נשואה 3 שנים ללא ילדים.
גילו לפני שנה שחלות פוליציסטיות, ושיניתי תזונה, הוספתי כושר קבוע.. עשיתי הכל.
וכל הזמן ללכת לרופאת נשים. לרופא הורמונים. להתרגל לחצקונים שיוצאים לי בפרצוף. להתרגל לזה שהמחזור מגיע פעם במי יודע. פתאום שערות על הפנים. בסנטר. על הפטמות. מעולם לא היה לי. זה סיוט. אני שונאת את איך שאני נראית.
כל יום ההולדת רק בכיתי. תקופה קשה. הלימודים קשים, הלימודים שלו קשים. הפרנסה קשה. הכל קשה. והוא רוצה לחגוג לי. מה יש לחגוג? מה עשיתי בשנה זו שאני צריכה לשמוח עליו? נוספו לי רק כישלונות.
והאמונה גם היא לאט לאט מתרחקת. לפני חצי שנה הורדתי את כיסוי הראש לחצי. בעלי שתק. ראה את מה שעובר עלי. הפסקתי להתפלל. אומרת רק ברכות השחר וגם זה בקושי. התחלתי ללכת עם מכנסיים. ועכשיו נשבר לי גם מכיסוי החצי. רק שעל זה בעלי נלחם. והאמת לא ברור לי למה.
נמאס להלחם בהכל. נמאס להתעקש על הכל. נמאס לתפוס ולא לשחרר. להלחם להצליח בעבודה. להלחם להצליח בלימודים. להלחם בפרנסה. להלחם בגוף שלי. להלחם להביא ילד.
נמאס. החלטתי לשחרר.
ואתם אבא ואמא, אנשים טובים, אמרתם שאם אמנע בשנה הראשונה, הקב'ה יחזיר לי, "מתי שאת תרצי הוא לא ירצה" אמרתם. לא האמנתי לכם. ידעתי שהקב"ה יודע מה טוב לי ונותן לי גם מקום להחליט. ועכשיו אתם אומרים "אמרנו לך." ואני שותקת.

)