מתלבטת אם לצאת עם חרדי או חרדל"י או דתי לאומי תורני או איך ש(ר)צינית
למשפחה שלי אין הגדרה:
אבא שלי עם כיפה סרוגה אבל אנחנו מתנהגים כמו חרדים וגם למדתי בבית יעקב וכל החברות שלי חרדיות...
תמיד גם חשבתי שאתחתן עם חרדי, אבל עכשיו הציעו לי בחור דתי לאומי תורני (חלק קוראים לזה- חרדל"י, אבל אני ממש לא מבינה בכל החלוקה הזו לקטגוריות), ותמיד רציתי בית של אמת ואהבת התורה ואני בהתלבטות עם עצמי איזו חברה תתאים לי יותר...
האם לנסות ולצאת איתו כי לפי מה שביררנו עליו יש לו שאיפות דומות לשלי ומידות שמצאו חן בעיני,
או לחפש מישהו שהתחנך בחברה חרדית כמו החברה שבה אני התחנכתי?

נ.ב
לי אין בעיה עם צבע הכיפה ודברים כאלה, לדעתי העיקר הפנימיות, אבל בחברה החרדית מאוד מקטלגים בקטע הזה ולכן שאלתי את עצמי אם זה המקום שאני רוצה להשתייך אליו בעתיד...

אשמח לעזרה מאנשים שקצת מבינים בעניינים האלה...
תודה מראש!
..שלהבת י-ה
בבקשה אל תפסלי בגלל השתייכות מגזרית מה שמוסיף אש לשנאת חינם...
אנחנו בדיוק בתקופה שאנו נוהגים מנהגי אבלות בגלל מחלה שקטפה תלמידי חכמים על כך שלא כיבדו זה את זה..
כל מי שבאמת יש בו תורה אהבת ישראל ויראת שמיים לא ישנה לו/לה אם את יוצאת עם מישהו לא חרדי/נשואה ל-לא חרדי.
עכשיו זה שאלה האם את רוצה להתחשב באלה שאין בהם...
לדעתי לא שווה, והם אלה שצריכים להתבייש, לא את.
לא חושב שהיא באה לפסול..דנוור

היא רק שאלה מה יהיה לה טוב , 

ולהיפך היא הדגישה שלא משנה לה..

לא הבנת נכון כנראהשלהבת י-ה
היא מתלבטת אם לצאת עם בחור לא חרדי (ככלל) אז לא מבין מה הבעיה שרשמתי לפסול? כן זה אומר לפסול אדם על זה שהוא לא חרדי.
איפה לא דייקתי?
אני מתכוויןדנוור

שהיא לא פוסלת אותו מבחינת שהוא לא ראוי... 

'לפסול' אומר שיש 'בו' בעיה

היא רק דנה האם לעשות את זה כי זה שינוי או שזה פחות מומלץ 'לה'. לא שיש בו בעיה והוא פסול חלילה

תודה לכם על התגובות המהירות(ר)צינית
וכן, דנוור ניסח את זה מדוייק.
..שלהבת י-ה
לא מבין מכבסת המילים, אם היא לא יוצאת עם ציבור שלם זה אומרת שהיא פוסלת אותם.
לא משנה כמה האדם, יהיה צדיק ויתאים לה במידות ובשאיפות והכל - היא תפסול כי הוא לא שייך למגזר הנכון שבה היא התחנכה.
וזה מעשה פסול לדעתי. (אם מחפשים את רצון ה' ולא את רצון החברה, אם מחפשים להיות מקובלים בחברה זה מעולה)
זה לא מכבסת מילים.דנוור

יש לפסול ציבור שלם כי אתה מתנשא עליו או חושב שהוא לא ראוי

ויש הגיון שאומר שלשנות אורח חיים לא בטוח שווה עם כל האתגרים שזה מביא ולכן להישאר בסגנון שלי עדיף, לא כי השני לא טוב אלי שלי יהיה לא טוב,

..שלהבת י-ה
למה לשנות אורח חיים?
זה לא קשור אחד לשני.
אם היא תתחתן עם מישהו דתי לאומי תורני זה לא שהיא חייבת להיות דתיה לאומית תורנית
אבל זה כן אתגריעל מהדרום
לק"י

אתה מוכן להפגש עם כל בחורה בעלת מידות טובות, גם אם שאיפותיה שונות ממך (ובגדול יש הבדל באורח החיים בין המגזרים השונים)?
ראיתי את מה שכתבת בהמשך, והבנתי למה התכוונתיעל מהדרוםאחרונה
למה פסול?ף
זכותה המלאה כמו גם הבעיה שלה..
..שלהבת י-ה
אמרתי שלא זכותה?
אמרתי שלדעתי זה פסול
מסתייגתקל"ת
יש עניין לפסול בשידוכים על פי השתייכות מגזרית וזה לא קשור לשנאת חינם. אני לדוגמא אפסול שידוך של מישהוא חרדי, לא כי אני חלילה שונאת אותם אלא כי זה לא מתאים להשקפת עולם שלי. יש פה עניין של התאמה בהקמת בית וזה לא קשור לשנאת חינם חלילה.
נהדר. הוא אשר אמרתי!!דנוור

אם כךשלהבת י-ה
אולי לא הבנתי נכון.
אני הבנתי מקרה בו האדם שהיא תצא איתו הוא בדיוק כמו חרדי, רק כיפה סרוגה.
ועל פי זה - זה ממש לא נכון לפסול או להגיד שבגלל זה הם יתחנכו אחרת כי היא בעצמה כותבת שאביה עם כיפה סרוגה אבל היא למדה בבית יעקב..
היא רשמה במפורשקל"ת
שהוא משתייך למגזר הדתי לאומי תורני.
בקיצור משתמע שהשאלה של הפותחת זה לגבי המגזר ממנה מגיע הבחור וכמובן לא רק סוג הכיפה אותה הוא חובש
כיפה סרוגה = המגזר הדתי לאומי...שלהבת י-ה
שכולל בתוכו דתיים לאומיים תורניים
נכוןקל"ת
לא הבנת אותי ..התכוונתי להגיד שהיא מתלבטת על שידוך של מישהוא שמגיע מהמגזר הדתי לאומי ולא מישהוא שפשוט חיצוני נראה דתי לאומי כי יש לו כיפה סרוגה אבל הוא כן התחנך במוסדות חרדיים .
השאלה היא נטו על המגזר .
סליחהשלהבת י-ה
באמת לא הבנתי אותך.
אבל מה המוסדות משנים?
אם העיקר הוא לעבוד את ה' ולחנך ילדים לתורה, יראת שמיים ואהבת ישראל, מה זה משנה לאיזה מגזר אני משתייך?
הבדל משמעותיקל"ת
בא לידי ביטוי באורח חיים והשקפת עולם. החינוך החרדי יותר סגור. וכן השלכה גם לגבי צבא/ ישיבה.
הבנתי, צודקת, מקבל.שלהבת י-ה
אבל בכל מקרה, זה תלוי בה יותר מאשר בבחור שאיתו היא תצא
רוצה לומר: תלוי אם היא בעצמה רוצה שהילדים יתחנכו להשקפת עולם חרדית או אחרת.
ולפי זה לדעת איך לבחור עם איזה מגזר לצאת.
נכון מסכימהקל"ת
זה תלוי בה.
היא פשוט תיארה לנו את המקום שלה ורצתה להתייעץ איתנו מה לדעתנו עשוי יותר להתאים
תצאי עם מי שמתאים לך בהשקפה, צורת חיים וכו.ף
לאיזו חברה את מרגישה שייכת יותר?
קחי בחשבוןדנוור

שעם מי שתתחתני זה בגדול הכיוון חיים שלך, וזה שמים וארץ אורח חיים חרדי מדתי, זה שונה בהכל החל ממקום מגורים סגנון בי''כ ערכים ישיבות צבא והכל,

בגדול אני חושב שהכי טוב לאדם להמשיך עם אורח חיים כי אורח אחר ייצר לו פלונטרים שהוא לא נחשף אליהם ולא יודע איך הוא יהיה איתם, אבל כמובן שאפשר לשנות מי שמרגיש שיותר יתאים לו סוג אחר, אבל נשמע שלך זה לא משנה ולא שאת רוצה אחרת, אז לך הייתי ממליץ לנסות לקחת מה שהכי קרוב לאורח חייך כיום ולא משהו אחר.

ואם את חברותית ובקשר עם חברות מסתבר גם שאם תשני כיוון פחות יצא לך לחיות איתם מטבע הדברים.. אז זה גם שיקול

אני חושבת שבקשר לבחור הספציפי שהציעו לי האורח חיים שלנו דיי(ר)צינית
הוא דתי לאומי תורני, וזה אומר שהאורח חיים שלנו דיי דומה...
ההתלבטות שלי היא יותר על החברה, סביבת מגורים וכו', כי יכול להיות שזה יהיה שינוי גדול אם הוא ירצה לגור ליד הישיבה שלו.
בכלל, יכול להיות שזה טוב לי, אני עדיין מאוד מתלבטת עם עצמי (אם לא שמתם לב עד עכשיו...🙃) כי אני אומנם גדלתי בחינוך חרדי, אבל אני מכירה הרבה דתיים לאומיים ואני מאוד אוהבת את הפתיחות, וההכלה שיש שם (מה שלצערי אי אפשר להגיד על הציבור החרדי, שמאוד מקטלגים אנשים ולא מקבלים כל אחד)

ובכלל, אולי גם לא "ילך" לי כל כך בציבור החרדי כי: "אבא שלך עם כיפה סרוגה אז אולי כדאי שתחפשי מישהו חוזר בתשובה או משהו בסגנון" (אמרו לי את זה כבר...)
וזה לא שיש לי בעיה עם חוזרים בתשובה, אחת החברות הטובות שלי היא חוזרת בתשובה, אבל זו רק דוגמא שאפילו שאני גדלתי בבתי ספר חרדיים, ואני מתנהגת כמו חרדית, עדיין לא יקבלו אותי לחברה,וימשיכו לשפוט אותי לפי הכיפה של אבא שלי

טוב מקווה שלא חפרתי... קצת פרקתי פה מחשבות😅
אני עדיין לא ממש הצלחתי להבין מדברייךHalf a man
למה לא, אני רואה כל כך הרבה סיבות ממה שכתבת למה כן לתת לזה צ׳אנס...

ותני לנו קצת קרדיט, אנחנו אנשים נחמדים יחסית..

אה, ולא כתבת מה דעת ההורים.. לפעמים זה רלוונטי..
בהצלחה!!

באמת יש הרבה סיבות לתת לזה צ'אנס לכן אני חושבת על זה ברצינות(ר)צינית
ואני נותת לכם הרבה קרדיט! אם זה יתקדם בע"ה אז זה יהיה גם בזכותכם

וההורים שלי ממש סבבה עם זה ואפילו קצת מתרגשים (אני בת ראשונה...)
התכוונתיHalf a man
לנו- דתיים לאומיים
השאלה הגדולה היא מה הרווח וההפסד בכל בחירהיודו ל-ה' חסדו
תכיני טבלת רווחים והפסדים מכל סוג בחור
ומי שתחליטי לפגוש, תשאלי את עצמך, עד כמה ההפסד שיהיה לי, שווה את הרווחים?
מה היכולות שאצטרך לפתח כדי להיכנס לאברכידה של חרד"ל?
מה יאפשר לקשר הזה להצליח, למרות שאני לא חרד"לניקית ברקע.

לתת צ'אנס, בלי פתיחות לפתח שרירים פנימיים חדשים, ובלי לדבוק בכמה זה כדאי כי יש פה ים רווחים, זה בלתי אפשרי כמעט.
כי הנפש מתמקדת במה שקשה ולאעובד ולא מתאים בקשר
בהצלחה לך
האמת שחשבתי על זה ושכחתי לכתוב..דנוור

לצערי את מאוד צודקת עם זה שבציבור החרדי מאודדדד מקטלגים וכו'

ולכן יעשו לך בעיות אם את מחפשת בחור חרדי חזק ממש,

אם את מחפשת סגנון קליל יותר אז יותר קל, אבל אם את מחפשת סגנון ממש חזק עדיף אולי שתלכי על חרד''ל איכותי אפי' שזה לשנות אורח חיים מאשר סתם אחד שלא תעריכי אבל חרדי..

ואם את אומרת שאת גם אוהבת את הסגנון שלא גדלת עליו מבחינת הפתיחות וכו' אז אולי זה באמת מתאים לך, ותעשי ריסטרט מאיך שגדלת..

דנוור אתה ממש מדייק 😅(ר)צינית
עזרת לי מאוד אני אחשוב על זה ברצינות
תודה אפי' שתכלס רק בילבלנו יותר לא?דנוור

דווקא לא(ר)צינית
הייתי מבולבלת לפניי,
ועכשיו עזרתם לי לסדר את המחשבות בראש ולחשוב על דברים קצת אחרת...
אז תודה לכולם🤩
לדעתי כדאי לך לחשוב טוב עם עצמךף
לאיזה השקפת עולם אתה מתחברת יותר ולפי זה ללכת ולא לזרום..
תשקיעי מחשבה רצינית בנושא ותעשי את ההכרעה הזאת עם עצמך.
הציבור החרדי מקטלג מאוד וכידוע וההחלטה שלך עלולה להשפיע גם השידוכים של האחים והאחיות שלך ולהוריד עוד יותר את הערך ב'שוק'. זה נורא אבל זאת המציאות.
בהצלחה יקרה.
תודה! 🤗(ר)צינית
נמנמסביון
@{ר}צינית
זה ממש מבלבל
היי! גנבת ניקים!(*)קוד אבל פתוח
@{ר}ציניתבל כן כדאי לדעת על הפערים מראש.
א. יש המון הבדלים בהשקפה, גם אם הרמה הדתית זהה, יש הבדלים ביחס כלפי המדינה, הצבא, החברה החילונית, המושג 'דעת תורה'.
ב. תהליך הקשר, אני לא מכיר את הציבור החרדי, אבל ממה שאני יודע שהולך שם, זה שבודקים התאמה מקסימות כמה עשרות בודדות של פגישות ומתחתנים. בציבור הדת"ל/חרד"ל בודקים התאמה, ואז נותנים זמן לרגש להתפת ורק אז מתחתנים. זה תהליך יותר ארוך, וכדאי שתהיי מוכנה אליו.
ג. דיברת על פתיחות, ביחד עם הפתיחות מגיעה גם חשיפה לציבור שונה, גם אצל הילדים.

נ.ב. חלק מהקושי שלי עם חרדים (ולכן סביר שאמנע מכך) זה התנשאות שיש שם כלפי הדתל, את ממש לא נשמעת כזאת וזה מדהים בעיניי. בהצלחה בכל אופן.

(*) ל@{ר}צינית הרשתי (זה נאמר בצחוק, הכל טוב)
יש פערים מנטליים. קחי בחשבוןכי בשמחה תצאו.
יראת שמים וכו' יש בכל מקום,
ואם לא מעניין אותך צבע כיפה או כובע וחליפה זה אחלה.
אבל יש הבדלים בהתנהלות, בקודים, בדברים הלא מוגדרים,
שלפעמים יכולים להוות פער.
כמובן, חוץ מהדיונים הרגילים על צבא ויום העצמאות,
שבמחילה, פחות מהותי להקמת בית.

לא חושב שזה בלתי עביר,
ונפגשתי עם חרדיות שהיה איתן אחלה
(ירד מסיבות אחרות).

בהצלחה!
הבאת שיקול אחד נגד הכניסה לחברה החרדיתadvfb

שיש קיטלוגים. חיית פעם בחברה דתית לאומית? יש לך ממשק עם דתיים לאומיים?

כאני חושה על זה, חשבת אולי לזרום עם זה? שלא משנה איפה תהיי העיקר שיהיה לך משפחה ע"פ הערכים שלך?

אמרת שאת רוצה מקום של אמתהפי
וזה מאוד חשוב לך
קחי בחשבון שבחברה החרדית לעיתים יש לפעמים תיסכולים בנוגע לדברים חיצונים התעסקות יתרה לפעמים איך לההראות חרדי ופחות איך להתנהג כמו חרדי..

הייתי הולכת חד משמעית על דתי לאומי חרדי
חרדלניק..
כדי למנוע תיסכולים וקטלוגים
איך את רוצה לראות את המשפחה שלך מבחינה דתית ותרבותית?היום הוא היום
לפי התשובה תחליטי
וואלה, איזה קטעבוגרת קטנה

זה כאילו אני כתבתי את זה לפני שנה

גם הייתי בבעיה הזאת ובסוף החלטתי ללכת לכיוון החרדל'- דתל' תורני

ההורים שלי עדיין חושבים שצריך מישהו שגדל כמוך אבל אני חושבת שאם את לא שלימה עם איך שגדלת ולא רוצה לגדל את הילדים שלך בחינוך חרדי אין שום סיבה שתפסלי דת'ל תורני, להיפך ,זה יכול להיות הרבה יותר טוב

בהצלחה

יש לא מעט שדומים לךמלכישוע

קצת חרדים

קצת דת"ל

כאלה עם נטייה לכאן...

או כאלו עם נטייה לשם...

וחשוב גם להבחין בין השקפה לסגנון

דווקא נשמע תפור עליך חרד"לי. בהצלחהקורונה משמחה
מרגיש ליהפי

שאנשים לפעמים מתחתנים מתוך התפשרות שלפעמים עוברת את הגבול הנורמלית עבורי וזה מבאס אותי.

כאילו היה לי קשר רציני לאחרונה ולא באלי היה להתפשר על משהו שקשור לתקשורת .. וזה מבאס אותי כאילו קשה לי לשמוח עד הסוף בשמחה שלהם כי זה מרגיש לי שהם הלכו נגד הלב שלהם .

נגיד חברה שממש התלבטה על הבחור.. הוא לא מבין אותה מספיק.. מרגישה שלוקח לה אנרגיה .. לא תמיד שמחה לראות אותו

לא יודעת זה לא כזה פשוט ההחלטה הזו להתחתן עם מישהו

עכשיו מבינה שזה לא ורוד ..

אבל באמת באלי שתהיה בנינו מציאת חן ואהבה כזו טהורה מתוקה כיפית שאני אראה אותו וממש יתרחב לי הלב

ואני לא ארצה לשנות אותו ..

וזהו זה עושה לי כווץ כזה בלב להרגיש שצריך להתפשר על משהו כזה בסיסי ..

לעומת זאת שאני רואה זוג שהם צוחקים או מבינים אחד את השני בדיבור בוויב ואו זה משגב והכי משמח אותי נותן תקווה ברמות .

אני מתחילה לחשוב שיש איתי משהו כביכול לא בסדר אם אמרתי לשלוש גברים לא לאחרונה שמבחינתם זה חתונה ומבחינתי זה פרידה

שבסך הכל אני רוצה דבר פשוט מאוד 

תקשורת , אני רוצה להעריץ אותו במובן מסויים.

במקום זה אני מרגישה שאני מנסה לשנות אותם ולא באלי 

האמת שבעיניישלומית.

תקשורת טובה והערצה זה לא היינו הך.

כלומר, יכול להיות "קליק" מהרגע הראשון, ושיחות כיפיות, אבל לוקח קצת יותר זמן למצוא את הנקודות המיוחדות בו ולהעריך אותן.

( ככה לפחות היה אצלינו... מהדייט הראשון היה זורם וכיפי אבל להבין מי הוא וכמה הוא מיוחד זה משהו שכל הזמן מתפתח, ועם השנים, ככל שמכירים יותר ונחשפים ליותר סיטואציה יש יותר הזדמנויות להעריך ולהעריץ)

ובאמת מה שגרם לי להחליט להתחתן זה ממש לא הערצה, אלא תקשורת טובה ומוכנות להשתפר כל הזמן.

מה שכן מסכימה שלא צריך להתפשר ולהתחתן עם מישהו שלא טוב איתו, ברור שלא...

ה"פשרה" שכן אפשרית לדעתי, זה חסרונות מסויימים שמבאסים אבל החלטה שלמה ומודעת שעדיין זה שווה את זה 

השאלה אם התרחב לך הלבהפי
שראית אותו? 
כןשלומית.

כי היה את הקליק, היה כיף להיות ביחד ולדבר שעות...

פשוט נראה לי שאז לא בדיוק ידעתי לומר מה אני מעריכה/ מעריצה ( כן היו כמה דברים, אבל זה משהו שמאוד התפתח עם השנים, לעומת הקליק של התקשורת שב"ה היה ונשאר)

לדבר שעות בהחלט מראה על חיבורהפי
לא חושבתנפש חיה.
מסכימה לגמרישלומית.
פשוט בעיניי זה לא בהכרח מראה על הערצה
מציאת חןנפש חיה.

למצוא חן ככה שמעתי מהרב רונן טמיר שליטא , זה למצוא את החן, - את הנקודה הטובה שמאירה בשני.

תוספת שלי -איך אני מוצא אותה, את הנקודה טובה בשני ?  שתי אפשרויות:

1.  על ידי שאני מוצא/תת בעצמי את אותו דבר

2. או שאני חסר/ה אותו ולכן יודע/ת לזהות את הטוב הזה, ולהעריך אותו אצל השני.

כשאני מוצא את הנקודה המאירה לי באמת, ואני מעריך את השני בזכות אותה נקודה של טוב שנשאר תמיד, ומתמקד/ת בנקודת אור הזאת, קל להתמיד בעין טובה,בהערכה הולכת וגוברת  כלפי השני (כי אנחנו מוצאים סיטואציות שונות במעברי החיים, שאותה נקודה משתקפת בהם והנקודה  הזו מאירה תמידית אצלו)

ככה אני לא חושבת שייתעורר  צורך  לשנות את השני , כי כמו שאני מצאתי את החן שלו , את הנקודה הטובה שלו שגרמה לי להעריך אותו תמידית בזכותהּ, ככה הוא מעריך אותי על הנקודה הטובה שלי, והיא (בדר"כ) גוברת על רצון שלו לשנות אותי.

בכלל , אין מצב של מחשבה לשנות את השני בנישואין. מה שרואים עכשיו, בפגישות, מה שמקבלים עכשיו -  זה מה יש.  זאת החבילה, "זאת הכלה". לרוב , נקודות שנמצאות בדייטים, נראה אותן (בקטן או בגדול) במשך חיי הנישואין. הבחירה איך להגיב אליהן קשורה להתמקדות בנקודה הטובה , בעין טובה שלנו כלפי בן הזוג.

למה אין מצב לשנות את השני?

א. זה הוא - זה טבעו/ מזגו הראשוני, המקורי.         כל רצון שלי לשנות -  משדר לו - "אני לא מקבל אותך כמו שאתה/ לא מכבד אותך על בחירתך בדרך שאתה הולך בה"  ולרוב זה מתקבל לא נעים (בצדק) אצל השני ו/או גורם לפגיעות מיותרות בין שני הצדדים.

ב. שינוי יכול להתבצע בכמה תנאים:

1. התנאי הראשון הוא רצון פנימי של האדם עצמו להשתנות. הנביעה הפנימית תהיה זרז לשינוי.

2. התנאי השני הוא לדעת ששינוי זה מהלך,  תהליך שאורך זמן מסויים, קצב מסויים, כולל עליות ומורדות וצריך להבין, לכבד, ולקבל את זה .

3. אם כבר קורה שינוי- להבחין, להתמקד על הטוב שבתהליך, לתת משוב בצורת מחמאות/ מילים שמביעות הכרה במאמץ , הערכה כנה כלפי השני.

בעיניי, הנקודה הראשונית  של מציאת- חן בשני חייבת להיות בדייטים  מכיון שבהמשך חיי הנישואין, ההתמקדות בטוב תמשוך ותרבה עוד ועוד טוב שמתבטא בצורות שונות של תקשורת טובה ובתחושה טובה וכנה של קשר של נעימות ואהבה הדדית, אחד כלפי השני  .

זו סתם תגובה מכובסת תסלחי ליהפי
גם באנשים זרים אני יכולה למצוא את הטוב האם זה אומר שאני רוצה להתחתן איתם ,לא. 
באהבה. אני כתבתי ממה שאני רואה בתהליך אצלי.נפש חיה.

את יכולה לראות טוב רנדומלי תמיד, בכל אדם. אני התכוונתי לנקודה טובה במי שאת יוצאת איתו ספציפית, ובוחנת אפשרות של קשר רציני.

אף אחד לא מתחתן בשביל לשנות את הבן סוג, או מתפשר עליו רק כי הוא ברירת מחדל.

ואם מתחתנים בצורה כזו- לפעמים פשוט  אי אפשר  לעבוד כי אין בסיס ראשוני, וזה ישפיע על הנישואין במוקדם או במאוחר.

נ.ב מה דאת חושבת תשובה מכובסת, קודם כל עבדו עליה ובררו מילים. דבר שני היא מבוססת על חיי נישואין אמיתיים בהחלט. 

בחירה שלך איך להתבונן בה.

ואם הייתי יודעת שכך את חושבת- הייתה נחסכת לי רבע שעה של כתיבה ועריכה

את לא צריכה להתפשרנעמי28

על תקשורת או על מציאת חן.

אבל הן ממש לא טועות.

רוב האנשים שנשואים ובאושר, לא התחתנו עם תקשורת מושלמת. אלא עם תקשורת יחסית בסדר, לא מושלמת, מציאת חן בסיסית טובה, לא בהכרח פרפרים ואהבה עמוקה.

לא מתחתנים עם מוצר מוגמר, להיפך, החתונה היא רק תחילת המסע, עד כדי כך שכמעט כל הנשואים לא זוכרים מי ומה הם היו לפני החתונה.

התקשורת תשתפר אם תעבדו עליה, אהבה תגדל ככל שתשקיעו בה.

החתונה היא לא שיא ההתאהבות ומשם האהבה והכיף דועכים (אצל הרבה זוגות לא מוצלחים זה ככה)

להפך, החתונה היא בסיס מספיק טוב (ממש ממש לא מושלם) שממנו משתפרים יחד.

התקשורת שלנו אחרי יותר מעשור לא דומה בכלל בכלל לתקשורת שלנו בדייטים.

הפרמטר הכי חשוב בעיניי זה מציאת חן/משיכה ולדעת שיש עם מי לעבוד.

משם החיים יובילו אתכם לאן שיובילו.

השאלה מה הבסיס ?הפי
את מבינה מה אני אומרת
אם את רואה שזה דפוסPaslash

שכל מי שרוצה אותך את לא רוצה אותו, שהגברים שאת יוצאת איתם לא מושלמים אבל סבירים, ושכל פעם הקשר נופל על משהו אחר ולפעמים די שולי, באמת כדאי לשאול את עצמך למה זה קורה.

דעתי היא שמתחתנים כי צריך משפחה, לא כי רוצים למצוא חצי שני. סה"כ השני עם מידות טובות? יש צורת הומור דומה? ערכים דומים? אז מתחתנים. תמיד יהיו יותר טובים, תמיד יהיו כאלה עם תקשורת יותר טובה, תמיד יהיו יותר יפים ותמיד יהיו כאלה עם יותר כסף. או במילים אחרות: החתונה היא אמצעי להקמת משפחה, לא המטרה.

וכן, זה נשמע לא רומנטי, ואפילו קצת מאכזב. אבל אלו החיים.

ובואי תשמעי עוד משהו: לא נעים לי להשוות: אבל אני מאד אוהב את הכלב שלי. ומה מיוחד בכלב שלי? כלום. כל כלב אחר שהיה נראה מספיק חמוד שהיו מביאים לי במקומו היה יכול להחליף אותו. ולמה היום זה הכלב היחיד בעולם שאם הוא חולה זה הורס לי את המצב רוח? כי הוא הפך להיות הכלב שלי, שבמשך יותר משנה אני מוציא אותו לטיולים, משחק איתו ומטפל בו.

מי שחושבים או חושבות שהם מיוחדים - שיצאו מהסרט, ומהר. מה שהופך אותך למיוחד בעיני אשתך היא העובדה שיום יום היא רואה את הפרצוף שלך ושאתה מביא יותר תועלת מנזק. לא משנה עם מי תחיי, כשתחיי איתו הרבה שנים והיחסים ביניכם יהיו סך הכל טובים, את לא תרצי שהוא יעלם לך מהנוף.

לכן, הבחור 80% בסדר 20% נסבל? אפשר ללכת על זה. אף אחד לא יוכל להבטיח לך שיהיה מושלם, בכל מערכת יחסים יש אלמנט של סיכון. לעומת זאת, הדבר היחיד שבטוח זה שאם מחכים למשהו מושלם - זה 100% להשאר לבד.

הפסקתי לקרוא בפסקה הראשונה כיהפי
זה לא נכון
העלת פה הרבה נושאיםintuscrepidam

וודאי שצריכה להיות ציפייה, הערכה ותקשורת טובה בין בני הזוג.

השאלה היא באיזה רמה. אדם שמטבעו נוטה פחות להעריך לא צריך להעריץ בצורה מטורפת, כי זה לא הוא.

מצד שני, יש היבטים שניתן לעבוד עליהם כדי לשפר את מה שציינת, לדוגמה עבודה משותפת על תקשורת, פיתוח של עין טובה. אבל בסופו של זה מתחיל מהרצון הזוגי להקים בית חדש אחד עם השנייה.

לגמריהפיאחרונה

ממש מסכימה עם זה ..

אני גם מאמינה בעבודה שהיא ביחד אבל עד גבול מסוים אם זה מכווץ אותי פחות .. אם זה תהליך של למידה , הכרת הרצונות אחד של השניה , הקשבה אז כן

להתפשר על מה? מהי הפשרה שאת מדברת עליה?נקדימון

אביר נאה על סוס לבן לא יהיה לעולם, במציאות.

האדם שמולך, כמו גם את מולו, תמיד יהיה עם פגמים מסוגים שונים. אפילו אם אלה פגמים רק בגלל שאני אוהב מגבת ישרה ולה לא אכפת.

השאלה היא האם האדם שמולנו זה אדם שאנחנו מאמינים שנוכל לפתור איתו קונפליקטים שיבואו.

וברור לי שאת תיעלבי ותתקפי וכו' אבל המשפט האחרון שלך על עצמך הוא משהו שמאוד מורגש באופן כללי מהפוסטים והתגובות שלך בהקשר של זוגיות: את רוצה לשנות את האחר או לא לפגוש אותו בכלל. או שהוא מתיישר או שהוא מחוק. יש הרבה נוקשות בסיפור שלך.

זה טוב? זה רע? זה לא נורא? לא יודע, זו עובדה.

אני צריכה להתחתן עם כל אחד?הפי

כי לפי מה שאתה רושם כן

אני מדברת על אנשים שלא הרגשתי שיש עומק רגשי אם זה בשיח איתם .. אין את המעבר .

כמו שיש אנשים שנתקעים על מציאת חן / כימיה מראה .. לי חשוב שיהיה הבנה .. שיח שזה כן יבוא בעומק רגשי מסוים

עזרה בבקשהב..

יש מישהו בעבודה שחג סביב

והאמת שהבנתי מה עובר לו בראש יחסית מהר

אבל מאז עברו כבר כמה חודשים

ואני לא טועה לצערי, אין סיכוי.

איך אני גורמת לו לעזוב אותי, להניח לי?

ואני חייבת שהוא יניח לי.

קשה לי להסביר כמה זה מציק לי ועושה לי רע.

אני לא נחמדה אליו במיוחד כדי שלא יתבלבל , לא פוגענית או משהו. אני מאוד עניינית וחותכת, ענייני עבודה וזהו.

יש בי משהו שאני מתארת לעצמי שעלול אולי טיפלה לבלבל אבל זאת אני -

מצד אחד דתייה וזה ניכר

ומצד שני אם אני לא לא מרגישה אנרגיות שלא נעימות לי אני מאוד ידידותית וחופשית עם בני המין השני,

במסגרת העבודה. נחמדה כאילו.

יוצא שכיף לי עם חילונים ובכלל אנשים כאילו לא רלוונטיים מבחינה שידוכית אבל סובלת מדתיים .

והוא לא היחיד דרך אגב.

הוא לא אמר כלום אבל הוא כל הזמן חג סביבי, מזהה איפה אני ומה אני עושה ובאילו שעות והופ.. מוצאת אותו שם בניגוד להרגלים הקודמים שלו,מתכנן לי מארבי מפגש איתי, יוצא להפסקות כשאני יוצאת וכו

מבטיחה שבא לי לצעוק עליו אבל לא יכולה לעשות כזה דבר.

העצה הכי עתיקה בספרנעמי28
לפלוט בשיחה רנדומלית שיש לך חבר 
אם באמת היה לה חבר זאת לא הייתה בעיה…intuscrepidam

אני רואה שזו בעיה שחוזרת בפורום, או שזו אותה בחורה יפהפיה מלפני כמה חודשים ששוב חזרה.

אולי אני צריך להשכיר את שירותיי לטפל בבחורים כאלה.

לא יפהפיה ולא נעלייםב..

זה משהו בסגנון הדתי

לא מדברים חופשי עם בני המין השני כי אני דתי ומה יחשבו עלי וזה

ומצד שני מגיעים למצב שממש מציקים ומטרידים את הצד השני אם הוא לא מעוניין

וכל העניין הזה רגיש - איך להגיב לזה ומה זה עלול לגרום וכו

אני אומרת שבן אדם צריך להיות ממוקד וברור אם כן- כן, אם לא - שחרר . ומיד.

יש מישהי אחרת שמחכה לך .

זה מרגיז ממש.

אני בחיים לא הייתי במצב כזה שראיתי מישהו ורציתי ויחלתי ב"ה, נראה לי סיוט להיות במצב כזה.

אם כן הייתי ברור שבמצב כזה צריך להיות ענייניים מכובדים ותכליתיים. המצב המרוח והמציק - מציק.

חשבתי לעשות את זה אבל איכשהו לא יוצא ליב..
אחותי שחררי לא אשמתך שאת יפההפי

אבל תשתדלי לעבור לידו בשקט להתרחק להיכנס בכניסה אחרת

מה שנקרא למזער מפגשים לאפס

האם אפשריעוד מעט פסח

להעביר מסר דרך צד שלישי?

חברה שאת סומכת עליה, שתבהיר לו שאת לא בעניין.

אםooאחרונה

הוא מציק לך

תהיי לא נחמדה

לא חייבים לצעוק

אפשר להיות קרירים

לא לשתף פעולה עם שיחות

אם הוא מתיישב ליד

למצוא סיבה סתמית וללכת

ובאופן כללי לא כדאי להיות נחמדים לכולם

רק למי שראוי

לא משנה גברים/ נשים

ככה גם אנשים יודעים לכבד גבולות ולהיות נעימים 

עלויות חתונהארץ השוקולד

מחפש עצות איך שומרים על החתונה בעלות סבירה?

מקומות עם מחירים שפויים.

ממש לא ברורתוהה לעצמי

אני בסבב השני בחתונה שלי פשוט לא רקדתי.. מיציתי.

ולגמרי הייתי הולכת על מנה אחת, רק שלהורים שלנו זה הרגיש לא מכובד

אז יש מבט מיוחד שאנשים יפים יודעים לעשות והוא כובשכְּקֶדֶם
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 9:06

ליתר דיוק אנשים עם ביטחון במראה שלהם, לא חייב בהכרח יופי.

בערך זה הולך ככה

אתה מתמקד על מקום מסוים לצד או למעלה

ואז אתה עוצם עיניים מפנה את הראש למי שאתה יודע שמסתכל עליך ופותח לאט

אני חושף לכם כאן סודות מקצוע כדי שתשתמשו בזה להתחתן כבר

גם סבתות יכולות לעשות דבר כזה?.....נחלת
סבתותכְּקֶדֶם

הן המומחיות ההכי גדולות בזה.

בחיי כמה שאני מתגעגע לסבתות מהעבודה שלי.. יותר מכולם

תודה. נרגעתי.נחלתאחרונה
דייט שני שלכם... ואז הוא שואל אותךמוקי_2020

בשיחה על הספסל לתאורת גחליליות האש שליוו אתכם לשם,

שניה אחרי שלקחת את הוופלה האחרון בשקית שהוא הביא.... למרות שהוא בנה עליה...

"הדמות בתנ"ך שאני הכי מתחבר אליה זה ירמיהו הנביא (והוא מפרט למה ב 2-3 משפטים),  מה הדמות שלך ?"

מה את מגיבה ?

האם יש לך תשובה מוכנה או שאת חושבת  בזמן אמת ?

מה את מגיבה ?

..Shandy

הייתי חושבת דקה 2 כמו עכשיו

והייתי אומרת שזה קשוח

ובסוף עונה שנראה לי הדמות שאני הכי אוהבת בתנך היא

או תמר או יואב

תמר אשתו/כלתו של יהודה כי היא פעלה בחכמה ובצניעות והצליחה להשיג את מה שהגיע לה מלכתחילה היא הייתה אישה חכמה

ויואב שר צבאו של דוד כי היה נאמנות מוחלטת לדוד המלך כן גם שזה שהוא פעל בלי לשאול אותו והרג כמה וכמה אנשים רק כי לא יכל לסבול את חוסר הכבוד לדוד ולמלכות.

וכמובן שהייתי עונה טיפה יותר בהרחבה ואולי מילים אחרות אבל כן 2 אלה בטוח

אגב למה?

מה זה מגלה לך?

מסקרן 

אני מתחברחתול זמני

לעבד־מלך הכושי.

אף־אחד לא יודע מי אתה, מאיפה באת, מה הסיפור שלך, בנסיבות אחרות היו שופטים אותך שאתה ככה וככה ובאת ממקום כזה וכזה מבלי בכלל לדבר איתך,

אבל בסוף אתה היחיד שעושה את המעשה הגדול.

אלוהים 😝נקדימון
יוסף הצדיקהפי
אברהם אבינוLavender

כל העולם בעבר האחד- ואברהם בעבר השני מול כולם לא מפחד לבחור נכון.

או רחל אימנו על ויתור נאצל

לא יודעת מה הייתי שולפת בשלוף

זה יהיה קצת מאכזב אם התשובה לא תתחיל בנוגע, לא נוגע
"חולדה. סתם.."
לא צריכה להיות תשובה מוכנה לשום דבריהודי שואף לטוב

חוץ מהשם שלך. והגיל, והמספר במשקפיים. ולמה בחרת ללמוד דווקא ביו-כימיה, איסטלציה וגיל הרך. וגם אם היית זברה באיזה צבע של משחת נעליים היית קוראת לילד הקטן-חמוד-נושך שנולד לדוב-גריזלי-מחמד של פינגווין השמירה שלך.

ואולי גם ל'התנשאי לי'.

אבל חוץ מאלו, בנחת.

ועכשיו ברצינות.

בנחת.

את לא במבחן.

דייט זה לא מבחן.

זו הזדמנות להכיר אנשים נחמדים.

מקסימום יצא מזה משהו טוב.

או טוב מאד מאד מאד.

אני מבין, ומכיר, וחושש, את החשש משתיקה.

אני חושב שזה נכון בעיקר בשתיקה של אין נושא.

וגם זה בסדר, לא נעים אבל גם לא נורא.

אך יש שתיקות טובות.

שתיקה של יחד זה נהדר.

אין מילים ולא צריך מילים.

הלוואי שנזכה.

שתיקה של זמן חשיבה היא מצויינת.

היא מייצרת קשר אמיתי.

קשר עם רוגע.

זה לא פסיכומטרי.

לא למהר לענות.

היא מייצרת כנות.

חשבתי באמת על השאלה שלך, והשתדלתי להביא את עצמי כמה שיותר מדויקת.

דייט זה לא בית משפט. אז לא שופטים. לא את, מקווה שם לא הוא.

בטח שזה לא כיתת יורים. אז לא יורים תשובות. אם לא יורים אז גם לא צריך לדרוך מראש. לא צריך לחפש את כל רשימות השאלות האפשריות באינטרנט ולחשוב בבית מה אני עונה.

(אולי גם לא צריך להכין שאלות? נקודה למחשבה. זה נועד למנוע את השתיקות המביכות של חוסר בנושא. כדאי להכין נושאים אבל חשוב גם לזרום ולהתגלגל. נשמע שהוא הכין שאלה מראש, תראי איך סיבך אותך. אגב, הנה עוד נושא שיחה)

תשובה לדוגמא:

'וואו. שאלה יפה. צריכה לחשוב, תן לי רגע. __שתיקה (זמן נהדר בשבילו לגרד את האוזן. הוא חיכה לזה הרבה. זהו, הוא סיים לגרד, עוד רגע שלא יחשוב שחיכית לגירוד שלו. עכשיו)__. אני לא זוכרת את כל התנ"ך בעל פה, אבל ממה שעלה לי כרגע נראה לי שהכי התחברתי לפרנך, אבא של אליצפן, נשיא מטה זבולון בתקופת הכיבוש וההתנחלות. קודם כל מאד התחברתי לשם. בנוסף, אני מעריכה אותו על שהצליח לגדל בן לתפארת בתוך מציאות מורכבת שכזו. אני חושבת שאקרא על שמו את כל 18 הילדים שיהיו לנו, ואולי אבקש גם ממך לשנות את השם'

אם את שולטת ב'חומר', אולי אפשר עוד להעמיק בצד שלו. 'גם פלוני אלמוני מייצג לדעתי את התכונות עליהן הצבעת בירמיהו. למה התחברת יותר אל ירמיהו?'

בהצלחה.

תגובה יפה וחכמה.נקדימון
איזבלadvfb
צחוק צחוקנחלת

אבל האם יודעים שאיזבל היתה איכשהו קשורה לחתונות?!

בא נשמע אתכם.

איזבלהתלמיד העייף
בטח כתוב שרק הרגלים והידים והראש נשארו אחרי שהכלבים אכלן את הגוף שלה וחבל או רים בזכות שהייתה מפזזת בידיה ורגלה ונעה בראשה לחתנים וכלות
נכוןadvfbאחרונה

חזל אומרים שלא נרקבו הכפות יידים והרגליים שלה בגלל שזכתה לשמח חתן וכלה

בקיצור כולם מתארסים,חתול זמני

אך החתול הזמני עומד על המשמר של לנ"ו.

הגם כי לא תאמינו, כי לא תאמנו, יש התקדמות זעירה בנושא.

חתול בוגדנינקדימון
זה אומר שהתגלה רצון/מצאת את הלמה, או שהיא הלמה?יהודי שואף לטוב

כן חתול זמני, מצופה ממך להגיב בפאנצ' על 'למה' היונק😉

ועכשיו ברצינות. נשמח (איזה כיף לכתוב את דעתי בלשון רבים) לשמוע וללמוד.

ברור שיש התקדמותadvfb

סומכים עליך גם לגבי הצעד הבא ;)

תעדכן בכל התפתחותLavender

סתם חחח

יאללה בקרוב בעז"ה 🥳

יפהאנימהאחרונה
ההתקדמות נגרמה מהבנה או מרגש?
מתרגש לספר בסימן טוב ומזל שהתארסתי בעת האחרונהארץ השוקולד

זכיתי להכיר את אשתי לעתיד והחלטנו שהגיע הרגע להתחתן, יש שם יותר רגשות משחשבתי שיהיו ושמח על כך

כמה תובנות שלמדתי:

1. אופי זה דבר מאוד משמעותי, אם הרגשתי שאני צריך להתאים את האופי שלי למה שיתאים לה אז זה לא מתאים אלא אם כן מדובר בשינוי קטן מאוד.

הייתי צריך אופי קרוב אלי, חשוב לראות שהאופי מתאים (בין אם מחפשים דומה או הפוך, זה מאוד משמעותי לראות ששילוב האופי מתאים לנו)

2. שיתוף תפיסות עולם, היו כאלה שיצאתי איתן וחששתי מה הן יחשבו על דעתי בנושא זה או אחר ולא העליתי אותו, יתכן שהיה מפריע ויתכן שלא, אבל ברגע שיש תחושה כזו כנראה שאין התאמה. ברור שיהיו דברים שנחשוש לומר ובפרט בשיצוף רגשות, אבל חשש משיתוף תפיסת עולם לדעתי זה בעייתי.

3. הדרך ארוכה, אבל יש דרך גם בהמשך, כך שאמנם מעייף בדרך אבל לא חושב שאירוסין זה סוף הדרך.

4. היו דברים שהלב שלי חשב שקריטיים וניסיתי בדרך לוותר עליהם, זה לא הוביל להצלחה. למדתי עם הזמן שהדברים הגדולים שבליבי חשבתי שהם משמעותיים באמת משמעותיים.

אם יש משהו שמרגיש לכם קריטי, אל תוותרו עליו כי אחרים חושבים שזה לא נכון.

כמובן שיכול להיות מחיר של דרך ארוכה יותר, תחשבו אם זה מספיק חשוב לכם.

וכעת, עובר להתלבטויות כמה להוציא על חתונה, איפה לגור ועוד.

שתזכו בקרוב למצוא את הדמות המתאימה לכם ולבניין עדי עד באושר, שמחה ובריאות!!!

תודה רבה, אמןארץ השוקולד
שאלה שהייתי שמחה לשמוע כאן את דעת החכמיםאשר ברא

אישה שהיא עם הרבה עוצמות ואור.. לרוב זה מאוד מבהיל בחורים.

כי הבחור מרגיש שאין לו מקום להיות המשפיע או שהיא גדולה עליו בהרבה מידות..

ובין השורות אפשר לשמוע שמבקשים לכבות את האור, או מנסים להרגיע בכדי שיהיה מקום לבחור להשפיע. שיהיה הגבר.

איך אמורים לעשות את זה?

מבלי לכבות את עצמי.. להמשיך להיות אני, בקטע טוב. משתדל. עם רצון לתת לבחור להוביל..

וגם איך זה בכלל אמור לבוא לידי ביטוי?

אם אני מבינה אותך נכוןהמקורית

אז גמני 'עוצמה ואור'

לדעתי כן צריך מישהו שיתאים לזה והוכ לא חייב להיות רועש בפני עצמו אבל להכיר ולקבל את זה בך ולראות בזה יתרון ולא להירתע מזנ, ואם את מרגישה שלא אז לא

ובמקביל את עם הזמן והאמון שתתני בו - תדעי גם להישען במקומות הפנימיים שאישה צריכה

אולי יעניין אותך