מחכה לתשובותיכן... אז ככה-נעמונונונה
הבת שלי בת 9.5 חודשים, ינקה מלא עד 6 חודשים, שאז התחילה לקבל תוספות של עוף, ירקות, דגים... לחם...ואז גם התברר שלא במשקל (כנראה שהחלב לא היה מספיק), ואז גם הוספתי מטרנה+דיסה אחרי הנקה.
בקיצור, הייתי שואבת לה עד לפני חודשיים בעבודה 2 פעמים, בתחילה בכל ארוחה היה איזה 180 מ"ל, עם הזמן התמעט והתמעט... וכבר הייתי שואבת פעם אחת, אבל טובה ואת זה היתה אוכלת אצל המטפלת יום אחרי. אבל הגעתי למצב שהיא כבר לא כ"כ רוצה לינוק, עד לפני חודש היא היתה יונקת בוקר וערב, עכשיו היא פשוט בורחת ממני, או נושכת לי אם אני מכריחה אותה... (אלא אם כן היא במוזה, ואז היא תשב עלי שעה (בלי לאכול כלום, רק ללקק או משהו))
מה שקרה שירדתי בהנקה, גם בשאיבה (1 ליום, וגם זה לא תמיד) והכמות גם לא משהו, ומה שאני שואבת היא מקבלת ככה "בקשיש" יום אחרי (המטפלת קוראת לזה - "קפה של הבוקר" כי זה לא משביע).
ועכשיו:

א. אני רוצה להמשיך להניק!!! איך אפשר לחזור להנקה? כשאני במצב שאם לא אשאב חצי שבוע לא יקרה כלום (גודש וכו) כי כבר אין ייצור כנראה. איך אגרום לבת שלי לחזור להנקה?
ב. לקחתי סרזט (גלולות למניעה עם הנקה), בשבוע האחרון קיבלתי דימומים, יכול להיות שזה קשור להפסקת ההנקה? האם אני צריכה להחליף סוג? אבל אני רוצה להמשיך להניק...

מחכה לעזרתכן מנסיונכן...
אין ליטל תלתל
ידע בשביל לעזור לך, אבל רציתי לשלוח עידוד. קשה להפסיק להניק והדימומים בטח לא מקלים על ההתמודדות...
מה שכן, לא נראה לי שכדאי לך להחליף גלולות. זה רק יגרום לעוד יותר דימומים עד שהגוף שלך יסתגל לשינוי, וזה עלול לקחת כמה שבועות. יש לי חברה שזה קרה לה, והיא דיממה די הרבה זמן. אם כי כמובן שזה משתנה מאחת לאחת.
בהצלחה!  
לגבי הדימומיםנווה מדבר
נראה לי ששווה לך להתייעץ עם מכון פועה אם זה ממשיך יותר מידי, כי לפעמים כן כדאי להחליף כדורים וסתם חבל להמשיך לסבול
לא נעים לי להגידשמחה תמיד
אבל אני הייתי משחררת ומפסיקה להניק
חמה את רוצה להמשיך?אנונימי (פותח)
בתור אחת שכל המשפחה שלה גדלה על תחליפי חלב- הילדה שלך מקבלת תזונה מספקת גם מתחליפי חלב! לא צריך לחשוב שזה כ"כ נורא, כי זה לא. במיוחד עכשיו, כשהיא כבר מקבלת מספיק מוצקים והחלב הוא לא האוכל העיקרי שלה, לא נראה לי שכדאי להיאבק על זה.

אני הפסקתי להניק את השני שלי אחרי חמישה חודשים (במושגים של המשפחה שלי זה המון), בעיקר כי הוא לא רצה. אני הייתי מוכנה להמשיך עוד חודש, אבל החלטתי שאין לי כח לריב איתו בשביל חודש.

לא נראה לי שהסרזט קשור לעניין, למרות שהכל יכול להיות...

שיהיה בהצלחה בכל מה שתעשי!
מבינה אותך שאת לא רוצה להפסיק אבלחילזון 123
כרגע זה כבר לא ממש אוכל בשבילה נכון? זה יותר פינוק/חום של אמא/הרגעה/קשר מיוחד ביניכן/מרגיע בימי מחלה/קצת ויטמינים וכו'
לכל הנ"ל לא צריך כמויות אדירות של חלב, מה שהיא מצליחה להוציא זה מה שיש, וזה מספיק לצרכים שלה.
לדעתי החלב לא מתייבש בבת אחת כל עוד היא יונקת אפילו כמה דקות ביום יש שם משהו, קצת, גם אם בשאיבה את לא רואה את זה.

גם נראה לי שטעם החלב יכול להשתנות במהלך המחזור ולכן זה שהיא לא רוצה יכול להיות ממש זמני ועוד איזה שבוע אולי תחכי כבר שהיא תפסיק לינוק...

את יכולה לנסות להציע לה מדי פעם ואני בטוחה שהיא תרצה באיזה יום, ואז אולי כבר לא תטרחי כ"כ עם השאיבות אם לא יוצא לך כ"כ חלב בשאיבה ויותר תתני לה לינוק ככה לכיף לפני השינה או כשאת חוזרת מהעבודה או פעם אחת בבוקר וכו', מה שמתאים לכן.
תודה על תשובותיכן!נעמונונונה
האמת, נראה לי שבסתר ליבי, אני רוצה להמשיך להניק בשביל האגו שלי(...), אצל הבכור הפסקתי ב-8 חודשים כי נכנסתי להריון, ואצל הבת, הבטחתי לעצמי שאניק לפחות עד גיל שנתיים! ועכשיו זה לא קורה... אז...
אבל חוצמיזה, פתאום היא מצוננת יותר, וחשש לדלקת אוזניים, זה ברור לי שזה בגלל הפסקת ההנקה שהיא כ"כ מחסנת!
מרגישה כאילו את מדברת בשמי...שיקמה
אותו הסיפור, בדיוק. עם התדלדלות ההנקה מתחילים דימומים. אני ניסיתי למשוך עם הראשון את סרזט ואת ההנקה - ורק אכלתי אותה בחודשיים בערך (!) אסורים לחלוטין. עם הבאה כבר הייתי חכמה יותר, וישר כשהתחילו הדימומים עברתי לגלולה אחרת שלא מיועדת להנקה. אז נכון - ההנקה יורדת וזה קצת עצוב לשתינו, אבל היא היתה מפסיקה מן הסתם בקרוב כך או כך, וכמו שאמא אומרת: להפסיק להניק קשה נוראנורא בכל גיל .
אגב אין בעיה להניק עם גלולות שאינן מיועדות להנקה, פרט לסיכון שהחלב יתמעט יותר.
מה, באמת?!טל תלתל
חשבתי שגלולות שלא מיועדות לשימוש בהנקה זה מפני שהם מכניסים חומרים שמסוכנים לתינוק אל תוך החלב. אשמח למידע בנושא אם ידוע לכן אחרת
לא זה בגלל שהן מסתמכות בחלקן על ההנקהיוקטנה
כרגע הגלולה לא מגינה עלייך (נעמונה), למיטב ידיעתי. 
לגבי חזרה להנקה - זה יצריך השקעה ממש גדולה מצדך: להפסיק לתת בקבוק (לעבור לכוס, למשל), להגביר שאיבות, ולהציע יותר ויותר הנקות. בתכלס - זה אפשרי בוודאות, אבל השאלה אם יש לך את האפשרות להתפנות ולהשקיע בזה.  
אבל מה הלחץ על הכמויות? אפשר להציע לה לינוק, ומתי שיוצא, מה שיוצא, זה יופי - לא? כל עוד היא יונקת "משהו", אז יהיה "משהו". גם כמה חודשים לאחר היניקה האחרונה, אגב. 
לפי מה שרופאת הנשים שלי אמרה ליveredd
ככה- סרזט מונע כמעט כמו גלולה רגילה. היא צחקה עלי שהפסקתי בגלל המחזור (אחרי שנה + אומנם שלקחתי אותה, אבל לא נראה לי שזה קשור). אין שום בעיה לקחת גלולות רגילות עם הנקה, אבל זה חותך את החלב בשלושת רבעי אם לא יותר.
להגיד לך את האמת, אין הרבה חסידות כמוני של הנקה- אבל אם היא כל כך לא רוצה- לדעתי תוותרי בקרוב... אני ממש מבינה את העניין של האגו. יש כזאת תחרות סמויה בין אמהות מי תניק יותר ותהיה יותר "טובה"... אבל האמת היא- שאין שום חיוב כזה...
זה לא נכון- הגלולה כן מגינה גם ללא הנקהטפת עמית.
רק בצורה פחות מוחלטת והיא כן מסתמכת על הורומונים של ההנקה. נותנים סרזט גם לנשים עם בעיות הורמונליות שונות גם לא מניקות.
הסרזט יעילה גם עם הנקה בודדת ביממה, אבל אז עלולים (לא בהכרח) להופיע דימומים/ כתמים, בפעם הקודמת שזה קרה לי קיבלתי המלצה לקחת שני כדורים ביום כל 12 שעות למשך שבוע- 10 ימים ולחזור לאחת בדרך כלל זה עוזר אם עדיין מניקים ואם לא צריך לשקול להחליף את הגלולות.
אפשר להמשיך להניק גם עם גלולות אחרות בוודאי במצב שזה לא המזון העיקרי של היונק.
אני לא הייתי מוותרת על ההנקה אם היא עדיין טובה לשני הצדדים, אבל הייתי בודקת- בתוכי פנימה- מה הסיבה לרצון להמשיך.
תשובותאנונימי (פותח)אחרונה
בגיל הזה א''א לקבוע אם יש ייצור או לא לפי הגודש כיוון שהחלב נוצר תוך כדי הנקה ופחות מתוך רפלקס- מה שקורה כשתינוק נולד.
בד''כ כששואבים, המשאבה מוציאה פחות מהתינוק, אז יתכן שהגוף פשוט התרגל בשעות האלה לכמויות קטנות יותר שלא גורמות לגודש.

לחזור להנקה- תנסי בשעות שהיא יותר רגועה, אולי חדר מעט חשוך, שלא יהיו גירויים בסביבה שלה, להצמיד אותה לגוף שלך גם אם לא יונקת כדי שתהיה לה חוויה נעימה מכך ואולי גם תרצה לחזור.

ב''ה לא התנסתי במצבים כאלה [אצלי, היו פעמים שהילדים- כל אחד בתורו, לא כ''כ רצו לינוק כנראה בגלל מתן בקבוקים אצל המטפלת אבל זה לא נמשך יותר מכמה ימים].

לגבי הסרזט- אני גם לוקחת, שאלתי את הרופאה שלי עד מתי צריך לקחת והיא אמרה לי עד שאני ארד ל-3 הנקות ביום או שאקבל מחזור.
יתכן שהדימומים הם בעקבות ההפחתה בהנקות ועד כמה שהבנתי יש מצב לקבל גם עם הסרזט.
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושיאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך