שאלהי.על

חשבתי טיפה והגעתי למסקנה שאני לאו דווקא חייבת בחור ממש דוס, רק דתי ברמה שלא יהיו התנגשויות בינינו מבחינת ניהול בית..

ממש בא לי להתחיל ללמוד תורה מאפס, עדיין לא יודעת איך,נראה כבר.

חושבים שיש לי סיכוי למצוא בעל מפרנס שיאפשר לי להיות אברכית בלי הפרעות למיניהם?

(אשמח לתגובות עדינות. תודה)

וואו, כך הכבוד לך!!כי בשמחה תצאו.
בע"ה תמצאי,
בינתיים תתחילי כבר ככה

גילוי נאות: הכותב אגואיסט ורוצה להתמסר לתורה בעצמו..
לא יחשבו שאניי.על

רפורמית או משהו כזה?

כדוס טרור המייצג את עצמו בלבד, לא!כי בשמחה תצאו.
תודה. עודדת!י.על

למה מדרשת אורה/הרובע הן רפורמיות?advfb

(פשוט באורה נראה לי שיש גם נשואות...)

בנותשאשכרה משקיעות שנה מהחיים שלהם ללימוד תורה ברמה, ולא מצאתי ממשהו שחושד בהן ברפורמה.

שנה זה לא כל החייםפלונפון מירוסלב

מקסימום:הָיוֹ הָיָה

יחשבו שאת גושניקית אולטרא.

וגם זה רק אם תהיי אברכית בקטע של ללמוד גמרא בעיון או משהו דומה.

לא הבנתיקל"ת
מה הכוונה בעל מפרנס שיאפשר לך להיות אברכית ?
אם את אברכית זה אומר שהוא לא מפרנס לא?
או שלא הבנתי נכון
הכוונה שאני אהיה אברךי.על

ממין נקבה.

לא כמו רבנית אישה של רב.

אהה הבנתיקל"ת
טוב אז השאלה בעצם מופניית יותר לגברים והם צריכים לענות מנקודת מבטם.
בתור בת אני עונה שקצת היה מרתיע אותי מישהיא שלא מתכוונת לצאת לשוק העבודה. גם אם זה בשביל לימוד תורה.
מה את מתכוונת לעשות? לשבת כל היום בבית וללמוד תורה? (באמת שואלת..)
זה כיוון המחשבה, אני יודעת..י.על

תשובהultracrepidam

יש סיכוי, כן. 

זה נדיר מאד, אבל יש כאלה.

ואני חושב שזה קצת מוזר -

לחפש בחור קצת פחות דתי,

כדי שלא יהיו לא מחשבות על ללמוד תורה,

כדי שהוא יהיה פנוי להיות מפרנס יחיד,

כדי שאת תוכלי ללמוד תורה

אם עקבתי אחרי קו המחשבה שאת מציגה פה. זה כאילו הכי תורה-לא-לשמה שיכול להיות

למה פחות דתי???כי בשמחה תצאו.
אין דוסים בהייטק?
אחד עשוי להסכים שאשתו תלמד תורה שנה שנתיים
לא..י.על

ברור שעדיף שהוא עצמו יהיה כמה שיותר דתי 

אבל אם לא מוצאים אז דתי ברמה שאפשר לחיות ביחד נורמאלי.

כי זה מה שאת כותבתultracrepidam

שאת מוכנה להתפשר על רמת הדתיות שלו

כי את רוצה ללמוד תורה.

הקשר הוא - את מוותרת על כאלה שרוצים ללמוד כדי שאת תוכלי ללמוד

לא, אני מחליטה לא להתעקש על האפשרות המועדפתי.על

אם אני רוצה בית שיהיה בו תורה, גם אני יכולה להביא, לא?

אני אישיתקל"ת
חושבת שזה עיקר תפקידו של הגבר.
סליחה על השובניזם
מה הקשר לשובניזם?צהרים
האמירהקל"ת
שלימוד התורה שמור רק לגבר, קצת שובניסטי לא?
אני חושבצהרים
שלומר שיש תפקיד לגבר ותפקיד לאשה זה לא שוביניזם. לפחות איך שאני מבין. אולי מרב מיכאלי תחשוב אחרת
אוקיקל"ת
ולגבי גבר שאומר שתפקיד האישה זה להיות במטבח? זה גם לא שובניסטי בעיניך?
אני חושב שזה תלויצהרים
האם זה מגיע בגלל המחשבה על עליונות המין הגברי או לא.
ביקום מקביל הרבה יותר נחשב להיות במטבח, בבית בנחת, מאשר לצאת לעבוד
אה אוקייultracrepidam

ז"א את מחליטה עכשיו להתחיל ללמוד תורה, ואז את לא צריכה בחור שלמד תורה בעצמו

ייקח לך כנראה הרבה שנים להגיע לדרגה של בוגר הסדר. אז תקחי בחשבון

אוקי. לא איכפת ליי.על

דרגות ידיעה, אני רוצה את האווירה והמעטפת .

גם לזה..הָיוֹ הָיָה

בשנות הישיבה האוכות רוכשים הרבה הרבה למעטפת,

השאלה איפה היית עד היום, מדרשה? משהו?

כי להתחיל מהתחלה זה אומר גם לגבי האווירה והמעטפת,

ככל שמתרבה הלימוד - מתבססת המעטפת.

זה נשמע שאת בעצם רוצה בעל שיפרנס אותךשמן פשתן
כדי שתוכלי להתמסר לתחביב שלך, (שלא מכניס פרנסה). במקרה זה הוא לימוד התורה, אבל הוא יכל להיות באותה מידה גם ריקודי עם או כדרות קרמיקה.

אני רואה הבדל משמעותי בין מצות לימוד התורה לגבר, לבין תחביב לימוד התורה לאישה.
גם אני רואה..י.על

אני מכינה תוכנית פעולה למקרה שלא אמצא דוס כלבבי..

למה נדיר? מה עושות הבנות שלומדות במדרשות, במכללותקרן-הפוך
כמו המכללה בירושלים?

תואר ראשון, שני, דוקטורט.

אפשר בקלות למלא שנים בלימוד תורה במסגרות אקדמאיות לנשים בלבד.
כמה כאלה את מכירה?ultracrepidam

לא אמרתי שאי אפשר, אמרתי שיחסית נדיר למצוא מישהו שמתאים לו להיות מפרנס יחיד כשאשתו לומדת להנאתה דברים שהיא לא מתכוונת להתפרנס מהם. רוב משקי הבית בארץ מבוססים על שני מפרנסים, ומישהי שמצפה שבחור יהיה מפרנס יחיד בשביל היעד הזה, זה קצת נדיר שהבחור ישמח בזה

"אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו"advfb

כולה רצתה ללמוד שנה, מה קרה? זה לא אומר שהיא לא תעבוד כל החיים.

ממש לא שנה, היא מדברת על לחיות ככה. שים לב.הָיוֹ הָיָה

נשאל אותה ונדע.advfb

ובטח שדברים כאלו כדי לדעת כמה זמן להמשיך צריך להתחיל אותם.. קשה מאוד לפני שאתה מתחיל לדעת מה זה ומה זה עושה עליך.

היא כתבה את זה לעיל.הָיוֹ הָיָה

היא "רוצה להיות אברך ממין נקיבה".

לא נראה שהכוונה לשנת מדרשה.

גם גבר לא יכול לדעת אם יהיהadvfb

הרבה שנים בישיבה, ממש לא מתאים לכל אחד.

זה בדיוק הבעיהקל"ת
"צריך להתחיל כדי לדעת כמה זמן יימשך" .
אישית נראלי קצת מרתיע לצאת עם גישה כזו כי זה מראה על חוסר כיוון בחיים.
זה לא אומר שחייבים להיות לא ממוקדיםadvfb

אין לי מושג מה מתכננת @י.על רק הערתי שקשה מאוד לתכנן לימוד לשנים רבות במסגרת תורנית אינטנסיבית בלי להרגיש ולחוות מה זה אומר. לא אמרתי שאי אפשר להיות בפרק זמן ממוקד.

נכון אבלקל"ת
לפי מה שאתה מתאר, בחורה כזו נאלצת להגיד לבחור "אני רוצה רק לשבת ללמוד תורה בשנים הראשונות , לא יודעת כמה זמן זה ייקח".
משמע זה אומר- חוסר כיוון ברור בחיים.

(לא הכנסתי את המילה ממוקד, היא יכולה מאד להיות ממוקדת בלימוד התורה בשנים האלו, העניין הוא שהיא לא יודעת להגיד מראש לאן פניה מועדות, כמה זמן היא תישאר כך)
בדר"כ המינון הוא סה"כ ידועadvfb

גם אם הוא קצת גמיש

לא נעולה על כלוםי.על

אני רק משתפת בהרהורים די ראשוניים..

חשבתי לקחת הפסקה מהחיים ולהקדיש ללימוד משהו כמו שנתיים-שלוש ככה אולי

הבנתי.קל"ת
דעתי-
אם את מעוניינת להקים בית בזמן הזה אז אני חושבת שזה קצת מעשה לא אחראי לקחת הפסקה מהחיים למשך 3 שנים..
בהצלחה בבחירות בכל אופן!
אם הבחור יסכיםי.על

ולשנינו יתאים מה לא אחראי בזה??

ותודה. גם לך

מבחינה כלכליתקל"ת
זה נחמד והכל לרצות לעצור את החיים ולפנות זמן ללימוד אבל צריך לחשוב על איך מתכוונים להתקיים ולפרנס בית במידה ורוצים להתחתן.
אם הבחור מסכים ומוכן לזה אז כמובן אין בעיה.
עניתי לגבי עצמי, אם הייתי בצד השני הייתי רואה את זה בחוסר אחראיות ולא הולכת על זה.
ברור שחייב להיות היגיון כלכלי לצעד שכזה.י.על

אל תדאגי, אנחנו עדיין על הקרקע.

למה חוסר אחריות??כי בשמחה תצאו.
כמו שיש בחורים ששואפים להיות אברכים,
ועם זאת יש להם אחריות כלכלית,
גם היא רוצה מישהו שיפרנס.
אני באמת חושבת שגםקל"ת
אברכות של גברים שנים רבות זה חוסר אחראיות.
זו דעתי האישית..כנראה פחות מתאים לי.. אבל הם לרוב מתחתנים עם נשים שמוכנות לעול הזה ולא רואות בזה חוסר אחראיות.
למה חוסר אחריות?כי בשמחה תצאו.
אם הוא עם יד על הדופק,
למה חוסר אחריות?

מבחינתי, אחריות זה יד על הדופק,
זה להיות מודע למצב ולהכריע הכרעות.

את לא מסכימה איתי על ההכרעות,
ומהו סדר העדיפויות. אחלה.
אבל מה זה קשור לאחריות?
מה זה יד על הדופק?קל"ת
שאם פתאום חלילה ייקלעו למשבר כלכלי אז פתאום ייצא לעבוד? זה לא עובד ככה..צריך להיות שקולים ולתכנן מראש
יפה, לתכנן מראש זה אחריותכי בשמחה תצאו.
לבחור על מה מוותרים,
מהיכן יגיעו הכנסות..
להיות מודעקל"ת
לזה שלא יהיו הכנסות, או שיהיו הכנסות מינימליות ולהיכנס בכל זאת למערכת זוגית זה מעשה חסר אחראיות כלכלית בעיני.
ההשלכה של זה, זה חיי פשטות וצמצום. אם אתה ואשתך לעתיד מוכנים לזה- אז אחלה.
למה חיי פשטות וצמצום הם חוסר אחריות?כי בשמחה תצאו.
הם לא בשבילך. מעולה. אל תעשי את זה!!!!
רק הביטוי חוסר אחריות צורם לי
גם לישוביה!

טוב אז מתקנתקל"ת
הם חוסר אחראיות עבורי.

(תכלס גם עד עכשיו רשמתי שזו רק דעתי ולא אובייקטיבי)
מה זה עבורי?כי בשמחה תצאו.
עבור רמת החיים שאת רוצה,
או כמו 'לדעתי'?
לא הבנתי את ההבחנהקל"ת
הראשוןקל"ת
אז זה חוסר התאמהכי בשמחה תצאו.
לא חוסר אחריות
בסדר, שיהיהקל"ת
עייפתי
שרשרתי לא נכון..שוגי~
זה לא המקרהקל"ת
כשאישה לומדת תורה בשילוב מכללה זה אומר שהיא מתכוונת בעתיד הקרוב גם לעבוד בהוראה ולפרנס.
פותחת השרשור דיברה על מקרה בו היא רק תלמד תורה ולא תפרנס.
צריך ראש פתוח בשביל זה, זה קשור לאופיadvfb

ולא לאידיאולוגיה מסויימת דווקא, למרות שהרבה פעמים זה הולך ביחד.

אנסה לפנות להנחת יסוד של השאלה שלך - אנשים מחפשים דווקא מסגרות מוכרות? כאילו משהו שהוא לא שכיח רק בגלל שהוא לא שכיח - אז אנשים כבר לא ירצו אותו? 

הכל זה עניין של גמישות ,רגישות ורצון טוב של שני הצדדים. אין הבדל בין זה שבעל מתחשב שאשתו הסטודנטית לבין הנידון דידן, שתיהם דברים שמועילים להתקדמות האישית שלהן.

ואם זה עניין של כסף - אז ברור שזה תלוי מה המצב, אם אין קמח אין תורה, גם מצידך.

ובכלל, רווקים ורווקות לא יודעים מתי הם יתחתנו ולכן לפעול במישור "מה יקרה אם" זה די מסוכן. אני לא בטוח במאה אחוז, אבל יש לי תחושב שכדאי לחיות בהווה מאשר לנסות לחיות את העתיד. מקסימום תעזבי באמצע, מה יקרה?

ועוד שאלה לקינוח - מי ש'דוס' הוא מעריך את הלימוד תורה של אשתו? הרצון לחיים 'דוסיים' זה קשור גם ללימוד תורה?

נכון, צריך ראש ממש פתוח..י.על

צריכה לחשוב גם איך לשווק את זה כדי שלא אצא מוזרה חח

סביר להניח ש"דוס" אמיתי יתקמצן וירצה את האפשרות ללמוד תורה בעצמו שזה סופר מוערך ועדיף ..

וואלה צודק, כדי לתת ולאפשר צריך להעריך את אותו העניין אלא אם יש רצון נקי להיטיב לשני לפי מה שטוב לו שזאת דרגת נתינה די גבוהה וזה מפחית לי את הסיכויים למצוא..

זה מה שאתה חושב?

יש סוג של אנשיםadvfb

שהם הולכים לפי הלב שלהם ולא תמיד זה מסתדר עם הנורמות שהחברה מכתיבה להם והם אע"פ הולכים בדרכם.

אם את הולכת לעשות צעד כזה, באופי שלך, את מן הסתם צריכה גם מישהו כזה. לא? ואז להיפך - זה סינון טוב בשבילך סה"כ.

אני חושב שמי שמתחתן עם מישהי בשנה א' של לימודי אדריכלות (5 שנים אינטנסיביות רח"ל) זה יותר הקרבה ויותר רמה של נתינה. ולא נראה לי שאנשים ימהרו לפסול הצעה בשביל זה.

איזה סוג של "דוסיות אמיתית" את מכירה? יש דוסים בכל מיני צבעים (גם כאלה שיעריכו את הלימוד תורה של האישה שלהם).

ובכלל, 'דוס' זה פוזה, זה לא יראת שמיים.

חושבת שזה אפשרי, אבל כשיש ילדים כבר פחותשוביה!

לא נראליהפי
כאילו זה פחות מקובל שהאישה אברכיתת .. אין לך צווי ללמוד תורה לו יש את הצווי..
אני מבינה אותך אני בעצמי לומדת תורה ואני ממש מקנאה בבחורי ישיבה אבל עדיין..
את מבינה כאילו הוא יעבוד ואת תשבי בבית ותלמדי תורה?
אם את מרגישה שיש לך כישרון לפתח את זה ולהעביר אותה הלאה ויש לך כוחות ללמד את אנשים זה מבורך אבל אם ללמוד ושזה ישאר אצלך וכל היום ללמוד זה מרגיש לי לא נכון
זה לא ישאר רק אצליי.על

זה ישפיע על הבית וכו' כמו התורה של הבן אבל כנראה בצורה אחרת

לא הבנתי אם להשלים פערים או ללמוד עדי לא ידע.מבקש אמונה

לא יודע מה לגבי אחרים,

אני בכל אופן כנראה הייתי מוכן רק לאפשרות הראשונה.

האפשרות השניה לא מסתדרת לי בראש

מה הכוונה להשלים פערים?י.על

אפשר לקרוא לזה סוג של להשלים פערים נדמה לי

וואי. איזה אומץ. אני מאוד מאוד מעריכה אותך ואת הרצון שלך!שוגי~
ובבקשה אל תתני לאנשים להוריד אותך מהרצון ומהחלום הזה.
לא לכולם זה מתאים, גם לי זה ממש לא מתאים - אבל זה דבר גדול ומיוחד.
בשנים האחרונות יש מגמה כזו, שלימוד התורה של נשים הוא דבר מרכזי ומהותי מאוד. נפתחות עוד ועוד מדרשות, הביקוש עולה וחדוות התורה מופצת לכל עבר.

אני יודעת שיש ממש תוכנית מובנית לאברכיות במגדל עז ובנשמת.
יש מגורי אברכיות של ממש (בתים/דירות, ועם הבעל והילדים)
הבעלים שלהן עובדים והן יושבות בבית המדרש ולומדות תורה. מתחילים מההתחלה, שיעור א' ולאט לאט מתקדמים...
ממליצה לך לבדוק אם זה הכיוון. אני חושבת שיש להם גם מלגות לאברכיות
נשמע לי שזה ממש מה שאת מחפשת ויכול לעניין אותך לכן כתבתי.

אני חושבת שבעלך לא יהיה דתי "מחפף". אלא בחור דווקא מאוד רציני, שרואה חשיבות עצומה בזה שאשתו תלמד תורה.
והוא יהיה אברך, כמו שנשים שנשואות לאברכים הן אברכיות ;)

ואני לא חושבת שכדאי לדאוג לזה כרגע. באמת.
לא עושים דברים או נמנעים מדברים בגלל עניין הנישואין. מי שזה מתאים לו - ימצא את דרכו אלייך ואת את דרכך אליו.
אם חשקה נפשך בתורה - אל תמנעי את עצמך מזה בגלל שתגידי וואי, עוד 4 שנים מי ירצה לצאת עם תלמידת חכמים?
זה לא צריך להיות השיקול המנחה.
כמו שמי שהולכת ללמוד לימודים קשים של 5+ שנים (אדריכלות, רפואה וכ'ו) לא אומרת - מי ירצה להתחתן עם סטודנטית ל...?
או להבדיל. בחור לא נמנע מלהיות קרבי רק בגלל המחשבה- מי תתחתן עם בחור בקרבי? עדיף להיות יותר בבית וככה להגדיל את הסיכויים להתחתן.

זו בעיניי טעות גדולה, במיוחד שאת לא מתכוונת להתחתן ממש כרגע.
תתחילי, תראי איך זה עובד לך, אם את מוצאת את עצמך ואוהבת ללמוד תורה - ואני בטוחה בטוחה שהוא יגיע!!!
חח שום אומץ..עוד לא עשיתי כלום.י.על

תודה על התגובה. עזרת לי!

עצם המוכנות לחשוב זה אומץ. בהצלחה ממש!כי בשמחה תצאו.
מוסיפה מקומות עם תוכנית לאברכיות ומלגה~מישי~
הישיבה בראש צורים ומת"ן.
מת"ן מאפשרת מסגרת יותר גמישה ויש פחות טוטאליות וזה יתרון לאישה נשואה.
חלק מהתוכניות הן לבעלות רקע וחלק לא. את צריכה לגשש ולחפש.
וכמובן השאלה איזה תחום/אילו תחומים את רוצה ללמוד (גמרא, תנ"ך, מחשבת ישראל, חסידות?)
וכמובן אפשר לשלב עם לימודי תואר במקומות רבים - מכללות להוראה, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בר אילן ואני מניחה שעוד.

לגופו של ענין, הפורום לא מייצג. יש בחורים דוסים שיישמחו שהאישה שלהן תלמד תורה. תמיד צריך תיאום ציפיות איך נותנים מענה לצרכים של כל אחד מבני הזוג וגם מנהלים את הבית (פרנסה, ניהול שוטף בישול סדר ניקיון, ילדים וכיו"ב).
להיות קשובים עם כל הלב זה המפתח.

ןאם יש לכם עזרה מההורים או שאתם יכולים להסתפק במועט אני חושבת שאם זה מתאים לכם תוכלו להסתדר עם מלגת אברכית אם הוא עובד. יש גם בני זוג סטודנטים שבקושי עובדים בשנים הראשונות. לא רואה הבדל.

בהצלחה יקרה. אשרייך שאת רוצה ללמוד תורה ורוצה בית של תורה. בעז"ה תמצאי בחור כלבבך.
אני אגב, לא ממליצה להתפשר על כך שחיי תורה יהיו חשובים לו אם זה חשוב לך אבל (!) וזו נקודה חשובה - זה יכול להתבטא בשלל צורות ולא דווקא בצורה שבה זה מתבטא אצלך (ואם יש לו קשיים או צורת מחשבה פחות רגילה אין זה אומר בהכרח שזה לא חשוב לו) וצריך פתיחות להקשיב ולראות ולהעריך. מישהו שעבודת ה', תורה וכו' לא חשובים לא בכלל בשום צורה לא נראה לי שיתאים לך לאור מה שכתבת.
אני מוכןתפוח יונתן
וואלה?י.על

יפה לך!

אתה רציני כאילו?

לגמרי. קודם כל זה ממש יפה בעיני.תפוח יונתן

וברור לי שרוב הסיכויים שזה לא יימשך יותר משנתיים-שלוש. ואם היא כן תהיה מאותן נשים נדירות שרוצות ללמוד יותר מזה, אז זה אומר שהיא עילוי, ואשרי בעלה שזכה לתמוך בה. חוץ מזה, רק לחשוב על התרומה שלה לשולחן שבת ולדבקות בקודש בימי החול, וחינוך הילדים. ילדים שרואים לא רק באבא אלא גם באמא סמכות תורנית, נמצאים ביתרון התפתחותי משמעותי יותר מאשר בלי זה. וכמובן שגם הקשר הזוגי יקבל עומקים נוספים. בקיצור, נשמע מרתק.

וואו אשריך, ירבו כמותך בישראל!י.על

רוצה תשובה אובייקטיבית?אבא תעזור
עדיין אני לא סגור כמה אחוזי ציניות יש בשאלה שלך,אבל אם את רוצה תשובה שמשקפת את המציאות ,את מוזמנת להציג את הדרישה הזאת לשדכנית אחת או שתיים ולראות מה תהיה התשובה,נשמח שתשתפי אותנו אחרי זה( ;
חח למה ציניות?י.על

מה הבעיה בבחורה שבוחרת להיות סוג של עקרת בית שלומדת ובעלה מפרנס כמו שהתורה דורשת ממנו?

אני לא לחושבת שאני המהפכנית פה.

את יכולה ללמוד בלי להיות אברכית.אבא תעזור
אם יש לך איזה רצון להתעמק בלימוד דווקא אם בעלך יהיה אברך יהיה לך יותר קל לממש אותו,תראי שיעורים מדי פעם תלמדי עם איזה מישהי חברותא זה לא חייב לתפוס את כל היום וזה מאוד מהפכני אני לא מכיר זוג שחי ככה אולי נשות הכותל ,
וואי איזה הגזמות נשות הכותל עאלק חחחחחי.על

בעולם היהודי המתוקן הרגיל והשפוי האישה הייתה עקרת בית והבעל מפרנס. מה הבעיה בזה?

קשה מאוד ללמוד בלי מסגרת מאפשרת ,יש מטלות ועבודות וכל הזמן הדעת מוסחת.

עקרת בית ובעל מפרנס זה כן נורמליאבא תעזור
את הצגת מציאות שאת הדמות הדומיננטית בבית מבחינה רוחנית ובעלך מפרנס,להיות עקרת בית זה הנורמלי וזה ההפך מהגישה שהצגת בהתחלה שאומרת שהאשה לא מספיק ממצה את עצמה אם היא מגדלת ילדים ודואגת לבית
זה לא ההפך וזה לא מה שאמרתי.י.על

לא הזכרתי בכלל ילדים,

ונראה שלא קראת כלום ממה שכתבתי בשרשור.

זאת אישה לומדת שהיא גם עקרת בית או עובדת מעט אבל עול הפרנסה העיקרי על הבעל אבל העיסוק המרכזי הוא לימוד התורה לצד הדאגה לבית.

למה האישה חייבת להיות מתחת לגבר מבחינה תורנית?

אם לאישה יש יתרונות אז מה הבעיה שהם יבואו לידי ביטוי גם בבית כמובן בלי פגיעה בבעל וכו' מיותר לכתוב בכלל.

למה חיל הים למטה וחיל האוויר למעלה זה לא פייראבא תעזור
אני חושב שהמטרה זה לא להיות תורני גם קרח היה מאוד תורני, המטרה זה דבקות בהשם והדרך שהאשה משיגה אותה שונה בתכלית מהדרך שהגבר משיג אותה
מה זה לא פייר?י.על

כל אחד צריך להיות מה הוא. האישה תהיה היא והגבר יהיה הוא.

הקב"ה מזווג זיווגים, חלקם בדגם סטנדרטי וחלקם בדגם פחות סטנדרטי..

אם לבחור וגם לבחורה מתאימה מציאות כזאת, מה הבעיה?

מי שרוצה בחורה שתהיה מתחתיו מכל הבחינות כדי שיוכל לשלוט עליה אז שיחפש אחת כזאת,

מסכנות הבחורות שבוחרים בהן בגלל הסיבה הזאת..

צודקת בגדול זה עניין של מינוןאבא תעזור
אולי זה באמת העניין שלך בעולם רק שלא יבוא על חשבון שאר החובות שלך, מאחל לך שתמצאי את המתאים כנראה שזה לא יהיה אני( ;
אתה מעדיף מציאות שלתפוח יונתן

בעל שנאלץ לטפל בילדים ולבצע את כל עבודות הבית כמו כביסה, נקיון, הכנת אוכל, שטיפת כלים וכו' כי אישתו עובדת כל היום כדי לממן את הוצאות המשפחה כשהוא מדי פעם הולך לכולל כשהילדים במסגרות? זה הופך אותו לעקרת בית ואותה לבעלת הדעה כי היא בעלת המאה. לא בטוח איזו מציאות חולה יותר.

אז זו מציאות חולה בעיניך ? חחחחי.על

בלבלת אותי כהוגן

בסוף יצאת ממש שובניסט חח

תפוח יונתן

מסתבר שאני מחליף דעות שוביניסטיות לדעות פמיניסטיות כל 2 דקות חושף שיניים

תכל'סadvfb

המסגרות התורניות היחידות (למיטב ידיעתי) שנותנות מענה לבנות לכמה שנים הן מסגרות שהבנות לומדות שם גמרא/הלכה בעיון אז אם את פחות בקטע של זה לא נראה לי שיש מסגרת אחרת. אולי במכון אורה יש בנות שנשארות שם יותר, אולי זה יכול להיות.

את מחפשת את המעטפת, לכן לא יעזור לך להיות במסגרת שהיא מתוכננת לשנה אחת וכל שנה בתוכן ישאר אותו דבר והבנות יתחלפו.

חוץ מכל זה, אם נשווה שנייה לבנים, כל מי שנכנס לישיבה בלי רקע ישיבתי תמיד מחליט תוך כדי תנועה כמה זמן הוא הולך להשאר. בדר"כ במהלך השנה הראשונה זה עדיין עומד באוויר.. לא נמצאים בישיבה כדי להיות X שנים. נמצאים בישיבה כדי לעבור תהליך (לימודי/נפשי) וכדי לדעת כמה זמן דרוש בשביל כך אז צריך לחוות את זה, אי אפשר לבוא מראש עם זמן מדוייק (אלא אם כן זה זמן קצר).

מסגרת של ישיבה/מדרשה היא מסגרת ממש טוטאלית. חוץ מלימוד תורה (וארוחת צהריים) אין כמעט משהו דומיננטי. כדאי לך לראות על איפה הצורך שלך במסגרת כזאת יושב בלב. אם זה על טייטל של 'אברכית' (כנראה שלא), סתם חבל. אם זה על לביות בשיח רוחני מתמיד, "חבורה בעבודת ה'" - אפשר גם מסגרות שילוב למיניהם. אם זה ידע - כמה ידע את רוצה לאסוף? כמה זמן יקח לך לאסוף אותו? אפשר לההמיר את המסגרת הזאת בהמון דברים בדר"כ.  

בעיניי אלו רצונות סותריםנועה נועה
אני מתקשה לראות איך בעל לא ממש דוס יסכים שאשתו תשב ללמוד תורה ולא תפרנס. לרוב מי שבא מהעולם הזה לא יסכים גם לאברכות של הגבר מתוך אותה תפיסה... הזוג היחיד שאני מכירה אישית שהאישה אברכית כרגע (באמצע השנה השניה מתוך שלוש) הם זוג מאוד דוס, וזה אחרי כמה שנות אברכות של הבעל.
בכללי לא ברור לי שנכון לשבת ללמוד תורה כדי שתהיי המובילה הרוחנית של הבית. לא כי 'אסור' שהאישה תהיה המובילה הרוחנית, אלא כי לימוד תורה מלא אמור לבוא מתוך, ובכן, רצון ללמוד תורה. את מכירה אברכים (או אברכיות) מקרוב? מודעת לתובענות של זה ולמה שזה דורש? תדברי, תשמעי, ורק אז תחשבי אם זה באמת מתאים לך, לשבת וללמוד כל יום כל היום (או אפילו לא כל, רק כמו שעות עבודה נניח). זה בהחלט לא מתאים לכל אחד, וכן, בכוונה לא כתבתי פה בלשון נקבה. אם את רוצה ללמוד תורה ברצינות ובצורה מסודרת אפשר להתחיל נניח אפילו מיום בשבוע ולראות איך זה בשבילך.
ובכל מקרה, כמו שכתבתי, אם תחליטי שאת רוצה בזה בעיניי את דווקא צריכה בעל מאוד דוס. פשוט אחד שפחות מקובע להסדרים המקובלים.
בהצלחה!
את טוענת שאת רוצה את לשבת ללמוד תורה ושהוא יפרנס אותך?Hodaya11
את מבינה שאחת המטרות המרכזיות של הגבר בעולם זה ללמוד תורה ושל האישה זה להיות צנועה ? זה לא שנולדת ללמוד תורה אבל כמובן שאת יכולה ואף צריכה לשאוף להבין ולאהוב את זה ולהמשך לזה . אבל זה לא צריך להיות כל חייך יותר מבעלך כי זה התיקון שלו יותר
לא נראה לי מדויק כלל~מישי~
ריחיים על צווארו ויעסוק בתורה?
הוא מחוייב לפרנסת אשתו, לכאורה, על חשבון לימוד תורה במשך כל היום.

חוצמזה שאם הבנתי נכון היא לא מתכוונת לכל החיים להיות אברכית ממש ולא לעבוד, אלא כמה שנים ובאופן כללי להמשיך ללמוד תורה בשעות הפנאי.
על ידי לימוד תורה בא פרנסה. ועזבי שאפשר לשלב אתזהHodaya11
לימוד התורה זה המקום הראשון שצריך להיות בראש של גבר ולא הדאגות על הפרנסה
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

ברור שצריך להשתדל להתחתןחסדי הים

עם אחת שיצאו בנים צדיקים.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולדאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך