צעירה ומרגישה מוכנהסנטה

איזה יופי שהרצון כבר קיים כל כךהיום הוא היום
עוד שאלה: האם מישהו/י רציני שאת מעריכה וסומכת עליו אמר לך שאת בשלה לחתונה? אם כן, זה עוזר. אם לא, כדאי להתייעץ עם אנשים כאלו שאת מכירה.
וממה תתפרנסו, מאיפה יגיע הכסף, חשבת על זה?קרן-הפוך
חתונה זה אכן לא רק שמלה ופרחים*אשתו של בעלי*
זה לא נגמר בלבשל/לאפות/לנקות.
בחורה בת 16/17/18 לא מוכנה בעליל למשימה כזאת.
סיימי תיכון,תלמדי אח"כ תחשבי על זה.
רצון זה לא מספיק בשביל חתונהקוד אבל פתוח
כאשר מתחתנים צריך לבחור בן או בת זוג ששלמים עם אותה הדרך, היית רוצה להתחתן עם דוס ואחרי שנתיים לגלות שהוא רוצה לחזור בשאלה. אם את דוסית, ואז מחליטה שנמאס לך מזל ח"ו, היית עוזבת בעל וילדים?
ב. כמעט כל מי שאני מכיר, גם אנשים מאוד בוגרים, גדלים בסביבה מאוד הומוגנית, לאחר התיכון יוצאים לסביבה יותר הטרוגנית (שירות לאומי/ צבא/ אקדמיה), עצם השינוי הזה בסביבה מלמד אותנו המון על עצמנו (ונתקלתי באנשים מבוגרים שעדיין נשארו בסביבה הומוגנית, רואים את זה עליהם).
ג. כלכלית זה משהו שהרבה יותר קל להבין, הסביבה לא מכירה בצורך של תלמידי תיכון להתפרנס, כך שבית הספר לא יאפשר לך את זה, העבודה לא תאפשר לך את זה, ובאופן כללי יהיה לך קשה למצוא אפשרות לג'נגלינג הזה. בתור סטודנטית זה עדיין מאוד קשה למרות שיש סביבה שתומכת בכך (האקדמיה מבינה את הצורך של סטודנטים בעבודה ויש המון משרות לסטודנטים באיזור של כל מוסד אקדמאי).
ד. בגרות זה לא רק אופי, אלא גם גיל, המוח מתפתח בקצב מסויים, לא משנה כמה זה לא מרגיש ככה.
ה. יש המון זוגות שמתגרשים אחרי חתונה בגיל צעיר, את לא רוצה להיכנס לסטטיסטיקה הזאת, ולא כדאי להגיד לי זה לא יקרה, כי כולם אמרו את זה.
יש לך מקצוע? אפילו זמני?משה
לא הבנתיקל"ת
נראה ליכי בשמחה תצאו.
תנסי לקרוא את זה בפיסוק אחר...
@סנטה, לגופו, תלוי אדם.
אם את סגורה על הדרך שלך ומוכנה להתמסר לבית,
על כל המחירים של ההחלטה הזו, יש מצב.
לא הייתי ממהר לקבל את ההחלטה הזו בגיל צעיר..
אני יודע שהתחלתי פגישות ממקום מאוד לא בוגר,
ושמח שהיום אני מגיע לבחור אשה ממקום הרבה יותר בריא.
אבל אולי אצלך זה אחרת, וראיתי זוגות שהתחתנו צעירים וטוב להם,
וכאלה שהכירו מאוחר ולא טוב להם.
שה' יכוון אותך נכון!
עונה את דעתיקל"ת
בהצלחה;)
הכללה גסה שבגסות,שמש בהירה:)
כאילו מש..אני לדוגמא בחורה בגיל תיכון שלא מוכנה לחתונה חד וחלק. יש לי שלוש חברות טובות מאוד! שהתחתנו בתחילת השמינית,ופשוט טוב להם! בסדר,בטוחה שיש שם קשיים מסוגים מגוונים,אבל טוב להם בגדול והם שמחות,שמחות לא פחות מזוגות שהתחתנו אחר כך. אז זו ממש הכללה.
שמחה זה לא מדד לבשלותקל"ת
מעבר לזה ששמחה זה לא מדד לבשלות*אשתו של בעלי*
אמנם יכול לקרות לכל אחד,אבל בגלל נישואין בגיל צעיר הסיכויים לבעיות מאוחר יותר,גבוהים יותר.
תחילת שמינית?44444
לא הבנתי מה יש להגידהפי
אם את מרגישה מוכנה בהצלחה
וואו כל כך מזדהה!!בשמחהה תמיד :)
וזה כבר מתחיל להיות מעצבן וקשה.. באלי כבר להגיע לגיל הזה!
מה בוער לך להתחתן
?קרן-הפוך
חח לא הבנתי את השאלהמדרשיסטית20
רצון טבעי, פשוט, בריא..
באמת באמת קשוח להחניק את זה לטובת דברים תכנים כמו להתאפס כלכלית ומקצועית על החיים.
יש רצון ומשיכה טבעית, גופנית, להיות זוג ביחד, עם על המשתמעקרן-הפוך
לא חושבת שלכל רווק יש תשוקה להקים משפחה, ילדים, עול פרנסה ואחריות כבדה כבר בגיל 18, עם על מה שכרוך תחת המושג הרחב ״נישואים״.
מסכימה. ועדייןמדרשיסטית20
הבעיה היא רכישת המקצוע ויכולת הפרנסה של בני הזוג.קרן-הפוך
יש מקצועות שמחייבים השקעה בלימודים כדי לרכוש מקצוע, וכדאי להשקיע בלימודים כדי להצליח, ויש מקצועות לימוד שלא כל כל מסתדרים עם לידות במקביל, וכדאי למנוע הריון עד לסיום הלימודים.
כן אבל המציאות היום לרובמדרשיסטית20
זה לא רק הסיבה הטכניתקל"ת
זו דעתי לפחות..
חושבת שזה סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדםמדרשיסטית20
אניקל"ת
נישאר חלוקות בעניין😏
אכן לדעתי לפני גיל 22 אין מה למהר להתחתן.קרן-הפוך
. סתם שתדעי שבציבור הדתי לאומי תורניה כמעט לא קורהה' אלוקינו
לאן ממהרים? מילא הזוג מכיר כבר זמן רב ולא רוצים למשוך.קרן-הפוך
רצון עמוק פנימי... לזוגיות.לבית.את יודעתה' אלוקינו
יש אחד שרוצה לברוח מההורים, אחד שרוצה ילדים,אחד שרוצה זוגיות, וכו וכו...... גם סיבות חברתיות, וכו....לא כולם מדייקים את הנישואין למצב כלכלי.גם, איך את יודעת שכשתהיי במצב כלכלי טוב באמת תמצאי זיווג? וכו וכו....
לברוח מההורים זאת לא סיבה להתחתןיעל מהדרום
צריך להתחתן בגלל מה שנישואים מביאים איתם: זוגיות, ילדים וכו'.
זה שזה לא האידיאל לא אומר שזה לא קורה..ה' אלוקינו
נכון, וזאת טעות. לזה התכוונתייעל מהדרום
דווקא כןקל"ת
אחרי שירות לאומי זה גיל 19-20 .. לא כמו שהיא כתבה והתכוונהה' אלוקינו
נכוןקל"ת
הבעיה היום סטטיסטית למצוא בעל לוקח כמה שנים.....44444
ככה שגם אם מתחילים בגיל 20 במילא לא ממש מגיעים לחתונה לפני גיל 22.
ההבדל הוא בעיקר מספר השנים שנשאר עד שמסיימים תואר.44444
היום מאד נפוץ שמתחיליםלצאת בערת בתחילת התואר.
כך גם אלה שמוצאות מהר יחסית עדיין מתחתנות באמצע- לקראת הסוף והרבה פעמים הלידות הם לקראת סוף התואר או אחרי שמסיימים אותו.
זה שונה מהותית מלהתחתן בסוף י"ב וללדת בתחילת תואר.
כל שנה כזו היא משמעותית מאד.
ואם חושבים על מניעת הריון ראשון אז נראה לי כבר עדיף להתחיל לצאת מלכתחילה מאוחר יותר.
אם כבר מכירים זה משהו אחר...
אני אגיד לך למה לא. כי קרן הפוך נשואהה' אלוקינו
וזו שכתבה את השירשור לא נשואה, והיא רואה את המציאות מבחוץ.
ועל זה ההבדל.
גם אני התחתנתי לפני תואר וכו' .להרבה זוגות הורים עוזרים נגיד.
פשוט שצריך לחשוב על הכל לפני , אבל לא לשלול. לא כולם מרגישים צורך לקנות דירה נגיד מהר או כאלה
אוקי, אז גם אני נשואהקורונה משמחה
ואני חושבת שמה שקרן- הפוך כתבה ממש לא נכון
או אולי לא ממש לא נכון אבל מאד לא מדויק
לכולם או לרוב בכלל
אפשר להסתדר אם הסיבות להתחתן הן נכונות
ובכללי זה די מעצבן אותי אלה שחושבים באופן מובהק שלהתחתן מוקדם זה -לא- ודאי לכולם.
פשוט לא נכון... צאו מזה
עדיף צעיר שמתחתן מסיבות נכונות ובריאות
מרווק שנתקע ורק מסתבך עם עצמו עם השנים...
כל עניין לגופו
לא נכתב אישית נגד אף אחד ומנצלת אם כך נשמע
פשוט זה מקומם אותי הדעות האלה......
ממני שהתחתנה מוקדם מאד(לפני השכלה)
ויש לה כמה ילדים
ומכירה עוד הרבה כאלה
וטוב לנו בחיים מאד ברוך ה' !!
כתבתי מתוך ראייה של אישה שמעוניינת לשלב קריירה מקצועית בחייהקרן-הפוך
אלא גם פיתוח קריירה מקצועית, מספקת ומעניינת.
ממש לא כתבתי רק בית וגידול ילדיםקורונה משמחה
יותר מאתגר אבל אפשרי
מאתגר . ואפשרי. קרן הפוך לא כתבה שלא אפשרי.ה' אלוקינו
יש כאלה. ברור שיש.
האם לכולם יש את הכוחות? לא יודעת..
לכל אחד יש סדרי עדיפיות. אחד יותר חשוב לו להתחתן , לשני יותר חשוב עבודה טובה, השלישי חשוב לו בית משלו בגיל 25, והרביעי להוליד צאצאים בעמ"י.
הכל הכל חשוב. השאלה לכל אחד מה הכי חשוב.
למה צריך להעמיס בית ומשפחה בנוסף ללימודי תואר ראשון?קרן-הפוך
אבל מלכתחילה לתכנן להתחתן בגיל 18-19, נראה לי מוקדם מידי.
מנסיוני (גיל 30+) וכמי שלמדה תואר קשה44444
אני כבר "ירדתי" מהעץ ממזמן.
ולא ראיתי הבדל ענק בין מתחתנות בגיל 20 למתחתנות בגיל 25.
בתור אחת שהתחתנה וילדה בתואר יש הבדל ענק בקושי של תואר עם ילדים ובלי. נשואים זה דווקא ה"חלק הקל"- בעיקר אם יש עזרה כלכלית מההורים. הקושי העיקרי- זה הילדים.
אבל..... בטווח של 10 שנים אחרי ובטח יותר ההבדל כבר הרבה פחות משמעותי.
מי שלא תשרוד את התואר עם ילדים בעיקר אם יש עזרה כלכלית הרבה פעמים לא תשרוד גם את הקריירה.
גם אצל חילוניות זה לא נדיר בכלל שהן "יורדות מהעץ" בזמן הריונות ושהילדים קטנים.
אני חושבת שהיום להרבה נשים, גם חילוניות הרבה פחות לחוצות קריירה.
והרבה מהן מלכתחילה ובמודע לא שמות את הקריירה במרכז.
בסופו של דבר להרבה נשים שהן לא בעלות אופי קרייריסטי מובהק ברגע שמגיעים הילדים כבר העבודה לא מגדירה אותם וטיפוס במעלה הפירמידה בכלל לא מעניין אותם ולמי שיש יכולת הרבה מחפשות משרות חלקיות (רק שכמעט אין....).
מי שממש קרייריסטית ובעל יכולות גבוהות לא באמת גיל החתונה יעצור אותן. לא חסר דוגמאות כאלה....
מה זאת אומרתקל"ת
חוץ מזה שגם גילאי עשרים זה צעיר. ועדיף צעיר כזה שמתחתן בנסיבות טובות ובריאות מאשר ילדה בת 18 שעוד תקועה בתיכון/שרות לאומי.
דווקא לא הזוי לי שיש בנות שמרגישות בגיל תיכון רצון44444
באופן טבעי זה הגיל להקים בית.
היום זה לא מתאים בעליל מהרבה סיבות אבל הרגש הכי טבעי ובריא.
אגב, אני התחתנתי בגיל בתחילת שנות ה-20.
גיל סטדנדרטי לגמרי בציבור הדתי וצעיר מאד מאד בציבור החילוני.
אבל שחושבים על זה לא בהקשרים חברתיים התחתנתי אחרי ששליש מתקופת הפוריות שלי עברה. והיו אחרי 10 שנים שאני נחשבת יחסית אמא- צעירה, בטח בציבור החילוני אני כבר אחרי 2/3 מתקופת הפוריות.
כשחושבים על זה ככה זה סתם נותן פרופורציות.....
ובאמת הכי הגיוני וטבעי בעולם שבת תרצה משפחה עם בעל וילדים בגיל תיכון.
רק העולם מורכב ולא הכל "הולך טבעי" וזה פשוט לא מתאים....
היית רוצה להכנס לחיי נישואים, הריון ולידה, בגיל 14?קרן-הפוך
כתבתי שהיום זה לא מתאים.44444
ואשה התחתנה הרבה פעמיים כשנתיים לאחר קבלת מחזור ראשון.
לפני 100+ שנה היה פערים גדולים בגיל התפתחות המינית אצל נשים במדינות השונות.
בארצות חמות- גיל 12
ארצות קרות (בעיקר אירופה)- גיל 16.
היום הגיל הממוצע ירד- בעיקר בארצות הקרות.
לפני 100+ שנה לא היה הזוי שנערה במרוקו או בעירק תתחתן בגיל 15 ונערה באירופה תתחתן בגיל 18.
מה שמראה זה רצון טבעי ונורמלי.
היום המציאות מורכבת וזה לא מתאים בעליל אבל זה לא סותר שהרצון בגיל תיכון הכי טבעי בעולם.
זה בערך כמו שמקבלים מחזור בגיל 12 למרות שהוא לא "שימושי" איזה 10-15 שנה לחלק גדול מהנשים.
נכון שלא מתאים לנו ללדת היום בגיל 16 המרהה סיבות אבל הגוף (והנפש) לא ממש מתאימים את עצמם למציאות החדשה....
לא הייתי רוצה לחיות כאישה בסביבה תרבותית שמחתנת בנותקרן-הפוך
נישואים בגיל מאוד צעיר לפני כמה דורות, ועדיין כיום בחברות נחשלות, נבעו מתרבות וסביבה חברתית פטריארכלית.
הנערה נמכרה לגבר להיות אישתו.
פשוט נמכרה.
נשים לא התחתנו מתוך בחירה בגיל 15, לא מתוך היכרות, אהבה, רצון חופשי.
גם אני מעדיפה לחיות היום ולא לפני 100+ שנים.44444
עדיין אני מאמינה שהרצון היה קיים גם אםמהסתכלות מערבית שלנו אנחנו לא מבינים למה אישה רצתה בכלל להתחתן לפני 100 שנה בלי קשר לגיל הנישואין.
גם לרצות לחדת זה לא הגיוני, בטח לפני המצאת האפידוראל אבל גם איתו. זה פשוט טבוע בנשים. רצון טבעי.
רוטקות מאוחרת באמת היתה כמעט ולא קיימת אז אבל נשים שלא הצליחו להביא ילדים- כן.
וכן אני בטוחה שלנשים היה קשה עם זה והרצון היה גדול גם בגיל 17. הכי טבעי בעולם.
ואו רצינית?מעריכה
לא, נכון?
זה מזעזע אותי.
זאת הסתכלות די מחפיצה אם לומר לך את האמת. מזכיר לי את מה שהאחייניות בנות ה13-16אומרות לי שזקנים בני 30 וצפונה מתחילים איתן. העיקר שיש צורת אישה?
ילדה זאת ילדה.
ילד זה ילד.
נערה זאת נערה. לא אישה.
ונער זה נער. לא גבר.
מה הקשר להחפצה?44444
אני הרגשתי את זה בשיא העוצמה אחרי הלידה של הבכור שהייתי סטודנטית.
פשוט המציאות היתה לי כ"כ הזויה.....
אני זוכרת שהיו לי צירים בחודש תשיעי באוטובוס בדרך ללימודים- שיעור נוכחות.
סבלתי בטירוף והגעתי על 4 לסמן את הנוכחות. יצאתי וקיבלתי הערה מהמרצה וזה היה לי כ"כ הזוי..... מצד אחד אני בהריון ומצד שני הרגשתי כמו ילדה בכיתה א' שמעירים לה שהיא "בורחת".
ממש התלבטתי אם לסוע לבית חולים רק בשביל האישור מבי"ח שזה קביל.
היתה לי חברה עם מקרה דומה בתחילת הריון שלא רוצים לשתף את כל הכיתה בשלב הזה שאת עוד רגע מקיאה פה מול כולם.
ואחרי הלידה- בכלל......
זה פורום שפונה לרווקים אז לא אפרט מידי אבל זה פשוט מצב הזוי.
מצד אחד את כבר מגדלת ילד ומצד שני את במקום בחיים כמו מתבגרת. אין הבדל ענק בין מה שעושה סטודנטית לנערה בחטיבה.
זה העולם המערבי ואין התאמה. כמו שכתבתי זה אולי הכי חזק בשלב הזה אבל זה לא נגמר גם בגיל 30+.
הגיוני שאמא תגיע ב-17:00 לאסוך ילד שהולך לישון ב-19:00- ממש לא לכל הדעות אבל זה המצב.
אגב פיזיולוגית אין באמת הבדל ענק בין גיל 16 לגיל 26.
אם כבר ההבדל בין גיל 26 ל-36 גדול יותר.
ולא הבנתי מה הקשר לגברים בני 30 שמתחילים עם בנות 13.......
אתקל"ת
התכוונתי למקום בחיים, למה שאני עושה ביום- יום44444
זה בדיוק העניין.
בגיל 23 הייתי בהריון ראשון (די סטנדרט בציבור הדת"ל) אני חושבת שלגמרי "הייתי שם" מבחינה פיזית ונפשית- בשלה והכל.
העניין זה ההתנגשות מול המקום בחיים של סטודנטית שצריכה להתנהל והיום- יום שלה דומה הרבה יותר לתלמידה בחטיבה מאישה אפילו עובדת (לא עבודת סטודנטים...)
ויש לי כמה ילדים והייתי בהריון בעבודות שונות.
ההתנהלות מול המעסיק היא התנהלות של 2 אנשים בוגרים על כל המשתמע מכך. אין הבדל ענק בין גיל 27 לגיל 40.
סטודנטית מתנהלת כמו נערה בחטיבה והיחס אליה כאל תלמידה- לא דומה בכלל ליחסי עובד- מעביד.
בא נגיד שבמקום עבודה- אישה בהריון לא תשקול בכלל ללכת לבית חולים על "שטות" רק בשביל שיהיה "אישור" מבית חולים ולא קופ"ח שהוא לא קביל.
זו התנהלות שמתאימה למורה- תלמידה בחטיבה ולא לאנשים בוגרים.
במקרה דומה במקום העבודה סוגרים דברים בצורה בוגרת מול המעסיק/ הבוס ומסבירים לו את המצב. עם אישור או בלי אישור זה עניין טכני במקום גדול לחישוב משכורת. במקום קטן- יחסי אמון בסיסיים.
ביחסי עבודה אף אחד לא יעיר לעובדת ש"מתחמקת" לשירותים ומלכתחילה לא צריך לבקש אישור מאף אחד.
זה אנשים בוגרים.
ברור שיש מעסיקים גרועים והכל אבל עדיין זה מקובל להתנהג לעובדת כאל אדם בוגר ולא כמו תלמידה.
אבל זה באמת דוגמאות ספציפיות.
העניין הוא חוסר הקשר בין המצב הפיזי , הנפשי למקום בחיים.
"הקפאת ביציות" והמצאות טכנולוגיות שונות ל"הארכת זמן הפוריות" לא הגיעו משום מקום. שהמציאו אותן בא נגיד פחות חשבו על רווקות שלא מרצון בגיל 30++ אלא יותר על הרבה מאד נשים בעולם המערבי שמרגישות את ההתנגשות הזו ורוצות "לפתור" אותה בהארכת זמן הפוריות.
אולי בישראל זה יחסית פחות נפוץ יחסית לעולם המערבי גם אצל החילוניות. אבל, במקומות רבים בעולם המערבי הרבה נשים רוצות לימודים, קריירה והכל.
כך שנשים בעצם נמצאות בגיל 30 באותו מקום בחיים שהסבתות שלהן היו בגיל 20.
אבלמה לעשות גוף האישה לא השתנה כ"כ.... ולא התאים את עצמו ואישה בת 35 במבחן הפוריות היא בכלל לא צעירה ובגיל 40 זה כבר זקנה. גם אם המקום בחיים השתנה מאד.
האידאל למצוא בעל אמיד ומפרנס טוב, ואת יכולה להתמסרקרן-הפוך
מאידך, זו היתה מציאות החיים בעולם הישן.
נשים לא היו משכילות, לא היו חלק ממעגל העבודה מחוץ לבית (אצל החקלאים - האישה השתתפה בעבודות במשק החי הצמוד לבית), וכל היום היו סביב התפקידים הנשיים המסורתיים - ילדים, בישול, כביסות, תפירת בגדים חדשים, סיפוק צרכיו של הבעל.
העולם המערבי, לטוב ולרע, קידם אותנו, את מעמד האישה בחברה.
ב"ה זכיתי בבעל הייטקיסט44444
לא לכולן זה מתאפשר.
ולא כל הגברים יכולים להיות הייטקיסטים.
ואני לגמרי הייתי רוצה לחיות היום ולא בעבר, בטח שונאת תפקידים נשים מסורתיים שכמותי.
רק ציינתי שב"ה עם השינוי המבורך במעמד האשה הגיעו שינויים שלא תמיד מותאמים לגוף האישה ונפשה.
לכן, לא הזוי שקיים רצון לנערה בת 16 או 18 להקמת משפחה כי זה טבעה רק שהיום זה רעיון גרוע.
אגב, זה נכון גם לגברים אבל אצלם ההתנגשות הרבה פחות "חזיתית" ויותר "זמנית".
בדיוק יצאתי לי לקרוא משהו דווקא בהקשר הגברי שהתורה כביכול לא מכירה במציאות של "רווקות מאוחרת".
אורח חיים שהתורה דורשת לא תמיד עולה בקנה אחד עם העולם המערבי. זה נכון בכלל וגם בהקשר הזה.
גם אצל גברים האתגר קיים. להתחיל לעבוד ב"רצינות" קרוב לגיל 30 זה לא מסתדר מהרבה בחינות עם אורח החיים שהתורה דורשת וגם לא להתחתן מעל 10 שנים לאחר התבגרות מינית....
כך זה קיים גם אצל גברים.
רק שאצל גברים זה קיים יותר בהקשר דתי ולא רלוונטי לכל גברי התרבות המערבית וזה עדיין מס' שנים נמוך יותר.
תודה לך על התגובה.. !כי הנשמה מאירה
תודה. מעלה לי כמה נקודות למחשבה.
מרגיש ליקל"ת
זה התפתח מזה שנתתי לגיטמציה לרכשות של בת בתיכון44444
וכן הרבה פעמים זה מגיעה לא ממקום רדוד ומיני שרוצה הנאה רגעית אלא ממקום טבעי ונורמאלי. כמו שאישה נשואה בת 30 תרצה ילד.
רגש טבעי ונורמאלי.
אני כמעט לא מכירה אחת שרוצהמעריכה
אבל כן חושבת שההורמונים בדומה למה שמתרחש אצל הנערים גורמים לרצון הזה
רק שאצל דתיים אי אפשר לממש את זה שלא במסגרת נישואין. אז רוצים להתחתן.
האמתכי הנשמה מאירה
האמת שכל הנושא הזה באמת באמת מורכב.
פעם שמעתי ממישהי שהיום לנשים נפתחו המון אפשרויות שלא היו בעבר. ובגלל זה יש המון בילבול והתלבטויות בהרבה נושאים..
יש היום סוג של 'ציפיות' מהחברה וגם אישה כלפי עצמה.
להיות גם אמא, גם מפרנסת (=רכישת מקצוע) , גם מפתחת את הכשרונות שלה
בגלל זה יכול להיות הרבה התלבטויות בשנים של גילאי 18-22 כלפי מה לעשות בשנים האלו.
האם להתחתן? ללמוד מקצוע ואז להתחתן?
להתנדב בשירות- ללמוד במדרשה- לפתח כשרונות- ללמוד מקצוע ואז להתחתן?
בקיצור יש המון שינויים במעמד האישה. וזה מה שיכול לגרום להרבה התלבטויות ובילבולים.
(אני מדברת אפילו על שינוי של דור אחד!! בדור של אמא שלי היו הרבה יותר עקרות בית!)
דווקא נהבדל בין הדור שלי ךשל אמא שלי44444
אמא שלי היתה בשנתונים הראשונים ששרות לאומי ורק שנה אחת התחיל להיות מאד מקובל. הרבה נשים שגדולות ממנה בפחות מ-10 שנים (גיל 70) הלכו ללמוד ישר אחרי י"ב.
בדור שלי התחיל ממש להתקבל עניין המדרשות ואצל אחיות שלי הקטנות (פחות מ-10 שנים) זה נהפך להחות נפוץ ממש.
גם נגיד בדור של אמא שלי הרבה למדו הוראה שאז עשו תעודה של שנתיים עם פחות שעות לימוד ולא תואר.
ככה שבגיל 21 התחילו את הסטאז' בהוראה (ומי שלא עשתה שירות- גיל 20).
אני ואחיות שלי בגיל 20 רק התחלנו תואר.
ההבדל המשמעותי הנוסף זו העבודה.
כשהייתי ילדה כמעט כל הנשים סביבי עבדו בהוראה ואולי עוד כמה מקצועות נשיים כמו עו"ס ואחות.
גם ההוראה היתה דורשנית הרבה הרבה פחות.
היום מאד מקובל שנשים עובדות בכל תחום שהוא.
זה פשוט לא נכון.מעריכה
מה שתיארת פשוט לא רלוונטי לעניין, כולנו נשאר קצת ילדים קטנים בכל גיל, אז מה?
פעם חיתנו נערות קטנות כי רצו להגן עליהן מפני עיני המוסלמים, מה שהיה פעם פשוט לא רלוונטי לעניין. מעמד האישה היה באשפתות, ראו אותן כמכונת הולדה ומכונה לסיפוק יצרים בלי להתייחס יותר מדי להתפתחות הרגשית שלהן, ברור שהחינוך משפיע בצורה דרמטית על מה שתחשוב הנערה שזה רצונה.
אם היה מותר לקיים יחסים בלי חתונה חותמת לך ש 90% מהבנות שחושבות שהן מוכנות להקים בית היו מוותרות על זה.
נערה צעירה, למעט נדירות, לא מוכנה להתחתן. כל שנה נוספת בגילאים האלה קריטית ומשנה את תמונת ההסתכלות.
מה הקשר לגברים שמתחילים עם נערות צעירות? כי הם רואים גוף ולא נפש.
"ראו אותן כמכונת הולדה וסיפוק יצרים"אבןגבירול
החובה בהלכה היא על הגבר לספק את היצרים של *אשתו*. כך היה ממתן תורה. (דין מורד/ת שקיים בשני המינים זה רק כשמסרבים לחלוטין, לא על הכמות).
"כל הממעט בתשמיש הרי זה משובח, ובלבד שלא יבטל עונה אלא מדעת אשתו" (רמבם). היום לא כל כך מורים את המשפט הראשון, אבל ברור שבכל מצב התנאי הוא השני.
הסיבה שחיתנו אותם מוקדם זה בגללאבןגבירול
שקודם כל בגלות אם לאבא היה כסף נדוניה הוא היה משתדל לחתן מהר ככל האפשר (כי מי יודע מה יהיה מחר ואולי אחכ לא יהיה כסף והיא לא תוכל להתחתן, יש תוספות שאומר שזו הסיבה שמחתנים מוקדם למרות שלפי הגמרא אסור לקדש אישה כשהיא קטנה עד שתגדל ותאמר בפלוני אני רוצה).
וזה התאפשר רגשית בגלל שלאישה לא היו תחומי אחריות שמי יודע מה דרשו בגרות נפשית, היא הייתה כל היום בבית ובגידול הילדים עזרה המשפחה המורחבת שפעם גרו בצמוד (הרב מלמד מדבר על זה בספר שלו בחלק על גיל הנישואין).
ולא צריך להחניק..שמש בהירה:)
כאילו במידה מסויימת כן?שלא תחשבו שאני משוגעת..פשוט יש היום הגזמות,זה כאילו,לא לא עד שאת לא נסגרת על עצמך 95 אחוז אל תחשבי אפילו על בעל..וזה כאילו,סורי,קצת לא מתחבר עם המציאות..יש כולכך הרבה זוגות מקסימים שהתחתנו בגיל 27 לכאורה סגורים על עצמם ואוי איזה באסה, גם הם השתנו,גם הם לא הסתדרו והיה להם קשיים. אז נראלי זה בעיקר מאוד סובייקטיבי לכל אדם,כאילו ממש..וכזה כבר העלו פה כמה פעמים את השאלות האלה ותמיד הרגשתי שזה לא באמת עוזר כי יש פה או הפחדות או תגובות נחמדות אבל שלא מכירות את הבנדאגם ששאל וזה כאילו חסר פואנטה כי אנחנו לא מכירים את הבחורה ששאלה,יכול להיות שהיא מתאימה מאודד ויכול להיות שבכל לא ויכול להיות שחצי חצי..
ושלא יצא ממה שאמרתישמש בהירה:)
שאני בעד חתונות וקרחנות בגיל 16,אני לא,פשוט אני גם לא בעד הכללות והפחדות ומבטים עקומים על אנשים שהחליטו כן להתחתן בגיל צעיר.
מזדהה... לפעמים מגזימים עם זהשוביה!
שעד שלא תהיי סגורה על עצמך, בשלה, בוגרת ומושלמת במידות וכו' את לא יכולה להתחיל.. וזה מוזר, ולא מציאותי בכלל. כי יש כאלו שהתחתנו בגיל 30 בלי בגרות או שלמות כלשהי... וההשלמה של האישיות יכולה לבוא רק עם הנישואין ולא לפני..
מה הלחץ?!*אשתו של בעלי*
אם את בשמינית, ואנשים סביבך אומרים שבאמת בגרות מתאימה וכונולד מחדש
עם הרבה תפילות והכנה ראויה. ושיהיה לך בהצלחה.
מחזקדעתן מתחיל
אני מכירה הרבה שהתחתנו מוקדם, ולכן יש ביסוס לדעתישיהא הכל נחת
כיום בגלל שהניסויים בנישואים היו כואבים, אחוז החתונות המוקדמות ירד משמעותית.
חתונה בגיל צעיר מביאה בעיות שלא נוצרות כמעט בחתונה שתקרה שנתיים אחר כך.
בעיות כלכליות זה דבר מאוד נפוץ בחתונה מוקדמת.
וגם אם את חושבת שההורים שלך מבוססים והם יעזרו לך, אז אני עכשיו יגיד לך שלתווך רחוק הורים שממנים את הילדים הם עושים נזק מאוד קשה!!
הנזק הוא פשוט תלות כלכלית, במקום עצמאות כלכלית שכמובן מוביל לחוסר יכולת, חובות ועוד דברים שלא כיף לחשוב עליהם...
אפשר להניח שתעבדו שתיכם המשכורת מינימום בתור התחלה אבל אח"כ זה יוצר בעיות בלימוד מקצוע שיביא יותר כסף.
מסיבה פשוטה, שאם שתיכם עובדים במינימום זה נראה הכנסה יפה, אבל אם פתאום אחד מבני הזוג מפסיק לעבוד בגלל לימודים, ופתאום ילד, ועוד הוצאות מבורכות ושמחות, פתאום מוצאים את חשבון הבנק שלנו בנימוס.
בנוסף לבעיה הכלכלית, בנישואים מוקדמים יש בעיה של חוסר עיצוב אישיות. שזה בעיה שמתבלטת הרבה בנישואים מוקדמים.
היא חוזרת על עצמה הרבה מאוד.
כל בעיה בנישואין יכולה להיות גם המוקדמים וגם הרגילים וגם המאוחרים, אם עושים את זה מוקדם מדי יש חשש שהנפש לא תדע להתמודד עם זה, כי אין מספיק בגרות...
הבגרות הנפשית, היכולת עמידה בלחץ, התמודדות עם משברים ועוד תכונות חשובות זה דבר שלוקח לו זמן להיבנות בנפש שלנו... לכן כדאי לתת לנפש להיבנות ולקבל את הכלים שהיא צריכה לקבל במהלך החיים.
לגבי המקרה שלך.
הייתי ממליצה לבדוק אם אפשר לחכות עם זה שנה- שנתיים. אם את שמיניסטים, וואלה סבבה להיכנס לקשר מתוך ידיעה שלא תתחתני בחצי שנה הקרובה.
וכמובן שיש מקרים של נישואים מוקדמים שעבדו מצויין, והם מאושרים, חייבים להיות זעירים ולהיות מלווים באנשים המתאימים לא טוקבקסטים של פורום לקראת נישואים וזוגיות. (אם כל הכבוד יכול להיות שיש כאן אנשים מדהימים, אבל כדאי מישהו יותר מוסמך) מישהו מבוגר ואחרי שאת סומכת על הדעה שלו
בהצלחה נשמה♥️
באמת הרוב התגרשו? מפחיד..ארלט
חייבת לומר שאני גם מסביבה של הרבה זוגות שהתחתנו צעיריםיעל...אחרונה
הרוב המוחלט נשואים. מבחוץ זה נראה שגם נשואים באושר. אז גם אני מכירה מקרוב.
אחת התגרשה, כי הייתה שם אלימות ( והיא הייתה בחברות איתו יותר משנתיים לפני החתונה... )
..עד עלות השחר.
היא לא אמרה כולםקוד אבל פתוח
טני מנסה להבין..... כבר כמה שנים שאסור להתחתן לפני גיל 1844444
כשאני הייתי לפני 15 שנה היה מותר להתחתן מגיל 17 אני חושבת, בפועל, בציבור הדתי לאומי מציאות כזו לא היתה קיימת אולי חוץ מבמעלה- לבונה וגם אז התחתנו בי"ב ואפילו לקראת הסוף.....
אפילו בגיל 19 התחתנו רק אלה שהכירו בדיעבד בסניף או בפעילות נגד הגירוש מגוש קטיף. וכד'...
איך כ"כ הרבה מתחתנים בתיכון?
החרד"ליות שהכירו בהיכרות יזומה לרוב הצעירות התחתנו בגיל 20. גיל 19- מעטות ממש, בדר"כ קטנות בשנתון.
אגב יש לי אחיות בגיל 20+ וחתונה בתיכון לא הייתה אפשרית וגם לא קיימת בפועל....
*כשאני הייתי בתיכון44444
..הללויה~
בתיכון שלמדתי זה לא מקובל כלל.
אך יש והיו לי לא מעט חברות שכן התחתנו בגיל 17~18 וזה לא היה חריג.
לא יודעת בת כמה את אבל כבר כמה שנים44444
לפני זה הגיל היה 17.
..הללויה~
ובכל זאת מכירה בנות שבשנים האחרונות התחתנו בגיל 17.
או שלא דרך הרבנות.
או דרך וועדת חריגות.
..הללויה~
ומתוכם זוג אחד שהתגרש.
ממש לא הרוב.
רוב מי שאני מכירה שהתחתנו בגיל הזה חיים ככה עד היום באושר ובשמחה~
בתור אחד שלא מוכן לחתונה גם כןאבןגבירול
אבל מסתובב הרבה עם נשואים אני יכול להגיד לך שלדעתי הסיכוי שאת באמת בשלה לזה נמוך מאוד. בלי קשר לפן הכלכלי (שבהחלט קיים) זה דבר דבר גדול מאוד. זו מחוייבות לא נורמלית שדורשת כוחות נפש מאוד גדולים.
תחשבי לדוגמה על זה שיש מישהו שאיתו את צריכה לפתור *כל קונפליקט*.כמובן שיש ויכוחים, אבל מתישהו מישהו צריך לוותר, או להתפשר, אבל שלא יהיה מצב שאתם בכעס אחד על השניה ליותר מכמה זמן - צריך להסתדר ביחד לכל החיים. זה לא נורמלי... יש לך חברה אחת שעברת איתה *כל משבר שהוא*?
בנוסף גם תהליך הבחירה חייב להיות מאוד מסויים כדי שתגיעי לבעל הנכון בשבילך. זה לא רולטה רוסית... את יודעת בכלל מה את רוצה בבעלך? מה חשוב לך ומה פחות, ולמה, ואיך כל דבר ישפיע בבית שלכם? וכמובן התרגיל הידוע: תקחי את כל התכונות שחשובות לך בבעלך, אחרי שחשבת על זה רבות, ותבדקי: האם את מקיימת את הדרישות הללו?
אני יכול לומר על עצמי שלמרות שאני לא בשל לחתונה עדיין, לפני שנה הייתי הרבה פחות בשל אפילו מעכשיו. אלו שנים מאוד משמעותיות ואנשים מאוד משתנים במהלכם, גם בעצמם ובהתאם לכך במה שהם מחפשים בבן/בת זוגם. הדעות שלי לא מה שהיו לפני שנה. גם לא המידות. ועבודת הבורא. ההתקדמות בשנים האלה מאוד משמעותית ופשוט אי אפשר לעצור הכל בשלב הזה ולומר "הגעתי לאישיות הסופית שלי, עכשיו נמצא את שותפ(ת)י לחיים".אני בטוח שעוד שנה תסתכלי על הפוסט הזה ותגידי לעצמך, "וואו! כלכך השתניתי והתקדמתי וחוויתי מאז! איך יכולתי לחשוב לפני שנה על להתחתן בכלל?".
נ.ב. כל מה שאמרתי פה זה אפילו על בני 18. לפי הכרטיס האישי את בת 16. קל וחומר כפול ומכופל.
נ.ב.ב. האמת המרה היא שכמה שזה קשה (וזה כן!) אין לך את האפשרות ההלכתית לקיים עכשיו קשר עם בן כשחתונה לא נראית באופק. גם אם זה חיובי לאישיות (וזה הרבה פעמים כן, למרות שיותר פעמים זה לא). חבל. אבל כנראה שלהתחתן בתיכון רק יגרום ליותר נזק. בע"ה עוד כמה שנים תכירי את גבר חלומותייך! ובינתיים תנסי להשתפר ולהתקדם בשבילן כמה שיותר, הרי מזווגים לפי המעשים ובע"ה אם תהיי טובת לב וצדיקה תזכי בבעל דומה.
נ.ב.ב.ב. למה נשים בכלל מחכות לקשר עם גברים? אני כל כך מבין מה אפשר לאהוב באישה! אבל אנחנו? חבורה של בבונים, בחיי...
חחחחחחחקל"ת
הרגת 

מדרשיסטית20
..בשמחהה תמיד :)
וואו ממש! 
![]()
![]()
^^^ארץ השוקולד
חח קורע!כי הנשמה מאירה
זה מה שיפה.. שזה משלים..
אבל מבינה אותך.. אין עלינו! D: D:
משפט אחרוןחופשיה לנפשי
האמת שגם אני לא מביןאולי בכלל
למה נשים נמשכות לגברים, אבל אשתי מתה עלי אז אני מאמין לה.
רק לגבי המשפט האחרון......44444
ובגדול, לרצות ללדת אחרי שיולדים פעם אחת זה הרבה פחות הגיוני. זה פשוט הטבע וההורמונים.
לא משהו הגיוני מידי.
טוב, קשר נישואין זה לרוב עם גבר דווקא לא?אבןגבירול
חחח.... תשובת הגבר
44444
אישה צטבעה מחפשת את אופי הקשר של קשר נישואין.
לא סתם הלכתית יש בעיה בשירת נשים לדוגמא ולא בהפך.
אישה יכולה לשמוע גבר עם קול מדהים ודוגמן- על אבל לא שם נמצא החשק- החשק נמצא באופי הקשר.
אצל בנות לדוגמא אפשר לראות כבר בגיל יסודי ובטח בשירות לאומי שאופי הקשר ביניהן שונה משל בנים.
אצל בנות אופי הקשר יתאים יותר לקשר בין אנשים נשואים.
כמה בנים יגיעו בגיל 14-15 לקשר עמוק של שיתוף כמו אצל בנות?
זה פשוט רצון לקשר מסויים.
יש הרבה בנות בתיכון ומעלה שמרגישות שרוצות קשר נישואין והרבה יותר מדמיינות את הקשר מאשר את הבעל.
גם החלק הפיזי נמצא הרבה פחות בדמיונות. לא שהוא לא קיים אבל הרבה פחות משמעותי.
מקווה שהצלחתי להסביר.....
מזכיר לי שהבת שלי אמרה לי על חברה שלה שהם חברות כ"כ טובות שהן הולכות לשירותים תמיד ביחד (לחדר לא נכנסות לתא ביחד).
הוא לא הצליח להבין את הקשר בין 2 חלקי המשפט....

אבל אם המטרה היא הקשר אז למה דווקא עם גבר?אבןגבירול
כאילו ברור שמהתחלה זה היה בצחוק כן? אבל אם כבר נכנסנו לזה...
גיל תיכון.. נראלי אמרו שמיניסטיתבשמחהה תמיד :)
בכרטיס שלה כתוב 16אבןגבירול
ובשלך אגב כתוב 15. למה את פה בכלל? הבלחיות המוגזמת...
בדרך כלל אני לא מתכתבת פה.. ;)בשמחהה תמיד :)
אבל ראיתי משהו שיכול לעניין, גם את הגיל שלנו.. אז החלטתי לראות... 
תשבי לשיחה עם יועצת האולפנה.העני ממעש
זה לגמרי תלוי בךאיזקוו
מבחינתי זה היה האופציה היחדה אז לקחתי אתזה ברצינות והתכוננתי הלכתי למאמנת שתעזור לי להתכונן יותר, למדתי המון בנושא בלעתי פשוט כל דבר שחשבתי שיכול לעזור לי. ואני חושבת שזה חובה אם את חושבת שזה הכיוון אז לגמרי לקחת אחריאות. חיי נישאין זה קשה ולפעמים עוד יותר כשצעירים ..
אני בכלל לא בטוחה אם כדאי לך להכנס לזה מראש.
בהצלחה !
הרצון הוא מאוד מבורך אבל באמת צריך בירור מאוד מאוד גדולאמא למתוקי
בס"ד
אני חושבת שבמיוחד בציבור שלנו צריך לעשות הפרדה בין רצון לקשר מאוד משמעותי עם בן זוג לבין רצון להתחתן ולהקים משפחה לכל המשתמע מכך.
אצלנו אין או לפחות לא "אמור" להיות קשרי חברות עם בני המין השני אם זה לא למטרת חתונה. וזה באמת מורכב וקשה, כי ב"ה שטבע בנו את הרצון הטבעי והפשוט הזה אבל פה צריך לעצור ולשאול, אני רוצה חבר. אבל האם אני באמת רוצה להיות נשואה?ולחשוב מה מתפרט מכך. - כמו אני לא יעשה שירות לאומי (אולי, כי צריך פרנסה), אני לא ילך למדרשה, אני צריכה להתחיל ללמוד (יש מי שיממן לימודים?) אבל גם לא החמצת הזדמנויות והפן הכלכלי אלא אני יכולה להתחייב רגשית? אני בנויה לבנות קשר זוגי שהוא כל כך שונה רם במעלה מקשר של חבר... זאת התמסרות מוחלטת.!!.
בעיני, בגיל של תיכון זה מוקדם מאוד, אבל מאוד!. יש התפתחות של אישיות וצריך לחכות עוד קצת (אפילו מבחינה כלכלית זה ממש לא מסתדר, וגם בעיני מבחינת תרומה כמו שירות לאומי). אני באמת חושבת שאת יכולה להישאר עם טעם של החמצה בחתונה בגיל כל כך צעיר. וגם - זאת התמסרות ובניה, זה באמת לא שמלה לבנה
תמשיכי לבנות את עצמך ולהתכוונן לכך ממש עוד מעט 
בהצלחה!!
רצון יפה מאד. להמתין..ד.
מעולה שאת רוצה להקים משפחה - יש בנות טובות מאד שזו ממש שאיפה אמיתית אצלן, יפה, אידיאליסטית וטהורה.
אבל כדאי להמתין, לפחות עד סוף התיכון - ולראות אז אם את מעוניינת להתחתן צעירה.
למה? כי דברים צריכים להבשיל. גם אם את מרגישה כעת "מוכנה", זה ממבט של הגיל הנוכחי. את עלולה עוד שנתיים לחשוב שאיך שראית את הדברים כעת, היה בצורה "צעירה" מידי (לא עצם הרצון, אלא ההתאמה בשלב הנוכחי). שזה ייראה לך "כבד" מידי, רק כי התחלת בגיל מוקדם ולא המתנת עוד קצת, זה לא טוב.
שמעתי ממישהי, שלפני כמה וכמה שנים, במחזור שהיא היתה באולפנה, היו שבע בנות דומני, שהתחתנו בסוף שביעית. "טרנד" כזה. הסוף היה שכולן התגרשו, חוץ מאחת שהבית שלה הצליח.
תמתיני, אל "תפזלי" לבנים שאולי מתאימים לפי דמיונך הנוכחי, תשקיעי בבנין כחותייך ומידותייך ולימודייך (יכול לעזור לפרנסה.. בפרט אם רוצים בשלב מוקדם), תטפחי את הרצון היפה הזה להשקיע בגידול משפחה - וכשיגיע הזמן. תתחתני בצורה טובה.
הצלחה רבה.
אני גם מאוד רציתיהעוגב
בשמינית באמת זה התחיל ממש להתחזק ולפגוש אותי בהרבה מקומות, ופחדתי שאולי תכל'ס אני רוצה חבר, ולא נישואים, אז ישבתי לשיחה עם אמא, ועם עוד אחות גדולה שהתחתנה בסוף שמינית, והתברר לי שהכיוון הוא באמת חתונה.
ב"ה התארסתי בשמינית והתחתנתי בסופה.
כיום נשואה בשמחה, ב"ה.
מה שחשוב לדעתי-
בירור עם אדם שגדול ממך בנסיון ובמידות.
תפילות.
מוכנות לעבודה קשה, לגמישות ולצמצום.
לא לוותר על הפיתוח האישי שלך בינתיים.
ב"הצלחה, בשורות טובות!
היי, זה אפשרי בתכלס.. אבל את צריכה באמת לעשות עם עצמך חושביםכי הנשמה מאירה
לדעתי חכי אפילו חצי שנה אחרי שמינית. באולפנה הכל נראה כל כך אחרת.
את תחת האחראיות של האולפנה.
כל הזמן עם חברות בגילך שדומות לך בהשקפה.
עדיין ילדה של ההורים.
את בתוך מעטפת, בועה.
כשיוצאים מהאולפנה הכל נראה אחרת!!
את פוגשת קצת עולם. ממש הגיוני שההשקפה שלך תשתנה או אפילו תתהפך.
לדעתי זה ממש מוקדם כיתה יב'.
קודם תבני את ההשקפה שלך, את הכיוון שלך בחיים.
תפגשי אנשים שהם שונים מהבית ומהסביבה שלך.
את הכיוון של המקצוע שלך.. תדעי פחות או יותר במה את טובה.
תכלס, זה פשוט בחירה שלך. את יכולה להתחתן.
אבל באמת תחשבי על - סיכון וסיכוי?
יש הרבה סיפורים על אנשים שהתחתנו מוקדם ובסוף התגרשו.
לא שווה לך לחכות קצת? לבנות את עצמך טיפה יותר? במיוחד שאת בגיל 16..
אני יכולתי להגיד בגיל 18 שאני בנויה מבחינת קשר. היום אני רואה שזה כל כך לא נכון!
כל כך הרבה דברים נבנו בי והשתנו.
קיצר אני מבינה את הרצון שלך, רצון הכי טבעי שיש... אבל לדעתי את מפסידה פה המון.
והחיים שלך יכולים להראות הרבה יותר טוב אם תתחתני בזמן שהוא באמת מתאים לך מבחינה אישיותית.
אחרי שתתפתחי קצת, תיבנה בך השקפה אמיתית (ולא של ההורים והמורים!!) , הביטחון בעצמך יגדל, תדעי יותר מה את רוצה, תדעי במה את טובה ופחות טובה.
זהו. שיהיה לך בהצלחה!
נ.ב. גם הקטע של קבלת החלטה- פעם קיבלת החלטה ממש גדולה בחיים חוץ מלעבור הקבצה, לבחור אולפנה? לא מזלזלת... פשוט זה משהו שכל כך צריך ללמוד איך מקבלים החלטה. וגם מקבלים החלטה אחרי הכרות טובה שלך עם עצמך. מרגישה שאת מספיק מכירה את עצמך בשביל להחליט להתחתן עם מישהו? (במחשבה שהחתונה תהייה לכל החיים)
בהצלחה!
הייפשוט אמת.
בעקרון איני קשורה לפורום הזה,
אך התגובה שלך עוררה בי משהו ואני מרגישה צורך להגיב.
תראי עשית כאן הרבה הכללות. יותר מידי...
ואני מניחה שההכללות שלך עלו מאמונה שאכן כך נראים הדברים בשטח ובאופן גורף.
את צודקת שאצל הרוב המוחלט של הנערות בגיל התיכון החיים מתנהלים בעיקר בחזית של אולפנא~חברות~סניף~ משפחה.
ואת צודקת שהרוב לא מגבשות זהות אישית, השקפה או דרך חיים בגיל הזה אלא יותר מאוחר..
וכנל לגבי לראות עולם ולהכיר דברים שונים מהסביבה הטבעית~ הרוב לא עושות זאת בשנות התיכון.
וכן גם ישנם בנות שההחלטה הכי משמעותית בחייהן זה אם לרדת מחמש יחידות מתמ או לא...
אבל אני יכולה לומר לך שיש גם בנות שאצלם הכל אחרת.
שה' יתברך מוביל אותן במסלול שונה מכולן,
במסלול מיוחד משלהן,
הן לא הרוב, הן אולי אפילו נחשבות למיעוט בעיני אנשים.. אבל הן לגמרי נוכחות.
אני בניהן.
ורבים מחבריי יעידו על כך..
זה לא נאמר משום התנשאות חלילה, אלא לשקף לך רובד שככל הנראה אינך מכירה.
אינני שוהה את רוב ימי ולילותי באולפנא,
למרות שהמקום בו אני לומדת מוגדר כפנימייתי.
אני מבקרת בפנימיה לעיתים אך את רוב זמני אני משקיעה בבירור עצמי אמיתי,
ובחיזוק האישיות שלי.
בדרך כלל מחוץ לכותלי האולפנא.
אני לא רואה לנכון שהאולפנא תנחה אותי בדרכי ותיצור לי את המסלול שאצעד בו, גם לא בשנותיי שם.
אני רואה חשיבות לבניה האישית שלי שאינה יכולה לקרות כשאני תקועה בין ארבעת קירות חדרי בפנימיה.
גם לאולפנא יש מרכיב חשוב בחיי,
אך אני מאמינה שצריכים להיות עוד עיסוקים מלבדה בכדי להכיר עולם.
אינני מובלת אחר השקפת הורי או מורי על עיוור,
בניתי את הדרך וההשקפה שלי ביזע ובעבודה קשה תוך הקשבה לתוכי
הכירות עם קשת רחבה של אנשים ומקומות
וחיפוש ארוך ומתיש אחר אמת.
הספקתי לראות ולחוות דבר או שניים עד איפה שאני נמצאת כיום,
דברים שגם אדם בן שלושים לא תמיד חווה בדרך החיים הקונווציונלית..
אני יודעת לקבל החלטות לא פשוטות בעצמי,
וגליתי לאחרונה אף את תפקודי במצבי לחץ קיצוניים.
רובם המכריע של האנשים הסובבים אותי אלו לא חברותיי לכיתה אלא חברות הגדולות ממני במספר שנים (חלקן גם נשואות) המהוות לי חברה עיקרית. וחלקן שונות ממני בצורה דרסטית בהשקפת עולמן.
אני יודעת במה ארצה לעסוק בעזרת ה' בהמשך חיי.
ואני מרגישה בטחון ואמת במקום שאני נמצאת בו כרגע ברוך ה'.
ברור שיש לי עוד מסע ארוך לפני~
החיים הם מסע עצום ומתמשך עד אין קץ.
אני אראה ואחווה עוד כלכך הרבה דברים
ואגלה עוד עולמות שלעת עתה לא זכיתי להכיר
ואני אלמד עוד ועוד
ואפתח עוד יותר את כישורי ותחביביי
ואולי אפילו אושפע מהסובבים אותי ולא אהיה בדיוק אותה אחת כמו שהינני היום.
אינני דוגלת בלצאת בגילאי התיכון במכוון,
במיוחד לא חודש~גג חודשיים, אירוסין וישר חתונה.
זה נראה בעיניי לא נכון ככלל ובמיוחד בגיל הזה.
אך אני מאמינה שיש בנות שכן פוגשות בבחיר ליבן בגיל התיכון, שלא במכוון.
והם עושים זאת בהשכל ובתבונה
בצורה בריאה ונכונה לשניהם
ובנחת (!!)
בלי למהר... כי אין להם לאן. הם עוד ילדים.
ואני מאמינה שזה נכון וטוב לאותן בנות, כמוני.
שלא מנסות לברוח מהבועה, מההורים או מכל דבר אחר בחייהן~
אלא פגשו את בחירהם בתוך מסע החיים ואיתם הן רוצות בלב שלם להקים בית ולחיות לעד.
והם עוברים מסלול לא פשוט יחד.. שזוג רגיל בתלם לא עובר רק מפאת גילה שלה..
וזה רק מחזק ונותן להם כוחות להמשך.
והבנות הללו שעוברות מסלול דומה יש להן השקפה יציבה ומוצקה שעל ידה הן יזכו להוביל את ביתן בעזרת ה'.
הדברים נכנתבו כנקודה למחשבה עבורך.
אשמח לדעת שקראת דברים אלו~
הרוב לא כמוך. וגם את לא יכולה להעיד על עצמך.ה' אלוקינו
ב"הצלחה.
ואיך כתבת? "אך אני מאמינה שיש בנות שכן פוגשות בבחיר ליבן בגיל התיכון, שלא במכוון.
והם עושים זאת בהשכל ובתבונה
בצורה בריאה ונכונה לשניהם
ובנחת (!!)
בלי למהר... כי אין להם לאן. הם עוד ילדים."
זוג כזה שלא ממהר כנראה יפול בנגיעה, והאם זהו לא שיקול?
את צודקת.פשוט אמת.
וזהו ניסיון לא פשוט כלל (אומרת לך מנסיון.)
אך איני חושבת שבגלל שקשה שמירת נגיעה צריך לרוץ וישר להתחתן.
כי חתונה זה לא רק בשביל המגע..
ויש תהליכים שצריכים לקרות לפני שמגיעים לשם.
ולא התכוונתי לצאת שנה~שנתיים.
יותר בכיוון של חצי שנה+-
לעניות דעתי.
היי, אמנם עברו כמה ימים...כי הנשמה מאירה
היי, את באמת נשמעת בוגרת מאוד.
אני לא חושבת שאני לא צודקת. כמו שאת כתבת.. רובן המוחלט של הבנות חיות ב-אולפנה-בית או משהו כזה.
לא תארתי מציאות קיצונית. גם מי שלא למדה בפנימייה בגיל תיכון רוב הבנות לא בשלות לנישואין.
למרות שיש הבדל בן בנות פנימייה לבנות בלי פנימייה. וגם כאלה שגרות בעיר/ישוב.
אני אישית ראיתי שבת שלמדה בתיכון בלי פנימייה בעיר יש בה משהו יותר בוגר. כי היא רואה עולם. ובדר"כ גם עובדת אח"צ.
אבל ככלל תיכון זה פשוט לא גיל שמתאים לזה! אפילו פיזית עד גיל 18 המח עדיין לא מפותח עד הסוף!
אז איך את יכולה בגיל 16 לרצות להתחתן כשאת יודעת שמשהו בתודעה שלך לא שלם? המח שלך פיזית לא בשיא שלו! יש לו עוד לגדול!
אני חושבת שזה פשוט אסור לך להתחתן בגיל כזה.
18 זה משהו אחר... אבל לעניות דעתי זה גם קצת בעייתי.. למרות שכאן יש יוצאים/ות מהכלל.
תודה על התגובה הארוכה רואים שהשקעת.. כתבת יפה. וכל הכבוד לך על המסלול חיים שאת בונה לעצמך. שה' ישלח לך הרבה כוחות עם כל מה שעברת.
שאני יבין את גם מתלבטת אם להתחתן בגיל כזה?
תודה לך על התגובה.פשוט אמת.
אינני מתלבטת..
אני יוצאת ברוך ה' עם בחור טוב, כבר תקופה לא קצרה
והכיוון ברור בעזר ה'.
מלכתחילה לא הייתי מתחילה לחפש ולצאת במכוון בגילי.
אך זה קרה, בהשגחה ממש ולא בצורה מכוונת מצידי~
ברוך ה'.
מאחלתכי הנשמה מאירה
מאחלת לך הרבה בהצלחה! בעז"ה נשמעת בוגרת מאוד לפי מה שכתבת... בעז"ה שיהיה בניין עדי עד.
בנחת ובשמחה 
אמן. תודה רבה (:פשוט אמת.
רק אומר ששהבדל בין "חברות" לנישואין הוא עצוםאבןגבירול
מהיכרות עם זוגות, אין פרופורציה אפילו בין האתגרים בזוגיות של "חבר-חברה" לבין נישואין. זה אפילו לא קרוב. חבר טוב מאוד שלי יצא עם אשתו שנה (כשהיה בן 20 וקצת כן? לא תיכוניסט) והם היו זוג יונים. התחתנו - פתאום זה כמעט הגיע לגירושין... למה? כי זה משא רציני מאוד מאוד.
אתה צודק לגמריי.פשוט אמת.
וה' יעזור.
(והבחור אינו תיכוניסט. גדול ממני במספר שנים. וזה גם משפיע..)
אני התחתנתי באמצע י"ב.משיח עכשיו!
הכל אפשרי, ואני שמחה שהתחתנו.
היום, עשר שנים אחרי, ואני נמצאת במקום מאד טוב בחיים שלי. עם תואר , עבודה, ילדים, בית משלי וכמובן- אהבת חיי.
תראי כאן מה הרב מלמד כותבשוביה!
תשמעי סיפור אישי שאני מכירהא112
אבל אחרי כמה זמן חברה של מי שהתחנתה גם היא השביעית בעקבותה התארסה. והשניה בכלל לא בשלה לנשואים
קיצר, אומנם יש בנות מעטות שכן מתאימות אבל זה לא יכול להיות גלובלי
ומה שלומן כיוםכי בשמחה תצאו.
בתור מישהי שהתחתנה צעירה1234אנונימי
גם אני הייתי בוגרת וחשבתי שאני מוכנה. אבל בפועל אני חושבת שבשנים אחרי התיכון מתגבשת הזהות עוד יותר וחשוב לתת לזה זמן ומקום. עם כל זה שחשבתי שאני בוגרת, יש עוד דברים שלא הייתי מודעת אליהם, ואם הייתי מחכה עוד קצת זה היה יכול להיות קל יותר.
אני כמובן לא מתחרטת, ממש לא.
אבל זוגיות זו עבודה. עבודה קשה ואת צריכה להיות מוכנה לעבוד קשה. לעבוד קשה על המידות, על תקשורת ועל הכלה של מישהו אחר. גם אם נראה לך שעכשיו את בשלה לזה, כדאי לחכות עוד כמה שנים כדי לחזק את עצמך ואת הזהות שלך לפני שאת מכניסה עוד מישהו לחייך.
סטטיסטיקה נטו -עוקר הרים
בקשר לזאת שרוצה להתחתן והיא נערהרעמסס
לא יודע מה הגיל שלך אבל אם זה בסדר מבחינת המדינה להתחתן בגיל שלך אז אל תקשיבי לכל הקשקושים האלה מה אם פרנסה והסכלה ותואר פשוט תתחתני והקב''ה שלוח פרנסה אחרי הנישואין וגם אחרי שבאים הילדים לעולם אז יש עוד יותר ברכה בפרנסה אני התחתנתי ככה שלא היה לי לא פרנסה ולא הסכלה כמובן ששני בני הזוג צריכים לעבוד עבודות רגילות
השאלה מה זה מוכנה...יעל מהדרום
זה מושג לא ברור.
לי עד היום לא ברור מה זה בדיוק אומר ואיך בודקים את זה (בת 31, נשואה 6 שנים).
אבל רק רצון לקשר עם גבר זה לא מספיק.
נישואים זה גם הרבה טכני מעבר לרגש.... זה יכולת לכלכל בית, לנהל בית, לגדל ילדים וכו'.
למהקל"ת
את צודקת.קרן-הפוך
מניח שיש גם מקרים קשים, יכול לדבר רק על עצמיא"י זה קשה
הרגשתי בשל לחתונה מגיל 16 בערך, ומגיל 17 זה כבר ממש בער לי. כן, שמעתי את כל הדרשות בעולם על כמה שזה מעלה את הסיכוי לגירושים וכו'...
התחתנתי קצת לפני גיל 19, ואני רוצה לומר שטוב לי. מאוד. (אני נשוי כ3 שנים, אב לילד ב"ה)
ככלל - אם זה בוער לך, תנסי לעשות כל מה שאת יכולה עכשיו כדי לדאוג שתהיי באמת מוכנה כמה שיותר מהר. תפעלי לרכישת מקצוע, תלמדי על נישואין מה שצריך (על זוגיות, על אישות ועוד), תתבגרי, תשקיעי את הזמן שלך בדברים טובים ומקדמים, ואל תעשי שירות לאומי ושנת מדרשה ושנת חיפוש עצמי ושנת פסיכומטרי וכמה קורסים מרתקים בצילום ואפיה.
זו דעתי,
מזהיר שאני בטוח שלא לכולם זה מתאים, ואני לא לוקח אחריות על טעויות.
בהצלחה,
את בתיכון בכיתה י' או י"ב?44444
כתבת שמישהו שאל עלייך פעמיים (אם הבנתי נכון...).
בן כמה הוא?
למה הוא שאל? לאיזו מטרה?
את גרה בחברה שנפוץ בה להתחתן בגיל 18-19?
זה מידע קצת חסר.....
את כרגע בפנימיה?
לא סתם אני שואלת..... אלו פרטים חשובים...
בכל מקרה המלצה ממש חמה מנחסיון כואב של חברות- כל עוד אין אופציה לחתונה בזמן סביר לא להתחיל קשר!!!!
זו המלצה חמה גם ממקרה של חברה שבסוף התחתנה עם החבר בתיכון והם נשואים היום מעל 10 שנים.זה פשוט עינוי!!!!
(והם אגב די "דוסים" ושניהם היו יחסית מאד בוגרים לגילם וזה היה חלק מהקושי).
לדעתי כל עוד את כרגע לא בי"ב תעזבי את העניין לגמרי. חתונה בקרוב לא רלוונטית גם ככה.
אם את בי"ב אז זה באמת מצריך בדיקה.
ולדעתי ממה חשוב "לצאת מהבית" לפני החתונה ולחיות עם שותפות בבחינת קשה באימונים- קל בקרב
לכן אם את בפנימיה זה יתרון אם כי זה לא כמו שרות לאומי או דירת סטודנטיות.
לדעתי לרוב בנות ה-18 היום זה לא מתאים (גם לא שאני הייתי בת 18) אבל יש יוצאות דופן.
בכללי הייתי מחכה מינימום שנה אחרי י"ב לפני שמתחילים לחשוב על זה.
ואגב הרצון הוא הכי טבעי ונורמאלי בגילאים האלה.44444
היום צהרבה סיבות זה לא מתאים בכלל אבל זה רצון נורמאלי וטבעי.
ובכלל בתור אישה בתרבות מערבית חווים הרבה "התנגשויות" כאלו גם שכבר מאורסים, מתחתנים, נמצאים בהריון ויש ילדים.
זו אחת ההתמודדיות שממש חווים אותם בשנות הפוריות. זה מתחיל בגיל תיכון.
הכי נורמאלי ולא הזוי ולא פעור בעיני כמו שלפעמים מנסים להראות לנו.
זה טוב שאת מרגישה מוכנהה-מיוחד
השאלה אם את באמת מוכנה
..הללויה~
תקפו אותך כאן מכל הכיוונים~
הרבה בהצלחה נשמה.
העיקר תקשיבי לתוכך, לליבך..
ותעשי דברים מתוך מחשבה וחיבור אמיתי וכנה לעצמך.
את יודעת יותר טוב מכולם מה נכון לך.
מוזמנת בשמחה גם לפרטי.
כדאי לעשות שיחהמנחם חפץ
עם אדם שיודע להעמיק ולבחון את הרצון הזה ואם לא עולה משהו חריג אז בהחלט אפשר ללכת בכיוון
בלת"ק, יש גם מוכנות כלכלית ומבחינת שלב בחיים שהיא חשובהארץ השוקולד
כלכלית: האם את במצב שתוכלי להתחתן ותהיו במצב כלכלי טוב מספיק שתוכלו להתנהל באופן סביר בלי להסתמך על אחרים או שתיאלצי להתחתן עם מישהו במצב כלכלי מסוים או לחיות בדוחק קשה?
שלב בחיים: אם מדובר על שלב של לפני לימודים, יש מקצועות שעצם כך שתתחתני לפני אומר שתצטרכי להוסיף שנה לתואר, איזה מקצוע תרצי ללמוד והאם יש לך מוכנות להוסיף שנה לתואר כדי להתחתן שנה מוקדם יותר?
עוד דבר: אם זה מדובר על שלב שלפני שירות לאומי, איך זה יסתדר עם שירות לאומי?
כדאי לחשוב על זה.
ואם מוותרים על שירות לאומי, זה יכול לפגוע בקשר עם חברות כי השירות יוצר מעגל חברתי מסוים ולפספס אותו בגלל חתונה זה מחיר מסוים.
השאלות הללו חשובות באופן כללי ולא רק אלייך באופן אישי. כמובן, כל הדברים הללו הם מחירים בטווח היכולת והאפשרות, אבל כדאי לחשוב עליהם.
(מניח שהתייחסו פה הרבה לנפשי)
וואו...התברזל!
אוקי, אז אני בגיל שלך, ובכ"ז יש לי קצת מה לומר...
אם את כבר בקשר או בכיוון (אמרת שמישו שאל עלייך, אנא עארף) אל תמרחי! או לחתוך או להתחתן.
מכירה כמה וכמה זוגות שהתחתנו בגילאים כאלה, בד"כ החתונה מגיעה מתוך הקשר (לדוג' איזה חמוד שביקש מאחותו - חברה שלי - לסדר לו מישהי, ורק אז גילה שהיא בת 15, אבל כבר היה ברור שהם מתחתנים...) ולא מתוך בל"חיות, סליחה על הציניות...
בגדול זה כאילו אם פתאום תקלטי תעצמך עם מישהו שאת רוצה שיהיה האבא של הילדים שלך, בטוחה בעצמך, שלמה, ואז תיזכרי שאת צעירה מידי - אל תשימי על זה (על כל המדינה וזה אפשר להתגבר...). אבל לתכנן את עצמך לזה בצורה מלאכותית זה נראלי פחות אמיתי.
קיצער, חזקי ואמצי! בכל מקרה לא להתייחס יותר מידי ברצינות למבוגרים, מה הם כבר מבינים?
מצאתי מקור חדש לגביי דיון עתיק שלי פהאני הנני כאינני
מאיפה המקור?פצל"פ
הספר 'אהבה' של הרב גינזבורגאני הנני כאינני
יפה, במיוחד לאנשי פרק ב' כמונו שכבר "ריאליים"מתוך סקרנות
ו"לא מתלהבים משטויות"...
הכי טוב זו מלאכית עם רגליים על הקרקענוגע, לא נוגע
אני לא אוהב את זה בכללמשהאחרונה
כלומר, ברור שיש בזה אמת ולא קטנה בכלל, מצד אחד. אבל המשמעות של זה היא שאני עכשיו צריך להגיע לקשר כשאני "מושלם" (או לפחות עוטה מסכה של כזה). וזה לא נכון, כי החסרונות שלי והדפיקויות שלי יצופו בקשר כל עוד הוא קרוב מדי. למעשה, זה במידה רבה מבוא למערכות יחסים קצרות ומתחלפות כאשר עולה פגיעות או חיסרון.
זה בסדר לרצות להשתפר כדי להיות בן זוג ראוי יותר. אבל זה לא בסדר לצפות "למושלמות". אנחנו לא. לעולם לא נהיה. מלאכים יש בשמים ואמא שלי טוענת שאם בן הזוג טוב מדי אז אלוקים לוקח אותו.
מקומות "חוויתיים" בבית שאןאני הנני כאינני
רעיונות?
חחחחחחחחחחחחחחחחח אין כאלה 😂צדיק יסוד עלום
חחחחח זה היה באינסטינקט שלי להגיב והתאפקתי
פתית שלגאחרונה
היה איתי בצבא מישהו מצחיק שגר שם אם זה עוזרנוגע, לא נוגע
זה נהיה טרנד?הפי
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא
התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה
קרה גם הפוךבחור עצוב
אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין.
תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam
אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.
היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.
ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.
לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…
התופעה שנקראת "גוסטינג"משה
נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.
נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה
בעולם הקלאסי זה היה הפוך.
יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
אף אחד לא דיבר דווקא על שגברים עושים את זהמבולבלת מאדדדד
הפי כתבה בלשון שנוח לה לכתוב, כי בזה היא נתקלה.
וכנראה בגלל ההערות המעצבנות של כולם פה בפורום (לא דווקא אתה) היא גם כתבה בסוף במפורש שזה מיועד לשני המינים.
תפסיקו להיות מעצבנים ולצאת מנקודת הנחה שהבנות תמיד נגד הבנים. זה ילדותי ברמות.
נשים עושות את זה גם וזה ילדותי ברמותהפי
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנות
מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).
" מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי."מוקי_2020
איך שלא מסובבים את זה,
זה אומר שהן עושות משהו לא נכון ( שזה -שונה- ממשהו שבאשמתן).
עכשיו אם אחרי שירגעו ויתאפסו, יעשו בדק בית ויגידו "אוקי, איך נמנעים מהקרקס הזה שאני מתפרקת בגלל בחור שאני בכלל לא מכירה" ויבצעו צעדים 1,2,3 שקרקס כזה לא יקרה יותר - מעולה. זה נקרא החיים. יש תקלות. משתפרים ומשתכללים לפעם הבאה.
אבל...אם הן יהיו עכשיו בחרדה או בהפסקה ויתנו כ"כ הרבה כח לצד השני...
אז ...אולי באמת עדיף שקודם יטפלו בעצמן יסודית כי בזוגיות אמיתית המצבים יהיו פי 8000 יותר מורכבים מזה.
אה עכשיו זה המשחקהפי
הוא לא התכוון בכוונהקעלעברימבאראחרונה
תזכורתadvfb
גם לגברים יש רגשות
סופריקה
נכון ומדוייקאדם פרו+
3>advfb
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום
תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים
קצת יותר רגישות
נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא
אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי מפורק מזה שלא התקדם
אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלום
חד משמעיתהפיאחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
כואב ממשארץ השוקולד
חבר יקרכל היופי
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
חולה עליךךךadvfb
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לבנותמישהי 1
הרגע בדיוק הגבתישפלות רוח
שבתמונה רואים א' ובמציאות מקבלים ח' הנה, עכשיו אני מבין בגלל מי. אז לא בנות, אל תקשיבו לה, גברים לא סובלים את זה.
ולגבי להפסיק לבקש תמונה-בעד, מסכים שאין צורך בתמונה גם מונע הרבה עוגמת נפש(משני הצדדים), וגם נותן צאנס אמיתי להכיר
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".