מי פגש לאחרונה את ירון שי - כתב של ידיעות אחרונות?אמא אדמה
מי שפגש אותו עלול למצוא עצמו מוזכר בכתבה שתתפרסם מחר בעיתון...  

~~~

סוף העולם ימינה

תחקיר: כתב "7 ימים" הסתנן ל-90 יום אל שורות הימין הקיצוני, והיה עד לשיחות המצמררות בבית משפחת גולדשטיין, להברחבת קרוואנים ולהקמת מאחזים לא חוקיים. דו"ח מהמזרח הפרוע

ירון שי

פורסם:  24.09.09, 13:52

שלושה חודשים וחצי שימשתי חייל נאמן בשורות הימין הקיצוני. ראיתי מקרוב איך נראה המאבק על המאחזים, שמעסיק שועי עולם, שעומד במרכזם של דיונים בינלאומיים על עתיד האיזור, שעשוי לקבוע איך ייראו החיים של כולנו.

אוסף נערים, שמנצלים את החופשות מלימודים לצורך התשת כוחות הביטחון, מבנים רעועים ביישובים שכוחי אל, שרק מעטים יידעו למצוא אותם על המפה. מקבץ מרשים של דרכים לעבוד על השלטונות בעיניים: קרוואנים מסווים תחת אוהלים, מבנים מפורקים שמוברחים ליישובים, פקידי מנהל שעוזרים למתנחלים, לדבריהם, להימנע מקבלת צווים.

בין ביקור אחד לשני במאחזים מצאתי דרכים נוספות לתרום להגנת המולדת: הפגנתי נגד מצעד הגאווה בירושלים ("אם נירה באחד מהם, הם רק יקבלו כותרת בעיתון", אמר לי שם מישהו הרבה לפני הרצח בבר-נוער), תיעדתי בנייה בלתי חוקית ברהט והתייצבתי לביקור ניחומים בבית הרוצח גולדשטיין בקריית ארבע. לא היה רגע אחד משעמם. אף פעם לא משעמם שם.

• הסיפור המלא והבלעדי – בגיליון סוף השבוע של "ידיעות אחרונות"

( http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3781451,00.html )

צילום של הכתבה:אמא אדמה
כדי להצליח לקרוא את מה שכתוב בכתבה, לחצו על התמונות*.
יכול להיות שבאיזשהו שלב הכתבה תעלה גם לאינטרנט.

אמנם עדיין לא הספקתי לקרוא ממנה יותר מדי,
אך לא מסובך להבין שמדובר בכתב שמנסה להוציא אותנו רע...
לענ"ד חשוב לקרוא את הכתבה ולהסיק מסקנות לפעם הבאה
(לדוגמא: איך להתייחס לאנשים מוזרים וכד').

הייתי חופרת עוד אבל אני חייבת לזוז...

שתהיה בעזהי"ת לכולם שבת מלאה בשמחה ובקדושה!   
גמר חתימה טובה!

* אני מקווה שתצליחו לראות את הצילומים של הכתבה כי לבינתיים הם מופיעים אצלי כאילו הם לא עלו (ריבוע קטן ולבן עם איקס אדום בתוכו)...

התמונות עלו.. אך קשה לקרוא..איציק הג'ינג'י
לא קראתי את הכתבה, אך אני לא התפלא אם הוא מנסה להשמיץ אותנו
לא התפלא אם הוא כתב דברים שהיינו רוצים שהם ישארו בגבעה..
כמו שאמא אדמה כתבה, תסיקו את המסקנות...
חחח.... קראתי את הכתבה ....otk100
הוא בעצם היה 3 חודשים בלי לגלות כלום !!!....
(ועוד 3 חודשים של סיוט בשבילו, תיאור שלו  על נסיעה בטרמפ בשומרון - 'רעדתי קלות' )...

לבן אדם אין חיים...איציק הג'ינג'י
אני פגשתידביר ע
צילום של הכתבה שנראה לי שגם אפשר לקרוא...אמא אדמה
על מנת לראות את התמונות בגדלן המלא - לחצו עליהן.
ותודה רבה ל- Admin !  

גמר חתימה טובה!  
עדיין קשה לקרוא... לא נורא. מתישהו תקראו את הכתבה!אמא אדמה
חח אני פגשתי אותו... בנאדם מוזר לגמריי...אוריין
בס"ד
חחח איזה יצור הוא... (אין לי כח לקרוא ת'כתבה..  )
פגשתי אותו-שמעו את הסיפורדביר ע
יום אחד נכנסתי לאימל קבלתי הודעה מהעוזרת של מיכאל בן ארי שהצטרף לאתר שלו אחד בשם ירון שי....היה לי נראה מוזר מלכתחילה סטונדנט למשפטים בן 28 מתל אביב כותב את הכתובת שלו ופלאפון וכותב בפרופיל עד כמה הוא מעריץ את מיכאל בן ארי בצורה ספרותית כזאת בתור אחד שרוצה לעזור נתנו לו שאם הוא מוצא כתבות על מיכאל שיעלה אותם...תוך שבועיים ראיתי שהעלה 3 כתבות  מגלי צה"ל ו ynetבשיחה יום אחד איתו הוא הציג את עצמו בתור חילוני ימני נלהב בצורה מוזרה כזאת  ולא דתי ולא מבני ברק כמו שעבד על הרבה כמו שמצויין בכתבה...חשבתי שימשיך לעבוד וכל הסיפור איתו נראה מוזר...לפני שבועיים וחצי ראיתי בפרופיל שלו שהוא לא נכנס חודשיים לאתר!אמרתי עד כאן נגמר הסקרנות לגביו בשיחה עם צוות האתר(3 אנשים בדיוק...)החלטנו שמוחקים אותו.....!המשכנו בעבודה כרגיל לפני כמה ימים בפורום לאתר של מיכאל בן ארי הוא כתב שהוא מכין כתבה על הימין הקיצוני לא הבנתי מה הוא רוצה מהאתר....פתאום אני מסתכל על השם ירון שי!נפל לי בינגו דיברתי עם העוזרת של מיכאל והתברר הסיפור כתב ידיעות אחרונות מושתל.. כמו שהוא כתב בכתבה הוא לא הגיע לימין הקיצוני דרך האתר שלנו וחוץ מלעלות כתבות מ2 אתרים שממילא היה באתר אודות הנושא הזה הוא לא הצליח כלום.קראתי את הכתבה חוץ מתל אביבי צהוב אף אחד לא מתרגש מהנתונים שלו בלי שום סקוף רק עם סילוף של דברי הרב ליאור....לסיום דיברתי עם איתמר בן גביר וזה הסתכם במשפט אחד"בא לקלל ויצא מברך" פרסומת אדירה לבוני א"י ובמיוחד לעמיתנו מיכאל בן ארי ושותפיו מרזל ובן גביר...כמובן שהוא ניסה ללכלך ולהוציא אותנו הזויים זה ברור מהשלא כל כך הצליח לו....מה שבטוח רואים שהוא יותר הזוי מכל מי שהוא ניסה להוציא הזוי...יצא לו ב"ה כתבה גרועה...ורואים שזה כתבה ראשונה בחייו..אהה וגם הוא נשרף מלכתחילה....כנראה הוא לו יהיה כתב לעניני התיישבות אלא אולי כתב לענייני משפטים עם התואר משפטים שיש לו....חחח
באסה רצינית בשבילו...dovi2
הוא פשוט לא עלה על כלום!!! להיות בבני אדם יומים ולצלם את דניאלה וייס סורגת/תופרת זה אולי תצלום שישלמו עליו משהו... אבל היו דברים אחרים בבני אדם שלא רק התקשורת היתה משלמת לו אם הוא היה מגלה אותם...
ברוך מרזל: כך הסתננו ל'ידיעות אחרונות'השם הוא המלך!

מרזל: כך הסתננו ל'ידיעות אחרונות'

מרזל מגיב לכתבת "ההסתננות למעוז הימין": דווקא אנחנו הסתננו ל...'ידיעות אחרונות'. לעיתון הוא ממליץ: שלחו תחקירנים רציניים יותר.

פרסום ראשון: 28/09/09, 21:38
שמעון כהן

מרזל ובן גביר
מרזל ובן גביר
פלאש 90

פעיל הימין ברוך מרזל מגיב בדרך מקורית לכתבה שפורסמה לפני ימים אחדים בעיתון 'ידיעות אחרונות', בה תוארה הסתננותו לכאורה של כתב העיתון למעוזי הימין הקיצוני ולפעילויות אותן ארגנו איתמר בן גביר וברוך מרזל.

מרזל, שבניגוד לגורמים אחרים שתגובתם הופיעה בכתבה לא התבקש להגיב לכתבה על ידי מערכת העיתון ועל כן לא הגיב בעת פרסומה, מפרסם כעת את תגובתו בצורת מכתב הממוען לכתב העיתון ירון שי. לדבריו אמנם ב'ידיעות אחרונות' היו משוכנעים שחדרו למעוזי הימין, אך בפועל הימין הוא שחדר (סוף סוף, לטעמם של מרזל ובן גביר) ל'ידיעות אחרונות' בעזרתו של הכתב.

"לא חשבנו שהוא עיתונאי. היינו בטוחים שהוא שב"כניק", אומר בן גביר ומספר כי כבר בראשית פעילותו בימין נראה היה בעליל שהוא אינו בקי בפרטים המתחייבים הן בדיבור והן במעשים, ועל כן המשיכו בן גביר, מרזל ואנשיהם לפעול עם שי מתוך מחשבה שהדברים אליהם הוא נחשף יועברו לשולחיו בשירות הביטחון הכללי. הטעות היחידה שלהם הייתה, כאמור, שבמקום השב"כ היה זה 'ידיעות'.

את מכתבו לשי כותב מרזל תחת הכותרת "הוקרה ותודה  - כך הצלחנו להסתנן לידיעות אחרונות".

במכתב עצמו הוא כותב:

לפני מספר  שבועות הפנה את תשומת ליבי נער מפעילנו וסיפר כי יש לו חשד כלפיך ולדעתו אתה שתול של השב"כ. אמרתי לאותו נער שאין לנו מה להסתיר – "העיקר שיעבוד טוב !".

לאחר שקראתי את כתבתך ולמרות שהיא רצופה באי דיוקים אני מרגיש שאני חייב להוקיר לך תודה  מקרב לב. שנים שאנו מנסים להכניס כתבות למעוז השמאל התל אביבי ולמוסף, אולם לצערנו התחושה הייתה שיש בידיעות הוראה מגבוה להתעלם מאיתנו. תקצר היריעה מלפרט את האירועים, והדמויות הבולטות  מקרבנו שסוקרו בכל המדיה, בטלוויזיה, אינטרנט וכמובן בעיתונים המתחרים ואולם רק במוסף שלכם נהגו להתעלם.

מר שי היקר : בזכותך זכינו לסיקור רחב בעיתון יום שישי כולל פרומואים לכתבה ברשת ב'.

כל האירועים עליהם כתבת בכתבתך היו אירועים שבהם נכחו עיתונאים רבים, אירועים הפתוחים לציבור הרחב ולתקשורת כך שלא ניסינו להסתיר מאומה.

במונחים עיתונאים הכתבה שלך – לעניות דעתי – היא לא ממש הישג עיתונאי אלא יותר דומה לברווז ....  ואולם כתבתך היא  הישג חשוב עבורנו ועל כך תודתנו.

בשולי הדברים רק נצטער על אי הדיוקים שנפלו בכתבה ועל חוסר המקצועיות של המוסף בכך שלא התבקשנו להגיב – כשם שהמסוקרים האחרים התבקשו  – ואולם כאמור כל זה מתגמד לאור הכתבה".

מרזל חותם את מכתבו בהזמנה לשי: "אני מזמין אותך להמשיך וללוות אותנו לכל האירועים".

בתום מכתבו הוא מוסיף הערה לעיתון: "ברכות גם לעורכי המוסף על הרעיון הנחמד ואולם בפעם הבאה נבקש שהתחקירן שתישלחו לא יהיה עצלן – ירון ישב ברוב ההפגנות בצד –  ואצלנו רוב הבחורים נמרצים!"

הערה נוספת משגר מרזל לעברה של כתבת העיתון שהתחזתה לרעייתו של שי במעין ניסיון להשתלב במגורים באחד המאחזים: "תחיה ברק, תחקירנית ידיעות שהגיעה על תקן "רעייתו של ירון" עשתה קצת צחוק מעצמה, כאשר לא ידעה לקשור את המטפחת כמו שצריך. - בפעם הבאה יש להמליץ על קורס בקשירת מטפחות עבור תחקירניות המוסף – ניתן לעבור קורס שכזה אצל כל נערה שנשואה שבוע שבועיים  אצלנו במגזר, ויודעת לקשור מטפחות טוב יותר מהגברת ברק..."

אז מי הסתנן למי, הימין ל'ידיעות' או ידיעות לימין? שאלה של השקפה, כנראה.

חחח חזק!!!!!! D:אוריין
כן הוא כזה טיפש 3 חודשים בלי שום הצלחה ...otk100אחרונה
(לא נורא כאילו שהוא היה עושה משהו יותר יעיל בזמן הזה...)
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך