחנכות אותנו על המהות של האדם וכו'- ממש לא. הם לא ילמדו את עם ישראל על היחס הנכון לנשמה.

השאיפה היא- לתקן את המידות. שוב, בלי לחץ! אנחנו נקבל את עצמנו במובן של להגיד לעצמנו כמה אנחנו טובים. כי אנחנו באמת כאלה! אבל השאיפה היא לא לקבל את עצמנו כמו שאנחנו. בהחלט- יש לי נשמה עליונה, ואני טוב. ואני מתכוון לטוב גם כן. אבל אני רוצה להיות יותר שלם. אני רוצה לדעת לשלוט על הכעס שלי גם בימי קורונה. גם בימי איבוד עשתונות. גם כשקשה.

אני בטוח שבבתים של גדולי ישראל אין דבר כזה מחשבות של "אני רוצה לזרוק את הילד מהחלון". בשום מצב. זה מראה לנו שאפשר. אנחנו יכולים. לא חייבים לדעת את כל התורה בע"פ כדי לתקן את המידות. לא בשמיים היא לאמור מי יעלה לנו השמיימה וייקחה לנו".

אז האם זה נורמלי? אכן כן. אבל מי קובע את הנורמליות? רוב בני האדם על פני האדמה? אומות העולם שעובדים עבודה זרה? לא, לא העבודה זרה של עץ ואבן, עבודה זרה של כל הכועס כאילו עובד ע"ז, של גאוה ומידות מקולקלות.

סליחה שאני אומר.. אני רק באתי לומר שהנורמליות זה לא מדד לכלום. טבעיות שייכת לעולם הטבע, לא לעם ישראל.

ואדגיש- שח"ו מישהו פה לא ייפגע מהדברים שלי: 

ודאי שלא כולם כאלה!

אני חוזר ומדגיש- ב"ה בעם ישראל יש הרבה הורים נפלאים שדואגים באמת לילדים שלהם. ולפעמים מועדים מה לעשות.. קורה. אבל חשוב לזכור שעם כל זה שאני יודע גם אחרי שאני מועד לזכור את הטוב שבי, בד"כ אני טוב. אבל עם כל זה- לזכור את השאיפה. ולהתאמץ על זה.

השאיפה של בני אדם היא לא להיות מלאכים. אלא על ידי בחירה (ולא בריחה..) להתעלות מעל הדרגה הזאת. ישראל הם יותר עליונים ממלאכים.

אני מסכימה איתך לגמריקל"ת
ממש מסכימהפרח-אש

וכתבת יפה ומדויק

בחג דיברתי עם אח שלי. על כל הדברים שאין לי מושג מה יהיה איתי, (כי כרגע לא בקשר ולא יודעת אם ומתי יהיה הצעות ובגלל שאני רוצה להתחתן אז הרבה תלוי במה יהיה כי אולי לא רק אני אחליט ואין לי מושג איך יהיה העולם שלי עוד חצי שנה וכדו) 

המון דברים תכנים(מה יקרה בסוף שנת הלימודים, העסק שרציתי להקים,לימודים של תחביב שלומדת ואין לי מושג אם יהיה תועלת בהם בחיים שלי... כלמיני חלומות שהם בעיקר פיזים(=חומרי. לא משנה אם ממקור רוחני או לא),פשוט מהסיבה שזה הרבה יותר קל לדמיין ...

ואז הבנתי פתאום שבתוך כל הדברים האלה שאני רוצה ואין לי מה לעשות בנושא, מאחוריהם , יש רצון גדול לאווירה מסויימת ורמה תורנית מסויימת ומידות מסויימות והמון דברים שיותר קשה להגדיר אותם ולראות אותם מול העיניים כי הם פניימים ורוחניים...ובכל אלה יש לי מה לעשות .

ואין למה לחכות העבודה תשאר שלי גם שאהיה נשואה ואפילו יותר טוב לפני 

אין טעם לחכות שהדברים יצוצו גם ביננו כזוג או מול הילדים ...

ובשבת התחלתי ללמוד משהו בזכות זה 

נכון. ממש מסכים!והוא ישמיענו
השאיפה היא שנחיה בצורה מרוממת, כל אחד על פי עניינו. ואחרי הלבבות יימשכו המעשים- זה התכלית בסוף. מהפנים אל החוץ
ואו. מלא מחשבותkaparalay
קודם כל- תודה שהעליתי את הנקודה. זה באמת חשוב.

•אנחנו חושבים שחינוך מתחיל ברגע שהילד מגיע לעולם, ובאמת, כל זה מתחיל עוד קודם- בחיים של כל אחד מבני הזוג כפרטים, בפגישות וכו'.
גם כשעוד אין חיים בפועל יש בניה של התשתית.

•אולי גם זה ההבדל בין להיות דוגמה אישית לבין להיות אישיות לדוגמה (לדעתי זאת לא סתם סמנטיקה).

•גם יש סיפור. אני חושבת שזה על הרש"ר הירש:
זוג הורים פנה לרב על מנת לקבל ממנו הדרכות כיצד לחנך את בנם שהגיע לגיל שלוש עשרה. השיב להם הרב: "קשה להתחיל לחנך בגיל 13. מדוע אתם פונים מאוחר כל כך? ההצלחה החינוכית מותנית בהשקעה חינוכית כשהילד עדיין קטן. להבא, תפנו הרבה יותר מוקדם". חלף זמן, ושוב פנו ההורים לרב על מנת לקבל עצות לחינוך בנם הקטן, בן השש. השיב להם הרב: "כבר אמרתי לכם שאין לאחר את חינוך הילדים. מדוע התמהמהתם, מדוע המתנתם עד כה? חינוך ילדים צריך להתחיל מהרגע הראשון. להבא תבואו מוקדם יותר". חלף זמן מה, ופנו ההורים זו הפעם השלישית אל הרב, כאשר חיוך על פניהם: "שלום, מגיע לנו מזל טוב. נולד לנו בן, ובאנו לקבל הדרכות חינוכיות". הרב שתק, הרהר ואמר: "מאוחר, מאוחר! איחרתם לבוא. חינוך הבן מתחיל לפני הלידה. הוא מתחיל בחינוך ההורים עצמם. מי שמבקש לחנך את בניו בצורה ראויה, צריך תחילה לתקן את אישיותו, לקנות מידות טובות ולסגל לעצמו הרגלים נכונים. רק אז יש סיכוי שהוא יחנך את בניו בהצלחה. לא צריך להמתין עד ללידה. להבא, תבואו מוקדם יותר."

•אנשים כאן הגיבו לגבי המקרה הספציפי- ולגמרי בצדק.
אמנם עדיין אין לי ילדים, אבל יש לי אחיינים, ויש לי חברות עם ילדים, ואני רואה ממש קצת ממה שקורה בחיים ובבתים שלהם. ו-וואלה. זה קשה.
אני לא נכנסת להאם זה מצדיק תגובה כזאת או אחרת. אבל אני כן מאוד מזדהה עם האמירות שעלו כאן שדנו לכף זכות (אם לא אהבת את ההגדרה, אני אשמח לנסות לחשוב על ניסוח אחר..).
קל לי להיות חיצונית לסיטואציה ולהזדעזע. אבל אף אחד לא ערב לי שעם כל עבודת המידות שאני עושה אני אהיה טובה יותר מאחרים. באמת צריך לעמול בשביל זה מאוד קשה, ועדיין- זאת לא ערובה לכלום..

•סיימת באמירה שלפני שמקימים בית צריך שלמות פרטית.
אני מבינה ומסכימה שהפרט צריך לעשות עבודה לפני, אבל גם קצת מסתייגת מעניין השלמות. הרי אין לזה סוף באמת.. לא?
יש נקודה שנחשפתי אליה שמתקשרת בעיני.
דברים כמו שתיארת- קורים לפעמים.
אבל אחרי שזה קרה, יש עוד כמה פרמטרים שיכולים להשפיע.
למשל, סיטואציה שראיתי-
אמא שאחרי מעשה ניגשה לבן שלה, נתנה לו חיבוק, התנצלה על התגובה שלה ואמרה לו שהיא אוהבת אותו מאוד.
זה לא מוחק את מה שהיה, וברור שהיה עדיף שלא יקרה.. אבל אין לי ספק שהמעשה הזה היה משמעותי מאוד לכל הסיטואציה.
אני מקבל את התגובות על לדון לכף זכותוהוא ישמיענו
מאיך שהצגתי את הדברים וגם בלי קשר אנשים פה צודקים.

אבל הדגש הוא עלינו- בואו לא נצטרך שילמדו עלינו זכות, או שאנחנו נלמד על עצמנו. בידינו הדבר. ומוטב לעבוד על זה מוקדם ככל הניתן.
כמו שהבאת מהסיפור של הרש''ר הירש. תודה! לא הכרתי.

בקשר למה שכתבת על תיקון המידות שאין לזה סוף- נכון. אבל לצעוק על ילד ולעשות לו תנועות ומבטים אלימים- זה לא בסוף. זה בהתחלה. יש את הדברים שברור לנו שהם לא טובים בשום קנה מידה. לא ככה מחנכים ילדים.. ומי שלא יודע לחנך... במחילה. היית צריך לחשוב על זה לפני שהתחתנת. זאת דעתי. זה היה נראה מאוד אלים..

והאיזונים פה בתגובות הם חשובים מאוד, אני לא אומר שלא. אבל זה נראלי מובן מאליו... ברור שלא צריך להכליל וצריך לדון לכף זכות וכו'.. רק באתי להדגיש את המהות. כל הדברים מסביב נכונים אבל די ברורים. מה לעשות, אני לא יכול לכתוב את כל הצדדים שקיימים. אני כותב את עיקרי הדברים, איך שאני רואה את זה.. בגלל תגובות כאלה ואחרות משתדל גם להדגיש צדדים שונים לאזן את הדברים. אבל החשש תמיד הוא שאנשים ינצלו (או ישתמשו בזה) היתפסויות לדברים צדדיים כדי לברוח או להתעלם מהמסר. כי לא תמיד הוא פשוט לעיכול
...השתדלות !
לא קראתי את רוב התגובות, ורציתי להגיב, וקראתי את תגובת ההבהרה שכתבת...
דברים נכונים ויפים, באמת, פשוט חשבתי לי... שאולי הילד שובר דברים בכוונה. אולי. יכולים להיות הרבה דברים שם מעבר לשניות שראית. ואולי זה נכון לכעוס על הילד, בשביל לחנך אותו, להראות לו שזה לא נעים לאמא. ואולי זאת לא הדרך הנכונה, ואולי היא הגזימה בתגובה שלה. ובמה שכתבת אתה באמת מתייחס למה שאתה לוקח מהסיפור שגרם למחשבות שלך לצוף. רק אומרת שהחיבור בין הסיפור למסר הוא לא נכון בעיניי ולמען האמת עושה קצת עוול לאנשים האלה שהספקת 'להכיר' בכמה שניות מעבר לחלון.
טוב חברים.והוא ישמיענו
אני חוזר בי בקשר לסיפור עצמו.
סתם עין רעה שלי כנראה. השתכנעתי.
בכל אופן, תיקון המידות דבר באמת חשוב. כדאי לתת על זה את הדעת. אומר גם לעצמי

סליחה אם עצבנתי מישהו או פגעתי..

ו@ברוקולי מבחינתי את יכולה לנעול את הדיון.
ננעל לבקשת הפותחברוקוליאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

קלעת בולמה כבר ביקשתי

היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח...

בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון... 

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

אולי יעניין אותך