באיזה גיל אתן מכניסות ילדים למטבח?תפוחים ותמרים
אמא שלי בשלנית ושונאת בלגן, אז אין לי זכרונות מהמטבח איתה. אני לא קפדנית כמוה וממש לא מפחדת מלכלוך ובלגן, והילדים אוהבים לעזור וגם להכין בעצמם. אפילו הפיצית (2.5) מכינה איתי פסטה ואורז. אני שמה את הסיר על הרצפה, היא שופכת את האורז מכוס, מוסיפה מלח, שמן ואז אני את המים החמים. ממש כיף 😁 כולם אופים עוגיות, מערבבים עוגות, קולעים חלות. שני הגדולים כבר משתמשים בסכינים (יסודי), האמצעית תמיד מושחת את העוף והתפוא ברוטב. הבנתן כבר.

לפני כמה חודשים הגדולה (9.5) ביקשה לטגן ביצה. לימדתי אותה, והיא ממש ממששש אוהבת את זה. לפעמים מטגנת לכל המשפחה אני מקפידה לשאול אם זה לא קשה לה, היא תמיד אומרת שזה ממש כיף.

הערב הילד (7.75) ביקש ללמוד גם. אז היא (!) התעקשה ללמד אותו ובסוף הכין לכולם חביתות לרצונם, והיה ממש מאושר.

עכשיו הגדולה רוצה ללמוד דברים נוספים (חביתה עם בצל ופטרוית, עוגה ועוד). גם הבחור ירצה, ובטוחה שהאמצעית התחרותיות והקנאית שלי (6) תרצה גם היא בקרוב להצטרף לחגיגה.

מצד אחד אני מברכת על זה.
אבל חוששת שזה מוקדם מדי.
אין לי *שום* מקור להשוואה.
בכל הבתים שאני מכירה *רק* ההורים במטבח.
מה אומרות?
זה כיף?
זה נטל?
זו זכות?
לא יודעת מה לחשוב
רק מבהירה שאני אף פעם לא מכריחה, רק מציעה תמיד להצטרף, והם באים ועומדים על דרגש לידי, עד שלאט לאט הם צומחים ולא צריכים אותו כבר....

כל עוד זה לא מסוכןרינת 29
אני לא רואה שום בעיה.
אז הכל סבבה רק צריך להזהר מהאש. לבת התשע שלי אני לא מרשה לטגן אבל כנראה זה תלוי בילד, יש זהירים יותר ויש זהירים פחות. היא מאד אוהבת לאפות והרבה פעמים גם אחראית על קילוף הירקות.
לדעתי כיףבוקר אור
בגיל של הגדולים שלך ממש אהבתי להיות במטבח. אמא שלי סיפרה שלה אף פעם לא נתנו להיכנס למטבח וזה ממש ביאס אותה אז לנו היא השתדלה לתת במסגרת האפשר ונהנינו מזה.
אם הם מבקשים מעצמם לא הייתי דואגת. כשיימאס להם הם יגידו..כמובן צריך לוודא שזה לא בא מלחץ שלהם בעקבות הלחץ בבית אלא באמת מכיף והרגשת בגרות שלהם
הערב הם רבו מי יטגןתפוחים ותמרים
זה משלב אצלם הנאה וגאווה.
אני פשוט לא זוכרת את עצמי במטבח בגיל כזה, רק בגיל מבוגר יותר, וגם אז: למה בלגן? תפני את הקליפות לפח, תנגבי את הרוטב, תחתכי יותר מהר... לא אהבתי להיות איתה במטבח גם כשגדלתי.
אם לילדים ולך כיף ומחבר והכל נעשה בזהירות-אדרבה ואדרבה,השם בשימוש כבר
מבורך! אפשר לנצל את הרגעים הללו ליופי של שחנשים עם כל אחד לחוד ועם כולם גם יחד, שלא לדבר על זמן האיכות יחד, הלמידה, ההתנסות, הכישלונות וההצלחות של התוצרים...
בעיני זה מקסים,ואני בעד🙂
חוויה מצוינת ובריאה בעינירעותוש10
אמא שלי לא בשלנית אבל גם לא לימדה אותי כי תמיד "יום שישי זה זמן לחוץ" באמצע שבוע לא בישלה ככ הרבה וגם הילדודס לא איפשרו

חבל !

בגיל 17 ידעתי להכין חביתה נקניקיות בסיר וקוסקוס משקית... זהו

יש לי ילדה בת 9 וחצי אני נותנת לה הרבה מקום במטבח- אופה עוגה כמעט לבד (עוגה בחושה)
אני מכינה בצק והיא מכינה צורות ושמה ביצה ולתנור
ארוחת ערב אחת קבוע מכינה חביתות לכולם לפי מה שאוהבים (עם זיתים / אדומה וכו)
השבת- הכינה פשטידה מצוינת לגמרי לבד !!! (אני רק קצצתי לה במעבד מזון כי אני לא מרשה לה בו)
זה מעצים אותה ממש ומאוד מחמיאים לה

בת 6.5 מכינה איתי שניצלים (טובלת בביצה וואז בפירורים)

מה שכן זה מבלגן יותר ממה שאני עושה,
אז אני מציבה גבולות של זמנים שלא נוחים לי...
בערב שהיא מכינה חביתות- אני קוראת לה מבעוד מועד כי זה לוקח לה המון זמן
עוד מנהג חדש אצלנו- תורנות ארוחת ערב. אחת הבנות תורנית ויחד איתי מפנים את האוכל, מכניסים מדיח מטאטאים רצפה וכו'
בזמן שאחרים מתקלחים ומתארגנים, זה זמן מעולה לסגור מטבח סביר כי אחרי שהם נרדמים אני ממוטטת
וגם קצת לדבר עם הילד התורן
מה שכן - בשביל תזונה נכונה ממש ממליצה לךרעותוש10
ללמד אותם לבשל - אוכל ! אוכל מזין לא רק עוגות וקשקושים

כשהם יודעים להכין הם מתלהבים ורוצים הרבה פעמים להכין ולאכול...
רעיונות: מרקי ירקות קל מאוד, גם פשטידות פרווה, לשלב קטניות ודגנים מלאים- זה קל ללמד מג'דרה או אורז מלא
גם אוהבים אצלנו- קוסקוס עם מרק של קוסקוס (חומוס מבשלים מראש שמים בקופסאות חצי ליטר ורק שופכים למרק)
את האוכל התעשייתי והקל הם ילמדו
תודה, תני לי רעיונות אם יש לך בשלוףתפוחים ותמרים
כולם כבר מקלפים ירקות, באמת יכולים להכין לבד מרק לקוסקוס. ומג'דרה. מה עוד?
אנטיפסטי אולי?בוקר אור
לביבות עדשים בתנור/קציצות בריאות אחרות
מרק כתום?
כמה רעיונותרעותוש10
מרקים:
כתום
ירקות לקוסקוס
מרק עדשים (אפשר גם להנביט יום יומיים לפני אם את בענין)
מרק עוף עם כנפיים וירקות

פשטידות עם ירקות מגורדים במגרדת

שקשוקה (צריך קצת יותר עזרה)

חביתות מגוונות

ירקות בתנור כזה אנטי פסטי

עוף ותפוא בתנור

לשבת: טחינה ביתית, חצילים בשמן זית בתנור (חותכים לקוביות שמן מלח ולתנור, הבת שלי אוהבת לקלף גם)

לחתוך ירקות / פירות לסלט פירות

עוד משהו לשבת אני לשה בצק לפני שילדי הגן חוזרים (יש שעה בין הבית ספר לגן אצלנו)
ואז הם חוזרות וקולעות חלות- בנחת (כל אחת מגש) משתדלת שכבר יהיה להן על השולחן תבניות מוכנות עם נייר אפיה

הבת שלי בת 9 מכינה פשטידת תירס,פטריות- לבד!נביעה
אני רק מכניסה לתנור...
וגם חצילים בפירורי לחם בתנור.. טחינה..
בן 10.5- שניצלים, פשטידת תפוא, אורז
בת 12- מרק, אורז
בת 13- עופות דגים..פסטה..
כמובן הכל בהדרכתי והשגחתי....

.
רעיון מעולה! אני מאמצתתפוחים ותמרים
יש תורן לפינוי שולחן ותורן לעריכה, אבל בסוף האוכל כולם מתעופפים.... אפילו לא זוכרים תמיד לקחת את הצלחת לכיור.
מדיח הם עוד לא מכניסים, רק מפנים, אבל כל השאר יעשו (לא בכיף....)
שלא תחשבי שכל ערב זה עובד מעולה- אבל הרעיוןרעותוש10
ביום שהגדולה תורנית היא יותר בענין של להכין את האוכל, פחות אוהבת להתלכלך אבל ממש אטהבת לבשל ועושה את זה טוב (לא מהר כמוני אבל טעים ויפה)

הקטנה בת 4 - מנקה במגבונים כל מה שזז אבל זה גם משהו וזה גם מעסיק אותה ואנחנו מארגנות יחד

בת 7 באמת יעילה לי ומתקתקת איתי מטבח...

אפשר גם לנצל את זה להתארגן למחר- למלא בקבוק מים לכולם, להוציא לחם מהמקפיא למחר, לסדר קופסאות ריקות שלוקחים לבית ספר על השיש

העיקר שיהיה דברים קבועים בתורנות שמתאימים לכל ילד שלא תצטרכי *לבקש* עד להתחנן על כל צלחת וצלחת
אצלינוחולת שוקולד
בגיל 3 אוהבים לעמוד על כסא לידי ביום שישי ולהסתכל איך אני מבשלת
בגיל 5-6 מכינים שניצלים (אני מכינה להם קערות עם פירורים וביצה והם טובלים ושמים בתבנית)
בגיל 7-8 מכינים חביתה
בגיל 9 מכינים עוגות (כולל הקצפה) גלידות, לזניה
זה מיוזמתם והם מאוד אוהבים את זה
שבוע שעבר לא היה לי כח להכין חביתה לקטנה אז היא שאלה את הגדול אם הוא יכול להכין לה והוא הכין בשמחה
הגדול בבוקר מכין לעצמו סנדויץ עם חביתה לבי"ס ולא מוכן שאני אכין לו גם אם כבר מאוחר, יש לו את הדרך שלו ואת החיתוך שלו
מבורך ומעולה!קטנה67
ממש זה נהנה וזה לא חסר
את מלמדת אותם מלאכה חשובה לחיים והם נהנים וגם עוזרים, אין בזה שום רע, שתמשיכו כך!
בגיל 11שירוש16
אמא שלי הכניסה אותי למטבח. בגיל 12 הסכימה לי להתחיל לבשל ממש. (לפני גיל מצוות יש בעיה עם לסמוך על הראיה של קטן לגבי דם בביצים והלכות שונות)
בגיל מסוים ברחתי משם בגלל ההקפדה שלה על סדר וניקיון.

לדעתי אין לך גיל. כל עוד הילדים מודעים להלכות וקיבלו הדרכה על בטיחות במטבח.
(למשל - ילדים עד גיל X לא נמצאים במטבח עם גז/תנור דלוק ללא השגחה)
זו ברכה. עזרה בבית. הילדים לומדים לקחת אחריות, סבלנות, לייצר משהו בידיהם שמביא לשמחה אצל אחרים.

בהצלחה!
דם בביציםאמא של בנותי

דווקא לגבי ביצים רגילות אני לא חושבת שיש בעיה, משום שבימינו ביצה עם דם היא מיעוט שאינו מצוי (אא"כ בתבנית היתה כבר ביצה עם דם, שאז יש סיכוי גבוה יותר למצוא דם בביצים האחרות...). הצורה בה מייצרים את הביצים כיום כמעט אינה מאפשרת לזה לקרות. לדעתי, הבדיקה היום - היא בגדר מנהג אבותינו בידינו, משום שאצלם זו היתה הלכה... אי לכך, אני לא חושבת שיש בעיה בלתת לילדים לבדוק.

פעם, כשגידלו תרנגולות שהטילו ביצים בצורה טבעית, זו באמת היתה בעיה. וכן מאמינה שיש בעיה גם בביצים אורגניות.

אני רק מבקשת כתובת ושולחת אלייך את כולם תחזירי לי אותן בשלנימיואשת******
מגיל 0 הם איתי והם חלק ממה שקורה בבית במטבח בכביסה והכל.ת.מ.
כל אחד לפי כוחו ורצונו...
קילוף ירקות, להוציא דברים מהמקרר/ארונות, לשטוף ירקות, לעזור לשים בקערה, לערבב, לתבל ועוד...
הגדולה שלי מכינה לבד סלטים, כמעט לבד- פתיתים במיקרו, תפו"א עם בטטה בתנור, משה בתיבה, בורקסים, לקלוע חלות, אורז, מכינה את המצרכים לשקשוקה ככה שלי רק נשאר להכניס למחבת ולתבל ועוד... היא בת כמעט 7. כמעט כל מה שלא מסוכן בגילה היא עושה ומפעילה איתה את הבנים (5 וחצי וכמעט 4) היא מאוד אוהבת וכל שבוע מבקשת לעשות עוד ועוד דברים. אני עוזרת לה עם המים הרותחים/להוציא מהתנור וכאלה. זה נותן לה המון סיפוק ובטחון.
עונהבת 30
אצלי, בתור ילדה, לא נכנסתי הרבה למטבח, כי שני ההורים היו פעילים בו, ולא היה מקום. אולי קצת אפיתי וזהו.
ואז התחתנתי ולקח די הרבה זמן עד שהצלחתי להגיע למצב שאני יודעת לבשל ולאפות כמו שצריך.
אני החלטתי שאעשה מאמץ כדי שהבנות שלי ידעו לבשל הכל כשיתחתנו...
אז נכון שלא כולן עם אותן יכולות,אבל הגדולה, בת 11, יכולה להכין כמעט הכל. מפצפוצי אורז עם שוקולד, דרך מרק וחביתות ועד לשניצל.
הצעירות יותר גם כן מכינות. מקלפות ירקות ומגרדות, מכינות עוגות ועוגיות, קרטיבים ממיץ תפוזים וכד'.
ועכשיו בת הכמעט חמש התחילה להכין סלט מלפפונים ועגבניות לבד.

אני חושבת, כמו בשאר מטלות הבית- כמובן שעדיף שיעשו בכיף וברצון ולא כי הן חייבות.
יחד עם זה- קרה שהשארתי את הגדולה בבית ביום שישי כדי לעזור לי, ותקתקנו ביחד בישולים לשבת
אצלי בניאני זה א
9 וחמש וחצי מאוד אוהבים להיות במטבח ובכלל לעשות דברים בבית כמו גדולים אז אני מרשה סכינים והכל חוץ מאש..אז הם חותכים סלט ומורחים םרוסות ושוטפים תבית וממש נהנים. לאחרונה ביקשו ללמוד להכין חביתות אז אמרתי להם שאלמד אותם.הבעיה שלי זה עם הקטן שבן שנה וחצי
שנדחף להכל ואני ממש מפחדת ממנו הוא שובב לא קטן.ודוקא בן הארבע לא נדחף כץעוד לכלום מצידו תני לו רק לשבת בשולחן ולצייר יום שלם חחח
אה ויש לי כלל שמי שמכין משהו צריך להחזיר למקום את הדברים ולארגן אחריו את השיש.(כמובן לא מצפה שיהיה מבריק רק בשביל ההרגל)
מגיל 0דבורית
באופן הכי טבעי שיש
בגיל קטן להוציא ירקות מהמקרר ולשטוף
לערבב מצרכים לבלילה של עוגה
כשגדלים קצת קילוף ירקות
הגדולים אצלי (12,14) מטגנים שניצלים וכו' (כשאני בסביבה)
זה מושלם ומהמםאורוש3
לי אישית זה קצת קשה כי גם אותי לא הכי הכניסו. ובעלי דווקא הוכנס למטבח מגיל צעיר אז הוא הרבה יותר טוב בלשתף אותם ולאפשר להם. כמה חוויות הילדות משפיעות!! אני בעיקר משתפת באפיה. שזה מה ששתפו אותי ואני גם יותר אוהבת. לבשל לא כ''כ אוהבת. עושה כי צריך. אבל נתת לי מוטיבציה לנסות שוב לשחרר. זה מעולה, חוויתי, שימושי, מכין לחיים, מלמד מיומנויות מכל התחומים. סבלנות. הצלחות וכשלונות. מוטוריקה ואפשר להעשיר המון המון את השפה בדרך הזו (מקלף, מגרדת, מערבב, אופה, מקציף ועוד ועוד).
בתור ילדה לא כ"כ הייתי מעורבת במטבח, ונורא התבאסתיפשיטא
בעצם גם בתור נערה ובחורה לא הייתי עושה המון, המטבח הוא הטריטוריה של אמר שלי
ועכשיו אני מחכה שהבת שלי תגדל ואוכל לשתף אותה בחוויה, אני חושבת שזה ממש נותן המון לילד.
ואני רוצה בשבילה, שהיא לא תגיע למצב של בקודי יודעת להכין חביתה.
זה גם משתלם בעתיד, כשהילדים גדלים ויכולים להכין אוכל משמעותי בעצמם
וואי השרשור הזה עשה לי רע רע מאדמיואשת******
אני מאד אוהבת לאפות
שונאת לבשל
יש לי בנות
הכנסתי אותן למטבח מגיל קטן אפיתי איתן נתתי להן לעשות מה שבא להן, נראה לי.
תמיד הי זנחו את זה באמצע והלכו, ואני הייתי נשארת עם קערה מחאה בצק לעוגיות שקרצו ממנו חצי ונמאס ומסיימת לבד וכו.
הכנסתי אותן לקלף ירקות ולעזור בבישול
ומה שאני מבקשת הן עושות עד היום
לפעמים אני מביאה להם מתכון ומבקשת שיעשו והן עושות
אבל מעצמן, הן לא נכנסות בכלל. בכלל. לא רוצות.
מצד אחד זה שהן בנות ממש לא מחייב אותן לאהוב את המטבח ולכן אני משתדלת לא להתייחס לזה
מצד שני, באמת מתוך שלוש אף אחת לא נהנית מזה? מבאס
ואני שומעת ורואה אחייניות וגם אחיינים במשפחה ששולחים תמונות ותוצרים של מעשה ידיהן ושכנות שהילדות שלהן מבשלות מרק ופשטידה ואז קוראת את השרשור הזה ונהיה לי מה זה רע.
כנראה עשיתי משהו לא נכון.
או אולי דווקא כן?
אוף.
זה ממש לא מחייב שהן לא אוהבות,אהבתחינם
לפעמים זה בסדר עדפויות הכי נמוך
ולא רוצים להשקיע בזה...

למשל אני,
אף םעם לא נכנסתי למטבח ,בכלל.
אפילו לא חביתה...כלום.
ושהתחתנתי אמא שלי אמרה לבעלי לא ברור לי מה תאכל , היא לא הייתה במטבח פעם אחת.
ושתדעי שהיום אני מכורה למטבח, המקצוע שלמדתי זה קונדטוריה, אני מבשלת כל יום
ממש אוהבת .
אז תני להן, הראש עוד עסוק בדברים שמתאימים לגיל שלהם, ויש דברים אחרים שעושים טוב
יגיע גם הרגע שמטבח יהיה אהבה⁦❣️⁩
מצד אחד ממש אין לי ענין שהן תאהבנה את המטבחמיואשת******
זכותן לא לאהוב
מצד שני אני חוששת
שזה בגלל שאני לא ממש אוהבת את המטבח ואני מורישה להן את זה בלי כוונה
שחררי לדעתיאורוש3
גם אני לא הוכנסתי יותר מדי כפי שכתבתי. כשהייתי צריכה ללמוד למדתי (אחרי החתונה) וגם מותר לטעות. אני חושבת שזה דבר חיובי בעקרון אבל כמו כל דבר לא איזה חובה חינוכית ואבוי אם זה לא קרה. יש לך דרך מעולה משלך ללב של הבנות שלך, חוויות משותפות וחינוך בדרכך...
את לא צריכה להרגיש רע.נפש חיה.
בגיל הזה, יש הרבה ילדים שמתייחסים להכנת האוכל כאל משחק חוויתי שיש תוצר בסופו.
אלא שתהליך ההכנה מצריך סבלנות ועמל כדי להנות מהתוצר הסופי.
לא לכולם קיימת הסבלנות הזאת, להנות מתוצר מעשי ידיי....
אבל עצם התהליך, החוויה , התחושה, הריח, הזכרון של פעילות עם אמא
נותן המון!

אפשר בזמן רגוע לדבר איתן ולתאם מה כולכם תעשו כדי להרגיש נעים, ולא לתת לאמא הרגשה לא טובה.
אוי אל תרגישי רע עם עצמך!פשיטא
יש ילדות שפחות מעניין אותן. זה ממש ממש לגיטימי!
את אמא מהממת!
ותפסיקי לחשוב שעשית דברים לא נכון.
אני חושבת שמאוד חשוב שנתת את האפשרותשם שם
נתת להם כלים (תרתי משמע) ואפשרות ללמוד לעבוד במטבח. אלו כלים לחיים, לא רק בשביל תמונה בפייסבוק. לא הכל תלוי בך. את נתת את הכלים, עכשיו זכותן לאהוב את זה או לא.
אמא שלי הכניסה אותי למטבחאם כל חי

יותר לקראת גילאי העשרה

מציאות- עשיתי מה שביקשה ממני

לא אהבתי לבשל

מעולם לא יזמתי את כל הבישולים המהממים שכולם פה מפרטות

גם היום אני לא אוהבת לבשל. 

יש אופי כזה מה לעשות?!

הבנות שלך נורמליות

ואת אמא מקסימה!

תודה לכולן מיואשת******
גם אני לא אוהבת לבשל. אני רק מקווה שלא העברתי להן את זה ״בכח״
אמא שלי לא אוהבת לא לבשל ולא לאפותאם כל חי

ויש לי 2 אחיות מטורפות על זה

ועוד 2 אחיות ואני שממש לא מתלהבות

מה זה אומר?

נפלתן על הצד הלא נחמד של הסטטיסטיקה

יש עוד עתיד אצל הקטנה אולי היא תפתיע...

לא לא. זה לא צד לא נחמדמיואשת******
ממש לא אכפת לי שלא תאהבנה! רק שזה מהן באמת ולא בגללי
אל תדאגי הן יהיו חייבות מתישהו ואז יראו אם אוהבות או לאאורוש3
אל תרגישי רעאני זה א
אני למשל כילדה מאוד אהבתי לבשל אבל שנאתי לאפות.
לא היתה לי סבלנות לעשות עוגות ועוגיות ..
היום אניממאוד א6הבת לבשל ולמדתי גם לאהוב לאפות בעיקר עוגות יפות אני הוכתרתי לאופה המשפחתית של בעלי(פשוט אצלם ממש לא אופים כלום)וזה דוקא נחמד כי במשםחההשלי יש אופות הרבה יותר מוכשרות חחח
בקיצור אין נכון ולא נכון .
אם הילד זורם ורוצה ועומד בתנאים שמציבים אז מצויין ואם לא מתאים לו גם כן מצויין זה לא אומר כלום על העתיד בעיני לפחות בעיקר בדור שאנחנו יכולים לבחור בו לקחת עזרה חיצונית בתחומים שקשים לנו ולא כמו פעם שאישה היתה צריכה לדעת הכל כי ככה חיו ..
אז תרגישי טוב עם עצמך ותני לבנות שלך נשיקה
אני עד גיל כיתה ו לא התקרבתי לאש בגלל שפחדתינפש חיה.
הסתכלתי הרבה על גידולי המטבח ככה שכיום את רוב הידע אני לוקחת מזכרונות הילדות

בגלל שפחדתי מהאש (וגם בגלל קנאה באחת שהיו לה שיירת אחים אחריה והיא הכינה להם חביתות בגיל צעיר כזה)
כן יכולתי להכין עוגות ופיצות (בבצק וכו') ומישו אחר היה עוזר לי בקטע ה"חם ומפחיד" של התנור.

אני חושבת שגם בשביל המוטוריקה והמרקמים זה מצויין שהם נכנסים למטבח , אבל בהשגחה. לא לבד...
וגם בשביל ההתנסות, הבית חום העצמי , האמון ביכולת והלמידה החוויתית. וזמן שמח עם אמא
אנחנו מאוד אהבנו לבשל בתןר ילדים..אמא חדשהה
לא יודעת מאיזה גיל בדיוק
בעיני זה נכס להגיע עם גישה למטבח לגיל מבוגר יותר
אמא שלי גם אמרה שמי שמבשל גם מנקה אחריו- לא להשאיר לה את כל העבודה השחורה.. גם מלמד לקחת אחריות
רק על עצמי לספר ידעתיטארקו
אני אוהבת את המטבח ממש
מגיל כלום
וקיבלתי עצמאות כמעט מלאה במטבח
לעשות מה שבא לי(התנאי היחיד היה שאני צריכה לסדר אחריי..הוגן לדעתי)

וזה היה לי ממש טוב.
כל עוד הגישה שלך משחררת ומאפשרת, ולא מכריחה ומפילה אחריות, זה בריא וטוב. אני גם חושבת ומאמינה שנכון שהילדים יעשו דברים בבית אבל אולי את לא בגישה הזו.. בכל מקרה בישול ואפיה בשבילי זה תחביב ואתגר כייפי בדיוק כמו ציור או נגינה.

אם הבת שלך מעוניינת בזה לגמרי תני לה לפרוח שם. זה יעשה לכן רק טוב ו9.5 ממש לא נראה לי צעיר מידי.. בגיל הזה כבר הכנתי עוגות לשבת קבוע.
איזה כייף לך שאת ככה משחררת...מנסה לעזור

גם לי קשה לשחרר במטבח, אבל כן משתדלת להציע לילדהשם בשימוש כבר
להשתתף בהכנות. הבעיה שחוץ מבצק לא אוהב כלום, אפילו לא כדורי שוקולד, ולא תמיד אני מכינה חלות, אז אין הרבה אופציות... דווקא הייתי שמחה אם היה מתנדב לקצוץ איזה סלט..
לא רואה למה שזה יהיה מוקדם מדיחילזון 123
הם נהנים
את זורמת עם הליכלוך (מצדיעה לך....!!!)
אז איפה הבעיה?
ברור שכדאי להשגיח שהם ניזהרים עם האש וכו

יוצא שאני נותנת לבן ה5 לחתוך לידי רצועות של ירקות
וגם לקטן יוצר נתתי פה ושם, אבל נוא באמת צריך יותר השגחה
אצליבאר מרים
לא כולם אוהבים מטבח. אני זורמת..

הבכור שלי בשלן רציני ויכול להכין שבת שלמה לבדו. אוהב במיוחד מתכונים משוכללים ומסובכים.. (הכנתי פעם שבע ברכות לבת דודה והוא הכין כל מיני פסטלים וממולאים ועוד כל מיני שכלולים.. אבל בכיף מבשל גם אוכל רגיל)
ילדתי ממש סמוך לחגים והוא ממש הכין את רוב האוכל לחגים..

שאר המתבגרים שלי לא בקטע של לבשל, אבל מכינין טוסטים, פסטה, חביתות וכאלה..
זה לפחות עוזר כשאני צריכה מישהו לתקתק ארוחת צהריים מהירה לכולם.
קשה להם עם נקיון ואני נלחמת על זה..

הבת שלי בת 11 שונאת לבשל!
היא (וגם בן ה 12.5) מוכנה לתקתק כלים שיש כיורים ולהבריק את המטבח, אבל לא לעזור בבישולים. מאחלת לה שתתחתן עם בעל בשלן כמו הבכור שלי, זה יהיה שילוב מוצלח

בן ה9 שלי הוא כמו הבכור. ממש אוהב לבשל. בימי שישי הוא הרבה פעמים עוזר לי במטבח.
הוא הכי אוהב לטגן חצילים! אני מעמידה אותו על שרפרף ליד הכיריים ומכינה איתו הכל קרוב והוא מבלה שעות בטיגון..
כמובן רק בזמן שאני במטבח בהשגחה.
הוא עם קשיים בכתיבה. אז בהמצלת המרפאה בעיסוק אנחנו מכינים מחברת מתכונים משותפת שהוא צריך לכתוב כל מתכון חדש כדי תרגול כתיבה. זו ממש חוויה משותפת נחמדה ומגבשת..

באחד ההריונות האחרונים שלי ניסיתי ללמד כל ילד להכין את אחד ממאכלי השבת מתוך מחשבה שכל אחד יכין כל שבוע דבר אחד קבוע וככה השבת תהיה מוכנה, אבל לא כולם שיתפו פעולה.. אחד מהגדולים למד להכין דגים. לפחות זה..

כולם מגיל 4 ומעלה מאוד אוהבים לקלף ירקות.
בשבוע שעבר הבת שלי בת השבע הכינה כמעט לבד מרק ירקות. עם קצת עזרה והדרכה שלי.
זו הרבה פעמים העזרה שלהם בימי שישי.

וכמובן לעזור לי באפיה..
כל יום שישי יש לי תורנות מי ה"עוזר שלי": מקלף, מביא לי דברים מהמקרר, שוטף וכו.. ואז ה"צ'ופר": בוחר איזו עוגה נכין ומכין אותה איתי ביחד.
איזה יופי וכמו תמיד אני נהנית מאוד לקרןא את מה שאת כותבתמנסה לעזור

מחכים מאוד

בן כמה הגדול (אם אפשר לשאול) ומאיזה גיל הוא למד לבשל ככה?

קודם כל - התיאורים שלך מהמטבח מקסימים!קמה ש.

מכניסה מגיל אפס חמניה
הבן שנה עם סיר וכף על הרצפה
בת 4 חותכת מלפפון עם סכין חד פעמית, מערבבת עוגות, ביצים ועוזרת הגדולים (9, ו11) לשפוך דברים כמו סוכר, חלב, שמן וכ'ו
הגדולים מבשלים ומטגנים לבד פשטידת, לזניה, חביתות, מכינים סלטים..

הדבר היחידי שאני עדיין לא מרשה לבד זה להוציא מהתנור זה רק אני עושה
מהבטןחגהבגה

תכלס בישלתי כשהייתי בהריון..

סתתתאאאםםםם

הגדוה שלי מתה על המטבח. לי זה קשה אבל מנסה לשתף אותה כמה שאפשר.. היא עוזרת להביא מהמקרר, לערבב, לשפוף,לכדרר וכו'.

בגדול אני בעד להפעיל את הילדים ולשף אותם מגי קטן כמה שיותר שיתרגלו.

זה גם מאוד עוזר

לרוב הם נהנים

רווח מושלם..

כל הכבוד לך! אני מונעת מהם רק את המגע עם האשלאה1234אחרונה
את עושה נפלא! ממש כל הכבוד לך!
לענ"ד לא כדאי לאפשר להם מגע עם אש: הבכור שלי בן 10, אופה עוגות פשטידות ומבשל.. אבל! אני היחידה שמניחה סיר על הגז או מכניסה לתנור ולא מרשה לו לעמוד ליד הגז!
הקטנה שלי חוגגת עוד יומיים יום הולדת שנתייםמתואמת

ואני רוצה לקנות לה מתנה

לשם שינוי אני רוצה מתנה שתועיל לה, ולא רק שיהיה לה כיף איתה.

מתלבטת אם לקנות לה בובת פרווה נוספת (יש לה דובי שהיא מחוברת אליו ברמות קשות) - כשהמטרה היא שהיא תתחבר גם אליה וקצת תרחיב את "מעגל הידידות" שלה עם בובות. (היא מתלהבת מאוד כשרואה בובות אחרות, אבל בסופו של דבר תמיד חוזרת לדובי האהוב)

כמה זה באמת נורא שיש לה בובה אחת שהיא מחוברת אליה נורא? (קלינאית התקשורת שהלכנו אליה עד לפני חודשיים רמזה לי שזה בעייתי, לפחות אם זה ימשיך כך גם בגיל גדול יותר)

לחלופין - אולי בכלל כדאי לקנות לה משחק מעודד התפתחות כלשהו? (יש לה עיכוב בדיבור, וגם קצת עיכוב בגיוון משחקי)

אם כן - אז איזה משחק כדאי?

אם יש כאן מומחיות ומבינות דבר - אשמח לשמוע...

(ואולי אני צריכה לזרוק בצד את השכל שאומר שצריך מתנה שתסייע לה, ופשוט לקנות לה מתנה לפי הלב כמו תמיד?...)

וואי-וואי... גרועה יותר ממני🙈מתואמת

יש לי חולשה לבובות פרווה, ואני שומרת כמעט את כל הבובות שקיבלתי מאז גיל 10... אבל לפחות אני לא סוחבת את כולן לכל מקום🤭

בכל אופן, נשמע שעבר עדיף התמכרות לבובה אחת מאשר לשלושים, לא?😅

רעיון למתנה לגיל שנה? שאלו אותנו מה אנחנו רוציםאנמונימי

אשמח לרעיונות

מגנטיםילדה של אבא

בימבה ג'וק- מצאים יותר לשנה וחצי, תלוי בגובה של הילד

חיות קופצות

שטיח פעילות לחדר

מצעים

ספר מנגן

בן או בת?

משחקים לאמבטיהואני שר

ספרים

המשחק הזה של חיות קופצות כשלוחצים

כולם אומרים מטבח

וואלה אני הרגשתי בגיל שנה שכלום לא מעניין במיוחד וזה בעיקר מתנה שנותנת יחס לנו 😅

מה שלא תבחרו תקחו בחשבון שזה יותר להמשך...

בובה, ספר גדול, צבעים לילדים קטניםברונזה

לא יודעת מה התקציב אולי מנוי לאטרקציה כמו גימבורי/גן חיות

תודה על הרעיונות, מרגישה שכל משחק חדש משעמםאנמונימי

אותו אחרי כמה ימים, אז מה הקטע לקנות?

מצד שני טוב שיהיה לו הרבה מגוון, אין לנו כל-כך הרבה

יש משחקים מסויימים שהולכים עם הילד שניםעדיין טרייה

גם אם עכשיו נראה לך שמשעמם אותו. למשל מגנטים זה לגמרי משחק למלא שנים שמשחקים אצלנו כמעט כל יום.

בימבה/בימבה גוקטארקו

מגנטים

משחקי התפתחות כמו הך פטיש ומגדל כדורים

בובה עם או בלי עגלה

וגם ספרים מתחילים לעניין בגיל הזהטארקו

תכלס גיל שנה זה עוד לא ממש אבל בגיל שנה וחצי זה כיף שיש את המשחקים שנקנו לגיל שנה..

הליכון כזה עם משחקים זה טוב? או שזה לא להמשך?אנמונימי

האמת מבחינתי זה אביזר מיותרתוהה לעצמי

תופס המון נקום ומתאים למעט מאוד זמן

ממליצה על בימבה רגילה, לא בימבה גוק, משהו שתינוק בן שנה יכול לשבת עליו יציב.

הבן שלי אוהב מכוניות. גם חוגג שנה עוד מעטיעל מהדרום

לק"י

אני גם חושבת מה לקנות לו מתנה.

גם כדורים הוא אוהביעל מהדרוםאחרונה

בימבה!!!דיאן ד.

גם ספרים גדולים עם תמונות זה ממש כייף בגיל הזה.

ביזי בורדכורסא ירוקה.

יכול להעסיק המון זמן וגם בגיל גדול יותר נהנים ממנו (תלוי כמובן בגודל ובמגוון.. )

אנחנו קנינו בגיל שנהרקאני

קוביות כאלה בצורות שיש חורים במכסה וצריך להשחיל

היא מאוד אהבה את זה

בהתחלה הסתבכה קצת ולאט לאט למדה להשחיל נכון

צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

יו תודה!הבוקר יעלה

שאלה על הפניה לאולטרסאונדהשם שלי

שבוע הבא אני אמורה להתחיל מעקב גדילה פעם בשבועיים, בגלל עבר של עוברים קטנים.

זה אולטרסאונד אצל טכנאית.

בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא, הוא אמר שאני אשלח לו פניה באפליקציה והוא יוציא לי הפניה.

שלחתי לו פניה, אבל יש סיכוי שהוא לא יענה לי עד התור.

הוא מקבל בימי ראשון, אבל השבוע היה חג ושבוע הבא זה ערב חג.

בעיקרון הוא עובד גם בימי רביעי במקום אחר, אבל השבוע כתוב שהוא לא יהיה, ושבוע הבא זה כבר יהיה אחרי התור.

לא יודעת אם הוא יענה לפניה בזמן אחר.

יש לי הפניה זהה שכבר השתמשתי בה לפני כמה שבועות.

מישהי יודעת אם אני יכולה להשתמש שוב באותה הפניה (היא עדיין בתוקף), או שאני חייבת הפניה חדשה?

אם אני אדפיס את ההפניה מהאתר, יוכלו לקבל אותה?

אני יודעת שבמעקב זקיקים אפשר לצלם את ההפניה ולהשתמש בה כמה פעמים, אבל לא יודעת איך זה באולטרסאונד אחר.

אם אין אפשר, יש לי דרך להוציא הפניה דרך מוקד הריון ולידה הטלפוני?

בקופת חולים מאוחדת.

אשמח אם מישהי יודעת.

תנסי להתקשר למזכירות של מרכז בריאות האישהבאתי מפעם

רופא משפחה יכול להוציא גםshiran30005

אני ככה עשיתי כמה פעמים

במכבי אפשר עם הפנייה כמה פעמים גם לאולט' אחר שלא מעקב זקיקים. ככה לי היה בכל אופן

רופא משפחה יכול להוציא הפניה לכל אולטרסאונד?השם שלי

אני יודעת שהם יכולים לשליש ראשון, אבל לא יודעת אם גם לבדיקות אחרות.

כן בטחshiran30005

אני בהריונות טופלתי במסגרת מרפאות חוץ של הביהח וקבוע כל ההפניות שלי לבדיקות זה מרופא משפחה

תקבעי תור טלפוני ותבקשי,לא יעשו לך בעיות

אני יכולה לשלוח פניה גם לרופא משפחההשם שלי

השאלה אם יש בזה צורך, או שאני יכולה להשתמש בהפניה שכבר יש לי, למרות שכבר השתמשתי בה.

לדעתי תוציאי הפניה חדשה, שלא יהיהshiran30005

מצב שאת מגיעה לבשיקה ומתברר שההפניה לא תקפה כבר

לכן אני מנסה לברר מראשהשם שלי

אני יכולה לנסותהשם שלי

אני צריכה למצוא זמן לזה בשעות הפעילות.

מקווה שידעו לענות לי.

תנסי במוקד אחיות שיתנו לך הפניהשומשומונית

אם לא, הייתי פונה לאחות במרפאה שתנסה ליצור איתו קשר ולבקש ממנו (או מרופא אחר שנמצא במרפאה). בדכ יש להם את הפלאפון שלו...

האמת שיש לי את הטלפון של הרופאהשם שליאחרונה

אבל לא נעים לי לשלוח לו הודעה, אם זה לא משהו קריטי.

אני אנסה מחר להתקשר ולברר.

איך מזהים ירידת מים?מעיין34

שבוע 20, הריון בסיכון גבוה מאוד

ובשבועיים האחרונים , בעת מאמץ (אפילו מאמץ של הרמת קול על הילדים) אני מרגישה רטיבות בתחתון.

הרטיבות בריח של זרע- ופה נלחצתי.

יש למישהי ניסיון?

או בכללי יש דרך לחזק את השק שפיר או לסתום קרע אם חלילה יש?

הריון חשוב לי מאוד

ומיון זה לא אופציה כי הם יהיו חייבים לבדוק מי שפיר בצורה ויגינאלית ואני נגד

למה את נגד לבדוק במיון?השם שלי

אני חושבת שזאת הדרך היחידה לדעת.

ולא כדאי לקחת סיכון בשלב הזה, אם יש אפשרות לזהות דליפת מי שפיר ולשמור על ההריון.

אם באמת יש ירידת מים/טפטוף בשבוע כזה חובה לבדוקאמהלה

כי עלול להיווצר זיהום

וכמה שאת נגד בדיקות פנימיות, אם ההריון חשוב לך, וזה נשמע שהוא באמת חשוב לך, חייבים לבדוק עם כל חוסר הנעימות וחוסר הרצון והכאב וכו' וכו'

שבוע 20 זה עוד מוקדם ממש והעובר עדיין לא בר חיות, ואפשר כ"כ הרבה לעשות במידה ומתפתח משהו, שחבל לאבד זמן יקר.

אם את חושדת שזה מי שפיר תלכי להבדק!!! אל תשחקי עם זה!!!!

אני מרשה לעצמי להגיב בנחרצות כזו כי חוויתי בעצמי הריון בסיכון גבוה עם מורכבות גדולה, וב"ה היו הרבה שליחים טובים בדרך שעזרו לי לשמור על ההריון.

בשורות טובות

תרגישי טוב

ממה שידוע ליאיזמרגד1

אם יש ירידת מים מתחילה לידה תוך מקסימום שבוע.

לפעמים באשפוז מצליחים לעצור את הלידה. אם זה באמת ירידת מים, אני לא חושבת שיש מה לעשות עם זה מחוץ לאשפוז...

חייבים לבדוק לדעתיחושבת לעצמי

כי לידה מוקדמת חלילה מסוכנת מאוד, לאם ולעובר...

יש לרפואה מה להציע- זריקה להבשלת ריאות, יש דרכים שונות לעצור צירים...

חושבת שכדאי להסיר ספק, להיבדק ובעזרת השם לגלות שנלחצת לשווא...

תודה על הדאגה אבל אעשה לכן הכרות עם ההריונות שלימעיין34

מבינה לגמרי את הצורך להמליץ לי ללכת למיון. אבל החשש שלי לא סתם.

יש לי היסטוריה מורכבת בהריונות. 2 מתוכם הסתיימו מוקדם מהצפוי והריון האחרון בנס ועם שליחים טובים (שהגיעו מהפורום דווקא) ניצל ולא אבד גם.

במיון בודקים אותי ויגינאלית והבדיקות האלה מובילות אצלי לדימומים, צירים, וסיבוכים כאלה ואחרים.

בהריון הקודם כבר הייתי עקשנית שלא יעשו ויגינאלי כי זה סיכון אבל יש להם נהלים ואסור להם לעבור עליו ולכן נאלצתי לקחת שיקולים על סמך סיפורים של בנות פה ותודה לה' זכיתי להגיע לחודש תשעי וללדת- אחרי לידה שקטה והפלה מאוחרת.

אז לגיטימי להציע מיון אבל מבחינתי זו סכנה יותר גדולה להריון מאשר להשאר בבית ולנוח. אבל עדיין רוצה אולי להחכים מבעלות ניסיון שחוו והצליחו לסתום חור של שק מי שפיר. ואולי זה בכלל הפרשה או בריחת שתן אבל הריח של הזרע קצת אומר לי אחרת...

אשתף גם שבהריון האחרון הייתי אצל רופאה של הריון בסיכון גבוה והיא המליצה לי לקחת נרות שהובילו לזליגת מי שפיר בשבוע 16, לא הצלחתי לתקשר איתה כדי להתייעץ אבל דווקא פה בנות סיפרו על מקרה זהה אחרי אותם נרות ולכן הפסקתי איתם ואחרי שבועיים שלוש ב"ה הפסיקו המים...

עכשיו אחרי כל ההכרות האישית שעשיתי -אני ממש ממש משתוקקת לטיפים למי שיש ניסיון. ובנתיים אשכב ואנוח שזה אף פעם לא מזיק.

ראיתי מישהי שכתבה על שתיית מי/שמן קוקוס שהוא באמת ידוע כמאחה ואולי מאחה את החור. אבל זו המלצה אחת בודדת ולא שמעתי על כאלה שחיזקו את ההמלצה הזו. ואשמח לשמוע המלצות נוספות או ניסיון של בנות פה

מחילה על האורך ושנה טובה ובשורות טובות

ב"ה שפגשת בפורום מקרים שעזרו לךבאתי מפעם

אבל ברור שעדיף להתייעץ עם רופא שיש לו הבנה ונסיון הרבה יותר מנשים אנונימיות.

תסבירי במפורט לרופא בדיוק מה שעברת ומה שגרמו הבדיקות הפנימיות, בסוף זה סיכוי מול סיכון, וברור שעדיף יעוץ רפואי מיעוץ פה בפורום. מאחלת לך בע"ה לסיים בשלום בחודש תשיעי בידיים מלאות.

היי, היתה לי פעם ירידת מים מוקדמתאינרציה

והלכתי למיון יולדות. זה היה אחרי שבוע 24. ממה שזכור לי ברגע שיש חשד לדליפת מי שפיר, ממש אסור לבדוק וגינלית, אסור לבדוק פתיחה, כלום, מחשש שייכנס זיהום דרך החור.

יש בדיקה כזאת כמו נייר לקמוס? שבודקת אם זה מי שפיר. חיצוני לגמרי. לא אמורים לגעת בך.

ואם יש אכן דליפה יגידו לך להישאר באשפוז עד הלידה.. או לפחות כמה ימים כדי לקבל הבשלת ריאות ואנטיביוטיקה ואחר כך את יכולה לחתום סירוב אשפוז ולקחת את הסיכון בבית.

ככה היה אצלי לפחות. צר לי על החוויות הקשות שלך.

אגב את יכולה ללכת לאולטרסאונד ושיבדקו אם יש מיעוט מים. אבל גם אם אין זה לא בהכרח אומר שאין דליפה. אולי היא קטנה והמים מתחדשים מספיק מהר. קיצור זה לא מאבחן גם אם יש או אם אין.

הרבה בריאות ובהצלחה!!! שיהיה בידיים מלאות בע"ה

וואיתלמים

הייתי גם בסרט הזה

יש מצב שאני המלצתי לך להפסיק עם הנרות שהובילו אצלי לירידת מים😏

היה לי עוד הריון עם ירידת מים בשבוע 20 ובאמת בדקו במיון ולדעתי ההתעסקות גרמה שירד עוד מלאא מים

ממליצה ממש לנוח אני כשגיליתי שזו אכן ירידת מים שכבתי רק במיטה בלי לעשות כלום..גם שתיתי מים עם סטיביה שאמרו לי שמחדש מהר את המי שפיר אבל אצלי כבר היה ממש מיעוט

כן כדאי אולי לעשות אולטרסאונד ולבדוק אם זה מי שפיר עם כל מה שהציעו פה, לצאת מהספק..

וואי בהצלחה ממש בעה..תפילות..

פה באישי אם תצטרכי 💕

מי קוקוס לא מאחים שום חור הם פשוט עוזרים להיווצרותאמא לאוצר❤אחרונה

של עוד מי שפיר

נשמע לא פשוטתהילנה

בתור התחלה הייתי בודקת שזה באמת מי שפיר, יש פדים לזיהוי - קונים בבית מרקחת. אני הייתי בטוחה שיש לי דליפה ומסתבר שזאת הייתה דלקת בדרכי השתן (היה ריח שונה מאוד משתן)

אני חושבת שאם תדעי בוודאות לכאן או לכאן, זה יכול להקל על הצעדים הבאים.

לי זה נשמע לגמרי כמו דליפת שתןאמא לאוצר❤

אבל אם את חושבת שזה ירידת מים הדבר היחיד הנכון לעשות זה להיבדק במיון.

אין שום דרך אחרת לדעת וגם אין לך שום דרך לאחות קרע שכבר קיים

ובטח אם ההריון בסיכון גבוה מאוד אני ממש לא הייתי לוקחת סיכון על התינוק

חלאקהמאוהבת בילדי

אז הבן שלי בן 3 עוד מעט... ילד קסם.

לגדול יותר חגגנו עם המשפחה (סבים וסבתות, אחים שלי ושל בעלי והילדים) אצלנו בחצר, עם אוכל בשרי והמוציא.

עכשיו ב"ה המשפחה גדלה, אין מקום בחצר וזה יוצא חורף.

חשבתי לדחות קצת את תאריך המסיבה ולחגוג בחנוכה, להשכיר אולם קטן (טירוף איזה מחירים!!) ולאוכל להכין מרקים, להגיש כמו בופה כזה קליל...

מה אומרות? זה מספיק מכבד?

ואם כן- איזה מרקים אפשר להכין בקלות כמות ל50 מנות בערך?

חשבתי על מרק כתום, מרק עגבניות עם אורז, אולי מרק אפונה? או עדשים? מינסטרונה?

ועם מה להגיש? לחם? קרקרים? קרוטונים ושקדי מרק?

צריך גם להוסיף מנת דג? חשבתי אם כן על שיפודי סלומון. מה אומרות?

חייבים לעשות חלאקה כ"כ גדול?שלומית.

אצלינו זה הרבההה יותר בקטנה ממה שאת מתארת

סליחה אם זה לא שייך, זרקי לפח אם לא מתאיםהמקורית

או שאני לא זוכרת נכון - אבל אני זוכרת שכתבת שחשוב לך להחליף מזרנים נכון?

בעלות של האירוע תוכלי בטוח להחליף מזרנים. אולי להישאר גם עם עודף

לדעתי האישית וכך גם נהגתי בעצמי - חלאקה לא מצדיק הוצאה כזו, בטח לא בפורום כזה רחב

אני הזמנתי סבא וסבתא ו2 דודות (הצד שלי בכלל לא הגיע האמת) לבית, עשינו על האש מצומצם במרפסת עם קצת סלטים ונגמר הסיפור

את הגזירה עצמה בכלל לא עשינו באותו מעמד, בעלי לקח אותו לרב שלו שיברך אותו. למחרת הסתפר

שוב, מתנצלת אם לא שייך . אבל זו דעתי בעניין ושאלת לדעתנו

♥️

מצטרפת לקודמותDoughnut

אצלנו חגגנו בבית עם סבא וסבתא ובני דודים, כמו יום הולדת רגיל. פיצות/ פלאפל/ חטיפים לילדים. היה משמח ומרגש בלי להוציא ים כסף. אם יש לך כסף מיותר לזה ואת נהנית מהארגון- סבבה. אבל אם לחוץ לך לא רואה סיבה.

ברוך ה' חגגנו כמה וכמה חלאקהדיאט ספרייט

גם במשפחה הגרעינית וגם במורחבת.

תמיד חגגנו בצניעות.

אצלי בבית זה היה בדר"כ:

כמה חטיפים, פיצות שהזמנו, פסטה שהכנתי.

תפו"א/בטטות/סלט אם מישהו שואל אם להביא משהו תבקשי את זה.

שתיה קלה

ועוגה כמובן

לא רואה סיבה לטרוח כ"כ ולהוציא כ"כ הרבה כסף על חלאקה ובטח ובטח שלא לשכור אולם עבור זה.

אם בא לך לחכות תעשו באיזה פארק.

כמובן שאם הפרוטה מצויה ולא לחוץ זה משהו אחר.

(ואז כבר תזמיני גם קייטרינג)

מזל טוב

עורכת ומוסיפה שאם בכל זאת את רוצה ערב מרקים-

כדאי גם לחם טוב ליד או פוקאצ'ות

ואיזה ממרחים על ידי

ממרח עגבניות

טפאנד זיתים

כזה

אולי אפשר לחגוג ב"נאגלות"? ואז אפשר בבית שלכם?מתואמת

כלומר, לא להזמין את כולם לאירוע אחד חגיגי, אלא בכל פעם חלק קטן מהמשפחה, כשהמרכז הוא שכל אחד שמגיע זוכה לגזוז תלתל אחד לילדון.

עשינו את זה פעם אחת (לא בכוונה תחילה, דווקא לא הייתה לנו משפחה גדולה, פשוט חלק לא יכלו לבוא בתאריך עצמו), וזה היה נחמד.

ופעם אחרת בכלל חגגנו בזום🤭 שזה חסכוני, תכל'ס... (זה היה בסגר הראשון של הקורונה)

אפשרות נוספת, אם מתאים - אם יש לאחד מבני המשפחה בית גדול, אפשר לשאול אותו אם אפשר להתארח אצלם. וכמובן, את תביאי את האוכל.

לא כל כך מבינה באוכל, אבל המרקים שציינת נשמעים מגרים😋 אולי מספיק רק שניים מהם, ולהכין גם שתי פשטידות גדולות/פשטידה ופיצה...

אני עשיתי תפריט דומה בחלאקהדיאן ד.

זה היה בחורף וממש התאים

2 סוגי מרקים

מרק אפונה

מרק כתום

קרוטונים ושקדי מרק

סלט פסטה (שמתי בכלים אישיים כמו פינגר פוד)

פשטידות אישיות

והיה גם קפה ועוגות בסוף

כמובן שחגגנו בבית, אין סיכוי שהייתי לוקחת אולם לחלאקה

היה צפוף צפוף, מראש תיכננתי לילדים עבודות יצירה בחדר שקצת ישחררו את הסלון

וזהו היה ממש נחמד.

אנחנו חוגגים בבית עם משפחה מצומצמתשיפוראחרונה

הי לכולם. בדיקת דם...פריטין נמוךאור בקצה המנהרה

הריון בסיכון גבוה -תאומים. כנראה סכרת הריון.

הונגלובין 11.8

פריטין 5.5

בינתים בלי רופא ...יקח כמה ימים להחליפו.

בחיים לא הגעתי לכזה מספר עם פריטין.

מה כדאי לי לבקש מהרופא

שבוע 26

תודה לכם

איך את מרגישה?השם שלי

את מרגישה עייפות וחולשה, או שאת מרגישה בסדר?

בכל מקרה כדאי לקחת ברזל, ואם את כבר לוקחת, אז להעלות את המינון או להחליף סוג.

אם את מרגישה עייפות וחולשה גדולות, אפשר לבקש גם עירוי ברזל.

בדקת בי 12?

אם לא, אז כדאי לבדוק גם את זה.

מאד חלשה ,בי 12 עלה לי יחסית למעלאור בקצה המנהרה

200

עייפות ,בלבול . חולשות. הרבה תסמינים . חשבתי שאולי זה בגלל הסוכר.היום אקבל תשובות לעמסה של 100.

העמסה של 50 יצא לי 156

גם בי 12 מעל 200 זה נמוךהשם שלי

תקחי בי 12 בכדורים למציצה מתחת ללשון, וגם ברזל.

גם אם היית לוקחת פרנטל, הברזל שם לא מספיק וכדאי לקחת בנפרד אם יש צורך.

תבקשי גם עירוי. אבל אם בינתיים לא לקחת ברזל, יכול להיות שהרופא יעדיף שתתחילי בברזל דרך הפה.

תתחילי מיד לקחת ברזל. אני בהריון תאומים קבלתיאמהלה

הנחייה לקחת כמות כפולה של פרנטל.

ואת חייבת רופא הריון בסיכון נגיש, במיוחד אם אכן יש סכרת.

בשביל ההתחלה ממליצה לך להתייעץ עם מוקד הריון ולידה אם יש לכם בקופה, בלאומית למשל יש מוקד טלפוני נפרד והן ממש עוזרות.

אני לא לקוחת פרנטלאור בקצה המנהרה

יש שם מרכיב שהוא בעייתי בשבילי

תבקשי עירוי ברזלשמ"פ

הגעתי לפרטין 2 עם המוגלובין זהה ואחר כך עלה לי ל170

כחודש אחרי שסיימתי את העירוניים הרגשתי הרבה יותר טוב

הגעתי ללידה עם המוגלובין ופרטין מצוינים

זה חשוב ממש

עשיתי עירוי פרנגיקס נראה לי ( עשיתי 3)

תודה לך. כדורים לא יוכלן לעשות תעבודה?אור בקצה המנהרה

אף פעם לא היה לי חסר . לא הייתי צריכה אף פעם לקחת כדורי ברזל.

הרופא אמר לישמ"פ

שייקח חודשים לעלות מכזה מספר

אמנם העירוי עצמו לא היה לי נחמד ממש אבל לא מתחרטת לרגע

גם עכשיו כמעט שנה אחרי לידה עם הנקה הפרטין שלי אחלה ( שנים שאני על כדורים )

תודה לך. אני אקפוץ מחר למוקד שיעזרו לי עדאור בקצה המנהרה

שאמצא רופא

גם לי אף פעם לא היה חסר עד שהגיע הריון תאומיםאמהלהאחרונה

הם שואבים את הכל מהאמא.

אם את לא יכולה פרנטל.

חשוב מאד לקחת ברזל- עירוי לדעתי הכי נכון בשבילך כרגע.

B12 גם מאד מומלץ

וויטמין D- מאד מאד חשוב

זה גם מונע לידה מוקדמת שנפוצה מאד בתאומים.

אני מבינה שאני כנראה לא זכאית לדרגהשירה_11

כי ההכנסה שלנו גבוהה בגלל כל מיני לוספות של בעלי בחודשים האחרונים

המינוס שלנו גבוה גם הוא אבל את מי זה מעניין.

ואני ארלץ להוציא אותו מהמעון עם כל הקושי שבדבר ובאמת שקשה לי

ודבר שלישי והכי מעצבן!!! שאני משלמת מחיר שלקבוצת גיל 0-15 חודשים בגלל הפרש של חודש בלבד!!! בוא הוא יהפוך מ14 ל15 חודשים!!

למה הכל כל כך לא פייר כאן????

אם זה תוספות זמניותהשם שלי

אולי אפשר לקבל דרגה על סמך חודשים אחרים?

תנסי לבקש שיסתכלו על ממוצע שנתי או על חודשים אחריםכורסא ירוקה.

תפני לחריגים

זה בטח יהיה סיפור ארוך עד שיתייחסו אליישירה_11

ואני לא אשאיר אותו כשאני משלמת 4,500 לחודש

מבאס ממש ממש!!כורסא ירוקה.

איך 4500?שלומית.

מעניין אותי אם זה סכום אחיד בכל המעונות תמת כי אצלינו גם כששילמנו על תינוק קטן בלי הנחה זה היה 3700... ( לא שזה זול אבל זה פער משמעותי)

השנה? זה עולה כל שנה.. המחיר בתמת אחידכורסא ירוקה.

ומשתנה בין קבוצות גיל

והקבוצות גיל האלהשירה_11

על חודש הפרש אני משלמת 1,000 שח יותר

וואי מטורףשלומית.

אני בשוק איך המחיר קופץ!!

זה היה שנה שעברה

יש אם הבדלים אם המעון למטרות רווחשיפור

ואם זאת תקינה מורחבת

אמלינו זה מתחלק ל11 חודשי תשלוםשירה_11

ובחודשים הראשונים גובים עוד כ200-300 שח לא יודעת על מה

או ביטוח או על אוגוסטכורסא ירוקה.

לגבי החודש, מבינה אותך....

תחשבי שילדים שמחכים בבטן עוד 5 דקות במקום לצאת כבר משלמים על עוד שנה שלמה במעון 🙈

מה האפשרויות האחרות שלך?דיאן ד.

כמה עולה אצלכם מעון/ מטפלת פרטית?

אני גם לא שולחת לתמ"ת כי אין לי הנחה והמחירים שלהם פשוט מטורפים בעיניי...

יש כל מינישירה_11

משפחתון או מעון פרטי עולה בערך 3,000

ויש גם באיזור ה2,000

ויש חצי יום ב1,000+ לא יודעת מה המטפלת נותנת שם שזה הסכום שהיא מבקשת

מזל שהפרטי אצלכם זול יותר מהציבוריכורסא ירוקה.

איפה שאנחנו הפרטי עולה עוד יותר וגם אין הבדלי גיל אז שילמתי בגיל 3 3800 לחודש לפני שנה, וזה הזול באזור שלנו

אוייי זה נוראאשירה_11

למה אף אחד לא עוצר את זה זה מזעזע

והם עוד קוראים לעצמם אגף לעידוד תעסוקת הורים

איזה מבאסים התמת האלו יאללה איתם.ממתקית

מה עכשיו תעשי?

מעצבן.

מחפשת משו פרטי אחרשירה_11

מבאס ממש

משתדלת להאמין שהכל משמים לטובה אבל קשוח

רק אומרת ששילמתי שנה שלמה מחיר של תינוקהשקט הזה

בגלל הפרש של 5 ימים.

אין מה לעשות, הגבול צריך לעבור איפשהו ומי שעל הגבול נדפק🙄

לא זוכרת איפה עובר הגבולאמאשוני

אבל אנחנו שילמנו על שנה שלמה במעון במקום להעלות לגן עירייה בגלל 5 ימים..

(והתשלום זו לא הצרה היחידה שהייתה עם זה, השנצ למשל הרג אותנו 🤪

כדאי לך לנסות להגיש בקשה להנחהשואלת12

אנחנו קיבלנו דרגה ממש מהר ואז תדעי בוודאות אם אתם זכאים או לא.

כמה מהר קיבלתם?שירה_11

ממש כמה ימיםשואלת12

פחות משבוע. ועוד חברות שהגישו איתי

הלוואישירה_11

אני כבר צריכה להחזיר תשובה למישהי אחרת אני ממש בדילמה רצינית

אני הייתי מנסהשואלת12

אם גם ככה את משלמת על החודש הזה

היה רשום לישירה_11

שחסר מסמך

השלמתי ולא קיבלתי מייל שהבקשה הועברה לטיפול אחרי השלמת המסמך

ידוע לך אוליי??

כל יום קריטי לי

אצלישואלת12

התעדכנה לי דרגה בלי שביקשו השלמת מסמכים אבל לא קיבלתי מייל שיש לי דרגה כמו בשנים קודמות.

אולי תבדקי במערכת אם התעדכנה לך דרגה?

רשום לי שאין בקשה בכללשירה_11

כשאני קיבלתי מייל על השלמת מסמכים

אני באמת לא נושמת טוב כבר מהלחץ הזה, אני במירוץ נגד הזמן.

צריכה לעדכן את המעון אם אני ממשיכה או לא ובכלל אין למ תשובה

ומשפחתון אחר רוצה תשובה עוד היום

דייייי אוף זה קשה ההחלטות האלה

אם המשפחתון שווה, קרוב לביתך, והוא טובממתקית

לא שווה כבר להעביר למשפחתון וזהו?ללכת על הכי בטוח.

הייתי שםשירה_11

יש עליו המווןןן המלצות טובות

וכשבאתי המטפלות לא ראו אותי ומזה צעקו את השם של אחד הילדים "שמעוון שמעוןןןןן וואייי לא ראיתי דבר כזה שמעווןןןןן"

כשהן היו בחצר, מניחה שזה ילד שהן התעצלו לקום אליו שהרביץ או משו, אבל הצעקות וואייי הגזימו

וזה הוריד לי ממששש

מישהי יודעת אם צריך עוד השלמהאו שזה בבדיקהשירה_11

אני לא מצליחה להבין

נראה שצריך להשלים מסמכיםהשם שלי

תנסי להתקשר ולשאול מה בדיוק חסר.

אני יודעת שזה סיוט לתפוס אותם בטלפון, אבל לפעמים רק ככה משהו מתקדם.

אני לא מצליחה להוסיףשירה_11

הוספתי היום כמה וכמה פעמים ובסוף ככה זה נראה

כתוב שםהשם שלי

שאין התאמה במספר ת"ז.

דבר ראשון תבדקי שבאמת אין טעות בתעודת הזהות.

אולי צריך להוסיף 0 לפני המספר או משהו כזה.

ואם הכל תקין, כנראה זה בעיה של ה ai.

קרה לנו גם בעבודה שהכניסו ai, והוא סתם דחה דברים בלי סיבה.

אם זה ככה, זה ממש מעצבן שנכנסים ai ובסוף הוא רק מסבך את הדברים.

אז הוא רק דוחה אותי באמתשירה_11

ואני עכשיו גם לא יכולה להוסיף מסמכים, אין לי אופציה כזאת

אמאלה ואם הם לא ייענו לי מחר??? לחץץץץץץץ

תנסי להתקשר על הבוקרהשם שלי

והמספר זהות נכון?שואלת12

אני לא מצליחה להבין איפה אמורהשירה_11אחרונה

להיות הטעות

וגם אין לי אופציה להשלים מסמכים

אולי יעניין אותך