האם למידה לחידון היא ביטול תורה באיכות עבור בני ישיבותשדי יער
כמה דבריםארץ השוקולד
2. ביחס למושג של "ביטול תורה באיכות" זה דבר שראיתי אצל הרב עובדיה, אבל אני לא בטוח מה מקורו, כי בגמרא אין מושג כזה. יש ירושלמי הדן במושג דומה של "חביבות" של לימוד מסוים, אבל תולה זאת באנשים מיוחדים כמו רשב"י. (זה בסוגיה הדנה בפטור מקריאת שמע בגלל לימוד תורה וכך אני יודע שזה לא התקבל לציבור הרחב.)
3. "זה לא ביטול תורה מכיוון שעוסקים בהסטוריית עם ישראל", אמירה מחרידה...
זה לא ביטול תורה כי זה לימוד של דבר ה' שהוא נתן לנו באמצעות נביאיו. (או רוח הקודש בכתובים לפי דברי הרמב"ם במורה)
הערותשדי יער
לעניות דעתי הלימוד האמיתי בתחום התנך הוא הרבה מעבר לחזרה אין סופית ברמה השטחית אלא דווקא ההפנמה (במיוחד בתחום היסטורי-מוסרי ולא רציונלי-הלכתי).
2. עיין זכור לאברהם או״ח סימן ג׳ ערך ‘גרסא’ בשם עץ החיים כתב שהמניח עיון ולומד גירסה ״אין לך ביטול גדול מזה״.
3. דבר ה׳ ע״י נביאיו/רוה״ק = היסטוריית עם ישראל, אתה יכול לסגנן את זה מאיזה זווית שתרצה, בסוף בינו שנות דור היא מצווה לכל דבר ועניין.
תשובותארץ השוקולד
(אלה דברים פשוטים בהלכות תלמוד תורה [יורה דעה סימנים רמד-רמו, בטור ובשלחן ערוך, וכן כתוב ברמב"ם גם].)
2. אז המקור הוא קבלי, לא כל הפוסקים סברו שדברי קבלה מתקבלים להלכה. ובטח כאן כשזה נוגד את הגמרא.
3. לי נראה שיש הבדל מהותי כיצד אנו קוראים את הדברים.
תיקון לתשובותשדי יער
המקורות שהבאתי לא קבליים אלא הלכה למעשה.
לעורר פרובוקציה? חבר, העליתי את הנושא בתור שאלה, בתור אחד ששוקל לגשת בעצמו. מה לעשות, שאני לא מוכן לקבל תשובות שלא מיישבות, ובטח מאחד שבא לקנטר עם אמירות מתריסות כמו אמירה מחרידה וניסיון לזלזל בדברים כפרובוקציה.
מחילה אם נעלבתארץ השוקולדאחרונה
"חייב אדם לשלש למודו שליש בתורה שבכתב דהיינו הארבעה ועשרים שליש במשנה דהיינו תורה שבעל פה ופי' תורה שבכתב בכלל זה שליש בתלמוד דהיינו שיבין וישכיל אחרית דבר מראשיתו ויוציא דבר מתוך דבר וידמה דבר לדבר וידון במדות שהתורה נדרשת בהם עד שידע היאך עיקר המצות והיאך יוצא האסור והמותר וכיוצא בזה דברים שלמד מפי השמועה כיצד היה בעל אומנות ועוסק במלאכתו ג' שעות ביום וט' בתורה קורא ג' מהם בתורה שבכתב ובג' תורה שבעל פה ובג' יבין דבר מתוך דבר במה דברים אמורים בתחילת לימודו של אדם אבל כשיגדיל בתורה ולא יהא צריך ללמוד תורה שבכתב ולא לעסוק תמיד בתורה שבעל פה יקרא בעתים מזומנים תורה שבכתב ודברי תורה שבעל פה כדי שלא ישכח דבר מדיני התורה ויפנה כל ימיו לתלמוד בלבד לפי רוחב לבו וישוב דעתו:
הגה: וי"א שבתלמוד בבלי שהוא בלול במקרא במשנה וגמרא אדם יוצא ידי חובתו בשביל הכל (טור בשם ר"ת וע"פ ע"ל סי' רמ"ה ס"ו) ואין לאדם ללמוד כי אם מקרא משנה וגמרא והפוסקים הנמשכים אחריהם ובזה יקנה העולם הזה והעוה"ב אבל לא בלמוד שאר החכמות (ריב"ש סי' מ"ה ותלמידי רשב"א) ומ"מ מותר ללמוד באקראי בשאר חכמות ובלבד שלא יהיו ספרי מינים וזהו נקרא בין החכמים טיול בפרדס ואין לאדם לטייל בפרדס רק לאחר שמלא כריסו בשר ויין והוא לידע איסור והיתר ודיני המצות (רמב"ם סוף מדע ס"פ ד' מהל' יסודי התורה)" (יורה דעה סימן רמו, סעיף ג)
הם הלכה למעשה לדעת אלה הפוסקים לפי קבלה, יש פוסקים כמו החתם סופר שלא יסכימו לפסוק על סמך ספרי הרב חיים ויטל מסיבות כאלה.
וגם נראה שסתם באת לעורר פרובוקציהארץ השוקולד
אבל לדעתי קצת לא נכון לפנות לאחרים מיוזמתנו ולנסות לתקן אותם, וכי אין לנו מה לתקן אצל עצמנו לפני שאנו מתקנים אחרים.
'הסטוריית עם ישראל'חובה?
האם אתה לא יודע שכל נבואה שנכתבה הוצרכה לדורות?
בדרגת השינון זה כמו ספר היסטוריה.שדי יער
בדרגת הנבואה שהוצרכה לדורות זה כבר מצריך למידה.
חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42
לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
פעיל?כלתתנ''ךבעתיד
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בעיקרון חובהבוקר אור
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
המילדת (של רחל)בת סוד
נדמה לימאריץאחרונה
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
נוסטלגיהאחו
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
אאלטחובה?
מי כונה איש האדמה?
....תות"ח!
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
תשובהיהושפט13
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
ישעיהותתן אחרית לעמך!
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
שרשור שאלותבת סוד
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?