יש לי בעיה !!יש לי גם הפרעות קשב וריכוזאנונימי (פותח)
אבל בכול זאת בשנה הראשונה בישיבה הצלחתי מאד ויתאמצתי מאוד והצלחתי אבל פיתאום קיבלתי נוק אווט ועכשו זה לא הולך כול פעם אין לי כוח ללכת לישיבה (למרות שאני מאוד אוהב תישיבה ) ושאני בבית אני אומר לעצמי שמתי שאני יגיעה לישיבה אני יתאמץ אבל שאני מגיעה לישיבה פיתאום בא לישון בא לי לצאת  שואלים איך לא עפתי (כי אני לא עושה כלום ) יש לי קשר מאוש מיוחד עם הראש י/שיבה בכול זאת מה עושים איך מחזירים את החשק ליתאמץ ולילמוד מאוד ישמח עם יעזרו לי        ''אל תספר לאלוקים כמה גדולות הצרות שלך תספר לצרות שלך כמה גדול אלוקים''

תיתצעק לאבא אחיאנונימי (פותח)
אין לא רוצה יש לא יכול הכול תירוצים צא מהעצלנות!!אנונימי (פותח)
פשוט וטוב זה אחד המשפטים הכי מעצבנים!!!!ת.מ.
כשכבר אין כח להשקיע (מה שהגיוני שיקרה כשיש לנו הרבה קשיים...) ואז אומרים שלא מסוגלים יותר ללמוד או משהו בסגנון ומישהו מהצד (גם אם זה מישהו קרוב..) זורק את המשפט הזה זה רק יותר מייאש מכניס לדיכאון ומעצבן מאווווווווווד!!!
תקשיב..כפ"ד בנשמה
באמת לאחד שיש לו בעיות קשב ורכוז זה יותר קשה.. ואנשים לא תמיד מבינים את זה..
הבעיה היא שחלק פעמים זה עובד עוד יותר לרעתנו כי אז אנחנו חושבים שזה שאנחנו לא לומדיםנובע
מבעיה שיש לנו וזה לא אשמתנו.. מה שצריך זה לצאת מהשאננות ובאמת באמת לרצות.. (כרגע אתה רק רוצה לרצות) לקחת ריטלין..(כמובן אם אתה מאובחן) ולהצליח!!!  בהצלחה!!!
זאת לא עצלנות!!!שרבוב
עבר עריכה על ידי שרבוב בתאריך כ"ב תשרי תש"ע 20:43
זאת באמת בעיה שצריך לטפל בה בצורה אחרת...

הבעיה היא..שחסר דופמין (חומר מסוים) במוח...

אז כמו שכבר אמרו לך תנסה את האפשרות לקחת רטלין....
בנתיים לפני שאתה לומד תעשה ספורט עד שאתה מזיע..(וזה גם מוציא דופמין..)
אל תתמלא בגרשות אשם,
ומצד שני אל תחדול, תנסה להצטרף לחלקי שיעורים..
להתעסק בתעסוקה שקטה תוך כדי השיעור,  אולי זה יעזו לך להתרכז מעט...

ציינת שיש לך קשר טוב עם הראש ישיבה...זה מאוד חשוב!
תנצל את הקשר הזה ותדבר איתו על כך שקשה לך...
אני בטוחה שהוא יחלץ לעזרתך...(ולא יאכל אותך)
אולי הוא גם ידע איך להקל עליך...

והכי חשוב לא להתייאש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

גם לי אמרו את זה עד שבדקו וראו שאני היפראקטיביתמוריה צפת=)
תפסיקו לזרוק משפטים באויר בלי לדעת בכלל כל מקרה לגופו ושכל אחד יעשה את הח.נ שלו כי בזכות הרבה אנשים חמודים כאלה נידפקתי ובגדול(!)
עוד גאותן שהולך לואנונימי (פותח)
אולי אתה עצלן? קל לכתוב ססמאות.שיקחו לך את החשק נראה אותך יא"גאותן.
ממש ברור ומוכר...!אפוש
בס"ד
זה נכון שלנו קשה יותר לחזור למסגרות..(מבינה ממש..אני שמיניסטית..והכי קשה בעולם לחזור עכשיו שוב לאולפנא)...
אבל צריך להתאמץ!
אתה מאובחן על ריטלין?
האת היא שהוא יעזור לך להתחיל ללמוד..ואם תצליח בלימוד הסיפוק יתן לך כח להמשיך גם בשאר..
מקווה שעזרתי בהצלחה גדולה בעז"ה!
(ואל תשכח לה-א-מ-י-ן!!)
אפוש
זה שיש בעיה כזו זה לא אומר שאתה לא חכם ולא מסוגלאנונימי (פותח)
אחי היקר
גם מי שיש לו בעיה של קשב וריכוז יכול ללמוד ולהצליח. אולי זה יותר אתגרי אולי זה מצריך מאמץ או פעולות נוספות ומגוונות כדי ללמוד אך כמובן שזה אפשרי ואף להגיע ללימודים גבוהים ולהצליח.
רצוי מאוד ללמוד היטב את הנושא. לגשת לניורולוג (רופא של המוח) אפשר גם לעשות אבחון לא תמיד צריך אם כבר יודעים מה הבעיה או שהניורולוג כבר זיהה. אפשר להעזר בדברים טבעיים העוזרים לזיכרון, ולקשב וריכוז כמו אומגה 3 הנמצאת בשמן פשתן בריכוז גבוהה או בדגים מסויימים. יש גם כמוסות. ואפשר בריטלין או סוגים אחרים שעושים את אותה הפעולה.
העיקר לדעת שזה אפשרי . לא להתייאש ובעז"ה תצליח בגדול... בהצלחה!!!!!!.
יש לי בדיוק סיפור כזה, אובחנתי והיום אני לומד!אנונימי (פותח)
אחי, האם מיצית את הטיפול בהפרעה?!
אני אתן לך מבחן פשוט: אני יודע שאתה אוהב גמרא, אבל האם ברגע שאתה פותח אותה בא לך לקום לעשות משהו אחר?
אם כן - לך תגדיל את המינן של התרופה. כן, כל כך פשוט. ואל תשים לב לכל המטיפי מוסר כאן, אין להם מושג מה זה. זה כמו שמישהו כל הזמן קורא לך ואתה לא יכול להתמקד במה שאתה עושה.

בינתיים, הטיפים שלי:
1. תלמד בעמידה, עמידה על רגל אחת. זה מעורר.
2. תלמד בחברותא שתופס אותך.
3. תלמד דברים מעניינים כמו מחשבה, או סוגיות בעיון שאתה כבר מכיר והן מסקרנות אותך. הכי קשה לך עם בקיאות, אבל אתה יכול ללמוד (ואפילו ללמוד טוב יותר מאחרים) משהו מאתגר ומסקרן. אולי תקח על עצמך פרוייקט יצירתי? תנסה לכתוב מאמרון שפותר בעייה נקודתית בסוגיה מסויימת, משהו שכבר למדת?

הכי חשוב לזכור - ברגעים כאלה - לפנות אל ה' ולהדבק בו, ולא לעשות שטויות גם אם ממש משעמם לך ואתה מתבאס.
בכל סיטואציה בחיים: הפתרון הוא קרבה לה', ונסיון להרגע תוך כדי ריחוק ממנו רק מגדיל את הבעייה.

אני בשיעור ח, עם הפרעת קשב. אם תרצה עוד לדבר - בשמחה.
תגובות לירושלמי..כפ"ד בנשמה
1.. אין לי מושג לא ניסיתי..
2..יכול להיות אבל כדאי שזה לא יהיה חבר טוב.. כדאי מישו מבוגר שתרצה לעשות עליו רושם..
3..וגם אולי תבטיח לעצמך דברים שתעשה אם תלמד.. ממתק או משו..

ירושלמי-מילים כדורבנות ,ישר כחאפוש
גם אני מסכימה עם ירושלמישרבוב
ודווקא חברותא זה מאוד עוזר....
(אחד שלא מוותר לך ולא מדבר איתך כל שניה..)

ועוד משהו, הזכירו את זה בשרשור אחר בקשר לתאוריה, לחץ זמן...
תלחיץ את עצמך...
תעשה לך מערכת מה אתה עושה כל יום ואתה חייב לעמוד בזה (ותקנוס את עצמך אם לא...
אתה יכול גם לדווח על זה לחבר, שגם ילחיץ אותך...)

ממש בהצלחה!
ירושלמי, בדיוק כך! יישר כח גדול.ד.
יש פתרונותאנונימי (פותח)
יש שמחה, שלום וברכה.
זה באמת קשה כשרוצים ולא מצליחים. אני בטוחה שלא רק לבעלי בעיות קשב זה קורה, ועל אחת כמה וכמה לחבר'ה כמוך.
מנסיון אני יודעת שיש פתרונות שבאמת עובדים! האם שמעת פעם על מח-אחד-קינסיולוגיה?
זוהי גישה טיפולית שגורסת שחסמים כלשהם גורמים לך לדפוסי התנהגות שהיית רוצה להיפטר מהם, אך ללא הצלחה. חפש בגוגל.
יש הרבה שיטות אלטרנטיביות שבאמת עוזרות (לא כולן). בקינסיולוגיה העבודה היא ריגשית (לא לוקחים שום תרופות), והיא מבוססת על מחקרים מדעיים על המח.
 כמו כן יש את "כישורי למידה" של רמי כץ שממש מתמחה בבעיות קשב וריכוז.

בהצלחה רבה.
קשב וריכוז- מתנהמוריה צפת=)
יש לי בעיה קטנה: אני הפראקיטיבית בעצמי ואני שונאת שקוראים לזה בעיה!
זו מתנה........ יש לנו (היפראקיטיבים) פוווווווווווווווווווווווווווווולים כח בידיים אנחנו יכולים פול לפעול ולעשות למען אחרים ולמען עצמינו רק בדבר אחד קשה לנו- לימודים זה לא אומר שאין לנו שכל (כבר אמרו את זה אבל בכל זאת) פשוט קשה לנו להתרכז...
אני שונאת שאומרים להפטר מהבעיה הזו כי זו לא בעיה אני בעד ריטלין(!) בלבד כל דבר אחר ש"מרגיע" את הגוף לתמיד הוא רק מזיק.... כי אתה לא נשאר איך שאתה זה פשוט לזרוק את המתנמה הזו!!!!!!!!!
מה שכן צריך להשתדל לנצל את המתנה ככל שאפשר
ב"הצלחה-מנסיון זה מאתגר.....
תודה רבה לכולם איזה שימחה עצומה שכולם עוזריםאנונימי (פותח)
זה דומה לסיפור שלי.......מוריה צפת=)
בכיתה ז' וח' ואפילו ט' איכשהוא הסתדרתי כי פשוט לא למדתי ובמבחנים ב"ה הוצאתי ציונים טובים אבל השנה אני חייבת את השיעור ולכן הלכתי לבדוק וגיליתי שיש לי בעיות קשב וריכוז ואני מנסה לטפל בזה הייתי ממליצה ללכת לבדוק את העניין ואם יש לך בעיית קשב וריכוז פשוט תטפל בזה יש מלא דרכים אבל צריך למצוא את הנקודה שממנה זה נובע....
אחלה תגובות ורעיונות, ואם יורשה לי להוסיף...אנונימי (פותח)
בס"ד

"יש שימחה" היקר!
דבר אחד שרואים מיד אצלך (ולא רק בניק...) זה שאתה בנקודת מוצא חיובית. זה מאד מאד טוב! נכון, "יש לך בעיה" כפי שהגדרת ופרטת. אבל תזכור, הבעיה שלך היא היתרון הגדול שלך!!! מה אני מתכוון? אני מתכוון שזה כנראה מה שהשם רוצה דווקא ממך. בדיוק כמו שציטטת בסוף דבריך (דרא"ג, אשמח לדעת מה המקור?) א-לקים הגדול הוא מנהל כל המצבים, וגם את המצב שלך הוא מנהל בצורה מכוונת. ואתה כאדם מאמין יודע בוודאות שהקב"ה אינו רוצה בנפילתך או ייאושך ח"ו אלא רק להיפך, הוא רוצה שדווקא מתוך הקושי האישי שלך תנצח ותצליח.

טוב, אז איך זה עוזר?

אז ככה, אם בכך פעם שאתה נתפס לייאוש ו/או תחושת קושי גדולה או מחסום פנימי, תתחיל להזכיר לעצמך שזוהי בדיוק נקודת הניצחון שלך! ברגע זה קיבלת אחלה אתגר להתמודד ולראות את עצמך מנצח!

מה זה ניצחון? כמו שנאמר כאן כבר קודם ע"י אחרים - כל התגברות והישג הכי קטן, זה ניצחון גדול עבורך!!!

אף אחד לא קבע כמה מילים של תורה אתה צריך להספיק. אולי במציאות שלך, לימוד מועט יותר אבל בלי להכנע שווה עבור הקב"ה כמו הרבה דפי גמרא של אחד אחר ש"הולך לו" בקלות.

אז בקיצור, חזק את עצמך דווקא מתוך קשייך. וביחד עם שאר העצות הטובות שקיבלת, סע קדימה חזק ותראה ברכה רבה. והעיקר - בשמחה עצומה על הזכות שנפלה בחלקך.

אשמח לשוחח הלאה...

!יש מצב לשמחה, הקב"ה בשליטה!
דברים קריטיים נוספיםאנונימי (פותח)
בישיבות יש עיקרון של "כיבוש" החיים הקודמים של התלמיד ועיצובו מחדש. אין ספק שהתהליך הזה חייב להיות פחות הרמטי במקרה של קשב וריכוז, כלומר - לא להתנתק ממה שאתה אוהב. הדברים הבאים נכתבו "בדם" והינם הדרכה לחיי כל אחד, והכרחיים שבעתיים במקרה של הפרעת קשב.

תיזכר לך מה אתה אוהב לעשות, אלו דברים באים לך באופן טבעי, בלי שאף אחד מסתכל. דברים בהם "זרמו" לך הצלחות בעבר אשר העלו לך את ההערכה העצמית. מס. דוגמאות:

הדרכה, התנדבות, יצירה, אומנות, שירה, נגינה, דרמה ותיאטרון, כתיבה, פרוייקט לימודי, אומנויות לחימה, ספורט כלשהו, טיולים, דיבור מול קהל, נושאי לימוד שונים ומרתקים, פעילות חברתית, חקלאות, בעלי חיים ועוד ועוד ועוד.

הישיבה מכבה את כל הנ"ל כמעט לחלוטין ותובעת התמסרות ללימוד (לפחות בשיעורים הנמוכים), וזה אולי טוב גם לך, אבל בוודאי לא באותה מוחלטות ולא לזמן כל כך ארוך.
לכן - תשקיע מחשבה איך אתה מחזיר לחיים שלך את הדברים שמרגשים אותך באופן טבעי, ואל תרגיש שכל המהות שלך בתור בייניש היא רק ויתור והקרבה מבאסים!
אבל אל תעשה את זה סתם, תשתדל לרתום את זה גם לעבודת ה', תיצור ותפעל בכיוונים שמתאימים לערכים שאתה מאמין בהם. הדוגמא הבסיסית ביותר: תצטרף למסגרת חברתית-התנדבותית. זה ייתן לך המון שמחה, המון הערכה עצמית,

והמון, המון, המון מוטיבציה ללמוד - ואתה יכול להיות תלמיד חכם גדול!

רק להיות מחובר לעצמך ולוודא שכמו שאתה אוכל בריא ומגוון, כך אתה מזין את הנפש בכל צרכיה ולא מייבש אותה.

בהצלחה!
הפרעות קשר והתנועה המעורבת השקופה והממוסדתאנונימי (פותח)
בה
הכל כנראה בגלל תשובה שאתה צריך לעשות על הליכה לתנועת {פגם הברית המאושר} "בני-עקיבא".או שאבא ואמא שלך הלכו לשם.והכל באישור ושתיקת "רבנים" ולפעמים גם באמת רבנים.קצת עבודת חסד מעשית עם הקפדה בצניעות מתוך שמחה ובע"ה הכל יעבור.סליחה על הבוטות אבל צריך להציל את הדור הבא במילים ברורות:עד מתי פוסחים על כמה סעיים בשו"ע.תשובה:{עד אשר האדם נהיה מיזרוחניק אהבל ולא ררץ ישראליניקי-מרכזניק קדוש כמו הרב קוק שלא ראה אשה מגיל תשע.}
מה הקשר???????????????????????????????????????????מוריה צפת=)
מה הקשר-קשר אסור או קשר מותר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?אנונימי (פותח)
בה
לא צריך הרבה כדי להבין את הקשר.
.שמעתי דרך אגב שהגאאאאאאאאאאאון האדיר איש המחשה הרב יוסף קלנר שליטא אמר שכמעט כל הבעיות בשידוכים ואחרי זה בהמשך ח"ו, זה מהתנועה המעורבת.{לפני השיעור-פעולה או בזמן או אחרי....}.אם אדם מתבודד ומקסימום מסתכל על פרות הוא מחכים, אבל בגיל ההתפתחות{כו.....עין ערך חורמונים} אם הוא מסתובב בכיסוי דתי אידאלסטי-יעני,עםפגם עינים ומחשבה-קול-דיבור->>>>>מעשה,עם הצד השני על זה נאמר: "והית משוגע ממראה עינך אשר תראה".אז פרות אבל לא פרות הבשן גביש.
זה סתם תקוע פה זה שיא הלא קשורמוריה צפת=)
מתנת קשב וריכוז זה לא קשור לכל מה שאמרת תשים\י לב לאיפה את\ה מגיב\ה!!!!
אני שונאת שמגיבים דברים לא קשורים!
כאילו מה את\ה רוצה??????????????????????????????????????
חשוב- פתחו על זה שירשור לא קשור לחלוטין!
אחי ביאסת אותיאנונימי (פותח)
בחוצפה הזאת. איך קדוש, עליון, נשגב, אלוקי, אינסופי, טהור ורחום כמוך מוכן להוציא כזה לשון הרעל ציבור כ"כ גדול?!? ההתנשאות שלך כבר ממש מוגזמת. עם כל הנסיונות שלך לתקן את כל העולם תתחיל בעצמך ותתרכז בגאווה כי לפי כל אבות האומה (וגם לפי המבט הפשוט) היא המידה הרעה ביותר הקיימת באדם. "הקנאה, התאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם" וכשנבין שכל שלושת הדברים הנ"ל מקורה בגאווה נבין שאין טעם להבין את פשר דבריך כי גאוותך הוציאה אותך מן העולם וזה יהיה כמו לנסות ולתקשר עם חייזר.
ותיהיה אמיתי ותשמש בשם האמיתי שלך - זה כבר יוריד מסכה אחת ויקל עליך.
ריטלין ריטלין ריטלין!! שיא המה-רבו!אנונימי (פותח)
תנסה ריטלין!!!! אחד מפלאי העולם הזה!!!

זה לא מסוכן או ממכר, וזה לא רק למופרעים למרות כל הסטיגמות!

הלימודים שלי השתנו (והחיים בכלל...) לגמרי מאז שה"י חשף אותו בפניי....=]

אם אתה לא עצלן, אתה באמת רוצה ללמוד, תתפלל לסייעתא דשמיא ותנסה ריטלין!

(ואם הריטלין לא עוזר תמשיך להתפלל, תפתח תראש, תפקח ת'עיניים ותאמין מלא מלא....)
שב"ש=]=]=]

הריטלים אומנם עוזר מאוד אבל עדיין שזה יהיה תמידשירסאחרונה
פתרון אחרון!! מניסיון
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך