בעיה נפוצה אשמח לעצתכםציפ'קה
האיש שלי דיבר איתי ואמר שהוא ממש מצטער שהוא לא יכול לבלות יותר עם התינוקת. הוא מגיע ב18/19 והיא הולכת לישון בשעות האלה וגם הוא הולך ב6 והיא מתעוררת ב6/7.

אני בטוחה שיש עוד אנשים שעובדים קשה ולא רואים את הילדים. איך אתם מתמודדים?

מזל שיש שבת תאמינו לי
מתמודדים?בסדר גמור
דעתי היא שלא כולם מתמודדים.
מאלו שכן, יש כאלה שמשלימים עם זה, יש כאלה מבינים שזה התפקיד שלהם עכשיו והמצב הזה עתיד להשתנות.
בעלי יוצא ה7 בבוקר חוזר ב10 בלילה ברוב הימים,אהבתחינם
ולפעמים עובד גם לילות..
איך מתמודדים?
לא יודעת אם זה מתמודדים, אלא םשוט השלמנו עם זה..
זאת העבודה(עד שימצא אחת אחרת אמן בקרוב בע"ה!!)
מקור הפרנסה..וזהו.
בשבתות(גם לא תמיד כי יש מוצאשים שעובד לילה🥴)
הוא משלים פערים
ואווו ואת לא עובדת ?ה' אלוקינו

אמרת שהוא עובד בהייטק לא ? מבולבלחושב
אז למה לילות ?

אני עובדתאהבתחינם
מטפלת בילדים...

שאלה טובה..
פחות רוצה לשתף איפה וכו.. אבל בגדול הוא מהנדס ויש מקומות שזה גם בלילות
😭
הוא בצבאמשוטט
אז אין לו כנראה מה לעשות עם זה חוץ מלנצל את הזמן שכם יש.

באזרחות אתה פשוט מחליט לעבוד יום אחד או שתיים פחות.
גם באזרחות יש אנשים שעובדים כאלה שעות...ציפ'קה
חמישה ימים בשבוע זה סטנדרט, לא?
ברור.משוטט
התכוונתי לעבוד פחות שעות באחד הימים.

כלומר יום בשבוע שעובדים בו עד 3 נגיד.
(גם בצבא הוא יכול אולי להתעקש על זה. אבל זה גם מצריך אסרטיביות רצינית)

בצבא, ביחידה מובחרת.אין לי הסבר

יכול לא להית שלושה שבועות ואני עם תינוקת..

מתמודדים, חיים,

בשבתות הוא משתדל ממש לעשות הרבה, למרות שהוא חוזר גמור...

מנצל את הזמן שלא איתנו.

פשוט אל תחשבי על זה ביומיום,

תחיי, הכי חשוב זה פשוט לחיות.

אם אוכלים את הראש, מתבכיינים על מר גורלנו וכיוצא בזה,

אין לזה סוף.

הכל הופך להיות ליותרקשה.

תשמחי שיש לו עבודה,

תשמחי שיש לכם תינוקת,

תשמחי שחשוב לכם שהוא גם יהיה איתה, שחשוב לכם להיות כמשפחה.

בהצלחה

וואו וואוה' אלוקינו

רק אוסיףאנונימי חדש
ואומר- הבעיה הזו חובקת עולם (שמעתי פודקאסט על זה של חיות כיס (כאן)).
הם דיברו גם על פתרונות.
אין מה לשאול אותי איזה פרק זה היה ומה הפתרונות- אני לא זוכר.
תודה! אשמע.ציפ'קה
כנ"ל. אבל אני מאוד מקפיד להשלים להם את הזמן האבוד.די שרוט

מאז שהגדולה בת חצי שנה, הלילות הם שלי. כלומר אני קם ומאכיל, מחליף, מטפל ובבוקר הייתי מלביש ומעיר אותם בשירים ודגדוגים. גם היום אגב, אבל יחסית כבר די גדולים הילדים.

ואז בשבת אני מאוד מקפיד על להיות איתם ולצאת איתם גם כשהיו ממש קטנים. בחופשים לוקח לטיולים וחוויות.

לדעתי אפשר כן להיות נוכח בחיי הילדים גם כשעובדים ים שעות. ואני ממש שם.

אני בדיוק בדילמה כזו עכשיויהודה224
זמן איכות נמדד באיכות ולא בזמןמוש השור...
כשהוא איתכם שינצל את הזמן ויהיה איתכם ב200 אחוז
איך אני שונאת את האמירה הזו . היא ממש שגויהמיואשת******
ונועדה להרגיע מצפון

זמן איכות
צמד מילים
למה נמדד באיכות?
לא
זה נמדד גם בזמן, וגם באיכות.
אם אין זמן לא משנה האיכות.
גם על הלחם הכי איכותי בעולם אי אפשר לברך אם לא אכלת כזית.
אם האיכות הכי מדהימה בעולם היא לא איכות אם היא מתקיימת חמש דקות ביום. זה סתם תירוץ של צורת החיים היום. העיקר האיכות.
הכי לא
המילה זמן מגיעה לפני המילה איכות, לא סתם.
ילדים צריכים זמן עם ההורים שלהם. זמן איכותי, אכן. גבל קודם כל המושג זמן צריך להתקיים שם.

אם אני אוכל ארוחה אחת איכותית ביום אהיה רעבה
אם אתעמל חמש דקות איכותיות ביום זה לא ישנה כלום במשקל שלי.
איכות היא ערך מוסף לזמן, לא תחליף לו.
👍 ממש כךחולת שוקולד
אם זו המציאותנגמרו לי השמות

והיא צפויה להיות ככה לאורף זמן ולא רק זמנית - אז כדאי כן לחשוב האם ניתן להקל ולשפר אותה אפילו בקצת.

למשל אולי רק ערב אחד בשבוע הילדה תישן ב20:00 ולא ב19:00?

אולי ערב אחד היא תישן צהריים יותר מאוחר/יותר זמן כדי שתספיק להיות עם אבא?

אולי יום אחד הוא יכול לחזור יותר מוקדם?

או כל דבר אחר שאפשר לחשוב עליו יחד.

המשמח כאן מאוד הוא ש*בעלך* מאוד רוצה עוד זמן איתה וזה חסר לו

ו*ששניכם* יחד בבעיה הזו וזו לא בעיה שלו או שלך אלא של שניכם יחד ושניכם יחד מנסים למצוא פתרונות ולצאת ממנה בצורה הכי טובה שאפשר זה כבר משמח ומחזק!

אם המציאות של העבודה שלו היא זמנית ואין מה לעשות - אז לפעמים כן מקבלים שזו המציאות, וזה רק זמני, ומנסים "להחזיק את הראש מעל המים" בתקופה הקשה הזו, ואח"כ יש שיפור.

הרי הילדה תגדל ולא תמיד תישן ב19:00

אפילו עוד שנה כבר היא תישן יותר מאוחר ותראה אותו יותר,

אולי גם העבודה שלו תהיה יותר גמישה ויוכל לחזור יותר מוקדם אפילו חלק מהימים בשבוע

אז חשוב לזכור שזו מציאות זמנית.

וכמו שכתבו כאן בחוכמה - בזמן שבעלך כן נמצא - שיהיה שם ב100%.

זה יהיה טוב גם לו וגם לכן.

וכמובן שבתות חגים, חופשים וכו'

עובדים עם מה שיש

מנסים למצוא אפילו בכוח עוד מהיש הזה

ואם יש - יופי

ואם לא - זוכרים שזה זמני ועוד ישתפר ב"ה

בהצלחה רבה!

בעלי לא חוזר לפני 19:30עדי גיל
אז אנחנו משכיבים לישון את הקטן ב20
והבקרים לגמרי שלו- כשהוא מתעורר הוא איתו ואז יוצא לעבודה.
לא קיים זמן איכותפרה

אי אפשר להשלים ואין דבר כזה זמן איכות.

מנסיון כואב  אבא של שבת זה דבר עקום ולא שווה לילדים.

מי שלא נמצא מפסיד את כל ההתפתחות והחיים של הילדים.

בעלי גם עובד בשעות מוזרות מפספס את הכל.  לא מעורב בחיים של הילדים.   לא מכיר את המורים. החברים.  מה קורה איתם ביום יום.  הילד צריך את החיבוק או פתרון הבעיה עכשיו לא בעוד שבוע.

ועכשיו כשהם גדולים יותר הם מתלוננים אלי ואליו ובוכים.

לא שווה.

צריך למצוא איזון.  אי אפשר לעבוד כך כל החיים אלא רק לזמן מוגבל

בהצלחה

הרבה תלוי באמא, כמה היא מערבת את האבאוואוו
תודה אי אפשר לבחון את הדברים רק לפי שעות הנוכחות של האבא בבית. יש עוד פרמטרים. יש דרכים למעורבות גם בלי להיות נוכח הרבה בבית. בטח ובטח בימינו עתירי התקשורת מרחוק.
יש מלא דרכים. כולן זבל.מיואשת******
אני מכירה המון.
רופאים
משגיחים בחול
זומים למינהם
טלפונים כל הזמן
שורה תחתונה אבא לא בבית הוא לא בבית.
זה חסר ששום טלפון ווידאו לא ישלימו. ומי שלא הבין את זה עכשיו בתקופה הקורונה שראינו שזה פשוט לא זה, באמת לא נשאר איך להסביר לו
זאת האמת.
מה שהזוי זה שאנשים בכלא שהילדים שלהם מדברים איתם כל יום ולפעמים כמה פעמים ביום ובאים לבקר פעם בחודש והאבא בא הביתה פעם בחודש עליהם כל העולם מרחם ומבין שזה לא נורמלי.
אבל אבא שעובד והילדים שלו רואים אותו רק בשבת, זה בסדר. העיקר שיש לו זמן איכות.
מי שבאמת רוצה לדעת אם זה עובד, שישאל ילדים שגדלו ככה. זה ממש ממש פשוט. לא איזה סוד כור אטומי. שיבדוק איפה ולמי יש קשר אמיתי וטוב עם אבא
את מזה צודקת.כלה נאה
ב"ה אצלי הילדים עולים למיטה עם סיפור מאבא. ככה היה גם עם הגדולים. ויש להם קשר מאוד טוב עם בעלי. אם היה רואה אותם רק בשבת לא דומה בכלל. גם בשבת כמה כבר יש זמן לתת זמן אכות לכל ילד.
חבל. הורים היום מפספסים את השנים הכי חשובות ויפות בגידול הילדים.
זה יותר מורכב ממה שאת מתארתסודית
אם ילד יודע שאבא שלו קורע את עצמו בעבודה בשבילו, וזה באמת נצרך, הוא יעריך אותו גם אם יהיה אבא של שבת. יכול להיות שהוא יוכל לקחת מהדמות שלו דווקא את הכוח להתמודד עם קושי ולא את החסר בסיפור לילה טוב.
לא שאני חושבת שטוב המצב הזה, שהורים בקושי יכולים להיות עם הילדים שלהם. אבל כשזה בא ממקום של מילוי הצרכים של הילד, ילד חכם מרגיש את האהבה ויודע שזאת לא הזנחה.
ועד כמה שקשה לכתוב, זה נכון גם במקרים הפוכים, שאמא נאלצת לעבוד הרבה ודווקא אבא יותר בבית.
אין מחיר לחופש, אין דבר יקר מהזמן.
אבל לדעתי לא צריך להגזים כל כך.
ילדים לא טפשים. הם יודעים טוב מאד מה מרגיש כלפיהם ההורה שלהם.
יש לי שתי חברות שלא עובדות, יש להן בלי סוף זמן להיות עם הילדים, והתוצאות לא מעוררות התפעלות. אחת עושה את המוות לילדים שלה שיצטיינו (ויכפרו על תחושת החוסר מוצלחות שלה) השניה משועממת קשות ומעסיקה את עצמה בתחביבים והילדים שלה רבים ושונאים אחד את השני.
אין תחליף לאהבה, יהא זמנה אשר יהא.
זה שיש מקרים של הורים לא מוצלחים לא מכשיר את ההפךמיואשת******
מה זה קשור? אז יש לך חברות שלא משקיעות את זמנן בתבונה. מזה לומדים שאין ערך לזמן השהיה עם הילד? ממש לא.
זה פשוט אומר שצריך להיות הורה טוב.
ואם את מכירה ילד שמעריך את זה שאבא שלו לא בבית בשבילו, ניחא.
אני לא מכירה ילד כזה. אולי בשנות קדם כשיצאו לשדות וכל דקה היתה נצרכת ללחם. מניחה שגם היום יש מקרים שבהם אבא לא נמצא בבית כי אחרת לא יהיה לילד כסף ללימודים גבוהים. אבל זה ממש לא הרוב. היום הזמן שאבות לא נמצאים בבית הוא לרוב לא לצורך קיום הילד כפשוטו. אין ילד שלא יעדיף פחות חוגים או בגדים ויותר אבא בבית. רב הילדים הבוגרים ממש לא מעריכים את זה שאבא שלהם רואה אותם רק בשבת בשביל קידום קריירה ובונוס ורמת חיים משופרת.
כתבתי נצרך. אכן כשהאבא מעדיף נכסים על הילד זה חסר באהבהסודית
והורים יכולים להיות לא מעט בבית ולא לאהוב את הילדים שלהם.
הכלל הקובע הוא מי שקיבל אהבה בילדות יודע לתת לילדיו ומי שלא - לא.
אז אמא שלא אוהבת את הילדים שלה או אבא כזה זאת בכיה לדורות.
לא אבא שיוצא לשדות להביא לחם. נתת דוגמא מעולה.
והבעל של ציפקה הוא מהיוצא לשדות. לא כי הוא רודף בצע. אז התינוקת יודעת את זה. ככה. מרגישים. אי אפשר לרמות באהבה
לא כתבתי ספציפית לפותחתמיואשת******
יש שנים כאלו. קורה
אבל צריך לדעת שזה הפסד. כל יום זה הפסד
ושאין באמת תחליף ולנסות לצמצם את זה עד כמה שניתן. ולפחות ממה שיצא לי לראות מי שבאמת רוצה מי שזה בראש סדר העדיפויות אצלו, מצליח (כדרך חיים. אולי לא בפרק סמן מסוים מהחיים שאין ברירה, אבל כדרך חיים)
נכון, זו תקופהציפ'קה
בעזרת השם הוא השתחרר מהצבא ואז הוא יהיה אח אז זה במשמרות... אז תמיד יהיה אפשר לסדר שיום אחד הוא בבית, ובמקום זה עובד לילה וכאלה דברים.
אבל הוא בטח יחזור עייף מאודעמקאביב
ויצטרך לישון ולצבור כוח למשמרת הבאה.
שכנה שלי אחות בבית חולים. היא חוזרת מתה. פעם אחת התפוצצה לה צנרת והיא אפילו לא שמה לב מרב עייפות.
אני מכירה מלא אחים ואחיות והם רואים את הילדים המוןמיואשת******

העבודה גמישה, משמרות, מסדרים את זה איך שנוח פחות או יותר ויש ממש יכולת לראות את הילדים אפילו יותר מעבודה משרדית רגילה. זה מה שאני רואה סביבי.

ואני רוצה לומר לך שזכית בבעל מקסים שרוצה ואוהב להיות אבא, תעריכי. את לא מבינה כמה אנשים מחפשים לחזור הבית מאוחר לממש את החיים שלהם בעבודה והילדים מקום אחרון. יש לבעל שלך סדר עדיפויות נכון בחיים וזה מקסים!

השנים של לימודים וצבא הן שנים קשות אבל זמניות. בע"ה הוא עוד יראה אותה הרבה. 

את כנראה לא מכירה רופאים שופטים ואלופים...סודית
מכירה ילדים שלהם. אין ספק שלבחירת המקצוע יש השפעה מכרעת על עיצוב אישיותו של הילד. לטוב ולמוטב
חחחחמיואשת******
יפה שאת יודעת מי אני מכירה ומי לא.
אני בת של אחד מהרשימה שלך. וזאת קליקה, אז המעגל הקרוב שלי הוא ילדים של האנשים האלו. ואנחנו מדברים הרבה ביננו על המחיר של הילדים . בכל מקרה אני את דעתי כבר הבהרתי אין לי באמת ענין להמשיך בדיון. מי שלא רוצה להאמין שלא יאמין.
מצטערת בשבילך שחווית חוסר.סודית
מבינה עכשיו את הנחרצות שלך למרות שלא מסכימה איתך בכלל.
לא נפגעתימיואשת******
בתור מי שחיה וגדלה בעולם של אבא של שבת ורוב חברי הקרובים לאורך הנערות והבגרות היו כאלו, אני אומרת את האמת. זה לא מצב אידיאלי ולא רצוי בכלל. ואם זה לא נצרך לצורך אוכל ופרנסה בסיסית, אז לא. אל תעשו את זה לילדים שלכם. האמת אני לא מכירה ילד אחד שאין לו משקעים מזה.
וההנחות פה לאורך השרשור כאילו אם אני אימרת שזה לא מצב טוב אז הילדים לא מחונכים או לא אוהבים את אבא או כל מיני ממש לא נכונות.

אנחנו ילדים מחונכים, ערכיים, טובים נורמליים וכו, ואוהבים את האבות שלנו. מאד. אבל יש לנו חסכים. בהחלט. יש לנו כעסים, חוסרים. כל מיני.
באותה צורה אפשר לומר שהורים גרושים הם מקסימים, וילדים להורים גרושים הם מחונכים וטובים וערכיים. נכון. ויש אימהות גרושות שהן אימהות יותר טובות ומסורות ומיוחדות מאימהות רגילות. וגם זה נכון. האם אידיאלי לילד שהוריו גרושים? לא.

מפריע לי שאבא של שבת זה סבבה . זה לא. (שוב, לצורך אוכל ופרנסה בסיסית זה משהו אחד. לצורך קריירה זה משהו אחר)
זה קיים, זה אולי לא סוף העולם, הילדים מחונכים ויש אבות מדהימים כאלו. הכל נכון. ועדיין זה ממש ממש לא מצב בריא רצוי ואידיאלי. ויש לו מחירים שהילדים וגם האבות (או האימהות אם זה אמא של שבת ויש גם כאלו) משלמים.
ראיתי את השרשור שלך בהריון ולידהסודית
וחייבת להגיד לך, נראה לי שהבעיה שתארת הרבה הרבה יותר עמוקה מזה שאבא שלך היה אבא של שבת.

אבא שלי עבד המון שעות. הוא היה מתוח מקשיי הפרנסה, הוא גם לא אדם קל באופיו, ובכל זאת כשגדלתי, יכולתי לשתף אותו גם בקשיים אישיים שלי. אמא שלי אדם הרבה יותר רך ואופטימי, והקריירה שלה לא באה על חשבונינו מעולם. איך היא עשתה את זה תקצר היריעה מלספר אבל מודה לאלוקים שזכיתי.
לא נכון בעיני שתגיבי בשרשור כזה כי את משליכה קשיים שלא קשורים לשעות אבא על הפותחת שגם ככה קשה לה. סליחה שאני מעירה לך, אבל ציפקה מתמודדת בגבורה והמילים שלך מחלישות בעיני. באמת לא מחויב המציאות שהשירות הצבאי ישפיע כהוא זה על הקשר על התינוקת עם אבא שלה.
את מערבבת מלא דבריםמיואשת******
קודם כל לפותחת כתבתי בפירוש בשרשור הזה באופן אישי על מה שהיא העלתה. בכלל לא מחליש. את מוזמנת לקרוא את התגובות שלי אליה.
הדיון פה הוא באופן כללי על התופעה ועל זה שיש אנשים שחושבים שזה סבבה לחיות ככה וחשוב להגשים את עצמך וכו.
והשרשור בפורום אחר הוא בפורום אחר. יש לו קשר לנושא הזה בעקיפין אבל זה שתי דברים שונים. אם את רוצה להגיב שם לגופם של הדברים שם את מוזמנת. מה שאני מגיבה פה לא קשור לקושי מסוים ספיציפי שפתחתי שם ואם תקראי את התגובות תגלי גם שיש עוד הרבה כמוני ואין לי מושג בכלל כמה האבות שלהם עבדו ובמה. את זאת שמחליטה לקשר ודי מוציאה דברים מהקשרם.
בכל מקרה, את דעתי אמרתי. אני מבינה שיש פה נשים לאבות של שבת שזה דורך להם בנקודה רגישה אבל מה לעשות. זאת דעתי והיא לא תשתנה. את הדיון סיימתי.
אין קשר אם הנשים נשואות לאבות של שבת או לאהתחברתי
כל אחת הביעה את דעתה מזוית אישית. לך קשה לקבל את דעתן מהסיבות שלך. וזה גם בסדר. אבל את לא יכולה להתווכח עם אלו "שהצליחו למנוע את הבעיות", אולי כי הן נשים חזקות וכל פעולה שלנו כהורים משליכה גם על הילדים לטוב ולמוטב. צריך אופי כדי להתמודד ולא כל אישה יכולה לעשות זאת לבד.
מציעה לך לא לחפור יותר בעבר זה לא מועיל . לדעת שזה המסלול שנקבע לך וזה רצון השם.
ממש לא קשור לעברמיואשת******
זאת דעתי על צורה לגידול ילדים. מכירה גם אימהות חד הוריות מדהימות וחזקות. לא חושבת שזו הצורה לגדל ילדים. וזהו. אין לי בעיה שלא יסכימו איתי.
לא, זה לא דורך בנקודה רגישה, ערכו עלה בעיניסודית
אני יודעת שאלמלא העבודה הקשה הזו, לא היו יכולים לעזור לנו כזוג.
העזרה הזאת מאד קריטית עבורי. כי בלעדיה לא היתה לי אפשרות להגשים את החלום שלי.
אנחנו פשוט שונות, גם בהסתכלות, וגם בתחושות על העבר והווה.
תדעי לך, רק אתמול במוצש דיברתי איתו, הוא היה מוכן לקחת סיכון בשבילי ואני אמרתי תודה אבא, חבל לי עליך. רוצה שלא תדאג. היום שלמה מאד עם ההחלטה החדשה.
כל אחד מביא את הניסיון שלו ומשליך על הפותחת.
אבל היא בקשה שיגידו לה איך מתמודדים, ולא שישללו את כל מציאות החיים שלהם
זה בסדר גמור לא להסכים איתימיואשת******
ומסבירה לך שוב שאת הדיון הזה פתחתי אחרי התגובה של עמק אביב ולא לפותחת השרשור. מזמינה אותך שוב לקרוא את תגובותי לפותחת.
פשוט לא מסכימה איתך.סודית
לצערי אין לי מה להציע בשרשור ההואסודית
כאן יש שרשור על הורה שרוצה ולא יכול.
כשיש רצון מצד הורה מאמינה שיצליח למצוא את הדרכים.

בזה אני לגמרי מסכימה איתך. אם יש רצון יש דרךמיואשת******

הרבה תלוי בשדר בבית. ילדים מרגישים אם הםוואוו
חשובים לאבא על אף היעדרותו ובאמת עובד בשבילם ומשדר זאת (וגם האמא) או פשוט עובד וקרייריסט, ובקושי מתייחס גם מתי שנמצא.כל אחד, יעשה לעצמו חשבון מציאותי מה נכון למשפחה עכשיו, כמה שעות נוכחות וכמה שעות פרנסה/ לימודים/ לימוד תורה, וכל ההשקפה בהתאם וכל השדר בהתאם ועשוי לחפות על ההיעדרות. אי אפשר הכל מושלם בחיים.
הילדים מתלוננים? מעניין איזה רשמים ואוירה הם קלטו בבית.התחברתי
מה שמאכילים את הילד זה מה שיפלוט. הילדים הם המראה של ההורה ולא רק אני אומרת. צריך להוקיר את הבעל בעיני הילדים ולא להפחית מערכו. ילד שלא יודע להעריך אבא שעובד קשה כדי שיזכו לחיות מתוך רווחה ולא מעניות חו. הוא יגדל ליהיות כפוי טובה לאישתו ובכלל.
לא מספיק שבהיעדרותו הילדים יודעים בשכל שזהוואוו
למען פרנסת הבית. המבחן הוא מה קורה בנוכחותו.
לדעתי פשוט משלימים עם המצבעמקאביב
משרה סטנדרטית זה 9 שעות או משמונה עד חמש או מתשע עד שש.
אין הרבה משרות של חצי משרה ויש ציפייה מגברים שהם כן יעבדו משרה מלאה.
כמובן גם צורך כלכלי. ברגע שיש כמה ילדים או רוצים לקנות דירה או רוצים רמת חיים ממוצעת יצטרכו לעבוד משרה מלאה.
בנוסף גם מימוש עצמי. אם לבן אדם יש פוטנציאל טוב להצליח במקצוע שלו חבל שהוא לא יעשה את זה. וזה לא יילך בחצי משרה. מכירה משפחות ששני ההורים בקושי נמצאים בבית. יש אנשים שחייבים לממש את עצמם. אחרת הם משלמים מחיר נפשי ובסוף גם ילדים ישלמו מחיר.
אם מישהי או מישהו מחליט לעבוד פחות או לא לעבוד בכלל הוא צריך לקחת את זה בחשבון. קשר עם ילדים חשוב אבל לפני קשר הורה חייב להיות במצב נפשי סביר ולהביא פרנסה סבירה הביתה.
כמובן מי שיש לו אפשרות להיות יותר עם ילדים זה מבורך.
אבל הוא יוצא ב6 בבוקרעדיין טרייה
כלומר הוא עובד יותר מ9 שעות או שהם גרים מאוד רחוק ממקום העבודה שלו. אם הם גרים רחוק אפשר לעבור קרוב יותר. אם זאת עבודה שדורשת הרבה שעות הייתי שוקלת למצוא מקום עבודה אחר. אני עובדת משרה מלאה של 9 שעות ונוסעת 40 דקות לעבודה ועדיין יוצאת ב7 אחרי שהילדים קמים וחוזרת ב5 (אצלנו הילדים ישנים ב8 אז זה עוד 3 שעות איתם בערב). ברור שמימוש עצמי זה חשוב אבל לחיות במציאות קבועה של אבא/אמא של שבת זה ממש לא בריא לילדים. אם זאת מציאות זמנית או מציאות של חוסר בריריה אז אפשר להבין אבל כן הייתי בונה את החיים שלי עם השיקול הזה כאחד השיקולים. אגב בעלי בחר לעבוד במשרה מאוד גמישה וחלקית בגלל הילדים וגם כשחושבים על לעבור למשרה מלאה מבחינתו זה נשלל בגלל הילדים. ברוך ה' שיש לנו אפשרות שאחת יעבוד משרה מלאה והשני יעבוד משרה יותר גמישה ברור לי שזה לא תמיד אפשרי מבחינה כלכלית.
אם לבן אדם יש פוטנציאל טוב להיות הורה חבל שהוא לא יעשה את זהמיואשת******

הגישה שלי הפוכה משלך. מי שמתכנן חיים שהוא יהיה בקושי בבית, אז הוא כנראה לא מתאים לגידול ילדים.

אני אענה אחד אחד

"אם לבן אדם יש פוטנציאל טוב להצליח במקצוע שלו חבל שהוא לא יעשה את זה" -

אם יש לו פוטנציאל טוב להית הורה ממש חבל שהוא לא יעשה את זה

"יש אנשים שחייבים לממש את עצמם. אחרת הם משלמים מחיר נפשי ובסוף גם ילדים ישלמו מחיר". -

אם הם חייבים לממש את עצמם בצורה שהם לא יראו את הילדים שלהם חוץ משבת שלא יביאו ילדים. שיקנו כלב. הי, בעצם גם הכלב יהיה לבד כל השבוע ואף אחד לא יוציא אותו לטיול, צער בעלי חיים! מיד כל אוהבי הכלבים יתנפלו. אבל ילדים? לא. ילדים זה בסדר לא לראות כל השבוע.

הילדים תמיד ישלמו מחיר נפשי על זה שהם לא רואים את ההורים שלהם כל השבוע. פי בערך מליון וחצי מזה שיש להם הורה "לא ממומש" חס ושלווווווווווום

"קשר עם ילדים חשוב אבל לפני קשר הורה חייב להיות במצב נפשי סביר ולהביא פרנסה סבירה הביתה". -

קשר עם הילדים זה חשוב?? קשר עם הילדים זה הכל. בסדר עדיפויות של הורה זה צריך להיות מקום ראשון. מי שלא יהיה במצב נפשי סביר בגלל שהוא לא מספיק עובד ומממש את עצמו, אבל לעומת זאת המצב הנפשי שלו סביר מאד כשהוא לא רואה את הילדים שלו כל השבוע - מה זה אומר לגבי הנפש שלו? מה יותר חשוב לו בחיים? מה הנפש שלו רוצה? עבודה ומימוש וקריירה, אבל ילדים קצת פחות. אז כנראה הוא לא צריך להיות הורה אם הנפש שלו בוכה אם הוא לא עובד מספיק אבל לא בוכה כשהוא לא רואה את הילדים שלו מספיק

כל האמור לעיל נכתב לזכר ולנקבה במידה שווה. השימוש בלשון זכר הוא לצורך נוחות בלבד.

מנסה לענותעמקאביב
קודם כל יהודי חייב להביא ילדים. זו מצווה .
רב הכלבים אכן רב הזמן נמצאים לבד בבית.
מי לא קיבל מהורים עזרה יצטרך לעבוד הרבה אחרת הוא לא ישרוד. לפעמים גם צריך לתמוך כלכלית בהורים.
לבן אדם יש צרכים נפשיים, עדיף שמישהו או מישהי יהפוך לנוזל כמו בסיפור הפורום השכן רק כי ניסה או ניסתה להיות הורה אידיאלי? לדעתי עדיף לא להגיע לזה.
וכן, אם מישהו רוצה להיות רופא בכיר או מנהל בכיר או קצין או לטפל בצרכי ציבור, הוא לא יוכל להיות בבית בארבע. ואנחנו כחברה כן צריכים את אותם אנשים. ולא יפה לדעתי להאשים אותם שהם הורים רעים.
בתור ילדה של מישהו, לא אכפת לי שהחברה צריכה אותומיואשת******

אני לא מאשימה אף אחד דרך אגב. אני כותבת את דעתי על הורות. ידוע לי שיש המון אנשים שלא חושבים כמוני. השאלה מה הילדים שלהם חושבים...

יהודי חייב גם לגדל את ילדיו. ויהודי לא חייב קריירה. קריירה זה לא מצווה. מימוש עצמי זה לא מצווה. להביא ילדים זה מצווה. אכן. אז מה סדר העדיפויות הנכון לפי התורה? נראה לי שזה די ברור.

ואני לא מדברת על עבודה לצורך לשרוד. מי שצריך כדי לשרוד צריך. זה משהו אחר.

אני מדברת על כל הקטע של קריירה, צורך נפשי בעבודה, מימוש עצמי וכו וכו. ובעיני מי שמימוש עצמי בעבודה יותר חשוב לו מלהיות עם ילדיו שעה ביום (לא תגידי חצי יום. אבל שעה מינמום. לא רק שבתות וחגים) אז לדעתי האישית משהו לא בסדר איתו. ובמקום לומר לילדים שלו- אני צריך לספק את הצורך הנפשי שלי כדי להיות הורה טוב בשבילכם, כי יש לכם או הורה פעם בשבוע מאושר, או הורה כל יום מדוכא, אז הוא צריך ללכת לטיפול ולהבין עם עצמו, למה העבודה יותר חשובה לו מהילדים, ולהגיע למצב שהוא יהיה הורה כל יום, ומאושר.

אני לא קוראת להורה שרואה את הילדים שלו כל יופ- הורה אידיאלי. אני קוראת לזה הורה נורמלי.

ואני עובדת משרה מלאה. כבר שנים רבות.

את צודקת שאנחנו כחברה צריכים רופאים וקצינים. אבל אנחנו כחברה צריכים לפעול לזה שאנשים יוכלו להיות קצינים ורופאים בכירים תוך כדי שהם יגדלו גם את המשפחה שלהם. בתגמול הולם למשל. בקידום על פי תפוקה ולא על פי שעות. רופאים בכלל זה תפקיד כל כך כפוי טובה ולא מתגמל ב30 שנה הראשונות בערך.... לא סתם יש מחסור מטורף בארץ.

אז זה לא פייר לומר לילדים של אותם אנשים, אנחנו כחברה צריכים את ההורים שלכם, אז לכם לא יהיו הורים אבל העיקר שהחברה תהיה מאושרת. טובת הכלל.

לא. אנחנ וצריכיםלומר- אנחנו כחברה צריכים את האנשים האלו, הם רוצים להיות הורים, איך אנחנו כחברה טובה בריאה ומתוקנת, דואגים לזה.

הלכת בנחרצות לקיצוניות. *כל מקצוע הוא מצווה ושליחות*החוש השישי⭐????⭐
כאחת שמעורה עם חברה מגוונת בעבודות מצאת החמה.. ולמרות זאת הילדים בריאים בנפשם בלי שום חסכים רגשיים. ועם קשרים טובים ובריאים.
אותם הורים יודעים לתגמל את ילדיהם בצורה מעוררת התפעלות, ויש להם זמן איכות לאורך כל השנה.. . לרוב אלו ילדים איכותיים מובחרים בכל קנה מידה.

הקב"ה פעמים תפגשי שילדים להורים רופאים בוחרים ליהיות רופאים, והורים לשופטים בוחרים ללמוד משפטים, והורים לאלופים מפתחים קריירה צבאית ועל זאת הדרך.. וכנראה שלא במקרה.
הייתי לוקחת הרבה הורים ללמוד מהם איך לגדל ילד רגוע, סובלני, עצמאי עם נפש מאוזנת.

כשבא אבא טרי לחזון איש ואמר לו תברך את הבן שנולד לי, אמר לו באת מאוחר מידי...
די לחכימא ברמיזא.
ממש עצוב שדעה נגד ״הורה של שבת״ נחשבת קיצוניותמיואשת******
ובקשר לזה שילדים מחקים את ההורים שלהם זה מה זה לא הוכחה לכלום.
ידעת שילד להורים אלימים יהיה בסיכון מוגבר להיות אלים? ילד להורים גרושים בסיכון מוגבר להתגרש?

דוגמאות קיצוניות ואני לא באה לומר שזה אותו דבר אבל זה שילד לאבא רופא הולך להיות רופא זה לא אומר כלום. וגם את לא יודעת אם הוא הולך להיות רופא באותה הצורה ולראות את הילדים שלו אותם שעות.
אני מכירה רופא שמקפיד לראות כל יום את ילדיו. קשה רצח אבל הוא מצליח.

וברור שלילדים שלא רואים את ההורים שלהם- לא חשוב אבא או אמא- כל השבוע יש חסכים רגשיים , קשים אפילו. זה שאת לא שומעת על זה זה בסדר. לא כל אחד משתף לאיזה פסיכולוג הוא הלך ולא כל אחד יודה שבכלל יש לו בעיה. יש אנשים שחיים עם חסכים רגשיים שנים ולא עושים עם זה כלום.
לחשוב שילד לא סובל מזה שיש לן הורה של שבת זה עצימת עיניים מוחלטת.
כמו שחשבו פעם על קיבוצים ובית ילדים. גם שם גדלו אנשים מקסימים ערכיים מחונכים ומיוחדים. מובחרים בכל קנה מידה כמו שאמרת. סובל ים עצמאיים והכל. אז מה. היית מגדלת את הילד שלך ככה?עדיין הם סבלו מזה וזה היה דבר נורא.
זה שמצליחים למרות תנאים גרועים להוציא ילדים מחונכים וכו זה נפלא. האם זה אומר שצריך לבחור את התנאים הגרועים האלו מלכתחילה? שזה מה שהכי נכון וטוב? ממש לא
לא בדיוק ילדים מחכים את ההורים.כלה נאה
תגידי לבנות שלי לפתוח עסק כמו שלי. הן אמרו לעולם לא!
תגידי לי לעבוד במה שההורים שלי עבדו. לעולם לא!
ומכירה עוד הרבה.
חוץ מזה אין מה להשוות ילד שלומד עם אבא ואחרי בר מצווה הולך איתו לערבית. או סיפור ליפני שינה. ארוחת ערב ביחד. מה יש להשוות לאבא של פעם בשבוע שמת מעיפות מכל השבוע.

אני לא אומרת מה לעשות. המציאות דורשת אבל זה לא המצב האידיאלי לשום ילד.
לא ירדת לסוף דעתיהחוש השישי⭐????⭐
ניסיתי להבהיר שילד שחווה זיכרון ילדות לא נעימה ממקצוע של הוריו. אין מצב שירצה לעבוד בו. לכן רשמתי מקצועות שדורשים יותר מיום עבודה שיגרתי.

זה לא כזה טראומתי, כי בית שהתקשורת והמערכת היחסים טובה הילדים ידעו לקבל..
אני פוגשת את הילדים האלו לא מעט הם חברים של הילדים שלי . 10 דקות של תצפית מספיק לי כדי לדעת. וכמוהם אני מכירה הרבה.
גילוי נאות: בעלי חי על מזוודות והילדים שלי משוגעים עליו בטירוף אפילו יותר ממני למרות שאני זמינה.
שמלמדים ילד לשמוח בכל מצב ומלמדים אותו לבחור ולראות את הכוס המלאה והיתרונות. .. אז הנפש של הילד תדע להתמודד ואין חשש לפגיעה ובעיות רגשיות. בעיות רגשיות נובעות מהרבה סיבות אחרות. לרגע שכחתם לילד יש אבא! הוא קיים, חי ונושם והכי חשוב אוהב!
ברור שהם משוגעים עליו יותרמיואשת******
כי הוא לא זמין.
זאת דרך החיים שבחרתם. זכותכם. אם אתם חושבים שאין לזה מחיר זה גם זכותכם.

אף אחד לא משווה את זה לרגע חס ושלום לחוסר אמיתי של אבא. ברור שיש להם אבא חי קיים נושם ואוהב.
אבל גם אי אפשר להשוות את זה למצב של אבא שנמצא שם ביום יום. מה לעשות. זה לא אותו הדבר.
אם זו בת לא רצויה בעיני האמא לאבא יהיה משקל עצוםדור רביעי
אבל אם הבת נאהבת על ידי האם והאבא פחות זמין כי הוא מפרנס נראה לי מהומה על לא מאומה..
מה שכן, לפותחת קשה! כי זה כבר השרשור השלישי שהיא פותחת סביב הבחירות המקצועיות של בעלה.
אנחנו בטוחים שאין לזה מחירהחוש השישי⭐????⭐
ב"ה יש לנו קטנים ומתבגר אחד.
כדי להדגיש כמה הם אוהבים ומעריצים אותו אמרתי אפילו יותר ממני, ברור שהם מתגעגעים אליו. ויחד עם זאת מה שהוא מעניק להם בזמן ובאיכות שום הורה לא ייתן גם אם יהיה 24 שעות ביממה.

היתה פה מישהי שאמרה שהילדים התלוננו מתלוננים ובוכים. בבית כזה במידה והבעל היה חוזר הביתה בשתיים בצהריים אני משערת שהיו שם לא מעט בעיות מעבר למה שיש...( ראינו מה קרה להרבה משפחות בזמן הסגר.) כי כשאין בסיס טוב קרי תקשורת, כבוד והערכה. אז יש תלונות ולא רק לבעל שעובד קשה, אז במקום להתלונן כמה החיים קשים, רצוי להתחיל להעריך את הבעל *לפני הילדים* כדי שיבינו ויפנימו שהכסף שהם שמחים לבזבז לא גדל על העץ שבחצר.

חבלמיואשת******
אל תהיו בטוחים כל כך. כדאי לפקוח עיניים.לכל בחירה בחיים יש מחיר, לפעמים אנחנו מחליטים שהוא שווה את זה וזה בסדר. אבל לחשוב שאין מחיר זה בדרך כלל עצימת עיניים למציאות
את בטוחה שמה שהוא מעניק להם בזמן איכות הורה אחר לא יכול? לא קצת הגזמת? אין אף אבא בעולם לדעתך שמעניק כמו בעלך? חיייבים לחיות על מזוודות ולא להיות בבית כדי להיות כזה אבא מושלם?
יש הורים שגם מעניקים מה שאתם נותנים בזמן איכות, וגם רואים את הילדים שלהם כל יום. כן כן.
החיים לא מתחלקים להורים שנמצאים אבל דפוקים , והורים שלא נמצאים אבל נהדרים.
יש מליוני משפחות של הורים שגם נמצאים וגם נהדרים ונותנים לילדים שלהם כל יום זמן איכות, לא רק בשבת.

ועם זאת שכמובן דבר ראשון חייבים לכבד את אבא ולהעריך אותו, רב רובם של הילדים יעדיף וישמח הרבה יותר שיהיה פחות כסף לבזבוזים ויותר אבא בבית.
ואם הוא האבא הכי מושלם בעולם ואין עוד כמוהו, אז תחשבי מה הילדים היו מרויחים אם הוא היה נמצא כל יום ונותן להם את הזמן איכות הזה. זה לא מחיר?
בגדול מסכימה על התגובה, ההפסד העיקרי הוא של האבאסודית
יש המון רגעים מתוקים שמי שלא רואה - מפסיד בענק. אבל כשאין ברירה, מוצאים פתרונות. ובטח בעידן הטכנולוגיה של היום.
בעידן הטכנולוגיה של היוםמיואשת******
יש אנשים שכמעט מתים מבדידות. שעוברים תהליך של דמנציה והתמוטטות נפשית. עכשיו בקורונה. למרות שיש להם משפחה וזום וטלפונים והכל. תקראי קצת על מה קורה לקשישים בקורונה מבחינה נפשית. בתקופה הזו דווקא יש הדגמה נהדרת כמה שטכנולוגיה בשום אופן לא יכולה להחליף בן אדם נוכח פיזית.
ויש אנשים שדווקא הריחוק הפיזי גרם להתעוררות רגשית וגעגועסודית
זאת כל כך בחירה חופשית, ממש חבל על הויכוח.
כל טוב
זה ממש לא בחירה חופשיתמיואשת******

נראה לך ביחרה חופשית של אנשים קשישים להיכנס לדיכאון מהבדידות? הכי לא. באמת בלי קשר לשרשור הזה כדאי לקרוא מה קרה בקורונה לאנשים בודדים, ולהבין כמה מדהים שיש טכנולוגיה וכמה היא לא יכולה בשום אופן להחליף נוכחות של בן אדם. 

הקורונה לא שייכת לשרשור. ביי.סודיתאחרונה
נכוןוואוו
נכון, יש סיכוי שהתינוקת של ציפקה תהיה אחותסודית
אני חושבת שההבל בין "בנים של" שבוחרים במקצועות מאתגרים לאחרים, נובע בעיקר מהביטחון שיש להם שאפשר לחיות עם האתגר בצורה טובה ומשמחת.
וגם - גנטיקה זו גנטיקה...
לא חושבת שהם פחות שמחים או בריאים בנפשם ממיואשת וילדיה .
נראה לי יותר צורת הרגל.
אמא שלי עשתה קריירה ובמקביל עשתה איתנו דברים נפלאים. אבא שלי היה עובד המון המון שעות. אבל סבא וסבתא שלי היו מדהימים ועזרו המון. זה כל מקרה לגופו.
ובשבת אבא היה מספר סיפורים. אני זוכרת כמובן מה היה הסיפור החביב עלי. היה מקריא אותו שוב ושוב
מה זה " לא מתאים לגידול ילדים?! "וואוו
מי שלא יודע מה לעשות עם ילדיו כשנמצא בבית, (גם אם נמצא הרבה וגם אם רק בשבת) הוא זה שלא מתאים. לא מי שמתכנן היעדרות גדולה. רופאים, אחים ואנשי קבע שטוחנים... עייני ערך דרור ויינברג הי"ד ושאר אבות יקרים שיודעים איך לנצל את הזמן עם הילדים.
לא מתאים זה לא מתאיםמיואשת******
עבר עריכה על ידי מיואשת****** בתאריך כ"ט בסיון תש"פ 08:17
גם מי שלא יודע מה לעשות עם ילדיו לא מתאים. נכון. מה הקשר?
האם את מכירה רק שתי מודלים של משפחות?
כאלו שבהם האבא נמצא ולא יודע מה לעשות עם ילדיו
וכאלו שבהם האבא לא נמצא אבל יודע מה לעשות איתם?
הרשי לי להכיר לך מודל שלישי- משפחות בהם האבא נמצא כל יום וגם יודע מה לעשות עם ילדיו ויש לו קשר קרוב מכבד בונה אוהב ומעצים .

לראות את הילדים שלך כל יום זה בעיני דרישה בסיסית להיות הורה. אפילו כלב צריך להוציא לטיול פעם ביום.
אבות גרושים רבים בבית משפט על משמרות כדי שלא יגיעו למצב שרואים את הילדים שלהם רק בשבת . פעמיים בשבוע זה הבסיס שניתן אוטומטית.
ושימי לב שאמרתי שמי שיותר חשוב לו, מי שהנפש שלו בוכה להגשמה וקריירה וסיפוק ומימוש עצמי, אבל לא בוכה אם הוא רואה את הילדים פעם בשבוע זה בעיני מישהו שיש לו בעיה רצינית בסדר העדיפויות ולדעתי לא מתאים להיות הורה.
זה מדרון חלקלקסודית
ומה עם אשה שלא רצתה את העוברית שלה בהריון?
גם לה נגיד שהיא לא מתאימה?
תפסיקי.
אנשין מזניחים, מתעללים, מכים, מניפולטיבים ורעים - שלא יהיו הורים. האחרים יתכננו את החיים שלהם ויפיקו את המיטב ממה שבורכו
בקשר להתמודדות: תנצלו טוב טוב חופשותסודית
להתארגן לקראת חופשה כמו ליום חג. לנצל כל רגע. לצלם מלא, להכין אלבומים
לעשות חוויות מגניבות
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך