שאלה שמציקה לי - יש לכן על מה לדבר עם אבא שלכן?מיואשת******

קשה לי

חושפת את עצמי עד הקרביים פה

אני משוגעת על אבא שלי. מעריכה, אוהבת

אבל מרגישה שאין לי איתו ממש קשר

האמת גם אמא שלי זה ככה אבל איתה יש לי מה לדבר על הילדות , מה קרה מה קורה מה היא עשתה היום וכאלו. לא קשר קרוב של התלבטויות על דברים שיתופים בנושאים אישיים וכו. לצערי.לא מרוע חס ושלום פשוט זההקשר שלנו. אוהב וקרוב מאד מאד מדברות כל יום אני אעשה הכל בשבילה והיא תעשה הכל בשבילי, אבל עד הדברים האישיים, מענין אם מישהי פה בכלל מבינה מה אני מדברת

אבל עם אבא זה עוד יותר מפריע לי כי אין מה לדבר איתו "סתם" הוא לא איש של סתם. 

תספרו לי קצת, איך הקשר שלכן עם אבא שלכן? כמה פעמים מדברים? ועל מה למען ה'? 

וואי. התחברתי ממש.אין לי הסבר

אין על אבא שלי,

אבל פשוט אין על מה לדבר

נראלי זה ממש טבעי והגיוני...

השיח היחיד שלנו זה על פיוטים ספרדיים

חחחח. גדולמיואשת******

זה נושא שיחה מאוד יפה! ברצינות!השם בשימוש כבר
ממש מזדההשושנית78
אבא שלי גם לא איש של מילים. ממש לא.
אין על מה לדבר איתו. בכלל
לפעמים כשהוא עונה לי לטלפון (תודה לקל שרק לעיתים נדירות) אני נלחצת וישר מתחילה לנסות למצוא כמה מילים לדבר איתו לפני שהוא מעביר את אמא שלי....
תודה! גם אני לפעמים נלחצתמיואשת******

ולפעמים ישר מבקשת את אמא ואז מרגישה דפוקה לגמרי 

עונה-אהבתחינם
עם אמא מדברת 4-5 פעמים
עם אבא 2-3 פעמים ביום כמובן
על הילד, על העבודה איך היה לשנינו,
אם יש איזשהו משהו באותו יום שעברתי או שעבר משתפים אחד את השני(הוא ככה גם עם האחיות שלי)
לפעמים יש דיבורים על עידוד להגשמת חלומות, לעזרה במשהו.
אנחנו ממש בקשר טוב
לא אספר לו גם על דברים אישיים ברמה שלי ושל בעלי,
אבל דברים אישיים שלי בכיף משתפת.
מדהים. כיף לךמיואשת******

הרגשתי שממש נגעתי לך בנקודה רגישהאהבתחינם
ואולי קצת הגזמתי והכאבתי לך,
אז סליחה..

ודבר שני,
הכל בזכות אמא שלי
היא דאגה לדחוף אותנו לזה מגיל קטן.
אל תתנצלי. אני ממש שמחה בשבילךמיואשת******

וממש מענין שאת אומרת שזה אמא שלך, את לא חושבת שזה בגלל אבא שלך? הוא לא עבד לפתח קשר איתכם לשאול אתכם מה היה בבית הספר מגיל קטן, להקשיב ולשתף אתכם בעולם שלו?

מה אמא שלך עשתה?

הוא היה שואל, מתענייןאהבתחינם
אבל אמא תמיד דחפה לספר גם לו כמו שמספרים לה,
שזה יבוא ממני, או מאחיות שלי
כדי שהקשר יבנה טוב
וזה באמת עזר לשיפור הקשר בנינו
היא הייתה תמיד בנחת מזכירה שצריך גם לשתף את אבא בדברים שאני חווה/מרגישה
לדוגמא-
בשירות לאומי היה לי מקרה מסוים,
וסיפרתי לאמא
והיא דיברה,עזרה וכו..
בסוף אמרה שמאוד חשובה הדעה של אבא, וכדאי לשתף אותו
וזה באמת כיף לשחרר לאבא ולספר לו ולשמוע את דעתו,
מעבר לזה שהוא העיינים שלי, ממש ככה.
גבר החלומות .
וזה מאוד עזר לי ואז הבנתי כמה הקשר בנינו ב"ה חזק.
וואו, ממש חשוב מה שאת מספרת! אמא מדהימהמיואשת******

כל הכבוד לאמא שלך

אני מאמצת!!!!!!!!!! 

אני במאת חושבת שקשר כזה נבנה מגיל קטן, וקשה לשנות בגיל מבוגר. כל העצות פה הן נכונות וטובות, אבל אני לא חושבת שזה יגיע למקום שאת מספרת עליו, שבעיני הוא המקום האידיאלי. זה באמת מגיל קטן, התעניינות בפרטים, בחיים. שיתוף

ממש מהמם מה שאמא שלך עשתה.

בהחלט, זה מגיל קטןאהבתחינם
ציונים במבחנים, משבר חברי, ממש מגיל קטן.
וזה בהחלט עזר ב"ה
אמא שלי מרוקאית של פעם אבל כלכך חכמה בדרך חינוך שלה.
התחלתי טיפול מסוים לא מזמן, והמטפלת שאלה אותי על המשפחה שלי,
וששיתפתי מי זאת אמא שלי היא כלכך התרגשה ושמחה, ממש יצאו לה דמעות של התרגשות
לשמוע שהייתה לי דמות כלכך טובה.
היא בהחלט ראויה להערצה. בהחלט
תיקון קל:השם בשימוש כבר
".. מרוקאית-
ל כ ן כל כך חכמה... "

למי שלא מכיר אותי....
נכתב בהומור
את חושבת שגברים שהם מופנמיםאמאשוני
לא יכולים להיות אבות אידאליים?
תחשבי על זה...
אני לא חושבת שזה קשור למופנמיםמיואשת******
וגם לא דיברתי על אבות אידיאלים, כי אין דבר כזה לדעתי. אלא קשר אידיאלי. וקשר אידיאלי בעיני (מותר לחלוק) הוא כזה שבו מתעניינים בפרטים הקטנים הרגילים היומיומיים ומתרגלים לדבר על הכל עם אבא ולא רק לשאול לעצתו בדברים גבריים יותר. ואני חושבת שגם גברים מופנמים יכולים להשיג קשר כזה עם ילדים, זה ממש לא סותר.
אוקי אז אני חולקתאמאשוני
גם אמא שלי אמרה לנו לשתף את אבא כשהיינו קטנים.
זה לא עבד לא יודעת אם מהצד שלנו או שלו, אבל פשוט לא היה קשר של דיבור.
ברמה של:
איך היה הטיול? הלכנו ישנו הלכנו חזרנו.
וזה עוד בתחום שיש לו בו עניין.

אפילו כשרציתי לספר על הקשר עם בעלי זה היה הדבר הכי מאולץ בעולם וקצת כעסתי על אמא שלי שלא סיפרה לו "בשבילי".

היום במבט לאחור, מה השאיר עלי יותר רושם, כששיתפתי את אמא שלי בפרטי הטיול או שאבא שלי הפתיע אותנו עם אבטיח מתוק וקר לכל השבט? (בלי לומר מילה)

אז הוא לא איש של דיבורים ולא איש של שיתופים (בד"כ) אבל הוא איש של עשייה ומבטא את האהבה שלו בדרך שמתאימה לו.

אני חושבת שזה בסדר להגדיר לעצמך משהו שחסר *לך* לך חסר דיבור יומיומי. אוקי. אבל האם אבא שלך אמור לספק לך את זה ברמה האידיאלית?
לא חושבת.
קשר יכול להתבטא במגוון דרכים וצריך להיות נכון ואמיתי לשני הצדדים.

אגיד לך יותר מזה, לפני 6 שנים חוויתי אירוע מאוד לא נעים שקשור לאבא שלי. אבל ממש. רק המחשבה עליו גרמה לי להתקפי חרדה.
אבל עם הזמן התגברנו על זה ואפילו הקשר הלך והעמיק.

יש כמה נקודות עוצמתיות בשבילי שאני יכולה לשים את האצבע בקשר שלי איתו במהלך השנים.
אולי דווקא בגלל הנדירות שלהם הם משמעותיים יותר בשבילי.
(למשל אחרי לידה שכולם התעניינו בתינוק הוא התעניין מה שלומי התעניינות אמיתית כזאת- לא שנכנסתי לתיאורים כמובן ואני בכלל לא זוכרת את התשובה אבל התרגשתי מהשאלה)

עוד דוגמה לפני האזכרה של סבא שלי (אבא של אבא) אמא שלי מתקשרת שנבוא כי זה מאוד חשוב לאבא שלי. אז למה הוא לא התקשר בעצמו? כי ככה.
אז עשינו מאמץ ובאנו וההגעה שימחה את אבא שלי ותרמה עוד לחיזוק הקשר (שוב הבדל בין עשייה (באנו) לבין דיבור (להתקשר להגיד לבוא)

אחת יכולה להגיד שמשמעותי לה בקשר עם אבא זה מגע, השניה קשר יומיומי, השלישית קשר עמוק והרביעית שיהיה בכלל קשר.
השאלה מה נכון לשני הצדדים והאם אפשר ליצור קשר בכל גיל ואיזה סוג של קשר.
עוד נקודה למחשבהאמאשוני
אם אבא שלי לא איש של דיבורים אז סבא שלי בכלל...
זכרונות הילדות שלי מסבא זה עוגיות מסויימות, קולה והליכה עקבית במרפסת.
זהו.
לקראת השנים האחרונות שלו כשאנחנו כבר גדלנו ישבנו פעם אחי ואני ואחי שאל את סבא שלי על העלייה לארץ. (עד אז ידענו בעיקר מסבתא שלי והדודות)
ופתאום הוא נפתח וסיפר דברים שמעולם לא ידענו! (נגיד בחו"ל היה לו שם משפחה אחר והארץ הפקידים החליפו לו שם משפחה)
או שידעתי שהוא מכר בשוק למשה דיין שהיה מגיע בכירכרה..
פתאום הוא סיפר על הקשר האמיתי עם משה דיין וכל המורכבות וזה היה מדהים ומרגש ברמות..
מזל שאחי היה איתי אחרת אף אחד לא היה מאמין לי.
(הדודות אמרו במפורש שאין מצב בעולם ויש משהו מפוברק בסיפור, רק סבתא שלי שתקה אז הבנו שהיא ידעה על זה ומעולם לא סיפרה)

בקיצור, כל עוד הנר דולק אפשר עוד לתקן 😚
אני מרגישה שאת משליכה עלי מלא מהקשר שלךמיואשת******
שהוא טוב ומקסים ואין לי שום דבר רע לומר
אבל איכשהו מרגיש לי שאת אומרת - תראי הקשר עם אבא שלי מקסים אפילו שאין לי מה שאת מדברת עליו.
וזה בסדר גמור
אבל לי כן מפריע המשהו הזה. ואני כן חושבת שזה קשר יותר טוב ככה
וזה לא סותר את כל הדוגמאות היפות שאת מביאה. יש תי גם דוגמאות כאלו על אבא שלי.
לך זה כנראה טוב
לי פחות. מרגיש לי לא נכון ולא טוב שאין לי את הדיבור הזה איתו. וכאילו אני מרגישה שאני צריכה להצטדק בפנייך על כך שזה חסר לי וזה לא כל כך נעים לי
כי שוב, אני חושבת שזה חשוב וזה חסר
ומה זה באם אבא שלי אמור לספק לי את זה? אבא שלי לא חייב לי כלום ולא צריך לספק לי כלום. זה מה זה לא הנקודה.
הנקודה היא בירור שלי עם עצמי מה חסר לי והאם אני יכולה להשיג אותו.
שלא תביני לא נכוןמיואשת******
אני מה זה מעריכה את השיתופים והסיפורים והדוגמאות שלך! מאד❤️
פשוט , ואולי זה רק נדמה לי בכלל, מרגיש לי בין השורות שאת נוזפת בי למה אני לה שמחה במה שיש לי ולא מוצאת את היופי במה שכן יש כמוך.
אולי אני מדמיינת בכלל
בכל מקרה תודה רבה רבה הארת לי כל מיני נקודות חשובות 💕
לא ממש לאאמאשוני
ממש לא באה לנזוף חלילה וחס!!
פשוט באה לומר שיש כמה צורות לקשר שיכולות להיות טובות.
ממש לא באה לומר שהקשר שלי עם אבא שלי זה הנכון.
הצגתי עוד אופציה מתוך מחשבה שבטח יש עוד כמה אופציות.
וסליחה ממש שפגעתי זאת לא הייתה הכוונה ולא הייתה לי טיפת ביקורת!!
להפך אני ממש מעריכה את הרצון לברר את הנושא.
זה מה שהתחברתי כ"כ לשאלה.

מקווה שאת מקבלת את ההתנצלות
בהצלחה ושבת שלום!
תודה יקרה!מיואשת******
מקבלת לגמרי
כנראה דמיון שלי
סליחה שלא הבנתי אותך נכון
שבת שלום! ❤️❤️❤️
המממבוז
האמת שאני אבא שלי בקטן
פעם זה היה גורם למלא חיכוכים כי הייתי מזכירה לו את כל החסרונות של עצמו
אבל היום אנחנו מדברים מלא כי למדתי להבין כמה הוא חכם
אתמול דיברנו הרבה על יישום של פרוייקטים והדרך הכי נכונה להגשים את עצמך
הוא גם לא אחד שמדבר הרבה, אבל אם שואלים הוא עונה בהרחבה

פשוט תשאלי אותו על עצמו. מה הוא עושה. מה איתו. תספרי על עצמך ותבקשי עצות. ככה זה עובד
אני עושה את זה. פשוט זה בכוחמיואשת******

תראי, השאלה מגיעה כשאני רואה את הקשר שיש לבנות עם בעלי. הן מספרות לו הכל בכל מכל כל. ואני ממש מקנאה. מאושרת מאד כמובן

ורק מנסה להבין למה זה. 

לא נראה לי שעכשיו אני יכולה לשנות את הקשר שלי עם אבא שלי. אבל כן מנסה ללמוד משהו מהסיפור הזה.

הקשר שלי עם אבא שלי היה גרוע לגמרי עד לפני שנתייםבוז
שיניתי אותו באופן אקטיבי לגמרי
את צריכה שהוא יראה אותך בתור בנאדם ולא בחור הילדה הקטנה שלו, ובשביל זה את צריכה לדבר איתו בעצמך על דברים שחשובים לך
כמובן לא כל האבות אוהבים לדבר, אבל זה יכול לעזור לו להיפתח.

את יכולה לומר לו אבא אני מעריכה אותך בכך וכך, בכנות, אשמח לשמוע את עצתך בנושא הזה והזה
תנסי
אבל אני לא מדברת על קשר של עצותמיואשת******

אם אני צריכה עצה הוא ישמח לדבר ולתת לי

אני מדברת על קשר אישי, אוף. לא מצליחה להסביר

קשר שאם עכשיו נפגעתי אני ארים לו טלפון ואגיד וואי מה קרה לי היום בעבודה היה ממש פוגע

ואם אני לא מצליחה למצוא גן אני אגיד לו אוף אני מחפשת מלא ולא מוצאת ואיזה באסה

עכשיו אני יכולה לומר לו הכל, הוא יקשיב. ויהמהם משהו כנראה. אבל זה ירגיש לי לא נוח, לא טבעי, וגם לו. ואני ואבא שלי די מבוגרים ;)

כי הוא לא רגיל לזהבוז
בנים הם עם שונה, אצלם לא פורקים, הם אנשים של תכלס. יש בעיה? בואו נפתור. לכן אמרתי שהם אנשים של עצות.

אני חושבת שזה משהו שנבנה לאט לאט, אבל לא משהו שמאוחר מידי להתחיל.

תנסי?
העלית לי דמעות בעינייםמיואשת******

כי אבא שלי ממש ממש מבוגר. אפילו זקן

ועדיין , את צודקת

אני צריכה לנסות

בהצלחה 💓בוז
אף פעם לא מאוחר
תראיאמאשוני
א. אני חושבת שלהשוות את הקשר שלך עם אבא שלך לקשר של בעלך עם הבנות זה לא נכון.
כמו שלא נכון להשוות לקשר של השכנה עם אבא שלה..
כל קשר בנוי על ים מרכיבים שמשנים את כל התמונה.
אז זה בסדר שהקשר שאת רואה מעלה בך מחשבות על הקשר עם אבא שלך,
אבל כשאת חושבת על הקשר תנתקי דוגמאות של קשרים אחרים. תתמקדי בך ובו ותנסי למצוא את החוט המקשר.
בתגובה למטה שרשמתי, כתבתי גם על עצות. אני חושבת שזה נהדר ומקסים ולגמרי מחזק את הקשר.
כשאני שואלת את אבא שלי איזה פנס לקנות לילד, מה קרה?
*הרמתי טלפון לאבא שלי
*חיזקתי את החשיבות העצמית שלו (יש לי עוד מה לתרום לעולם, אני לא חסר רלוונטיות)
*גרמתי לי לחשוב עליו ולו לחשוב עלי.
*יצרתי איזה שהוא אירוע שהוא קשור אליו. כשהבן שלי יספר על השימוש בפנס בחוג/ טיול או סתם אם אבא שלי יראה את הפנס אצלנו בבית ייווצר חיבור רגשי.

זה שונה לחלוטין מאשר אתייעץ עם בעלי איזה פנס לקנות.

נגיד כשהתייעצתי איתו איזה רכב לקנות, הוא היה מעורב בהתלבטויות ובבחירה ומאז הוא קשור לאוטו. כל פעם הוא שואל איך האוטו ומספר על מקרים אחרים ששמע.. לא יודעת קשה לי להסביר את זה אבל אם היינו קונים בלי להתייעץ איתו הוא כמובן היה שמח בשבילנו אבל אח"כ זה לא היה יוצר התעניינות מרובה כמו עכשיו.

או הצמחייה במרפסת זה הרבה יותר מסתם עצה. זה סוג של פרוייקט מרחוק בשבילו מהפכן הראשונה שדיברנו על הנושא ולא חלמתי שזה יהיה משמעותי בשבילו.
אז נכון הצמחים מתים לפעמים והוא לא לוקח קשה, אלא מסביר מה לא עשינו נכון ואיך לתקן.
כשהוא מגיע אלינו הביתה זה ישר לצמחים.. זה יוצר חיבור רגשי שלו לדבר. כאילו משהו שהוא שלי ששייך אליו רגשית.

זה לא קשר של שיחות נפש ועדיין יש את החיבור. זה פשוט..שונה.

אני לא חולמת לשתף את אבא שלי במה קרה לי בעבודה או אם מצאתי גן או שהילד חולה.
ועדיין אני מגדירה את הקשר שלנו מדהים.
תודה רבה על ההשקעהמיואשת******

אני עדיין חושבת ומעבדת

קשה לי קצת להגדיר מה חסר ומפריע לי

אבל את עוזרת לי עם הנקודות שלך לחדד ולחשוב על דברים

זה כמו שריר שצריך לאמן, לאט לאט.כי לעולם חסדו
בהתחלה זה ירגיש מלאכותי ועם הזמן פחות ופחות.
כמו עם חברה שלא דיברת כמה שנים ופתאום מחדשים את הקשר.
לספר ולספר, לשתף, להתעניין, לשאול.

לזרוע לאט לאט...
אז ככההמקורית
זה באמת נושא רגיש כי אבא זה אהבה של העולם זה לא כמו אמא שהקשר הוא אחר בגלל שהיא אישה והיא יותר מדברת ויותר מעורה בעניין של גידול ילדים אבל גם לאבא יש מה להגיד בנושאים רבים
אני הצלחתי לעלות על הגל בשנים האחרונות ברוך השם
יש שיחות קצרות שמתחילות ב'מה נשמע?' והן יותר כדי להראות שהוא חשוב לי
אבל הרבה פעמים אני מנצלת ידיעות חדשותיות מעניינות שאני יודעת שהוא מאוד מעורה באקטואליה ואפילו שזה לא מאוד מעניין אותי הרבה פעמים בגלל שהוא מגלה בזה עניין זה גולש לשיחות מאוד מעניינות על החיים
אני גם הרבה פעמים שואלת אותו על הילדות שלו וםתאום הוא שולף לי סיפורים שאין דברים כאלה.. זה לא ייאמן כמה שההתענינות הזו גורמת לו להיפתח ולרצות לשתף
לא אומר לך שזה לא היה תהליך. למדתי לאט לאט לאיזה נושאים להיכנס כדי שנוכל לפתח שיחות מעניינות והיום יש לנו קשר מעולה
תודה על השיתוףמיואשת******

אתן אומרות שזה הרבה בצד שלי

אני צריכה לנסות לחשוב על זה

אולי התקבעתי מדי

האמת היא שאני לא מחפשת את הקשר הזה, התרגלתי בלי, שהוא לא חסר לי, אני פשוט תוהה למה זה ככה ואם זה ככה אצל כולם

עד שראיתי את הקשר של בעלי עם הבנות שלי ממש לא ידעתי שיש כזה דבר קשר של אבא ובת

ממשיכה במחשבות שלי......... תודה על העצות

קשר זה מאוד חשוב אבל לא צריך להתבטא בהכרח במיליםאמאשוני
תחשבי על זה...
מזדהה. לא מתקשרת איתו כמעט. מעריכה מכבדת, מרגישה שגם הואדעה נוספת

מעריך וגאה בי, אבל אין לנו כמעט שיחה

מה שממש מוזר-שעם חמי השיחות ממש זורמות, ולא נראה לי שיש ביניהם הבדלי אופי עצומים. אין לי שום הסבר לזה

מזדההאמא6
גם לי אין מה לדבר עם אבא שלי. אבל אבא שלי הוא באמת לא בנאדם של דיבורים. משתדל לשאול מה נשמע, מה שלום הילדים, כולם בריאים ובזה נגמרו לו נושאי השיחה. אני חושבת שזה קצת גם סגנון של גברים של הדור הקודם ( אני בערך באותו גיל כמוך), לא כולם כמובן, אבל בגדול כח הדיבור ( לא סתם דיבור, דיבור מעמיק שמבטא קשר) פחות מפותח אצלם. ככה אצלנו בכל אופן.
יכול להיות באמת שזה דור קודםמיואשת******

הוא באמת לא דברן גדול

לפעמים כשהם מגיעים לשבת אני כזה, וואי, על מה נדבר בשולחן שבת?

על מה מדברים?אמאשוני
על נושאים שקרובים לליבו. אני מכירה את אבא שלי, יודעת מה מעניין אותו, במה הוא מבין וכו',
למשל: צמחייה במרפסת, תחזוקת בית, האם יש לי פנצ'ר בגלגל, מה זה הרעש הזה במכונית???
האם המוסכניק עבד עלי...
איך מגיעים מכביש 3577 לכביש 4428 ואיפה זה צומת הפרחים...
משתפת אותו במה עשינו בתחומים המעניינים אותו (טיילנו במערת.. והיה מים..)
שולחת תמונות מהטיול.. (נגיד תמונות מהיומולדת לא מעניין אותו)
בהחלט לפעמים אני שואלת שאלות שיכולתי להסתדר מצויין לבד אבל למה לא להיעזר בו זה נותן לו הרגשה טובה (איזה פנס לקנות לילד)
מספרת על חוויות וכשלונות מהתחומים האלו (לא הצלחנו להדליק את המנגל)

פעם בכמה זמן? מתי שיוצא.. יכול להיות פעמיים בשבוע ויכול להיות פעם בחודשיים.
באמת צריכה להתחזק בזה.

אה וגם אבא שלי אוהב להיות יעיל ולהרגיש שצריכים אותו. והוא לא מתערב חזרה כמו נשים אז בכלל מושלם. (נגיד הוא צבע לנו את כל הדירה שכשנכנסנו, והיום הקירות זוועה והוא בסדר עם זה, לא רוטן שלא שמרנו. אז אני מבקשת דברים לחיזוק הקשר)

לעיתים רחוקות מאוד יוצא לנו לשבת ככה בנחת בשבת בבוקר, הילדים מעסיקים את עצמם ואמא שלי ישנה ובעלי בתפילה, אז הוא מפנק אותי מכין קפה, מחבק, מנשק ומדברים שיחה כזאת של ממש.

יכול להיות על פיתוח קריירה, חינוך ילדים, יציאה לפנסיה מוקדמת שלו.. נושאים קצת יותר כבדים וחשובים ואז הוא משמיע קול מעניין שלא יוצא לי בשגרה לשמוע. מקרב אותנו ותורם לי המון ואני חושבת שגם לו.
בקושי מדברת איתו חוץ ממה נשמע רק אם אניבתי 123
צריכה ממנו עזרה או משהו בנושאים שהוא מבין
אבל לשמחתי כשאנחנו נפגשים בעלי מדבר איתו יכולים לדבר שעות אז אני לא מרגישה עם זה רע
מיואשת.... קודם כל אין כמוךאמא3
את מהממת כזו
הכנות שלך מרגשת אותי כל פעם..
לא תמיד אני מסכימה איתך, אבל הרבה פעמים אני קוראת אותך ו מתפעלת מהאמתיות שלך, מהכנות ומהאומץ
אז ככה שתדעי 💕

אצלי גם הדיבור עם אמא שלי הוא פעם ביום, ודיבורים על הילדים המווון
עם אבא- מזדהה.... אני ממש משתדלת להקפיד להתקשר אליו כל מוצש (אם במשך השבוע אני מדברת עם אמא שלי והוא שם ליד אז מוסרת דש כמובן. אבל מתקשרת *אליו* במוצש)
זה הרבה פעמים שיחה קצרצרה אבל אני מרגישה שזה חשןב לו (אם אני מדלגת על השיחה הוא שולח לי הודעה מה קרה.. או אומר לי בפעם הבאה, מה -רה שלא התקשרת?)
משתדלת לפני זה להכין סיפורים מה להגיד לו (קצת על הילדים, לא תמיד זה מעניין אותו . דברים על העבודה לפעמים, על סוגיות בישוב.. דברים שאני יודעת שיהיו לו מה להגיד...)
וגם מקבלת את זה שזה קצר ןזה בסדר
(איך היה שבת? אחלה
ישנתם? אכלתם? נפלא
יופייייייי... (ארוך כזה, מנגינת סיכום)
טווב, אז שבוע טוב....)

ולפעמים ממש מתקשרת כדי להתייעץ (בעיקר נושאים כלכליים) ואז הןא ממש בעניין ומדברים ככה ארבע-חמש דקות 🙂
ממש בענייןאמאשוני
ומדברים ככה שיחה של 4-5 דקות 😅😅
גדולה!
מדהים. מוכיח שקשר לא נמדד בפרמטרים מדידים.
שיחה של 5 דקות יכולה להיות "לא היה על מה לדבר"
ויכולה להיות "ממש בעניין".
מדהים. אהבתי.

איך אומרים- זה לא הכמות זו האיכות..
חחחח... יופיייי (מנגינת סיכום)חדשה ישנה
יותר נושאים של גברים כמו פוליטיקהעמקאביב
אולי נושאים כמו השקפה וכאלו? מה מעניין אותו?
האם הוא מעדיף שאת תספרי משהו או תקשיבי לו?
סבא של בעלי אוהב לדבר על גינה שלו. מבוגרים גם נהנים לספר על שנים שהיו צעירים.
את צודקת, באמת הוא אוהב לספר סיפורים על שהיה צעיר מיואשת******

בקורונה לא דברנו כמעט חודשייםרינת 29
פנים אל פנים מדברים על דברים טכניים כמו מחיר הדלק, מזג האוויר וכדו'
אמל'ה...חדשה ישנה
נראה כאילו אני כתבתי!!!
ממש ככה גם אצלי.
גם אבא שלי שקט, אז בכלל אין כ''כ על מה לדבר.
אני אוהבת אותו מאוד, אבל הקשר כזה מרוחק קצת... לא בגלל מריבות או משהו, פשוט ככה זה.

אני גם חושבת שזה קשור לזה שאין אצלינו מגע במשפחה בכלל , (וואו, כמה שזה חסר וכואב) אני כולי קנאה כשאני רואה אבא מחבק את הבת שלו, אז מה אם היא גדולה? עם אמא שלי זה שתי נשיקות בלחי , הכי חלש שיש, וזהו. עם אבא שלי גם זה לא.

אני מאוד עובדת על עצמי להיות במגע עם הילדים הרבה, זה ממש חשוב.
❤️❤️❤️מיואשת******
גרמת לי להעריך את הנשיקה של אבא שלי 💕
תעריכי תעריכי!חדשה ישנה
הכי מצחיק שאני בכלל מרוקאית. משהו השתבש שם בדרך...חחח
אני ממש מבינה אותך, אני עושה קשר בכוח.תיתיל

מתקשרת ושואלת שאלות חופרות ומספרת דברים גם אם הוא לא שואל.. מה שלומך מה אכלת מה אני אכלתי מה שלום אמא מה עשית היום תגיד יש לי בלימודים ככה וככה מה אתה אומר..

הרבה שנים בזבזתי על התירוץ שאני לא בקשר איתו, לא מוותרת.. רק אומרת שאחרי שהתחלתי לעשות את זה הוא נפתח בעצמו ממש.. שלא נדבר על הפעם שנתתי לו חיבוק כשבאתי לבקר..מגניב צריך פשוט להרים את הכפפה...

תודה על החיזוק להשקיע יותר מהצד שלי! 💕מיואשת******
משתפתליד ה'
ממש קשה לי הקשר האישי עם שני ההורים שלי. ברור לי שהם אוהבים אותי מאוד, יעזרו לי כשצריך וכד', אבל הם פשוט אנשים שלא מדברים, עד כדי כך, שלפעמים אני חושבת שזאת בעית תקשורת....
הם לא מתקשרים ומתעניינים, גם אם אני מתקשרת, הם מבקשים לדבר עם הילדים או שואלים עליהם...
כשאני מנסה לפתוח או לשתף בהתלבטות או בנושא אישי, שניהם מגיבים ב- ממממ..... כזה
אבא שלי לפעמים יכול להתקשר כדי לשתף בקושי מול המשפחה המורחבת או בעניינים רפואיים, אבל זהו בערך... אמא שלי, אפילו את זה לא ..
אני מאוד מתבאסת מזה, במיוחד שחמותי מתקשרת לבעלי כל יום (ולפעמים גם אלי), מדברת, משתפת ותמיד יש לה על מה לדבר...
חיבוק של הזדהות 💕מיואשת******
חחחח!ממש צחקתי כי גם אני מזדהה ממש!קופצת לרגע...
אבא שלי אדם יקר, מדהים, מעריכה אותו עד אין קץ!
אבל בשיחות... קשה קשה...חחחח..
לפעמים ממש מנסה לחשוב מראש על מה לדבר לפני שמרימה אליו טלפון. (מזג האוויר, איך היה באירוע x, מה עם זה וזה... בקיצור מכינה נושא או שניים לשיחה)
אבל חשוב לי מאד להתקשר גם אליו מדי פעם (לפלאפון שלו) כי זה לא יפה שרק לאמא מתקשרים.
אבל תכלס חשבתי שרק אצלי זה ככה..
מעניין לראות שגם אצל אחרים.
לי אין על מה לדבר עם אבא שלי.הריון ולידה2
כותבת מאנונימי כי לא רוצה לחשוף...
גם עם אמא שלי אני מדברת בעיקר מאוד טכני.
אני מפחדת לדבר עם אבא שלי, הייתה לי ילדות מאוד קשה איתו. הרבה מאוד אלימות.
עד היום מפחדת כשאני מדברת איתו, ומתפללת שהשיחה תיגמר מהר כי אני לא מסוגלת... הכל צף מחדש.
מקנאה בכן... הלוואי שהיה לי קשר טוב עם ההורים שלי.
המשפחה של בעלי שונה לגמרי, וחמה מאוד, אז אני זוכה קצת לקבל את מה שלא קיבלתי כל השנים...
הדבר היחיד שהייתי מקבלת זה ביקורת וכעסים (ולפעמים גם הייתי מקבלת מכות...). אין לי מילים לתאר את הסבל שעברתי...
הלוואי שיום אחד אני אצליח לסלוח. לפחות קצת.
ווואוווו. קטונתי. ❤️❤️❤️מיואשת******
גרמת לי להעריך כל פיפס מחדש
חיבוק גדול !
תודה אהובה. פעם ראשונה שאני מעיזה לכתוב את זה ..הריון ולידה2
ומסתבר שלכתוב את זה אז יותר קל מלהגיד.. לבעליהריון ולידה2
התחלתי לספר ולחשוף קצת כשהיינו מאורסים ולקחת לי שעות ממש לספר לו. ולצערי אחרי החתונה היינו שנינו בסיטואציה בבית של ההורים שלי שאבא שלי התעצבן על אחי הקטן וכ"כ נבהלתי והתביישתי מבעלי. אני לא מסוגלת לדבר הרבה עם בעלי על ההורים שלי.
ווואו .. איזה לא פשוטאמא3
חיבוק גדול יקרה💕
מקווה שבע'ה הקן הפרטי והמהמם שאת בונה מרפא את הלב!
ווואוווו. קטונתי. ❤️❤️❤️מיואשת******
גרמת לי להעריך כל פיפס מחדש
חיבוק גדול !
שאלה מעניינת! אבא שלי החמוד והטוב אוהב אותי יותר מכולן..השם בשימוש כבר
זה סוד שידוע גם לאחיותי אז אין לי מה להסתיר..
אני דומה לו במראה החיצוני
שנינו זהים מבחינת חפירות (אוהבים לדבר, וחוזרים הרבה על אותם נושאים כמו שבטח שמתן לב עלי פה... )
כשעברתי את ההפלה השניה התקשרתי אליו לפני שהתקשרתי לאמא שלי... כי תארתי לעצמי את תגובותיהם והתאימה לי התגובה המשתתפת שלו מאשר ההיסטריה שלה (וקלעתי בול )
הוא יכול לדפוק בדלת(לא לפתוח ממש, כי תמיד נעול🙂)ולהכנס חופשי מתי שבא לו..
אם הוא עובר עם האוטו באזור (אנחנו לא גרים באותה העיר ) יכול בכיף להתקשר אלי "את יכולה להכין לי 2 סנדוויצ'ים עם חציל וזיתים וטונה? עוד מעט אני קופץ לקחת. פשוט אני רעב... ותשימי לי בשקית סנדוויץ עגבנייה חתוכה ובצל. ומים קרים בבקבוק עם כוס חד פעמית בסדר"( ספק סימן שאלה ספק סימן קריאה) ואני אורזת הכל בכיף ובשמחה שהוא מרגיש חופשי לבקש ממני, ושאחזיר לו ולו מעט על כל מה שהשקיע בגידולי...
גם בעלי ברוך ה' מסתדר איתו נהדר ויש להם נושאי שיחה.
אפשר לומר שיש לנו קשר טוב, אבל-לא ממש משתפת בנושאים אישיים. מדברים הרבה על פוליטיקה וחדשות, משוחחים גם בטלפון פעמיים בשבוע בערך, לא שיחות נפש, אבל הא ודא, מה נשמע מה חדש, מספרת לו על חוכמות של הילד והוא מספר לי על האחיינים המתוקים שלי, לעיתים רחוקות אני כן יכולה לפרוק באוזניו שעצבנו אותי היום בעבודה, והוא כנ"ל, אבל שחנ"ש ממש-לא ממש.
ושוב חפרתי. 🙂
אני לא לגמרי מייצגתבאורות
יש לי איתו קשר מצוין..
מתייעצת איתו על הכל. זה לא ברמה של קשר יומיומי (גם לא מדברת עם אמא שלי כל יום, מדברות כשיוצא, לפעמים גם פעם בשבוע), אבל כשצריך מרימה אליו טלפון. וכשאנחנו אצלם מדברים המון, אבל יש לנו נושא עניין אחד משותף מאוד משמעותי בחיים, וזה מוביל לנושאי שיחה רבים.
ובכללי הוא בן אדם שמלא אנשים מתייעצים איתו, גם אנשים זרים.
ככה זה עם אבות-אבל צריך לשאוף לשיח....Batyam

דווקא אבא תמיד התעניין בחיים שלי,

לאחותי הוא נתן פוש בלקנות דירה יותר טובה ולהתקדם בחיים

ולי הוא תמיד שאף שאתחתן ולא אסתובב סתם עם ידידים....

אבא האד השפיע עלינו, קרא לי ספרים בילדות, היה בצעירותו איש ספר ומילים ותמיד דברנו על אקטואליה וכדורגל.

לצערי כרגע הוא בן 80+ ויש לו דמנציה....ועדיין אני מנסה להצחיק אותו, לדבר איתו ולעבוד על הזכרון.

הוא מן אבא ילד כזה רחב אופקים שהיה מפנק אותנו.

❤️❤️ אוי זה ממש שובר לבמיואשת******
אלו החיים. העיקר שהוא שמח!Batyam
ב'ה יש לי קשר טוב איתו..רות א
אבא שלי הוא ממש כתובת להתייעצות בכל מיני נושאים וכולנו מתייעצים איתו. וגם הוא זה שתמיד עזר לנו בש.ב, וגם בעבודות בתואר...
יש בו גם צדדים שיותר קשה לי ולאחים שלי איתם, אבל זה לא מפחית את הקשר.
מצטרפת למה שאמרו לך שתנסי לדבר איתו על התחומי התעניינות שלו- עבודה, תחביב, המשפחה שלו...אפילו להתעניין בילדות שלו אם הוא בקטע. בהצלחה!!
מזדהה בגדולאורי8
גם אצלי, אבא שלי לא איש של סמול טוק. ויוצא שכשאני מתקשרת אני מדברת בעיקר עם אמא שלי. לפעמים כואב לי שאני מרגישה שהוא לא מתעניין מיוזמתו. אם אנחנו באים הוא שמח ומדבר איתנו, אבל אם לא נבוא הוא יהיה עסוק בעניניו ובדרך כלל לא יתעניין.
רוב הדיבור שלי איתו הוא כשאני מתיייצת איתו על ענינים טכניים. איזה מכשיר חשמלי מומלץ, לפי דעתו, רכב, פלאפון, תיקונים בבית, אבא שלי מבין בענינים האלה יוצר מבעלי, וגם עובד בתחום המחשבים.

אין לנו על מה לדברדבורית
בשנים האחרונות הוא חי לבד ואני משתדלת מאוד לחשוב מראש על מה לדבר איתו
בדיחה ששמעתי, דבר תורה , משהו שקשור לילדים
כשהייתי נערה היינו מדברים שיחות אפילו עמוקות
אבא שלי השאיר חותם מאוד עמוק על האישיות שלי
הוא איש של אמונה חזקה מאוד
איש של אמת וערכים
אני ככ מעריכה היום איך היה ברור לנו מגיל קטן שהוא יגיע עד הירח כדי לתת לנו את מה שאנו צריכים
והחדיר בנו אמונה מגיל קטן שאנחנו יכולים לטפס על כל הר

אבל היום
הוא הזדקן
זה השפיע על כל מיני תחומים אצלו
כל שיחה איתו קשה קשה
לא שורדת יותר מאחת כזו בשבוע
ואחכ מברכת הגומל
ככ עצוב לי
אוי. כמה עצוב. זה גם נקודה כואבתמיואשת******
אם חס ושלום חס ושלום אבא שלי יהיה לבד יום אחד, נראה לי שארגיש כמוך. מלחיץ מאד ומתיש וקשה . ממש מבינה אותך. שלא נתנסה!
❤️❤️
מיואשת, חייבת להגיד לך תודהאמא6
בזכותך היום כשדברתי עם אמא שלי לפני שבת, בקשתי גם לדבר עם אבא שלי ועשיתי קצת יותר השתדלות להתעניין ולספר לו דברים. בקטנה, אבל בכ"ז משהו. תודה ושבת שלום💞
❤️ גם אני ניהלתי איתו עכשיו שיחה קצת יותר ארוכהמיואשת******
האמת נראה לי שהוא התפלא קצת ובסוף סיים מיוזמתו כי הוא לא גמר להכין דברים לשבת 😯😬
אני רק, תודה שהעלית את הנושא!מחי
טוב לדעת שאני לא המוזרה היחידה ששיחות עם אבא שלה לוקחות לה גג 30 שניות...
לפעמים מתייעצת איתו בנושאים שהוא מבין בהם, אבל בגדול אנחנו לא ממש מדברים הרבה...
מה שכן, יש קבוצת וואטסאפ משפחתית ששולחים תמונות מהנכדים וכל מיני עדכונים, אז מרגישה שאנחנו בקשר דרך זה, גם אם לא מדברים הרבה. וגם, כשאנחנו נפגשים פנים אל פנים לפעמים יוצא לדבר שיחות קצת יותר משמעותיות. אבל זה נדיר לצערי
חוץ מזה, למרות שעם אמא שלי אני מדברת הרבה יותר ויש יותר נושאי שיחה, אני מדברת איתה פעמיים בשבוע בדרך כלל, ועוד שיחה של 2 דקות ביום שישי להגיד שבת שלום.
מתפעלת מהנשים כאן שכותבות שמדברות עם אמא שלהן כל יום...
אמא שלי זאת שיצרה את זה וזה נפלאמיואשת******
בתחילת החיים שלי כנשואה טריה לא הבנתי למה אם אני לא מתקשרת יום אחד היא נעלבת ועושה סצנות (והיא הכי לא בן אדם כזה! כאילו אין דברים כאלו אצלה. אך ורק בנושא הזה) אבל היפנמתי שזאת אמא שלי. חייבים להתקשר אליה כל יום. ולו רק כדי לומר מה נשמע הכל בסדר אני אוהבת אותך. וככה כל האחים שלי גם. אין מצב שיש ילד שלא מתקשר כל יום.
ואני היום מבינה כמה זה חשוב וחושבת שזה נפלא ומיוחד ומודה לה שהתעקשה ליצור את השגרה הזאת מרגע שהתחתנו.
זה היום כל כך אוטומטי שלפעמים כשאנחנו בדרך לישון בעלי שואל- דיברת עם אמא שלך היום?
זה לגמרי קשור לאופי... וכן, גם למין השונה.מתואמת

ב"ה עם שני הוריי יש לי קשר קרוב ומשתף, אבל מטבע הדברים את אמא שלי אשתף יותר בחיי האישיים.

כשהייתי ילדה ונערה אבי שיתף באנקדוטות מחייו, כי הסתבר שעברנו כמה דברים דומים (בגלל אופיינו הדומה), אבל מאז שהתחתנתי השיחות העמוקות בינינו קצת נמוגו. מה לעשות, יש גבר אחר בחיי כעת

הקשר עם אמא שלי גם מעט ירד, אבל בגלל היכולת שלה לייעץ לי בצמתים בחיי כאישה וכאם - הוא עדיין קיים וחזק.

עכשיו אני קוראת את התגובה שלך ומבינה למה הקשר ירדאחתפלוס

העניין אצלי שהיה לי במשך כל הילדותאחתפלוס

קשר  מאד מאד חזק עם אבא שלי שהעפיל על הקשר שלי עם אמא שלי.לו הייתי מספרת על בעיות בחברה וכדומה.כי אמא שלי היתה מאד סגורה.זה היה כך עד בערך ארבע שנים אחרי החתונה שאז נולדה לי ביתי הראשונה ולא יודעת מה קרה לאט לאט הצטמצם הקשר עם אבא שלי לדיבורים של דקה ועם אמא שלי להרבה זמן.היום אני מאד שמחה שיש לי קשר טוב עפ אמא שלי אבל עם אבא שלי הקשר כואב לי מאד עד שאני יכולה לבכות כשחושבת על זה

לכן כשכתבת מאד  הזדהיתי איתך כי כך אני מרגישה

חפרתי הרבה-רק שרציתי לאמר שלא תמיד קשר טוב בילדות ממשיך אחר כך.אין לי הסבר לזה

וואי סרט.... אבא שלי די דברן ב"ה אז הוא זה ששואלוואוו
הרבה על הילדים ועל הרבה דברים אחרים. אבל בואי נגיד ששיחת טלפון ביוזמתי כשאני צריכה להוביל את השיחה, זה קשה...
הלוואי שהייתי יכולה לדבר עם אבא שלי! אניתפוחים ותמרים
מתגעגעת אליו יותר ויותר ככל שחולפות השנים
היה לי כל כך מעט ממנו
הרבה ממנו חי בתוכי
האש שלו
התשוקה שלו
שמחת החיים שלו
רוח השטות
הלוואי שהיה זוכה להיות סבא
הלוואי שהיה מכיר את בעלי
הלוואי שהיה מכיר אותי היום
אני מיד אחרי העבודה, כל יום, מתקשרת לאבא שלירק להודות
לשאול איך עובר היום
והוא גם מתעניין איך היה בעבודה
כבר התרגלנו לשיחות היומיות וזה ממש נחמד
מותר גם לענות?מישהי11
לא מתוך כוונה של.תגובה של נצלו את הזמן, פשוט כי בא לי גם לשתף
הקשר שלי עם אבא שלי היה מופלא, לאבא שלי היתה נפש של פסיכולןג, היינו מספרות לו הכל (ארבע בנות, רק אחר כך הגיעו הבנים) הוא היה מכוון, נותן עצות, מקשיב, וכשהיינו רוצות שיחליט בשבילנו היה מדובב אותנו עד שהבנו בעצמינו מה אנחנו רוצות, ולימד אותנו ככה לקחת.אחריות על ההחלטות.שלנו...אבא שלי נפטר לפני ארבע שנים, לא הייתי מחליפה את ה22 שנה האלה שהןא היה אבא שלי, גם ב80 שנה עם אבא אחר....
❤️❤️❤️🙏🏼תודה על השיתוףמיואשת******אחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך