סקר: המראה החיצוני עד כדי כך חשובאבישפ
שאפשר לבטל את השידוך? או שפשוט אנו צריכים להרגיל את עצמנו להסתכל על הפנים של האדם?.. אין לי ספק שהשני הוא הנכון. שמה שיותר חשוב הוא התוכן הפנימי של האדם. אבל אני אגיד לכם מה לפחות מפריע לי, ונראה לי שלעוד כמה פה.. הפגישה הראשונה משאירה רושם שלא תמיד מרגישים שהוא קיים, להמשך הפגישות. אני מתכוון למבט הראשוני על האדם שמולי.. לפעמים זה מרתיע וזה הורס קשרים שיכלו להיות מקסימים. מה דעתכם\ן בעניין? נראה לי שכדאי לפתח את זה כי נושא חשוב מאוד.
צריך שיהיה נעים לך גם חיצוניתאני12345

רק צריך תמרורים:

לא לקחת את זה כדבר ראשון ,שאם האף שלה טיפה ארוך, זה מראה שהיא מגעליה אותך.

מצד שני, אם אתה כ"כ לא סובל איך שהיא נראית כשהיא מדברת, אז לא צריך לסבול.

צריך שיהיה נוח להביט ונעים.

תודה!אבישפ
אולי זה משמים שה"קליק" החיצוני כ"כ חשוביהודית פוגל
כדי למנוע קשרים שהם לא הזיווג? כי מה לעשות, קשה ביותר ואולי בלתי אפשרי לחיות עם מישהוא שהמראה שלו דוחה אותי. יותר מזה, גם זוגות שחיים יחד שנים רבות, ועם השנים כמובן שנוצרים שינויים חיצוניים גם, מדווחים על דחיה פיזית מבן הזוג עקב אותם שינויים. אז זה מה יש. אבל מאוד נכון שגם מאחורי מראה לא מושך במיוחד מסתתרים אישיויות ואנשים מדהימים, ולכן יש פה תקווה גדולה: כי אם מכירים את האדם וכמה שהוא נפלא, ולאוו דווקא למטרות נישואין שוכחים איך הוא נראה חיצונית ונוצר קשר יפה ורציני. אגלה סוד מהחדר: לפעמים שולחים בנים ובנות להתנדב באירגוני חסד שונים כדי שיכירו כאילו דרך אגב, תהיה הזדמנות להכיר את האישיות הנפלאה וכך יווצר קשר של קיימא, מה שלא היה מתאפשר בתנאים רגילים בגלל המראה. בתנאי שהוא אדם נפלא כמובן.... חג שמח לכולם.
בהקשר הזה אני תמיד חושב על המקרה של אהרון קרובאנונימי (פותח)
מבחינתה היא התחתנה עם ה-בחור. גם בן של רב, גם קצין, גם נראה טוב וכו' וכו'.
יום אחרי החתונה הוא הפך ל"שבר כלי" שלא בטוח בכלל שימשיך לחיות וגם אם כן - הוא יהיה עם חצי פרצוף מרוסק והיא נדפקה לכל החיים.
זאת גישה אחת.

מצד שני היא יכולה להסתכל על הפנימיות שלו ולהבין שהיא זכתה בזכייה הגדולה של החיים שלה.

שאף אחד לא יצטרך ח"ו לעמוד בכזה נסיון, אבל אין ספק שכולנו יכולים ללמוד מהמקרה הזה הרבה.

מסכיםאנונימי (פותח)
אח שלי חיזקת אותי  מסכים איתך לא תמיד צריך להסתכל על החיצוניות, יותר חשוב היופי הפנימי "שקר החן והבל היופי אישה יראת ה' היא תתהלל" שניזכה
תלויאמונהה
אם יש תקשורת טובה ותחומי עניין משותפים-כדאי מאוד להיפגש עוד פגישה אחת שתיים ואז להחליט ולא לפסול על ההחלטה.

שנית, באמת אם יש מולך דמות שאתה מרגיש דחייה-אז אין מצב שממשיכים..

ככה אני חושבת,

מאוד חשוב לשים במאוזניים את היתרונות למול החסרונות.
מי שמחפש יופי, בסוף ישקע אחרי כמה שנות נישואים..הסהר האיתן
חשוב להתאים את עצמך שלא תדרוש נתונים של מלכת יופי,
ככה שאחר כך לא תתפלא למה אתה רווק זקן וגם לא להיות ביקורתי נורא.
אני מציעה קודם כל לחפש את הדברים הטובים במי שאתה יוצא איתה
ולא את הדברים הרעים,
במקרה שזה ממש בולט ואתה רואה מראש שאין סיכוי אז לחתוך.
מי שרוצה זוגיות שתאריך ימים אסור לו לבסס אותה על נתונים חיצוניים,
הוא צריך לזכור שבחיים אנשים והגוף משתנים.

וזה סתם נכתב בלשון זכר זה מכוון גם לבנות.
אם אדם יבנה רק על פנימיות ולא על חיצוניותאליהועיני
אם במשך השנים הוא לא יחזק את עצמו מבחינה פנימית והוא יפול לחיצוניות (כן גם זה יכול לקרות) אז נכון הוא הבין שלאשתו יש מידות ממש טובות, אבל מה לעשות יש אחרות שנראות יותר טוב ממנה וזה יכול לגרום לכאב לב או לדברים אחרים יותר חמורים. 
'בית נאה ואישה נאה וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם'
לא צריך מלכת היופי אבל חשוב שתהיה נאה בעיניך.
אני לא אומרת שהיא צריכה להיות דוחה בעיניו אבלהסהר האיתן
כן ובזה אני מסכימה שצריך שהיא תהיה נאה בעיניו, אבל בפגישה הראשונה לא לפסול אותה מיד בגלל שהאף/העיניים לא מוצא חן בעיניו, אלא לתת לה הזדמנות.
קרה לי עם אנשים שמרוב שהם מלאי אישיות בכלל לא שמתי לב למראה.
וזה ממש לא הזיז לי.
סליחה אבל אם הבעל שלי ירצה פתאום מישהי אחרת בגלל שהיא יותר יפה בעיניו, אז הוא לא היה ראוי ליריקה מהכיוון שלי אפילו, ובטח שלא להיות הבעל שלי, כי הוא מראה שמה שקוסם לו זה בעצם החיצוניות.
סך הכל עם השנים שני הצדדים מאבדים מהנעורים שלהם.

ורק להבהיר אני בת 18 ולא נשואה.

זה אכן נושא חשובביקור
אני מאוד מסכימה עם הדגש של אליהועיני, "בעיניך". אני אשמח להשתתף בסקר... אבל נראה לי שאחשוב עוד קצת  מה אני רוצה לכתוב ואחזור אליו מאוחר יותר...
אשריכם על התגובות הנפלאותאבישפ
אתם עוזרים לי מאוד. לגבי החיצוניות, רק כדי להבהיר- אני מוכן לתת צ'אנס ולהמשיך עוד כמה פגישות. אבל אמרתי שהמראה הראשוני, למרות הפגישות האחרות שהשכיחו אותו ממני- עדיין משאיר רושם. ולכן אני מסכים איתכם שבמצב שזה לא מש מהראש- אז צריך להפסיק. לדעתי- למרות שהרושם הראשוני לא עמד בכל הציפיות שלנו, עדיין צריך לתת לו עוד צ'אנס ולא להפסיק מיד את הקשר. ומצד שני לא להתבייש ולהרגיש "לא נעים" כשרוצים להפסיק אותו באמת (אחרי הכל, זאת הייתה תקופת ניסיון, הצ'אנס) מצטער על ההארכה סביב אותו עניין..
הם מאבדים מהנעורים שלהם אם הם נמשכים אחר החיצניותאליהועיני
אבל אם הם נמשכים אחר הפנימיות הם נהיים יותר ויותר רעננים ומשתבחים.

אני חושב שאפשר להבחין איך יודעים אם הזוג הוא זוג שחי זוגיות טובה, אם הם דומים אחד לשני,(אני לא אומר שרק זה אבל אני חושב שזה אחד מהמרכיבים שאפשר להבחין) ואשמח שתתקנו אותי אם אני טועה
צודק. צריך לעבוד עם השכל ולא רק עם הרגש.אבישפ
עוד דבר, ב"ה שתזכי לבעל הכי טוב בעולם, אבל לעולםאליהועיני
א"א לדעת מה יעבור עלינו אבל מה לעשות ולפעמים גם הכי טובים בעולם נופלים, נכון זה כואב אבל זו מציאות,לכן יתכן שהוא יהיה בתחילתו מאוד פנימי, אבל באיזה שלב הוא יפול וימשך מאוד אחר החיצוניות, ואז זה יכול ממש להכאיב ואז לא רק תרקי עליו.

זה נכתב גם לבנים וגם לבנות.
דבר חשובאנונימי (פותח)
בתקופה האחרונה אפשר להגיד שנהינו יותר מידיי חומריים , מהפרסומות , טלויזיה, עיתונים וכ"ו, וכל זה משפיע ונותן לנו לחשוב שצריך לרדוף תמיד אחר היופי אבל מה עם הפנימיות...? זה מה שנקרא תרבות יוון.לפאר את הגוף כמה שיותר, ולכן תסתכל יותר על הפנים 
ובכןביקור
החלטתי שלא לפרט ולספר סיפורים, רק, שקרה לי כמה פעמים שפגשתי בחור שהיה לו חיתוך דיבור שמאוד הטריד אותי, ופעם עם בחור שהיתה לו תנועה מסוימת עם הראש שהציקה לי. 

ככל שמתקדמים בקשר ומכירים יותר את האדם, יופיו הפנימי יוצא ומייפה את חיצוניותו-וזה נכון לגבי כל קשר בחיים.

בכל פגישה (בשני המקרים היו רק פגישות בודדות) הדברים הללו היו פחות בולטים, אבל הם תמיד היו שם ודרשו ממני השתדלות וכח שלא להתייחס אליהם
שני הדברים מאוד שוליים, וכל כך ברור שזה דברים שלא יזיזו לחצי מהעולם. אני השתדלתי כ"כ להתרכז בתוכן הדיבורים שלנו, להכיר את האדם שמולי.
אני עדיין תוהה עד איפה צריך לעבוד על עצמנו בנושא זה, כשמשהו כל כך מטריד בחיצוניות, כמה אנרגיות להקדיש להשתדלות להתגבר על זה, הרי יש עוד כ"כ הרבה דברים בקשר שדורשים/ידרשו אנרגיות והבלגה...
בשתי הנ"ל סיימנו קשר בעיקר בגלל חוסר התאמה, אבל יכול להיות שהייתי נשברת מזה

אבל יותר מזה, אני לא תמיד יודעת להצביע על משהו ולומר אם הוא חיצוני או מהותי!
לפעמים אנחנו יותר מיד מסתבכים עם עצמנו בנושאאליהועיני
של רגש ושכל
אנחנו כל כך רוצים להתחתן עד שאנחנו  'מכריחים' את עצמנו להרגיש שאני רוצה להתחתן איתה.
יש כאן שני חלקים 
אחד: אני רוצה להתחתן, טוב זה ברור
חלק שני: האם אני רוצה להתחתן איתה. (איך שהיא  עם כל המעלות והחסרונות שלה)

זה לא סתם התלהבות רגעית, ומצד שני זה לא שכל קר אלא זה שילוב של שניהם.
מצד אחד אני חושב  (בשכל ) האם כך וכך
ומצד שני האם אני רוצה.

אשמח מאוד לשמוע- על זה בעיקר- תגובות. 
תחושה כ"כ מוכרת...pm
זאת פשוט תחושה מוכרת שעם השכל מנסים לכפות על הרגש לרצות להתחתן עם אדם מסויים.
ולדעתי כשמגיעים למצב הזה זה מראה על משהו שלא זורם טוב בקשר...
כי הרגש לא צריך שישכנעו אותו הוא יודע לעבוד לבד, ואם זה מגיע למצב של נסיונות שכנוע שכליים
יכל להיות שזה פשוט לא זה...
אמירה יפה שאמרו לי פעם:
יכול להיות שני אנשים שפיצים ונחמדים שפשוט לא מתאימים...
מבחינה שכלית יכול להיות שהכל מעולה ומתאים אך הרגש פשוט דוחה את הקשר
וזה דבר לגיטימי לגמרי לדעתי..
חשוב לתת את המקום לרגש ולא לנסות לכפות עליו או להכניע אותו
כי בסופו של דבר לא מתחתנים רק עם שכל..

מועדים לשמחה
ובהצלחה!!

אני לא יודעת אם המראה החיצוני פחות חשוב~א.ל
ממה שעושים ממנו.
הוא בהחלט חשוב. זה לא סותר את זה שגם האופי חשוב, שהפנימיות היא זו שמובטח יותר שתשאר והחיצוניות משתנה. אבל גם המראה חשוב לא פחות.

אני חושבת על המשמעויות שיכולות להיות לאדם שמתחתן עם אישה שהוא לא נמשך אליה, או לא אוהב את איך שהיא נראית, וכשמתחתנים הגבולות של אסור ומותר מטשטשים... כך שזה יכול להביל למצבים בעייתים.

בחיי הנישואין יש מצבים שבהם הפנימיות נבחנת- וזה רוב רובם של המצבים אולי
ויש מצבים שהחיצוניות משחקת תפקיד, והמצבים האלה לא פחות חשובים

לכן לא כדאי לדעתי להמעיט בערך המראה החיצוני..

אז ככהאנונימי (פותח)

גם חז"ל אמרו שאסור לאדם שיתחתן לפני שיראה את הבחורה, וזה פשוט. שאם לא תהיה מוצאת חן בעיניו אז כל חיי הנישואין שלהם יהיו לא טובים בגלל זה. אבל צריך לדעת שהיופי הזה הוא רק בהתחלה, שהבחורה תהיה זקנה היא כבר לא תהיה כ"כ יפה...

בכל אופן, אני חושב שברור שצריך שהבחורה תהיה מוצאת חן בעיני הבחור, אבל זה לא הדבר העיקרי, שכמו שכתבו כאן אחרי כמה פגישות בני אדם מתרגלים זה לזה, למרות המראה החיצוני. ולכן, לא כדאי לפסול הצעה רק בגלל שהבחורה נראה לא כ"כ טוב בעיניך.

המראה החיצוני חשוב ועוד איך חשוב. אבלאני12345
למה אנחנו תמיד מרגישים לא בנוח עם זה?
נראה לי ,שזה נותן לנו הרגשה שאולי אנחנו לא מספיק רוחניים ויותר מדי גשמיים, מפחדים להישמע "חילוניים" כאלו, כאילו שרק מסתכלים על הגוף.
טוב, זו שגיאת חשיבה של הרבה דתיים, שמנסים למצוא כל מיני תירוצים מצחיקים רק כדי לא ליפול למילים כמו "גשמיות" ו"גוף". אני מבינה, מילים משפיעות. אבל אותו דבר אפשר להגיד אחרת:
"היא יפה כ"כ"-  "כולה קדושה וטהרה. "
או על בחור- "כזה חתיך"- "רוח הקודש נוצצת ממראה פניו"
 מילים של "דתיים" אבל המשמעות היא אותה משמעות.
כל הבעיה שלנו זה הקונפליקט הזה שמתרוצץ בתוכינו כאילו אסור לי להרגיש משהו כלפי מה שאני רואה.

השאלה מה עושים עיקר ומה עושים טפל.הסהר האיתן
יש כאלה שמקדשים את היופי בתור העיקר,
פוסלים על כל דבר קטן..
ויש כאלה שלוקחים את היופי בפרופורציות
והוא רק כלי ולא עיקר.

אצל הצדיקים באמת יש עיקר וטפלאליהועיני
אבל אצל רוב עמך בית ישראל שניהם עיקרים, אבל המידות יותר עיקריות מהיופי.
המידות תמיד צריכות להיות יותר עיקריות מהיופיהסהר האיתן
אבל לדעתי יופי לא צריך להיות עיקרי, אלא משני לבן אדם.
אבל אני מסכימה איתך שהיום יופי הוא דבר עיקרי,
ולצערי כולנו חוטאים בהעדפה הזאת.
אנסח את עצמי אחרתאליהועיני
מה שצריך בעיקרון זה איזון בין החומר לרוח ובין היופי למידות ובין הפנים לחוץ.

סתם לדוגמא בית המקדש שהוא המקום הקדוש ביותר בעולם הוא גם המקום שאמור להיות הכי יפה בעולם (נכון זה לא כתוב, אבל מסתמא שהוא היה כזה) 
שרה אימנו כמה שהיא היתה צדיקה היא היתה נאה מאוד (בלשון המעטה)
ובכלל אפשר לראות על המון צדיקים וצדקניות שיש להם מין הדרת פנים מצד אחד גם קדושה אבל גם נאה מאוד וזה משלים אחד את השני וממש לא סותר.
אני לא חושב שהיום יופי זה דבר עיקרי, תמיד יופי היה משהו עיקרי, אלא היום לקחו רק את היופי החיצוני ובזה נשארו, ולא לקחו גם את הפנימיות של האדם עם החיצוניות, ואם באמת מתמקדים רק ביופי החיצוני אז היופי הזה הוא באמת כלום.

עוד משהואליהועיני
בכלל העולם של אלוקים הוא עולם יפה מאוד ואני לא חושב שיש מישהו שחולק על זה.

מה כן
היום ההגדרה של היופי שונה מאוד 
ככל שאתה הולך פחות פחות צנוע אתה יותר ויותר יפה
וכמובן שזה שקר גמור
כי אתה נהיה יותר ויותר בהמי (רק בעלי חיים הולכים בלי בגדים)

ואם זה ככה למה אנחנו נמשכים אחרי זה? כי לצערינו, טוב אולי אדבר בשמי, אני לא כזה צדיק ואני די בהמי ואלוקים טבע בנו יצר חזק מאוד של המשך החיים וכמו שלדוגמא כלב נמשך אחר כלבה ככה גם פה.

שמעתי סיפור על צדיק אחד שראה משהו לא צנוע והוא פשוט הקיא
מרוב שהוא היה כזה רוחני הוא לא יכל לסבול כזו בהמיות וזה גרם לו לכזה גועל עד שהוא הקיא
'ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אותה כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם'
לכן מה שקורים היום יופי זה באמת לא יופי זה גועל
רק יש יופ בטומאה שזה באמת גועל ויש יופי בקדושה שזה יופי אמיתי
וזה לעומת זה עשה אלוקים.

אבל איךאבישפ
אבל איך אפשר להכיר בהתחלה את הפנימיות ולא את החיצוניות? הבנתי שהיופי הוא לא קובע, אבל אין מה לעשות, הקב"ה תבע בנו מידות טובות ומידות פחות טובות, למשל התמקדות בחיצוניות. אבל עדיין. זה שאנחנו מתמקדים ישר במראה- זה נתון. אבל איך אפשר "להתגבר" על זה ולראות ישר את הפנימיות? למישהו יש רעיון??
זה כורח המציאות~א.ל
חיצוניות זה דבר ראשוני שאתה נפגש איתו, ולכן הגיוני שתשים דווקא לב אליו
ברגע שאתה מכיר את האישיות, אז נחשפת גם הפנימיות.

צריך פשוט להכיר..
לא חושבת שצריך איזון בין שינהםהסהר האיתן
צריך להיות העיקר המידות והמשני היופי.
אבל תלוי איזה יופי אתה מתכוון, אם זה יופי פנימי אז אין בעיה אם זה.
אבל מה לעשות שיש אנשים שאצלם אידאל היופי יותר מידי חזק.
במציאות מתוקנת צריך לקדש את המידות ולא את היופי.
תמיד אמרתי לאנשים שאני אישית ממש לא מחפשת יופי,
עובדה כל האנשים שאי פעם היה לי אפילו הרגש הכי קטן אליהם
לא מוגדרים יפים אלא רגילים,והחברות שלי מצאו איך לרדת על המראה החיצוני שלהם. זה פשוט ביותר,שאני מכירה מישהו אני לא מבקרת את המראה שלו אני מתמקדת באיך שהוא מדבר ובהתנהגות, אם הוא ישר לא מוצא חן בעיני אז הוא ידחה אותי ישר, מעטים האנשים שדחו אותי ישר.
לקח לי 3 שנים לראות בבן אדם שאני מכירה טוב דברים לא הכי מושלמים במראה,
שהם אומנם קטנים, ואישית זה הפריע לי בדיוק לשנייה וזה נעלם אחר כך.
זה בעצם עצה שלי לכולם לא להיות ביקורתיים, לדבר עם הבן אדם
תאמינו לי שאפשר להיות מוקסמים מאישיות אם רק נותנים לה את המקום להראות את עצמה.
(במידה והבן אדם לא דוחה אותכם כליל לגמרי)
ווווווואי אנשושים חפרתם..תמר!!
לדעתי בין אם היופי משחק לטובתי ובין אם לא אני מודה שזה ה-מרכיב העיקרי בבחירה...

לפחות לפשוטי עם כמונו
יש הרבה אמת שמה שאת אומרתruthi
אני הייתי נשואה לאדם שבפגישה הראשונה הפריע לי החיצוניות שלו, למרות שהוא נחשב לאדם מאד מרשים חיצונית! נכון שלא התגרשתי בגלל זה, אבל המציאות היא שלא הצלחתי להתגבר על הדחיה החיצונית בגלל שלא היה אהבה פנימית.
כולם כבר דיברו, ואני אחרתי.... נו ברוך ישתוק?ברוךש
דעתי שאסור שזה יהיה דבר שמרתיע או מפחיד... הווי אומר שלילי מידי.
אומנם, הוא לא צריך להיות האדם הכי חתיך בעיר, אבל צריך שייראה לך אישית בסדר, ותוכלי לסמן וי, ולהגיד מתקבל. מעבר לזה, פריבלגיה של בררנות. (דעתי, מה יש)

כמובן שזה לא הדבר הכי חשוב בקשר. (ואפילו לא מתקרב)

וכמובן, תכלס, תלוי מאוד באדם עצמו, עד כמה הדבר עקרוני ומפריע לו.

אני לא חושבת שיש פה פחד מ"להישמע חילוניים"...אנונימי (פותח)
שלא רוצים שיראו אותם כמסתכלים רק על חיצוניות, שכן לדעתי יש עניין גדול שלא להסתכל רק על המראה וזו מידה ששוה לעבוד עליה - כיצד לראות את השני לפי אישיותו ופנימיותו ולא רק לפי המראה החיצוני , לדעתי "יופי" לא צריך להיות אחד "התנאים" ליציאה עם בחור/ה, פשוט לראות מה קורה בפגישות ןלנסות להסתכל לפי הפנימיות כמה שאפשר , וזה תקף גם אם השני מהמם/ת, כי אז אפשר ליפול באשליה של " אני אוהב/ת אותו" למרות שבכלל רק נמשכים ליופי ובכלל לא אוהבים את הפנימיות והאופי, ואז הרבה יותר קשה לנהל חיי נישואים...
לכן לדעתי כשמגיעים למצב כזה פשוט צריך לשאול מישהו שמבין ועם נסיון ושגם מכיר אותך וגם זה רק אחרי כמה פגישות (לא פגישה אחת שתיים למשל, אלא לתת עוד קצת זמן ולראות אם משהו משתנה ואם לא אז להתייעץ עם מישהו)

חג שמח
אני אומרת לא לברוח מיד אחרי פגישה ראשונהפרח80אחרונה
אם המראה לא מוצא חן בעינך.

לתת לזה זמן.בד"כ מתרגלים למראה החיצוני גם אם לא משהו...

ואם הבחור/ה  מוצא/ת  חן בעינך ברור שלמראה החיצוני  לא יהיה כ"כ חשיבות כמו בפעם הראשונה.
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאראחרונה

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלתאחרונה

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

תגובה חסרת טאקט בקבוצת חברות רווקותראומה1

חברה נשואה שנה שהתחתנה בגיל מאוחר כתבה בקבוצת חברות רווקות בנות גילה:

"אחרי כמה שנים מרגיש לא מציאותי להיות נשוי"

כמה חוסר טאקט וחוסר רגישות יכול להיות לבן אדם?

את רואה שיש בקבוצה רווקות בנות גילך שכמהות להנשא כבר ואת כותבת כמה שזה מאין חלום כזה לא מציאותי שאת נשואה כבר שנה?

עדיף לסתום באמת ולא לדבר בכלל על זה מול חברות רווקות. 

זה כמו שהריונית תגיד מול חברותיה הנשואות שלא מצליחות להקלט "יו זה מרגיש לא מציאותי להקלט להריון"

איפפפפפפ

נשמע כמו זעקה לעזרהבחור עצוב
למה היא עדיין בקבוצה?אני:)))))
מן הסתם זו לא קבוצה שמוגדרת לרווקות בלבדבחור עצוב
אני חיה בגישה קצת אחרת ממךלגיטימי?

לא הייתי רוצה שכל מי שנשואה לא תעיז לדבר על הנישואים לידי, כי זה רגיש.

זה טבעי ונורמלי שאני מדברת עם חברות, והם מדברות דברים כאלה - וכן, גם על ילדים וכו'.

ואני רואה את זה כהחלטה שלי מה לעשות עם המידע הזה.

אם אני בוחרת להיעלב ולהתרחק ולא להיות חלק מהקבוצה שבה מדברים ככה -

אני מרגישה שאני גוזרת על עצמי בדידות וריחוק, ויצירת קבוצה חברתית שכוללת רק מי שאיתי במצבי, וזה עלול להיות לא בריא מבחינה נפשית.

אני גם יכולה להבין את מה שהיא כתבה בצורה אחרת:

שנים ארוכות של חיפוש, של רווקות לפעמים מובילים למחשבה במודע או בתת מודע של ייאוש, של לי זה כבר לא יקרה.

וכשזה כבר קורה - זה יכול להיתפס כ"תסמונת המתחזה" - זה לא אמיתי, זה לא שלי, אני עדיין בזהות הרווקית שלי - ולכן זה נראה כל כך לא מציאותי שהתחתנתי.

בעיני זה יכול להיות שיתוך של איזשהו מצב נפשי, לא ניסיון לדרוך על יבלות.

מסכימה לחלוטין!נחלת
ועדיין צריך להתחשב בקהל שבו נאמרים הדבריםadvfb

אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך.

ונשמע לי טריוויאלי שמה שהיא כתבה נאמר בקונטקסט לא רגיש.

וכן, אם אני רווק אני רוצה שיהיו רגישים כלפי.

וכן, בלי קשר לנושא של רווקות אני חושב שרגישות זה דבר שנכון טוב במידה הנכונה.

תראה, הגישה שלי כזו: יש דברים שבבחירתי, ויש שלא.לגיטימי?

מה אנשים יגידו,

האם הם יהיו רגישים,

עם טאקט -

זה לא בבחירתי ובשליטתי.

ותמיד יהיו אנשים שיגידו משהו חסר טאקט\לא רגיש,

ולא תמיד זה יהיה מישהו שנוח לי להגיד לו משהו, לשקף לו את הבעיתיות.

מה שאתה מגדיר כמידה נכונה, זה עניין סובייקטיבי בעיני,

ולכן

זה משאיר בידיים שלי את הבחירה מה לעשות עם מה שנאמר.

אני יכולה לבחור לאיזה כיוון לקחת את הדברים.

כמה הם ישפיעו עליי.

בסופו של דבר קשרים עם חברות מבוססים על מה שקורה לנו בחיים.

וחברות נשואות - קורה להן בחיים זוגיות, משפחה, ילדים.

אם הן יהיו חייבות לא להזכיר את הדברים האלה בנוכחותי, מהר מאוד החברות שלנו תלך ותתמסמס,

ויישארו רק החברות שבאותו סטטוס שלי.

בנוגע לפסקה האחרונה -advfbאחרונה

אמרתי כבר בהודעה הקודמת - "אפשר להגיד הכל, השאלה מתי ואיך"

אני כמוך, אני גם לא רוצה שאנשים ילכו לידי על ביצים, וכן, אני גם רוצה לשמוע חוויות מנישואים ומאנשים שונים על מה שהם חווים שלהם יש ולי אין - ואין לי עם זה שום בעיה.

אז קצת מוזר לי שהסברת לי את מה שכבר אמרתי, ברור שאני רוצה לשמוע (כמעט) הכל, השאלה מתי ואיך.

ולגבי הגישה שאת מביאה פה - 

נראה לי שאת גם כמוני וכמו פותחת השרשור תבחרי להעלב אם את חושבת שזה מעליב לפי ההערכה הסובייקטיבית שלך.

רק את מציגה שלפעמים אי אפשר לשקף את הבעיותיות לצד השני, זה בהחלט נכון. זה לא אומר שמשהו מסויים לא מעליב.

זה כן אומר (ופה אני מסכים איתך) שאני ישלים עם זה, אבל כן, מי שיהיה יותר חסר טקט כלפי זה ישפיע על הקשר שלי איתו.

ולא נראה לי שפותחת השרשור כתבה משהו ביחס לבחירה שלה על מה שהיא יכולה לשלוט בו, אז לא נראה לי ששייך דיון על זה בהקשר לתגובה שלה.

ולפרוק דבר שמציק מצד הזולת - יכולה להיות התמודדות מצויינת.

ברור שההתמודדות לא נעצרת בכך, נכון, אבל זה לא סותר את האמור לעיל.

לא נשמע לי שהתכוונה למה שחשבת. ממש לא.נחלת
אמרת שהיא נשואה שנההפי

אז איך שנים? וגם אם היא אמרה  זה סבבה. אין לי בעיה לשמוע ולפרגן. אבל כל עוד זה לא שכל מילה שנייה זה “תראי מה הוא קנה”, “תראי מה הוא הביא לי”, “תראי מה הוא אמר”, “תראי את התמונות של ההריון”...

גם בזה אין לי בעיה כל עוד זה דרך אגב, פשוט כשזה כל הזמן זה כבר חופר קצת. שיחה של שעתיים רק עליה.. מרגיש שהיא שכחה שיש בה עוד רבדים חוץ מזה.

למרות שזה חמוד לפעמים 

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך