באיזה גיל אתן מכניסות ילדים למטבח?תפוחים ותמרים
אמא שלי בשלנית ושונאת בלגן, אז אין לי זכרונות מהמטבח איתה. אני לא קפדנית כמוה וממש לא מפחדת מלכלוך ובלגן, והילדים אוהבים לעזור וגם להכין בעצמם. אפילו הפיצית (2.5) מכינה איתי פסטה ואורז. אני שמה את הסיר על הרצפה, היא שופכת את האורז מכוס, מוסיפה מלח, שמן ואז אני את המים החמים. ממש כיף 😁 כולם אופים עוגיות, מערבבים עוגות, קולעים חלות. שני הגדולים כבר משתמשים בסכינים (יסודי), האמצעית תמיד מושחת את העוף והתפוא ברוטב. הבנתן כבר.

לפני כמה חודשים הגדולה (9.5) ביקשה לטגן ביצה. לימדתי אותה, והיא ממש ממששש אוהבת את זה. לפעמים מטגנת לכל המשפחה אני מקפידה לשאול אם זה לא קשה לה, היא תמיד אומרת שזה ממש כיף.

הערב הילד (7.75) ביקש ללמוד גם. אז היא (!) התעקשה ללמד אותו ובסוף הכין לכולם חביתות לרצונם, והיה ממש מאושר.

עכשיו הגדולה רוצה ללמוד דברים נוספים (חביתה עם בצל ופטרוית, עוגה ועוד). גם הבחור ירצה, ובטוחה שהאמצעית התחרותיות והקנאית שלי (6) תרצה גם היא בקרוב להצטרף לחגיגה.

מצד אחד אני מברכת על זה.
אבל חוששת שזה מוקדם מדי.
אין לי *שום* מקור להשוואה.
בכל הבתים שאני מכירה *רק* ההורים במטבח.
מה אומרות?
זה כיף?
זה נטל?
זו זכות?
לא יודעת מה לחשוב
רק מבהירה שאני אף פעם לא מכריחה, רק מציעה תמיד להצטרף, והם באים ועומדים על דרגש לידי, עד שלאט לאט הם צומחים ולא צריכים אותו כבר....

כל עוד זה לא מסוכןרינת 29
אני לא רואה שום בעיה.
אז הכל סבבה רק צריך להזהר מהאש. לבת התשע שלי אני לא מרשה לטגן אבל כנראה זה תלוי בילד, יש זהירים יותר ויש זהירים פחות. היא מאד אוהבת לאפות והרבה פעמים גם אחראית על קילוף הירקות.
לדעתי כיףבוקר אור
בגיל של הגדולים שלך ממש אהבתי להיות במטבח. אמא שלי סיפרה שלה אף פעם לא נתנו להיכנס למטבח וזה ממש ביאס אותה אז לנו היא השתדלה לתת במסגרת האפשר ונהנינו מזה.
אם הם מבקשים מעצמם לא הייתי דואגת. כשיימאס להם הם יגידו..כמובן צריך לוודא שזה לא בא מלחץ שלהם בעקבות הלחץ בבית אלא באמת מכיף והרגשת בגרות שלהם
הערב הם רבו מי יטגןתפוחים ותמרים
זה משלב אצלם הנאה וגאווה.
אני פשוט לא זוכרת את עצמי במטבח בגיל כזה, רק בגיל מבוגר יותר, וגם אז: למה בלגן? תפני את הקליפות לפח, תנגבי את הרוטב, תחתכי יותר מהר... לא אהבתי להיות איתה במטבח גם כשגדלתי.
אם לילדים ולך כיף ומחבר והכל נעשה בזהירות-אדרבה ואדרבה,השם בשימוש כבר
מבורך! אפשר לנצל את הרגעים הללו ליופי של שחנשים עם כל אחד לחוד ועם כולם גם יחד, שלא לדבר על זמן האיכות יחד, הלמידה, ההתנסות, הכישלונות וההצלחות של התוצרים...
בעיני זה מקסים,ואני בעד🙂
חוויה מצוינת ובריאה בעינירעותוש10
אמא שלי לא בשלנית אבל גם לא לימדה אותי כי תמיד "יום שישי זה זמן לחוץ" באמצע שבוע לא בישלה ככ הרבה וגם הילדודס לא איפשרו

חבל !

בגיל 17 ידעתי להכין חביתה נקניקיות בסיר וקוסקוס משקית... זהו

יש לי ילדה בת 9 וחצי אני נותנת לה הרבה מקום במטבח- אופה עוגה כמעט לבד (עוגה בחושה)
אני מכינה בצק והיא מכינה צורות ושמה ביצה ולתנור
ארוחת ערב אחת קבוע מכינה חביתות לכולם לפי מה שאוהבים (עם זיתים / אדומה וכו)
השבת- הכינה פשטידה מצוינת לגמרי לבד !!! (אני רק קצצתי לה במעבד מזון כי אני לא מרשה לה בו)
זה מעצים אותה ממש ומאוד מחמיאים לה

בת 6.5 מכינה איתי שניצלים (טובלת בביצה וואז בפירורים)

מה שכן זה מבלגן יותר ממה שאני עושה,
אז אני מציבה גבולות של זמנים שלא נוחים לי...
בערב שהיא מכינה חביתות- אני קוראת לה מבעוד מועד כי זה לוקח לה המון זמן
עוד מנהג חדש אצלנו- תורנות ארוחת ערב. אחת הבנות תורנית ויחד איתי מפנים את האוכל, מכניסים מדיח מטאטאים רצפה וכו'
בזמן שאחרים מתקלחים ומתארגנים, זה זמן מעולה לסגור מטבח סביר כי אחרי שהם נרדמים אני ממוטטת
וגם קצת לדבר עם הילד התורן
מה שכן - בשביל תזונה נכונה ממש ממליצה לךרעותוש10
ללמד אותם לבשל - אוכל ! אוכל מזין לא רק עוגות וקשקושים

כשהם יודעים להכין הם מתלהבים ורוצים הרבה פעמים להכין ולאכול...
רעיונות: מרקי ירקות קל מאוד, גם פשטידות פרווה, לשלב קטניות ודגנים מלאים- זה קל ללמד מג'דרה או אורז מלא
גם אוהבים אצלנו- קוסקוס עם מרק של קוסקוס (חומוס מבשלים מראש שמים בקופסאות חצי ליטר ורק שופכים למרק)
את האוכל התעשייתי והקל הם ילמדו
תודה, תני לי רעיונות אם יש לך בשלוףתפוחים ותמרים
כולם כבר מקלפים ירקות, באמת יכולים להכין לבד מרק לקוסקוס. ומג'דרה. מה עוד?
אנטיפסטי אולי?בוקר אור
לביבות עדשים בתנור/קציצות בריאות אחרות
מרק כתום?
כמה רעיונותרעותוש10
מרקים:
כתום
ירקות לקוסקוס
מרק עדשים (אפשר גם להנביט יום יומיים לפני אם את בענין)
מרק עוף עם כנפיים וירקות

פשטידות עם ירקות מגורדים במגרדת

שקשוקה (צריך קצת יותר עזרה)

חביתות מגוונות

ירקות בתנור כזה אנטי פסטי

עוף ותפוא בתנור

לשבת: טחינה ביתית, חצילים בשמן זית בתנור (חותכים לקוביות שמן מלח ולתנור, הבת שלי אוהבת לקלף גם)

לחתוך ירקות / פירות לסלט פירות

עוד משהו לשבת אני לשה בצק לפני שילדי הגן חוזרים (יש שעה בין הבית ספר לגן אצלנו)
ואז הם חוזרות וקולעות חלות- בנחת (כל אחת מגש) משתדלת שכבר יהיה להן על השולחן תבניות מוכנות עם נייר אפיה

הבת שלי בת 9 מכינה פשטידת תירס,פטריות- לבד!נביעה
אני רק מכניסה לתנור...
וגם חצילים בפירורי לחם בתנור.. טחינה..
בן 10.5- שניצלים, פשטידת תפוא, אורז
בת 12- מרק, אורז
בת 13- עופות דגים..פסטה..
כמובן הכל בהדרכתי והשגחתי....

.
רעיון מעולה! אני מאמצתתפוחים ותמרים
יש תורן לפינוי שולחן ותורן לעריכה, אבל בסוף האוכל כולם מתעופפים.... אפילו לא זוכרים תמיד לקחת את הצלחת לכיור.
מדיח הם עוד לא מכניסים, רק מפנים, אבל כל השאר יעשו (לא בכיף....)
שלא תחשבי שכל ערב זה עובד מעולה- אבל הרעיוןרעותוש10
ביום שהגדולה תורנית היא יותר בענין של להכין את האוכל, פחות אוהבת להתלכלך אבל ממש אטהבת לבשל ועושה את זה טוב (לא מהר כמוני אבל טעים ויפה)

הקטנה בת 4 - מנקה במגבונים כל מה שזז אבל זה גם משהו וזה גם מעסיק אותה ואנחנו מארגנות יחד

בת 7 באמת יעילה לי ומתקתקת איתי מטבח...

אפשר גם לנצל את זה להתארגן למחר- למלא בקבוק מים לכולם, להוציא לחם מהמקפיא למחר, לסדר קופסאות ריקות שלוקחים לבית ספר על השיש

העיקר שיהיה דברים קבועים בתורנות שמתאימים לכל ילד שלא תצטרכי *לבקש* עד להתחנן על כל צלחת וצלחת
אצלינוחולת שוקולד
בגיל 3 אוהבים לעמוד על כסא לידי ביום שישי ולהסתכל איך אני מבשלת
בגיל 5-6 מכינים שניצלים (אני מכינה להם קערות עם פירורים וביצה והם טובלים ושמים בתבנית)
בגיל 7-8 מכינים חביתה
בגיל 9 מכינים עוגות (כולל הקצפה) גלידות, לזניה
זה מיוזמתם והם מאוד אוהבים את זה
שבוע שעבר לא היה לי כח להכין חביתה לקטנה אז היא שאלה את הגדול אם הוא יכול להכין לה והוא הכין בשמחה
הגדול בבוקר מכין לעצמו סנדויץ עם חביתה לבי"ס ולא מוכן שאני אכין לו גם אם כבר מאוחר, יש לו את הדרך שלו ואת החיתוך שלו
מבורך ומעולה!קטנה67
ממש זה נהנה וזה לא חסר
את מלמדת אותם מלאכה חשובה לחיים והם נהנים וגם עוזרים, אין בזה שום רע, שתמשיכו כך!
בגיל 11שירוש16
אמא שלי הכניסה אותי למטבח. בגיל 12 הסכימה לי להתחיל לבשל ממש. (לפני גיל מצוות יש בעיה עם לסמוך על הראיה של קטן לגבי דם בביצים והלכות שונות)
בגיל מסוים ברחתי משם בגלל ההקפדה שלה על סדר וניקיון.

לדעתי אין לך גיל. כל עוד הילדים מודעים להלכות וקיבלו הדרכה על בטיחות במטבח.
(למשל - ילדים עד גיל X לא נמצאים במטבח עם גז/תנור דלוק ללא השגחה)
זו ברכה. עזרה בבית. הילדים לומדים לקחת אחריות, סבלנות, לייצר משהו בידיהם שמביא לשמחה אצל אחרים.

בהצלחה!
דם בביציםאמא של בנותי

דווקא לגבי ביצים רגילות אני לא חושבת שיש בעיה, משום שבימינו ביצה עם דם היא מיעוט שאינו מצוי (אא"כ בתבנית היתה כבר ביצה עם דם, שאז יש סיכוי גבוה יותר למצוא דם בביצים האחרות...). הצורה בה מייצרים את הביצים כיום כמעט אינה מאפשרת לזה לקרות. לדעתי, הבדיקה היום - היא בגדר מנהג אבותינו בידינו, משום שאצלם זו היתה הלכה... אי לכך, אני לא חושבת שיש בעיה בלתת לילדים לבדוק.

פעם, כשגידלו תרנגולות שהטילו ביצים בצורה טבעית, זו באמת היתה בעיה. וכן מאמינה שיש בעיה גם בביצים אורגניות.

אני רק מבקשת כתובת ושולחת אלייך את כולם תחזירי לי אותן בשלנימיואשת******
מגיל 0 הם איתי והם חלק ממה שקורה בבית במטבח בכביסה והכל.ת.מ.
כל אחד לפי כוחו ורצונו...
קילוף ירקות, להוציא דברים מהמקרר/ארונות, לשטוף ירקות, לעזור לשים בקערה, לערבב, לתבל ועוד...
הגדולה שלי מכינה לבד סלטים, כמעט לבד- פתיתים במיקרו, תפו"א עם בטטה בתנור, משה בתיבה, בורקסים, לקלוע חלות, אורז, מכינה את המצרכים לשקשוקה ככה שלי רק נשאר להכניס למחבת ולתבל ועוד... היא בת כמעט 7. כמעט כל מה שלא מסוכן בגילה היא עושה ומפעילה איתה את הבנים (5 וחצי וכמעט 4) היא מאוד אוהבת וכל שבוע מבקשת לעשות עוד ועוד דברים. אני עוזרת לה עם המים הרותחים/להוציא מהתנור וכאלה. זה נותן לה המון סיפוק ובטחון.
עונהבת 30
אצלי, בתור ילדה, לא נכנסתי הרבה למטבח, כי שני ההורים היו פעילים בו, ולא היה מקום. אולי קצת אפיתי וזהו.
ואז התחתנתי ולקח די הרבה זמן עד שהצלחתי להגיע למצב שאני יודעת לבשל ולאפות כמו שצריך.
אני החלטתי שאעשה מאמץ כדי שהבנות שלי ידעו לבשל הכל כשיתחתנו...
אז נכון שלא כולן עם אותן יכולות,אבל הגדולה, בת 11, יכולה להכין כמעט הכל. מפצפוצי אורז עם שוקולד, דרך מרק וחביתות ועד לשניצל.
הצעירות יותר גם כן מכינות. מקלפות ירקות ומגרדות, מכינות עוגות ועוגיות, קרטיבים ממיץ תפוזים וכד'.
ועכשיו בת הכמעט חמש התחילה להכין סלט מלפפונים ועגבניות לבד.

אני חושבת, כמו בשאר מטלות הבית- כמובן שעדיף שיעשו בכיף וברצון ולא כי הן חייבות.
יחד עם זה- קרה שהשארתי את הגדולה בבית ביום שישי כדי לעזור לי, ותקתקנו ביחד בישולים לשבת
אצלי בניאני זה א
9 וחמש וחצי מאוד אוהבים להיות במטבח ובכלל לעשות דברים בבית כמו גדולים אז אני מרשה סכינים והכל חוץ מאש..אז הם חותכים סלט ומורחים םרוסות ושוטפים תבית וממש נהנים. לאחרונה ביקשו ללמוד להכין חביתות אז אמרתי להם שאלמד אותם.הבעיה שלי זה עם הקטן שבן שנה וחצי
שנדחף להכל ואני ממש מפחדת ממנו הוא שובב לא קטן.ודוקא בן הארבע לא נדחף כץעוד לכלום מצידו תני לו רק לשבת בשולחן ולצייר יום שלם חחח
אה ויש לי כלל שמי שמכין משהו צריך להחזיר למקום את הדברים ולארגן אחריו את השיש.(כמובן לא מצפה שיהיה מבריק רק בשביל ההרגל)
מגיל 0דבורית
באופן הכי טבעי שיש
בגיל קטן להוציא ירקות מהמקרר ולשטוף
לערבב מצרכים לבלילה של עוגה
כשגדלים קצת קילוף ירקות
הגדולים אצלי (12,14) מטגנים שניצלים וכו' (כשאני בסביבה)
זה מושלם ומהמםאורוש3
לי אישית זה קצת קשה כי גם אותי לא הכי הכניסו. ובעלי דווקא הוכנס למטבח מגיל צעיר אז הוא הרבה יותר טוב בלשתף אותם ולאפשר להם. כמה חוויות הילדות משפיעות!! אני בעיקר משתפת באפיה. שזה מה ששתפו אותי ואני גם יותר אוהבת. לבשל לא כ''כ אוהבת. עושה כי צריך. אבל נתת לי מוטיבציה לנסות שוב לשחרר. זה מעולה, חוויתי, שימושי, מכין לחיים, מלמד מיומנויות מכל התחומים. סבלנות. הצלחות וכשלונות. מוטוריקה ואפשר להעשיר המון המון את השפה בדרך הזו (מקלף, מגרדת, מערבב, אופה, מקציף ועוד ועוד).
בתור ילדה לא כ"כ הייתי מעורבת במטבח, ונורא התבאסתיפשיטא
בעצם גם בתור נערה ובחורה לא הייתי עושה המון, המטבח הוא הטריטוריה של אמר שלי
ועכשיו אני מחכה שהבת שלי תגדל ואוכל לשתף אותה בחוויה, אני חושבת שזה ממש נותן המון לילד.
ואני רוצה בשבילה, שהיא לא תגיע למצב של בקודי יודעת להכין חביתה.
זה גם משתלם בעתיד, כשהילדים גדלים ויכולים להכין אוכל משמעותי בעצמם
וואי השרשור הזה עשה לי רע רע מאדמיואשת******
אני מאד אוהבת לאפות
שונאת לבשל
יש לי בנות
הכנסתי אותן למטבח מגיל קטן אפיתי איתן נתתי להן לעשות מה שבא להן, נראה לי.
תמיד הי זנחו את זה באמצע והלכו, ואני הייתי נשארת עם קערה מחאה בצק לעוגיות שקרצו ממנו חצי ונמאס ומסיימת לבד וכו.
הכנסתי אותן לקלף ירקות ולעזור בבישול
ומה שאני מבקשת הן עושות עד היום
לפעמים אני מביאה להם מתכון ומבקשת שיעשו והן עושות
אבל מעצמן, הן לא נכנסות בכלל. בכלל. לא רוצות.
מצד אחד זה שהן בנות ממש לא מחייב אותן לאהוב את המטבח ולכן אני משתדלת לא להתייחס לזה
מצד שני, באמת מתוך שלוש אף אחת לא נהנית מזה? מבאס
ואני שומעת ורואה אחייניות וגם אחיינים במשפחה ששולחים תמונות ותוצרים של מעשה ידיהן ושכנות שהילדות שלהן מבשלות מרק ופשטידה ואז קוראת את השרשור הזה ונהיה לי מה זה רע.
כנראה עשיתי משהו לא נכון.
או אולי דווקא כן?
אוף.
זה ממש לא מחייב שהן לא אוהבות,אהבתחינם
לפעמים זה בסדר עדפויות הכי נמוך
ולא רוצים להשקיע בזה...

למשל אני,
אף םעם לא נכנסתי למטבח ,בכלל.
אפילו לא חביתה...כלום.
ושהתחתנתי אמא שלי אמרה לבעלי לא ברור לי מה תאכל , היא לא הייתה במטבח פעם אחת.
ושתדעי שהיום אני מכורה למטבח, המקצוע שלמדתי זה קונדטוריה, אני מבשלת כל יום
ממש אוהבת .
אז תני להן, הראש עוד עסוק בדברים שמתאימים לגיל שלהם, ויש דברים אחרים שעושים טוב
יגיע גם הרגע שמטבח יהיה אהבה⁦❣️⁩
מצד אחד ממש אין לי ענין שהן תאהבנה את המטבחמיואשת******
זכותן לא לאהוב
מצד שני אני חוששת
שזה בגלל שאני לא ממש אוהבת את המטבח ואני מורישה להן את זה בלי כוונה
שחררי לדעתיאורוש3
גם אני לא הוכנסתי יותר מדי כפי שכתבתי. כשהייתי צריכה ללמוד למדתי (אחרי החתונה) וגם מותר לטעות. אני חושבת שזה דבר חיובי בעקרון אבל כמו כל דבר לא איזה חובה חינוכית ואבוי אם זה לא קרה. יש לך דרך מעולה משלך ללב של הבנות שלך, חוויות משותפות וחינוך בדרכך...
את לא צריכה להרגיש רע.נפש חיה.
בגיל הזה, יש הרבה ילדים שמתייחסים להכנת האוכל כאל משחק חוויתי שיש תוצר בסופו.
אלא שתהליך ההכנה מצריך סבלנות ועמל כדי להנות מהתוצר הסופי.
לא לכולם קיימת הסבלנות הזאת, להנות מתוצר מעשי ידיי....
אבל עצם התהליך, החוויה , התחושה, הריח, הזכרון של פעילות עם אמא
נותן המון!

אפשר בזמן רגוע לדבר איתן ולתאם מה כולכם תעשו כדי להרגיש נעים, ולא לתת לאמא הרגשה לא טובה.
אוי אל תרגישי רע עם עצמך!פשיטא
יש ילדות שפחות מעניין אותן. זה ממש ממש לגיטימי!
את אמא מהממת!
ותפסיקי לחשוב שעשית דברים לא נכון.
אני חושבת שמאוד חשוב שנתת את האפשרותשם שם
נתת להם כלים (תרתי משמע) ואפשרות ללמוד לעבוד במטבח. אלו כלים לחיים, לא רק בשביל תמונה בפייסבוק. לא הכל תלוי בך. את נתת את הכלים, עכשיו זכותן לאהוב את זה או לא.
אמא שלי הכניסה אותי למטבחאם כל חי

יותר לקראת גילאי העשרה

מציאות- עשיתי מה שביקשה ממני

לא אהבתי לבשל

מעולם לא יזמתי את כל הבישולים המהממים שכולם פה מפרטות

גם היום אני לא אוהבת לבשל. 

יש אופי כזה מה לעשות?!

הבנות שלך נורמליות

ואת אמא מקסימה!

תודה לכולן מיואשת******
גם אני לא אוהבת לבשל. אני רק מקווה שלא העברתי להן את זה ״בכח״
אמא שלי לא אוהבת לא לבשל ולא לאפותאם כל חי

ויש לי 2 אחיות מטורפות על זה

ועוד 2 אחיות ואני שממש לא מתלהבות

מה זה אומר?

נפלתן על הצד הלא נחמד של הסטטיסטיקה

יש עוד עתיד אצל הקטנה אולי היא תפתיע...

לא לא. זה לא צד לא נחמדמיואשת******
ממש לא אכפת לי שלא תאהבנה! רק שזה מהן באמת ולא בגללי
אל תדאגי הן יהיו חייבות מתישהו ואז יראו אם אוהבות או לאאורוש3
אל תרגישי רעאני זה א
אני למשל כילדה מאוד אהבתי לבשל אבל שנאתי לאפות.
לא היתה לי סבלנות לעשות עוגות ועוגיות ..
היום אניממאוד א6הבת לבשל ולמדתי גם לאהוב לאפות בעיקר עוגות יפות אני הוכתרתי לאופה המשפחתית של בעלי(פשוט אצלם ממש לא אופים כלום)וזה דוקא נחמד כי במשםחההשלי יש אופות הרבה יותר מוכשרות חחח
בקיצור אין נכון ולא נכון .
אם הילד זורם ורוצה ועומד בתנאים שמציבים אז מצויין ואם לא מתאים לו גם כן מצויין זה לא אומר כלום על העתיד בעיני לפחות בעיקר בדור שאנחנו יכולים לבחור בו לקחת עזרה חיצונית בתחומים שקשים לנו ולא כמו פעם שאישה היתה צריכה לדעת הכל כי ככה חיו ..
אז תרגישי טוב עם עצמך ותני לבנות שלך נשיקה
אני עד גיל כיתה ו לא התקרבתי לאש בגלל שפחדתינפש חיה.
הסתכלתי הרבה על גידולי המטבח ככה שכיום את רוב הידע אני לוקחת מזכרונות הילדות

בגלל שפחדתי מהאש (וגם בגלל קנאה באחת שהיו לה שיירת אחים אחריה והיא הכינה להם חביתות בגיל צעיר כזה)
כן יכולתי להכין עוגות ופיצות (בבצק וכו') ומישו אחר היה עוזר לי בקטע ה"חם ומפחיד" של התנור.

אני חושבת שגם בשביל המוטוריקה והמרקמים זה מצויין שהם נכנסים למטבח , אבל בהשגחה. לא לבד...
וגם בשביל ההתנסות, הבית חום העצמי , האמון ביכולת והלמידה החוויתית. וזמן שמח עם אמא
אנחנו מאוד אהבנו לבשל בתןר ילדים..אמא חדשהה
לא יודעת מאיזה גיל בדיוק
בעיני זה נכס להגיע עם גישה למטבח לגיל מבוגר יותר
אמא שלי גם אמרה שמי שמבשל גם מנקה אחריו- לא להשאיר לה את כל העבודה השחורה.. גם מלמד לקחת אחריות
רק על עצמי לספר ידעתיטארקו
אני אוהבת את המטבח ממש
מגיל כלום
וקיבלתי עצמאות כמעט מלאה במטבח
לעשות מה שבא לי(התנאי היחיד היה שאני צריכה לסדר אחריי..הוגן לדעתי)

וזה היה לי ממש טוב.
כל עוד הגישה שלך משחררת ומאפשרת, ולא מכריחה ומפילה אחריות, זה בריא וטוב. אני גם חושבת ומאמינה שנכון שהילדים יעשו דברים בבית אבל אולי את לא בגישה הזו.. בכל מקרה בישול ואפיה בשבילי זה תחביב ואתגר כייפי בדיוק כמו ציור או נגינה.

אם הבת שלך מעוניינת בזה לגמרי תני לה לפרוח שם. זה יעשה לכן רק טוב ו9.5 ממש לא נראה לי צעיר מידי.. בגיל הזה כבר הכנתי עוגות לשבת קבוע.
איזה כייף לך שאת ככה משחררת...מנסה לעזור

לצערי, אני דיי דומה לאמא שלך בקטע הזה.

אוהבת מאוד לבשל ולא אוהבת ש"מתערבים" לי במטבח חצי חיוך

אפילו שהבנות מתחננות ממש לעזור

והבן הגדול לחתוך סלט. לפעמים אני נותנת לו.

מקסימום, נותנת להם לקלף ירקות... אפאטי

גם לי קשה לשחרר במטבח, אבל כן משתדלת להציע לילדהשם בשימוש כבר
להשתתף בהכנות. הבעיה שחוץ מבצק לא אוהב כלום, אפילו לא כדורי שוקולד, ולא תמיד אני מכינה חלות, אז אין הרבה אופציות... דווקא הייתי שמחה אם היה מתנדב לקצוץ איזה סלט..
יפה מנסה לעזור

אז אצלי, כדורי שוקולד או עוגיות- הן היו מוכנות בשמחה לעזור אבל אין לי סבלנות והמטבח שלי קטן וכו'... עצוב

וחבל

בהצלחה לנו

לא רואה למה שזה יהיה מוקדם מדיחילזון 123
הם נהנים
את זורמת עם הליכלוך (מצדיעה לך....!!!)
אז איפה הבעיה?
ברור שכדאי להשגיח שהם ניזהרים עם האש וכו

יוצא שאני נותנת לבן ה5 לחתוך לידי רצועות של ירקות
וגם לקטן יוצר נתתי פה ושם, אבל נוא באמת צריך יותר השגחה
אצליבאר מרים
לא כולם אוהבים מטבח. אני זורמת..

הבכור שלי בשלן רציני ויכול להכין שבת שלמה לבדו. אוהב במיוחד מתכונים משוכללים ומסובכים.. (הכנתי פעם שבע ברכות לבת דודה והוא הכין כל מיני פסטלים וממולאים ועוד כל מיני שכלולים.. אבל בכיף מבשל גם אוכל רגיל)
ילדתי ממש סמוך לחגים והוא ממש הכין את רוב האוכל לחגים..

שאר המתבגרים שלי לא בקטע של לבשל, אבל מכינין טוסטים, פסטה, חביתות וכאלה..
זה לפחות עוזר כשאני צריכה מישהו לתקתק ארוחת צהריים מהירה לכולם.
קשה להם עם נקיון ואני נלחמת על זה..

הבת שלי בת 11 שונאת לבשל!
היא (וגם בן ה 12.5) מוכנה לתקתק כלים שיש כיורים ולהבריק את המטבח, אבל לא לעזור בבישולים. מאחלת לה שתתחתן עם בעל בשלן כמו הבכור שלי, זה יהיה שילוב מוצלח

בן ה9 שלי הוא כמו הבכור. ממש אוהב לבשל. בימי שישי הוא הרבה פעמים עוזר לי במטבח.
הוא הכי אוהב לטגן חצילים! אני מעמידה אותו על שרפרף ליד הכיריים ומכינה איתו הכל קרוב והוא מבלה שעות בטיגון..
כמובן רק בזמן שאני במטבח בהשגחה.
הוא עם קשיים בכתיבה. אז בהמצלת המרפאה בעיסוק אנחנו מכינים מחברת מתכונים משותפת שהוא צריך לכתוב כל מתכון חדש כדי תרגול כתיבה. זו ממש חוויה משותפת נחמדה ומגבשת..

באחד ההריונות האחרונים שלי ניסיתי ללמד כל ילד להכין את אחד ממאכלי השבת מתוך מחשבה שכל אחד יכין כל שבוע דבר אחד קבוע וככה השבת תהיה מוכנה, אבל לא כולם שיתפו פעולה.. אחד מהגדולים למד להכין דגים. לפחות זה..

כולם מגיל 4 ומעלה מאוד אוהבים לקלף ירקות.
בשבוע שעבר הבת שלי בת השבע הכינה כמעט לבד מרק ירקות. עם קצת עזרה והדרכה שלי.
זו הרבה פעמים העזרה שלהם בימי שישי.

וכמובן לעזור לי באפיה..
כל יום שישי יש לי תורנות מי ה"עוזר שלי": מקלף, מביא לי דברים מהמקרר, שוטף וכו.. ואז ה"צ'ופר": בוחר איזו עוגה נכין ומכין אותה איתי ביחד.
איזה יופי וכמו תמיד אני נהנית מאוד לקרןא את מה שאת כותבתמנסה לעזור

מחכים מאוד

בן כמה הגדול (אם אפשר לשאול) ומאיזה גיל הוא למד לבשל ככה?

קודם כל - התיאורים שלך מהמטבח מקסימים!קמה ש.

אצלי, בתנאי שיש לי סבלנות וזמן אז מגיל 0 (כלומר, מהרגע שהם יכולים לעמוד על שרפרף). כשאני מרגישה שהנוכחות שלהם מאיטה אותי ואני ממהרת, אני מבקשת לעבוד לבד (ואז הגדולים משתפים פעולה והקטן מתעקש להשאר מטורלל). אני חושבת שהדרך בה את משתפת אותם מהדהימה.

מכניסה מגיל אפס חמניה
הבן שנה עם סיר וכף על הרצפה
בת 4 חותכת מלפפון עם סכין חד פעמית, מערבבת עוגות, ביצים ועוזרת הגדולים (9, ו11) לשפוך דברים כמו סוכר, חלב, שמן וכ'ו
הגדולים מבשלים ומטגנים לבד פשטידת, לזניה, חביתות, מכינים סלטים..

הדבר היחידי שאני עדיין לא מרשה לבד זה להוציא מהתנור זה רק אני עושה
מהבטןחגהבגה

תכלס בישלתי כשהייתי בהריון..

סתתתאאאםםםם

הגדוה שלי מתה על המטבח. לי זה קשה אבל מנסה לשתף אותה כמה שאפשר.. היא עוזרת להביא מהמקרר, לערבב, לשפוף,לכדרר וכו'.

בגדול אני בעד להפעיל את הילדים ולשף אותם מגי קטן כמה שיותר שיתרגלו.

זה גם מאוד עוזר

לרוב הם נהנים

רווח מושלם..

כל הכבוד לך! אני מונעת מהם רק את המגע עם האשלאה1234אחרונה
את עושה נפלא! ממש כל הכבוד לך!
לענ"ד לא כדאי לאפשר להם מגע עם אש: הבכור שלי בן 10, אופה עוגות פשטידות ומבשל.. אבל! אני היחידה שמניחה סיר על הגז או מכניסה לתנור ולא מרשה לו לעמוד ליד הגז!
הנקה בהריוןעדי7

נושא חרוש אבל עדיין חדש לי 

אני בהריון בסיכון בגלל קרישיות

בלי הסטוריה של דימומים או התכווצויות 

זה עדיין נקרא בסיכון וצריך להפסיקה הנקה?

התינוקת שלי בת שנה וחודש ויונקת 3 פעמים ביום והרבה בלילה

מבולבלת ממש אשמח לכך מידע, תודה מראש

לא נשמע שזה קשורהשם שלי

כדאי לשאול את הרופא המטפל.

אבל אם לא קיבלת הנחיה להפסיק, אני לא חושבת שצריך.

לא כל הגדרה של הריון הסיכון קשורה להפסקת הנקה.

הבעיה שיש לי תור רק לעוד חודש וחציעדי7

אולי אתן יודעות יש בעיה עם אספירין בהנקה ?

אולי תתייעצי עם המכון הטריטולוגי?אורוש3
אנסה, תודהעדי7
אני הנקתי עם אספיריןהשם שלי
תודה רבהעדי7
מה ששכנע אותי להמשיך להניק בהריון,יראת גאולהאחרונה

זה הידיעה שיחסי אישות גורמים להתכווצות הרחם הרבה יותר חזקה מאשר הנקה. אז כל עוד אין הנחיה להימנע מיחסים, להבנתי אין בעיה עם הנקה.

אבל אני לא גורם מוסמך או משו.

לא הייתי סומכת בזה לשאול כל רופא, כי רוב הרופאים מחזיקים בדעות מיושנות לגבי הנקה, ומה אכפת להם לומר לך להפסיק, הם לא מפסידים מזה כלום, בעיניהם אם לא יזיק לא יועיל...

מה יהיה עם הסבבים עם איראן כל שני וחמישי???אובדת חצות
שיקבעו יום קבוע, ומראש נדע וזהו😅יעל מהדרום
בנתיים זה קבוע ראשון בערב🤦‍♀️טארקו
כן, לגמרי נראה שזה קבוע🤦‍♀️מתואמת
לפחות הפעם הספקנו לחגוג את יום ההולדת השבועי🤭 (בשבוע שעבר חגגנו "תחת אש"...)
יפה. גם הבת שלי חגגה היום בגןיעל מהדרום
לק"י

על כל אירוע שעובר בשלום, אנחנו נגיד תודה.

לגמרי! ועם כמות האירועים של סוף שנה -מתואמת
בהחלט יש על מה להתפלל...
לבן שלי יש מחר יום הולדת בגן🥴אמא טובה---דיה!
הלוואי שיחגוג בשמחה!!יעל מהדרום

לק"י

הבת שלי היתה אמורה לחגוג לפני יותר משבוע, אבל הגננת היתה חולה.

גם זה קורה מסתבר....

אני דווקא אשמח לגווןמתיכון ועד מעון

ימי שני בד"כ די עמוסים

אשמח אם אפשר מפעם לפעם ברביעי, נוח לי יותר

רביעי זה מעולה😂😂 יום ארוך בעבודהיעל מהדרום
שבוע שעבר ביטלו לנו טיול של כל בית הספרבארץ אהבתי

התלמידים הלכו לישון עם תיק ארוז ומוכן וקמו בבוקר להתרעה ואזעקה...

אחרי שחזרנו ביום שלישי קבעו מחדש את הטיול, למחר... 😬

הכל בגללכם😉יעל מהדרום

לק"י

לנו היה אמור להיות בשלישי שעבר. בוטל, למרות שחזרנו לשגרה.

הטיול נקבע לשלישי הבא. ימים יגידו מה יהיה....

חחח כנראה 🤭בארץ אהבתי
גם לבת שלי ביטלו טיול שבוע שעברמתיכון ועד מעון

עכשיו היא בלחץ שיבטלו לה עוד טיול

ביטלו לימודים מחר??רקאני
עדיין לא... אבל איראן מאיימת לתקוף או משהו כזהיעל מהדרום
בינתיים לא הודיעו שביטלובארץ אהבתי
אבל ראיתי הודעות שייתכן שיבטלו🙄
אני לא בעד בלאגן ומלחמהתוהה לעצמי
אבל אם אפשר ספיציפית מחר חופש זה יבוא לי ממששששש בטוב. רק מחר, לא מבקשת יותר מזה.
אני קובעת דברים ולא יודעת אם אכן יתקייםממתקית

ואם מתקיים יש לי תחושת סיפוק כזו, מסמנת וי
יש הצלחנו.
דור הגאולה. דור לא פשוט.

^^^ בול.קמה ש.
מצב הזוי. אבל יפה הראיה החיובית שלךיעל מהדרום
ממש ככה. הילדים בלחץ על החופש....אורוש3
אני מאז הקורונה משתדלת לא לדחות דבריםאוזן הפילאחרונה

ואני רק מתחזקת בזה יותר ויותר

לצאת

לחגוג

להיפגש

מי יודע מה ילד יום🤷‍♀️

איך מכינים מרחב עבודה לילדים לקראת כיתה א'?אובדת חצות

האם קניתן שולחן כתיבה\עבודה לילדים או שהם עובדים בסלון?ולמי שכן מצא איפה מוצאים משהו מומלץ, חמוד ומתוק ולא יקר? ומה עושים עם תאומים? קונים שניים???

הילדים שלי עובדים בסלוןהשם שלי
על הרצפה/ ספה/ שולחן אוכל.

יש לנו בסלון גם שולחן כתיבה, שמשמש לאחסון ולא עובדים עליו.

אגב-למי שאין, למה לא? בגלל מחיר\פחד מפרטיות יתר?אובדת חצות
כי הילדים תמיד מעדיפים לעבוד בסלוןרוני 1234
יש לי ילדה בתיכון ואפילו היא עובדת בסלון/פינת אוכל
מה זה פחד מפרטיות יתר?אפונה

זה פשוט לא נצרך

הילדים שלי אמנם לא מרבים להכין שיעורי בית, אבל אם כן עושים את זה - אז זה בסלון/פינת אוכל.

ואני חושבת שזה מבורך.. חוץ מהפן הפרקטי שאני זמינה יותר לעזור להם, אחרי צהריים זה הזמן שלנו יחד, אצלנו חדרי השינה כשמם כן הם. משמשים בעיקר בלילה.

מקווה שבסדר לנצל"שדרקונית ירוקה
איך צריך להתארגן לאחסון ספרים, מחברות וכלי כתיבה? כמה מקום זה דורש?
זה תלוי אם שומרים בכיתה או בביתהשם שלי

אצל הבת שלי, מביאים לכיתה את כל הספרים והמחברות בתחילת השנה ושומרים שם.

מביאים הביתה רק כשיש שיעורי בית או כשמסיימים ספר.

אצל הבן שלי שומרים את הספרים שלא בשימוש בבית, וכל פעם מביאים לכיתה ספר חדש שמתחילים.

צריך שיהיה מקום למכשירי כתיבה ומחברות ספייר, שיהיו עוד למקרה הצורך.

זה תלוי כמה אתם קונים מראש, וכמה תוך כדי השנה.

לנו יש סלסלה עם כל הציוד. בינתיים זה מספיק לשני ילדים.

לנו יש בכיתה תאים. הכל שםחילזון 123
בתיק זה רק הדברים שצריך בשוטף כמו חוברת עברית או חשבון

יש לי מדף בארון לכלי כתיבה ספייר ומחברות וכד' של כל המשפחה 

אצלי השביעי בכיתה א'מתיכון ועד מעון

ואין שולחן כתיבה בחדר אלא כולם עובדים בסלון, גם הגדולות כולל תיכוניסטיות אוהבות לשבת בסלון ולעבוד

גם אצלינו אוהבים לעבוד בסלוןריבוזום

על הרצפה \ שולחן אוכל.

מבחינתנו פינת עבודה מיוחדת זה מיותר.

אצלינו עובדים בפינת האוכלאן אליוט

גם ככה בכיתה א' הם יצטרכו ליווי צמוד ממך בשיעורי הבית, אז זה הכי נוח.

לדעתי כדאי מדף למחברות ולספרים, ומגירה עבורך למכשירי כתיבה ומשם כל פעם תתני להם (כל הזמן חסר משהו בקלמר)

אצלנו רק לבכורה (מסיימת שמינית) יש שולחן כתיבהמתואמת

קנינו לה כשהתחילה כיתה א'. אחר כך הבנו שבגיל הזה ממש אין צורך בשולחן כתיבה, כי נוח להם יותר לעבוד בסלון ליד אמא ולהיעזר בה...

אצלנו לבנים כמעט אין שיעורי בית בגיל הבוגר. בגיל הצעיר הם עובדים בסלון.

לבת השנייה יש שולחן מתקפל קטנטן ליד המיטה, ולבת השלישית (בכיתה א') יש שולחן ילדים מעץ שבעלי בנה לה פעם. היא דווקא אוהבת לפעמים לעבוד בו, לאו דווקא על שיעורי בית אבל גם עליהם. אבל היא חריגה לגילה...

אז לא צריך לקנות שולחן כתיבה (ואם קונים, אז אפשר לקנות אחד רחב), כן כדאי לחשוב כבר עכשיו איפה יאוחסנו הספרים והילקוטים שלהם (במקום שבהישג ידם).

אצלנוDoughnut
כשהגדולה עלתה ל-א' התארגנתי עם שולחן כתיבה מהמם שקיבלתי מקרובת משפחה. בסוף לקראת כתה ג מסרנו אותו כי בסוף תמיד ישבה בסלון...
לא קנינו. יושבים ליד השולחן אוכל ולרוב על הריצפהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 15:47

הבת שבכיתה ז לפעמים יושבת לעבוד לבד בחדר.

לפני זה, זה לא רלוונטי לדעתי

זה לא באמת כיף להם לשבת בחדר לבד

וגם בכיתה א לא עובדים ככ הרבה זמן רצוף בישיבה במקום אחד

לגדולים שלי היה ספרייה עם מכתבהממתקית

שולחן מסודר וכיסא וכו מעצמלה
בפועל- עבדו רק בשולחן בפינת האוכל.
עם הקטנים יותר שעכשיו בבית הספר, אין לנו מכתבה. הכל בפינת אוכל.
יש להם רק מדפים מסודרים לספרים ומחברות...

עונה כאמא לתאומות בא'- יש להן בחדר שולחן כתיבהאמהלה

ומגירות אישיות

אבל

שיעורי בית הן אוהבות להכין בשולחן של פינת האוכל (קניתי מפה שקופה-שעוונית, שמיועדת להכנת ש"ב ויצירות)

בגלל שהן שתיים ורוצות להרגיש שאני נמצאת עם שתיהן, יותר נח להן וגם לי בשולחן האוכל.

בניגוד לכולם - אצלנו כן עושים שיעורי בית במכתביהכולנה
לגדולים לא קנינו מכל מיני סיבות ולאחרונה קנינו אחד לכל חדר ועכשיו הם כן נהנים לשבת בחדר ללמוד, גם אם באים חברים זה יותר נעים שיש להם פרטיות.

אבל באמת הקטנים יותר שצריכים עזרה בשיעורים כן יושבים בסלון

אצלנועוד מעט פסח

רק לקראת כיתות ט-י הילדים עברו ללמוד בחדרים.

עד אז- רק בסלון.

אז בעיני מיותר לכיתה א'.

אחסון ספרי לימוד- אני גם מפנה לכל ילד מדף בסלון (מאחורי דלת, כי זה מתבלגן...).

שם שמים ספרים שלא בשימוש, מחברות ספייר, וכל מיני דפים במצב ביניים (כמו הטבלה של 'מבצע פסח' במהלך החופשה).

אני אוהבת שזה בסלון ונגיש, כי זה מקל עלי לארגן איתם יחד מערכת (בתחילת היסודי זה מאתגר לבד), ולדחוך לשם פריטים שונים ששייים להם ומסתובבים בסלון.

הייתי עם אחותי בחדר והיה לנו שולחן 1מנגואית

עם מדפים לספרי לימוד ומגירות לקישקושים וכלי כתיבה

אני רוב הזמן נהננתי ללמוד על הרצפה בחדר עד לכיתה ז

ואחותי היתה במטבח/סלון , היתה צריכה עזרה או נהננתה מהרעש

בכיתה א הבן שלי היה צריך אותי ממש צמוד ולכן היה הכי נוח בספה או במטבח

בכיתה ב בקושי שב וגם אז זה קריאה או טיפה דפי עבודה והוא במטבח או בספה 

בעיניי ממש אין צורך, מיותר לחלוטיןשיפור
רוב שיעורי הבית זה קריאה, אני יושבת להקשיב לו על הספה.
לדעתי זה רלוונטי יותר לחטיבה והלאהאורוש3אחרונה

אז יש ילדים שיותר צרכים שקט ויש את אלה שתמיד יהיו בסלון. יסודי ממש אין צורך.

יש שולחן מטבח, סלון, שולחן יצירות קטן, רצפה, כל אחד מתיישב איפה שהוא רוצה. בכתה א' זה בגדול בעיקר תרגול קריאה אז זורם לגמרי בספה.

יותר תחשבו על מקום לחוברות, תיקים, כלי כתיבה שאפשר לקחת כשחסר. 

ייעוץ גנטי אחרי קבלת שילוב תוצאות שקיפות ודםאורוש3

של הסקר שליש ראשון.

מישהי עשתה??

מרגיש לי בזבוז אנרגיה, פשוט יגידו לי לעשות מי שפיר בתכלס, לא? 

שלחו אותך לייעוץ גנטי?כורסא ירוקה

זה שלב בירוקרטי, לא מהותי. הרופא לא יכול להוציא הפניה למי שפיר, רק ליעוץ גנטי, אז הולכים ליעוץ ושם מוציאים לך הפניה למי שפיר. ככה הסבירו לי בזמנו.

אבל בפעם אחרת שעשיתי בגלל גיל ולא בגללל סיכון למום אז עשיתי יעוץ בפגישה וירטואלית כזה רק לסמן וי. וגם כדי לבחור מה אנחנו רוצים לבדוק ומה לא

כתוב לי בתוצאות כןאורוש3
לרופאה יש לי תור רק עוד כמה שבועות
בשביל לעשות מי שפירהשם שלי
צריך קודם יעוץ גנטי.

אם בכל מקרה לא תעשי, אז אין מה לעשות יעוץ.

ואם קבעתי פרטי, זה משנה ההפניה?אורוש3

אני עוד מתלבטת אבל אם כן אלך פרטי. 

לא יודעתהשם שליאחרונה
אולי תבדקי מול מי שקבעת.
עוד התייעצות - הפעם על קיטנהזוית חדשה

מתלבטת לאן לשלוח את הבן שלי בחופש, אולי תאירו לי כיוונים שלא חשבתי עליהם.

1.לקיטנה של הגננת שלו משנה שעברה. (הוא בגן ראשון, הגננת של שנה שעברה זה משפחתון.) זה קיטנה לילדים מגיל 3 חודשים עד 5. הוא בן 4.5. מצד אחד לא יודעת כמה הוא זוכר אותה, מצד שני היא זוכרת אותו וכנראה תדע להתמודד איתו. ויש עם מה - כי הוא בוכה כל בוקר כשנפרד ממני... וגם היא גננת מנוסה...

2.לקיטנה אחרת כלשהיא שילדים אחרים בגן שלו גם ילכו אליה. מצד אחד ככה הוא יהיה עם ילדים שהוא מכיר. מצד שני לא יודעת עם מי שתעשה את הקיטנה תסתדר עם הבכיות שלו. ולא יודעת כמה נסיון יהיה לה.

רק שאלה- אולי יש אופציה שמישהו אחר יביא אותו לגן?אמהלה

ראיתי מנסיוני שכשאמא מביאה הם בוכים וכשאבא או מישהו אחר הם נפרדים בקלות יותר.

בהצלחה בהחלטות

אין אופציה, וגם אצל אבא הוא בוכהזוית חדשה
בעיניי עם חברים בגילויעל...
להיות עם ילדים בני כמה חודשים בקייטנה זה יותר בייביסיטר מאשר תוכן וכיף
האמת שלא אכפת לי אם יהיה תוכן או לא...זוית חדשה
בגיל כזה לא עדיף להיות עם חברים?יהלוםנוצץ

אבל את מכירה את הילד שלך ואנשי הצוות הגי טוב כמובן. הוא בוכה רק בכניסה או גם במשך היום?

אם זה בכי של דקה בפרידה ונרגע נראה לי שעדיף עם חברים

מסכימה, אם בוכה הרבה במשך היום זה סיפור שונהשיפור
בכניסה, כמה דק'זוית חדשהאחרונה
סקירה מוקדמת, פנימי או חיצוני?זברה ירוקה

אני בעודף משקל רציני

בעלי לא יכול חבוא איתי לסקירה

פתאום אני נבהלת שזה יהיהפנימי?

לא באלי אני לא רוצה בדיקה פנימית לבד

אצלי היה חיצוני.מוריה

זה כנראה תלוי רופא.

וגם תלוי אם מצליחים לראות ככה או לא.

אצלי פנימי. תלוי גם ברופאיעל מהדרום
בשקיפותזריחה123

הרופא אמר לי שסקירה מוקדמת תהיה וגינלית

קבעתי תור במרפאה אחרת, לרופאה.

היא עשתה בטני והייתה עדינה ומתחשבת ואמרה שוגינלי גם בכלל לא יעזור.

היה לה קשה לראות את הלב מספיק טוב אז שלחה לאקו לב עובר.

אז ממש תלוי רופא

ממש תלוימתיכון ועד מעון

אני די רזה ולא פעם בגלל מנח של העובר היה צריך גם פנימי

לפעמים ככה לפעמים ככהשיפור
לי היה שלוש פעמים חיצוניחמדמדהאחרונה

ובשבוע 14

אבל אני נחשבת רזה ניראלי

אז אם זה קשור אולי זה למה

הייתם טסות ללונדון?אובדת חצות
בעלי הפתיע בכרטיסים לשם אבל ממש חוששת מכל מה ששומעים, מצד שני בא לי חופשה. איפה בטוח שם מלון ולהסתובב? או שלוותר לגמרי?
יותר בטיחותי להסתובב בלונדון מאשר בירושליםפשוט אני..

עובדתית, יותר יהודים נרצחים בשל יהדותם בישראל, גם במספרים וגם באחוזים. 

פשוט מצניעים סימנים חיצוניים אם מרגישים חוסר נוחות, בפועל יש בלונדון רבתי כ-200 אלף יהודים, מתוכם כ-40 אלף חרדים, שבוודאי אפשר לזהות מקילומטרים שהם יהודים.

בלונדון אין כזו אנטישמיות.ממתקית

אני הייתי טסה לשם..
רק חבל שאין לי אפשרות...

הייתי בלונדון לפני שנהברונזה

הכל היה מעולה

תסעו ותהנו!

כמובן תזהרו במקומות חשוכים וממליצה לדבר עם הבית חבד לשאול אלו מקומות פחות סימפטים

אני הייתי טסהיהלוםנוצץ

אולי יהיה לכם נוח יותר לישון באזור היהודי שם בשביל ההרגשה (הוא לא במרכז אבל יש משם רכבת למרכז ואוכל כשר)

לא יודעת מה המצב ספציפית כרגע שם. תהנו!

כרגע לא.מוריה
כרגע לא הייתי יוצאת מהארץ אם יש חשש להיתקע בחו"ל.🙄
כן אין באמת סכנה שם יותר מבמקום אחרטארקו
תסעו ותהנוראשונית

הייתי שנה שעברה ונהניתי

אישית התארחנו בשכונה יהודית אז לא מפחיד בלילות ובימים חרשנו את לונדון

מוסיפה שהמשפחה שלי שם מלא והכל בסדרראשוניתאחרונה
מרחוק הכל נשמע מפחיד יותר

אנחנו הלכנו שם בחזות יהודית (כיפה וציצית) ורק כיבדו אותנו

אולי כאן יענו ליחושבת בקופסא

פתחתי שרשור בנשואים טריים, ולא כל כך עונים לי שם.

בטח פה יהיו יותר תשובות בעז"ה. 

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 לשני לילות בסוף אוגוסט.

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מתייגת את @רוני 1234 כי אמרת שאת עוקבת

לא ממש מבינה בזה,אונמר

אבל נשמע לי ש1000 לשני לילות לא יהיה לך עם בריכה.

לא?

חיפשתי קצת ודווקא מצאתי באזור ה1,200, גם סבבהחושבת בקופסא
יפה. בהצלחהה!אונמר
זה המחיר באוגוסט? מעניין מאוד איפהרחללי
לפני הקורונה היינו הולכים ב500 ללילה, צימר עם ג'קוזי בלי בריכה, באוגוסט. וזה היה זול. מאז המחירים זינקו.
1000 שח ובריכה באוגןסטזברה ירוקה

זה תקציב ללילה אחד

..

היייהלוםנוצץ

מקווה שתמצאו מה שתרצו!

פשוט התקציב ל2 לילות באוגוסט עם בריכה פרטית וגם נגיש ולא רחוק מידי מרגיש לא ריאלי.

לא שיש לי המלצה ספציפית אבל לא ראיתי במחירים האלה בעבר, בהצלחה.

אין בעיה אשמח לשמוע בכל מקרהחושבת בקופסא

אני רק רוצה כיוון לחפש.

יש ביישוב מיצד כמה צימרים עם בריכות פרטיותקנקן שבור

אני לא יודעת מחירים ללילה

שווה לך להציץ באתר של המועצה, פעם כשחיפשנו הפנו אותנו לשם והיה נראה טוב (זה היה גם מהמלצה של חברה, אבל אני לא ממליצה מניסיון כי לא נסענו בסוף)

יש שם תחב"צ?חושבת בקופסא
יש דברים לעשות מסביב?
כמעט ואין לשם תחב"צשומשומ
ואין כל כך מה לעשות באזור, זה יישוב דיי מבודד
אז פחות. תודה בכל מקרהחושבת בקופסא
אולי באיזור צפת, מירון או עמק בית שאן?אוהבת את השבתאחרונה

הייתי פותחת אפליקציית אייר בינבי ומחפשת לפח איזורים... ואז בודקת אוטובוסים ואטרקציות..

אולי יעניין אותך