מעבר למיטות מעברשלומצ'

אז ככה- הקטנטנות בנות שנה ו 4 חודשים. כרגע ישנות איתנו בחדר, כל אחת במיטת תינוק משלה. 

מיטות המעבר כבר נמצאות בחדר שלהן.

התוכנית המקורית היתה להעביר אותן ברגע שיראו סימנים שהן מנסות לצאת מהמיטה הנוכחית. כרגע זה עוד לא קורה, אבל הן כן כבר מטפסות על העגלה, ומנסות לטפס באופן כללי (כלומר, אנחנו בדרך לשם).

בגדול אני מאוד רוצה להעביר אותן במהלך יולי אוגוסט, כי גם אצלי וגם אצל בעלי עומס העבודה יורד באופן משמעותי בחודשים האלה, כך לשנינו יהיה יותר אורך רוח להתמודד עם טיילת במהלך הלילה. 

מצד שני, הבנתי שעדיף להישאר עם מיטת התינוק כמה שיותר.

מצד שלישי, אנחנו שוב בטיפולים ואני אהיה רגועה יותר (נראה לי... מבולבל) אם הן כבר תהיינה רגילות למיטות החדשות ואדע שאין לי את ההתמודדות הזו במקביל להריון. 

יצא קצת מבולבל, אבל אשמח לשמוע מה דעתכן ומנסיונכן. 

להעביר במהלך יולי אוגוסט? להמשיך לחכות שיראו סימני בריחה ממיטת התינוק? 

https://forms.gle/KykkyVH29ukDMQu3A סקר תענו ותיפרסמו1978000

ריבונות  סקר תענו ותיפרסמו

התלבטות...ורד הבר
אשתף אותך שאצלינו היה שלב מעבר - בלולים גדולים עד אחרי גיל שנתיים, ורק לא מזמן עברו למיטות מעבר. ממליצה בחום למשוך ככל הניתן, כי זה ממש מתיש ה'טיילת'... מצד שני אולי זה שהן קטנות יותר יהיה יתרון והן פחות ישתובבו.
אני לא מתחרטת לרגע שמשכנו את הזמן של המעבר ככל שיכולנו, נתן לנו קצת שקט ורוגע.
לא יודעת אם עזרתי הרבה...
בכל מקרה, החלטות טובות, ובהצלחה בטיפולים!
^^^ מצטרפתזהות כפולה
את אף אחד מהילדים לא העברתי בגיל כזה.
מבחינתי למשוך במיטת תינוק כמה שיותר 😁
בדר״כ איפה שהוא בין שנתיים לשנתיים וחצי הם עוברים אצלי, היו כאלה שגם יותר מזה, וגם כמה חודשים אחרי לידת הילד הבא.
בגיל כזה, כשהן עוד לא מספיק מבינות וממושמעות, זה יהיה נורא נורא מתיש...

שלי בני 1.10, עדיין במיטות תינוק. ניסו לטפס פעם, הורדנו עוד שלב, וזה הספיק. אני לא מתכוונת להוציא אותם משם בקרוב... 😅
אולי פשוט להעבירשני30
את הלולים לחדר השני
עדיין לא למיטות מעבר אבל לפחות שיתרגלו יציאה מהחדר ואז יהיה יותר פשוט לעבור למיטות מעבר
בהצלחה בטיפולים שיעברו כמה שניתן בקלות ובמהירות
בידיים מלאות.
אני קצת חוששת מזהשלומצ'

כי אם הן תתחלנה לטפס החוצה, אני לא שם כדי לשים לב. 

וגם, החדרים די רחוקים ואני רוצה שנהיה זמינים עבורן. מיטת מעבר תאפשר להן להגיע אלינו אם הן רוצות.

מסתבכת עם זה חושב

תודהשלומצ'

כבר הורדנו את המיטות הכי נמוך שאפשר.

אני ממש מתלבטת.

כמה זמן לקח לך להרגיל אותם למיטות מעבר?שלומצ'

עדיין לוקח 😝ורד הבר
העברנו אותן לפני חודשיים בערך.
השבוע הראשון היה קטסטרופה, הן היו שיכורות מהחופשיות והיכולת לחולל נזקים בקלות ובלי להסתכן בטיפוס מהלול.
לאט לאט זה מתאזן, א''כ הן עדיין חוגגות וכמו שהוגדר פה בעבר - שודדות - כל פריט אפשרי בחדר שלהן.
אז לא יודעת אם זה נקרא שכבר הרגלנו והתרגלנו.
מצד שני, אצל הבכור בזמנו זה עבר חלק - אולי כי לא היה לו פרטנר לשטויות...
הבנתי שבתאומים זה יותר מורכבשלומצ'

ישר הם מקימים קואליציה לשיגועים מגניב

דברי עםג'נדס
@חרותיק
עזרה לי ממש
תודה חרותיק
האמירה שעדיף להשאיר את הילד במיטת התינוק,חרותיק
היא לא ערך חינוכי או משהו כזה.
זה פשוט בהחלט יותר נוח כשהם כלואים במיטה ולא יכולים לצאת..
וגם פחות סיוכי שיפלו בלילה מהמיטה, אבל את זה אפשר לפתור בקלות.

ההעברה עצמה באמת תדרוש מכם אורך רוח.
אבל אפשר להתמודד עם זה.
כשמשכיבים אותם לישון, נשארים איתם בחדר, ובמקרה ואחת קמה, אז בלי לדבר, בעדינות, מחזירים אותה למיטה.
גם בפעם המאה לא יוצרים אינטראקציה.
כשלא יהיה להן בשביל מה לקום, הן יפסיקו לקום.

כן צריך מראש להכין אותם למעבר, לתת להן להתחבר לרעיון של חדר אחר ומיטה אחרת. ורק אחרי זה להעביר.
תודה רבה!שלומצ'
נתת לי עוד חומר למחשבה
למה פרצוף עצוב?שלומצ'

בטעות! התכוונתי לחייך חרותיק
לא ערך חינוכי, אבל ערך שפיותי להורים.זהות כפולה
אני מרגישה שזה שונה מבילד יחיד (שגם אותם אני לא ממהרת בכלל להוציא ממיטת תינוק...), כי צריך לאווח וליצור תקופת שפיות בין ההתעוררויות לאכילה בלילה, לבין ההשכבות המייגעות של מיטה נגישה...
מנסיון שליברכת ה
בדרך כלל העברתי בין שנתיים לשנתיים וחצי, כמו שמישהי כתבה כאן, כולל את התאומים, והמעבר היה ממש חלק יחסית.
הקטנה שלי העברתי בגיל שנה וחצי כמעט, בגלל שיצאה מהלול, ולצערי קשה, גם כעבור הרבה זמן יחסית, הקטע של ההשכבה. ישנה טוב יחסית ב"ה, וזה שיכולה לקום ולבוא אלי זה אפילו נחמד. אבל הקטע של ההשכבה נהיה נורא קשה.
אישית לא הייתי מעבירה בגיל כזה אם לא הייתי חייבת....
בהצלחה!
תודה! שלומצ'

עונה...שמחה
(למרות שאין לי תאומים, מקווה שבסדר)
את כל ילדי העברתי אחרי גיל שנתיים, בדכ אפילו קרוב ל3. אפילו כשהיה לי תינוק קטן לא העברתי, והיו לי 2 מיטות תינוק.
מה עשיתי כדי למנוע נפילות? כשראיתי שהילד מתחיל לצאת מהמיטה- א. לימדתי אותם לצאת. ב. השארתי את המעקה של המיטה פתוח. כך יכל לצאת לבד בלי סכנה.
אז למה בכל זאת להשאיר במיטת תינוק? ההבדל בשביל הילד מאוד משמעותי. מיטת תינוק נותנת לו מסגרת, ועובדתית- הוא כמעט לא יוצא משם בזמן שינה. למרות שיכול לצאת בלי קושי. מיטת מעבר לא נותנת לו את הגבולות. הוא לא קולט שצריך לישון וכל הזמן יוצא.
בגלל שהיא נמוכה?שלומצ'
מנסה להבין את ההבדל בין מיטת תינוק שהוא יכול לצאת ממנה, למיטת מעבר. כי הוא רגיל שבמיטה הזאת ישנים?

כרגע אני נוטה להשאיר אותן אצלנו בחדר במיטת תינוק, אבל ממשיכה להתלבט ביני לבין עצמי.
בגלל שהיא מסורגת...שמחהאחרונה
וזה נותן לו מסגרת ברורה והוא יודע שזה המקום עכשיו.
לעומת מיטה פתוחה- היא פתוחה. והוא מרגיש שאם הוא במיטה או על הרצפה- זה מרגיש אותו דבר.
נראה לי, ככה אני מנתחת את זה.
בכל אופן אני תמיד הרגשתי שההירדמות במיטת תינוק היא טבעית וזורמת
ואילו במיטת מעבר או מיטת נוער או מזרן- זה סרט! הילד כל הזמן יוצא וקם!
(ואני מדגישה שזה לא קשור לקלות ביציאה. כי בשלב שיוצאים אני משאירה מיטת תינוק פתוחה)
הריון תאומים זהיםנענענע

אני בשבוע 17, כבר מרגישה אותם זזים

ראו שיש פער בגודל בינהם שמוגדר כ SIUGR

היינו בבית החולים ואמרו לנו,

שאם המצב לא יחמיר

אז יאשפזו אותי סביב 27 ויילדו מוקדם סביב 32

כמובן יהיו פגים עם כל ההשלכות - שאין לי מושג מה הם...

אם המצב יחמיר חלילה,

אז או שנאבד את הקטן או ששניהם יפגעו ח"ו

בקיצור אני חרדה מאז😒

לא יודעת מה יהיה ודואגת מאוד😔

מישהי עברה משהו דומה?

הסבר מה זה ההשלכות של פגות?

חיבוק ובשורות טובותמתואמת

מתייגת לך את @זהות כפולה שעברה את זה, ב"ה עם שני תינוקות בריאים בעיקרון. (זה לא הניק העיקרי שלה, אז מקווה שהיא תראה את התיוג)

אולי היא כתבה את הסיפור שלה בשרשור הנעוץ, תחפשי❤️

תודה, אחפשנענענעאחרונה
התייעצות-לידת תאומים בחירת בית יולדותAvigailh1

היי

אני מתלבטת ואשמח לשמוע מנסיונכן

דווקא על לידת תאומים - התלבטות בין

בלינסון /

תל השומר

המלצות/דיס וחווית קבלה,לידה,אשפוז וכו' מלונית שיבא בייבי וכו' מה שעולה לכן .

שאלה לגבי תל השומר- האם זה נכון שיש תחושה של עומס מטורף ולפעמים יש מחסור במקום בחדרי לידה ויולדות ממתינות במסדרונות?

תודה מראש לעונות!!!!  

לא מכירה את בתי החולים הללו. מציעה לך לשאול גםמתואמתאחרונה
בפורום הריון ולידה...
שאלה לגבי לידת תאומים לא זהיםAvigailh1

היוש,

שבוע 34+1 תאומים לא זהים

השאלה היא כזו, אם לידה לא מתרחשת באופן ספונטני עד שבוע 37, צריך ללכת לביקורת בבית חולים? בקהילה? איך זה עובד מניסיונכן ?

בגדול הרופאת נשים הנחתה אותי לבצע כל שבוע אולטרסאונד מעקב גדילה+אורך צוואר ומוניטור ובינתיים הכל בסדר ב"ה, אבל מעבר לזה לא שאלתי מה באמת קורה עד השבוע הזה

והאמת קצת בלחץ להגיע לשבוע מאוחר ושהסיכונים יהיו גדולים יותר, מעדיפה להגיע ל36 ושיגדלו בחוץ מאשר לחיות בלחץ התמידי הזה של האם הם בסדר...הם במשקלים טובים בדיוק לפי הספר ב"ה.

תודה לעונות

מציעה לך לפרסם גם בפורום הריון ולידהיעל מהדרום

לק"י

או לשים שם קישור לשרשור הזה. שם פעיל יותר.

מתייגת בשבילך 2 אמהות לתאומים:

@אמהלה

@מתואמת

תודה רבה!!Avigailh1אחרונה
המלצה לעגלת תאומיםהורים לתאומים

שלום,

אשמח להמלצה לעגלת תאומים מניסיונכם...

ראיתי שרשורים דומים אבל לפני שנים ומן הסתם הדגמים התחדשו....

מחפשת עגלה לתאומים שבעיקר חשוב לי שתכנס בתא מטען של רכב מזדה 5 בלי לקפל את המושבים.

יש עוד ילדים לפניהם ב"ה וכל המושבים חייבים להיות פתוחים...

כמובן אחת שנכנסת בדלת של הבית.

עדיף זולה, ושתשרוד ירידה של מדרגות - מדרגה אחרי מדרגה עם התינוקות בפנים..

תודה מראש!

ואם אתן יודעות איפה יש עגלות תאומים לתצוגה- יעזור!הורים לתאומים
התאומים שלי כבר בני 13מתואמתאחרונה

אז לא יודעת אם העגלה שקנינו אז עדיין קיימת, ואני גם לא זוכרת את שמה. רק זוכרת שהיא התקפלה גם באמצע (כלומר שני המושבים התקפלו זה על זה), וזה חסך מקום.

מציעה פשוט ללכת לחנות מוצרי תינוקות, ולבקש עגלה לפי הצרכים שלכם... (זה מה שאנחנו עשינו בזמנו)

מולטי ויטמין-הריון תאומיםAvigailh1

היי,

רציתי לשאול אם יש המלצה על מולטי ויטמין שתומך יותר בהריון תאומים או משהו שמספק ועושה את העבודה

בדרך כלל הברזל שלי לא הכי גבוה ובהריונות הוא יורד כולל המוגלובין . מלחיץ אותי שהריון תאומים אני אגיע לא מוכנה חס וחלילה ואני רוצה לשמוע אם יש משהו או מספר דברים מומלצים שיש לקחת כדי לבוא עם כמה שיותר כוח ?

תודה מראש והריון קל ומשעמם לכולן

לא נראה לי שיש הבדל...מתואמת

לוקחים ברזל לפי רמת הצורך, לפי מה שרואים בבדיקת דם. במולטי ויטמין גם ככה אין מספיק ברזל למי שממש חסר...

אם זה מעודד אותך - דווקא בהיריון התאומים היה לי ברזל גבוה בהיריונות אחרים היה לי חסר ברזל, לפעמים הרבה מאוד...

👌👌Avigailh1אחרונה
תןדה
תאומים בנים מתוקים(!!!) ולא זהים באותו גן.בדרך לתאומים

הי

רוצה להתייעץ עם בעלות נסיון ממני

יש לי תאומים מתוקים דבש בני שלוש וקצת...

מספר 6, 7 שלי בלי עין הרע!

(נעזרתי בפורום הרבה כתמיכה רגשית כשגיליתי שאני בהריון תאומים...

לא סיפרתי את סיפור הלידה שלהם, אולי אעלה בהמשך את הנס הזה)

כרגע אשמח לשמוע דעתכן על הגן.

האם לשים אותם באותו גן (טרום חובה, גן שני) או שכדאי להפריד?

כרגע הם באותו גן, לא רואה שמפריע להם. שונים מאד באופי.

הגננת גם לא רואה משהו בולט אבל גם לא רוצה מידי להביע דעתה כגורם מכריע

והאמת בשביל להפריד,

זה אומר שאחד מהם יהיה רחוק מהבית, חברים ומהאחים שלומדים יחד (הגן הוא בתוך התלמוד תורה)

מה דעתכן? בעלות נסיון ממני...

אצלנו נאלצנו להפריד אותם, והיה לי קשה עם זהמתואמת

היה להם עיכוב בדיבור, וההמלצה של גורמי המקצוע הייתה חד משמעית להפריד אותם בגן (בגנון הם היו ביחד).

תאומים אחרים שראיתי סביבי היו ביחד בגן, אולי רק בגן חובה הופרדו. לדעתי בגיל קטן התאומות שלהם נותנת להם כוח כשהם ביחד.

בכל אופן, התאומים שלנו כאמור היו בנפרד בגן. בשנה הראשונה שניהם היו בגן שפה - באותו מתחם אבל גנים נפרדים. בשנתיים אח"כ אחד מהם נכנס לגן רגיל ליד הבית והשני נשאר בגן שפה, וכמעט לא היו לו שם חברים מהשכונה. אבל למרות זאת יחסית הוא הסתדר חברתית, וגם כששניהם נכנסו לכיתה א' בבית הספר ליד הבית הוא השתלב מהר מאוד גם מהבחינה החברתית.

אבל מלכתחילה לא הייתי בוחרת לעשות כך ולבחור במודע שאחד מהם יהיה רחוק מהסביבה החברתית הטבעית שלנו...

החלטות טובות!

(וסליחה שרק עכשיו עונה - מזמן לא נכנסתי לפורום הזה...)

תודה על השיתוףבדרך לתאומים

נותנת לי הרגשה טובה להשאיר כרגע יחד

שזה מה הלב שלי אומר נכון לעכשיו...

אנחנו לא הפרדנונשימה עמוקה
עד כיתה א'.

גם אצלנו הם שונים אחד מהשני, תחומי עניין שונים, הגננות גם לא ראו שאחד עולה על השני במשהו וזה לא פוגע בהם הביחד. הם כן נראים זהים אבל ילדי הגן למדו מהר מאד מי זה מי.. הציק לי לפעמים שהצוות התייחס אליהם כאל "התאומים", אבל לא נראה שזה פגע בהם.

את מכירה אותם לדעת אם אחד עולה על השני במשהו, או שאחד מהם חוסה בצל של אחיו באיזה שהוא תחום.

מעבר למרחק מהבית תוסיפי שיקולים של אירועים נפרדים בשני הגנים שצריך לנכוח בהם, פעילויות שונות שעלולות לעורר קנאה בינהם. 

צודקת , לא חשבתי על זה אפילובדרך לתאומים
בקיצור, מחזקות אותי בינתיים לא להפריד
כרגע הם ביחדתודה לך ה' 🙏

גם אצלי תאומים בנים  מס 6,7 , הם בני עוד מעט 4

הם כרגע בגן שפה ביחד

שונים מאוד אחד מהשני גם באופי גם ביופי.

הגננת לטענתה לא מפריע להתפתחות שלהם שהם ביחד.

שנה הבאה בעז"ה הם אמורים לעבור לתלמוד תורה

אם יהיה 2 כיתות אני אפריד אבל רק בגלל הצוות שמעדיף...

יש לי גם תאומות גדולות יותר, הפרדתי בגן חובה כדי שלא יהיה להם משבר קשה בכיתה א ( אצלנו בבית ספר חד משמעית לא שמים תאומות באותה כיתה) , וצהרון השארתי יחד שיהיה להם בהדרגה זה היה חכם מאוד

הם מאוד שונות אחת מהשניה וכן חושבת שזה טוב שהם לא יחד.

אבל בנות זה מאוד מאוד שונה מבנים...

מנוסה ממש תודה על השיתוףבדרך לתאומיםאחרונה
Hcc גבוהשאלת תאומים

בשבוע 4, 1700 לעומת 270 בהריון קודם

זה אומר תאומים?

מקפיצה, לא יודעת לענותאנונימית כרגע.
לאפשוט אני..

נכון שבהריון עם תאומים יש hcg גבוה יותר, אבל זה לכשעצמו לא מהווה אינדיקציה להריון עם תאומים.

אגב, ההבדל בין ההריון הקודם לנוכחי הוא בסך הכל של 5 ימים בערך, בהנחת הכפלה כל יומיים. כלומר באותו השבוע שתי התוצאות האלה בכלל לא מהוות גידול...

גןבה הבטא לא בהכרח מעיד על תאומיםטרמפולינהאחרונה
הפורום לא פעיל??טרמפולינה

אולי יעניין אותך