מנסה לתת כיוון ממה שאני עושה עם הבת שלי (אבל אין לי ניסיון עם תאומים...). לפני הקורונה הייתי איתה בבית לבד בבקרים.
יש משימות שאפשר לעשות איתן ביחד כמו לסדר קניות או כביסה: למיין, להפעיל, להעביר למייבש.
רק שאז את מגלה שהילדה מחליפה לך תוכניות במכונת כביסה או מפעילה מייבש בשבת

יש למכונה שלנו נעילה, ומאז אני מקפידה לנעול.
לאסוף משחקים יחד איתן. זה גיל שאיסוף הוא משחק.
אוכל - לא לא לא! את חייבת לדאוג לעצמך. תאכלי כריך עם טחינה וירקות, גבינה, אבוקדו... מה שאת אוהבת. אבל שיהיה מזין ומשביע.
בזמן שהן ישנות צהריים קצת נחים, מבשלים צהריים, ומאפסים קצת את הבית אם נשאר כוח.
מדי פעם שמים אותן בכיסא אוכל עם משהו שהן אוהבות ויכולות לאכול לבד בלי לטנף מדי (אני נתתי קורנפלקס... אפשר במבה אולי או פסטה לא מלכלכת). אפשר לשים אותן ככה כשאת מבשלת במטבח לדוגמא.
הילדה שלי הולכת לישון צהריים עם ספר במיטה. ואז כשהיא מתעוררת היא קצת מברברת לעצמה וקצת מסתכלת בספר. ואני לא מתקרבת לאזור, ולא מדברת אליה, ככה יש עוד קצת זמן שהיא מעסיקה את עצמה.
לתת להן לשחק באמבטיה זו תעסוקה כיפית ממש. אפשר בינתיים למיין כביסה או לנקות שירותים.
לנסות כמה שיותר להיות ערוכה מראש ופחות עסוקה בכיבוי שרפות. לסגור דלתות של שירותים, נעילה לארונות (בקטע הזה הילדה שלי טאטאלע, מנסה לכתוב מה שזוכרת מהגדולים). כשאת מחליפה לאחת טיטול - מה השניה עושה בינתיים? אולי להכין ליד מקום ההחתלה משחק קבוע, שבו השניה משחקת לידך?
ושבערב הבעל יעזור לאפס את הבית...... כשהייתי עם הילדים בבית הסתכלנו על זה כאילו אני בעבודה בשעות האלו, ולכן לא יכולה לסדר ולנקות. ממילא זו משימה לשעות הערב - לשנינו. בפרט שלהתחיל יום בבית לא מסודר, מקשה ממש על התפקוד במצב הזה.