מישהי תכננה הריון וחושבת למנוע בגלל הקורונה?נביעה
הוצאתי את הנובה רינג...
די הוא עוד מעט בן שלוש, אני כולי כבר משתוקקת לעוד ילד, לעוד נס שיצמח בתוכי וכבר נמאס לי לדחוף הורמונים. אני מפסיקה למנוע
ותוהה האם זה מעשה אחראי בתקופה הזו.. לא, אל תכתבו לי שזה חוסר אחריות להכנס להריון עכשיו... אני רק מחפשת מידע לגבי האם זה נחשב להכניס אותי לסיכון (מי, תגידי, מי בכלל הבטיח לך הריון תוך רגע??), לפי מה שקראתי נשים הרות אינן בסיכון יתר. אבל הכל מסובך יותר בגלל המצב.. אני רוצה להרפות. לא לחסום. לתת לקב"ה לעשות את מה שהכי נכון- או הריון או לא... או מתי..
.
אשמח לתגובות מחזקות מלאות אמונה.
מילים מרפי-ידיים- מלחיצים- וותרו עליהם בבקשה.

בריאות לכולן ובשורות טובות לכל עמ"י🙏
מחזק ומעודדת !קרן-הפוך
אין סיבה למנוע בגלל הקורונה, את נשמעת בריאה ובקו הבריאות, ואם כך אין סיבה לחשוש להכנס להריון עכשיו.
ובבוא העת, כשתלדי - זה לפחות עוד כ 10 חודשים, עד אז כבר צפוי טיפול רפואי ספציפי, למי שחלילה יחלה

בהצלחה !!!!
תודה! אשרייך!💟נביעה
משמח לקרוא כאלה הודעות
זה מה שגם אני חשבתי.. שבסכה גם אם כן אכנס להריון במקווה הקרוב(שהוא רק עוד 3 שבועות בערך) יש כ10 חודשים עד הלידה...ובע"ה מאמינה שהמצב יהיה יותר יציב אז.. וגם אם חלילה לא- אמנע בגלל זה--- עד מתי?? עמ"י יפסיק ללדת??!
בע"ה מקווה שזה מעשה נכון בעיני שמיים וה' יתן את ברכתו ושמירתו על כל הנשים ההרות בתוך שאר נשות ישראל להריון תקין ולידה קלה ואמא ותינוק בריאים בגופם ונפשם 🙏
מקווה שהתחלת חומצה פולית. ואם טרם, תתחילי מחר.קרן-הפוך
כל הזמן נביעה
בעניי זו תקופה מבורכת להביא ילדים!חדשה כאן 1
כמובן תשמרי על עצמך ותהיה צמודה להוראות עד כמה שאת יכולה ❤️
בע"ה!🙏נביעה
...בהצלחה ♡ בקלות בזמן הנכון♡ה' אלוקינו
אמן, תודה!נביעה
מהממת. מאחלת לך שבקרוב ממש...אם כל חי

קורונה- לא קורונה ה׳ מחליט מתי יקרה ומה יקרה

את מדהימה שאת מוסרת את עצמך בידיו של אלוקים באמונה שלמה

ובנימה אישית- אני חיכיתי כמה חודשים טובים, ונכנסתי להריון בדיוק בבלגן הנוכחי של הקורונה

היה לי קשה עם פחדים וחששות, וגם- למה דווקא עכשיו בכל הבלגן ולא לפני כן?.... כאילו שאני מחליטה על משהו.

ולאט לאט חדרה בי האמונה שה׳ יודע מה הכי טוב בשבילי. 

וגם אם אני חוזרת לעבוד עם חינוך מיוחד שזה פחד פחדים מבחינתי

להשתדל לעשות את מירב ההשתדלות לשמור על הכללים

וה׳ הוא זה ששומר עלי

והוא זה ששומר וישמור גם עלייך

חיבוק

אמן ואמן!! הריון תקין ומלא בריאות💟נביעה
לא מבינה כל כך את החשיבה למנוע בגלל הקורונה....קופצת לרגע...

אולי אני מעט תמימה,

אבל למה בעצם למנוע?

ברוך ה', המחלה הזו כמעט ואיה פוגעת בילדים.

לפי מה שכתבת נשים הרות אינן בסיכון יתר,

ולא ברור מתי המצב הזה ייגמר,

אז למה למנוע?

ברוך ה' אני בהריון, חודש חמישי,

ולא מרגישה לחוצה מזה במיוחד... רק קצת

הולכת לכל הבדיקות,

נוהגת לפי הכללים, מסיכה, כפפות איפה שצריך

שטיפת ידיים...

וזהו.

ה' יעזור שימצאו מהר מהר תרופה וחיסון למחלה הזו...

אמן!! הריון תקין ובריא💟נביעה
גם אחרי 7 ילדים יש כזו השתוקקות לעוד ילד?!בעזרת ה
ברור...זה נס עצום כל פעם מחדש!נביעה
עוד ילד שלי..
עוד נשמה בעולם...
בשעה טובה, עשית את זה! מק"ר
תודה!! לא להאמין😅נביעה
לדעתי זה נחשב שאת בסיכון יותרמיואשת******
נכון לעכשיו אין מידע על השפעת הידבקות בקורונה בשליש ראשון. לדעתי האישית ומה שאני מתכננת לעשות כשסוף סוף יחזרו בטיפולי פוריות זה להיזהר על עצמי עוד יותר , ברמה הכי גבוהה שאפשר. כמו קשישים .
הלוואי שעד אז יהיה יותר מידע על השפעות בשליש ראשון אבל כרגע אין מידע והנושא לא נחקר ולכן זה משהו שצריך לקחת בחשבון (ואותי מאד מפחיד )
אוףאם כל חי

סליחה שאני כותבת ככה

אבל קצת מפריעה לי הגישה שלך....

אולי זה פוגע לי במקום רגיש

אבל את מורידה לי את הבטחון כל הזמן

הדעה הרווחת גם מבחינה רפואית זה לאפשר לנשים בהריון הכל כרגיל- ואינן באוכלוסיית סיכון 

ההריון שלי יקר לי. הכי בעולם.

ועדיין לא אוכל לעצור את כל החיים בשבילו

אני נאלצת בצער לחזור לעבודה 

ולא. אף אחד לא ישלם לי משכורת בשום דרך אחרת.

ולא אגיע לחרפת רעב

וקול ההיגיון שמדבר מפיו של בעלי 

כבר הצליח לשכנע אותי

ואז את מגיעה עם הפוסטים שאת כותבת בנושא, וגורמת לי להרגיש על גבול הרוצחת

לא באה לתקוף

כותבת ממקום של כאב

תראיבעזרת ה
את צריכה לעשות את השיקולים שלך
ולהיות שלמה עם ההחלטה שלך באמונה בה'.
אם אין לך יכולת כלכלית להישאר בבית, אז את יוצאת כי אין ברירה.

אבל כן צריך להתמודד עם העובדה שכל רופא יגיד לך שאף אחד לא יודע מה ההשפעה של קורונה על שליש ראשון.

תשקללי את הנתונים שלך, ותהיי שלמה עם עצמך כי אני בטוחה שאת עושה שיקולים מתוך אחריות
אני מצטערתמיואשת******
אבל אני כותבת מציאות
הדעה הרווחת הרפואית היא שאין מידע. את יכולה לעשות גוגל באנגלית ולקרוא בכל אתר שתרצי. הם פשוט אומרים אין מידע.
מבחינתם אין מידע= להמשיך כרגיל.
מבחינתי לא. אני כותבת את דעתי ומדגישה שזו דעתי. אם את חושבת שקול ההגיון מדבר מפיו של בעלך ולא מהפה שלי, מעולה.
אני לא ממש יודעת מה לומר לך בקשר לזה שמפריעה לך הגישה שלי, צר לי. לא מתכוונת לגרום לך להרגיש רע אבל כמו שבעלך חושב שההגיון שלו צודק אני חושבת שההגיון שלי צודק
בסופו של דבר את צריכה להחליט לעצמך, כמו הרבה אנשים. זה באמת מאד מאד לא קל ולא פשוט. שולחת לך חיזוקים שהקב״ה ינחה אותך בדרך הנכונה והטובה.
בעניין אין מידע = להמשיך כרגילבעזרת ה
מחזקת שאכן בדיוק כך עובדים המון רופאים בהמון נושאים.
למשל לא הוכח שמנוחה עוזרת לדימום בהריון, אז הרבה רופאים לא מנחים לנוח. לא הוכח שנרות פרוגסטרון תומכים, אז הרבה רופאים לא יתנו וכן הלאה..

באמת ככה עובדת הרפואה
נכון, וכל אחת צריכה לעשות את השיקולים שלהמיואשת******
עד שאין הוכחה, ברור שלא ינחו שכל אשה בתחילת הריון לא תלך לעבודה, זה מכה כלכלית והמדינה לא רוצה לממן את זה בלי סיבה.
אמן ואמן שבע״ה יתברר שהכל רק חששות
אבל כל אחת צריכה להחליט לעצמה מה היא עושה במקרה כזה. וזה תלוי גם באופי העבודה וכמה אפשר להיזהר וכמה כלכלית אפשר להסתדר ועוד הרבה שיקולים שכל אחת לעצמה.
אני רק אמרתי שלדעתי זה וודאי נחשב מצב סיכון גבוה ולא כרגיל.
הרבה פעמים במהלך החייםלראות את האור
אני לא מבינה מה השם רוצה שאעשה ואיזה החלטה אחליט..ויש פסוק מהתנ"ך שאומר " הנסתרות להשם אלוקינו והנגלות לנו ולבננו עד עולם" מה שאני מבינה מהפסוק זה שיש לנו כביכול אפשרות לחשוב ולקבל החלות לפי המידע שהשם גילה לנו. ומה שסמוי מאיתנו הוא בידי השם וברצונו זה סמוי מאיתנו..אנחנו צריכים לזכור שאנחנו רק עושים השתדלות לפי מה שגלוי לנו כרגע...בכל דבר ודבר..
יפה. אבל זה לא מידע סמוי.מיואשת******
הענין שהרופאים לא יודעים את ההשפעותלראות את האור
בעיניי זה סמוי
בעיני לא.מיואשת******
מה שלא יודעים לא כואבדבורית
תקראי פחות
אני ממש ממש בגישה הזאת
את פועלת מתוך שקלול הנתונים שרלוונטי לגבייך
אחרים מתוך השיקולים שלהם.
חובת ההשתדלות שונה מאדם לאדם ושונה מנושא לנושא
לא כואבמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך ב' באייר תש"פ 09:23
)
האמת לא מבינה את הגישה.
בהחלט חובת השתדלות של כל אחת היא שונה בכל מצב אבל לדעתי אחרי שקלול של נתונים ולא התעלמות מהם. בטח שלא בתקופת הקורונה שמוכיחה לכולם שמי שפועל מחוסר ידיעה... אוי ואבוי לסוף של הסיפורים האלו.
אלו של״ע נפטרו מקורונה - בעקבות נזקים קשים בריאות.קרן-הפוך
נגיפי קורונה (Coronaviruses) הם משפחה של נגיפים שגורמים למחלות בדרכי הנשימה ובדרכי העיכול של בעלי חיים שונים ממחלקות היונקים והעופות. אלה נגיפים בעלי קפסיד סימטרי, הנראה במיקרוסקופ אלקטרונים ככתר מלמעלה, ומכאן שמם. החומר התורשתי שלהם הוא RNA חד גדילי חיובי, שאורכו 32-26 אלף בסיסים – גדול יחסית לנגיפי RNA אחרים

ארבעה נגיפי הקורונה שהיו מוכרים באדם עד שנת 2002 גרמו למחלות קלות בדרכי הנשימה – מה שמכונה אצלנו הצטננות או צננת. מאז הופיעו עוד שלושה.

בשנת 2002 הגיח לראשונה מחבל גוואנדונג (Guandong) שבדרום סין נגיף קורונה שגרם לדלקת ריאות קטלנית בבני אדם, וכונה SARS-coV (ר"ת של Severe Acute Respiratory syndrom – ובעברית – תסמונת נשימתית חמורה חדה). נגיף הסארס גרם בסופו של דבר לתחלואה של 8273 אנשים ברחבי העולם, מהם מתו 775 (9.6 אחוזים). זמן הדגירה של נגיף הסארס היה כיומיים עד 10 ימים. החומר התורשתי שלו עבר סחיפה גנטית מהירה יחסית שלא אפשרה יצירת חיסון.

בשלב מסויים, בשלהי 2003, נבלמה המגיפה, בעיקר על-ידי איתור החולים ובידודם, ומאז, מלבד כמה "תאונות מעבדה" בהן נדבקו עובדי מעבדה, לא נראה הנגיף שוב. בהמשך התברר שהנגיף הגיע מזבד (גחן) הדקלים המסיכתי (Paguma larvata). עשרת אלפים פרטים של היונק הקטן הושמדו באזור גוואדונג. אחר-כך נמצא שנגיף מאד דומה נמצא גם בשועלי ראקון (Nyctereutes procyonoides), בגיריות סמוריות (Melogale) ואף בחתולי בית.

ב-2013 הופיע נגיף קורונה חדש, הפעם מערב הסעודית. ולכן הוא כונה MERS-CoV (ר"ת של Middle East Respiratory Syndrom). גם הוא גרם לדלקת ריאות עם פוטנציאל קטלני. הוא גרם בינתיים תחלואה של מעל 2000 איש ברחבי העולם, מהם מתו כ-30 אחוז. מקורו של נגיף ה-MERS היה בעטלפים, מהם הוא עבר לגמלים ומהם לבני אדם. והוא מגיח מדי פעם, גם כיום.

אין, נכון להיום, תרופה שמעכבת שכפול של נגיפי קורונה בתאי המאכסן, והטיפול במקרים החמורים מנסה להפחית את השפעת התסמינים כדי לאפשר לגוף החולה להתגבר לבד על המחלה (מה שלא תמיד מצליח).

—————

מכאן - על פי הידוע למדע, ועל פי המובן לנו ההדיוטות, אין שום קשר של נגיף הקורונה לביולוגיה של הפריית זרע וביצית.

יש בעולם הביולוגיה האנושי אינספור פגעים, מחלות, ״תקלות״ גנטיות, מחלות תורשתיות, אוטיזם, תסמונת דאון - והעולם לא עוצר מלכת.
ממשיכים להתרבות, ממשיכים להביא נשמות חדשות לעולם.

לפי הקו הזה שצריך להמתין עד לתרופה לקורונה, או לפחות עד שיוכח במחקר מדעי שאין השפעה שלילית של הקורונה על התפחות העובר - היינו אמורים לעצור את הריבוי הטבעי כבר הרבה קודם לכן, בגלל ההסתברות שהעובר ייפגע מסיבות אחרות ומוכרות, חלקן מחלות ותסמונות קשים ללא ריפוי.
סליחה יקירתי, אבל את לא רופאה. ואין זה מקומינו לנתח את הנגיףמיואשת******
ולהניח הנחות על סמך קצת קריאה של חומר באינטרנט.
כל רופא יגיד לך שאין מידע על ההשפעות בשליש ראשון. נקודה. אין אף חומר לאף רופא בנושא
אין מקרים
אין מחקר
אין ידע
ואין על מה להניח הנחות
ואין רופא שיסכים לומר לך שהכל יהיה בסדר
פשוט יגידו לך אנחנו לא יודעים.
וזהו.
וזה הנתון היחיד עליו אפשר לסמוך ולהחליט לפיו. לא יודעים. נקודה.
שכל אחת תעשה עם זה מה שהיא רוצה

(וזה לא קשור לביולוגיה של הפריית זרע וביצית. גם cmv לא קשור לזה אבל יכול לגרום למומים אם נדבקים בשליש ראשון.)
אכן שכל אחת ואחד יעשו כפי הבנתם. 😍קרן-הפוך
וגם לא אמרתי לא להיכנס להריון. זו גם לא דעתימיואשת******
אני בהחלט מקווה להיכנס להריון גם בתקופה הזו שלא יודעת מתי היא תיגמר
אבל- לדעתי האישית- בגלל שאין מידע, אז בשליש הראשון אני מתכננת להיזהר בצורה קיצונית. ושוב זו דעתי בלבד.
מעניין אותי מה נחשב מבחינתך 'בצורה קיצונית'?בארץ אהבתי
גם הבנות שלך ישארו בבית? וגם בעלך? מה עם קניות?
שואלת באמת, לא כקינטור... גם תוהה לגבי העניין ולא כל כך יודעת איך ועד כמה אפשרי להיזהר באמת כשיש עוד בני משפחה עם צרכים משלהם.

ואגב, גם וירוס cmv הוא מסוכן להריון, וזה אפילו מוכח. וזה וירוס שמסתובב בין ילדים.
לי למשל אין נוגדנים אליו בכלל, אז בכל הריון יש את החשש להידבק בו. ועדיין אני לא מסתדרת כל ההריון עם הילדים שלי כדי להימנע מהידבקות, אלא עושה את ההשתדלות שלי ומתפללת לה' שההריון יעבור בשלום (בינתיים שלושה הריונות בלי שנדבקתי, מקווה להידבק פעם בין הריונות כדי לפתח נוגדנים אבל זה לא משהו שיש לי שליטה עליו...).
אם הייתי בהריון עכשיו אז כןמיואשת******
היינו עוברים למצב של בידוד מוחלט ממש
אבל אני לא. ואין לי מושג מה יהיהיה בזמן שזה יקרה ומה יהיו נתוני ההדבקה. אעשה את מקסימום ההשתדלות שאני יכולה גם אם זה יהיה קצת קיצוני . יכול להיות שלא אוכל לעשות כל מה שאני חושבת. מה שבתחום היכולת שלי להשתדל אשתדל ומה שלא לא. אני לא נביא...
יש מצבים מפחידים בחיים ולפעמים אין ברירה כי אם לחיות בצורה שמפחידה אותנו. זה ברור. יצא לי יותר מדי להלקות את עצמי שלא ביררתי מספיק משהו וקיבלתי החלטות שגויות ומסובכות ולא טובות פשוט כי לא מספיק היה לי ידע. אני מעדיפה שיהיה לי ידע ואקבל החלטות מושכלות ואחר כל אוכל לומר לעצמי- ידעת אבל זו היתה ברירה היחידה, מאדר לומר לעצמי, וואי אם רק היית יודעת היית יכולה לעשות כך או כך. בהחלט יש אנשים שמעדיפים לא לדעת ולא לחפור ולשאול. גישה לגיטימית. לי היא לא עבדה טוב בכלל.
תודה על התשובה!בארץ אהבתי
בעז"ה מקווה בשבילך שיהיה רלוונטי בקרוב...
ומעריכה אותך מאוד על הגישה שלך.
אמן, ותודה רבה מיואשת******
אין ידעיראת גאולה
אבל בנוסף יש מקורות מידע רפואיים חלקיים -
הנגיף אינו חודר שליה, לכן תינוקות לאמהות נשאיות ילדו תינוקות שלא נדבקו.
יש מידע אודות נגיפים דומים ממשפחת הקורונה.

לכן ההחלטה הרפואית כרגע היא שנשים בהריון אינן בקבוצת סיכון.
זו החלטה מושכלת מבחינה רפואית.

זכותה של כל אישה, כמובן, להישמר יותר,
גם בנושא הקורונה, גם בנושא ההריון, גם בנושאי בריאות אחרים.
כי היא היחידה שנושאת את העובר שלה, והיא מעוניינת לעשות ככל שבהבנתה על מנת לשמור עליו.

עם זאת,
כל הנשים שנשמעות להוראות הרפואיות כלשונן, ונזהרות כפי הבנתן (ולא יותר) - הן נשים נורמליות, חושבות, הגיוניות, מבינות, דואגות ואכפתיות לגבי העובר שלהן ולגבי ילדיהן.
ואני בתוכן
זה מידע חלקימיואשת******
אם תחפשי באנגלית תראי שבסין יש אחוז מסוים של תינוקות לאימהות חולות שנולדו חיוביים.
אין לי ענין לנהל פה דיוני הפחדה. באמת שלא.
בוודאי שלשמוע להנחיות משרד הבריאות זה אחראי. כל אחת יכולה להחליט לעצמה איפה עובר גבול האחריות שלה. אבל באמת שלדעתי חובה להבין שהמידע שיש כרגע חלקי ממש ומשתנה כל יום ונאסף. מכל העולם, לא רק על סמך מה שקורה בארץ שיש בה ממש מעט חולים ברוך ה יחסית למדינות אחרות

ואין החלטה מושכלת מבחינה רפואית. ההחלטה המושכלת של הרופאים כרגע היא לומר - אנחנו לא יודעים.
בסופו של דבר כל אחת מקבלת פה את ההחלטה על עצמה. אבל הפותחת שאלה שאלה, ואני עניתי על השאלה. לומר לא לא מה פתאום הכל מהמם ותותים נחבק אותך ונעמיד פנים שאין חוסר ודאות לגבי הסכנה, לדעתי זה לא לענין. ושוב , אני כותבת את זה כאחת שכן מקווה מאד להיכנס להריון עוד בתקופת הקורונה.
אבל שוב,יראת גאולה
לדעתך חובה לחפש מידע באנגלית ולהבין ולהשמיע שיש חוסר ודאות ולכן בואי נתנהג כאילו זה וירוס שעלול לגרום לבעיות חמורות בהריון,

ולדעתי מספיק להישמע לרופאים שאומרים שאני לא בקבוצת סיכון. ומותר לעבוד במסגרות ההגבלות הרגילות והזהירות המקובלת.
והם לא אומרים שבגלל חוסר הודאות צריך להתייחס כאילו זה מסוכן לעובר, וכאילו מדובר בקבוצת סיכון.

כמובן שאני מעריכה מאוד את זה שאת מוכנה להשקיע ולוותר מבחינות כלכלית ואחרות, לצורך השמירה על ההריון.
אבל כל מי שנוהגת לפי הוראות הרופאים ולא יותר, היא נורמלית לחלוטין.
לא אמרתי שחובה ולא אמרתי שהיא לא נורמליתמיואשת******

הבאתי נתונים, לא חייבים לחפש לבד באנגלית. אפשר להתעלם מהם ואפשר שלא. החלטה של כל אחת

זה לא פעם ראשונה שיש שאלה בפורום שבה יש עמדת רופא ויש את המידע שנשים נותנות פה , למשל כשמישהי אומרת שאמרו לה לסיים הריון בציטוטק ומלא מזדעקות שתחכה קצת ושיש מקרים של ביוץ מאוחר, ושהם מכירות סיפורים כאלו וכאלו, גם אז אפשר לומר - אבל זו הדעה הרפואית פשוט תעשי את זה ותקשיבי לה. את נורמלית.

ויש אנשים שהקשיבו למשרד הבריאות בפורים שעוד לא אסר התקהלות והדביקו אנשים כי למשרד עוד לא היו מספיק נתונים וזו היתה הדעה הרפואית המאד לגיטימית ונורמלית אז. גם אני הייתי מהאנשים האלו שיצאו והסתובבו חופשי וסמכו על משרד הבריאות. 

הכל נורמלי

הכל אפשר

שום דבר לא חובה

וכל אחת תחליט מה היא רוצה לעשות

באמת אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה.

ואםבעזרת ה
היה לך דימום בהריון בגלל המטומה חס וחלילה ורופא היה אומר לך שאת לא צריכה לנוח כי אין הוכחה שזה עוזר, האם היית נחה או אומרת הרופא אמר שאין צורך אז אין צורך??

וזה קורה. מלא. שרופאים לא מנחים על דברים מסויימים עד שהם לא מוכחים.
זו דווקא דוגמא מצויינתיראת גאולה
כי נחתי עד כמה שיכולתי כאמא עם כמה קטנים בבית,
לו הרופא היה אומר שאני חייבת מנוחה - הייתי הופכת עולמות ולא מתפקדת בכלל.
אבל היות שהוא לא הורה לי על מנוחה - השתדלתי שלא להתאמץ, אבל לא השתגעתי בשביל זה.

בכל אופן העיקר תפילות והרבה בריאות לכולנו.

וממש ממש לא באתי להחליש את מי שמתאמצת ושומרת!!
אלא לומר למי שלא מגזימה ו"רק" שומרת על הכללים @אם כל חי למשל:
את נורמלית. את בסדר, ויש עוד נשים רבות כמוך.
אף אחת לא צריכה לשמוע לדעתי. ולא תכננתי בכלל להדיין או להתווכח. אם כל חי כתבה שזה מחליש, ואני מבינה אותה מאוד מאוד,
אז השמעתי גם את הקול הזה.
אזבעזרת ה
שימי לב שאנחנו בעצם מסכימות.
את אומרת שכן השתדלת לנוח
גם אם לא השתגעת.
נחת *יותר* מבהריון ללא ההמטומה,
אף על פי שהרופא לא אמר לך שזה ממש חובה.
כך גם כאן
אישה בהריון צריכה להיזהר *יותר* משאר האוכלוסייה.
גם אם הרופאים לא אומרים שזה חובה.
אני אומרת שצריךיראת גאולה
להישמע להוראות (הרופאים, משרד הבריאות והמדינה) בצורה המקסימלית,

ולעשות את ההשתדלות במסגרת היכולות שלנו.

מי שיכולה יותר - מה טוב,
מי שיכולה פחות - גם טוב,
מי שיכולה להישאר בבית עד סוף ההריון - מצוין,
מי שצריכה לצאת לעבוד - נהדר,
מי שממשיכה לעבוד כשיש לה המטומה והרופא לא נתן לה מחלה - פועלת מצוין,
מי שזה הריון ראשון שלה ויכולה לנוח במיטה - מה טוב,
מי שנזהרת שבני משפחתה לא ילכו למקומות בהם יש התפרצות קורונה - היא אחראית מאוד,
ומי שמעדיפה לקחת חל"ת ולא לעבוד - שומרת היטב על העובר,
ומי שהולכת לעבודה - אחראית ודואגת לבני משפחתה,
כולנו מתאמצות ודואגות למשפחה, לילדים, ולהריונות, וכולנו נהדרות
יופי של תגובהמעין אהבה
לגמרי מסכימה עם הגישה לכל אורך הדיוןדבורית
אם יש אחוז מסויים של תינוקות שנולדו חוליםיעל2020
למה אין אף רופא בארץ שמכיר בזה?
כולם יגידו לך שהם נדבקו בלידה או אח''כ.
לא כולםמיואשת******
אפשר לקרוא מקורות באנגלית. אפשר שלא. אפשר לשאול רופאים בארץ. עשיתם את זה?
זה דיון עקר. תעשו מה שאתן רוצות
כן שאלתי לפחות שישהיעל2020
וראיתי כל מה שיש בעברית. אף רופא לא כתב על זה ומי שכתב כתב שהם נדבקו בלידה או מיד אחכ.
אנגלית לצערי אני לא יודעת לקרוא
ועוד שאלה אם הם באמת נדבקויעל2020
מה יכולות להיות ההשלכות של זה? מה הם כותבים שם?
אשמח לדעת. אני בשבוע 12 ורוצה לדעת כמה כדאי להיזהר.
אין מידעמיואשת******
באמת שאין. לתינוקות שנדבקו בלידה או לפניה וכל הויכוחים בנושא לא נמצאה השפעה כלשהי נמרחיקת לכת. החשש שלי ושל עוד אנשים הוא בעיקר האם יש השפעה על מומים בעובר אם נדבקים בשליש ראשון. זה החשש שלי. יכול להיות שיש כל מיני חששות אחרים אבל אני דיברתי רק על זה.
מכיון שאין עדיין נשים שנדבקו בשליש ראשון וילדו כבר אז פשוט אין מידע. והאין מידע הזה מפחיד מאד חלק מהאנשים כמוני.
רק אומרתיעל2020
מקריאה שלי בסקירת מערכות של נשים חולות שנדבקו בשליש ראשון לא נמצא שום ממצא חריג
אבל כמו שמשהי כתבה כאן יש דברים שאי אפשר לראות גם אחרי הלידה.
אמן שהכל רק חששות ושכולם יהין בריאיםמיואשת******
הבעיה היא שעוד לא נולדו תינוקות שנדבקו בשליש ראשוןהריון ולידה2
הנגיף חדש מדי. החל משנה הבאה יתחילו להיוולד תינוקות כאלה. עד אז - פשוט לא יודעים כלום.
וגם סקירות ואפילו מי שפיר אף פעם לא מכסים הכל, במיוחד כשלא יודעים מה לחפש כמו במקרה הזה.
ואחרי שיוולדו האם תוכלי לדעת שהכל בסדר איתם?שירה רננה

פיגור שכלי ח"ו שזה אחד מהבעיות של cmv אפשר לראות אחרי הלידה? לא הכל אפשר לראות בסקירה, במי השפיר ואחרי הלידה. 

אם רוצים להיות בטוחים שהכל תקין צריך לחכות גם כמה שנים

דווקא בcmvבארץ אהבתי
ממה שאני יודעת אם יש פיגור אז זו פגיעה שכן רואים מיד אחרי הלידה. אם אחרי הלידה הכל בסדר אז החשש היחיד שנותר זה לפגיעה בשמיעה שיכולה להתפתח עד גיל 7 ולכן ממשיכים במעקב שמיעה.
מיואשת, את צודקת ואת נורמלית לגמריהריון ולידה2
זה לא אומר שמי שלא נוהגת ככה היא חסרת אחריות, יש אילוצים בחיים.
אבל צריך להבין שזה נגיף חדש ולא יודעים כלום. אז יש כאלה שמבחינתם ״לא יודעים כלום״ זה אומר שבטח הכל בסדר, ויש כאלה שהם בגישה מחמירה יותר. שכל אחת תעשה מה שנכון לה.
סיכמת יפה מיואשת******
אוקימיואשת******
N12 - תינוק בן יומו נדבק בנגיף הקורונה

יכול להיות שזה שטויות ויכול להיות שלא. כאמור, אין מספיק מידע.
רק בריאות לכולן
קראתי על המקרה הזהיעל2020
בכמה מקומות. כולם כתבו שהוא נדבק כנראה אחרי הלידה.
למרות שפה כתוב אחרת זו כתבה ישנה אח''כ שינו את הגרסה
התייחסת למומים, לא התייחסת לאפשרות של הפלה.בעזרת ה
וכידוע, לרפואה יש המון המון סימני שאלה לגביי הגורמים להפלות, כך שלא הייתי קופצת למסקנות כל כך מהר.

(מה גם שהפרייה נוגעת לקליטה להריון ולא לשמירה שלו).
גם אחרי שיוולדו תינוקות של אמהות שנולדו בשליש1 לא בטוח שידעושירה רננה
לא הכל רואים אחרי הלידה. מומים שהם לא חיצוניים.
וגם עכשיו אפשר לראות השפעות בסקירה. שוב לא הכל אבל גם אחרי הלידה לא הכל. ככה שמי אמר שאחרי חצי שנה הכל יהיה בטוח.
ומעניין אותי מה ההסבר הרפואי לזה- אם הקורונה לא נמצאה במי השפיר מה זה משנה באיזה שלב בהריון? יכול להיות שבהתחלה היא כן חומה שלייה ובסוף לא?
ואגב מי אמר שהבעיה רק בשליש ראשון?שירה רננה
מה קורה עם השני?
אני דוקא חושבת שלא כתבת דברים מפחידים או מאיימיםיעל מהדרום
לק"י

לא הלחצת או משהו.
רק הסברת למה חשוב להזהר (לא אמרת שלא להכנס להריון או משהו).
למה לא?תיתי2
הכל כרגיל
יש בדיקות, יש רופאים
הסיכון לא גבוה.
אני לא הייתי מונעת בגלל הקורונהתפוחים ותמרים
היא כנראה תהיה פה עוד תקופה לא קצרה. כן הייתי מקשיבה לכל ההנחיות ונזהרת כמיטב יכולתי.
מקווה שתיקלטי במהרה ותזכי לילד בריא בקרוב!
אמן! תודה!נביעה
נשות ישראל במצרים המשיכו ללדתפתחי לי אחותי
עם כל הקושי ועבודת הפרך שהייתה שם. אז הקורונה היא זו שתפיל אותנו?
והחפץ חיים לא דיבר מילה אחת לשון הרע מימיומיואשת******
ובני ישראל כשמשה אמר להם לא לצאת מפתח הבית ממש הקשיבו לו.
ויש גם הסיפור שרץ פה לא מזמן על זאת בשואה שהמשיכה ללדת (אף אחת לא מביאה כמובן את כל הסיפורים על התינוקות שנולדו בשואה ומתו. זה לא השראתי)
אני בעד המשכת ילודה אבל עמך הסליחה ממש לא סובלת כשעושים השוואות לגדולי ישראל ולתקופת התנך והשואה.
אין לנו כוחות כאלו , יש לנו את עצמינו היום ואת הנתונים שלנו היום ואת הכוחות שלנו היום
אם מחר אני אגיד למישהי לקפוץ לים כמו נחשון ולצפות שהוא יקרע לה היא תעשה את זה?
צריך להתחזק באמונה ואפשר לשאוב השראה, ולהתפלל הרבה. אבל לא נראה לי שמישהי אמורה לצפות מעצמה לכוחות של הנשים בדור מצרים
ממש לא חושבת שצריך לצפות לכוחות של הנשים בדור מצריםפתחי לי אחותי
פשוט לפי דעתי לא נכון למנוע בגלל הקורונה, ומבחינתי זה כן עוזר לדעת שגם בזמנים קשים יותר נשים הצליחו להמשיך ללדת. כל אחת ומה שמעודד אותה..
גם לא חושבת שנכון למנוע בכל מצבמיואשת******
אותי לא מעודד לדעת כזה דבר כי זה נראה לי כל כך רחוק וקשה וגדול ממני שמה הקשר בכלל... כמו שאם תגידי לי החפץ חיים הצליח לא לדבר לשון הרע אז גם את יכולה זה לא יעודד אותי בכלל
אבל באמת כל אחת ומה שעוזר לה
מיואשת! אין עלייך! תגובה לעניין!וואוו
דווקא עם כל מה שאת עוברת בתחום הילודה...דבורית
ממש לא בטוחה שיש לך פחות כוחות!!!
מסירות נפש
וואו תודה יקרהמיואשת******

מילים מחממות ומחזקות. לא מרגישה ראויה אליהם בכלל אבל תודה רבה רבה על החיזוק, תבורכי!

⁦❤️⁩דבורית
בשעה טובה!אמא וגם
אף פעם אי אפשר לדעת מה ילד יום וגם שעון הפוריות מתקתק... לדעתי זה לגמרי הגיוני ובסדר.
הקורונה פה להישארהריונית ותיקה
בתקופת הזמן הקרובה וגם הרחוקה.
תעשי את השיקולים שלך , אם נפשי חשקה בהריון לא הייתי מונעת כן הייתי נזהרת כמו תמיד ,אגב .
גם cmv זה מפחיד ובכל זאת לא רואים נשים שאין להן נוגדנים נמנעות מיציאה מהבית בגלל זה .
החיים ממשיכים.
לפני ההריון בכלל--זה הזמן לעשות בדיקות דםויטהאחרונה
עבר עריכה על ידי ויטה בתאריך ו' באייר תש"פ 01:39

כלליות ומקיפות גם של ויטמין די ולקחת תוספיי תזונה בהתאם!!
לחזק ע"י התעמלות את רצפת האגן ושריריי הבטן ורק אז לשקול הריון.

לצפות ברשימת המאכלים והתבלינים האסורים בשימוש בהריון .

חבל שבקופ"ח לא נותנים על כך את הדעת על הכנה לפני הריון!!

אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

נשמע לי הגיוני מאודממשיכה לחלום
במיוחד אם אתם מנסים לאכול בריא
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

קיים אצלנו גם,אונמר
אבל עדיין קשה לי. לא כייף לי להגיד לעצמי לא, לא מצד לשקף את זה החוצה...
מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוניאחרונה
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

וואו טובה! תודה רבה!!רבותבנות
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמתאחרונה
מחפשת המלצה למתקן מגנטי לניקוי חלונותרוני 1234
מכירות משהו מוצלח?
טוב אולי אתן מנקות בדרך אחרת…רוני 1234
אז מה השיטה שלכן?
השיטה שלי הכי פשוטה -מתואמת

לא לנקות🤭

דווקא קניתי פעם מגב מגנטי כזה לחלונות, אבל אפילו לא ניסיתי להשתמש בו...

חחח זו גם היתה השיטה שלירוני 1234
אבל אני כבר מתגעגעת לנוף המהמם שפעם ראו מהחלון שלי
הנוף מהחלונות שלנו הוא בנייניםמתואמת

אז אולי לכן אני לא רצה לנקות את החלונות🤭

(אבל האמת שהם רוב הזמן פתוחים, אני לא אוהבת חלונות סגורים...)

חח בול. גם שלי😅השקט הזהאחרונה
אני מכירה את הרובוט מעליאקספרסטארקו

הוא ממש חמוד

לא ניקוי מושלם הוא קצת משאיר סימנים

אבל ממש אחלה

אין לי אותו אבל לחברה טובה שלי יש.. זה שהוא כמו 2 עיגולים כזה.

יש לי כזה ואני ממש לא אוהבת...וואלה באלה
אולי הוא מנקה אבל משאיר סימנים של עיגולים על כל החלון
תולעיםאנונימית בהו"ל

לבת שלי כנראה יש תולעים...

לא רואים אותם

אבל היא ישנה ממש ממש לא רגוע

וכששמתי לה כמה לילות וזלין בפי הטבעת היא נרגעה

מה אני אמורה לעשות עכשיו?

לבקש מרשם לוורמוקס?המקורית
וורמוקסאיזמרגד1
ואם יש לך שמן אתרי הדס ולבנדר אפשר לערבב עם. שחת החתלה ולמרוח, זה גם עוזר
יש דרך לדלג על הטיפול התרופתי?אנונימית בהו"ל
או שהניסיון שלכם אתם לא ממליצות?
אצלי לפעמיםמישהי מאיפשהו
אני שמה כמות גדולה של משחת החתלה בפי הטבעת כדי שלא יצאו (זה אמור לשבור את מעגל ההדבקה) וזה עזר לקצת זמן. בסוף איכשהו הגעתי לורמוקס, גם אם לא בהתחלה... (בדיוק שבוע שעבר הוצאתי אחת ושמתי משחה כמה ימים ויש שקט - נקווה שימשיך כך חח).
אז לשאלתךמישהי מאיפשהו

זה יכול לעבור גם בלי ורמוקס, כי אם קוטעים את מעגל ההדבקה זה פשוט נגמר.

פשוט אצל ילדים זה יותר קשה כי הם מגרדים וגם יש פחות הגיינה בשירותים וכו ובורמוקס בד"כ את גומרת את הכל במכה - עד הפעם הבאה 🙈 

את יכולה לנסותאיזמרגד1

דבר ראשון זה לוודא שאין הדבקה חוזרת- על הבוקר לנקות טוב עם מגבון, לשטוף ידיים עם סבון כל פעם אחרי שהולכים לשירותים ונוגעים באיזור, לגזור ציפורניים

אני כמה פעמים שמתי את השמנים אתריים והמשחת החתלה שכתבתי לך פעם וזה עזר

לאכול גרעיני דלעת טחונים גם עוזר

אם תראי שעובר שבוע נניח ןניסית הכל ולא משתפר- תפני לוורמוקס (כדאי לבקש מרשם מראש ומקסימום לא להוציא אותו...)

אסור לערבב עם משחת החתלה (לא טבעית)תלמיםאחרונה
המשחת החתלה אמורה להיות על העור, והשמנים חודרים את העור ומגיעים לדם, ואז החומרים שבמשחה הלא טבעית אם מערבבים נכנסים גם..

אולי יעניין אותך