אני גרה במושב ויש כאן אוכלוסיה די מגוונת מבחינה דתית. כיום יש גן אחד במושב והוא גן דתי מאוד מאוד מקל בהקפדה על הלכות. לדוגמא: אמהות שמגיעות בלבוש קצר מאוד (גופיה ושורט), תכנים שמאוד מזכירים גן מסורתי ולא ממש דתי. יוצא מצב שמשפחות שמקלות מאוד בהלכה נהנות מגן קרוב לבית ומשפחות שמקפידות יותר ולא מצליחות להשתלב בגן מקפיצות את הילדים לכץגנים מחוץ למושב בעיר הקרובה שם יש גנים חרדים (ונתונים לחסדים בכניסה על בסיס מקום פנוי) יש גם משפחות שמעדיפות גן יותר דתי אבל בגלל שאין להן אפשרות להסיע מתפשרות ושולחות למינימום שבמינימום (בלי אירועים חברתיים או מסיבות וגם באים לאסוף מוקדם לפני שהגן נגמר).
החלטתי שאני מאוד רוצה לנסות לקדם פתיחת גן נוסף מקביל שתהיה אופציה בתוך המושב למי שמעדיף יותר הקפדה על הלכה ותכנים של תורה אבל אני מתקשה להציג את הבקשה בלי להכנס לפינה לא נעימה מול הגורמים שאחראים על האישורים. הם לא מבינים מה הבעיה של הדתיים המוגזמים שאנחנו שאי אפשר שהילדים ישתתפו יחד בגן הקיים. יש רוב משפחות ששייכות להעדפה של גן תורני יותר מוקפד אבל יש גם כמות לא קטנה של משפחות מהצד השני.
אשמח לשמוע עצה ממישהו שיש לו רעיון איך אפשר להציג צורך שיתקבל בלי לפגוע באף אחד.