נושא חםאנונימי (פותח)
מחפשת להבין האם רק אני כזו...

למה אני לא מצליחה להסתדר עם חמי?!
כשמדובר על זמן יחסית קצר אז הכל בסדר, אבל ברגע שאנחנו צריכים להיות ביחד יותר מכמה שעות אני פשוט מתחילה להתחרפן ממנו! וכן, אני יודעת שהכל נעשה מתוך רצון טוב וכו', אבל לפעמים מה זה בא לי להתפרץ עליו! ואז אני מרגישה את עצמי כ"כ מגעילה, הרי סה"כ הוא רוצה לעזור! למה זה תמיד מקפיץ לי ת'פיוז?!
ואני באמת רוצה לשמור על יחסים טובים, לפחות בשביל בעלי והילדים. אוף!

אשמח ללמוד מהנסיון שלכם...

לרגע חשבתי שאת גיסתי...שלה שוב
שממש מגיבה ככה לחמי. אני? קשה לי עם שניהם, אבל עם חמותי יותר.
בהתחלת הנישואים כשאת שומעת על צרות של אחרים, אז את בטוחה- אצלי? זה לא יקרה! מה כבר יכול להיות גרוע כ"כ?
אבל אז, לאט לאט עם הזמן, את מגלה את כל הכביסה המלוכלכת של המשפחה (פתאום את קולטת מאיפה מגיעות חצי מהמריבות עם בעלך...) ואז מאוד קשה לקבל ולהסתדר כמו עם ההורים שלנו עצמנו שאליהם הורגלנו, למדנו, קיבלנו ובסוף הערכנו במשך יותר מ20 שנה עד שהתחתנו.
ועם כל זה ששנים חונכנו ל'כיבוד הורים' פתאום שני אנשים זרים צריכים להכנס לקטגוריה הזו.
זה בכלל לא פשוט. זה תהליך שעוברים. ואל תחמירי עם עצמך.
אף אחד לא אוהב להתעצבן ולכעוס, קבלי את זה כשלב בחיים,
ועם הזמן תוכלי להתקדם קדימה ולקבל אותם ביותר סלחנות וקירבה (בתנאי שלא שוכחים להמשיך לעבוד על עצמנו בנושא. בדיוק לפני יוה"כפ שמעתי שיעור נחמד על תשובה כשינוי -  שאי אפשר לשנות מצב נפשי בבום אחד - וגם אסור להתייאש, זה לא ממש אמיתי, הרי אנחנו כן מתקדמים,
פשוט צריך לבחור נושא אחד קטן להתקדם בו וזה כמו משחק עם חיילים, תזיז חייל אחד, ישנה את כל המערכה, פה נקודה קטנה תדחוף נקודה אחרת בלי ששמת לב בכלל, ולאט לאט מתקדמים)
בהצלחה.
ואני כותבת לך ממש מהלב, כי אני ממש תקועה באותה נקודה. של בכלל לשמור את הפיוזים שלי.
מזדהה קשות...veredd
לצערי, לחמי יש מחלה שגורמת לו להתנהג פשוט זוועתית כשהוא לא מרגיש טוב... זאת פשוט תופעת לוואי של התרופות... משום מה, ההתקפות שלו יוצאות בד"כ עלי או על בעלי או על חמותי הצדיקה, שתמיד שותקת. וזה קשה חבל על הזמן.
ובקשר לזה- יש ספר, ששכחתי איך קוראים לו, שמדבר על זה שצריך לפעמים לראות בדרך שאנשים מתנהגים בה כסוג של "נכות". כשאני מתאמצת לזכור שחמי הוא דווקא אדם מקסים ושהוא לא התכוון לצעוק עלינו ככה, הרבה יותר קל לי לקבל את זה. אז ב"ה, חמיך בריא ושלם ולהבדיל, אבל תנסי לראות את ההתנהגות שלו כ"נכות" שהוא לא יכול לשלוט עליה. מעין דרך תגובה שהוא הורגל בה מינקות (לכי תדעי, אולי הוא מתנהג ככה כי הוריו התנהגו אליו ככה?) וככה זה. כשמתייחסים לזה ככה יותר קל להתמודד.
זה מזכיר לי משל- אם אדם ישוט בספינה שלו, ופתאום ייתקל במשהו שיפיל את הספינה- אם הוא יסתובב ויראה שזה דייג שלא שם לב לאיפה הוא שט- הוא ייכעס וישתולל וירצה לחנוק את הדייג הזה... אבל אם הוא יראה שזה סתם בול עץ שהוא לא ראה קודם, הוא אולי יכעס קצת, אבל אין על מי לצעוק- אז הוא ימשיך בדרך בקלות.
זה רק מחמיר עם הזמן...אנונימי (פותח)
חמותי נפטרה לפני כשנתיים אחרי מחלה קשה וממושכת, והוא זה שטיפל בה, אז אני מניחה שגם זה קשור. באמת שאני מעריצה אותו על דרך הטיפול בה, אני לא חושבת שאני הייתי מסוגלת לכזה דבר. אבל ברגע שהוא מתחיל להדחף עם העצות שלו, אני מתחילה להתרתח.
בכולופן, נחמד לדעת שאני לא היחידה.
כשאנחנו מתקשרים רק פעם בשבוע למשך שעתיים אז היחסים מצוינים...

תודה לכולן!
מזדההשיקמה
בולעת...בולעת...בולעת...ואז מתפרצת - על בעלי. (ואז מבקשת סליחה, כי באמת הוא לא אשם שלא חינך את אבא שלו)
צהרים טוביםאלעד
במקום לבלוע כדאי לדבר על זה וכך אולי לא תגיעי לידי התפרצות.
חשוב לזכור שאנחנו לא מחנכים של בן\ת הזוג ולא של ההורים שלו\ה. הם אנשים בוגרים ואחראים לעצמם ומה שלא נעשה עד היום לא נוכל אנחנו לעשות ברגע אחד, וודאי שלא בעיתות כעס. זה עשוי להקל עלינו להתייחס אליהם ביותר חמלה ופחות זעם.
לא כל כך הבנתי עם מי לדבר...שיקמה
עם חמי אין מה לדבר- הוא לא ישתנה. הוא מסכן מאד ומודע למסכנותו, וכולנו נורא מרחמים עליו, אבל בקרות מקרים מסוימים מאד, עם כל הרחמים אפשר להתפוצץ. ומכיון שאני לא מתפוצצת עליו, אני מתפוצצת על בעלי.
בעלי מודע בהחלט לבעיות של אבא שלו, וזה מעצבן גם אותו, אז אין לי מה לדבר איתו, חוץ מלבקש סליחה אחרי ההתפרצות
 אפשר לפרק את זה ביחדטלי10
אם גם בעלך מודע לקושי של אביו, אתם יכולים להעלות את הדברים על השולחן מתוך תחושה של אתגר משותף. ברגע שאת משתפת אותו ולא בקטע של האשמה, אלא בקטע של רצון לפרוק, תרגישי יותר טוב, והוא לא יצטרך לסבול..
אלעדי, מאוד 'הגיוני' להגיב ב'שכל'שלה שוב
על רגשות וקשיים פנימיים, וכי מה מועילה אמירתך? כולנו לא יודעות שצריך לחמול, שכדאי להביט בעיניים טובות, שההורים בוגרים ואחראיים ולא נוכל לשנות אותם... ? שאף פעם לא כדאי להגיב בכעס? מי נהנית מהכעס שלה?
כולנו חכמים כולנו נבונים כולנו יודעים הכל..אלעד
החוכמה לממש את הידיעות הללו ולהעזר בהן עוד לפני ההתפרצות.
שלוםאנונימי (פותח)
צריך לזכור כשאת מדברת על זה עם בעלך
לא לתת לו תחושה לא טובה
לא להאשים חלילה,
אלא שבעלך ירגיש שאת מקבלת אותו איך שהוא
בלי שום קשר לאביו

וכך ממילא יהיה לשניכם יותר קל לדבר על זה
וכשמתמודדים יחד - הכל יותר קל.

