שגיאות כתיב לילד בן 9 - אשמח מאוד לעצותאם לשלושה

שלום 

בני בן 9. ילד מתוק וחכם ב"ה.

בכל התקופה האחרונה אני יושבת איתו על שיעורים וכדו'. הוא מלא מוטיבציה לשפר את כתב היד ואת שגיאות הכתיב.

נתתי לו טיפ - כדאי מאוד לבדוק את השאלה לפני שעונים תשובה כי בתוך השאלה הרבה פעמים יש מילים שצריך להשתמש בהם בתשובה, וכך אפשר להעתיק ולא לכתוב שגיאות. בנוסף כדאי להעתיק מילים מהטקסט עצמו ואז אין שגיאות וכו'.

תכלס בשטח הוא יכול לקרוא מילים בשאלה או בסיפור ואחרי שניה לכתוב את המילים הללו עם שגיאות כתיב הזויות.

זה נראה שקשה לו לעשות 3 פעולות יחד - גם לנסח משפט, גם לכתוב אותו (והכתב ממש לא משהו) וגם להתרכז לגבי שגיאות הכתיב.

בקיצור הטיפים שלי לא מועילים. כשהוא כותב חופשי - ממש ממש קשה להבין.

יש למישהו נסיון או עצה בתחום?

תודה גדולה לעונים!

הוא קורא ספרים?מארי
מנסיון עם ילדיי, כשקוראים הרבה, "מצלמים" למעשה את המילה ואז יש פחות שגיאות.
כמובן כדאי להתייעץ עם המורה אם אין בעיה לדעתה.
כן הוא קוראאם לשלושה

אני לא אהיה מעודדת במיוחדאמא ל6 מקסימים
אבל אני הגעתי למסקנה שאו שיש לו את זה או שאין לו.
וכמה שזה נראה לנו נורא ואיום, זה באמת אחד הקשיים שקל יותר לחיות איתם.
אני אישית לא הייתי קוראת הרבה ולא היו לי שגיאות, ומכירה מישהי מאוד חכמה ומצליחה, אבל יש לה שגיאות, ומה שהיא לא עשתה לא עזר לה. לכן אני אומרת: לא נורא, כפרת עוונות.
ובקשר לכתב, היום זה לא משנה איך הכתב, בתכלס, כולם מקלידים
אבל אפשר לעבוד על זה. לא?יעל מהדרום
לק"י

שווה להתייעץ עם איש מקצוע (מורה להוראה מתקנת למשל).
אפשר אבלאמא ל6 מקסימים
אני לא מאמינה שזה עוזר.
אולי יש מי שיבוא ויספר על מישהו שהיו לו שגיאות והצליח לפתור את הבעיה. אני מכירה אנשים שלא עזר להם כלום, למרות שניסו הרבה.
ניסו עזרה מקצועית?יעל מהדרום
אני מצטרפת לדברייךחיים של
הייתה לי חברה תולעת ספרים ברמה היסטרית והיו לה מלא שגיאות.
זה לא תמיד קשור.
את אומרת שהילד קורא ועדיין יש שגיאות כתיב. אולי הוא לאגן קסום

קורא מספיק?  אפשר לעבור  על טקסטים, שעורי בית וכו'  שהוא כותב, ולעשות רשימה של המילים עם שגיאות הכתיב ופשוט לעבוד איתו על אותן מילים. ככה עשיתי לחברה שלי בגיל ממש מבוגר שהיו לה שגיאות כתיב וזה עזר לה.

תנסי לראות אילו סוגי שגיאות יש לושמיניסטית123

הוא משמיט אותיות?

הוא מחליף אותיות שנשמעות אותו דבר?

הוא לא מכיר חוקים בשפה? כמו סיומת שיכות רבים יו.. 

הוא טועה באותיות שורש?

ואז פשוט תלמדי אותו את החוקים האלו.....

תודה על התגובות. השגיאותאם לשלושה

גם משמיט אותיות.

בעיקר מחליף אותיות שנשמעות אותו דבר.

התחלתי עם 'ה' הידיעה' שהוא יכול לכתוב אותה כ'ע'!!!

אבל זה חוזר על עצמו.

מקווה שלאט לאט יפנים.

אז ככה..שמיניסטית123

הייתי מתחילה בהשמטת אותיות - אילו אותיות הוא משמיט? 

זה השלב הראשון. - אגב איך הקריאה שלו?

וסבלנות! זה תהליך!

לא התנסיתי, אבל כמה רעיונות שחשבתי עליהם-בארץ אהבתי
קודם כל, כתבת שקשה לו להתרכז בשלוש פעולות יחד - לנסח, לכתוב פיזית, ולשים לב לאיות.
אני הייתי חושבת שאם את רוצה להתמקד על האיות, אז כשמתמקדים בזה אז אפשר להקל עליו בתחומים האחרים, למשל שאתם תחשבו ביחד בע"פ איך לנסח את המשפט, ואז את תזכירי את הניסוח ותזכירי לו כל פעם איזו מילה לכתוב והוא רק צריך להתמקד בלכתוב. אולי אפילו לאפשר לו להקליד קודם (ואז לא צריך להתמקד בכתיבה הפיזית) ובסוף להעתיק את כל התשובה למחברת.
בצורה הזאת את גם יכולה להזכיר לו כל פעם כשיש מילה שמופיעה בשאלה שיבדוק איך היא כתובה שם, או להזכיר לו כללים שלמד. אפשר גם לכוון אותו כשהוא מגיע לצלילים שיש כמה אותיות שיכולות להתאים והמילה לא מופיעה בשאלה אז שישאל אותך איך לכתוב. (אם את נותנת לו להקליד בפלאפון אז אפשר לנצל את התיקון האוטומטי, רק לשים לב לקרוא את המילה ולבדוק שלא שינה למילה אחרת, ולנסות לזכור ולשים לב איך זה כתוב).
זה דורש ממך להיות שותפה וזה די הרבה עבודה, אולי שווה להתחיל בחלק קטן משיעורי הבית כל יום שעושים בצורה הזאת, ואת השאר הוא עושה כמו שהוא רגיל (וכמובן שאם הוא רוצה לשאול אותך תוך כדי איך כותבים כל מיני מילים אז כן לאפשר...)
תודה על העצותאם לשלושה

חלק מהן ניסתי אבל לא בצורה עקבית כי הוא חסר סבלנות. תודה!!!

לאח שליחושבת בקופסא

יש משהו דומה.

השגיאות והכתב שלו הגיעו למצב כל כך לא ברור עד שהמורה אישר לו להקליד את שיעורי הבית שלו במחשב כי הכתב היה מזעזע.

בסוף איבחנו לו תסמונת אירלן, ( מאפייני תסמונת אירלן - אירלן ישראל -  Irlen Israel )

אני לא כ"כ בקיאה בפרטים של המקרה, אבל נתנו לו שקפים ובסוף משקפיים בגוון כחול שעוזרים לו המון בקריאה וזה משפיע גם על הכתב והשגיאות.

אני לא יודעת עד כמה זה דומה, הילד שלך כן יכול לקרוא לפי מה שכתבת,

אבל ניראה כדאי לבדוק את זה ולקויות למידה אחרות.

מעניין מאוווודאם לשלושה

תודה גדולה שהגבת לי!

הוא לא מתלהב לקרוא...

קראתי בקישור וזה מרתק.

הוא היה פעם בהופעה ולא רצה להכנס כי האורות הפריעו לו מאוד... (אין לו בעיות תקשורת כלל ב"ה. אז זה לא קשור לדברים אחרים)

הוא עוור צבעים

וחכם ומתוק מאוד!!!

אבדוק זאת תודה!

מה אומרים בצוות ביהס'. ניתן לאבחן, קשב וכו'העני ממעש
זה תלמוד תורה אין שם ממש אנשי מקצועאם לשלושה

להעביר לממדהעני ממעש
לדעתי כדאי לך לפנות לאיש מקצועבת 30
יכול להיות שהפתרון יותר קל ממה שנראה לכם.
אם בכיתה ד' הבעיה ממשיכה הייתי פונה לאבחון.44444
דווקא בגלל שכתבת שזה ת"ת (אני מניחה שלא מדובר בתתמ"ד).
לת"ת יש הרבה יתרונות אבל התמודדות עם אתגרים לימודיים זה חסרון ענקי אפילו ב"אתגרונים" קטנים.
לכן בגלל הנתון הזה הייתי פונה בכיתה ד' ישר לאיש מקצוע. גם ככה עד שמקבלים ומאשרים זה יכול לקחת חצי שנה בכיף.....
למיטב ידיעתי,ד.

ההמלצה בימינו היא לא להתעכב על זה.

כי זה עלול לעכב מויטיווציה לכתיבה.

לכאורה, עדיף במקום לעסוק ב"כתיב", לתת לו לכתוב חופשי. פידבקים חיוביים על הכתיבה. לא להעיר.

עם הזמן, ילד שקורא הרבה, כבר רואה אם המילה נראית "יפה" או לא.

אם הוא שואל איך כותבים מילה מסויימת, לענות כלאחר-יד בלי לעשות מזה ענין..

להטמיע את עניין השורשים יכול מאד לעזור.בת מלך =)
להסביר על משפחות מילים. שיש להם את אותם 3 אותיות. לדוגמ' א.כ.ל.

לומר לו מילים שקשורות כשהשורש מול העיניים והוא יצטרך לכתוב. כל פעם 7 מילים. (לדודי אכלתי. יאכל. אכלנו. נאכל. אוכלים. אכלה. אוכל)
פעמיים בשבוע 10-15 דקות ותראי איך השגיאות משתפרות..
פשוט אוטומטית המח שלו ינסה לקלוט שורשים ולא לצלם מילים.

בהצלחה!
גיל 9 עדיין סביר לשגיאות כתיבggg
אם זה ממשיך ואם יש גם שגיאות כשהוא מקריא בקול, כדאי לבדוק אם צריך אבחון ללקויות למידה.
לדעתי גם בתלמודי תורה יש יועצים. גם אם לא במשרה מלאה.
יש לי בת גדולה עם דיסלקציה וקריאת ספרים דוקא עוזרת לה מאוד עם השגיאות. יש לה עדיין שגיאות אבל פחות מפעם.
שוב גיל 9 זה עדיין צעיר מידי בשביל להלחץ משגיאות, אבל אם הוא לא אוהב לקרוא שיקרא לפחות ספרי קומיקס, אולי יבוא לו אח"כ ספרים רגילים.
בגיל 9 חשוב לתת טיפים וזה עוד נורמאלי לגמרי....44444
לא הייתי נלחצת בכלל.... רוב בני ה-9 לדעתי כותבים בשגיאות כתיב איומות.
חשוב לתת טיפים כמו למשל להסתכל במילים בשאלה, שורשי מילים, חוקיות בפעלים/ צורת רבים וכד'....
בנוסף, קריאת ספרים.
לגבי ניסוח- בכיתה ג' הדרישה לניסוח עולה מאד לעומת א-ב הגיוני שהוא משקיע בזה הרבה מאמץ....
הבן שלי באותו גיליש לי
קורא המון, חכם בצורה יוצאת דופן (מחונן)
וכותב עם המון המון שגיאות כתיב
כששאלתי את המורה היא אמרה לי שאין סיבה לדאגה
אז בינתיים אני לא דואגת (לעיתים רחוקות ממש אני אומרת לו לתקן שגיאות מסויימות ואומרת לו איך כותבים נכון)
ניסיון לעזורביכורים

שלום לך,

אז קודם כל אני לא איש מקצוע, אך כן היה חשוב לי להגיב.
דבר ראשון מהניסיון שלי בהוראה מתקנת חשוב שתקחי אותו לאיש מקצוע שיאבחן מה הקושי שלו (או לפחות למורה להוראה מתקנת), חבל שהילד יסבול סתם.

דבר שני יש היום כלים ממש טובים כדי לעזור לשגיאות כתיב, זה נכון (כמו שאמרו בתגובות) שיש ילדים שקשה מאוד לשפר את השגיאות כתיב אצלם אך זה לא נכון אצל כולם, שגיאות כתיב זה בהחלט דבר שאפשר לעבוד עליו ולשפר אותו,

אבל לפני כן אני חושבת שחשוב שתקבלי את זה שיש לבן שלך איזשהו משהו/קושי שמונע ממנו לכתוב נכון. 
ברגע שיעלו על הקושי שמגביל אותו לכתוב תקין יהיה לו ולכם יותר קל, וגם תבינו אותו יותר. 

לגבי הדוגמא שנתת, היא ממחישה מצוין.
כשהבן שלך קורא את המשפט הוא מעביר אותו לערוץ השמעתי (ולא לחזותי), וכשהוא צריך לכתוב הוא כותב "ממה שהוא שומע אצלו בראש" (באמת אמרת שהוא מתבלבל הרבה באותיות שדומות שמיעתית כמו א-ע-ה, ח-כ, וכו', נכון?) 

מה שכן, את יכולה בתור התחלה ללמד אותו לשים לב לאותיות שהוא מתבלבל בהם תמיד, ואז כל פעם שיש לדוג' ח' במילה, לבוא לשאול אותך אם כותבים עם ח' עם כ'?. לאט לאט ברגע שהוא ישים לב לאותיות "הבעייתיות" כבר יהיה יותר קל לקדם אותו לעבר כתיבה תקינה.

בהצלחה גדולה!!! ההשקעה שלך כאם היא כל כך משמעותית, גם אם לא תצליחי לשפר את שגיאות הכתיב, הדאגה, האהבה והאכפתיות היא המשמעותית!

אני רואה עכשיו שכתבת שהוא רק בן 9,ביכורים

אז באמת לא כדאי להילחץ ולחשוב שמעכשיו הוא יהיה עם שגיאות כתיב, כי הוא באמת בתהליך של הקניית הכתיבה. אבל עדיין כדאי לקדם ולהיות עם יד על הדופק.  

תודה לכל מי שהגיבאם לשלושה

אני לא לחוצה אני רק רוצה מאוד לעזור לו.

קראתי הכל בעיון.

שוב תודה.

זו יכולה להיות סוג של הפרעת קשבבאר מריםאחרונה
שמקשה להתמקד בו זמנית בקריאה הבנה וכתיבה.

מציעה לפנות לאהחון בריפוי בעיסוק דרך התפתחות הילד
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך