ממוצע נמוך או מוסד נחשב?אנונימי (פותח)
התלבטות קצרה,
מסיימת שנה וחצי במדעי המחשב בעברית (התחלתי בסמסטר ב). ממוצע נמוך מאוד (70), הרבה חזרות על קורסים, בהמון קורסים נכשלתי.
מתלבטת מה עדיף-
חשבתי לעבור לבר אילן, יותר קל ויותר זול מבחינתי, וכנראה מהרושם שלי מחברים שיש לי אפשרות שם להצליח הרבה הרבה יותר.

כלומר יש לי אפשרות בו נאמר לסיים את התואר בבר אילן עם 90 פלוס, ובעברית נניח שאחרי פריסה מטורפת והוספות שנים אגיע ל72-3, אולי קצת יותר.

מה עדיף מבחינת מקומות העבודה? קבלה לתואר שני וכו...
תלוי במוסד ותלוי בהפרש הממוצעספק

במקרה שתיארת - שאני לא מבין איך הוא אפשרי - לעבור לבר אילן ולסיים עם ממוצע 90. 

זו אפילו לא התלבטות. 

תואר במדעי המחשב עם ממוצע 70 לא ייתן לך שום דבר בחיים אפילו אם תעשי אותו בייל. (בגדול, עם פחות מ-80, אין הרבה מה לעשות). 

עם 90 בבר אילן, בלי שום ספק, אתה תקבלי ראיונות עבודה. 

אני פשוט לא מבין מה גורם לך לחשוב שבבר אילן תוכלי להקפיץ ככה את הממוצע שלך. 

כן, בר אילן זה די שכונה, אבל הפרשי הרמות הם לא כאלה גדולים. 

לא כ"כ,חמדת66

פשוט תהיה נפק"מ לגבי איכות המשרות, ואולי גם יהיה כדאי לצבור כמה שיותר ניסיון בעבודות סטודנט.

כ"כ כ"כ.ספק

עם ממוצע 70 אפשר לפתוח באסטה בשוק ולמכור חמוצים.

קורות חיים עם ממוצע כזה לא יעברו אף סיגי ובטח שלא מנהל מגייס ולאף משרה. גם לא ל-qa. 

לQA אפשר להתקבל גם עם תעודת גמר של חטיבת בינייםאריק מהדרום

השאלה אם אתה רובוט או לא?

לא. ממש לא.ספק

יש לי חברים שעבדו כבודקי תוכנה בתיכוןאריק מהדרום

בחברות די גדולות כמו NDS

מכיר את זה רק בקרב ילדים של עובדים שלוקחים אותם לעבודהספק

בד"כ בקיץ והם לא באמת עושים qa. 

לא מכיר תיכוניסט ששלח קורות חיים ומישהו חזר אליו עם זימון לראיון. 

רוב האנשים שמגישים בקשות לעבודה לא מתקבלים, במיוחד בהייטקאנונימי (5)

אם אתה שווה משהו, אתה יכול להוכיח את זה די בקלות. במיוחד לאור העובדה שלמדת 3-4 שנים והיית כבר אמור ליצור קשרים בתחום.

אנחנו מדברים פה על תיכוניסטים...ספק

ומה שכתבת גם לא נכון לגבי תואר ראשון - רוב האנשים לא יוצאים עם קשרים מיוחדים מהתואר הראשון שלהם. 

כמו כן, אם לא מזמנים אותך לראיון, אתה לא יכול להוכיח שום דבר לאף אחד. בטח שלא בקלות. 

וחוץ מזה - ברור שרוב האנשים לא מתקבלים לעבודה ספציפיתספק

אם שלושה מעמדים שלחו קורות חיים עבור אותה משרה, אז בהכרח שרובם לא יתקבלו... אגב זה נכון בכל תחום ולא רק בהייטק... 

לא רק בקיץ, אחד מהם עבד שם לפחות שנתייםאריק מהדרום

לא ראינו אותו כמעט מאמצע כתה י' בבית הספר אבל אכן כולם בנים של עובדים.

אז לא רק בקיץ - אבל אף אחד לא שלח קורות חיים וקיבל ראיוןספק

זו היתה הנקודה. 

וכפי שכתבתי, רובם, לא באמת עושים QA אלא זו יותר הטבה לעובדים שמוצאים איזה ג'וב נחמד לילד. 

(וגם, הציפיות מהם לא מאוד גבוהות, הם לא מרוויחים כמו עובדים רגילים וסביר להניח שאם הם עברו ראיון, אז זה היה בקטנה). 

את לא מכירה אותו?אנונימי (3)
עזבי אין מה להגיב...
בגלל זה את כותבת מאנונימי? כדי שיכירו אותך?...ספק

בואי, ספרי לנו על ההיכרות שלך עם השוק... אז את מורה או עובדת סוציאלית?... 

"תואר במדעי המחשב עם ממוצע 70 לא ייתן לך שום דבר בחיים"y30

ממש לא מבין מאיפה אתה מביא את זה.

מנסיוני הדל (7 שנים בתחום...)

ממש לא מסתכלים על ציונים.

מחפשים אנשים שיודעים לעבוד.

1. עניין בדברים [תשוקה לפתור...]

2. יכולת פירוק לגורמים.

3. ראיה מערכתית.

4. לימוד עצמי.

5. עבודה מדוייקת.

6. חשיבה מתמטית.

7. ידע.

8. התמודדות עם דברים חדשים.

וכו'...

אני למדתי באריאל, התחלתי לעבוד מייד אחרי הלימודים.

קיבלו אותי על סמך הפרוייקט גמר שעשיתי [פרוייקט מחקרי רלוונטי מאוד לתעשיה...]

(אין אצלנו הבדל בין טכניון/תל-אביב/באר שבע/אריאל העיקר מה אתה יודע לעשות, ואיך אתה מתמודד עם הדברים...)

לענ"ד הדבר הכי טוב הוא הנסיון לצד התואר בדברים רלוונטים למה שאת רוצה לעשות בעתיד.

כל זאת לגבי קבלה לעבודה, ועבודה ממשית.
[אלא אם את רוצה להיות פחות מפתחת ויותר אלגוריתמית או משהו כשזה, במצב כזה יוכל להיות מאוד שאני טועה]

וכן לגבי תואר שני אין לי ידע...

אולי לך היה מזל ומקום העבודה שלך מאוד חריגספק
אבל עם ממוצע 70 - ולא משנה מאיפה - אפשר לעבוד בעיקר במקדונלדס.

רוב מוחלט של מקומות בהחלט מתעדפים לפי מוסד לימודים. (איפה שאני עובד, סביר להניח שלא היית מקבל אפילו ראיון בגלל המוסד בו למדת).

כדי להרשים ולהראות את כל הדברים שציינת, יש צורך לקבל ראיון.
אם למדת באריאל, זה הרבה יותר קשה מאשר עם למדת בטכניון.

אני לא יודע איפה את עובד, אבל מעטים הם מקומות העבודה בתחום שלא מעיפים לפח על אוטומט קורות חיים של אנשים עם ממוצע שנמוך מ-80.
חלקם הגדול - ואפילו רובם, לדעתי - עושים את אותו הדבר בדיוק לבוגרי מכללות (ולא מעט גם לאריאל).

אכן, כשיש כמה שנות ניסיון טובות, אז מוסד הלימודים והציונים פחות חשובים - אבל איך אדם אמור לצבור ניסיון אם מלכתחילה הוא לא מצליח למצוא עבודה ע"מ לצבור את הניסיון הזה?

בקיצור, מוסד לימודים הוא מאוד חשוב וציונים הם מאוד חשובים כדי להתחיל - וחייבים להתחיל איפשהו.

וזה מבלי להיכנס לפערי הרמות בין המוסדות השונים שהם קיימים והם עצומים.
ממש לא מזלy30

"בקיצור, מוסד לימודים הוא מאוד חשוב וציונים הם מאוד חשובים כדי להתחיל - וחייבים להתחיל איפשהו."
כמו שאמרתי:
"קיבלו אותי על סמך הפרוייקט גמר שעשיתי [פרוייקט מחקרי רלוונטי מאוד לתעשיה...]"
זה מה שאני ממליץ לעשות עבודת סטודנט משמעותית בתחום שאתה רוצה ללכת לעבוד בו.

"אני לא יודע איפה את עובד, אבל מעטים הם מקומות העבודה בתחום שלא מעיפים לפח על אוטומט קורות חיים של אנשים עם ממוצע שנמוך מ-80."
לא זוכר שאי פעם הסתכלו על הממוצע שלי (אולי בעבודה הראשונה, וגם שם זה לא היה הדבר העיקרי)[והוא בערך 90, אפילו אני לא זוכר מהו...]
ושוב ממה שאני מכיר, ואני מכיר.

מסתכלים על דברים הרבה יותר חשובים.

"אני לא יודע איפה את עובד"
אני עובד בc++ בתחומים מהמתקדמים בשוק. עבדתי כמעט עם כל חברת mobile עולמית אפשרית.

"(איפה שאני עובד, סביר להניח שלא היית מקבל אפילו ראיון בגלל המוסד בו למדת)."

כנראה שאחד משניים:
(1) המקום שאתה לומד בו צריך רק אלגוריתמיים - מתמטיקאים מהרמה הגבוהה ביותר.

(2) המקום שאתה עובד בו מפסיד הרבה אנשים טובים בגלל חוסר גמישות מחשבתית.

ברוב המקומות לאף אחד לא אכפת מפרוייקט גמר.ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"א בסיון תש"פ 22:52
אתה באמת חושב שבאיזושהי חברה יישב מישהו להתעמק בפרוייקט גמר של בוגר שסיים עכשיו תואר?
זה אולי יהווה יתרון זעיר אם במקרה זה בדיוק התחום שבו החברה עוסקת - וגם אז, אף אחד לא באמת יבחן את פרוייקט הגמר שלך.

וכן, היה לך מזל.

ושוב, אם היה לך ממוצע 90, אז אתה פשוט לא ידע מה קורה סביבך - במשרות הראשונות מסננים על סמך ציונים.
פחות מ-80 לא עובר hr.
מה לעשות ששעת עבודה של מראיין עולה לא מעט והוא לא יכול לראיין כל היום אנשים?
צריכים לסנן איכשהו והדרך הפשוטה ביותר לסמן בוגרים וצעירים היא ע"י מוסד לימודים וציון.
אם היה לך ממוצע 80 ולא 90 מאריאל, סיכוי סביר שהיום היית מטפח קריירה מזהירה בתעשיית המזון המהיר.

יש דברים יותר חשובים מציונים - אבל בלעדיהם, לא תקבל הזדמנות להציג אותם.
פה הבעיה.

במקום העבודה שלי יש הכל מהכל.
מקום העבודה שלי מרוויח שעות עבודה של מנהלים.

"מקום העבודה שלי מרוויח שעות עבודה של מנהלים."y30

כנראה שלא, מנסיון שלי מתכנת טוב ממש לא קשור לאיפשהו למד...

"אתה באמת חושב שבאיזושהי חברה יישב מישהו להתעמק בפרוייקט גמר של בוגר שסיים עכשיו תואר?"

כן, על סמך זה קיבלו אותי...

עשיתי פרוייקט גמר מחקרי במעבדה באריאל.
(וברור לי גם שהרבה חברות לא, אבל יש חברות שצריכים אנשים כאלו. כמו חברות פרוייקטים, מקומות שכאלו אומנם נותנים תנאים הרבה פחות טובים אבל מי שלוקח את זה ברצינות ילמד מלא מלא, ובעבודות הבאות השכר שלו יקפוץ...)

אני חושב שהם יודעים מה הם עושים.ספק
בסופו של דבר, עבור כל משרה יש כמה עשרות מועמדים שהגישו קורות חיים.
בהנחה שאי אפשר לראיין את כולם - איך אתה מציע/מעריך שניתן לסנן?

אם למועמד יש עשר שנות ניסיון, אז אפשר להסתכל על קורות החיים.
אם הוא מחפש משרה ראשונה/שניה ואפילו שלישית אחרי התואר - אין הרבה אפשרויות מלבד ציונים ומוסד לימודים. יכול להיות שהחברה תפספס מועמדים טובים, אבל לרוב, בהחלט יש קשר בין ציונים לאיכות.

לא מאמין לשניה שמישהו אשכרה ישב וחפר בפרוייקט הגמר שלך ועבר שורה-שורה בקוד כדי לראות את הרמה שלך.
קיבלו אותך כי היה לך ממוצע גבוה. זו הסיבה שהגעת לראיון שבו יכולת להציג את הפרוייקט שלך.
אם הממוצע שלך היה נמוך מ-80 (וסביר להניח שנמוך מ-85 כי מאריאל רוצים לרוב ציון גבוה יותר) - לא היית מגיע לשלב שבו שואלים אותך על הפרוייקט שלך.

ולגבי חברות פרוייקטים - כן, הסטנדרטים שלהם גבוהים פחות מסיבה פשוטה:
הרבה יותר קל להם לפטר אנשים לא מתאימים אחרי חודשיים - ויש סיבה לכך שמבחינתם זה יתרון.
אז הם מוכנים לקחת אנשים שיש יותר סיכוי שיהיו "פלופ".
ועדיין, גם להם יש סטנדרטים.
עם פחות מ-80, גם לשם לא היית מגיע.

ואגב, אם עם ממוצע 90 היית צריך להתחיל בחברת פרוייקטים, אז זה די מעיד על חשיבות מוסד הלימודים.
בוגר ת"א או טכניון (וגם בן גוריון ואפילו בר אילן) עם ממוצע כזה לא יחשוב אפילו ללכת לראיון במקום כזה.
"אם עם ממוצע 90 היית צריך להתחיל בחברת פרוייקטים"y30

התחלתי במקום הראשון הטוב שמצאתי.

ואני חושב שזה מקום נהדר מאוד להתחיל בו.

אנשים בחברה הבאה שעבדתי חשבו שיש לי נסיון פי 2-3 ממה שהיה לי בזכות זה [וכן המשכורת קפצה...]

דרך אגב שאר האנשים [חוץ מהראש צוות שלי שהיה מאריאל והיום הוא עובד באלגוריתמיקה ML בחברה עולמית, אחד האנשים היותר מוכשרים...] באו ממקומות שאתה יותר מחשיב כמו באר שבע, כך שלא רק אני "הסתפקתי" בחברת פרוייקטים...

קורות חיים שכוללות חברות עם שם מפוצץ לא נחשבות בעיני, נחשב בעיני מה האדם יודע. איך הוא יודע להתמודד.

"איך אתה מציע/מעריך שניתן לסנן?"
שאלה מעולה.

הדרך הכי טובה לפי דעתי היא בעזרת הכירות כלשהי עם מישהו שמכיר את הבן אדם.

ואני מבין שזה לא תמיד ראלי, כי באמת אתה צודק הרבה מהסינונים פועלים שיטת "קורות החיים היפים [והמסריחים...]". בגלל שיקולים של בזבוז זמן, בצדק.

הכל טוב. מותר לך. אני לא נגד חברות פרוייקטים.ספק

אני רק מציין שבוגר אוניברסיטה עם ממוצע כזה במדעי המחשב לא היה שוקל אפילו להגיע למקום כזה לראיון. 

אם זה הקפיץ אותך קדימה, זה נהדר - אבל זה לא סותר את העובדה שלמוסד הלימודים יש משמעות רבה. 

מן הסתם היו אנשים ממוסדות אחרים - אבל אתה יודע במקרה מה היה הממוצע שלהם? 

אני מוכן להתערב שפחות מ-90 ואפילו לא קרוב. 

אולי 80 וגם זה קשה לי להאמין. 

ואני לא יודע מה נחשב בעיניך וזה גם לא רלבנטי לענין.

לכל אחד יש את הדעות והעמדות שלו בכל נושא בעולם. 

מה שחושב הוא מה שקורה בשוק - בשוק, אם אתה רוצה משרה טובה אחרי הלימודים, אז אתה צריך שבקורות החיים שלך יהיה כתוב שם של מוסד כמה שיותר נחשב עם ממוצע ציונים כמה שיותר גבוה. 

בד"כ קשה מאוד לגייס בשיטת חבר מביא חבר מכמה סיבות: 

מספר האנשים בצוות הוא מוגבל וכל אחד מכיר מספר מצומצם מאוד של אנשים שלהם הוא מוכן לערוב מבחינה מקצועית (אני מסוגל אולי לחשוב על אולי שלושה אנשים, שעבורם הייתי מוכן לשים לבוס שלי קורות חיים ביד ולא דרך ה-hr) - וגם אז, הם בדיוק צריכים לחפש עבודה כשמשרה מתפנה. 

זה בד"כ לא ריאלי. 

זה אפילו גרוע יותר כשמדובר בבוגרים טריים שלהם כמעט אף פעם אין קשרים בתעשייה כיוון שכל החברים שלהם נמצאים בדיוק במצב שלהם. 

לכן, מה שנשאר זה מוסד לימודים וגיליון ציונים. 

ה-hr קודם על מסננת כל מי שלא עומד ברף שהוגדר ע"י המנהל המגייס. (יש מקומות שגם דורשים ציון פסיכומטרי). 

אני לא מכיר אף מקום עבודה שקורות חיים עם ממוצע 70 - בלי קשר למוסד הלימודים - יעברו את הרף המינימלי שהוגדר ל-hr. 

לאחר מכן, מתחילים לזמן אנשים לראיונות - מתחילים באלו עם הנתונים הגבוהים ביותר ומשם מתחילים לרדת... - עד שמוצאים מישהו שגם עובר ראיונות. 

זה כל מה שאני כותב:

למוסד לימודים ולגליון הציונים יש חשיבות מכרעת בתחילת הקריירה. (והרבה פעמים, תחילת הקריירה מתווה את המשך הדרך). 

אתה מבלבל תמוחפמיהלכה

סטודנטית בעברית לתואר דומה.

הרבה נכנסים מהעברית לעבודות סטודנטים בלי לציין ממוצע ספציפי, ומשם כבר לאף אחד לא איכפת מה הממוצע שלך.

בדיוק חבר טוב עם מהלימודים עם ממוצע 60 התקבל עם מעט ניסיון למייקרוסופט.

וכן. הפרשי הרמות כאלה גדולים. חבר'ה שפה יוציאו 70 בהרבה דם יוציאו 90+ בבר אילן.

חרטא ברטא.ספק
לא מאמין אפילו למילה אחת שלך.
היא דווקא כתבה דברים בעלי טעםירושלמית טרייה
למה אתה מזלזל ככה.
מי שמתחיל לעבוד במהלך הלימודים יכול לפעמים להסתיר את הממוצע.
ואחרי שנכנס כבר לא יעקבו אחריו. אנשי כח אדם כנראה ינדנדו לו מדי פעם להעביר להם גיליון ציונים עדכני ובזה זה יסתיים.

ולגבי ההשוואה בין העברית ובר אילן, אני מסכימה לחלוטין.
הפער הכי גדול הוא בחוג למתמטיקה. מחשבים קצת פחות אבל גם כן פער עצום.
היא כתבה שטויותספק
הדרך היחידה של בוגר טרי עם קצת ניסיון במשרת סטודנט וממוצע 60 להתקבל למייקרוסופט היא אם הוא והמנהל המגייס הם בעלי אותו שם משפה והוא קורא לו "אבא".

זה לא דברי טעם - זה סיפורי סבתא.

אנשי כח אדם יבקשו בדיוק פעם אחת את גיליון הציונים ואם הם לא יקבלו אותו, הם יעברו למועמד אחר.

אולי אחרי ניסיון של כמה שנים זה כבר פחות קריטי - לא אחרי ניסיון קצר במשרת סטודנט.

לגבי ההשוואה - יש פער, לא כזה גדול.אפילו לא קרוב.

הוא לא בוגר, הוא עדיין סטודנט. לא תמיד מבקשים גיליון ציונים.פמיהלכה

אתה יכול לא להאמין לי, אבל זה מה שקורה.

חוץ מזה שיש לי מעט ממשק עם בר אילן ואין! מה! להשוות. אין. הרמה המתמטית פה גבוהה פי כמה. המבחנים קשים בכמה רמות. הממוצעים נמוכים יותר עם תנאי קבלה מחמירים בהרבה.

זה לא אומר שהדבר הנכון הוא להישאר בעברית, אני חושבת שיש קומפלקס של שיקולים - כמו, למשל, התחושה. אבל אל תסגביר שטוית למישהי שבאה מבפנים.

מייקרוסופט מבקשים. זה חלק מהתהליך במערכת שלהם.ספק

כמו בהרבה חברות גדולות אחרות. 

זה לא ענין של אמונה, זה ענין של ידיעה. את יכולה להיכנס לאתר של מייקרוסופט ולנסות להגיש קורות חיים. 

הרמה בעברית גבוה יותר, אבל אף אחד לא יקפיץ את הממוצע שלו מ-70 ל-90 בגלל מעבר כזה - זה קשקוש. 

ואל תשמשי במילה "תסגביר" - זו פשוט מילה כ"כ מטומטמת... 

זבסדר, אני מאמין שאתה יכול להיות מספיק משכנעחמדת66

גם בלי לרדת לפסים אישיים. 

וזה לא קשור,חמדת66

אבל אפשר גם לרדת עליך באותה מידה בדיוק.

גם עלייך. בכיף...ספק

אני לא הערתי למישהו על טעות הקלדה,חמדת66

ותוך כדי עשיתי כזו בעצמי...(רמה "גבוהה") 

בכל מקרה, אה"נ. אין לי שום דבר אישי נגדך, ואתה מחכים אותי,ואני בטוח גם את שאר חברי הפורום. 

איפה הערתי על טעות הקלדה? טעויות הקלדה קורות לכולם.ספק

ואין לי דבר אישי נגד אף אחד שלא מתחיל איתי משהו אישי, למשל, להתחיל תגובה ב"אתה מבלבל תמוח" יגרום לי להגיב בצורה דומה. 

..חמדת66

"ואל תשמשי במילה "תסגביר" - זו פשוט מילה כ"כ מטומטמת..."

אני מניח שלקחת הכל כחדא מחתא...

בכל מקרה לא באתי, ואני כנראה גם לא ראוי, להטיף לך מוסר. אני בטוח שאתה אדם חכם שלא צריך לשים לב לכאלו דברים.

ושוב, אני נהנה בד"כ לקרוא את מה שאתה קורא, ולכן הערתי דווקא לך...אני מסכים איתך שהיא גם לא הייתה צריכה להתנסח כך.

כותב*חמדת66

איפה טעות ההקלדה כאן?ספק

זו מילה מטומטמת שהמציאו נשים פמיניסטיות מהגל השלישי שאמורה לעשות שיימינג לגבר בכל פעם שהוא כביכול מסביר משהו לאישה. (כי זה כמובן לא בסדר שגבר יסביר משהו לאישה בלי להוסיף לזה קונוטציה שלילית). 

ותודה. 

קשה לי לא להיגרר לסגנון של אחרים כשהם כותבים בצורה כזאת. 

אני מניח שזו ההתמודדות שלי ושאני מתקשה בה. 

לא הכרתיחמדת66

חיוך

מבין אותך יותר, ואעפ"כ.

היא התחילה... אתה מוזמן לפנות אליה בנושא...ספק

ואני לא צריך לשכנע - כל אחד יכול להיכנס לאתר של מייקרוסופט ולנסות להגיש קורות חיים ולראות בעצמו שהיא מבלבלת את המח. 

אדוני היקר, אני מופתעת שאתה מחזיק מעמד במקום העבודהירושלמית טרייה
כי אין לך שום תרבות דיבור או ניהול ויכוחים.

ולענייננו, ייתכן שספציפית במייקרוסופט חייבים להגיש גיליון ציונים כדי להכנס, אבל בהרבה חברות העניין לא כזה מסודר ואפשר להתחמק איכשהו. ולגבי כח האדם, התכוונתי שהם דורשים גיליון מעודכן כשהעובד כבר נכנס. ואז הם יכולים להמשיך לבקש עד מחרתיים.

ולגבי הפער בין בר אילן והעברית, אני מבינה שאתה כנראה מבר אילן ולקחת את זה אישית אבל מה לעשות, זה נכון. יש כאלה שהוציאו כמעט 100 במתמטיקה בבר אילן, כולל תואר שני, ולא היו שורדים תואר ראשון בעברית.
אני מופתע שאת יודעת קרוא וכתוב... יש הפתעות בחיים...ספק
כשמישהי כותבת "אתה מבלבל תמוח" - היא תקבל תגובה ברוח דומה.
לא מוצא חן בעינייך? את יכולה לבכות...

לענייננו - אין חברה שלא בודקת גליון ציונים של בוגר טרי.
בחברות הגדולות צריכים לבנות פרופיל באתר כדי להגיש מועמדות ובחברות אחרות, דורשים גליון ציונים במייל.
לא. אי אפשר "להתחמק" מזה כי פשוט יעברו למועמד הבא.
כח האדם זו התחנה הראשונה והאחרונה בכל תהליך. את גליון הציונים מבקשים בהתחלה.
אף ראש צוות לא יבזבז את הזמן שלו על מועמד שלא מוכן לשלוח גליון ציונים.

למדתי בבר אילן ולמדתי בת"א (מקום לא פחות טוב מהעברית, בלשון המעטה).
יש הבדלים - לא דרמטיים כמו שאתן מנסות לצייר אותם.
אני מבין שאת מהעברית ושאת מדברת בעיקר מהאגו שלך - אבל לכתוב זה לא מועיל לאף אחת שאת מפיצה בגלל זה אינפורמציה שקרית.
אבל למה להגיע לכאלה התנסחויות?באורות
איך ולמי זה עוזר?
תשאלי את אלה שהתחילו עם זה. מה את רוצה ממני?ספק
כוון לשניכםבאורות
לא מבינה מה הצורך פה בהתנצחויות. באופן כללי בשרשור יש המון אמירות נורא טוטאליות ומוחלטות כאילו הכל שחור לבן בחיים. ביחד עם השתלחויות באחרים. מיותר🤷‍♀️
אבל הגבת לי. אני רק החזרתי. כדאי לפנות למי שהתחיל עם זה.ספק
נראה לי יותר הגון.
אוליבאורות
בכל מקרה כולם פה נראה לי צריכים טיפה להנמיך...מילא זה היה נושא סופר אמוציונלי.
לא אולי. בטוח.ספק
ואני מוזר כזה וחשובה לי ההגינות של מי שמבקר אותי אם הוא רוצה שאקח אותו ברצינות.

אני עדיין מחכה שתגיבי לזו שהתחילה את הכל ותכתבי לה את זה.

לא קשה למצוא אותה: ההודעה שלה מתחילה ב"אתה מבלבל תמוח"...
אני אעזור לך עם לינק לתגובה הרלבנטיתספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך כ"ד בסיון תש"פ 00:04

אתה מבלבל תמוח - סטודנטים

(אני מבין, שרשור ארוך, לא תמיד קל למצוא).

אני חושב שכדאי שתשאלי אותה למה להגיע לכאלה התנסחויות... אני גם אשמח לדעת.

בינתיים אני אמתין... 

https://media.giphy.com/media/vSkXRfZ9mjNQY/giphy.gif

בשביל שכל המשתמשים יהיו מרוציםבאורות
לא חושבת שצריך להגיע לכאלה התבטאויות. מיותר, בטח בכאלה שרשורים.
העברית פלצנים זה ידוע...אנונימי (3)
אם זה כמו שאת אומרת תעברי... כל עוד התואר הוא מאוניברסיטה זה מצוין, פחות משנה איזה. בסוף תעבדי עם ומי שישב מולך למד באוניברסיטה מקבילה וירוויח יותר בגלל הממוצע.
ממתי מרווחים יותר בגלל ממוצע?y30

מאז ומתמיד.ספק
מצטיין דיקן יקבל יותר ראיונות ולכן גם יותר הצעות שמתוכן הוא יצטרך לבחור.
מי שמסיים עם ממוצע 70 יגיד תודה אם מישהו יהיה מוכן להעסיק אותו בשכר מינימום רק כדי לצבור ניסיון.
לא אמרתי לסיים עם ממוצע 70y30

אני מציע לסיים עם נסיון ממשי מהצד בתחום שאתה רוצה לעבוד בו.

אני מציע להיות מקצועי מאוד במה שצריך להיות.

זה הדבר שיביא לך הכי הרבה הצלחה וגם משכורת...

ניסיון ממשי זה משרת סטודנט.ספק
עם משרת סטודנט טובה, אפשר לחפף בציונים וזה גם נחשב לניסיון שתורם לרמת השכר.

אף אחד לא מקצועי אחרי תואר ולפני שהוא התחיל לעבוד בפועל - זו לפחות נקודת המוצא של המראיינים.
90 בבר אילן עדיף מ70 בעבריתאנונימי (4)

אבל גם לי קשה לראות שזה אפשרי.

אני לא בעל ניסיון, אבל מאמין שגם עם מדעי המחשב בעברית וממוצע 70 תוכלי להתקבל. אולי קשה יותר, אבל אפשרי.

מכיר מעסיקים, כמה וכמה, בתחום הטכנולוגיאנונימי (5)

לא שמעתי שהם בודקים גליונות ציונים. בודקים אם אתה יודע לתכנת בפועל בד"כ. אני מניח שכשאדם בא מלימודים, במיוחד כשהיום כ"כ הרבה לומדים מדעי המחשב זה מחשיד אז יש מצב שכן יבדקו ציונים. מניח שלגבי מקצועות אחרים זה יותר משנה. בתכל'ס נשמע לי מוזר שזה ישנה בכלל ומישהו יבדוק את זה בכלל אבל כשאתה כן בא מלימודים אקדמאיים יש מצב שיחשדו ברמה שלך יותר.

בודקים גליונות ציונים - במיוחד במשרה ראשונה ולפעמים גם לאחרספק

מכן. 

בחברות גדולות - כמו אינטל, למשל - נרשמים באתר אם רוצים להגיש מועמדות וחלק מההרשמה זה העלאת גליונות הציונים.

בקורות החיים גם מצופה ממועמד לכתוב את ממוצע הציונים שלו - אם לא, זה מחשיד ולא יעבור HR. 

וזה לא משונה בכלל. 

ראיון בהייטק יכול לקחת שעתיים ואפילו יותר. 

בד"כ יש שני ראיונות לפחות. 

זה אומר 4 שעות עבודה של מהנדסים וראשי צוותים שמבובזים על מועמד. 

חייבים לסנן איכשהו את המועמדים ואין דרך הגיונית יותר מאשר לפי מוסד לימודים וגליון ציונים.  

כשמגיעים לראיון, אז זה כבר פחות משנה - אבל קודם כל צריכים לקבל את הראיון וזה החלק הבעייתי עבור מי שהציונים שלו נמוכים. 

אינטל חברה בקריסה תחומיה, ולא בכדי. המערכת גיוס שלהם חולהאנונימי (5)

מאוד חולה. אי אפשר להוכיח כלום מחברה שמעדיפה להעסיק ביולוג כקוף בפס יצור על פני מישהו בלי תעודה שבאמת מבין בתחום. האופי של החברה נבנה על פי העובדים שלה, ולפי איך שהם מסננים לא פלא שהם תקועים בעבר בכמעט כל חזית. איבדו כל סיכוי להכנס למובייל, הדסטקופים בורחים להם מהידיים והם בדיחה מהלכת כבר שני דורות. נשאר להם רק את שוק השרתים וגם שם זה בטח עניין של זמן. עם עובדים מהסוג הזה אין שום חשיבה יצירתית, סתם חברה זקנה שחושבת שהיא שולטת בשוק דה פאקטו. עובדים מהסוג הזה שעוברים ראיונות מהסוג הזה, שיצפו לקיצוצים.

אז תשקיע בשורטים... בהצלחה.ספק

ממוצע2dolev20
לפי הבנתי ממש מסתכלים על ממוצע
מעריך את האומץ לחשוב על זהארץ השוקולד
באמת.

מכיר הרבה כאלה במצב דומה והיה להם קשה לחשוב אפילו על לעבור
מבחינת קבלה לתואר שני את חייבת 85באורות
רוב המקומות מאפשרים על תנאי אם הממוצע בתואר הראשון מעל 80. מתחת 80 מאוד קשה להתקבל לתואר שני. זו נק' אחת.
לגבי עבודה, בגדול מה שהכי חשוב בהייטק זה להצליח להתקבל לעבודה הראשונה. משם זה דיי "זורם". מהרושם שלי דווקא כן מסתכלים על ממוצע, בעיקר אם הצטיינת. זאת אומרת שההבדל בין 80 ל89 הוא לא מאוד משמעותי, לעומת אם יכולת לכתוב "סיום תואר בהצטיינות". מה שכן, תואר ראשון עם ממוצע פחות מ80 נראה רע. במקומך סביר להניח שהייתי עוברת, אבל מקווה בשבילך שבאמת ההנחה שלך שתצליחי בצורה כזו משמעותית לשפר את הציונים נכונה.
בכל מקרה לא שווה לטעמי להמשיך בתואר בו אתה רק נכשל בקורסים שוב ושוב ומקבל ציונים דפוקים. זה תמרור אזהרה מאוד גדול שאתה נמצא בעצם במקום שהוא לא נכון לך, ובכל מקרה נדרש שינוי כאן. מהנסיון שלי מאוד מאוד חשוב לעשות כל מה שאפשר כדי להתחיל לצבור נסיון כבר בתואר, בעבודות סטודנט, ולעשות פרויקט סיום בשפת תכנות שימושית לתעשייה/דברים שדומים לפרויקטים ממשיים.
בהצלחה במה שתבחרי!
תואר שניאבי(:
אפשר לקחת בחשבון שאם רוצים לעשות תואר שני (אף פעם אי אפשר לשלול) צריך ממוצע של לפחות 85
מצטרפת למה שספק כתבאנונימי (6)אחרונה
חד משמעית עדיף 90 בבר אילן מאשר 70 בעברית.
אבל- זה נשמע מאד מוזר שיפור כזה מטורף. לא נראה לי ראלי.
ובאמת עם ממוצע 70 אף חברה לא תגייס.
עם זאת, הממוצע יכול להשתפר קצת בהמשך התואר.
מכללת אורות ישראל ברחובותלומד

מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?

שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)

תודה מראש.

למדתי תואר שני בהוראת המקרא שםאנונימי (2)אחרונה

היתה אווירה טובה.

לא ממש קשה

רוב המרצים היו טובים ומובנים

פסיכומטריהודיה כהנא

היי

רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?

פליז תעזרו לי זה ממש דחוףהודיה כהנא
ממליצה ממש מניסיון אישיאנונימי (2)

הפסיכומטרי של המדינה.

קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.

הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.

אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.

מצטרפת להמלצה!!⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ממליץ לעשות מבחני עברארץ השוקולד
יואל גבעמה כבר ביקשתי

אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)

של המדינהשמיניסט באמ"ש
מומלץ מאוד, אני עשיתי הוצאתי 782
ואו! זה כמעט המכסימוםאורין
אם את רוצה עזרה, אני יכול לעזורשמיניסט באמ"ש
הפסיכומטרי של המדינה ברמה גבוהה לפסיכו ראשוןפופניק2

אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.

אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)

בהצלחה רבה!

אני עשיתי אחד, אז זה לא הרכח שצריך כמהשמיניסט באמ"ש
ברור לך שאתה יוצא דופןאנונימי (3)
אז למה להציק? 
אני יודע, זה כיף להציקשמיניסט באמ"ש
בתור אחת שמאד התאמצה על הפסיכומטריפופניק2

שתדע שזה סתם לא נעים

קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל

תהיה בענווה 

יש לך מושג כמה השקעתי?שמיניסט באמ"ש

למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה

ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה

🫣 אוי ואבויאנונימי (4)
כדאי לך לקרוא שוב את ההודעה אליה הגבת

אם השקעת ככ הרבה שעות זה רק אומר שקיבלת חוץ משכל גם כוח רצון התמדה ומשמעת עצמית

סתם סקרנותאנונימי (2)
מה רצית ללמוד בשביל זה השקעת כל כך הרבה בפסיכו?
אני חכם, עדיף להשקיע את הזמן הפנוי בתיכוןשמיניסט באמ"ש
עבר עריכה על ידי שמיניסט באמ"ש בתאריך ח' בחשוון תשפ"ו 17:16

ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה

אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה

השקעתי את הזמן בתיכון(אולפנה)אנונימי (2)
ובקורונה ועשיתי פעם אחת שקיבלתי ציון מצוין ב"ה. אבל לא נראה לי שזה התקרב אלפיים שעות. סתם תהיתי לעצמי למה צריך כזה ציון גבוה, חשבתי ש700 וקצת מספיק להכל.
אין דבר כזה "לעבור" פסיכומטריאנונימי (5)

כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.

יש מקצועות שמספיק 550-600

מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)

ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?

בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)

קודם כל תודה לכולם!!הודיה כהנא

אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]

האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...

והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...

אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉

כל הכבוד לך אבל אתה חריג..פופניק2

רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט

אין לי זמן 🥵הודיה כהנא

האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...

מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...

מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...

לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?

תודה גדולה לכולם!!

עברתי בפעם הראשונהאנונימי (6)אחרונה

הגעתי ל600+. הספיק למה שרציתי

(האנגלית שלי היתה מזעזעת וזה ממש הוריד לי את הציון)

תואר שניחירטטתי
עם ילדים בבית, יש מקום מומלץ, באיזור השומרון, טוב,עם לא הרבה מפגשים באוניברסיטה?
תואר במה?ברגוע
שכחתי לציין😂חירטטתי
מדע המדינה 
רציתי להמליץ על הפתוחהברגועאחרונה

אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם

מה מטרת התואר? איזה תואר?ארץ השוקולד
לא בדיוקלא שלם,משתלם

קשור לפה,

אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית  ממש ממש.

יש רעיונות איך לשפר?

קורסים מומלצים?

מישהו היה ברמה כזאת  והצליח לעבור את"הקיר"?

תתחיל לקרוא כל ערב 10 עמודיםאריק מהדרום

ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.

מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.

אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.

ספרים זו אכן הדרך הטובה ביותר. אם קשה לך תתחילאוריןאחרונה

מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.

יש לכם רעיונות לעבודות קטנות שאפשר לשלב במקביל⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
ללוז עמוס?
חונכות/שיעורים פרטיים/תרגוליםארץ השוקולד
ניסיתי תקופה, אבל כל שיעור דורש הכנה⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
וגם כשאני חזקה בחומר לא תמיד מצליחה ללמד אותו 
אז עדיף משהו אחרארץ השוקולד
כמה שעות יש לך בשבוע?

האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?

המטרה היא כסף⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,

ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..

יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות

כלומר, יום בשבוע+-ארץ השוקולד

מה לגבי מלגת פרח?

עבודה בחנות כמוכרת?

או אריזה למשלוחים

מעדיפה משהו שאפשר לעשות שעה שעתיים ביום⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩

ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.

פרח זה אולי רעיון טוב, תודה

אולי קלדנית עבור האגודה למען החרש?ארץ השוקולד
עזרה עם ילדים קטניםרוממה

יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.

להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.

מה זה אריזה למשלוחים?⁦ʕ⁠·⁠ᴥ⁠·⁠ʔ⁩
סופרים המבצעים משלוחים צריכים עובדיםארץ השוקולד
שיארזו אותם מהמדפים לארגזים
צריך לדעת שבכל תחום יש התחלה ויש צבירת נסיוןזיויק
ולכן כדאי לצבור נסיון בתחום שישרת אותך בהמשך
בייביסיטר איכותיהיום הוא היום
חברה שלי עובדת בטלפנותרקאני
שעתיים ביום 40 לשעה
משלוחיםאריק מהדרום
אם לא תתקבלי במקרה לפרחהרמוניה

מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל

הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח

2800 ש"ח לשעתיים ביום. מתאים?בננה צהובה

ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916

2800 לחודש, כן?אנונימי (2)
תודה רבה!אנונימי (3)
קורס אנגלית של פטוראנונימי (פותח)
מכירים? ממליצים? ממש ממש רוצה להגיע לרמת פטור מאנגלית…
בשביל מה זה חשוב?גבר יהודי
תגיע לרמה שלך, ואז תיקח את הקורסים במוסד האקדמי שבו תלמד...
מכון נועםאנונימי (3)
גם ממליצה על נועםרקאניאחרונה

וגם אם לא פטור לגמרי, כמה שפחות קורסים יותר טוב

רוצה לפרוש מהתואר.אנונימי (פותח)

אני בסוף שנה א' והתואר הזה ברובו לא מעניין אותי והוא גם ממש קשה וגורם לי להרגשה שאני פשוט לא טובה, בגלל שכנראה התחום הזה הוא פחות התחום שלי.

מרגישה גם שהוא גם לא יהיה לי שימושי כל כך וחבל לי להשקיע את השנים הקרובות במלא חישובים מתסכלים, לא מעניינים ולא שימושיים.

זהו גמרתי עם ימי התיכון שהייתי לומדת כי "חייב בגרות". לא הגיע הזמן ללמוד משהו שאני אוהבת??

אז תגידו, מכירים לימודי אומנות במסגרת דתית לא קשים מידי עם תעודת הוראה? (אמונה הבנתי שאינטנסיבי ממש).

אוף...ארץ השוקולד

מבאס,

אבל טוב שיש לך כיוון וזה לגיטימי לגמרי להחליף מקצוע, אחוז מאוד מכובד מחליף בשנה א.

אולי משהו מפה יועיל:

https://www.study.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA/

כל הכבוד על היכולת להגיד שלא מעניין אותךאנונימי (3)

ולחשוב על לעזוב.

אני ממליצה אם באמת ככה את מרגישה, שזה לא בשבילך ולא מתאים לך, באמת לעזוב. את בדיוק בזמן שיכולה לעזוב אחרי שניסית מספיק זמן והכרת מספיק את המקצוע, ושיכולה למצוא משהו כבר לשנה הבאה.

בתור אחת שעזבה לקראת אמצע שנה שניה ועברה מקצוע, אחרי שהקודם לא התאים לי בכלל ברמה שסבלתי, ועכשיו אני פורחת- זו אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.

ממליצה לא לפחד מזה ולמצוא באמת מה את רוצה.

בהצלחה

שאפו על האומץאנונימי (פותח)
איך הגעת למסקנה שנכון לך לעזוב?
פשוט היה לי ממש לא טובאנונימי (3)
מההתחלה כבר באמת. פשוט אז הגעתי למצב שלא הייתי מסוגלת יותר להמשיך. היה לי רע כל רגע.

אבל ממש לא צריך להגיע למצב קיצון כזה. לא טוב לך? יש משהו שיותר מעניין אותך? לא רואה את עצמך ממשיכה ללמוד ולעבוד במקצוע הזה? לא נהנית? אז אל. פשוט להפסיק. 

ואני שואלת את עצמי האם יש דבר כזה להנות מלימודיםאנונימי (פותח)
אולי כל לימודים זה סיוט וצריך פשוט ללמוד ולבלוע את הרוק. השאלה איפה הגבול בין זה קשה ואת צריכה להתאמץ לבין זה קשה ברמה מוגזמת שאת צריכה לעזוב?
בהחלט כן!!אנונימי (3)
לא כולם נהנים עד הגג, וכמובן שלימודים זה קשה ודורש.

יש שתי נקודות. לא טוב, או לא קל.

לימודים הם לא קלים. וגם קשים. אבל אם הם קשים ברמה שאת מרגישה שאין לך אוויר- זו אומר שיכול להיות שזה לא המקצוע בשבילך.

אם לא טוב לך- ולא בגלל משהו זמני שמתרגלים (או משהו שיהיה בכל מקצוע, הרבה שעות לצורך העניין) פשוט מרגישה שלא טוב לך- לדעתי זה אומר שכדאי לעזוב. אל תגיעי למצב שאת קורסת. 

למה הגעת לתואר הזה?אנונימי (4)
אני לקראת סיום תואר באלקטרוניקה- הגעתי לתואר כי התחום עניין אותי, ועדיין הקורסים המתמטיים של שנה א' היו לי מאד קשים ולא עניינו אותי (ועדיין), בהמשך המצב מאד השתפר
טוב לשמועאנונימי (פותח)
מקווה שזה יהיה ככה בהמשך. הבנתי שתמיד שנה א' הכי קשה, כי זה המבוא להכל.. אבל לא יודעת. מי יכול לחתום לי ששנה הבאה יהיה יותר מעניין? אם אני בונה על זה אני אפסיד עוד שנה
אף אחד לא יכול לחתום, אבל הייתי מדבר עםאנונימי (4)
סטודנטיות משנים יותר מתקדמות ושומע
תסתכלי על הסילבוס של קורסי הבחירה בשנה גארץ השוקולד
האם משהו מהם נראה מעניין שהיית רוצה להקדיש לו זמן פנוי?
יש מצבאנונימי (פותח)

תודה לכולם! אני פשוט קצת במשבר לימודים בעז"ה זה יעבור לי..

באמת עזרתם לי. שוב תודה!!

בשמחה ובהצלחה רבה!ארץ השוקולד
אמונה לא כזה איטנסיביאנונימי (5)

ברור שהרבה פחות מתארים יותר עיוניים, אבל זה שריר אחר.

במקום לעשות מלא חישובים מתסכלים, את תצטרכי לצייר/ לעצב/ לעשות חזרות בתאטרון שעות. זה יכול להיות מהנה, אם יש לך משיכה לתחום, אבל זאת עדיין עבודה.

ובתור מישהי שלומדת שם, אני אגיד שהרמה הדתית לא כזאת הרמטית. בעיקרון לא יראו לך דברים לא צנועים במפורש, אבל עדיין רוב המרצים חילוניים והבנות שם לא שיא הדוסיות. במחלקת אומנות המצב בעיקרון הרבה יותר טוב.

נשמע הרבה יותר כיףאנונימי (פותח)
שווה לשקולאנונימי (6)אחרונה

אני לא יודעת כמה זמן לוקח התואר שלך ואם זה עוד הרבה זמן אז אולי באמת לא תצליחי לסבול אבל אולי שווה לך לגמור אותו ואז לעשות הסבה אקדמית... לפעמים זה חוסך בזמן...

בכל אופן בהצלחה!!

היי אני מתעניינת בקורס מזכירות...אנונימי (פותח)

אשמח אם יש למישהו מידע או טיפים

תבדקי בלוחות דרושיםאריק מהדרום
מה הדרישות למזכירה, בדרך כלל הקורס איננו נחוץ.
...אנונימי (3)

אני התחלתי לעבוד בעבר בלי ללמוד....

עשיתי כמה ימי חפיפה עם זו שהחלפתי אותה וזהו...

תלוי כמובן איזו סוג מזכירות את מחפשת אבל שווה לברר

תודה רבה אנשיםאנונימי (פותח)אחרונה

אולי יעניין אותך