~שרשור יום העצמאות~הר ומדבר

עוד שניה כבר נגמר יום הזיכרון ומתחילים טקסי המעבר והתפילות החגיגיות וכמובן הדלקת המשואות של יום העצמאות וזה הזמן לשרשור יום העצמאות.

@סתרי המדרגה
@יעל

@שעות של אמת.
@קפיץ-
@משתדלת יותר
@בזרימה
@קיבוצניקית
@בתוך בני ישראל
@רגע שלם
@גלים.
@אליה2
@סביון
@יחידי
@מתנחלת גאה!
@געגוע..
@ומי יודע
@חולות
@תכלית הכוסף
@נחמיה17

מזמור עבהר ומדבר
כמנהג הרב צבי יהודה
{א} לִשְׁלֹמֹה אֱלֹהִים מִשְׁפָּטֶיךָ לְמֶלֶךְ תֵּן וְצִדְקָתְךָ לְבֶן מֶלֶךְ: {ב} יָדִין עַמְּךָ בְצֶדֶק וַעֲנִיֶּיךָ בְמִשְׁפָּט: {ג} יִשְׂאוּ הָרִים שָׁלוֹם לָעָם וּגְבָעוֹת בִּצְדָקָה: {ד} יִשְׁפֹּט עֲנִיֵּי עָם יוֹשִׁיעַ לִבְנֵי אֶבְיוֹן וִידַכֵּא עוֹשֵׁק: {ה} יִירָאוּךָ עִם שָׁמֶשׁ וְלִפְנֵי יָרֵחַ דּוֹר דּוֹרִים: {ו} יֵרֵד כְּמָטָר עַל גֵּז כִּרְבִיבִים זַרְזִיף אָרֶץ: {ז} יִפְרַח בְּיָמָיו צַדִּיק וְרֹב שָׁלוֹם עַד בְּלִי יָרֵחַ: {ח} וְיֵרְדְּ מִיָּם עַד יָם וּמִנָּהָר עַד אַפְסֵי אָרֶץ: {ט} לְפָנָיו יִכְרְעוּ צִיִּים וְאֹיְבָיו עָפָר יְלַחֵכוּ: {י} מַלְכֵי תַרְשִׁישׁ וְאִיִּים מִנְחָה יָשִׁיבוּ מַלְכֵי שְׁבָא וּסְבָא אֶשְׁכָּר יַקְרִיבוּ: {יא} וְיִשְׁתַּחֲווּ לוֹ כָל מְלָכִים כָּל גּוֹיִם יַעַבְדוּהוּ: {יב} כִּי יַצִּיל אֶבְיוֹן מְשַׁוֵּעַ וְעָנִי וְאֵין עֹזֵר לוֹ: {יג} יָחֹס עַל דַּל וְאֶבְיוֹן וְנַפְשׁוֹת אֶבְיוֹנִים יוֹשִׁיעַ: {יד} מִתּוֹךְ וּמֵחָמָס יִגְאַל נַפְשָׁם וְיֵיקַר דָּמָם בְּעֵינָיו: {טו} וִיחִי וְיִתֶּן לוֹ מִזְּהַב שְׁבָא וְיִתְפַּלֵּל בַּעֲדוֹ תָמִיד כָּל הַיּוֹם יְבָרֲכֶנְהוּ: {טז} יְהִי פִסַּת בַּר בָּאָרֶץ בְּרֹאשׁ הָרִים יִרְעַשׁ כַּלְּבָנוֹן פִּרְיוֹ וְיָצִיצוּ מֵעִיר כְּעֵשֶׂב הָאָרֶץ: {יז} יְהִי שְׁמוֹ לְעוֹלָם לִפְנֵי שֶׁמֶשׁ (ינין) יִנּוֹן שְׁמוֹ וְיִתְבָּרְכוּ בוֹ כָּל גּוֹיִם יְאַשְּׁרוּהוּ: {יח} בָּרוּךְ יְהוָה אֱלֹהִים אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל עֹשֵׂה נִפְלָאוֹת לְבַדּוֹ: {יט} וּבָרוּךְ שֵׁם כְּבוֹדוֹ לְעוֹלָם וְיִמָּלֵא כְבוֹדוֹ אֶת כֹּל הָאָרֶץ אָמֵן וְאָמֵן: {כ} כָּלּוּ תְפִלּוֹת דָּוִד בֶּן יִשָׁי:
לא עוד שעתיים?מזמור לאל ידי
קול צופייךהר ומדבר

יש ביצוע ממש יפה בדיסק ניגון ישראלי, אבל הוא לא קיים ביוטיוב, לכו לשמוע
געוולד. יסוד כיסא ד' בעולם חוגגת היום 72רגע שלם

תמיד יום העצמאות מזכיר לי את רבנו הרצי"ה זצ"ל. ידוע כמה היה שמח ביום הזה.

אז הנה משהו קטן שממחיש. מתוך משמיע ישועה לדמותו של רבנו. 

פרק ט'-מדינת ישראל עמוד 279

"שמענו מפי הרב חיים דרוקמן: מתוך ראיית הערך הגדול של מדינת ישראל , נבעה שמחתו העצומה ביום העצמאות.

מי שלא ראה את רבינו זצ"ל שמח ביום העצמאות- לא ראה שמחה מימיו.

ומי שזכה לראותו בשמחה זו, מי ששמע את דבריו ביום העצמאות-

ראה איך כל כולו מזדהה עם הודו של יום, עם קדושתו של יום,

עם עצמותו המיוחדת של היום.

בדבריו ביום העצמאות היה מגיע לעוצמת התרגשות שהביאה אותו לידי בכי.

אפשר היה להרגיש איך נשמתו מתרוננת,

איך נשמתו שמחה ב"זה היום עשה ד'" ועל כך ומתוך כך- "נגילה ונשמחה בו".

והוסיף הרב יוסף ברמסון-"יחיד ומיוחד היה בשמחתו, שמחת גילויי הגאולה         

בתפילתו, בשירתו ובריקודיו, נראה היה כצועד על הקרקע ומחזיק בידי תלמידיו כאחד מן המעגל.

למעשה היה שרוי בין השמיים והארץ, וכל עצמותיו מרננות מרוב הודיה לגואל ישראל"          

אם כבר יסוד כסא ההר ומדבר
מספרים על הרב צבי יהודה זצ"לחיוךך

שהיה משתתף במצעד צהל ביום העצמאות שהיה ברחוב יפו בירושלים.

המצעד היה זמן ארוך ואחד התלמידים הביא לרב כיסא לשבת. זה היה בדיוק כשהטנקים עברו,

הרב ענה -'עכשיו לשבת? כשהטנקים עוברים? כלי הקודש?'

הוא הסכים לשבת רק לרגע כשהייתה הפסקה בין הטנקים למצעד של החיילים וישר קם לעמוד.

שנזכה באמת להעריך את המדינה שלנו, ואת הצבא, ולזכור שהכל זה קודש, "כלי הקודש" כמו שהרב אמר, שאנו בדרך לגאולה השליימה . 

הויי רבנו זצ"ל.. כמה קדושה ואהבה.רגע שלם

תודה על הסיפור.

אמן ואמן. ושיתקיים בעמנו: "עין בעין יראו בשוב ד ציון"..

ואף על פי שהתמהמה. עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.רגע שלם
זה ה' קיווינו לומתנחלת גאה!
ופדויי ה' ישובוןמתנחלת גאה!
מודה אני/מאיר אריאל*אור קטן*
השיר הזה מרגיש לי רלוונטי בהמון סיטואציות בחיים,
היום במיוחד - עם המעבר החד מיום הזיכרון
‬‎

(ממ אולי אולי אם אני ארגיש פתוחה מספיק, אשלח מחר ביצוע שלי, בעז''ה בלי נדר )
מסופר על האדמו"ר הרא"י מסדיגוראכיפת ברזל-סרוגה
שביום העצמאות בכל שנה ושנה היה יוצא לרחוב לרקוד עם כולם והיה נכנס בתוך המעגל ורוקד בהתלהבות עצומה, ואף אחד לא ידע את פשר ההתלהבות הזו, עד שאחד מתלמידיו נכנס עמו בשיחה ותוך כדי השיחה סיפר לו סיבת הדברים.

כאשר הגיעו הנאצים ימ"ש לעיר בה היה הרב, החלו הנאצים להתעלל ביהודים וכחלק מהתעללויות אלו, לקחו אותו, הרב לטאטא את הרחוב, הרב טיטא ותוך כדי לחש: "הקב"ה אם אתה מוציא אותי מזה בחיים אני מבטיח לטאטא רחובות בא"י" לאחר זמן אמרו לו הנאצים לתלות דגל עם צלב קרס על בניין גבוה וכמו במעשה הקודם לחש: "הקב"ה אם אתה מוציא אותי מזה בחיים אני מבטיח לתלות דגל ישראל על בניין גבוה בא"י"
לאחר השואה האיומה הגיע הרב לא"י, אך היה לו קושי לבצע את מלאכת הטיטוא בעצמו, מכיון שזה לא מכובד שהרב יטאטא את הרחוב. מה עשה הרב? כל שנה ביום העצמאות היה קם בשלוש לפנות בוקר ומטאטא את הרחוב הסמוך לביתו ולאחר מכן היה עולה לבנין גבוה ומניף שם דגל ישראל. ופשר הריקודים היו על כך שה׳ שמע תפילתו ועזר לו לקיים הבטחתו.
יוווונפש חיה.
שינה / בוצרהר ומדבראחרונה
שיר יפה שמדבר על היופי שבקיבוץ הגלויות. והיא שווה אפילו רק בשביל הפסקה של מאיר אריאל בסוף: "אנחנו לא מודעים
למופלאות של התקופה שקוראת
שמכל מיני צבעים שפות עמים מקצבים
וכל הצבעים האלה מהבהבים
אנחנו יותר מדיי מתעסקים במלחמות
למי יש יותר שרים בממשלה ..או דבר כזה..
ופחות מדיי מסתכלים על היופי של קיבוץ גלויות"
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך