אני צופה מהצד בפורום הזה המון מזן והחלטתי להרים את הכפפה ולשאול לדעתכם-
מישהי שנופלת באינטרנט,לא מוותרת לעצמה ונלחמת בזה,מה שנקרא-תהליך..(עליות ומורדות)
זה אמור לעצור אותה מלהתחיל לצאת?
תודה על הכנות.
אני צופה מהצד בפורום הזה המון מזן והחלטתי להרים את הכפפה ולשאול לדעתכם-
מישהי שנופלת באינטרנט,לא מוותרת לעצמה ונלחמת בזה,מה שנקרא-תהליך..(עליות ומורדות)
זה אמור לעצור אותה מלהתחיל לצאת?
תודה על הכנות.
אם את מרגישה במאה אחוז שזה נובע מהחסרון של זוגיות אז אין בעיה להתחיל. (בנוסף אין צורך לומר לבן הזוג, זה לא עניננו*)
אחרת, זה יפגע בזוגיות אחר כך, ועל כן אין לך רשות לעשות עוול כזה, כלפייך וכלפיו, ולהפגש.
*זה לא עניינו כי חטאת לאלוקייך ולא אליו. כלפיו זה חטא ערכי-אנושי (אם יש דבר כזה) או קושי פסיכולוגי שלו לקבל את העובדה שזה נורמה שבנים, וגם הרבה בנות רואות פורנו. לדעתי הרוב לא רואים את זה כחטא אנושי, רק החלק הפסיכולוגי קשה, שילכו לפסיכולוג.
עם אותה סוגיה מבקשים מהם לא לדון על זה בפורום מעורב,
אז אני חושבת שצריך להשוות את הדרישה הזאת גם לבנות.
בהצלחה.
יש לציין שאין שום קישור נראה לעין ללשלוח בקשה להצטרף לפורום שלא עשני אישה/בת מלך, ולרוב משתמש חדש בפורום פשוט לא יודע איפה לשאול ולרוב לא יכול כי צריך להכיר אישית מישהו וזה מסובך. חוץ מזה - נכון שזה נושא שצריך בעיקרון לדבר עליו בצנעה. אבל מה היא תעשה? הרי צריכה גם דעות של בנים... בסופו של דבר הבנים הם אלה שהיא שואלת אם ראוי לצאת איתם, לא?
לא שזה מצדיק אבל באמת יש פה בעיה מסויימת.
בכל מקרה,
אין מקום לדון בנושאים אלו מצד שני המינים בפורום מעורב
שנית, האם פורום פתוח ולא מוגן הוא המקום היחידי בו ניתן לקבל מענה?
אני מקווה שהתשובה היא לא.
על קיום פורומים כאלה. ואני לדוג' לא מכיר אישית פה אף אחד, איך אני אמור להכנס לפורום הגברי בכלל.
אני מקווה שגם לניקים 'חדשים' יש אפיקים אחרים לפנות אליהם
אבל אני לא יודע... אני היום במצב טוב אבל לפי מספר האנשים ששואלים (והשאלה הזאת עולה כל כמה זמן באופן קבוע, גם אני שאלתי פעם) כנראה שיש פה בעיה מסויימת. הרי לאף אחד זה לא נעים לפתוח את זה מול כולם, ובכל זאת עושים את זה פה פעם אחר פעם. את לא חושבת שיש בעיה (גם בחברה שלנו וגם במבנה הפורום) אם אנשים מרגישים צורך לעשות את זה כאן? כנראה שלניקים חדשים באמת אין מקום אחר. ואולי גם לניקים ישנים.
לנושא הזה בשפע גדול
בגלל אופי הבעיה כל אחד בטוח שהוא היחיד איתה... לפחות היחיד ששאל כאן.
מלבד זאת, זה שיש חומר על זה פה זה רק בגלל שאנשים כבר שאלו פה, מה שלא היו אמורים לעשות לכתחילה אבל זה קרה. בעיות צריך לפתור מהשורש, לא עם פלסטר.
ולכן מקומם לא בפורום (בטח לא בפורום מעורב)
מה עם הנפש האומללה שפתחה את השרשור? איך היא יודעת מה לעשות עם עצמה?
ברור שהוא לא חייב, וברור שלכתחילה זה לא אמור לקרות. אבל יש פה רק סימפטום לבעיה מהותית - לאנשים אין איך ועם מי לדבר ולברר על זה בהקשר של השלב שבו מתחילים לחפש זוגיות. פשוט אין להם. פתחה את השרשור בחורה מסכנה שלא יודעת מה לעשות עם עצמה, אין לה את מי לשאול, יש לה בעיה והיא רוצה להתקדם ולמצוא חתן צדיק - מה היא תעשה? נכון שבהחלט לא מומלץ לשאול פה, אבל אם אין מקום אחר? איפה כן?
בעיה בדרך שבה החברה שלנו בנויה, אולי. אבל אם בגלל הבעיה המהותית מישהו כבר שאל פה, פשוט נשאיר אותו בלי כלום? שגם פה הוא לא יקבל מענה? יאכל את עצמו מבפנים? אולי הוא כל כך גרוע שלאף אחד אפילו אין תשובה בשבילו?
וגם לרב זה לא פשוט. יש לי נסיון בהתמודדיות מהסוג הזה, אתה לא יודע איזה סרטים בנאדם אוכל סביב זה. כמה פחד. חשש. שנאה עצמית. זה לא כזה פשוט.
ברור שנזק יהיה. נראה לך שאני תומך בזה שזה יהיה ככה לכתחילה? אבל יהיה נזק גם בלא לתת מקום לזה. אני לא חושב שזה יהיה כאן. אבל עד שימצאו פתרון פשוט להתעלם מזה זה גם לא פתרון, הרי בסופו של דבר יש פה נפשות סובלות. אז עד אז אולי עדיף שזה יהיה כאן בפורום שהוא בסופו של דבר אנונימי ומעבר לזה שבנאדם יודע שניק מסויימת היא בת אי אפשר להרהר/להטריד באמת אם הצד השני לא רוצה. אין תמונה ואין אפילו שם אמיתי בד"כ. ברור ברור שיש בעיה. צריך למצוא לזה פתרון אידיאלי. אבל בנתיים אין, מה עושים?
אבל יש אנשים שיש להם. לא לכולם יש רב צמוד. והורים זה פשוט לא רלוונטי לנושאים כאלה, אם אתה היית נופל בדברים כאלה היית אומר להורים? זה הדבר הכי מביך בעולם. אולי כן צריך לפני שעונים לשרשור כזה לשאול את הפותח אם יש לו מישהו אחר לפנות אליו. אבל אם לא?
ואני לא מסכים שעצם המענה כאן יוצר נזק. הנזק הוא בפגיעה בצניעות. אבל המענה עצמו פה ממה שראיתי מגיע מאנשים טובים עם רצון לעזור (יכול להיות שיש הטרדות הפרטי או משהו, אבל אני לא נתקלתי). אף אחד פה לא כתב עד עכשיו דברים שלדעתי הם מזיקים. כן היו אנשים שלדעתי התייחסו לחטאים בצורה לא מאוד אורתודוקסית, אבל בסופו של דבר הבנאדם מספיק חכם בשביל לראות את כל קשת הדעות במקרה כזה כי כמובן שלצד אלה מגיבים גם שמרנים יותר.
המושגים "נפילה בשמירת עיניים" ו"קשר גופני" הם לא פורנוגרפיה מילולית. בוא לא נסחף. כמובן שצריך לשמור על לשון נקיה.
ושוב גם אם יש ממי לקבל הדרכה לא תמיד הבנאדם מודע לזה או שהוא פוחד. זה באמת מפחיד! אני לא יודע באיזה חברה גדלת, יש מקומות שאצלם זה ממש טאבו... או לפחות זה הרושם שמקבל הבחור/ה (לגבי בנות טאבו ביותר חברות אפילו).
אחי אתה לא יודע כמה סבל יש למי שמתמודד עם דבר כזה וכמה פחד. באמת. אם לא עברת אתה לא יודע. לא שזה מצדיק כלום, אבל בנאדם שמפרסם דבר כזה כאן הוא בנאדם נואש.
אף שיש דברים נכונים במה שאתה אומר בא'. אבל לא ניתן לטעון לשלול טענת השני בגלל זה.
אני ברמה האישית, לא הייתי רוצה להעלות כל דבר בפני מישהו שאני מכיר.
זה באמת נושא טעון...
אבל יוסי, באמת לא אמרתי שאין בעייתיות. יש אבל יש גם בעייתיות לצד השני. יצא לי לדבר על זה עם חברים שהתמודדו לא אחת, אתה יודע כמה מתוכם אני הייתי הבנאדם הראשון שדיבר איתם? ואצל הרבה מהם גם היחיד... עובדה.
תודה שהערת את תשומת ליבי בעניין התיקון.
(שאגב אני לא מסכים שיש בעייתיות בעצם האנונימיות, רק במעורב)
אז צריך למצוא פתרון שמאזן אותם. להתעלם מהקושי לפנות לרב או מחנך שמכירים (שלא לדבר על הורה, שבוא אני אגלה לך סוד - הרבה פעמים מבין בזה מעט מאוד. זה דור אחר...) זה לא נקרא לפתור. זה פשוט להתעלם מחצי הבעיה.
הרבה מעדיפים אנונימיות כדי להמנע מבושה. האינטרנט הרי מפוצץ במקומות אנונימיים לשאול הכל, ואנשים שואלים גם על דברים מאוד אישיים. אתה קורא לכל האינטרנט משוגעים, אולי אתה המשוגע?
לצנוע. רק אמרתי שזה מראה על צורך נורמטיבי. לא שהמעשה נורמטיבי במעורב.
אתה לא יכול לומר למי שרוצה להתייעץ באנונימיות שזה לא שפוי, עובדה שזה המון המון אנשים. כלומר אתה יכול לקרוא לכל אחד איך שאתה רוצה, אבל זה די מגוחך.
אולי הגיוני יותר לשאול בשאל את הרב לפעמים, אבל לא כולם חושבים על האופציה (לכן בצעתי למטה לשים מספר/קישור לזה בשרשור נעוץ). ואנשים מרגישים בנוח לשאול את מי שנמצאים באותה סיטואציה אתם ואותו שלב בחיים, ואז גם שאלות של "הייתם פוסלים על זה" באות מאנשים שבאמת נמצאים בהתלבטויות. נכון שעדיף בשאל את הרב או משהו בכל זאת לדעתי. אבל מוותרים בשביל זה על איכות מסויימת שיש לתשובה שמקבלים (מרוויחים איכות תורנית ומפסידים קשת דעות ותמונה מציאות אמינה קצת יותר). בכל זאת זה עדיף גם לדעתי בגלל שיקולי צניעות.
מהם מה שביקשו.
למה היא שונה מהם?
ולמה יש לי הרגשה כללית שכשבנות פותחות דברים כאלה יש קבלה מאוד גדולה ואפילו גדולה מדי כלפיהן ביחס לבנים??
זה לא פייר
אני לא יודע, תשאלי את מי שכן ביקש.
אם כי! יש לומר שלבנים בהכללה יש קצת יותר כתובות לפנות אליהם בסביבתם בנושא הזה, בימינו הסביבה בישיבות יותר מודעת לבעיה.
מצד העיקרון בתיאוריה ודאי ששני המינים לא אמורים לכתוב כאן על זה.
לשמוע את הצד של ההתמודדות הנשית.
*הוספתי משהו בעריכה בהודעה הקודמת
קודם כל לבנים באמת החטא חמור יותר.
שנית, גם אני כניק חדש בזמנו באמת פתחתי שרשור כזה וקיבלו אותי פה יפה למרות הבעייתיות שבדבר. רק מספר ניקים בודדים ביקשו (עם הגיון כן?) שאמחק. כאלה שעדיין לא הגיבו פה. עד עכשיו לא ראיתי שאותו ניק ביקש ממני בזמנו למחוק ופה לא אמר למחוק.
פה בדיוק על אותו תוכן.התנאים צריכים להיות שווים לכולם.
צדקתי? זה גם הסקרנות?
סליחה שכותבת לך, פשוט נקרית בדרכי..
וברור לי שגם אם יש אנשים שאצלם כן, יש המון בעייתיות ומחירים בלדבר על דברים כאלה כאן רק שאני אומר שצריך לחשוב פעמיים אם המחיר של סגירת הפורום הזה לדברים כאלה בלשון נקייה סה"כ (כל עוד לא פותרים את הבעיה המהותית) לא גבוה יותר מהמחיר של הבעייתיות בלדבר על זה כאן. אולי אפילו צריך לשאול רב. אני לא אומר מה יותר חשוב אבל יש צדדים לכאן ולכאן.
ושוב מי שאת צריכה להקשות עליו זה על מישהו ספציפי (אם יש כזה) שלבן יגיב שצריך למחוק ולבת לא. אני עקבי בדעה שלי (למרות שלבן הייתי עונה בפרטי כנראה, אני לא מרגיש בנוח לפנות לנשים בפרטי על נושאים כאלה. מצד שני אני לא רוצה לא לענות פשוט, כי אני יכול לתרום בנסיון שלי מהתמודדות). אני לא דרשתי מאף אחד למחוק עדיין. לא מבנים ולא מבנות.
באמת כמובן שיש סיבה יותר לבקש מבנות למחוק כי יש בנים שעלולים לחשוב בגלל זה דברים לא ראויים. אבל שוב, אני לא ממהר לבקש למחוק מאף אחד כי באמת יש לזה מחירים.
זכורים לי כמה שרשורים של בנים ובנות שלא נעלו, ממש לא ביקשו באופן גורף לא לפתוח את הנושא.
אבל אני חושב שצריך להשאיר למנהלים להחליט מה לנעול ולא לפתוח כאן דיונים.
אבל אני לחלוטין לא בטוח שלא ניתן ללמוד מכך דברים חשובים.
אין לי ספק שלפעמים נקודות מבט שונות עוזרות די הרבה.
דברים כאלה בפורומים ייעודיים- פרוזה או לא יודעת מה, בטוח יש עוד
אבל להפגיז את הפורום בדבר הזה פשוט הורס, הורס את כל ההסתכלות על אנשים וחבל.
זה מוריד חשק להתחתן. זה מכניס עצבות .
למה זה טוב?
ואיך פותחת השרשור תפרוק בפורום פרוזה? היא אמורה לכתוב שיר בנושא?
ונו הרי בסופו של דבר לך אין מה לדאוג. אם את צדיקה את תמצאי חתן צדיק. אבל מי שלא בסטנדרט שלך אין לו זכות קיום?
יש סיבות יותר טובות למה לא לפתוח פה
מניסיון אישי צעיר שלי אחרי שאנשים יוצאים מישיבות לאונבריסטאות וכן הלאה. אז מתרחשת לחלק ירידה דתית בסה"כ (לעניות דעתי הרבה זה דבר רע מאוד מאוד!). זה לא קורה ביום אחד, וזה מאוד תנודתי, כמעט כמו הצפי לעליות מדדים בבורסה לאורך השנים. אבל בסה"כ מתרחשת ירידה. גם אם ברמת שבוע X או Y דווקא קיימת עלייה רוחנית.
אבל אני אישית מרגיש, שדווקא החטאים הללו היו (ועדיין!?) מאוד "טובים" בשבילי. כי זה מראה שירדת, ובגלל שהתהליך הוא איטי ושוחק אתה לא שמת לב לזה. כאילו כן, אבל לא מספיק כדי לטפל בך.
אולי חשבת שאתה עדיין נמצא בעננים אבל זה מראה לך שהמצב הוא איפשהוא בדרך צלולה לאדמה. ואז נדלקת נורה אדומה. ויש בזה למפרע משהו נחמד. אם מטפלים בה נכון.
נכון שהדבר (החטא) עצמו גורם לשריטות. אבל לפחות לא קיבלת שברים כשכבר בלתי אפשרי כמעט לקום מהם.
ואנחנו לא לפני.
אבל מסכים. אבל אני מהאלה שקשה להם עם ברכות סותרות.
לא שיש לי מילה ככ, אצל נשים כל העסק שונה לחלוטין מאצל גברים מבחינת הגורמים לצורך בנפילות לרוב. בכל אופן מסכים עם ארצ'יבלד סהכ -
כגבר מה שעזר לי לצאת מלראות באינטרנט (ואכן יצאתי, כבר הרבה זמן, מקווה שלנצח בע"ה...) היה להתחזק בכך שהמשיכה שלי תהיה ממקום גבוה יותר של צורך אמיתי בזוגיות וקשר נפשי, ולא סתם ממקום גופני בלבד. כל הזמן כשעלה לי הצורך חשבתי איך אני רוצה אישה אחת טובה וצדיקה וכל פעם שעלו בי המחשבות של הדברים מהאינטרנט ישר עשיתי לעצמי התניה שזה מגעיל אותי כי זה לא כולל אהבה אמיתית.
העניין הוא שאצל רוב הנשים מלכתחילה המשיכה יותר קשורה בצד הנפשי (הלוואי שאצל הגברים זה היה ככה באופן טבעי) לכן סביר בעיני שבאמת זה מגיע אצלך גם ממקום של חסר בזוגיות - אבל כמובן זו הכללה, יכול להיות שאצלך את פשוט גם כן צריכה קצת עבודה על אופי המשיכה שלך.
יכול להיות כמובן שזה בכלל לא הגורם אצלך, אני אומר רק ממה שאני מכיר אצלי. אז תעשי בירור אמיתי עם עצמך מה העניין אצלך, וכשאת לא קרובה לאינטרנט והמשיכה עולה מסיבה כלשהי - איך היא נראית? האם זה רק רצון למשהו גופני בלבד? או שמה שאת באמת מדמיינת זה שאם היית יכולה היה לך קשר (גם גופני אולי) עם בעל אוהב - ואז סביר יותר שאם תתחילי לצאת הצורך ייפחת? אסור לפחד מאף מסקנה, זה פשוט כדי לדעת עם עצמך על מה צריך לעבוד... וזה בהחלט אפשרי.
עוד משהו קטן. הנזק החמור ביותר יקרה אם את לא יודעת מה ההבדלים בין הסרטים האלה למציאות. הסרטים האלה *אינם* מציגים את המציאות בשום צורה. מלבד ההבדל המהותי ביותר - בסרטים האלה אין טיפת אהבה - אם את לא יודעת את ההבדלים הטכניים, תשאלי מישהי שאת מכירה וסומכת עליה, עדיף דמות תורנית/מישהי עם נסיון בהדרכה לקראת נישואין.
בהצלחה בעבודת הבורא
יש נפש רעועה וזה לא מתאים לצאת למסע כדי לצרף לך עוד בנאדם.
כדאי לעבוד עם כלים מקצועיים להפטר מהדבר ואז לבנות זוגיות חזקה ויציבה.
בהצלחה!
חוזק היצר נקבע לפי הרבה דברים גם נפשיים וגם גופניים
מי שלא נמצא בתסביך נפשי (לא מחלת נפש ח"ו אבל אכן תסביך).
מי שעושה דברים שהוא לא רוצה לעשות הוא תקוע. הוא בתסביך. אי אפשר להסביר את זה אחרת.
הרבה מאוד פעמים זה יכול לבוא עם כל מי תופעות לוואי שחברה שלנו מייצרת.
שכל נפילה הם מחריבים את העולם ובוראים מלאכי חבלה או משהו כזה.
אתה יודע כמה דמעות נשפכות בלילה בישיבה תיכונית רגילה?
קשה לי להאמין שלא מספיק רוצים. אני לא יודע מה זה בשבילך "מספיק"
ושמא כל אחד מכאן מדבר על סמך בעיית חוק המספרים הקטנים
אבל באמת בשעת מעשה היצר מבלבל לך את כל הטוב והרע לגמרי... עיקר ההכנה זה לפני שהיצר עולה ברגע שהוא עולה כמעט אין סיכוי לדעתי.
שאדם לא עובר עבירה אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות.
אבל אני לא חושב שיש רבים שלא רוצים. הרבה רוצים, אבל לעיתים צריך מספיק לרצות.
זאת אמירה מאוד מאוד בעייתית שממש לא מדוייקת.
יש אנשים שמרגישים שהחיים שלהם תקועים בגלל התמכרות כזאת או אחרת ומגיעים למצב של הרגשת חוסר אונים.
לא מספיק לא רוצים זה שיפוטי ושיטחי.
אני בטוח שכותב פה אלוף העולם באגרוף מנטלי במשקל כבד
מה הקשר? נניח ואני חלש מנטלית עדיין אני יכול לדעת מה זה חוסן מנטלי ומה זה חולשה.
לא יודע איך. אני חייב לספק תשובות?
כל עוד לא יורדים לפרטים לא נראה לי שיש בעיה להעלות את הנושא, גם אלף פעמים. על אף שהוא לא נעים לאף אחד.
מי שלא רוצה להסתכל לא חייב. סה"כ אם יש תאקט ואין ירידה לפרטים לא רואה בעיה בלדון גם בפורום מעורב.
צריך לחשוב על הצעות לפתרון.
@ברוקולי @קוד אבל פתוח מנהלים תחשבו, אולי נגיד לשים מספר של רב ושל רבנית אנונימיים כדי להתייעץ איתם בשרשור נעוץ?
צריך משהו לעשות אם רוצים שלא ייפתח פה שרשור בפורום כל שני וחמישי...
ועובדה שהמנהלים נגד. ברוקולי קודם הגיבה פה בזעם. אז אני מנסה להציע פתרון שיהיה טוב לכולם - גם ייתן כתובת וגם שלא יהיה במעורב, וגם שהאפשרות תהיה גלויה לעין. אם יש לך הצעה טובה יותר, תציע.
מנהלים זועמים זה לא טענה עניינית.
אם מישהו פותח/ת שרשור כזה עם תאקט - אין שום בעיה על אף החוסר נעימות בכך.
וזה יתרון גדול מאוד של הפורום שאפשר לדבר כמעט על הכל. חופש הביטוי מאוד חשוב ועוזר לאנשים פה.
אם השרשור יוצא מהגבולות שיינעל.
חוץ מזה - באמת אולי כדאי לשים בנעוץ משהו על זה אם זה כ"כ מדובר.
אם זה ראוי או לא. עצם זה שיש "חוסר נעימות" מראה שיש גם בעייתיות בצניעות. זו שאלה שצריך להעביר לרב לדעתי.
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגעעצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
לדבר עם בחורה ולברוח?
2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.
אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש
ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.
ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה
לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .
איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?
ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום
שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו
ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .
מדוע?
אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )
ובסוף הלכו בלי הסבר בבום
אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..
ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..
אבל לא כולן לוקחות את זה ככה
יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..
באמת קחו אחריות.
גוסטינג זה גועל נפש
אתם גועל נפש
השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.
אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..
נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??
(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?
אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל
דרך ארץ
כנל הפוך!! כלפי גברים
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח... 
בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון...
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
ראומה1אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
ראומה1יש להם גם קהילה פיזית?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
זה באמת מקום לרחף בו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
לבין כמה שהוא באמת
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"