נפילות באינטרנטצופה מהצד1

אני צופה מהצד בפורום הזה המון מזן והחלטתי להרים את הכפפה ולשאול לדעתכם-

מישהי שנופלת באינטרנט,לא מוותרת לעצמה ונלחמת בזה,מה שנקרא-תהליך..(עליות ומורדות)
זה אמור לעצור אותה מלהתחיל לצאת?

תודה על הכנות.

לא. כולנו מתמודדים עם נסיון קשה מסויים.חסדי הים
תלוי.ארצ'יבלד

אם את מרגישה במאה אחוז שזה נובע מהחסרון של זוגיות אז אין בעיה להתחיל. (בנוסף אין צורך לומר לבן הזוג, זה לא עניננו*)

אחרת, זה יפגע בזוגיות אחר כך, ועל כן אין לך רשות לעשות עוול כזה, כלפייך וכלפיו, ולהפגש.

*זה לא עניינו כי חטאת לאלוקייך ולא אליו. כלפיו זה חטא ערכי-אנושי (אם יש דבר כזה) או קושי פסיכולוגי שלו לקבל את העובדה שזה נורמה שבנים, וגם הרבה בנות רואות פורנו. לדעתי הרוב לא רואים את זה כחטא אנושי, רק החלק הפסיכולוגי קשה, שילכו לפסיכולוג.

אותי זה היה עוצרחופשיה לנפשי
אבל זה עניין של כל אחד מול עצמו ומול האדם שהוא יוצא איתו
אם את צופה מהצד בוודאי את רואה שכשהמדובר הוא בבנים שמתמודדיםי.על

עם אותה סוגיה מבקשים מהם לא לדון על זה בפורום מעורב,

אז אני חושבת שצריך להשוות את הדרישה הזאת גם לבנות.

בהצלחה.

זה נכון, אבלאבןגבירול

יש לציין שאין שום קישור נראה לעין ללשלוח בקשה להצטרף לפורום שלא עשני אישה/בת מלך, ולרוב משתמש חדש בפורום פשוט לא יודע איפה לשאול ולרוב לא יכול כי צריך להכיר אישית מישהו וזה מסובך. חוץ מזה - נכון שזה נושא שצריך בעיקרון לדבר עליו בצנעה. אבל מה היא תעשה? הרי צריכה גם דעות של בנים... בסופו של דבר הבנים הם אלה שהיא שואלת אם ראוי לצאת איתם, לא?

לא שזה מצדיק אבל באמת יש פה בעיה מסויימת.

יש כאן מספיק מנהלות שמסתובבת באזור ואפשר לשאולברוקולי

בכל מקרה, 

אין מקום לדון בנושאים אלו מצד שני המינים בפורום מעורב

שנית, האם פורום פתוח ולא מוגן הוא המקום היחידי בו ניתן לקבל מענה?

אני מקווה שהתשובה היא לא. 

רוב המשתמשים החדשים אפילו לא יודעיםאבןגבירול

על קיום פורומים כאלה. ואני לדוג' לא מכיר אישית פה אף אחד, איך אני אמור להכנס לפורום הגברי בכלל.

ועדין אין מקום לדבר על נושאים כאלה בפורום מעורבברוקולי

אני מקווה שגם לניקים 'חדשים' יש אפיקים אחרים לפנות אליהם 

מצד העיקרון נכוןאבןגבירול

אבל אני לא יודע... אני היום במצב טוב אבל לפי מספר האנשים ששואלים (והשאלה הזאת עולה כל כמה זמן באופן קבוע, גם אני שאלתי פעם) כנראה שיש פה בעיה מסויימת. הרי לאף אחד זה לא נעים לפתוח את זה מול כולם, ובכל זאת עושים את זה פה פעם אחר פעם. את לא חושבת שיש בעיה (גם בחברה שלנו וגם במבנה הפורום) אם אנשים מרגישים צורך לעשות את זה כאן? כנראה שלניקים חדשים באמת אין מקום אחר. ואולי גם לניקים ישנים.

לדעתי אפשר לעשות חיפוש של שרשורים ישנים ולמצוא התייחסותי.על

לנושא הזה בשפע גדול 

כל משתמש חדש בטוח שהוא הראשון ששואל...אבןגבירול

בגלל אופי הבעיה כל אחד בטוח שהוא היחיד איתה... לפחות היחיד ששאל כאן.

מלבד זאת, זה שיש חומר על זה פה זה רק בגלל שאנשים כבר שאלו פה, מה שלא היו אמורים לעשות לכתחילה אבל זה קרה. בעיות צריך לפתור מהשורש, לא עם פלסטר.

בדיוקברוקולי

ולכן מקומם לא בפורום (בטח לא בפורום מעורב) 

ומה הם כן אמורים לעשות?אבןגבירול

מה עם הנפש האומללה שפתחה את השרשור? איך היא יודעת מה לעשות עם עצמה?

הפורום לא נועד להחלפת דעות בנושאים מינייםיוסי3
וגם לא לחינוך מיני ולא לחינוך למוסר בנושאים של אביזרייהו של מצוות בתחום קדושת המשפחה. בשביל זה יש רבנים, יש הרבה מקומות אחרים. בכל מקרה,הפורום לא חייב כלום לאף אחד שטוען ש"מעניין אותו" לשמוע דעות של בנות או של בנים
השאלה היא לא מה הפורום "חייב"אבןגבירול

ברור שהוא לא חייב, וברור שלכתחילה זה לא אמור לקרות. אבל יש פה רק סימפטום לבעיה מהותית - לאנשים אין איך ועם מי לדבר ולברר על זה בהקשר של השלב שבו מתחילים לחפש זוגיות. פשוט אין להם. פתחה את השרשור בחורה מסכנה שלא יודעת מה לעשות עם עצמה, אין לה את מי לשאול, יש לה בעיה והיא רוצה להתקדם ולמצוא חתן צדיק - מה היא תעשה? נכון שבהחלט לא מומלץ לשאול פה, אבל אם אין מקום אחר? איפה כן? 

אוקיייוסי3
ואחריות של מי זה, לדעתך?
אני לא יודעאבןגבירול

בעיה בדרך שבה החברה שלנו בנויה, אולי. אבל אם בגלל הבעיה המהותית מישהו כבר שאל פה, פשוט נשאיר אותו בלי כלום? שגם פה הוא לא יקבל מענה? יאכל את עצמו מבפנים? אולי הוא כל כך גרוע שלאף אחד אפילו אין תשובה בשבילו?

אז בוא אני אגיד לךיוסי3
א. בגמרא כתוב שההורים מחוייבים לחנך את ילדיהם כולל כל מה שצריך כדי שיוכלו ללמוד תורה ולישא אישה.
ב. אם, מכל סיבה שהיא זה לא קרה כראוי, אפשר לפנות לפסיכולוג או למטפל משפחתי שיעזור. לשון החוק במדינת ישראל"ההורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים"
ג. היחיד שיש לו מעמד דומה להורה מבחינת סמכות הוא הרב. תודה לאל יש רבנים בישראל, אפשר לפנות אליהם ולבקש עזרה. בגמרא כתוב שילד שאביו לא מל אותו בית דין מלים אותו. לכן במקרה הצורך יש תפקיד לרשויות הרבניות השונות
ד. ליצור שיח בנושאים מיניים בפורום ציבורי, שהוא גם פורום שיש בו בנים ויש בו בנות, שיח בנושאים אלו יהיה בעיה גדולה בצניעות, ואין שום היתר לעשות דבר כזה. תועלת כנראה לא תהיה, נזק כנראה כן יהיה. וזה איסור חמור, מכיוון שאסור לדבר דברים מיותרים שמבלבלים את האדם, ושלא באים מפי מחנך מוסמך, וכמובן לא דברים שרק מרבים את המחשבות בנושא.
ה. אם יש צורך, כאמור, יש הורים, יש פסיכולוגים, יש רבנים. הפורום הזה הוא לא מקום לזה
נראה אותך פונה להורים שלך בנושא כזהאבןגבירול

וגם לרב זה לא פשוט. יש לי נסיון בהתמודדיות מהסוג הזה, אתה לא יודע איזה סרטים בנאדם אוכל סביב זה. כמה פחד. חשש. שנאה עצמית. זה לא כזה פשוט.

ברור שנזק יהיה. נראה לך שאני תומך בזה שזה יהיה ככה לכתחילה? אבל יהיה נזק גם בלא לתת מקום לזה. אני לא חושב שזה יהיה כאן. אבל עד שימצאו פתרון פשוט להתעלם מזה זה  גם לא פתרון, הרי בסופו של דבר יש פה נפשות סובלות. אז עד אז אולי עדיף שזה יהיה כאן בפורום שהוא בסופו של דבר אנונימי ומעבר לזה שבנאדם יודע שניק מסויימת היא בת אי אפשר להרהר/להטריד באמת אם הצד השני לא רוצה. אין תמונה ואין אפילו שם אמיתי בד"כ. ברור ברור שיש בעיה. צריך למצוא לזה פתרון אידיאלי. אבל בנתיים אין, מה עושים?

ובכןיוסי3
למה אתה כל כך מפחד לפנות למישהו? זה לא נעים? מה לא נעים בזה? אם זה לא נעים כי זה לא צנוע, האם אתה יודע מה פירוש 'צניעות'? צניעות זה קודם כל שלא יהיו הבתים מכוונים זה כנגד זה בצורה שאין פרטיות. זה לא איסור רק על מי שפולש לפרטיות, אלא גם איסור להציג את הפרטיות לראווה לעין כל, שזהו מעשה שפל ונבזי. ועצם ההצגה הזאת כאן הפלטפורמה ציבורית היא הטרדת הציבור. אני לא מאמין שיש כל כך הרבה אנשים שמסתבכים מבחינה אישית (אולי סתם מתעניינים ליצור רושם, אבל הרושם הוא שרוב אלו שכתבו פה בנושא אינם אנשים שאוהבים צניעות, והתסביך שלהם הוא בעצם העובדה שהם לא אוהבים צניעות) ואלו שמסתבכים ובכנות רוצים להיפטר מהבעיה, הגישה הזאת רק תיצור להם נזק ולא תועלת. ואם בלי זה יהיה נזק, לפחות אל תוסיף נזק חדש. אין 'יש פה נפשות סובלות'. בתוך הפורום, אני מקווה שמי שבנה את הפלטפורמה הממוחשבת של הפורום לא דחס לתוכה בני אדם סובלים. אם כן, צריך לטפל בנושא. אם לא אז זה לא ש'יש פה נפשות סובלות'. אם יש נפשות סובלות לכל אחד יש הורים, רבנים, מחנכים, במקרה הצורך הורים מאמצים, וכן הלאה. אסור לפורום לקחת לעצמו תפקיד שהוא לא הוסמך אליו, בודאי לא בצורה מזיקה בתואנה ש'יש נפשות סובלות', כי זה לא תירוץ ולא סיבה לעשות נזק, אלא סיבה שוב להפנות אותו להורים, לרבנים, למחנכים
לא אמרתי שלי יש בעיה לפנותאבןגבירול

אבל יש אנשים שיש להם. לא לכולם יש רב צמוד. והורים זה פשוט לא רלוונטי לנושאים כאלה, אם אתה היית נופל בדברים כאלה היית אומר להורים? זה הדבר הכי מביך בעולם. אולי כן צריך לפני שעונים לשרשור כזה לשאול את הפותח אם יש לו מישהו אחר לפנות אליו. אבל אם לא?

ואני לא מסכים שעצם המענה כאן יוצר נזק. הנזק הוא בפגיעה בצניעות. אבל המענה עצמו פה ממה שראיתי מגיע מאנשים טובים עם רצון לעזור (יכול להיות שיש הטרדות הפרטי או משהו, אבל אני לא נתקלתי). אף אחד פה לא כתב עד עכשיו דברים שלדעתי הם מזיקים. כן היו אנשים שלדעתי התייחסו לחטאים בצורה לא מאוד אורתודוקסית, אבל בסופו של דבר הבנאדם מספיק חכם בשביל לראות את כל קשת הדעות במקרה כזה כי כמובן שלצד אלה מגיבים גם שמרנים יותר.

תשמע אלו דברים ש:יוסי3
א. או שיש הדרכה או מישהו לקבל ממנו הדרכה
ב. או שיש דרך למצוא אנשים לשאול אותם בצורה נאותה איך ללמוד את הנושא
ג. או שיש נקודות שהנושא הוא לא לקבל הדרכה אלא להתמודד התמודדות אישית, עבודת המידות, ובאותם נקודות ממילא המקום הוא לא הפורום.
ד. בכל מקרה, אם יש מישהו שיש לו בעיה, זה לא סיבה להטריד את הציבור בפורנוגרפיה מילולית. מי שיש לו בעיה שיחשוב איך לפתור את הבעיה. לכל היותר, שילמד מוסר, שילמד התפתחות אישית, שיחפש מנטור שיעזור לו לעזור לעצמו. אם יש למישהו בעיה זה לא מתיר לו לפגוע בכולם. אם יש מישהו שחולה בקורונה, האם מותר לו ללכת לסופרמרקט כי הוא צריך אוכל? ברור שלא, ואותו דבר בענייננו. הפורום אינו חייב כלום לאף אחד
עם כל הכבודאבןגבירול

המושגים "נפילה בשמירת עיניים" ו"קשר גופני" הם לא פורנוגרפיה מילולית. בוא לא נסחף. כמובן שצריך לשמור על לשון נקיה.

ושוב גם אם יש ממי לקבל הדרכה לא תמיד הבנאדם מודע לזה או שהוא פוחד. זה באמת מפחיד! אני לא יודע באיזה חברה גדלת, יש מקומות שאצלם זה ממש טאבו... או לפחות זה הרושם שמקבל הבחור/ה (לגבי בנות טאבו ביותר חברות אפילו).

אחי אתה לא יודע כמה סבל יש למי שמתמודד עם דבר כזה וכמה פחד. באמת. אם לא עברת אתה לא יודע. לא שזה מצדיק כלום, אבל בנאדם שמפרסם דבר כזה כאן הוא בנאדם נואש.

ובכןיוסי3
א. המילים 'נפילה בשמירת עיניים' 'קשר גופני' 'אהבה' 'משיכה' אם משתמשים בהם בצורה לא נכונה הם פורנוגרפיה מילולית, בדיוק כמו שתמונה של 'עיניים' 'גוף' 'גבר ואישה' הם פורנוגרפיה בתמונות אם משתמשים בהם בצורה לא נכונה.
ב. אין צורך לפחד. אני הכרתי אנשים רבים שגדלו בסוגים שונים של חברות סגורות, והם בדרך כלל לא פחדו במיוחד. בכל מקרה, כולם ללא יוצא מן הכלל מעדיפים לדבר עם אדם מוכר, ולהציב ניקים אנונימיים כנותני מענה זה מעשה חמור מאוד שאסור לפורום לעשות אותו.
לפי דעתי יש מקום לדבריו של אבן גבירולאנונימי3.14
עבר עריכה על ידי אנונימי3.14 בתאריך י"ח בניסן תש"פ 21:15

אף שיש דברים נכונים במה שאתה אומר בא'. אבל לא ניתן לטעון לשלול טענת השני בגלל זה. 

אני ברמה האישית, לא הייתי רוצה להעלות כל דבר בפני מישהו שאני מכיר.

חח לא נראה לי יש צורך להיות חריף כל כך כלפיואבןגבירול

זה באמת נושא טעון...

אבל יוסי, באמת לא אמרתי שאין בעייתיות. יש אבל יש גם בעייתיות לצד השני. יצא לי לדבר על זה עם חברים שהתמודדו לא אחת, אתה יודע כמה מתוכם אני הייתי הבנאדם הראשון שדיבר איתם? ואצל הרבה מהם גם היחיד... עובדה.

תיקנתי קצתאנונימי3.14

עשה מה באלך חחחאבןגבירול

חן חן לך.אנונימי3.14

תודה שהערת את תשומת ליבי בעניין התיקון.

יש בעייתיות לצד השני אבליוסי3
אבל הבעייתיות של הדיבור בפורום ציבורי עם מישהו שלא מכירים היא בעייתיות גדולה בהרבה.

אף אחד פה לא מכיר אותך, אין שום הוכחה שאתה בן אדםחינוכי ומחונך, אין שום הוכחה שדיברת עם מישהו גם בחיים האמיתיים ועזרת לו. אין שום הוכחה שזה היה ראוי ובאמת הועיל.

יכול להיות שכן. יכול להיות דיברת ועזרת. אבל 'אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות' ופה בפורום אין שום הוכחה, ולכן הדין של כל מקרה של 'סתמא' נשאר בעינו - צריך לשמור על כל גדרי הצניעות, לא מדברים אלא עם מחנך מוסמך, והכל בדיסקרטיות מלאה. לא בפורום ציבורי
אז אם יש בעייתיות בשני הצדדיםאבןגבירול

(שאגב אני לא מסכים שיש בעייתיות בעצם האנונימיות, רק במעורב)

אז צריך למצוא פתרון שמאזן אותם. להתעלם מהקושי לפנות לרב או מחנך שמכירים (שלא לדבר על הורה, שבוא אני אגלה לך סוד - הרבה פעמים מבין בזה מעט מאוד. זה דור אחר...) זה לא נקרא לפתור. זה פשוט להתעלם מחצי הבעיה.

לאזן איך? על ידי יצירת בעיה גדולה יותר?יוסי3
בדברים מביכים - לקראת נישואין וזוגיות

בוא אני אגלה לך סוד - הדור של היום דווקא יודע הרבה יותר, ואנשים באינטרנט לא בהכרח שיודעים ולא בהכרח שיש להם את המידות האישיות המתאימות לענות ולקחת אחריות
ובכןיוסי3
א. העובדה שאתה מנסה למעט מנכונות דברי 'יש דברים נכונים' כאילו לא לגמרי "בא'" כאילו הבטענה בשנייה לא, זה כבר בעיה.
ב. אם אתה מעדיף להעלות דברים אישיים בפני מישהו שאתה לא מכיר זו בעיה פסיכולוגית שלך. אדם שפוי אינו אוהב לשתף את הנושאים שבצניעות עם אנשיך שהוא לא מכיר. זה גם הרבה פחות בטוח.
ג. העובדה שאתה פותח ניק אנונימי במיוחד בשביל לטעון שאתה מעדיף לדבר עם אנשים שאתה לא מכיר, זה כבר 'עולה על כולנה'. זה בעיה של ממש. בדרך כלל ממליצים על ייעוץ מקצועי.
בדברים מביכיםאבןגבירול

הרבה מעדיפים אנונימיות כדי להמנע מבושה. האינטרנט הרי מפוצץ במקומות אנונימיים לשאול הכל, ואנשים שואלים גם על דברים מאוד אישיים. אתה קורא לכל האינטרנט משוגעים, אולי אתה המשוגע?

בדברים מביכיםיוסי3
תמיד עדיפה צניעות

יש בעייתיות לצד השני אבל - לקראת נישואין וזוגיות

גם אם כל העולם ילכו ברחוב בחוסר צניעות, זה לא הופך את זה לנורמתי וראוי וזה טענה שכל בן תרבות יכול להבין גם אם הוא לא מסכים.

ואני לא אמרתי שכל האינטרט משוגע, רק אמרתי שלפתוח ניקים אנונימיים ולחפש 'דווקא' אנשים שלא מכירים זה לא הגיוני ולא סביר

לדבר מעט, בצורה צנועה בפלטפורמות של 'שאל את הרב' וכדומה,שישנם רבנים מוסמכים עם טלפון שיודעים מי הרב שעונה, זה אחרת לגמרי מאשר לתת לניקים אנונימיים לנהל את הבמה
לא אמרתי שזה שכולם עושים את זהאבןגבירול

לצנוע. רק אמרתי שזה מראה על צורך נורמטיבי. לא שהמעשה נורמטיבי במעורב.

אתה לא יכול לומר למי שרוצה להתייעץ באנונימיות שזה לא שפוי, עובדה שזה המון המון אנשים. כלומר אתה יכול לקרוא לכל אחד איך שאתה רוצה, אבל זה די מגוחך.

אולי הגיוני יותר לשאול בשאל את הרב לפעמים, אבל לא כולם חושבים על האופציה (לכן בצעתי למטה לשים מספר/קישור לזה בשרשור נעוץ). ואנשים מרגישים בנוח לשאול את מי שנמצאים באותה סיטואציה אתם ואותו שלב בחיים, ואז גם שאלות של "הייתם פוסלים על זה" באות מאנשים שבאמת נמצאים בהתלבטויות. נכון שעדיף בשאל את הרב או משהו בכל זאת לדעתי. אבל מוותרים בשביל זה על איכות מסויימת שיש לתשובה שמקבלים (מרוויחים איכות תורנית ומפסידים קשת דעות ותמונה מציאות אמינה קצת יותר). בכל זאת זה עדיף גם לדעתי בגלל שיקולי צניעות.

פתחו על זה שרשורים גם בחורים צדיקים וביקשוי.על

מהם מה שביקשו.

למה היא שונה מהם?

ולמה יש לי הרגשה כללית שכשבנות פותחות דברים כאלה יש קבלה מאוד גדולה ואפילו גדולה מדי כלפיהן ביחס לבנים??

זה לא פייר

אני לא זה שביקש מהםאבןגבירול

אני לא יודע, תשאלי את מי שכן ביקש.

אם כי! יש לומר שלבנים בהכללה יש קצת יותר כתובות לפנות אליהם בסביבתם בנושא הזה, בימינו הסביבה בישיבות יותר מודעת לבעיה.

מצד העיקרון בתיאוריה ודאי ששני המינים לא אמורים לכתוב כאן על זה.

זה מרגיש שזה מסקרן בניםי.על

לשמוע את הצד של ההתמודדות הנשית.

*הוספתי משהו בעריכה בהודעה הקודמת

ראיתיאבןגבירול

קודם כל לבנים באמת החטא חמור יותר.

שנית, גם אני כניק חדש בזמנו באמת פתחתי שרשור כזה וקיבלו אותי פה יפה למרות הבעייתיות שבדבר. רק מספר ניקים בודדים ביקשו (עם הגיון כן?) שאמחק. כאלה שעדיין לא הגיבו פה. עד עכשיו לא ראיתי שאותו ניק ביקש ממני בזמנו למחוק ופה לא אמר למחוק.

זה לא משנה, מדבריםי.על

פה בדיוק על אותו תוכן.התנאים צריכים להיות שווים לכולם.

צדקתי? זה גם הסקרנות? 

סליחה שכותבת לך, פשוט נקרית בדרכי..

אני מקווה שזו לא הסקרנותאבןגבירול

וברור לי שגם אם יש אנשים שאצלם כן, יש המון בעייתיות ומחירים בלדבר על דברים כאלה כאן רק שאני אומר שצריך לחשוב פעמיים אם המחיר של סגירת הפורום הזה לדברים כאלה בלשון נקייה סה"כ (כל עוד לא פותרים את הבעיה המהותית) לא גבוה יותר מהמחיר של הבעייתיות בלדבר על זה כאן. אולי אפילו צריך לשאול רב. אני לא אומר מה יותר חשוב אבל יש צדדים לכאן ולכאן.

ושוב מי שאת צריכה להקשות עליו זה על מישהו ספציפי (אם יש כזה) שלבן יגיב שצריך למחוק ולבת לא. אני עקבי בדעה שלי (למרות שלבן הייתי עונה בפרטי כנראה, אני לא מרגיש בנוח לפנות לנשים בפרטי על נושאים כאלה. מצד שני אני לא רוצה לא לענות פשוט, כי אני יכול לתרום בנסיון שלי מהתמודדות). אני לא דרשתי מאף אחד למחוק עדיין. לא מבנים ולא מבנות.

באמת כמובן שיש סיבה יותר לבקש מבנות למחוק כי יש בנים שעלולים לחשוב בגלל זה דברים לא ראויים. אבל שוב, אני לא ממהר לבקש למחוק מאף אחד כי באמת יש לזה מחירים.

...ברגוע

זכורים לי כמה שרשורים של בנים ובנות שלא נעלו, ממש לא ביקשו באופן גורף לא לפתוח את הנושא.

אבל אני חושב שצריך להשאיר למנהלים להחליט מה לנעול ולא לפתוח כאן דיונים.

ברמה האישית אני חושב שאת צודקתאנונימי3.14

אבל אני לחלוטין לא בטוח שלא ניתן ללמוד מכך דברים חשובים.

אין לי ספק שלפעמים נקודות מבט שונות עוזרות די הרבה.

דעתי האישית שהכי טוב לפרוקי.על

דברים כאלה בפורומים ייעודיים- פרוזה או לא יודעת מה, בטוח יש עוד

אבל להפגיז את הפורום בדבר הזה פשוט הורס, הורס את כל ההסתכלות על אנשים וחבל.

זה מוריד חשק להתחתן. זה מכניס עצבות .

למה זה טוב?

טוב, החיים מורכבים בסופו של דבר.אבןגבירול

ואיך פותחת השרשור תפרוק בפורום פרוזה? היא אמורה לכתוב שיר בנושא?

ונו הרי בסופו של דבר לך אין מה לדאוג. אם את צדיקה את תמצאי חתן צדיק. אבל מי שלא בסטנדרט שלך אין לו זכות קיום?

מה מה מה הקשר?י.על

שאני לא מבין איך "זה עושה עצבות" זה טיעוןאבןגבירול

יש סיבות יותר טובות למה לא לפתוח פה

ד"א נשמע מקום טוב לשתף פהאנונימי3.14

מניסיון אישי צעיר שלי אחרי שאנשים יוצאים מישיבות לאונבריסטאות וכן הלאה. אז מתרחשת לחלק ירידה דתית בסה"כ (לעניות דעתי הרבה זה דבר רע מאוד מאוד!). זה לא קורה ביום אחד, וזה מאוד תנודתי, כמעט כמו הצפי לעליות מדדים בבורסה לאורך השנים. אבל בסה"כ מתרחשת ירידה. גם אם ברמת שבוע X או Y דווקא קיימת עלייה רוחנית.

אבל אני אישית מרגיש, שדווקא החטאים הללו היו (ועדיין!?) מאוד "טובים" בשבילי. כי זה מראה שירדת, ובגלל שהתהליך הוא איטי ושוחק אתה לא שמת לב לזה. כאילו כן, אבל לא מספיק כדי לטפל בך. 

אולי חשבת שאתה עדיין נמצא בעננים אבל זה מראה לך שהמצב הוא איפשהוא בדרך צלולה לאדמה. ואז נדלקת נורה אדומה. ויש בזה למפרע משהו נחמד. אם מטפלים בה נכון.

נכון שהדבר (החטא) עצמו גורם לשריטות. אבל לפחות לא קיבלת שברים כשכבר בלתי אפשרי כמעט לקום מהם. 

זה חשבון אמיתי אחרי התשובהכי בשמחה תצאו.
שהזדונות נעשו זכויות.
חלילה לומר זאת לפני.
איך נדע מתי זה היה אחרי?אנונימי3.14

ואנחנו לא לפני.

אבל מסכים. אבל אני מהאלה שקשה להם עם ברכות סותרות.

עצוב שכל כך הרבה אנשים שואלים את זה כל אחד בתורואבןגבירול
עבר עריכה על ידי אבןגבירול בתאריך י"ח בניסן תש"פ 20:26

לא שיש לי מילה ככ, אצל נשים כל העסק שונה לחלוטין מאצל גברים מבחינת הגורמים לצורך בנפילות לרוב. בכל אופן מסכים עם ארצ'יבלד סהכ -

כגבר מה שעזר לי לצאת מלראות באינטרנט (ואכן יצאתי, כבר הרבה זמן, מקווה שלנצח בע"ה...) היה להתחזק בכך שהמשיכה שלי תהיה ממקום גבוה יותר של צורך אמיתי בזוגיות וקשר נפשי, ולא סתם ממקום גופני בלבד. כל הזמן כשעלה לי הצורך חשבתי איך אני רוצה אישה אחת טובה וצדיקה וכל פעם שעלו בי המחשבות של הדברים מהאינטרנט ישר עשיתי לעצמי התניה שזה מגעיל אותי כי זה לא כולל אהבה אמיתית. 

העניין הוא שאצל רוב הנשים מלכתחילה המשיכה יותר קשורה בצד הנפשי (הלוואי שאצל הגברים זה היה ככה באופן טבעי) לכן סביר בעיני שבאמת זה מגיע אצלך גם ממקום של חסר בזוגיות - אבל כמובן זו הכללה, יכול להיות שאצלך את פשוט גם כן צריכה קצת עבודה על אופי המשיכה שלך.

יכול להיות כמובן שזה בכלל לא הגורם אצלך, אני אומר רק ממה שאני מכיר אצלי. אז תעשי בירור אמיתי עם עצמך מה העניין אצלך, וכשאת לא קרובה לאינטרנט והמשיכה עולה מסיבה כלשהי - איך היא נראית? האם זה רק רצון למשהו גופני בלבד? או שמה שאת באמת מדמיינת זה שאם היית יכולה היה לך קשר (גם גופני אולי) עם בעל אוהב - ואז סביר יותר שאם תתחילי לצאת הצורך ייפחת? אסור לפחד מאף מסקנה, זה פשוט כדי לדעת עם עצמך על מה צריך לעבוד... וזה בהחלט אפשרי.

עוד משהו קטן. הנזק החמור ביותר יקרה אם את לא יודעת מה ההבדלים בין הסרטים האלה למציאות. הסרטים האלה *אינם* מציגים את המציאות בשום צורה. מלבד ההבדל המהותי ביותר - בסרטים האלה אין טיפת אהבה - אם את לא יודעת את ההבדלים הטכניים, תשאלי מישהי שאת מכירה וסומכת עליה, עדיף דמות תורנית/מישהי עם נסיון בהדרכה לקראת נישואין. 

בהצלחה בעבודת הבורא

לא חושבמבשר שלום
שזה צריך לעצור.
אולי אם תצאי זה ירד.
אני כן חושב שזה משהו שצריך לשתף את הבעל לעתיד-לפחות בשלב מתקדם.
בהצלחה רבה
בדר"כ מי שסובל מ'נפילות'advfb

יש נפש רעועה וזה לא מתאים לצאת למסע כדי לצרף לך עוד בנאדם.

כדאי לעבוד עם כלים מקצועיים להפטר מהדבר ואז לבנות זוגיות חזקה ויציבה.

בהצלחה!

או שסתם יש לו יצר חזק? לפעמים זה עניין אנדוקריני גרידאאבןגבירול

חוזק היצר נקבע לפי הרבה דברים גם נפשיים וגם גופניים

מי שחזק מנטלית יודע לעצור דחפים אם הוא רוצהadvfb

מי שלא נמצא בתסביך נפשי (לא מחלת נפש ח"ו אבל אכן תסביך).

מי שעושה דברים שהוא לא רוצה לעשות הוא תקוע. הוא בתסביך. אי אפשר להסביר את זה אחרת.

הרבה מאוד פעמים זה יכול לבוא עם כל מי תופעות לוואי שחברה שלנו מייצרת.

אז למה אחוז לא קטן מהבנים נופלים? הרי הם לא רוציםאבןגבירול

לא מספיק לא רוציםכי בשמחה תצאו.
ראשית חכמה, ר' נחמן, ר' צדוק, כולם מחלקים בין תשובה תתאה לתשובה לתשובה עילאה.
משיחה שהייתה לי פעם בסמינריון עם תיכוניסטים בנושא (הם יזמו), הבנתי את הפשט שלי בתשובה עילאה: בזמן שאני ניסיתי לרומם אותם שיעסקו בתורה ויתרוממו, הם ניסו להישאר ירודים ולא ליפול.
אחי מדובר לפעמים על אנשים שבטוחיםאבןגבירול

שכל נפילה הם מחריבים את העולם ובוראים מלאכי חבלה או משהו כזה.

אתה יודע כמה דמעות נשפכות בלילה בישיבה תיכונית רגילה?

קשה לי להאמין שלא מספיק רוצים. אני לא יודע מה זה בשבילך "מספיק"

הם בוכים גם על הכתף שליכי בשמחה תצאו.
תקרא את התוכן אחרי העריכה,
הם מפחדים (ואני לגמרי מבין אותם) מתהליך עמוק,
בו הם חלילה יהפכו לדוסים.
מה?! יש כאלה שהם מפחדים שלא יהיו דוסים.אנונימי3.14

היה בחור כזהכי בשמחה תצאו.
שבכה עלי על עבירות של ברית,
וכשאמרתי לו שהפתרון הוא תורה,
וכשלומדים תורה מסיעים עצמו וכו',
הוא פחד מלהיות דוס.
יש הרבה כמוהו
ועדיין יש רבים שזה לא הפחד שלהם...אנונימי3.14

ושמא כל אחד מכאן מדבר על סמך בעיית חוק המספרים הקטנים

אוליכי בשמחה תצאו.
נו ברור - לקראת נישואין וזוגיות
פה זה כתוב יותר טוב.

התחושה היא שצריך למות כדי להיות ר"א בל דורדיא,
ושכל אחד שנפל כמה פעמים הוא כבר שם.
וכנראה ה'ימית עצמו' צריך לקרות בתורה.

שמע, אני לא למדן ולא צדיק,
אבל עד הפגישות, שהייתי שקוע בישיבה,
למי היה זמן להרהורי עבירה?
זו מדרגה שיא ההגיונית של בחור ישיבה לא חאפר. זהו.
זה תלוי איפה, הרי עובדה שזה קורה גם בישיבות של דוסים.אבןגבירול

אבל באמת בשעת מעשה היצר מבלבל לך את כל הטוב והרע לגמרי... עיקר ההכנה זה לפני שהיצר עולה ברגע שהוא עולה כמעט אין סיכוי לדעתי.

נו ברורכי בשמחה תצאו.
דוס במהות.
רוצים לאחוז בשני העולמות,
ואני מדבר גם על חרדים,
גם על הר-המורניקים,
גם בני רבנים. כולם.

צריך החלטה, שאני הולך עם הקב"ה,
והעולם - שיתפוצץ.
זו החלטה מפחידה,
אני לא חושב שאני קבלתי אותה עד הסוף..

ו... מסכים.
כבר אמרו חז"לינו
שבעשת יצה"ר לית דמדכר ליצה"ט.
בשעת מעשה כידועאנונימי3.14

שאדם לא עובר עבירה אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות. 

אבל אני לא חושב שיש רבים שלא רוצים. הרבה רוצים, אבל לעיתים צריך מספיק לרצות.

"לא מספיק לא רוצים"advfb

זאת אמירה מאוד מאוד בעייתית שממש לא מדוייקת.

יש אנשים שמרגישים שהחיים שלהם תקועים בגלל התמכרות כזאת או אחרת ומגיעים למצב של הרגשת חוסר אונים.

לא מספיק לא רוצים זה שיפוטי ושיטחי.

לא שופטכי בשמחה תצאו.
מחבק, תומך, מנסה לסייע,
ומתאר את המציאות כפי שאני מבין אותה.

הוא ממש רוצה לרצות,
אבל עוד לא מספיק רוצה.
גם על עצמי אני יכול לראות מצבים כאלה,
שאני לא מספיק רוצה את מה שאני רוצה.
ייתכן שהוא לא יודע מה לרצות או איך לרצות,
ואם היה יודע - היה רוצה וניצל.
כרגע, הוא תקוע שם כי הוא לא מספיק רוצה לצאת נכון,
כלומר תשובה עילאה, כמו שמביאים כולם בשם הראשית חכמה.

חוסר אונים הוא יאוש,
שהוא בדיוק חוסר רצון.
כי הם לא חזקים מנטלית. יש היום הרבה רפיוןadvfb

אז איך מתחזקים מנטלית? גלה לנואבןגבירול

אני בטוח שכותב פה אלוף העולם באגרוף מנטלי במשקל כבד

חחחחadvfbאחרונה

מה הקשר? נניח ואני חלש מנטלית עדיין אני יכול לדעת מה זה חוסן מנטלי ומה זה חולשה.

לא יודע איך. אני חייב לספק תשובות?

לכל מי שמתלונן עם חוסר הצניעות שבהעלת הנושאadvfb

כל עוד לא יורדים לפרטים לא נראה לי שיש בעיה להעלות את הנושא, גם אלף פעמים. על אף שהוא לא נעים לאף אחד.

מי שלא רוצה להסתכל לא חייב. סה"כ אם יש תאקט ואין ירידה לפרטים לא רואה בעיה בלדון גם בפורום מעורב.

לא. אבלכי בשמחה תצאו.
מסיפור של חבר שהתגרש,
זה הרסני לנישואין.
תדעי הכל כדי להימנע מזה לגמרי.

בהצלחה, את גיבורה!
הקב"ה שמח במלחמה שלך,
ויש לו נחת רוח מעצם המאבק,
גם אם חלילה נכשלת.
שתזכי במהרה לבית טהור וקדוש!
רבותיי מאחר שיש לנו כאן בעיה במבנה הפורום באמתאבןגבירול

צריך לחשוב על הצעות לפתרון.

@ברוקולי @קוד אבל פתוח מנהלים תחשבו, אולי נגיד לשים מספר של רב ושל רבנית אנונימיים כדי להתייעץ איתם בשרשור נעוץ?

צריך משהו לעשות אם רוצים שלא ייפתח פה שרשור בפורום כל שני וחמישי...

למה שלא יפתחו? לא יורדים לפרטים..צהרים
הפורום פה הוא עוד תחנה בדרך, אנשים לוקחים אותו בהומור מסוים אני מקווה
כן יש בזה בעייתיות הריאבןגבירול

ועובדה שהמנהלים נגד. ברוקולי קודם הגיבה פה בזעם. אז אני מנסה להציע פתרון שיהיה טוב לכולם - גם ייתן כתובת וגם שלא יהיה במעורב, וגם שהאפשרות תהיה גלויה לעין. אם יש לך הצעה טובה יותר, תציע.

עדיין לא ראיתי טענה עניינית למה לאadvfb

מנהלים זועמים זה לא טענה עניינית.

אם מישהו פותח/ת שרשור כזה עם תאקט - אין שום בעיה על אף החוסר נעימות בכך.

וזה יתרון גדול מאוד של הפורום שאפשר לדבר כמעט על הכל. חופש הביטוי מאוד חשוב ועוזר לאנשים פה.

אם השרשור יוצא מהגבולות שיינעל.

חוץ מזה - באמת אולי כדאי לשים בנעוץ משהו על זה אם זה כ"כ מדובר.

לדעתי צריך לשאול סמכות תורניתאבןגבירול

אם זה ראוי או לא. עצם זה שיש "חוסר נעימות" מראה שיש גם בעייתיות בצניעות. זו שאלה שצריך להעביר לרב לדעתי. 

דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

כמה פעמים נפגשתם?כינור יהודי

ואיפה כל פעם?

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

רמת הערכה בסיסית מבחינתי זה אומרLavender

שלבנאדם יש אופי טוב כפשוטו ויכולות כאלו ואחרות.

רב ממדרשה אעריך על ההשקפה והתורניות שבו, על הקדשת הזמן שלו עבורנו, על הכריזמה שלו אולי. על עצם היותו מצוין לתפקיד שלו, אבל ל"דמות של בעלי" אני מחפשת מישהו אחר, ולכן לא יתאים לי מישהו כמו הבן שלו (זורמת עם הדוגמא)

חלקן נחמדות זורמות וטובות שתיאורטית היו אכן יכולות להתאים לאחי, אך חלקן זורמות וכיפיות אבל לא הכי יציבות ולא אציע לאחי מישהי שחייבת כל יום לצאת לנשום אוויר באזור אחר בארץ ובית ומשפחה לא תופסים אצלה הרבה מקום.

לדעתי בשביל להיות חבר מספיק להיות בחור חמוד שזורם וכיף לנו ביחד וגם אם יש שריטות פה ושם לא נורא העיקר שכיף ושמח.

ובתור בעל אחפש אחד שיהיה יציב יותר, דמות בשביל הילדים שלי, אחד שיוריש להם גנטיקה משובחת(:

באמת היה לי קשר משמעותי עם בחור חמוד, שבתור חבר הוא היה יכול להיות נהדר, רק פחות בתור בעל ולכן נפרדנו (הוא כבר נשוי היום)

ולמה הוא לא התאים בתור בעל? כי מבחינה אישיותית כמה שהוא היה טוב היה לו עוד מקום לשיפור (היו לו קצת שריטות מהחיים המורכבים שעבר בילדותו) וגם הרמה התורנית היתה שונה...

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!
היא סבבה והכל...חתול זמני

אבל אלרגית לחתולים (אמיתי).

מה עושים.

זה בסדרadvfb

זה זמני

זה לא אני, זה אתהחתול זמני
תודה על הדאגהadvfb
אה הכוונה היא שהמשפט נאמר כציטוט פסאודואפיגרפיחתול זמני

בשם הבחורה

תודה, למדת אותי מילה חדשהadvfb
טיפות של אור
@חתול זמני א. קונים אלרג'יקס. ב. עוברים לכלבים. ג. מגגלים 'חתולים היפואלרגניים' ופותחים על זה שיחה בדייט
א. פתרון זמני לבעיה סופיתחתול זמני

ב. אינם באים בחשבון

ג. אני מלטף כל חתול שנקרה בדרכי

במקרה כזהטיפות של אור
מתבאסים *ואז* עוברים לכלבים. יש לכם אלרגיה לחתולים עכשיו
כואבת לנו הרגלחתול זמני
לא מגדלים חתוליםארץ השוקולד
:םםםםחתול זמניאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

אולי יעניין אותך