סקר ספריםיוקטנה
1. מה הספר האהוב על הילדים כרגע?
2. מה הספר (של ילדים) האהוב עליכם?
3. איזה ספר מעצבן אתכם - ולמה?
תולעת / נחשונית ספרים עונהנחשונית
1. צב על הגב / שרית דרשן.   "אמא צב אמא צב! תקראי לנו את הצב עוד פ'ם!" 
2. יש מלא מלא כאלה. אבל בשליפה: מיץ פטל ועוד פעם מיץ פטל. וגם תירס חם בים בם בם. אלי אלי שלא ייגמר לעולם.
3. הצל של צילה / אורי אורבך. הטקסט סביר, אבל האיורים גרועים. קיבלתי אותו במתנה ומסרתי אותו לגן של הילדים...
הוא אומנם קטן, אבל כבר יש העדפות...veredd
1. חתול גדול חתול קטן, של אמי רובינגר. פשוט ספר מתוק והוא כ"כ אוהב אותו... הוא תמיד מביא אותו אליי לקרוא...
2. יוקטן צובע את השמיים- נראה לי שקוראים לו ככה- ספר מקסים של חגית בנזימן, אם אני לא טועה. רואים שעבר הרבה זמן- ועדיין זה הספר הכי מקסים שקראתי...
3. ברכבת יושבת ארנבת. אני יודעת שזה קלאסיקה, אבל אני לא סובלת את הספר הזה!!! והקטנצ'יק דוקא מחבב אותו. בכל מקרה. הוא כתוב יותר מדי פלצני לטעמי. ממש הייתי צריכה לחרוק שיניים כל פעם שהייתי צריכה להקריא אותו.
יו!!!!יוקטנה
אני דווקא נורא אוהבת את "ברכבת יושבת ארנבת" D:

1. המממ... היתה לנו תקופת "חמישה בלונים" כמובן. כרגע זה "טרופותי" ו"לקוף יש בעיה" (ומאותם היוצרים אני נזכרת עכשיו שהיתה תקופת "טרמפ על מטאטא" ארוכה מאוד).
2. אני אוהבת את הנ"ל, את רינת הופר ("איילת מטיילת" ושות') ואת "לילה טוב ירח" (ובטח עוד מליון אחרים שאני לא זוכרת כרגע).
3. מאוד מאוד מאוד לא אוהבת את "תפילילה" ואת "הקטר הכחול שיכול" ולא מבינה את ההו-הא בעניינם!
כל פעם יש להיטים שולטים אחריםבוזי נוזי
כרגע זה "מתגברים כמו נמרים"( מרים אדהאן)
וגם סיפורים מתוך הלב של אורי.
ולמשך תקופה ארוכה זה היה: שורהאחת אני שורה אחת אתה"- אחלה ספר, עם הרבה הומור וסיפורים קצרים.
גם אצלינו נתון לשינויים...אמא לא מקצועית
1. הספר מהספריה. לא משנה מהו כרגע. החדש והבלתי מוכר הוא בעדיפות ראשונה וחייבים לקרוא אותו לפני השינה, וגם סתם במשך היום אם פותחים ספר - זה הוא. עד שכולנו יודעים אותו בע"פ ואז מחליפים ספר. (כי לי נמאס, הילדה היתה ממשיכה איתו מצידה בכיף)
ולפני שהיינו מנויים בספריה היו תקופות - הארוכות שבהן של: חמישה בלונים\מרים רות והאריה שאהב תות\תרצה אתר. שניהם ממש טובים בעיני. עם שניהם הגעתי למצב שידעתי בע"פ מילה במילה (יכולתי "להקריא" לה בחושך מוחלט בלילה לפני השינה...)

2. מגדל של קוביות בניתי, ובכלל דבורה עומר. כי השפה גם יפה וגם מובנת לקטנים, וכי זה הרבה סיפורים קטנים ויש גיוון (קצת התחשבות גם בי - ראה סעיף 1)

3. מעשה בדובון לא רוצה (דובי לא-לא). אולי זו רק הגירסה שיש אצלי, אבל מלבד השפה הגבוהה מידי - גם אם הדובי שובב, למה צריך לזרוק עליו כלים כבדים מהחלון? למה כולם עומדים במעגל מצביעים עליו וצוחקים? למה אמא שלו (!) קוראת לו "רשע"?? נראה לי שהמסר היה עובר עם קצת פחות אלימות.
אצלי דווקא "מגדל של קוביות בניתי" בסעיף 3חילזון 123
1. משתנה כל הזמן, תלוי מה יש מהסיפריה. כרגע "זרע של צנונית"
וגם- 100 שירים ראשונים, לקוף יש בעיה, האריה שאהב תות

2. עשרה משחקי מחבואים - ספר מקסים מקסים
לקוף יש בעיה
תנחש כמה אני אוהב אותך
שירים של דתיה בן דור

3. מגדל של קוביות בניתי- ארוך מדי (לצערי הילדים חושבים שהוא בסעיף 1), יש כמה סיפורים נחמדים ומצחיקים אבל הרוב מלאים מניפולציות, מזל שאני עוד יכולה להמציא מילים משל עצמי...
הספרים לילדים של מנוחה פוקס
בתור אמא לתולעי ספרים...אודי-ה
אנחנו לוקחים ספרים מהספריה כמעט כל שבוע-שבועיים, אז אין ספר ממש קבוע...
הסגנון שהילדים אוהבים זה הספרים של אסטריקס (קומיקס) וכאלה בסגנון -אם אנחנו לוקחים אותם הם רק קמים מהשינה
וישר רצים לקרוא.
הם אוהבים וגם את הספרים של פו הדב, מוגלי וכל המצוירים- אותם אני לא אוהבת שלוקחים כי אי אפשר לספר
סיפורים כ"כ ארוכים.
אנחנו אוהבים לקחת הביתה ספרים של ג'וליה אנדלסון (משהו כזה...) שהם מאוד מצוירים ומעניינים.
ובכלל כל הספרים החדשים עם הציורים המרהיבים. (אולי בתור מאיירת (לשעבר...) אני נמשכת לספרים האלה...)

בכלל הילדים שלי נראה לי שוברים שיאים בקריאת ספרים (הם בגלאי: 6.5, 4.5, 3.5)
אם יש אפשרות להיות בגן שעשועים או בספריה, הם יעדיפו ספריה...
אם אני לא מוצאת אותם, דבר ראשון כדאי לבדוק אולי הם "ברחו" לספריה...
בבקשהשירק
1. הילדה שלי מעדיפה עיתונים על ספרים. יותר מרשרש.
2. היא אמנם רק בת שבעה חודשים אבל כבר קניתי לה אסטריקס כי היה מבצע. אני הולכת לקנות גם את הספרים של מאיר שלו הכינה נחמה וגומות החן של זוהר שהם מצחיקים ומתוקים בצורה לא רגילה. אני אוהבת גם את השטוזים, וככה זה בעברית של דתיה בן דור. אני יחפש לה גם את כל הספרים שאהבתי כשהייתי קטנה: העזה ושבעת הגדיים, סדריק הקטן, כל מיני..
3. עמי ותמי. לספר לילדים על הורים שזורקים ילדים ביער זה לא הבדיחה הכי מפגרת?

ספרים רבותי ספריםאנונימי (פותח)
האהובים על בני הם:
מרים והים של מיריק שניר, חמישה בלונים, הלו מי מדבר של בתיה בן דור, איה פלוטו.
איה פלוטו באמת?נחשונית
במשך שנים חשבתי שזה aya pluto 
לא היה לי את הספר ולא קראתי אותו, רק ראיתי אותו והכריכה היא בלי ניקוד. חשבתי שלכלב קוראים aya pluto
איה פלוטואנונימי (פותח)
אכן כן. ספר חביב מאוד. הבן שלי בן 7 חודשים ואוהב מאוד שאני מקריאה לו את הסיפור לפני השינה..
עמי ותמי- לא לתת לילדים.צחקן
בעז"ה.

שיקראו את זה לבד, לא בהצדקת ההורים.

זה ממש-ממש לא ספרים חינוכיים ומוסריים, ועיקר החינוך בגיל הזה זה ספרים.
את עמי ותמי ושות' צריכים לדעת כי זה 'ספרי יסוד' להסתדר בעולם, ואולי גם עוד כמה, אבל בהחלט לא בגילאים קטנים..

(ותודה לכל הנשמות הטובות עם הקישורים לפורום שאני לא אכנס אליהם בד"כ..)
זה דבר ידוענחשונית
עמי ותמי, כלומר הנזל וגרטל, כיפה אדומה, סינדרלה, שילגייה, כל אגדות האחים גרים ודומיהן, כל סיפורי העם האירופיים ובעיקר הגרמניים, זה הכל נובע מהנפש הגרמנית המעוותת. האגדות מבוססות בחלקן על אגדות צרפתיות ועל המיתולוגיה הגרמנית האפלה. הן נוטפות אכזריות ועוד תכונות רעות. את מה שמתואר בסיפורים האלה, הגרמנים עוללו אח"כ ליהודים. זה לא במקרה. עם שלם שגדל על זה במשך דורות, והשואה היא התוצאה. לילדי ישראל צאן קודשים מתאימים סיפורי תורה וסיפורי צדיקים. גם "בים בם בם תירס חם" ומיץ פטל זה אחלה.

אכזריות ואנטישמיות בסיפורי האחים גרים
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/116314

ובנושא: יפתח המלוכלךשיקמה
כשהייתי ילדה הסתובב הספר על יהושע הפרוע, יפתח המלוכלך, דורית הגפרורית ועוד, ספר מזויע על ילדים שהיו רעים, ובאמת קרו להם דברים רעים - למשל, דורית הגפרורית נשרפה לאפר, וכן על זו הדרך. מישהו חושב שזה מצחיק? או אולי מחנך?
ובאותו נושאלהיות לאםאחרונה
מאיזה גיל אפשר/כדאי להתחיל לספר סיפורים?

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך