מי שרוצה לעזור לחבר'ה שנשרף להם הבית מוזמן לפנותאנונימי (פותח)
אני מכירה באופן אישי את האנשים המדהימים שנשרף להם הבית הכל הם נשארו ללא כלום מי שמעונין לעזור יכול לפנות אלי דרך המייל liatgabay10@gmail.com כל עזרה תתקבל בברכה ליאת
גם אני מכיר וממליץ לעזור.נ.ב. קשורה לרב גבאי מרמתדביר ע
גלעד?
ש"נשרף להם הבית" מעניין איך בדיוק הוא נשרף??היהלום שבכתר
במה אפשר לעזור?שיח השדה..
לאסוף ציוד:קוקו
כלי מטבח
ספרי קודש
בגדים לגבר ותינוק
ריהוט
כלי חשמל
ועוד...

מקבלים רק דברים חדשים או כחדשים!!!

לפרטים- אפשר לחזור אלי בהודעה אישית.

http://lavi-ssl.org/havatgilad/

מכתב הפניה של החווה לציבור הרחב:

ביום ב' של ראש השנה לאחר תפילת מוסף הוצתו שדותיה של "חוות גלעד". ההצתה בוצעה ככל הנראה על ידי ערבים תושבי האזור.
הדליקה הגיעה תוך דקות ספורות לבתי היישוב ולאחר קרב איתנים עם האש, אשר במהלכו נפגעו שבעה מתושבי החווה ובלית ברירה פונו הנשים והילדים לישוב הסמוך, נשרפו שניים מבתי היישוב.
ביתם של בתיה ונעם ברויאר ושלושת ילדיהם נשרף. ואינו ראוי למגורים, חלק מהציוד שהיה בבית נשרף אף הוא והמשפחה נאלצה לעבור ולהתגורר זמנית בבית הורי הבעל.
ביתם של הילה ואיתי כהן ובנם בן השנה נשרף כליל על תכולתו ולא ניתן היה להציל ממנו מאומה. עם התכולה נשרפו כל הזיכרונות, תשמישי הקודש וחומרי הלימוד של המשפחה וכעת מתגוררת זמנית בבית הורי האישה ומנסה להשתקם ולהתאושש.
על אף רצונם הטוב של גופים וארגונים רבים וטובים וביניהם המועצה האזורית שומרון, אמנה, מועצה מקומית קדומים, ארגון "עזרי" ועוד גופים ואנשים פרטיים שתרמו מכיסם לטובת שיקום המשפחות ובתיהם טרם נראית תקווה באופק.

לצורך העניין, להלן עלויות מוערכות על קצה המזלג:
עלות בניית שני מבנים דומים כ – 100,000 ₪ כל אחד.
עלות רכישת מוצרי חשמל בסיסיים למשפחת כהן כ – 15,000 ₪
עלות רכישת ריהוט בסיסי למשפחת כהן כ – 15,000 ₪
עלות רכישת ביגוד, מוצרי תינוקות ועוד... כ -7,000 ₪
מדובר בעלויות בסיסיות ביותר ללא כל מותרות כלשהן.
בנוסף, למשפחת כהן דרושים: תפילין וטלית ומזוזות, כלי מטבח וכדו' שגם עלות חפצים אלו הינה גדולה.
מדובר בשתי משפחות שאין הפרוטה מצויה בכיסן או בכיסי משפחותיהן.
בקרב קרובים וחברים נערכה מגבית בסיסית שמטרתה הייתה לתת למשפחות אלו יכולת להתחיל לחזור לשגרה ,לרכוש מזון, אוכל ובגדים לתינוק, לרכוש בגדים לעצמם ומוצרי יסוד שאבדו וכלו בשרפה, אולם הדרך עדיין ארוכה וקשה.
כמו כן, לישוב חוות- גלעד נגרם נזק עצום בשריפה לתשתיות ולמערך כיבוי האש.
כעת מכתבנו זה מופנה אליכם. משפחות אלו זקוקות נואשות לעזרתכם ובתקווה שתפתחו את ליבכם ותתנו יד וסיוע למשפחות אלו בכל נושא בו יש באפשרותכם לעזור, הן בפן הכלכלי והן הרגשי. וברוח הימים האלו - "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזרה".

בברכת גמר חתימה טובה לכם ולכלל ישראל,
משפחת "חוות גלעד".

מי שיכול\ה להתרים ביישוב\ בשכונה\ לפנות לדוד העשיר או משהו כזה בשביל תרומות- יבורך.
כמו כן אפשר לשים מחר בבית כנסת קופה של פדיון כפרות.

יישר כח!

לא צריך יותר.'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

ב"ה יהודים טובים כבר חנקו אותם בציוד..
כסף! הנזקים רבים ואין לחווה כסף לשקם.  לתרומות אפשר אצלי,אצל קוקו, ובאתר של חוות גילעד.
כן צריך.קוקו
אני מתרימה במושב שלי בע"ה.נקודות של כיסופים
צ'קים-לפקודת מי?
"חוות גילעד",'ערבות הדדית'
אשרייך.'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

במקרה של בעיות-חיים קליין-0525666855 אחראי התרמות מטעם החווה.(ניתן גם להעביר כספי כפרות.)
ונועם ברויאר למקרה ש.. -0525666632
הם החראים מטעם החווה על התרמות.
התמונה היא רק חלק קטןקוקו
מהוואדי שנשרף.
מי שלא ראה את הבית- לא יזדעזע באמת.

מי שיוכל לעשות התרמות ביישוב-בשכונה-בתחנה המרכזית-אצל קרוב משפחה עשיר--- יבורך

לפרטים אפשר לפנות אלי במסר אישי.

יישר כח!!!
קצת תמונות מהבית שערבים שרפו בחוות גלעדקוקו
בראש השנה.

מה שנשאר מהקראוון של משפחת כהן

ספרי הקודש שנאספו בתוך סיר שלא נמס

המדרגות שהובילו אל תוך הקראוון

ההרס

המטבח של משפחת ברויאר (צולם מתוך החור שבקיר, מבחוץ)

המטבח שנהרס

הוואדי שנשרף לגמרי

כל מי שיכול לעזור בתרומות והתרמות, נא לפנות אלי במסר אישי.
תודה!

נורא.אמא אדמה
אגב, אני מדמיינת או שהחבר'ה של חוות גלעד עברו על כך בשתיקה..?!  

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_קוקו

w w w . h a a r e t z . c o . i l

עודכן ב- 00:06 21/09/2009

חשד: פלסטינים הציתו מבנים בחוות גלעד שבשומרון

המשטרה עצרה 4 בני אדם בחשד ששרפו שני מבנים במאחז. המשטרה ערוכה במקום בכוחות מתוגברים

מאת חיים לוינסון

המשטרה עצרה ארבעה פלסטינים שעל פי החשד הציתו היום (ראשון) שני מבנים בחוות גלעד שבשומרון

לנוכח האירועים האחרונים המשטרה פרסה באזור כוח גדול, ובמהלך סריקות שערכה נעצרו ארבעת החשודים בהצתת המבנים והועברו לחקירה. חוקר שריפות של המשטרה שהגיע למקום, קבע בוודאות כי מדובר בהצתה מכוונת.

כל הזכויות שמורות ,"הארץ" ©

סגור חלון

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_קוקו
חחח... חזק אהבתיotk100
אייי אייי  מזעזע..!!!שיח השדה..
קוקו קרעת אותי..'ערבות הדדית'
בע"ה ית'

סתם לידיעה כרגע מה אולך מסביב לחווה- עמדת תצפית 24 שעות ב570-מול החווה כול תזוזה מדווחים. מערב מידי לילה על ההר בין פראתה לחווה- חוץ מלשגע את הכלבה שנובחת בלי סוף ולא נותת לישון, הם לא מועילים.
אחרי ההר לכיוון פארתה יש 3 גיפים..(נכון לטיול האחרון, ולשבת האחרונה-שגם ניסו לעצור.. רק כבר לא היה להם כוח לרוץ.. )
היתרחקות של 250 מטר מהבית האחרון נישלחים מג"ב לעצור. ( מי שהיה איתי שמע בקשר של המגבניק שזה מ570 מדריך אותו איפה אני ודרך איפה ללכת.)

מגבניקים בסיור שעברו ליד האוהל- (הקפצתי את הרבש"ץ כי היו 7 ערבים והייתי רק אחד-כולם נסעו שבת.-אז הרבש"ץ שלח מג"ב...) הם אמרו לי שיש 3 גיפים של מג"ב שאחראים על החווה.. יעני בהתראה של 5 דקות הם הגיעו.. זה לפני כחודש.. בארך.. וזה ביום יום! הפלוגה שלהם יושבת בקדומים-מצפה ישי..

לידיעת הציבור-גדס"ר עוזבים גולני ניכנסים-גולני מורעלים יותר אז נקווה לשינוי לטובה.. בע"ה ית' !!!
ד"א'ערבות הדדית'
ד"א, כול בן-או קבוצת בנות שמגיעים לחווה- שיעשו קצת הישתדלות חצי שעה הליכה ברגל מקדומים לחווה דרך הואדי, בד"כ אין ערבים, וזה משגע\מחרפן את הצבא, במיוחד שהמצלמה מדווחת..!! חצי שעה הליכה!

הפלוגה יושבת במקום ששייך לדוראני-ראש מועצת קדומים, והוא נתן למג"ב את המיתחם, אחרי לחצים רבים שלחצו עליו, הוא מסר את המיתחם.

אשריכם...!!!!אנונימי (פותח)
זה לא עוזר לאמר "אשריכם"קוקו
צריך כסף.

זולות של כסף.'ערבות הדדית'
[מה עם פידבק לצלם?]רחלקה
כלומר?קוקו
מה זה פידבק?
לכתוב מי צילם את זה, בקיצור.רחלקה
אני הצלם.קוקו
ויש עוד תמונות...קוקו
קוקו..יש דברים יותר חשובים...אנונימי (פותח)
יש מקומות שאין בהם אפילו בית אחד ולא אוהל...כמו נופי ירדן..
ולדעתי זה יותר חשוב שיתרימו לשם כסף, ולא לחווה...!!!
כן, רק שב"נופי הירדן"קוקו
שרפו את המבנים שהיו שם, ומי מבטיח לי שלא ישרפו שם שוב? איזה הרתעה יש ל"נופי הירדן" ולעדי עד על הכפר "אל-מועייר" הידוע לשימצה? תשובה: כמעט ואין. ואני מכיר היטב את המציאות של האיזור שם. מקרוב.

לעומת זאת, בחוות גלעד יש הרתעה מאוד טובה, והערבים מבינים היטב מי בעל הבית באיזור ועכשיו השריפה הזאת גרמה לחילול ה' גדול, וחייבים תרומות לבנייה מחדש של המבנים, וגם אמנה לא מוכנה לבנות מחדש, ככה שכל תרומה עוזרת!!, מה גם שבבית שנשרף בחווה גרה משפחה עם תינוק, ולא כמה רווקים ורווקות. (לא שאני מזלזל ח"ו באותם רווקים העושים מצווה נפלאה וחשובה של יישוב ארץ ישראל, אבל תודו שזה לא אותו הדבר, שהמזכרות מהחתונה, והריהוט, והמוצרי חשמל, וכו' וכו' נשרף, והזוג נשאר רק עם הבגדים שעליהם!!!)

עכשיו אתם מסכימים איתי שיותר חשוב לתרום לחווה? (וגם לנופי ירדן...)
אבל בחווה יש אנשים שגרים..הוד':)
ובנופי ירדן זה לא קבוע..
בחווה זה משפחות שימשיכו לגור שם בכל מצב..
בנופי ירדן זה לא הם לא עד כדי כך קבועים..
אז למה שנתרום להם?קוקו
כדי שישרפו להם את הבית והם יברחו?

אולי כדאי לתרום לחווה, שלמרות השריפות ממשיכה!

ואני מזכיר שמדובר כאן בחילול ה': שבחוות גלעד ערבים ישרפו בית (!) מילא בנופי ירדן, גבעה חדשה שגרים בה כמה רווקים. אבל בחווה, שהיא כבר יישוב? כל ההרתעה של החווה מול הערבים, שכמה שנים עובדים עליה, נהרסת מגפרור אחד.
עזובו לרגע את נופירדן - קחו לדוגמא את רמת מגרון.אמא אדמה
כפי שקוקו כתב, חוות גלעד היא כבר יישוב ממש.
שריפה של בית או אפילו שני בתים - לא תמוטט אותה ובעזהי"ת היא תמשיך להתקיים לעד.

ולעומת זאת, רמת מגרון (לדוגמא) תלויה בתרומת לגמרי.
מאחר ואין שם עדיין משפחות עצמאיות שמפרנסות את עצמן,
ברגע שיפסיקו לעשות התרמות לרמת מגרון, יגמר חלילה הכסף.
במצב כזה לא יהיו מצרכי מזון, גז בישול ועוד כל מיני מוצרים בסיסיים
שלא ניתן לחיות בלעדיהם ורמת מגרון תכנס לסכנה קיומית. 

אולי כדאי לבחון לרגע את ההסתכלות שלנו:
האם אנחנו רואים את המאחזים כעוד "פיתרון דיור" -
או אולי כאמצעי לבנות וליישב את מרחבי הארץ הקדושה?

אם המאחזים נועדו להיות פיתרון דיור, אזי ברור שכדאי להשקיע במקומות שקיימים במילא,
ולהרחיבם באיטיות תוך הוספת קרוואן - ועוד קרוואן. (ועדיף כמובן שאלו יהיו כמה שיותר צמודים - לחיסכון בהוצאות על השמירה, הגדר והכבישים...)

אולם, אם אנחנו רואים במאחזים כלי ליישוב ולבניין הארץ,
אז חייבים להשקיע את כל הכוחות בהקמת עוד ועוד נקודות חדשות,
גם אם בהתחלה הן יהיו רעועות ומעלות גיחוך - העיקר הוא רק ליישב את הארץ,
להשתלט על כמה שיותר אדמות ולהרחיב את מקום השכינה.

וברור שהכל צריך להיות מחושב ושצריך לנהוג בחכמה. לדוגמא:
מובן שאין עניין לבנות כיום וילה בנופירדן, במצב בו כל אהל שמקימים שם נשרף.
כפי שקוקו כתב, צריך קודם ליצור שם הרתעה וגרעין מגובש.

לסיכום, אם אנו מאמינים שהמטרה עכשיו היא לבנות וליישב,
אז לענ"ד רמת מגרון קודמת חוות גלעד.
אבל מאחר ויש לא מעט אנשים (כמו משפחתי) שרואים במאחזים פיתרון דיורי,
הם יעדיפו דווקא את חוות גלעד על פני רמת מגרון.

שכל אחד יעשה את החישוב שלו.
ומובן שבכל מקרה מגיע "ישר כוח" לכל התורמים מכל הסוגים - אשריכם ישראל! 

כן אבל...אנונימי (פותח)
לפי מיטב זיכרוני לפני שהוקמה רמת מגרון הערבים באיזור בקושי עברו את הכביש לכיוון מיגרון, אבל מאז שהנוער הקים את הרמה ניתנה לגיטימציה(לא בכוונה כמובן) לערבים לעבור את הכביש ולעשות בו כבתוך שלהם ואף יותר מזה וכמו משוגעים אמרו אז(וגם יש שאומרים ככה היום בחווה) שעדיף להשקיע ב7 קראוונים חדשים מלהשקיע ב7 בתים שישרפו לערבים, ואין את השכל להבין ששום דבר לא ימנע מערבים לבוא ולשרוף גם אותם. יוצא לכאורה שהרמה רק הקטינה את גבולות א"י ולא הרחיבה אותם (כמו שבודאי היה התכנון המקורי). כדאי לחשוב על פתרונות יצירתיים יותר מאשר לבנות מלא מבנים כדי שיתבזבז לערבי יותר בנזין בשביל לשרוף אותם............
גם ברמת מגרון צריך לעבוד על ההרתעה היטבקוקו
בתמונה : בית שרוף ברמת מגרון.

וגם , לא נעים לאמר, לא שווה להשקיע הרבה בבניה ברמ"ג, כי אי אפשר לדעת אם המבנה יעבור את הלילה, כי כל פעם שיש כמה מבנים- יש פינוי.

לעומת זאת, בחוות גלעד יש בתים ששורדים כבר כמה וכמה שנים, ולכן יש יותר סיכוי שהבתים ישרדו.

וזה לא שאני אומר שלא כדאי לבנות ברמה, וזה לא מדד כדי לקבוע איפה לבנות, אבל איפה כדאי להשקיע את הכסף עכשיו לבנייה של מבנים- נראה לי שכדאי לחווה.

חוץ מזה, שכמו שאמרתי בקשר לנופי הירדן: אם לרווקים לא יהיה מקום לישון (ברמ"ג, בנופי ירדן)- הם יחזרו בטרמפים הביתה, מה שאין כן זוג נשוי עם ילד, שזקוקים לתרומות בשביל בית שנשרף!

סתם שתדע...אנונימי (פותח)
ביצהר שנה שעברה לפלוגת המגב שהיתה אחראית על על הישוב באותה תקופה היתה פקודה קבועה של נוהל כפר עוין(דהינו ליסוע בכל הישוב עם גיפ סגור לגמרי ולא לצאת ממנו כל הנסיעה)..
בחודש האחרון אחרי שהיו כמה ארועים שהמח"ט הגדיר אותם כחציית הגבול האדום וכל גיפ שנכנס לישוב או חטף אבנים או התפנצ'ר(כ30 גלגלים בשבוע) נכנסה פלוגת מגב קבועה לישוב(עם מלאי של 100!! גלגלים) שביומיים הראשונים שלה ירדו לה כעשרים צמיגים..
 חס ושלום שלא נשוויץ, אבל לשבת בלא יודע איפה ולהפריח סיסמאות לאוויר בעוד שאנשים טובים עובדים קשה להחזיר את הכבוד לעמ"י זה כצת לא הוגן
אני מסכים איתך שרוב הדברים שאמרת הם צודקים ונכונים אבל למה הם מועילים לא הבנתי חוץ מלקנטר ולשלול(שזה דבר שמאד כיף לעשות אותו)? שבמקום זה אפשר פשוט ללכת ולפעול כדי להרים את המקומות הנפולים האלו או לחלופין לפעול במקום שלך
(אני לא יודע בכמה מצבו יותר טוב מיצהר או חוות גלעד)
 נ.ב עוד לא הבנתי מה היתה המסקנה שלך מהמאמר הארוך שכתבת לעיל!? 
בצפיה לגאולה שלמה....
השאלה מה המטרה שלך-אחת מהשומרון
בס"ד
שכולם (השוטרים, החיילים, וכו') יפחדו ממנו כי אנחנו מאימים, או שהמטרה האמיתית שלך היא שהם ייראו את ד' יתברך ולא יעזו לגרש?
נכון שזה מצב גרוע שהם לא פוחדים לגרש, אבל לא בגלל שאנחנו לא נראים מפחידים...
אם היום מצליחים להגיע למקום בו הצבא שמר עלינו באמת, וממלא את תפקידו- אשרינו!
_ _ _
ולא, לא אמרתי ח"ו שצריך לעשות פשרות עם הצבא או להגיע להסכמים שמראים שמותר לוותר על פיסת אדמה בארץ ישראל!!

נא לא להמציא עובדות.אמא אדמה
ברשותכם, כמה עובדות, בלי עין רעה:
  1. רמת מגרון קיימת כבר יותר משנה וחצי.
  2. מאז הקמתה, ספגה רמת מגרון ארבעה פינויים בלבד + החרמת רכוש אחת.
  3. הפעם האחרונה בה היה פינוי ברמת מגרון הייתה לפני כמעט חצי שנה. טפו-טפו-טפו.
  4. הייתה תקופה בה שרפו הערבים את הבתים בנקודה של הבנים, כשזו הייתה ממוקמת למטה, על הציר ממש ועל אדמה שמישהו טוען שהיא פרטית שלו. התקופה הזו נגמרה לפני כשנה ומאז לא היו עוד מקרי הצתה שכאלו, ברוך ה'.
  5. לפי מה שסיפרו לי, לפני שהוקמה רמת מגרון, הערבים היו מוסקים ורועים את עדריהם עד לגדרות מגרון ממש. מאז שהוקמה רמת מגרון, הערבים כמעט ולא עוברים את הציר ואם כן אז בדרך כלל הם זוכים ליחס כלשהו. כמו כן, באופן מוזר, מאז שהוקמה רצת מגרון עצי הזית הפסיקו להניב פירות שניתן למסוק...

בכל מקרה, יש לי הרגשה שאין ממש טעם לדיון הזה.

מי שרוצה לתרום למשפחה חסרת בית בחוות גלעד, שיתרום ויעשה כך מצווה

ומי שרוצה לתרום את כספו להרחבת גבולות אחיזתינו בארץ, ברמת מגרון – שיתרום, וגם בכך יעשה מצווה.

רב האנשים שאני מכירה היו מעדיפים לתרום למשפחה בחוות גלעד.
ולמרות זאת, אני אישית עדיין הייתי מעדיפה לתרום את כספי וכוחי לחיזוק רמת מגרון או כל מאחז אחר
שאלמלא העזרה שלי הוא לא היה קיים וכך אולי היה עוד שטח לא מיושב בארץ ישראל.

מצטרף לזה...^יויו2אחרונה
והייתי שם השבוע יומיים, ובאמת באמת חשוב לתרום לשם, לחזק, לבוא לבנות
וביום כיפור באמת הגיעו 5 רועי צאן והם זכו לקבל ב"ה יחס חם ואוהב..;)
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך