-- אני מדגיש: השרשור מיועד לבנות כיוון שאני בן ומדבר מכיוון הבנים. הרבה מהעצות כאן כמובן רלוונטיות מאוד גם לבנים, אבל יותר מאשמח שאחת הבנות תכין שרשור מקביל שמיועד באופן ספציפי לבנים מתוך ההתנסות שלה:
1. בחרת להירשם לאתר? מעולה - תשקיעי, תשקיעי בכרטיס שלך. ככל שתשקיעי יותר, ככה יותר בחורים יתעניינו בו ויותר חשוב מזה - בחורים איכותיים יקבלו רושם ראשוני מקיף יותר עלייך וכתוצאה מכך ישקלו יותר ברצינות לפנות אלייך.
2. לרשום "אפרט על עצמי בפרטי" זה חסר טעם, אין בזה שום הגיון בפורמט של אתר שידוכים - אין הגעה לפרטי לפני מציאת חן בכרטיס הכללי לפני כן. הווי אומר - הבחור צריך בכלל להרגיש ששווה לו לפנות אלייך, על בסיס מה בדיוק את חושבת שהוא יפנה אלייך אם כתבת מילה ורבע בכרטיס והוספת "אפרט יותר בפרטי"? למה שהוא יפנה, אולי נטו על מראה חיצוני? את באמת רוצה את זה?
3. ואם כבר דיברנו על מראה חיצוני, אז במחילה כמה מילים על התמונות, ואני מקווה לא לפגוע כאן באף אחת: דבר ראשון, תזכרו כשאתן מעלות תמונה, שיהיה ברור לבחור מי א-ת. כן כן, זה נשמע מצחיק, אבל לפעמים יש כאלו שמעלות תמונה או שתיים אבל אפע'ס זה עם חברות, והבחור הנבוך צריך לנסות להתאים ולקבוע מי את מבין המצולמות בתמונות השונות. אז העלת תמונה עם עוד מישהי? סבבה - לפני שאת מעלה תשימי סמיילי גדול ומחייך על הראש של החברה, ופתרת את הבעיה (ועל הדרך, לא העלית תמונה של מישהי שלא בטוח רוצה בכך, לאתר).
דבר נוסף בנוגע לתמונות - תעלו תמונות ברורות, לא תמונות ממרחק מאה קילומטר, לא תמונות מטושטשות, לא תמונות מהגב. וזה לא שצריך מליון תמונות, אבל בחייאת, תשקיעו ותביאו תמונה אחת, שתיים, שלוש תמונות - אבל שיהיו תמונות ברורות, מקרוב, שרואים בהן בת אדם ולא עב"מ...
4. כתבת על עצמך בקטגוריה השקפה שאת דתיה לאומית תורנית? מחילה, אבל זה לא מסתדר אם את כותבת על עצמך בהמשך שאת לא שומרת נגיעה, או שאת כותבת שאת הולכת עם מכנסיים או בלי כיסוי ראש. אפשר אולי להתווכח על גבולות ההגדרה "דתיה לאומית תורנית", אבל די ברור לי שרוב רובם של הבנים שמחפשים דתיה לאומית תורנית, לא מתכוונים לאחת שהולכת עם מכנסיים או מתכוונת ללכת בלי כיסוי ראש בעתיד. וסליחה אם זה מקפיץ כאן כמה בנות (ואולי בנים) - באמת אין כאן רצון לפתוח שרשור שלם על כיסוי ראש כן או לא. שכל אחת תעשה את הבחירות שלה, רק יש נורמה, ובנורמה לא הגיוני לכתוב הגדרה אחת אבל בפועל בהמשך לכתוב דברים סותרים לחלוטין - זה סתם עוגמת נפש למחפשים...
5. טיפ לכך שליותר בחורים יתחשק להיכנס לכרטיס שלך: תזכרי, לפני שבחור נכנס לכרטיס הוא רואה רק את המינימום, דהיינו: "שם, סטטוס, איזור מגורים, גיל, מוטו ו"על עצמי" - כשלוש שורות ראשונות של ה"על עצמי". אז שם בדיוק המקום להפתיע, להיות יצירתית, לגרום לבחור להסתקרן ולהכנס לכרטיס שלך כדי לראות את המשך מה שכתבת.
6. יש חשיבות רבה למלא את הרובריקה של מה את מחפשת בבן זוג - תזכרי, שלא פחות ממה שאת מתארת את עצמך, למחפש הפוטנציאלי, יעזור מאוד לדעת מה את מחפשת בבחור, זה יוכל לדייק אותו להבנה האם יש בכלל סיכוי שאתם תתאימו או לא.
7. אולי לא שמת לב לזה אבל יש גם אופציה למלא שאלון אופי, שהוא יותר רחב ממה שמופיע בכרטיס הרשמי (כלומר הוא נספח, שלא חייבים למלא). אני ממליץ מאוד למלא אותו. הוא באמת לא מורכב, ובחורה שממלאת אותו נתפסת כרצינים באתר, כמישהי שבאמת הגיעה לכאן כדי לנסות לחפש את החצי השני שלה.
זה להיום, במידה ויהיו לי תובנות נוספות - אשתדל להוסיף בהמשך.
(ושוב, כן, חלק ארי ממה שכתבתי אם לא הכל, נכון בדיוק באותה מידה לבחורים!).
נ.ב: אגב, בכוונה לא כתבתי כאן טיפים לגבי הודעות, מענה להודעות וכו' - אף שיש לי מחשבה לגבי כך ודרך שאני מאמין בה, אני מודע לכך שזה משהו שאפשר לראות בצורות כל כך שונות אחד מהשני (או מהשניה, במקרה הזה)שאני מעדיף לא להיכנס לתחום הזה כאן ועכשיו.
כל טוב ושבוע טוב וחודש טוב!