עוד נקודה שאני נעזרת בה הרבה
בכלל בחיים -
לצחוק על זה!!
תתיחסי לזה כאילו את רואה סרט,
הרי אם מישהו יתנהג ככה בסרט
מה את יכולה לעשות?
כלום,
את לא יכולה לשנות את הסרט/לחנך את השחקן וכו'
אז רק נותר לך לקחת את זה "בראש טוב"
לחייך, לא לתת לזה להשתלט על המחשבות/המצב רוח
לא להעצים את זה מעבר למה שזה באמת.

בהצלחה!
קצת קשה לי לצחוק על אבא של בעלישיקמה
בכל אופן, הוא אבא של בעלי! אני חייבת בכבודו
(מה גם שבד"כ הוא נורא נורא לא מצחיק ) אבל אני מקבלת את זה שאסור לתת לזה להשתלט על חיינו. זה פשוט מתעצם אחרי שאנחנו פוגשים אותם (חגים וכאלה)
כוונתיאנונימי (פותח)
הכוונה לא היתה לצחוק עליו חלילה!!
אלא לקחת את הסיטואציה למקום אחר,יותר קליל
ולנסות לא להכנס לזה רגשית.
בשונה מכל התגובות הנ"לאנונימי (פותח)
אני חושבת שכל דבר תלוי בנו. איך אנחנו מסתכלים על המציאות! זאת אומרת - אם אני החלטתי שיהיה לי יום נהדר- אז יהיה לי יום נהדר ואם לא יקרה ח"ו משהו טראגי אז אני אשלוט במציאות. אנחנו בחיריים. ואם חמי אומר לי משהו מעצבן במיוחד ואולי אפילו הרבה אז אני בוחרת איך לקבל את הדברים- להתרתח לצאת מכלי- או לצחוק, או אולי אפילו לקחת את זה כנקודה למחשבה- מתאים לוקחת לא מתאים- שלום-לא חייבת לקבל.
=זה מה שנקרא- עבודה על המידות, וגם חבל שזה יצא אח"כ על בעלך חבל לו וחבל לך!!!.
 ועוד משהו:תלוי איך אני מגדירה אותו : אם מבחינתי אנחנו באותו סטאטוס או אולי הוא זקן וטיפש וברור שאני מבינה הרבה יותר ממנו             או ש:                           הוא בעצם אדם גדול(לפחות בגיל!) יותר שאולי אם הוא אפילו לא משכיל/ חכם / וכיו"ב יש לו מעלות עלי שמהן אוכל לקבל=במילים אחרות=לכבד אותו=את יוצאת מורווחת מהקטע - לא מתעצבנת, ואולי אפילו לומדת משהו, ואם לא לומדת אז שווה את זה שלא התעצבנת. ואני לא מדברת על חם עם מחלה שגורמת לא להתפרץ אלא על מקרה רגיל. 
ואם זה גולש על הילדים שלנו?אנונימי (פותח)
באמת, תילתן, תגובותינו תלויות בנו. אנו צריכים לבחור איך להגיב.
אבל מה עושים כשמכל הנכדים הוא תמיד מחפש איך לצעוק על הילדים שלי? אני למדתי לדבר איתו (או לא)בשפה שלו, אך זה ניראה שמה שלא נעשה וכמה שלא נבוא לקראתו, הוא תמיד ימצא על מה לרדת עליהם. (ואציין ששתי גיסותי גורסות שהילדים שלי הכי מנומסים, אוכלים יפה בשולחן, אוכלים הכל, עוזרים לפני ואחרי הסעודה) לפעמים נדמה לי שאם אאיים עליהם (או אצעק עליהם, כמו שעשתה הבת שלהם), ואפסיק להשתדל, אולי אז הם יפסיקו לזלזל בנו (אני אפילו לא חושבת על זה שאולי יכבדו אתונו).
בשונה מכל התגובותשלה שוב
אני ממש מושלמת. תמיד כשאני מחליטה לא לכעוס, לא אכעס. כשאראה משהו שאני מקנאה בו, לא אקנא, כשאהיה עצובה, אשלוט ברגשותיי ואשמח מאוד...
נו, באמת. סליחה על הציניות.
אבל אדם שעובד באמת על מידותיו, יודע שזו עבודה, עמל, קושי, כאב.
לספר לך על רבנים גדולים שלקח להם שנים לעבוד על מידה אחת קטנה?
עבודה על הנפש היא העבודה הכי עמוקה שיש, שבע יפול צדיק וקם- אז אני???
אני יכולה להחליט אלף פעם לא לכעוס ובכל זאת, זה יקרה לי באופן זה או אחר- לפעמים אפול ולא אצליח לשלוט ולפעמים אתקדם מעט ובמקום לצרוח על ילדי, אצליח לדבר בצורה רגועה.
אלו החיים האמיתיים.
ויש דברים שהם מעבר לנו. גם אם אני אחליט משהו החיים והקב"ה הם אינסוף והם יקבעו לי איך יהיו חיי ועם מה יהיה עלי להתמודד היום. לפעמים אצליח לעמוד באתגרים שהחיים מזמנים, כי אני מאמינה בטוב הפנימי של המציאות, ובכך שאנו מתקדמים ולפעמים לא. והעבודה האמיתית- זה לקבל גם את זה.
שלה שוב- ממש חיזקת!אנונימי (פותח)
תודה רבה, כ"כ התחברתי...

אני תמיד מחליטה מראש שאני אהיה רגועה ולא אתפרץ, וזה אפילו מחזיק מעמד כמה שעות. אבל אח"כ, כשיכולת הספיגה שלי מלאה (ולא, אני לא יכולה להתלונן לבעלי כי אבא שלו בסביבה)...
הקטע הוא שאני די יזמתי ועודדתי את הנסיעה שלנו איתו ליום שלם לטיול, ואח""כ אני זאת שהתפרצתי. כנראה פשוט שכחתי איך זה, וזה לא ממש רעיון טוב לפעם הבאה. איך אני שונאת את זה.

שלה שוב - המון תודה!שיקמה
זה היה כמו זריקת עידוד - להשתדל יותר בנסיון הבא.
בנות...כותבת מליבישלה שוב
כמו ששכחו אותי בבית כתבה- להשתדל יותר בפעם הבאה...
אין מה לעשות.
אנחנו משתדלות, מתאמצות, זה גם לנו כואב, ואנחנו משתפרות לאט לאט.
להציב לעצמנו רף הגיוני,
בסוף אנחנו גם עובדות על הצניעות שלנו...
האם אין מצב....Curiousאחרונה
מכל אותן סיטואציות לא נעימות, לנסות לנפות את אלה שכן יש מה לעשות איתן? שאפשר אולי לומר בעדינות (כשמקבלים עצה לא שייכת) "זה בסדר... ניסינו ומצאנו שהכי טוב לנו זה.... (הדרך שלנו)"
במילים אחרות, במקום לקחת את כל החבילה בתור "זהו, אין מה לעשות" ואח"כ להתפרץ על מי שלא אשם, לבדוק מה כן יש לעשות, לעשות את זה, וזה עשוי לעזור להתמודד עם השאר....
ואחד מאלף לא מצאתיאנונימי (פותח)
 כל המריבות במשפחה מתחיל מהנשים הם פשוט מומחיות בלעשות מהומות תחילתם מתוקות מדבש ואריתם מר כלענה
יונשרשאלעד
כל המריבות בפורום מתחיל מכמה גברים מטומטמים הם פשוט מומחים בלעשות מהומות תחילתם בטעויות כתיב  ואריתם מר כלענה
בוקר טוב, רוצה לתקן את שניכם או את זה או זו...נחמה
בס"ד,
כל המריבות בכל מתחילות בשניאת חינם, או בתופעות של מחלות, ואו בקינאה שזלא גם נחשבת כמחלה, מחלה כמעט הקשה ביותר,
לא רציתי להגיב כאן, כי יש לי כבר יבלת מבעיות משפחתיות,
אצלי זה התחיל, בכך שיש לי חם יוצא מרוקו, מזה פרימיטיבי, ה' ישמור, והוא רצה שבעלי יתחתן רק עם בת משפחה, כמו בכל המשפחה, כולם התחתנו שם עם בת אחות בת דודה, הבת של הסבתא הבן של האח , סמטוחה, בקיצור, בעלי התגייס לצבא כמו כל יהודי דאז, ואז הכיר אותי תוך כדי, אני לא התגייסתי, הכרנו, וכאשר חמי, נו חמי, נניח, הכיר אותי, מזה ילדה טובה, שקטה, עדינה, ביישנית, דרך ארץ, החליט, זאת מהרחוב, למה כי לבשתי מכנסים, צורה לו, הקיצור, הסיט את כל המשפחה נגדי,
אבל כאשר הקב"ה רוצה , הכל הולך לפי מה שהוא רוצה, איזה צרות עברתי איתם, רק אלוקים יודע, יש לי יבלות וצלקות ממהם על הלב, לא יכולה להעביר, טראומה. חמותי, א\עוד אכשהו רצתה אותי, ראתה שטוב לבנה איתי, אבל אחרי הנישואין, היא החליטה שרק הבן הזה, אחד משמונת ילדיה יכול הכי לעזור לה, שהם היו במשבר גירושין, , אותו משבר לקח 12 שנים, אתם יודעים מה ??? גהינום בחיים, אתם יודעים מזה מלחמה בן שני בני זוג? שלא תדעו, יותר גרוע מלאהוב ולתת, זה לשנוא וכל הזמן לעשות רע איש לרעהו ולרעותו עד כמה שאפשר, ואנו באמצע,עד שיום אחד הרמתי ידיים לשמים, וצעקתי לבורא עולם די, ושבועיים אחרי הם התגרשו,
ואז חמי שונא אותי מאז, את החתונה לא נקף אמצע, כלום, הוא חשב שאם לא יעזור לנו, לא נוכל לבד, ונתגרש, נפטרה לי בת ראשונה, ואז הוא אמר לכולם שזה הזדמנות לבת להתגרש ממני, הוא היה גנן באיזור עבודתי, והיה נוהג להציק לי גם שם, אוי... אדם לאדם זאב, מה אגיד לכם??
נכון להיום, התקדמנו בע"ה , בערת הורי, אח,,, איזה הורים יש לי, היו היוו גם הורים לבעלי, מאד קשורים אליו ותומכים בו, ואוהבים אותו,
אז אתם מבינים, משפ' זאב, אריה, על הפנים, ועוד הרבה צרות בדרך, ואח"כצריך להתמודד איתם ועם גיסים וגיסות מוסטים, ושחלקם נתנו להורים על הראש, וחלקם הלכו אחריהם. בקיצור בילבול מוח. וזה סלחו לי , ומם דפוק, דפוק זה לא מילה,
ואני בלי נדר, הבטחתי לעצמי, שלכלותי ולחתני, אנהג כמו ילדי, אבל יחד עם זאת, העמוד עם אמצע על הדופק, הם יהיו כמו ילדי , וכך אני עושה עם חתני, שבגלל החוצפה שלהדור הזה, גם איתו לא דיברתי 3 שנים, הוא היה הולך לכל רב לספר כמה אני רעה, וכולם אמרו לו, חמה כזו לא תימצא באף מקום, לבסוף הוא חזר אלי, ואתם חושבים שניצלתי את זה ??? בכלל לא, אני אוהבת אותו כמו אחד מהילדים שלי, חברה טוב, אבל קודם כל אמא וחמה.
אז, עם חמי וחמותי, הולכת לבקר אבל מדי פעם, רחוקים, זוהי התרופה,
כולם יודעים למה וכולם בשקט.
ה' יעזור.
בהצלחה לכולם
יונשרש - תודה!!!שיקמה
עשית לי את זה, מאז שקראתי את הערתך אני לא מפסיקה לצחוק.

רק תסבירי לי מה כל כך יצחיק אותך ???נחמה
בס"ד,
הסיפור שלי או הפריטימביות של חמי ???\
רק תדעי לך
צריך לב של ברזל
עור של פיל
ודם של קרנף בשביל אנשים כאלה

לשלה שובאנונימי (פותח)
אני כתבתי קודם כל מה האידיאל ולמה כדאי לשאוף. לא אמרתי שאני הגעתי למקום הזה. אני גם בהתמודדיות כל הזמן אבל גם יודעת שיש גם אנשים גדולים וחכמים ממני. אני רואה שזה לא כ"כ אופנתי לחשוב מה שאני חושבת. אבל אני עדיין בדעה שזה הכי טוב בשביל הכלה ובשביל החם ובשביל כולם.אני גם חושבת שאל תכניסי את עצמך להתמודדות אם מאוד קשה לך- כמו שנחמה עושה- לא מרבה לבקר. אבל אני לא אוהבת את כל הביחבושים בנושא שמתחילים לקטר על החם והחמות- ואז זה יבוא לך בהפוכה- גם את תהי פעם חמה בעז"ה וכמה שתנסי להיות הכי מושלמת- את לא תהיי- וזה מאוד תלוי באיך הכלה שלך תסתכל עליך- באיזה עין!!! זה שאת יודעת מה האידיאל את כל הזמן חותרת אליו, ולא נותנת לעצמך לשקוע ולהגיד מה זאת אומרת ברור שאכעס- או דיבורים הרבה יותר מזעזעים שאני שומעת על חם/ חמות- ואני חושבת שכל דבר אדם גונב- אם נלך כמו שאת הולכת- טוב תמיד כשצריך לגנוב לא אגנוב, שאני צריך להתגבר על לא תחמוד- לא אחמוד-!!!כן כן כן! את בנושא הזה בוודאי יודעת שזה אפשרי- וגם אני- בלי עין הרע - יודעת שאפשר לכבד הורים- גם חם וחמות!כן! זה קשה אז מה?זה פוטר אותך? יש לך הקלה מיוחדת? לא אמרתי שלא נופלים - אבל אמרתי שצריך לדעת לאן לשאוף ולא להישאר בביצה! ואני לא מדברת מתוך עליונות- אלא מתוך כאב- חבל בשבילך!
לא קלטת בכלל...שלה שוב
את לא הבנת את כוונתי בכללללל...אני כתבתי שאיני מכבדת אותם? שאני לא מכבדת אנשים מבוגרים?
כדאי שתנסי לקרוא שוב.
לא אמרתי שאי אפשר, אמרתי שזה חלק מתהליך ארוך של התפתחות- או כמו שקראת לזה- עבודה על המידות.
להיפך, כתבתי שם על הרבה שאיפות שיש לי.
רק ביקשתי  להסתכל על העבודה בצורה אחרת.יותר מקדמת ובונה מלחיות ברגשות אשם ובבניה לא נכונה של הנפש. 
חס ושלום, נחמה, ברור שלא את הצחקת אותישיקמה
את התגובות שלך אני קוראת, כואבת המון ולומדת המון. הצחיקה אותי התגובה של יונשרש שמשום מה, ובלי שום קשר, מצא הזדמנות לסגור חשבון עם כל הנשים בבת אחת...אותי זה הצחיק
אתם פשוט מקסימים ומקסימותנחמה
בס"ד,
אני מגיבה איפה שאני רואה צורך פנימי להגיב,
אינני מתכננת שום דבר, הכל מלמעלה.
אבל עברתי המון,
יש ילדים שמרוב שהם עוברים הם מבוגרים נפשית
ויש מבוגרים,  שהם בורחים מהמציאות, ואז אינם מתבגרים,
יש כאלהמפונקים שכל החיים שלהם רוצים שיהיה רק מה שהם רוצים
ובאיזה שהוא שלב הם מקבלים את הנוק, סליחה, אבל ממש סליחה, כמו חמי, מרוב שרצה לתת פקודות לפקוד שלו,
נשאר לבד, אוי... יש לי כל כך הרבה סיפורים, אני יכולה לכתוב ספר, רציתי לקרוא לו "חשבון נפש" - כאשר אנשים עושה רע איש לרעהו, שיחשבו מה זה מעולל גם לדורות הבאים... אינני יודעת מאיפה להתחיל,
הדברים נוראים, והצלקות נמצאות על הלב, והם כואבות נורא,
ה' יעזור לכל החברה כאן,
אני אוהבת אותכם כל כך,
שאני רוצה שיהיה לכולכם טוב,
אבל צריך להחשל בחיים,
ה' ישמור את כל עם ישראל
יהי רצון
דווקא נראה לי שקלטתיאנונימי (פותח)
רק שאני לא מסכימה בכלל שמשהי שיודעת מה האידיאל חיה ברגשות אשם, וזה אמור לדכא אותה. זה דווקא אמור לדרבן אותה לדחוף אותה לאן לשאוף. וזה לא סותר את זה שהחיים אמיתיים , הם אמיתיים אם זוכרים את השאיפות ולא שוקעים בביצה של קיטורים על החם/החמה- זה ממש חיי אמת=חיי תורה.
את יודעת מה האמת?שלה שוב
האמת היא להכיר בקושי שיש בחיים ועוזר לנו לצמוח ולגדול לחיים אמיתיים של תורה, בלי להדחיק כאבים וקשיים שיש לנו.
והאמת הכי גדולה, היא האמונה האמיתית בטוב ליבו של האדם, שגם אם האדם כרגע נמצא בקושי להגיב כמו המגמה המרוממת והאידיאלית, אנחנו מאמינים בטובו הפנימי, שיש מקומות שצריכים לבוא לידי ביטוי, והם כואבים וקשים וצריכים לפתור/לפטור אותם ועם הזמן וההתקדמות יצליח להגיע להתנהגות רצויה יותר.
אני כותבת לך מנסיון אישי של התנהגות שלי עם קרובי שהיתה מאוד קשה לי, ויום אחד החלטתי שדי, אני לא יכולה להכיל יותר את הענין, והתייעצתי עם מישהו גדול באמת, שחייך ואמר שיהיה בסדר, ובמשך כמה זמן היתה התכנסות מצידי והפסקה של הקשר וב"ה היום אני ממקום יותר בריא ומכיל. והיום אחרי תהליך שעברתי אני יודעת להגיב ממקום יותר אמיתי.
ואז היה לי קשה לקבל שאותו אדם סמך ידיו על התרחקות למרות שזה נגד 'ואהבת לרעך' נגד 'כיבוד הורים ומשפחה' וכו' והוא צדק, כי באמת הטוב שבנו יותר חזק, ויש תקופות של בירורים וקושי, אבל אנחנו מאמינים בטובם של האנשים וביכולות שלהם. צריך רק לפתח עיניים טובות...וזו עבודה קשה לכל החיים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושוןאחרונה

700 ללילה

נראה מאד יפה

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך