יש לי שאלה.. אם בא לכם לענות בכנות אני ישמח..אח בדם!!

כבר כמה זמן שהנושא שמעסיק אותי הרבה, והאמת שגם את הפורום זה – חברות אמת!

אז יש לי שלוש שאלות, נסו לענות בכנות זה נראלי יעזור לכולנו... (אפשר ומתבקש שגם מי שב"ה מצא מישהו לפרוק עליו, ישתף אותנו..)

1:מה אתם עושים בשביל להפתח לאחרים?

2:מה אתם עושים בשביל שאחרים יצלחו להפתח אליכם?

3:מה היה יכול לעזור לכם להפתח לחבר/ה?

אז אני יתחילאח בדם!!

ל1 ו 2: אני משתדל להביע יותר רגשות עם חברים, גם על חוויות, גם על דברים שעשינו/עושים ביחד ולחוד,וגם על החברים עצמם (שזה לפעמים קצת מפדח..). והאמת- אין לי מושג עם זה עוזר..(כתבתי בעיקר כדי לקבל רעיונות ככה שאני לא דוגמא טובה..)

לגבי 3: וואלה נראלי שמה שאני הכי צריך זה ביטחון בזה שהחבר באמת מתעניין במה ששיש לי לספר ולהגיד, ושהוא לא עושה את זה רק מנימוס... אולי זה  פשוט בגלל שאותי הרבה פעמים לא כ"כ מעניין.. לפחות לגבי חלק מהחברים..

לא מתיימר לענות אבל מנסה:הכתב והמכתב

תשובה אחת לשלושתם - מדבר! פשוט מדבר ומדבר ומדבר.... ולעט לעט מתרגל את האינטרקציה שלי עם אנשים... תוך כדי תנועה...

מדבר על מה? איך? נגיד לדבר מלא על כדורגל זה לא בטוח יעזוראח בדם!!

למצוא חבר לכל החיים..

אתה מדברהכתב והמכתב

ותוך כדי שיחה אתה מוצא שיש עוד דברים שמעניינים את הבחור.. וכככה מתרקם לו קשר.. יש עוד הרבה דברים באמצע, אבל לדעתי הדבר העיקרי שעובר כחחוט השני בין כל התהליכים זה השיח.

אני מדבר בעיקר על חברויות קיימות שעוד לא הגיעו לרמה שלאח בדם!!

פתיחות..

יש עוד משהוהכתב והמכתב

לא להפסיק לדבר, אבל מצד שני לפרגן מלא! לפרגן לפרגן, לא שיראה כהצגה, אלא לפרגן עד דברים אמתיים באמת!

אהה ורציתי להגיד למה אני שואל את השאלות האלה-אח בדם!!

קודם כל חשוב לי לכתוב את זה כדי להבהיר (בעיקר לעצמי) שחברות זה לא דבר פאסיבי, שרק החבר אמור לבוא ולהתחנן בפניך שתספר לו מה אתה עובר, ואתה מצידך לא תעשה כלום.. אז השאלה היא מה ההשתדלות שלנו לגבי זה..

דבר שני  'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם' אנחנו לא יכולים לצפות שכולם יקרקרו סביבנו ואותנו לא יעניין אף אחד.. וחוץ מזה, חברות זה דבר דו צדדי, חבר  אמיתי זה אחד שגם מעניין אותך מה עובר עליו! ועל כל בנאדם עובר משהו.. אולי מתוך הכאב שלנו אנחנו חושבים שכל שאר הניסיונות שיש לאנשים סביבנו הם לא משמעותיים, אבל אנחנו חייבים לזכור שהקב"ה מביא לכל אחד נסיונות שמתאימים בדיוק לו אז אין למה להשוות (אולי הקטע עם ההשוואה לא בדיוק נכון, אבל בחיאת, זה לא הנושא של השירשור..)

דבר שלישי- השיתוף פה של אנשים שונים יעזור לנו להבין איזה דברים יכול להיות שאנשים צריכים כדי להפתח/ לאפשר לאחרים להפתח אליהם. ככה נוכל לפתח את היכולות החברתיות שלנו,ולנסות דברים שאולי יעזרו לנו להפתח לאחרים ולאפשר לאחרים להפתח אלינו.

דבר רביעי – עצם זה שכל אחד יכתוב (גם רק לעצמו בלי לפרסם) לפחות קצת ממה שיעזור לוומה שהוא צריך, זה יעלה למודעות של כל אחד מאיתנו מה הוא צריך הרבה יותר מאשר בלי לכתוב, וכל אחד יוכל לכוון את עצמו כשהמטרה הרבה יותר ברורה...

(אגב זה מסודר יחסית לפי סדר השאלות אבל הכל נכון להכל)

סליחה על האורך.. זה פשוט חשוב לי.. אשמח מאוד שתזרמו ותשתפו בכנות..

תגובה...הכל עוד אפשרי
1. משתפת. משתפת. משתפת. רק שזה כבר לא יהיה חופר.... מחמיאה... אבל לא מתחנפת... זה סתם מרחיק .. ואני משתדלת להפתח גם לבנות היותר חלשות בכיתה...
2.אני די פתוחה, ככה שלא שמתי את עצמי בתווית של "קשה להשגה"...
3.אני בעצמי עדיין מחפשת🙃...
.נערך..בטעותואולי...
ואי נראה שאתה עוסק בזה הרבה.....שיהיה לנו טוב

1. לא יודע בא לי די טבעי ברגע שאני מרגיש מספיק ביטחון בקשר הוא עובר גם למקום עמוק ואישי.
2. משתף בדברים שקורים לי, כמה פעמיים פשוט ישר נכנסתי לנוסע הכי מהורכב אצל בני נוער דתיים (בנים תבינו לבד...), שאלתי ישר בפנים הרבה אנשים רק מחכים לפתוח עם מישהו...
3. שהצד השני יחמיא לי אני ירגיש ביטחון בקשר ויפתח...

בקשר לשלוש:הכתב והמכתב

אולי גם מחכה שרק תחמיא לו?

חח, משתדל... (:שיהיה לנו טוב

כן מעסיק אותי מאוד...אח בדם!!

וואי קשוח.. יפה לך שהעזת.... זה באמת נושא רגיש... (אם הבנתי נכון)

סתם כלמיני מחשבות...אור חדש.
עבר עריכה על ידי צדיקה וחסודה בתאריך י"ז באב תש"פ 02:02

אז לוידעת עד כמה אני יענה על השאלות, אבל בכללי באלי לכתוב כלמיני דברים על חברויות. זה נושא שמעסיק אותי ממש, ואני באמת לא דוגמא טובה כי אני ממש מסתבכת עם זה, אז קחו תדברים שלי בערבון מוגבל...
כדי באמת להיפתח למישהו צריך להרגיש בנוח איתו, וכדי להרגיש בנוח צריך קודם כל לגשש, לדבר על כלמיני דברים כאילו של היומיום (לימודים, תחביבים, תחומי עניין משותפים...) ולהבין תגישה הכללית של האדם כלפי, וברגע שאני מרגישה בנוח מספיק אז מתחילים לדבר על נושאים יותר רגישים ואישים, ואם הבנאדם זורם אז באמת יותר נפתחים אליו, חוצמזה להשתדל לדבר בכנות ולהחמיא, לפרגן, להרעיף אהבה... 
עוד משהו שצריך להבין זה שאי אפשר ברגע להתחיל לסמוך על בנאדם, אמון וקשר בונים לאט לאט, ואם זה לא נבנה ככה עלולים להתאכזב...

חוצמזה, צריך לחכות זמן עד שקובעים במחשבה שמישהו חבר שלי, כי אחרת עלולים להיפגע כשמישהו לא ממשיך תקשר בצורה רצינית, לדעתי צריך להבין מה הצד השני חושב על הקשר מבלי לדבר עליו בצורה ישירה...
כדי שאחרים יפתחו אלי אני משתדלת להראות להם עד כמה אכפת לי מהם, אם זה בהודעה כשהם חסרים, או סתם כשיש יום קשה לגשת להתעניין, וכל הזמן אומרת להם שאני פה בשבילם ושירגישו חופשי לדבר, וכמובן שגם משתפת וככה הם מרגישים יותר בנוח איתי, עוד משהו שצריך להבין זה שבעצם לא כולם מרגישים בנוח לדבר על כלמיני דברים, והגיוני שאני ארגיש בנוח לדבר על דברים אישים אם חברה ושאותה חברה לא תרגיש בנוח איתי, וזה בסדר, זה עניין של אופי, יש כאלו שלא מרגישים הכי בנוח לדבר על דברים אישים עם חברות וזה בסדר, זה לא אומר שהם לא פתוחים אלינו.  

ושיהיה בהצלחה!

יא אח תותך !חיים דבר יקר

1. תאמת שבזה אני גרוע... לא יהיה לי ביטחון עצמי כדי ללכת ולהתיישב מול מישהו סתם , אבל אם מישהו יתיישב לידי זה יתן לי סוג של אישור שהוא באמת רוצה לשמוע אותי ולדבר איתי , ואז אני כבר יזרום איתו כי הוא נתן לי סוג של אישור כזה ... 

2. אם זה חבר'ה שאני קצת זורם אתם  אני פשוט מתחיל לדבר על סתם חארטות . העיקר שיהיה דיבור .

ככה אני זורם אם הבן אדם כשהוא מתחיל לדבר בעצמו ואני זורם איתו .

3. אם פונים אלי, אם מראים הקשבה , התעניינות... שגם השני מדבר ולא כול הזמן מחפש שתענין אותו.

הא וגם , אם זה חבר שלא נמצא לידך כול עוד אתה מדבר על משהו מעניין ושיש לידך הרבה חבר'ה , אבל כשזה לא ככה הוא ילך ולא ינסה למצוא איתך שיחה .. 

מקווה שכתבתי ברור ( למה אני לא חושב שזה כול כך ברור אפאטי

וסחטיין על השאלה !קורץ

טוב לדעת שאני לא היחידחסר
1:מנסה למצוא סתם דברים לדבר עליהם ובהמשך לנסות להגיע לנושאים יותר עמוקים
ומנסה לשתף בדברים שעברתי או שאני חושב או מרגיש ותוך כדי מעודד את השני לדבר גם יותר על עצמו לא יודע איך זה מתקבל בצד השני...
2:מה שכתבתי וגם התעניינות סתמית כזאת אבל ממקום אמיתי והוא בוחר אם לשתף או לא.
3:אם מישהו ידבר איתי ויתעניין גם אם אין עוד חברה
ושיידבר איתי מרצון ולא שהוא סתם 'נתקע' איתיחסראחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך