ילדתי בשעה טובה בשבוע 29תאומים 4-5
בשעה טובה ומוקדם מהצפוי ילדתי תאומים חמודים וקטנטנים, 1.300 ו 1.400
אשמח לעידוד לעצות ולסיפורים טובים , קצת מפחדת שיקרה להם משהו, למרות שהמדדים שלהם יחסית בסדר, נושמים לבד אבל עדיין קצת עוזרים להם, בפגייה אומרים שהם מבסוטים מהמצב שלהם, ועדיין יש דרך ארוכה לפנינו...

קצת על הלידה... ההריון עבר יחסית בסדר, היו לפעמים קצת צירים בשבוע 24, אבל לא משהו שגרם לפתיחת צוואר הרחם , הצוואר היה סגור וארוך ממש עד יום הלידה,
בחג שבועות שבוע 29, יום שישי בבוקר היתה לי הפרשה חומה, נראה כמו הפקק הרירי, האחות במוקד אמרה לעקוב כי לא היו סימנים נוספים מחשידים, אבל אני לא הייתי רגועה, חיכיתי בבית ועקבתי, לא היו עוד הפרשות, ואז לקראת ארבע שוב היתה הפרשה חומה, התקשרתי שוב למוקד אחיות והיא אמרה שלדעתה עדיין ניתן לעקוב אבל אם אני לחוצה שאלך להבדק .

הלכתי למאיר, הבעל נשאר עם הילדים בבית, הייתי בטוחה שאני נבדקת וחוזרת עם המלצות למנוחה...
אבל התוכניות של הקב"ה היו קצת שונות משלי...
במוניטור ראו צירים ובגלל שחשבו שזה הפקק הרירי אשפזו אותי לקבלת זריקות להבשלת הריאות , קיבלתי זריקה אחת בערב, והתכנון היה שנעשה מעקב, נקבל עוד זריקה יום אחרי ואז נשתחרר ...
אבל... באותו לילה התחיל דימום טרי, הראיתי לאחות והיא אמרה שזה לא כמות גדולה , עשיתי מוניטור שוב ולא היו צירים, דופק מצויין לשניהם, הרופאה אמרה לחכות לבוקר לאולטראסאונד, לא הצלחתי להרדם כמובן .
בערך בשעה חמש בבוקר קמתי להתפנות, רק קמתי מהמיטה והרגשתי שמשהו נוזל... חשבתי ירידת מים אבל זה היה דימום חמור, ישר הקפצתי את כל המחלקה, תוך שניות כולם היו אצלי בחדר, הדימום לא הפסיק, ישר רצו איתי לחדר ניתוח, הספקתי להודיע לבעלי שיגיע מהר,
נכנסתי לניתוח הרדמה מלאה, לפני ההרדמה "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" הרגשתי שאני והם ממש בסכנת חיים.

ברוך השם התאוששנו, אני בסדר לאט לאט מתאוששת, הקטנים בפגייה, אמרו שכשהם יצאו הם בכו וזה סימן טוב, הם מחוברים למיליון צינורות , אבל רק צינורות כדי לראות מדדים , קצת חמצן, זונדה,

תודה שקראתם עד לכאן, אשמח לעידוד ולעצות טובות לעבור את התקופה המאתגרת, בבית יש עוד שלושה ילדים שגם הם צריכים את אמא כבר בבית ...
מזל טוב גדול!!!!!ג'נדס
ב"ה שלך ולהם שלום!!!!
אין לי נסיון בזה אבל ל @זהות כפולה יש....
כן זו תקופה מאוד מאתגרת תעזרי בכל עסרה שתוכלי. הילדים שבבית צריכים אותך אבל הם מבינים הרבה ממה שנראה והם גם רוצים שתטפלי בתינוקות החדשים....
בע"ה בשורות טובות ותתחזקו כולכם!
תודה רבהתאומים 4-5
מזל טוב!! בשעה טובה ובהצלחה! שהתקופה תעבור בקלות עדכמה שאפשראנונימי (2)

מזל טובשני30
נשמע מלחיץ מבחינת זה שפתאום מתפתח ללידה..
חושבת שהמשקלים ממש סבירים ונשמע חיובי אופטימי
שיעבור בקלות החלמה מהירה עבורך..
תודה רבה 🙂תאומים 4-5
פגיה זה לא דבר קל ולא הכי נעיםציפציפ

אבל עם הרבה תפילות בעז"ה עוברים גם את זה  והיום שנה וחצי אחרי אא להאמין שהם היו באינקובטר מחוברות לכל הצינורות האלה. המשקלים שלך נשמעים מעולים וזה סימן טוב. לגבי הילדים בבית: גם אני השארתי חבורה לא קטנה אבל החלטתי שאני מתמסרת לתאומות בפגיה ולא יכולה לחלק את עצמי לשתיים. אני חושבת שבסופו של דבר זה תרם מאוד לילדים. הם למדו להיות עצמאיים. ולמדו להסתדר מצוין ובטוחה שלקחו מזה המוון לחיים. וגם היום שנה וחצי אחרי לא מפסיקים לדבר על חוויות וזכרונות מהתקופה הזאת. משהו שלא נשכח לעולם אבל ממש לא טראומתי. 

תודה רבה על השיתוףתאומים 4-5
מעודד מאוד לשמוע ומחזק
מזל טוב!! איזה סיפור...זהות כפולה
המשקלים מעולים לשבוע!! ובאמת נשמע שגם באופן כללי המצב שלהם טוב אם הם נושמים עצמאית (גם אם יש תמיכה..).
כמו שכתבת, יש לכם עוד דרך... אבל גם היא נגמרת בסוף (גם אם הרבה פעמים באמצע זה נראה שלא..)

הטיפ שאני אוהבת לתת לאמבות בפגייה, ובעייני הוא הכי משמעותי, זה לא לנסות לברוח מהמציאות.
ראיתי מסביבי הרבה הורים שהיו עסוקים כל הזמן בלספור את השניות עד לשחרור.
יש לך שם תקופה משמעותית לעבור. ברור שכולנו רוצים לחזור כמה שיותר מהר הביתה, אבל אני מציעה להפנים את זה שאתם שם, ולראות איך להנעים כמה שיותר את החודשים האלה בפגייה.
להתחבר לצוות, להורים שמסביבך (בטח לא הספקת להכיר כמעט נשים באשפוז שלך..), להיות שם ביחד במסע הזה.
לנסות להרגיש כמה שיותר ״בבית״ בתוך המציאות ההזויה הזאת.

תרשי לעצמך לעשות מה שטוב לך. אותי חירפן שמלא אנשים התקשרו ושלחו הודעות, מתוך התעניינות ודאגה! אבל זה היה לי מאוד קשה (כי מה אני אמורה לענות לשאלה ״מה שלומם?״ כשלפי רגע הוא עבר החייאה?? ומה בכלל הקשר למזל טוב עכשיו?!). אז פשוט תסנני את מה שלא בא לך בטוח. שאחרים יתמודדו.
תאכלי. תישני. תשימי את ייסורי המצפון בצד (חי חי). נכון, יש עוד ילדים בבית. אבל יש להם גם אבא. לא יודעת בני כמה הם, אבל אנחנו הסברנו להם שהתינוקות לא מרגישים טוב ואנחנו דואגים להם ולכן אמא איתם כל הזמן, בדיוק כמו שאם חו״ח הם לא ירגישו טוב נהיה איתם כל הזמן. בעייני זה מעביר מסר מאוד חזק של התמסרות לילדים.
וזה לא שאין קשיים בתקופה הזאת.. בטח שיש. אבל במבט לאחור כולנו התחשלנן מזה מאןד. הגדולים ממש ממש התגבשו ביניהם, וזה יצר משהו מדהים!

אם בא לך לשאול עוד משהו את מוזמנת (ילדתי גם בשבוע 29, אחד במשקל דומה לקטן שלך, והשני קצת פחות מחצי ממנו...). מוזמנת גם לוואצאפ/טלפון/מה שנוח לך. אשמח לתת לך מספר בפרטי.

יש גם את עמותת לה״ב שמאוד עוזרת בכל מה שצריך. אפשר לפנות אליהם באמת בכל עניין שקשור, גם אם בעקיפין, לפגות ולתקופת הפגייה.

והפגייה במאיר נחשבת למצויינת! את בידיים טובות.
שולחת לך חיבוק וכוחות!
תודה רבה , וואוו חיזקת אותי מאודתאומים 4-5
אנחנו באמת מנסים לעבור שלב שלב ולהבין שזו המציאות כרגע ואיך מתמודדים איתה ,
תודה רבה על העידוד
לזהות כפולהציפציפ

חייבת לכתוב על מה שכתבת שהיו מתקשרים אלייך ושואלים שאלות... באיזה שהוא שלב אמא שלי התקשרה וממש כעסה ושאלה מה אני מסתירה ואני ככ נפגעתי. גם אחותי אמרה שזה מאוד מעליב ופוגע שאני לא מעדכנת אותם מה קורה ואני הרגשתי שמי שלא שם פשוט לא מבין ולא משנה מה נסביר ונגיד. ככ היה לי עצוב שבמקום לתת לי את התמיכה הם ככ לא איתי ולא מבינים כלום והיה מתסכל שאני לא מצליחה להסביר את עצמי... אז אם זה יקרה גם לך תאומים 4-5, תהיי חזקה ותחשבי בראש שעכשיו מה שמעניין אותך זה רק התאומים וזהו. 

חבל שלא ראיתי את ההודעה הזאת כשהיינו בפגיהרק שאלה לי
מזל טוב!ורד הבר
חיבוק גדול והרבה כח, תעברו בעז''ה את הפגיה בשלום. הרבה סבלנות ורוגע... המלצה שלי - תנצלי את הלילות שהם בהשגחה מעולה לשינה רציפה, את צריכה את הכח הזה!
מצטרפת להמלצהציפציפ

למרות שאני גם הייתי מכוונת שעון פעם אחת באמצע בלילה כדי לשאוב... 

זה מאוד אישיורד הבר
אני ויתרתי על שאיבת לילה אבל הקפדתי במהלך היום לשאוב כל שלוש שעות כמו שעון.
בטוחה שיש כאלה שדילוג על שאיבה מפחית, אצלי לא ראיתי את זה בכלל (אולי הפוך... הייתי שואבת חצי ליטר על הבוקר אחרי שינה טובה).
חייבת לשאולשני30
קצת מודאגת
ההריון היה תקין וחלק ופתאום הגיע לידה מוקדמת?
את עובדת בעבודה מאמצת לא יודעת אם קשור
סתם לחוצה מזה.. יש לי טראומה מפגיות
הנשים שילדו מוקדם זה משהו שניתן למנוע? או פשוט מתפתח בלי קשר למה נעשה
זה יכול לבוא בעקבות מאמץ לדוגמהאנונימי (3)
אבל יכול לבוא גם משום מקום.
לי עד שבוע 31 הכל היה תקין. הכי הרבה מאמץ פיזי שעשיתי זה לעלות פעם-פעמיים ביום לבית (קומה 3) וללכת לאיטי מהאוטובוס ללימודים, והאורך צוואר היה מעולה עד הסוף. בוקר אחד פשוט הייתה לי ירידת מים לא צפויה בכלל, אשפוז של שבוע שבסופו התחילו צירים אז לקחו אותי לניתוח.גם הרופאים לא ידעו להגיד לי למה פתאום הייתה ירידת מים, רק העלו השערה שהבטן שלי הגיעה למקסימום גודל שלה וכבר לא היה מקום... אבל זה ממש השערה בלי ביסוס...
כן זה הגיע בהפתעה גמורהתאומים 4-5
אני לא עובדת בעבודה מאומצת, אבל כנראה בגלל גודל הרחם והלחץ , וגם שילייה נמוכה , חושדים שבגלל זה היתה הפרדות שליה,
אני לא מאמינה שאצל כולן זה פתאומי ושאין סימנים, אצלי כן היו קצת צירים גם בשבועות לפני, אבל צוואר הרחם לא התקצר ככה שאלו היו צירים שלא מפתחים לידה, אולי בדיעבד הם כן מקדמים משהו....
אני רק בשבוע 20שני30
מלחיץ אותי מחכה להגיע לשבוע 30 אני עובדת בגן וזה עבודה די מאמצת.
משתדלת להוריד פרופיל אבל בתוספת הילדים שלי והבית.. מפחדת וחוששת קצת
.
אם את עובדת בגןרק שאלה לי
אני במקומך הייתי מנסה כבר לצאת לשמירה. עבודה עם ילדים זה בהחלט עבודה מאומצת.
גם אצלי הלידה הגיעה בפתאומיות (ירידת מים), אבל בשבוע 34מתואמת

היינו בפגייה, אבל רק שבוע וחצי. בין המקרים הקלים, ב"ה... ולא היו כל השלכות אח"כ, חוץ מעיכוב שפתי בשלב מסוים, שאולי קשור בכלל לתאומוּת שלהם...

@תאומים 4-5 - הרבה הצלחה ונשימה בתקופה המאתגרת הזו!

תודה רבה לךתאומים 4-5
אצלי זה לא היה משהו שאפשר למנועזהות כפולה
ולא קשור בכלל לרמת הפעילות שלי (מצוקה עוברית).
עבדתי בעבודה קצת פיזית (לא מאוד, אבל לא ישבתי על הכיסא כל היום, אלא הלכתי מפה לשם, בהריון המעטתי בסחיבות, אבל היו קצת..), וצוואר הרחם היה ארוך וסגור מאוד.
היו טיפה התקשויות, אבל בלי פעילות רחמית ממש...

לגוף קשה יותר לסחוב הריון תאומים. אין על זה מחלוקת.
זה ידוע שהליכות ומאמץ יכולים לזרז לידה. בהריונות רגילים זה ישפיע בצורה משמעותית רק בסוף ההריון בדר״כ, ובהריון תאומים רמת העומס של סוף הריון הרגיל זה כבר בחודש שביעי בערך... ולכן כדאי להישמר יותר ולנוח כמה שיותר. לכן גם מוציאים די בקלות לשמירה משלב מסויים.
מנסה לא לחשוב על זהשני30
מחכה שבשבועות יעברו ויחלפו בזריזות..
מלחיץ אותי לידה מוקדמת לצערי עברתי כזאת ולא היה לה סוף משמח..
משתדלת לנוח כמה שניתן ..
אוי... חיבוק... עכשיו מובן למה את לחוצה... מתואמת

חיבוק...זהות כפולה
החשש שלך ממש מובן, ומה שזיפרת משנה גם את כל השאלה..
אני לא יודעת מה היה הגרום ללידה המוקדמת בפעם הקודמת, אבל אני יודעת שאחרי הריונות כאלה באמת משתדלים לקחת מקדמי ביטחון.
תתייעצי עם הרופא שלך אם כדאי/אפשר לצאת לשמירה (גם אם אין סיבה קונקרטית) כבר בשבוע מוקדם, ולא בקבוע 20++ כמו רוב הריוניות התאומים.
בפעם הקודמת היה לי היפרדות שליהשני30
בשבוע 26 אבל ההריון היה עם דימומים מההתחלה..
ביליתי חודשיים וחצי בפגייה.. שהתחלנו לראות את הסוף..
נדבקה מחיידק.......
לכן חושבת מהמילה פגייה...
עם עבר כזה הרופא לא רוצה להוציא אותך כבר עכשיו לשמירה?רק שאלה לי
הייתי לוחצת...
לא ניסיתי לצאת לשמירהשני30
לא ביקשתי מרגישה די טוב ברוך השם
בעבודה עובר בסדר הבעיה שבבית לקראת הערב קשה לי לתפקד וזה מה שמבאס
רק חוששת מלידה מוקדמת...
ומתחילה להרגיש את הכובד
זה בדיוק הענייןרק שאלה לי
שהכל נראה בסדר ואז זה מגיע ממקום לא צפוי;) אז לפחות תדעי שאת את המאמץ שלך עשית.
צריך לראות איפה אפשר להוריד פרופיל, כי מן הסתם בסוף היום בבית את גמורה לא כי נורא קשה בבית (או שכן?) אלא בגלל הצטברות של כל היום. עכשיו, לרוב בבית אין ברירה ואת תהיי חייבת לתפקד (וגם פה יש מקום לבחון איפה אפשר להוריד מאמצים) אבל בעבודה את יכולה לא להיות בכלל (כלומר, לקבל שמירה).
רק אומרת שאני במקומך הייתי מנסה ללחוץ על הרופא שלי...
לא צריך לחכות שיהיה ממש קשהזהות כפולה
אלא לזהות את הרגע שלפני כן, ולעצור בזמן את המירוץ.
לי הרופאה הציעה שמירה בשבוע 23 בלי שום סיבה מיוחדת (רק למחרת התגלו הבעיות בזרימות). היא אמרה שבבית אני בטח עובדת מספיק קשה וכדאי שאנוח בבקרים לפחות...
יש לי תור השבוע..שני30
אנסה לשאול את הרופאה על שמירה
מה שלומך? איך את מסתדרת עם הכל??אנונימי (2)אחרונה

הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך