עד עכשיו לא יצאתי עם בנות שבאות ממקום שמרני במיוחד, ולא היה שום בירור מאף צד. ממה שאני מכיר, ככל שהרמה הדתית עולה כך עולה החשיבות וההשקעה בבירורים על חשבון ההיכרות עצמה (כאשר בקצה אחד הציבור החרידי ששם שום בחור/ה לא יוצא/תצא לפני שההורים מבררים דרך בית הספר/ישיבה/כל החברים שלו וההיכרות לפני החתונה היא 3-4 פגישות אם בכלל, ובקצה שני חילונים שלא מבררים כלל אבל גרים כמה שנים יחד לפני שמתחתנים, ואצלנו שהציבור מגוון ויש קשת רחבה, ככל שדתיים יותר מתחתנים מהר יותר ומבררים יותר)
אני באופן אישי בודק רמה דתית לפי אורך חצאית בלבד (אשה לא חייבת ללמוד תורה או להניח תפילין) ואת השאר אני מעדיף לראות בעצמי. מה לדעתכם הכי מומלץ לעשות? האם במקומות פחות שמרניים שלא מבררים זה עלול ליצור רושם בעייתי שאני מבקש לברר אצל חברה ושואל אותה מה אורך החצאית שלה? האם כדאי לברר רק איפה שמקובל (כאשר היא מבררת), לברר תמיד או לא לברר כלל? אולי עדיף פשוט להיפגש ולראות בעצמי את אורך החצאית? שווה להסתכן בדייט מיותר בשביל לחסוך רושם ראשוני שלילי? (אם יש, לא מבין בזה) או אולי לבדוק רק אם צריך ליסוע רחוק?
(שואל כי חבר שלי למרבה העצבים נסע רחוק לדייט ופגש בחורה עם חצאית קצרה באופן בולט)