נשימה עמוקה ו....חגהבגה
יש לי בכורה שקרוצה מאש. אני לא צוחקת. היא ג'ינג'ית, הצבע האהוב עליה כתום.
היא חכמה בטירוף, בלי עין הרע, קולטת ה-כ-ל.
היא אינטליגנטית, בוגרת ממש.
יש מתחתיה שתי אחיות קטנות.
לא מזמן היא וזאת שאחריה בסדרה, חלו בווירוס נוראי של חום גבוה, ופצעים בפה. סיוט מסוייט.
הקטנה ממש ממש ממש תלותית. ואין לה חפץ מעבר, כמו מוצץ או חיתול אז ימים ולילות שלמים הייתה לי על הידיים, וכשלא, זה כשהייתי מניקה את הגורה..
אחרי כמה ימים הגדולה חלתה, אבל הייתה יכולה בכיף להירגע עם המוצץ, וניסיצי לתת לה את החיבורים והפינוקים אבל כאמור, הקטנה רצתה רק אותי (מה שמצחיק, שהיא מכורה לאבא שתה היומיום, באמת כנראה הייתה חולה ).
ואז יצא מצב ששתיהן חולות ותשומת הלב שלי לא ממש מתפצלת. הקש ששבר את גב הגמל היה כשלקחתי את הקטנה לרופאה- רק אני והיא ו הגדולה מיררה בבכי שרוצה גם לצאת.
גוף השאלה מאז, היא לא עוזבת אותי דקה. מהרגע שאני קמה, אמא, אמא, אמא, אמא, מטפסת עליי, מנסה לעשות לי תסרוקות, נכנסת לי לשירותים, ממש בהגזמה! ואני מנסה לתת רק לה תשומת לב, כמה שאני יכולה, היאנעוזרת לי לבשל, שזה ממש קשה ל, אני קוראת לה, ועושה איתה יצירות כל יום, ויושבת ועושה איתה חוברות לימודיות, שעות!!
וממש מנסה בסבלנות, להכיל, להקשיב, להיות שם בשבילה, אבל בשניה שאני מסיחה את הדעת- אמא, את לא מקשיבה לי!
מישהי חוותה?
עצות?
פעילויות שיכולות לתת לי מרווח של 5 דק' שקט?
היא מציירת בצבעי מים יפה מאוד. רק שזה מלכלך אותה ואת כל הסביבה ממשק אני מתעלמת, כי רבה התועלת על החסכון, ו הקטנה רוצה גם, ולפוגרום מהסוג הזה אני ממש לא מוכנה.. ובכל זאת נותנת לה.
עוד רעיונות? לצבוע הי לא אוהבת, ולצייר היא מקשקשת דקה בלחץ, ומבקשת ממני שאעזור לה.
עשיתי הזמנה ענקית של ספרי ילדים מסטימצקי, מקווה שהמספרים החדשים יעניינו אותה..
הלפ!!

אין לי עצות רק הזדהות..אם_שמחה_הללויה
גם הגדולה שלי בת שלוש דורש המון תשומת לב ובדיוק כמו בתיאור שלך צבעי מים מעסיקים אותה אבל הקטנה אז רוצה להצטרף ועושה המון בלאגן כנ״ל לגבי פלסטלינה..
בכלל בתקופה האחרונה היא קמה ודבר ראשון שהיא אומרת ״משעמם לי״ וככה במשך כל היום, למרות שבאמת אני משתדלת להעסיק אותה וגם יוצאת איתן קצת החוצה. והיא דווקא לא ילדת גן, עד עכשיו היא הייתה איתי..כנראה זה הגיל כבר..
תודה מותק 💟חגהבגה
אוף איזה קשה, אני זוכרת שאת גם בהריון..
דווקא היא הייתה בגן, וכשהייתה חוזרת, היה לנו מה זה כיף יחד, והן היו הולכות לישון יחסית מוקדם. עכשיו הן הולכות לישון מאוחר ב3-4 שעות ממה שהיומישנות בקופת הגן! הזוי....
באמת קשה ה׳ יתן לנו כחאם_שמחה_הללויה
והן יושנות צהריים? יוצאות קצת החוצה לשחרר אנרגיות?
אמן!חגהבגה
כן, זה הקטע!
ישנות.
אנימיוצאת החוצה, לוקחת בימבה ג'וק, כדור, גירים, בועות והיא לא עושה כלום, גם אם זה לשחק איתי. קצת בועות קצת גירים...
אחרי כמה דק' מבקשת הביתה...
בת כמה היא?בתי 123
וואיש לא מאמינה ששכחתי לציין! כמעט 3חגהבגה
כשיש אחים קטנים פתאוםבתי 123
הגדולים נראים לנו ממש ילדים אבל למשה הם עדיין תינוקות
בגיל הזה ממש קשה בלי מסגרת גם אם עד עכשיו היתה רגילה להיות בבית והם משועים לכל דקה של צומי לבד עם אמא זה באמת מתסכל במיוחד שאי אפשר לספק להם מה שהם רוצים
אני קצת שחררתי נותנת לראות וידאו ומחשב אולי תתני לה לחתוך בננה עם סכין חד פעמית כאילו סלט פירות או סלט ביצים
עוד משהו ששכחתי לציין.. מעופפת לגמריחגהבגה
הבאנו להן לראות קצת שירים ביוטיוב, ממש עזר בתקופת החולי היו נרגעות וזה היה מסיח את הדעת קצת.
אבל הגדולה פשוט התחרפנה מזה, עשה לה כל כך רע, פשוט השפיע עליה ממש לרעה, אז פשוט הפסקנו עם זה וזהו.
יש סרטים שמתאימים לילדיםבתי 123
ובמחשב אפשר לתת להם לשחק בצייר הם ממש מתלהבים מזה
אני מעדיפה בלי מחשב בכלל, זה השפיע עליה באופן קיצוני.. תודה!חגהבגה
את יודעת מה הכי טוב לילדה שלך אני באופןבתי 123
אישי מתנגדת למסכים פעם ב רואים וידאו שמותאם לילדים
אבל עכשיו עם הקורונה פשוט שחררתי
בעיקרון את צודקתחגהבגה
גם אני תכננתי ככה..
ראיתי איך היא מתמכרת, ו פשוט הרגשתי שאני מאבדת את הילדה שלי.. החלטתי שאני נכנסת בזה בכל הכוח, עשיתי קניה ענקית במקסטוק של משחקים, חומרי יצירה וחוברות.
ואני יושבת איתה, המון.. אבל התלותיות הזו...
לגו עם פליימוביל, בובות ביחד עם סכו''ם וירקותעמקאביב
צעצוע, בימבה, מגנטים, מכוניות,
עונהחגהבגה
מגנטים- הקטנה ממנה. מפרקת לה אז היא כבר לא רוצה לשחק- שוב, רק איתי.. כל השאר לא מעניין אותה בכלל...
את צריכה למצוא פתרון להפרדה מהאחות הקטנהאמאשוני
ילד בכור זקוק לפינה שלו, לזמן שלו ולחפצים משלו
ובכלל שיהיו לו זכויות של בכור.
גם עם צבעי המים, גם עם המשחקים ועם מה שבונה.
מה הגילאים אצלך והאם חלקם ישנים צהריים?

רעיון ללכלוך של צבעים זה צבעי ידיים למקלחת.
עונהחגהבגה
אני משתדלת להוציא אותה לבד כמעט כל יום, להמוון זמן. שעתיים וחצי שלוש.
היא כן מציירת בצבעי מים, ולא אכפת לי משתלכלך.
היא בת 2.10, אחריה שנה ו9 חודשים, ו4 חודשים.
הגדולות דווקא אוהבות האחת את חברתה של השניה... שתיהן ישנות צהריים באותן השעות.
ראיתי שרשמתאם_שמחה_הללויה
טוב לפחות היא יושנת צהריים יש לך איזה שעה של שקט, אבל בטח בגלל זה גם הולכת לישון מאוחר בערב
את מוציאה אותה אבל היא זקוקה בבית לפינה משלהאמאשוני
ככה לפי דעתי לפחות.
אצלנו יש מדפים גבוהים לבכור והוא יכול לנעול את החדר כשהוא משחק ואם זה בשלבים אז מרימים לו את זה גבוה (פאזל למשל הוא מראש בונה על משטח שאפשר להרים)
אמנם זה יותר מתאים לגיל גדול אבל תחשבי מה יכול להתאים לגיל שלה, איפה היא יכולה לשחק ולשמור את מה שבנתה בלי שאחותה תפרק.
הבעיה גם כשהיא משחקת לבד שמשתעממת מהראם_שמחה_הללויה
ורוצה את חברתה של אמא..גם שלי ככה עם פאזלים ומגנטים
רעיון מעולהחגהבגה
תודה רבה!!💟
לא יודעת כמה זה קשור לזה שהוא בכורהפי
חולקת על האמירה הזו.שירה515
היא מכלילה מדי.

(ולדעתי גם לא כדאי לתת זכויות יתר לאף אחד מהילדים, אבל זו דעתי בלבד. אני בכורה ואמא ל6)
אם מטרה היא שקט אז אפשר לתתעמקאביב
עתונים ישנים לקרוע לחתיכות. ילדים אוהבים, קראתי שזה גם מפתח מוטוריקה עדינה. אפשר גם הרבה כדורים קטנים או קוביות רכות לזרוק אחת לשניה.
כדורים קטנין אני מםחדת שהקטנה תיקח לפהחגהבגה
אולי באמת ננסה לקרוע עיתונים.. תודה!!
לא עד כדי כך קטנים. פעם היו לנו, בגודלעמקאביב
תפוז בערך.
שלי גם אוהבים פלאפון צעצוע ומחשב צעצוע .
הבנתי. קעיונות טובים, תודה!חגהבגה
היא עוד ממש ממש קטנהאורוש3
ילדונת. בגיל שמרגישים גדולים אבל עוד די פעוטות...
מבחינת משחקים- דופלו, פליימוביל, מגנטים, עגלה עם בובה, מטבח ןהאביזרים, קופה רושמת, סוסי פוני, ספרים.
תקצי לה פינה קטנה על השולחן למעלה שתשחק שם בדברים קטנים ובלי שיפרקו לה.
חוץ מזה לדעתי את עושה הכל טוב. מקדישה לה זמן, אוהבת, חושבת עליה.
מאמינה שהגל פשוט יעבור!
תודה רבה, באמת לא חשבתי על מקום ליד השולחןחגהבגה
אשנח לעוד רעיונות... מקפיצהחגהבגה
אני תמיד אומרת לבן ה3 לבנות עם מגנטים על השולחןמחי
כדי שהקטן לא יפרק לו.
הוא ממש התלהב מהרעיון שהוא גבוה והקטן לא מצליח להגיע למה שהוא בונה.

היא אוהבת שירים? אולי להדליק מוזיקה (ווקאלית ) ולרקוד. אצלי לאחרונה הוא נהנה לרקוד, לפני כמה זמן לא אהב כל כך. והוא בונה לעצמו אורגן ממגנטים ו"מנגן" עליו, לפעמים מוצא לעצמו רמקול מדומיין ומתחיל לעשות לנו הופעות... אני יודעת שלא כל הילדים מתחברים למוזיקה אבל אולי זה יתן לך רעיון למשהו
שירים לרקודבתאל1
השחלות של חרוזים גדולים לחוט
ספרים לדפדף ולספר מה יש בתמונות. לתת לה לספר מה היא רואה.
משחקי דמיון-אמא של הבובה, לטפל בה, מטבח וכלי אוכל-לעשות שולחן שבת או משהו... , רופא וחולה וכו'
משחקי הרכבה
נשמה את ממש עושה כבר הכל!התמסרות
נשמע שאת נותנת לילדים את כל כולך וזה מהמם!
נתנו לך עצות יפות מאוד.

אני רק אציע שתתני לעצמךהגם באותה מידה.

זה תקופה משוגעת, זה בסדר לטעות, זהבסדר לא להפעיל כל היום!

תנסי לראות איך את ממלאת את עצמך ומה משמח אותך!
ובעיקר תשחררי... לא נורא אם יהיה בלאגן בעזאת ה נעבור את זה כולנו.

ודבר אחרון מיזקת אותך ממש על זה שהורדת מסכים, רק בשביל זה את אם השנה!!
בהצלחה
וואי תודה אחותי, חיזקת..חגהבגה
כל כך צודקת!מחי
חגהבגה את אמא מקסימה, מקווה שתמצאי זמן להשקיע בעצמך לפחות מאית מהזמן שאת משקיעה בילדים!
יש טיימרים חמודים כאלו של בישולמיואשת******
בצורת ביצה או כאלו. את יכולה להתחיל להרגיל אותה לקצת זמן לבד, לתת יצירה שהיא אוהבת ולשים טיימר ביחד לעשר דקות. ולהראות לה שעכשיו עד שזה מצלצל היא עושה יצירה לבד לבד כמו גדולה, הפתעה לאמא, ואת רוצה לראות כמה היא תספיק עד שזה יצלצל וכו. שתתרגל טיפונת להעסיק את עצמה לפרק זמן קצוב
רעיון פצצה! איזה חמוד.. תודה!חגהבגה
אפשר גם שעון חולהרקולסית
קנינו באינטרנט (בחו"ל אבל בטוח יש גם באליאקספרס) שעוני חול לזמנים קרובים שונים. דקה, שלוש, חמש, עשר וכו
ככל שהיא תגדל היא תבין אותם קצת יותר
יש בפלאפון טיימר עם צורהשלומצ'
כלומר "רואים" את הזמן חולף.
אם הטיימר הרגיל לא מספיק מובן לה.
קודם כל מצדיעה לךאפונה
את ממש משקיעה בילדות שלך - גם במחשבה על הצרכים שלהן וגם בלהיות איתן וללא להן מה שהן צריכות בשמחה ובסבלנות. והן קטנטנות! וואו!
אני לא מבדרת את הילדים שלי כמוך... אבל יש לי משהו אחד שאולי יעזור. שימי לב שאת לא חייבת להיות תמיד זמינה ולספק לילדות (בפרט לגדולה) מה שהן רוצות מתי שהן רוצות:

- "אמא,את לא מקשיבה לי!"
-" נכון מתוקה, אני עסוקה במשהו אחר ולא יכולה להקשיב תוך כדי, תיכף אתפנה לשמוע מה שרצית להגיד לי"

- "שירותים זה מקום פרטי, אמא נמצאת בו לבד"

- "אמא, בואי לעשות איתי בחוברת"
- "עכשיו אני מבשלת ולא יכולה לשבת איך ביחד. את יכולה לבחור אם לצייר לבד בחוברת או לשחק"

- "כשאת מטפסת עלי זה מכאיב לי. אם את רוצה להיות קרוב אלי, תגידי: אמא, אני רוצה חיבוק"

- "אמא משעמם לי"
- "אהה. אני סקרנית לשמוע מה תבחרי לעשות הפעם".
תודה רבהחגהבגה
זה בדיוק שאני עונה לה.
ומלמדת אותה, אינספור פעמים.
משתדלת להתמקד בזה שתודה לה' שיש לי בת, שכל כל אוהבת אותי ו רוצה בקרבתי.
ושזו הזדמנות מצויינת לעבוד על הסבלנות, ההכלה, ומידת הכעס...
בגיל שנתיים אני עוד משחררת עם כניסה לשירותיםבלדרית
קשה להם עדיין להבין שאם הם לא רואים את אימא זה לא אומר שהיא הלכה או שהיא לא שומרת עליהם. אז להתקלח זה רק בערב או כשבעלי נמצא וגם שירותים זה מהר מהר אבל ככה זה כשיש תינוקות, זה עובר.
לא אני ממש לא נותנת להיכנס...חגהבגה
והן לא בוכות. הן ידועות שאסור. הגדולה מנסה אותי פשוט..
שמחה לראות שהתגובות האלה לגיטימיות מחי
אני יודעת שאני לא צריכה להיות מאה אחוז פנויה לילדים כל הזמן והם גם צריכים ללמוד לחכות קצת, אבל לפעמים יש כאלה יסורי מצפון על משפט פשוט כמו "עכשיו אמא שותה קפה, תבחר לבד איזה משחק אתה רוצה לשחק עכשיו" אפילו שכולם יודעים שזה נכון ושאמא צריכה לתת זמן לעצמה ושהילד יכול להסתדר לבד כמה דקות, אבל אוף ההרגשה הזו כשהוא רוצה אותי ואני מסרבת...
אהה ובכיות וחבטות קורעות לב על דלת השרותים/מקלחת
תאמיני בהם שהם יכולים ומסוגליםבתאל1
ושזה רק יפתח בהם דברים טובים לחיים.
(ילדים שמגיל קטן נותנים להם גבולות גדלים עם יותר ביטחון, יותר קל להם עם גבולות ומשמעת עצמית)
מאה אחוז. לא חשבתי לכתוב את זה מרב שהיה נראה לי ברור מאליומיואשת******

באת לי בזמןרק אמונה

היום הגדולה בכתה לי שהיא רעבה (אחרי שלא רצתה את האוכל שהיה בבית)

עניתי לה בכזה סגנון וקצת הרגשתי רע,  אבל התעקשתי ולא הסכמתי ממתקים.

ב"ה אח"כ בעלי הגיע עם עוד אוכל בריא והציל אותנו מהפלונטר.

אבל עכשיו אני שמחה שעניתי ככה.

אני רק שולחת חיבוקאני זה א
לתת לה זמן קבוערק אמונה

לחיבוקים, היא יכולה לחבק את הבטן ולשיר לעובר- אם מקובל עלייך.

וגם הזדהות, זה היה תקופה ועבר, ב"ה.

אני לא בהריון, אם דיברת עליי😌חגהבגה
למרות שבהחלט נראית, ושוקלת כמו בהריון
לתת לה איגלו במרפסת אנונימיות
אולי להכין כדורי שוקולד?
(לרסק ביסקוויטים) ואז לכדרר כדורים
איגלו- נותנת גם בבית...חגהבגה
הגינה שלנו מלאה בעכברים, לא מוציאה אותן לשם...
היא מבשלת איתי הכל גם ככה
צבעי מיםשלומצ'
לא קראתי את כל התגובות, אז אולי כבר הציעו לפני-
יש מכחול לצבעי מים שהמים בתוכו. לא ניסיתי אותו, רק ראיתי אותו בשימוש. זה מייתר את הצורך בכלי עם מים (שאני מניחה שזה מה שגורם לבלאגן).
יש לי קישור למכחול בעלי אקספרס, אם תרצי אשלח לך. אולי זה יכול לעזור בפינה הקטנה הזאת.

חיבוק! נשמע קשה..בלדרית
אני יודעת שמצבים קשים, חרדות ותלות עוברים בסופו של דבר. צריך לנשום עמוק לחבק הרבה, להגיע לפעמים למצב שיש לך שלושה ילדים בידיים...
הכי חשוב לתת להם הרגשה שאת אוהבת אותם, שאת מנסה לחבק, גם אם לא תמיד מצליחה. ושאת איתן גם אם את קצת רחוקה פיזית מהן, לדבר איתן תוך כדי שאת מניקה, לא פשוט.
ואם אפשר לצאת החוצה להתאוורר, זה עושה פלאים. במיוחד לילדים עם מרץ שחייבים להוציא אנרגיה. נכון שאין פארקים אבל אפשר לצאת לדשא או לחפור בחול, מה שיש. אולי בריכה בגיגית בסלון/מרפסת תרגיע אותן, או משהו מאתגר כמו פאזלים/משחקי קופסה.
אצלי הגדולה מתה על פליימוביל, ברביות, עגלות. אם היא אוהבת לעשות לך תסרוקות תני לה, זה דווקא כיף, אפילו תוך כדי שאת מניקה, וזה מאפשר לה להרגיש שאת לידה.
ובע''ה שירגישו טוב וגם הקורונה שתעבור. שבת שלום.
עונהחגהבגה
הן איתי כל הזמן, מאפשרת להן להיות עליי גם כשמניקה.
בחוץ' משתעממות, והוצאתי להן בימבות, כדור, בועות, גירים...
לעשות לי בשיער- אין מצב זה ממש כואב לי...
תודה!!
משחק מגנטים מעסיק מאוד מגיל שנתיים ומעלהח ת ו נ ה
כתבתי כבר..חגהבגה
נמאס לה ממנו, רק אם אני איתה. כל המשחקים היא אוהבת, אם רני צמודה אליה..
תודה בכ"ז!
טובהפי
להדפיס איורים שהיא בחרה ולצבוע אותם.
לשים מוזיקה מרגיעה ברקע מאוד עוזר.

כל מיני יצירות... זה רק אם זורם לך

אפיה להכין בצק בדקה ולתת להם להתעסק ולעשות מיליון צורות כמה שיותר זמן יותר טוב.. יש את הצורות שקונים..

בריכה (כמובן להשגיח)
אם אין לך כוח אז לתת להם לשחק במקלחת יש ערכות של צעצועים שנדבקים לאריחים ... להביא דלי קטן... כל מיני משחקים כאלה שמתאימים למים

כושר
מישהו צריך להיות איתה ואיך זמן -לראות טלויזיה זה לא טוב אבל כושר שעושים בטלויזיה או אפילו חוג בזום מעולה

ידע - חוברות של אותיות מספרים וכו

לעשות מקום עצמאי של משחקים ששם משחקים לבד.. רצוי לשים שטיח (קוביות גדולות / מגנטים/ בובות .. אפשר לשאול אותה מה היא היתה רוצה שיהיה שם.. )
אם יש לה עוד אחים והם עושים חגיגה ביחד רצוי להפריד לפעמים שיהיה גם זמן משחק בנפרד..

אוכל - לא לאכול חמש דק וביי לשבת איתם תאכלי גם את אם יש לך כוח..

אגב לא תמיד צריך להפעיל אותם ..
תודה רבה!חגהבגה
כתבתי כאן, הבעיה שלי זה לא רעיונות למשחקים בכללי אלא איך לגרום לה לשחק לבד- יש לה מלא.חוברות אני עושה איתה, משחקים במקלחת, אוכל אנחנו יושבים כל המשפחה בצורה מסודרת לפחות פעמיים ביום, והיא מבשלת איתי הרבה.
אם אני לא מעסיקה אותה או מציעה לה להתעסק- מה שהיא לא מוכנה, היא פשוט מציקה, לי, לאחיות,...
כנראה, תקופה..
תודה רבה בכ"ז!
אני אומרת לבת שליבתאל1
באותו גיל בערך- לבחור משחק אחד. שואלת איזה משחק היא רוצה ושולח. אותה להביט אותו לסלון או לשחק בחדר. והולכת לעיסוקיי...
יש לך מרפסת/ חצר? בריכה מפלסטיק עם חול שקונים בחנות חומריפלאפל

בניין. ארגז חול לילדים.

חשוב לכסות בלילה עם מפת פלסטיק עבה. שק ענק עולה כ- 20 שקל.

מספיק לקנות שני שקים, אבל כדאי אחד נוסף כי החול נוטה להיעלם עם הזמן.

תבררי, אולי אפשר גם עם משלוח. (בדרך כלל הם עושים משלוחים בחנויות בניין, אבל לא בטוח מאיזה סכום קנייה).

צריך לשמור על כללים ברורים ועל תוצאות להפרה שלהם (אם מעיפים חול- צריכים להיכנס מייד הביתה והמשחק מפסיק, וכדומה).

ברגע שהכללים מופנמים, זה גן עדן!!!

מעסיק ילדים המון המון זמן!

בהצלחה!

אין מצב לחול בגינה שלי חחחחחגהבגה
מחכה שיתחמם, נעשה להן בריכה, מקווה שיעביק אותן קצת.. תודה רבה!
סליחה שאני הורסת שמחות. מניסיוןאני זה א
חול גם כשיש כלחים ברורים הוא איכשהו נכנס הביתה. אנחנו בדיוק פירקנו את הארגז חול שבעלי בנה בתחילת הקורונה ומיציתי את החול בבית.... וגם הילדים קצת מיצו עכשיו אנחנו עושים לארגז חול הסבה לגינת ירק בהצלחה לנו...
לשחק עם מים?בת 30
לתת לה קערה גדולה והרבה כלים מפלסטיק, יכולה לשבת במקלחת או באמבטיה או בגיגית גדולה בסלון עם מגבת מתחת ..
בימים חמים יכול להיות נהדר
ננסה את זה באמת בע"ה.. תודה!חגהבגה
רעיון קטן שמעסיק את הגדולה שלי הרבה יחסית לאחרונהריבוזום
זה דורש קצת הכנה ממך אבל אחר כך מעסיק לזמן מה. אני מסמנת לה נקודות על דף, והיא מדביקה מדבקות עגולות על הנקודות, כך שנוצרו צורות (לב, דובי, חייכן, פרחים...). ל"מתקדמים" אפשר נקודות בצבעים וצריך לבחור מדבקה בצבע המתאים.
כרגע הבת שלי ממש ממש אוהבת, אני מניחה שההתלהבות זו תקופה ובשלב מסוים יימאס לה, אבל אפשר לנסות
קפץ לי - ערכתי את התוכן ריבוזום
רעיון טוב, תודה, אנסה!!!חגהבגה
טיפול אנרגטילומדת
נראה לי לפי הסיפור שטיפול אנרגטי קצר יעזור פה מאוד
נא לא להרוג אותי. לא אמרתי מתקשרת.
אם את רוצה פרטים, תפני אליי לפרטי
בהצלחה
אני חושבת שכדאי לך לשחררשירה515
לשחרר את עצמך.
את מאוד מתאמצת לרצות את כולן, ותוך כדי כך גם לשמור על השפיות שלך.

מציעה לך לחשוב עם עצמך מה המצב הרצוי מבחינתך. כמה תשומת לב את מעוניינת לתת לכל אחת מהילדות במשך היום, וכמה זמן למטלות הבית ולעצמך.
השלב הבא זה להתנהל כפי שאת רואה לנכון, בלי לתת לילדות לשחק לך במצפון כל פעם שאת 'נוטשת' לטובת משימות אחרות. הן מסוגלות להעסיק את עצמן. ואת לא צריכה לספק תעסוקה כל הזמן (וגם לא חצי מהזמן, אלא אם כן את ממש אוהבת את זה...)
את אמא מצויינת! ולא משנה כמה זמן את משקיעה בלהעסיק את הבנות שלך.
בהצלחה!
תודה רבהחגהבגה
זה לא העניין בכלל לא.
אני מאוד תומכת בלשחק לבד ולהתעסק לבד. אני לא יודעת למה הובן ככה. כמה נשים כתבו כאן, אבל אני ממש לא מחפשת לעצמי עבודה.
פשוט, אם אני עושה דברים אחרים או אפילו סתם שותה קפה על הספה, הגדולה דבוקה אליי, יטפסת עליי, מציקה, מחפשת יחס.
ואם היא משחקת היא מבקשת ממני שאשחק איתה.
זו הבעיה שלי..
עם בעלי היא לא ככה. היא מחפשת משהו אצלי.
כי היא יודעת שתיעני לה ותעסיקי אותהבתאל1
אם את אם קפה או יושבת לעצמך- אני הייתי שולחת אותן ממני בנעימות ללכת לשחק.
עכשיו הזמן של אמא...
זה מה שאני עושה כל פעם 😸חגהבגה
בת כמה היא?בתאל1
תכף 3חגהבגהאחרונה
יש פתרון נגד הורדת חיתול שבוא לא הדבקת סלוטייפ?מתואמת

השבת הקטנה כל הזמן הורידה לעצמה את הטיטול - לא רק בלילה, אלא גם במשך היום. והיו כמה שלוליות בעקבות זה...

בשבת כמובן אי אפשר להדביק סלוטייפ על הטיטול כדי שלא תצליח להוריד אותו, ונשארנו אובדי עצות...

יש לכן רעיון לפתרון אחר?

מכירות למשל אוברלים עם רוכסן מאחורה? (למרות שמבאס להלביש את זה בשבת, ואולי גם עדיין חם בשביל זה)

משהו אחר?

אוברול טיקטק ומכנס היא יודעת להוריד?המקורית

להלביש הפוך לא עוזר?מוריה

אני לא זוכרת בת כמה היא~מרמלדה

אבל למה לא לנצל את זה כבר לגמילה?

אם זה בא ממנה, הייתי מנסה עכשיו. אולי ילך בקלות.

אם יש גופיה עם טיקטק על החיטולעדיין טרייה

היא עדיין מצליחה להוריד?

אולי לשים תחתונים מעל?באתי מפעם

גם הבן שלי מוריד הרבה פעמים, אבל אם יש לו מכנסיים מספיק מסודרות עליו הוא לא עושה את זה... לפעמים אני בבוקר מגלה שהילד בלי טיטול 😲 יש לו גירודים על הישבן מבחוץ מסכן... אז הוא מוריד לעצמו..

תודה לכן! עונה:מתואמת

היא בת שנתיים. הייתה לי מחשבה לנסות לגמול אותה (אף שמעולם לא ניסיתי בגיל הזה), אבל מרגיש לי שזה יהיה מסובך מדי (היא גם לא ממש מדברת).

תחתונים ומכנסיים היא מורידה. גופייה עם תיקתקים - היא לא פותחת את התיקתקים, אבל מצליחה להשחיל את החיתול מהצד.

עוד לא ניסינו האמת אוברול רגיל, כי יש לנו רק של חורף. בכל אופן - איך אפשר להלביש הפוך בלי שזה יחנוק אותה?

(ואולי באמת הטיטול מציק לה בגלל האטופיק שלה? לא חשבתי על זה...)

אולי אפשר לשים להעיונית

חולצה עם תיקתקים ולסגור אותם מעל המכנסיים?

זה רעיון, ננסה את זה!מתואמת

להלביש את הטיטול הפוך..חזקה בעורף

הכוונה שהסקוצ'ים של הטיטול יהיו מאחורה. ואז היא לא מוצאת אותם ולא מצליחה לפתוח ולהוריד את הטיטול.

אצלנו זה עזר לתקופה (עד שהיא מצאה את הסקוצ'ים מאחורה🤦🏼‍♀️)

תכלס זה עוד שלב מתוק ומתיש (אומרת זו שמצאה ממש לפני כמה ימים קקי במיטה כי הגברת החליטה שוב להוריד את הטיטול😅) בדרך לעצמאות של הילד💪🏻

היא כבר מזמן גוברת על זה🤦‍♀️מתואמת

וטוב, לנו היה סיפור מגעיל יותר ממה שתיארת כאן🤭 לא אפרט אותו מפאת כבוד ההיריוניות המבוחלות שכאן, רק אומר שזה היה עם התאומים, ושהם אהבו לשחק מסירות בכדור באותה תקופה🙈🙈🙈

אוברול עם תקתקים שבסוף שלו לא כמו תחתוניםקנמוןאחרונה

אלא כמו מכנס קצר.

בהנחה שהיא לא יודעת לפתוח תקתקים

ולא תצליח להשחיל מהצד כי זה מכנס..

בעלי והימורים למי שזוכרת..אלסה

עוד רגע יום כיפור ואני לא מצליחה לשחרר, לא רק שלא לשחרר אני כל היום עם מחשבות וסרטים על הדברים שקרו לנו. לא מצליחה לסלוח אפילו לא על חלקיק מהדברים שהוא עשה. מרגישה שהמוח שלי בתוך בוץ טובעני שלא נותן לי מנוח..

בא לי לשחרר, לקראת יום כיפור להניח את זה בצד לנסות ללמוד עליו קצת זכות, לתת לעצמי שקט בראש מהמחשבות ולהגיע לכיפור לא כשאני טעונה כל כך עליו בפנים...

יודעת שזה סופר קשוח לא מצליחה לנשום עם זה..

כן, הוא בטיפול, כן זה אינטנסיבי, ויש תובנות ויש דברים שעולים, אבל אני כועסת כל כך כועסת בפנים..

אני חושבת רק על כל מה שהוא עשה, כל היום, כל הזמן..

קשוח ממשoo

בעיניי יוכ לא מביא מחילה לדברים שבאמת קשה לסלוח עליהם

אפשר לסלוח רק שמקבלים מרפא

ונשמע שאת עדיין לא שם

כדאי לחפש את הדרך לשם

ועד אז אפשר להניח לסליחה

היא לא באמת תעזור למשהו אם היא בכוח

לא לדחוק בעצמך לדעתיהמקורית

רק בגלל שכיפור

את לא חייבת לסלוח לו עכשיו

יודעת שזה נשמע קצת כפירה אבל אסביר

מציעה דווקא עכשיו לא לחשוב שבגלל שעכשיו כיפור ותסלחי כלפי חוץ הכל ייפתר

זה לא עובד ככה (הלוואי)

יש תהליכים שלוקחים זמן ולדעתי טוב שכך.

זה בסדר אם את עדיין פגועה ואל תדחקי בעצמך להתפייס ולשחק אותה שהעל בסדר והכל עבר רק כי כיפור הגיע. הלב שלנו הנשים ןא עובד לפי זמן ( בכלל עבודת השם של האישה בנויה ככה שהיא פטורה ממצוות שהזמן גרמא כי העבודה שלה יותר פנימית)

אז אני במקומך לקראת כיפור הייתי לוקחת על עצמי - להתחייב להתהליך שאתם נמצאים בו. לא לשנוא אותו חלילה אבל לאפשר לעצמך להישאר מאוכזבת ועדיין לכבד אותו ככל הניתן

ואם כבר לשחרר כעס - הרבה פעמים הכעס עולה במקרים כאלה באופן פרדוקסלי - על עצמנו

אז אם כבר, תסלחי לעצמך. שכביכול "נתת" לזה להגיע למימדים האלה, שסמכת עליו וכו

חיבוק♥️

למה כפירה?דיאט ספרייט

אני לא זוכרת שרשורים קודמים ולא מכירה כ"כ את הרקע, אבל אם הפוגע לא ביקש סליחה ( בצורה אמיתית וכנה) ולא שינה ממעשיו הרעים ולא פיצה על מעשיו הרעים- אין חובה לסלוח.

וזה שאדם מטפל בעצמו זה יפה, זה צעד לטיפול במחלה, אבל לא צעד לסליחה של הסובבים אותו.

כך שזה ממש לא כפירה.

וגם אם הוא ביקש סליחה הקב"ה לא יצר אותנו כמו רובוט וקשה למחול אוטומטית וגם זה בסדר.

גםoo

אם הפוגע בקש סליחה והיא אמיתית

לא תמיד אפשר לסלוח

סליחה זה עניין רגשי שאי אפשר להפעיל בכוח

אני לא זוכרת את השרשורנעמי28

אבל נשמע קשוח

אל תדחקי בעצמך

בעז"ה עד שנה הבאה תוכלי להגיע בלב שלם

היית בטיפול בשביל עצמך? אם מדובר בהתמכרות להימורים אני יודעת שיש תוכנית לווי מיוחדת לנשות המכורים

לא מנסיון אבל שמעתי עליה

תודה רבה לכולכן על העצות מחזק מאוד. תודהאלסהאחרונה

זה מפוצץ אותי, אז תסלחו לי שלא קשור לפורוםytrewq

מעצבן אותי שכל פעם שיש ביקורת על דברים שהמדינה מסבסדת לאנשים עם הכנסה נמוכה, ישר קופצים ואומרים שהמדינה מעודדת אבטלה.

לדוגמה ראיתי עכשיו בפייסבוק מישהו שהתעצבן על מחיר מלא שהוא משלם במעון כי הוא לא זכאי לדרגה, והתעצבן שהמדינה מעודדת אבטלה וכמובן שרוב התגובות לכלכו על הממשלה וההתנהלות שלה.

עכשיו כמו שכולן יודעות, הלוואי והיה אפשר להישאר בבית ולקבל דרגה במעון. אפילו הארכת חופשת לידה שמגיעה לנו על פי חוק!! אנחנו לא יכולות להינות ממנה כי נשלם דרגה מלאה...

אני בחרתי להרוויח כמה שאני מרוויחה?? כולם חייבים לעבוד בהייטק ולהרוויח 40-50 אשח כדי שלא תבכו למה רק לכם מורידים הרבה מס מהמשכורת? תגידו תודה על מה שנשאר לכם אחרי המיסוי כי אנחנו גם את זה לא מרוויחים.

אתם חושבים שאנחנו מביאים ילדים רק כדי להנות מעוד 400 שקל בחודש של נקודות זיכוי?

לא בחרתי את המקצוע שלי, ולא את כמות הילדים שלי רק בגלל שיקולים של הטבות מהמדינה! כאילו זה בכלל משתלם פחחח...

זהו, שחררתי 😁

לאoo

לא יפתרו כל הבעיות

אבל יש כמה בעיות שכן יפתרו

שאפשר לפתור אותם

שקבלו החלטה מחייבת לפתור אותם

אבל נוח לא לפתור אותם

ולא נוח לשמוע עליהם

שבוע 37 טיפה דם בניגוב צריך להיבדק?אני וגם אני

לאחר מכן היו הפרשות שקופות רגילות. להיבדק?

חושבת שכן. יכול להיות שזה הפקק הרירי.יעל מהדרום

לק"י

אבל אם את לא יודעת בוודאות, אז לא כדאי לקחת סיכון.

אולי מוקד אחיות טלפוני ידעו לדייק אם צריך או לא.

נשמע שזה הפקק הרירישמש בשמיים

אם לא היה כלום חוץ מהטיפה הזאת לא הייתי הולכת להיבדק בשבוע כזה (לא רוצה לקחת אחריות אבל ככ. אני הייתי עושה)

אם יש לך סוג דם מינוס חובה להבדקאמהלה

יתכן ותצטרכי אנטי D

וגם אם לא- הייתי הולכת להבדק

ולו רק בשל הרוגע ערב יו"כ.....

בשורות טובות

מניסיון שלי חובה להיבדקKayom

לי היה בול ככה בשבוע 37

הלכתי להיבדק ומסתבר שהייתי כבר פתיחה 5 וב"ה ילדתי מהר אבל הסתבר בדיעבד שהיתה היפרדות שלייה.

מאז שראיתי את הטיפת דם עד הלידה עבר פחות מיום. קצת יותר מחצי יום.

בקיצור לא להלחיץ ח"ו רק לספר מניסיון מה היה לי. הייתי הולכת להיבדק בהקדם.

אה ולשאול רב על יום כיפור ולקבל הוראה מרופא ורב. חשוב

ברור!מדברה כעדן.אחרונה

כל דימום בהריון נבדקים

אכילה בשיעוריןהבוקר יעלה

קיבלתי תשובה מהרב שעלי לאכול ולשתות בשיעורים.

מה אמורים לאכול בשיעורים וזה סבבה?

מישהי פעם עשתה זאת ויכולה לומר לי איך בדיוק ומה היא אכלה?

אניקל"ת

לגבי מה הכמות אני לא זוכרת להגיד, בזמנו הרב שלנו הנחה אותי. אני כן זוכרת שהשתייה היה רק מים ולגבי אוכל אכלתי לשיעורין עוגיות מלוחות (משהוא שלא יעשה לי בחילה)

לי גם היהDoughnut

הריון עם המטומה שהרב אמר לאכול ולשתות שיעורים.

היה לי כוסיות לשתיה בגודל של פחות משיעור וקופסא קטנה למדוד כמות של אוכל.

שתיתי מים, תה ומיץ ענבים.

אכלתי- ענבים, קרקרים, גבינה, בייגלה, מעדן, כל פעם מדדתי כמה נכנס בקופסא ואת זה אכלתי. יש גם שעון חול עם הזמן שצריך לחכות בין אכילה לאכילה אז כל פעם שאכלתי מנה מדודה או שתיתי הפכתי את השעון.

בהצלחה רבה ושיעבור בקלות❤️

מבחינה הלכתית לגבי שעון חול-קנמון

לי ידוע שזה מוקצה. שווה לבדוק..

נכון יש מצבDoughnut

שבסוף בפועל פשוט חיכיתי עשר דקות, עבר כבר זמן מאז...

בשנה שבעלי תרם כליהמתיכון ועד מעון

קיבלנו ערכה ממתנת חיים ליום כיפור עם שעון חול של 9 דק' אז כנראה שזה מותר.

גם ראיתי לא מזמן איזה דיון שהסביר למה אין בעיה בשעון חול במשחק

מציעה לשאול פוסק(: גמר חתימה טובהקנמון

תודה! מאיפה הכוס והקוםסא?הבוקר יעלה

בעלי השיג לי מגמח בעירDoughnut

יכול להיות שיש לארגונים כמו עזר מציון או יד שרה.

אני פעם אחת סכיפור הייתי צריכה לשתותהמקורית

שיעורין ומדדתי עם מזרק ושפכתי לכוס חדפ וסימנתי עליה עם טוש ארטליין. הכנתי כמה כוסות חדפ שקופות כאלה לפני כיפור לשימוש

אכילה לא יצא לי

יש גמחיםרקאני

בהרבה מקומות

שווה לברר

הודעה של הרב טל מרוםעיונית

הוא מסביר בסוף בדיוק איך למדוד את השיעורים

*הלכות יום כיפור לנשים* /הרב טל מרום - סוגה בשושנים

כידוע יום הכיפורים הוא יום צום מדאורייתא, החמור ביותר מבין כל הצומות ואיסור אכילה ושתיה בו כרוך בכרת.

נחלק את הפסיקה למספר מצבים נפוצים:

*יולדת -*

1. *בתוך* 72 שעות מרגע הלידה - ברור שאין חיוב לצום. אוכלת ושותה כרגיל

2. *לאחר* 72 שעות עד שבוע לאחר הלידה - אם אומרת שצריכה לאכול, מאכילים אותה. ואם אינה צריכה - צמה כרגיל.

3. לאחר שבוע ימים מהלידה - נחשבת כאדם רגיל וצמה כרגיל.

*מניקה -*

להתכונן לצום כראוי בימים שלפני - לאכול ולשתות היטב.

להתחיל את הצום וגם בצום עצמו - להיות במקום ממוזג, לנוח, לוותר על התפילות (ובמידת הצורך אם הבעל צריך לעזור, יוותר על התפילות - חלקן או כולן - כדי להישאר לעזור לאשתו)

במידה ורואה שיש חולשה משמעותית שלא עוברת, מעבר לצום רגיל (סחרחורת שלא חולפת גם אחרי מנוחה, חשש לעילפון או בחילות והקאות שלא מפסיקות) אפשר לשתות לשיעורין.

*הסבר על שיעורין בהמשך הדברים*

מי שיכולה להניק לסירוגין או לשלב מזון נוסף לתינוק (חלב שאוב או מוצקים) - כמובן שהדבר עדיף.

במידה ויש התמעטות בחלב והתינוק לא רגוע - לשתות לשיעורין.

מי שיודעת על עצמה מצומות קודמים שיש פגיעה לאחר הצום בכמות החלב באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי הפסקת החלב לגמרי - לשתות לשיעורין.

*מעוברת -*

הדברים אמורים בהריון תקין ורגיל, במידה ויש חוות דעת של רופא לגבי הצום, יש להיוועץ ברב.

מעוברות חייבות בצום ולכן עליהן להתכונן היטב לפני הצום (לאכול ולשתות היטב) לנוח במהלך הצום, במקום ממוזג, לוותר על התפילות (להיעזר בבעל במידה ויש צורך).

להתחיל את הצום ובמידה ויש בחילות, הקאות משמעותיות ו/או מתפתחים צירים (אפילו קטנים) יכולה לשתות לשיעורין. מעוברת בחודשי הריון מתקדמים שלא מרגישה תנועות עובר תנסה לשכב על הצד במשך 10-15 דקות ואם לא מרגישה תנועות יכולה לשתות שתיה מתוקה פחות מכשיעור בכדי להרגיש את תנועות העובר.

אדם קרוב אצל עצמו, לב יודע מרת נפשו וברגע שאישה מרגישה שהמצב מתדרדר ואי אפשר להחזירו לאחור - לא להחמיר ולשתות לשיעורין מיד.

*אכילה לשיעורים* – *ברוב המקרים ניתן להסתפק בשתייה מזינה לשיעורים, ואין צורך באכילה. במקרים כאלו האכילה אסורה מכיון אשכילה ושתייה הם שני איסורים נפרדים ביום כיפור*, וגם כשהותר אחד מהם, לא הותר השני.

אם הרופא אומר שלא מספיק רק לשתות, ויש צורך גם באכילה, והרב פסק כך למעשה – יש למדוד ולהכין קודם הצום מאכלים בכמות של פחות מכשיעור. השיעור של אכילה ביום כיפור נקרא 'ככותבת הגסה', ובניגוד לשיעור של שתייה, הוא שיעור קבוע שאינו תלוי באדם עצמו.

באופן מעשי, שיעור זה הוא מעט פחות מ-30 סמ"ק (הכוונה שניתן להכניס את המאכל לתוך קופסה בנפח כזה), ואם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדילו למעט פחות מ-33 סמ"ק. אם גם שיעור זה אינו מספיק, ניתן להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

*טבילה ביום כיפור -*

המקוואות סגורים בליל כיפור מכיוון שתשמיש המיטה נאסר. מי שצריכה לטבול בליל כיפור דוחה את הטבילה למוצאי הצום. את רוב ההכנות אפשר לעשות לפני כניסת הצום בערב יוהכ"פ ובסיום הצום לחפוף, לרחוץ את הגוף היטב, לנקות את הפה ובין השיניים ולעיין שאין חציצות.

*הפרדת מיטות ומגע -*

יום כיפור אסור בתשמיש מיטה. בליל כיפור צריך להפריד מטות ולנהוג כדין הרחקות של נידה, לגבי הרחקות ביום, יש מקום להקל במגע שאינו של חיבה ובהושטה מיד ליד.

*נטילת גלולות ביום כיפור -*

אם אפשר ליטול את הגלולה לפני ואחרי הצום - עדיף.

במידה ואין אפשרות - ליטול אותה בלי מים

ומי שלא יכולה - ליטול עם שתיה מאוד מרה (2 שקיות תה קמומיל במים ולהשרות עד שהמים יספגו היטב) ופחות מכשיעור. אין צורך לברך לפני או אחרי.

חולה שאוכל או שותה ביום כיפור - אין צורך לעשות קידוש.

*איך מחשבים שיעורין?*

ממלאים לפני הצום את כל חלל הפה במים (שתי לחיים מלאות). פולטים את המים לכוס, מחלקים את הכמות לשתי כוסות (חצי-חצי). חצי מהכמות היא מלוא לוגמיו אותה אסור לשתות ביום כיפור ולכן אישה שותה *פחות* מחצי הכמות. כדאי לסמן על הכוס את קו גובה המים והכוס הזו תלווה אותה במהלך הצום.

בין שתיה לשתיה הפרש של 9 דקות.

בשעת הצורך אפשר לרדת מ9 ל-7 ול-5 ואפילו ל2 דקות.

עדיף לשתות מיץ ענבים כי יש בו סוכרים שיכולים לחזק את הגוף ולתת אנרגיה הרבה יותר משתיית מים. דוגמאות נוספות למשקאות מזינים: מיצי פירות טבעיים, יוגורט נוזלי, מרק מזין נוזלי, שהוכן לפני הצום.

כל שתיה כזו היא היתר בפני עצמו כך שאם האישה התאוששה, מפסיקה לשתות לשיעורין ובמידת הצורך - תחזור שוב לשתות לשיעורין.

להגדיל עד למעט פחות מ-40 סמ"ק, אך לא מעבר לכך.

מאכל זה יש לאכול ברווחי הזמן המפורטים לעיל לעניין שתייה.

*אכילה ושתייה אינן מצטרפות*, ולכן מותר לאכול מעט פחות מכשיעור ומייד לשתות מעט פחות מכשיעור ולהפך. *העיקר הוא להפריד בין אכילה לאכילה ובין שתייה לשתייה*.

לשאלות נוספות והצטרפות לקבוצת סוגה בשושנים - שות הלכתי בטהרת המשפחה

נתנאל ובת-חן ווייל

אני מכירה דעה אחרת גם לגבי מדידת השיעור וגםאורוש3

לגבי הזמן בין לבין. וגם לגבי זה שניתן כל שתיה ולא כל שתיה צריכה היתר בפני עצמה.

לכן נראה לי עדיף שכל אחת תשאל אצלה...

בשציה את יכולה למדוד לך בכוס 40 מל ולסמן בפסרק לרגע 1

מותר לשתות כל משקה נוזלי כולל יוגורט שוקו וכו

אכילה נמדד לפי נפח לכן תכיני לך מראש מזון כמה שיותר דחוס כמו שקדים תמרים וכו.

פעם ראיתי טבלה ממש כמה שקדים זה שיעור כמה פתיבר אבל אני לא יודעת איפה למצוא

רק לגבי שתיה לשיעוריםכחל

אני קיבלתי היתר בזמנו רק לשתיה בשיעורים, אז לא יודעת לגבי אוכל

אבל בשביל השתיה חילקו מטעם הקופת חולים כמו שלוקים של מים, שכל שלוק זה השיעור שמותר

ועקבתי בשעון וכל 9 דק' שתיתי שלוק של מים

נכון בעזר מציון ניתן לקנותDoughnut

הבעיה היא שזה רק מיםתוהה לעצמיאחרונה

בדרך כלל שתיה לשיעורים מאפשרת גם נוזלים אחרים שמזינים את הגוף טוב יותר בצום

הייתי פעםבאתי מפעם

אחרי לידה, שתיתי מיץ נראה לי או מים, ואכלתי ענבים.

רק משהו חשוב, זוכרת שטעיתי, אז אומרת לך שלא תעשי את הטעות שלי, אני הייתי אמורה לצום בעצם בין ביס לביס לא זוכרת כמה דקות נגיד 5 דקות, והפאדיחה שעשיתי היתה ששתיתי שלוק ואז אחרי 2 דק אכלתי ענב וספרתי 5 דקות בנפרד, כאילו בין השליה לשתיה 5 דק' ובין האוכל לאוכל 5 דק' ואז למעשה לא היה מקום של 5 דק' ברצף.. אחרי כמה זמן קלטתי ועצרתי. בקיצור, טפשות, לא מבינה למה חשבתי ככה, טוב, הייתי 4 ימים אחרי לידה 🫣

בכל אופן, להתחיל את השיעורים מיד, לא לחכות שתהיי צמאה או רעבה , כי אז זה ממש גרוע ותצטרכי לשבור הכל .

ממה שאניתקומה

יודעת, לא מחברים בין השתייה לבין האכילה. ככה שזה דווקא נשמע בסדר גמור

ההפסקה צריך להיות בין שתייה לשתייה ובין אכילה לאכילה

לא בין אכילה לשתייה.

אה באמת?באתי מפעם

וואי כבר עברו שנים ואני עדיין במצפון על כך... אז מה הרעיון? אני בעצם לא תמה ברצף כמעט בכלל...

אבל ככה באמת צריך לעשות. אכילה ושתיה לענייןרק לרגע 1

השיעורים לא מצטרפים

אז אפשר שיעור אכילה ושיעור שתיה אפילו יחד

נראה לי שחובה להתחיל מיד את השיעורים, לא?מתואמת

כדי להספיק לשתות (ולאכול) את הכמות הדרושה לבריאות הגוף...

(לפחות ככה זה היה אצלי. הרופאה אמרה כמה ליטר אני צריכה להספיק לשתות כל היום, ולכן לקראת הסוף אפילו הייתי צריכה לקצר את פרק הזמן בין שיעור לשיעור...)

אצליהתלבטות טובה

היה שנה שבה עשיתי שיעורים בעקבות צירים מוקדמים בשבוע 32

הרב אמר שעדיף לשתות דברים שהם גם אוכל.

משקה יוגורט, מיץ ענבים, מרק, איגלו שזה בדיוק המדידה.

לגבי הזמנים, לחכות 9 דקות.

אבל במקרה שמרגישה צירים, מספיק לשתות לפי השיעור, העיקר שיהיה הפסקה ו"לא רגיל" מספיק גם לספור עד 20

סליחה שמנצלת את הדיון לשאלהתותית11

אני בשבוע 30 והמצב שלי הוא צוואר מחוק ופתיחה

ואני בשמירה..

הרב נתן לי היתר לשתות לשיעורין ואני ממש חוששת מזה שלא נתן היתר גם לאוכל

מה הייתן עושות? שואלות רב נוסף?

אני ממש בלחץ

אולי תשאלי במכון פועה? הם מבינים בהלכה וברפואהיעל מהדרום

לק"י

יצא לך לשאול רופא מה הוא ממליץ?

אם כן, תגידי גם את זה לרב.

לדעתי תשאלי. בכל אופן שתיה יכולה להיות גם שייקיםרק לרגע 1

יוגורט חלב מיצים מרק טחון

תכיני לך מראש דברים מזינים לשתות

אני לא מאוד מבינה בזהמתואמת

אבל למיטב ידיעתי מחבור בשתייה הוא זה שגורם לצירים, לא? ולא מחסור באוכל.

לכן הגיוני שאת צריכה רק לשתות לשיעורים.

בכל אופן, תשאלי את הרב מה את יכולה לשתות. זה לא רק מים, בעיקרון...

כשלי היו צירים בצוםרקאני

זה היה בט' באב והרב אמר לי רק לשתות

שתיתי ושתיתי ושתיתי

והיו מלא צירים

עד שבסוף אכלתי וזה נרגע לאט

מעניין... אז באמת צריך לשאול רופא!מתואמת

אני לא יודעת את מי שאלתרקאני

אבל כדאי שזה יהיה רב שאת סומכת עליו

ושמבין את התמונה הרחבה

אשמח לעזרתכן, לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני ממש סובלת מליכן סקלרוזיס

זה סוג של מחלה שממש מגרד ויש לי פצעים באיזור המפשעה.

הרופאה נתנה לי כל מיני משחות אבל זה לא כ"כ עוזר וממש שורף לי שם.

יש לכם אולי המלצה לרופאת נשים אפשר גם פרטית שמטפלת בדברים כאלו?

אני חושבת שאחינעם לב שגיא מבינה בזהנפש חיה.

תודה אבל היא ממש יקרהאנונימית בהו"לאחרונה

זוכרת שהייתי במרפאה שהיא מקבלת בשביל משהו אחר ומזכירה אמרה שתור אצלה עולה 1000 ומשהו ש"ח

ד''ר אושרית ברטרק לרגע9

התכווצויות שרירים ברגליים, לא קשור להריוןזוית חדשה

מישהי יודעת מה אפשר לעשות??

זה נוראי

העיר אותי משינה

אני כבר לוקחת מגנזיום, ושמתי את הרגל על רצפה קרה, לא עוזר.

(יכול להיות שזה מהאנדומטריוזיס שלי...)

בחלק האחורי של השוק?124816

בשכיבה במיטה לדחוף את העקב לכיוון "למטה" ואת האצבעות "למעלה".

(למעלה/למטה יחסית לגוף שלך)

עושה את זה, לא עוזרזוית חדשהאחרונה

זה לגיטימיאנונימית בהו"ל

להיות בלחץ מעכשו מתאריך משוער של 3 ימים לפני פסח?😂

ב"ה היה בפגיה רק 5 ימי, ואישרו לנו לעשות ברית בזמןשימושית

אולי יעניין אותך