בואו נאתגר אתכם, אמיתות התורהחולת שוקולד
אני מחפשת הוכחות לאמיתות התורה והמצוות
אם אתם מכירים כאלה, אשמח לשמוע
עצם הלמידה והחיבור לתורה מוכיחים לאדם שאין דבר אמתיחסדי הים
ועמוק ממנה.

ברור שיש עוד כמה הוכחות.
אחד מהם אם אתה מחפש את האמת הרוחנית, הכי עדיף לחפש אצל העם הכי חכם, מוסרי, ויצירתי שיש על פני האדמה.
לרצוח את כל העמים שהיו כאן כי הם לא חושבים כמוך זה מוסרי?שקל בשטר

מה ההבדל בינם לבין דעאש? 

העמים האלו היו כל כך אכזריים שהם הרגו את הילדים שלהםחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך ל' בסיון תש"פ 11:59
וחשבו שזה דבר מקודש- "וגם את בניהם ובנותיהם שרפו באש לאלוהיהם".
הם היו עמים שהיו מופקרים בעניינים מוסריים. לא היה אכפת להם לשכב עם אמא שלהם ועם הבת שלהם.

זה היה תרבות מקולקלת מהיסוד.
ה' ידע מהו מצווה לשבעת העממים.

(עוד דבר פילוסופי, זה שקשה לעמוד ולהבין פרמטרים מוסריים שהיו בדור הקודם. קשה לנו להבין איך בית דין השתמש בדיני מיתה, איך היה בסדר עבדות וכדומה. אבל זו נקודה שמסובך להבין)

]חשבתי על זה בעבר שעות על גבי שעות עם יסורי נפש מרובים וזאת המסקנה שלי]
הם חיו במוסר וחוקים, ושריפה באש הייתה רק העברה באש ולא שריפהשקל בשטר
עבר עריכה על ידי שקל בשטר בתאריך ל' בסיון תש"פ 12:33

היו סיפורים על מקרים בודדים של שריפה כמו בת יפתח ובן מישע. אבל לא היה פולחן של שריפת אנשים. באופן כללי הם היו מוסריים ופשוט דגלו בפוליאליזם. היו להם חוקים ומוסר ותרבות. ומה שאתה אומר לא משקף מציאות, ובטח שלא מצדיק רצח.

לרצוח עמים רק כי הם לא חושבים כמוך. זה בדיוק כמו לרצוח הינדואיסטים. זה מלחמת דת וזה כמו דאעש.   

אני רק אעזור לך כי גם אותי זה מייסר - על פי הארכיאולוגיה הם לא כבשו ורצחו. זה רק בכתוב - אבל זה עדיין תעודת עניות.

אתה סותר את עצמך הרי אנחנו מדברים ברמת הכתוב.חסדי הים
אותו מקרא שמצווה על הריגת שבעת העממים גם מתעד את האכזריות והחוסר מוסריות שכתבתי לעיל.

גם אתה לא מבין כלום בארכיאולוגיה ובהיסטוריה כי יש הרבה תיעוד במקורות קדומים וממצאים על הקרבת בנים לעבודה זרה והפקרות מינית שהיו עושים אפילו כפולחן לעבודה זרה.

יש לך אינטרס לנגח את היהדות אבל אתה רק מראה את הבורות שלך.
אני לא מנגח את היהדות, אני פשוט לא דוגל בסילוף עובדותשקל בשטר

אם משהו מסוים לא נכון - אז הוא לא נכון. זהו. יש דברים שאני אוהב ביהדות. זה לא. וזהו.

עוד מעט תכתוב שזה מוסרי לרצוח 450 נביאים רק כי הם לא עובדים את האל שלך.(הסיפור על אליהו). 

איזו אכזריות הוא מתעד בבקשה תביא פסוקים.

יש עדיויות מאפריקה ואמריקה, אתה רוצה לחשוב שיש גם בכנען תחשוב, לא היה פולחן ממוסד של הקרבת אדם בכנען!. מוזמן לבדוק אותי.

אז תרצח כי הם פולגמים? איזה הזוי.. זה הטיעון שלך? פוליגמיה פולחנית?

במקרא זה מפורש בפרשת העריות שמביאים את הסטיותחסדי הים
המוסריות שלהם בעריות ואז בסוף את עבודת המולך ומסכמים שלכן ה' מקיא אותם.

לגבי הממצאים ההיסטורים תקרא קצת על פולחן אשרה ןעשתורת שנעשתה בזנות.
לגבי הקרבת בנים זה קשה להוכיח כי קודם כל יש מפרשים שלא לגמרי היו הורגים אותם אלא פשוט מעבירים אותם באש. גם אם היו מקריבים ממש (שזה כנראה קרה) לא היו עושים קבר אחים אלא אחרי ההקרבה הם היו קוברים כל ילד בקבר המשפחה.
מה שכן ידוע שבקרתגו הם היו ממוצא כנעני והיה להם מנהגים פולחניים כמו בכנען ושם יש עדויות ארכיאולוגיות ברורות שהקריבו בנים.
זה הזוישקל בשטר

לרצוח של אנשים רק כי הם קיימו פולחן מסוים מרצון? איך אפשר בכלל להגיד את זה?

לגבי עריות - אצל החיתים לדוגמא אנחנו לא מכירים איסורי עריות של קרובים או טענת איבוד בתולין, אבל יש להן עונשים על מענה ואונס.  אצל האשורים יש מן טענת זכות לאשה להישאר בתולה עד הנישואין ויש להם דין שוכב עם בתולה דומה לשלנו, במידה ואין לאיש המאבד אישה. בכל מקרה נאמנות, נישואין, ועונש מוות על בגידה עם אשת איש - קיים בכל החוקים. 

מי שמפרש שמולך זו הקרבה ממש ולא העברה - טועה ארכיאולוגית ומקראית.  אין שום עדות לפולחן ממוסד של שריפת גופות אדם בכנען, ובכנען חיו הרבה שבטים וכנען היתה הטרוגנית - ואין שום עדות לפולחן ממוסד של קורבנות אדם.

אמרתי שאמריקה ואפריקה היו - בכנען עם כל ההטרוגניות שלה לא היו = ומוזמן לבדוק. גם בתורה לא כתוב שזה היה.

שהבטיחה שעמ''י יהיה נצחי ילא יאבד, ובסוף יחזרו בתשובההודעה1

מי יכול להבטיח על דבר כזה עם התחייבות של 3000 שנה? אף אנוש לא היה עושה את זה.

זה נס שהעם הקטן הזה שכולם שונאים שורד את האכזריות הגויית אלפי שנים.

ופתאום חוזר לארצו כפי ההבטחה, וחוזרת השפה העברית (תופעה שהסטורית לא קרתה מעולם באף שפה), ומתחילה תנועת תשובה (שלא היתה קיימת לפני 50 שנה)

זה מראה התורה הזו אלוקית ולא אנושית.

ומי אמר שהוא הבטיח את זה?חולת שוקולד
נבואות שנכתבו הרבה לפני שזה קרהadvfb

כאןהודעה1

"ואף גם זאת בהיותם בארץ אויביהם לא מאסתים ולא געלתים לכלותם להפר בריתי אתם, כי אני ה' אלקיהם" (ויקרא כ"ו, מ"ד).  הובטחה כאן ברית נצחית שעם ישראל לא יושמד לעולם.

ואני זאת בריתי אותם, אמר ה', רוחי אשר עליך ודברי אשר שמתי בפיך, לא ימושו מפיך ומפי זרעך ומפי זרע זרעך, אמר ה' מעתה ועד עולם" (ישעיהו נ"ט, כ"א), זוהי הבטחה שהתורה לא תמוש מפי העם לנצח.

10 השבטים אבדו וירמיה התנבא שהם יחזרו וזה לא קרהשקל בשטר

איפה יש כאן הוכחה שהציטוט הזה לא נכתב בגלות?

תוכיח שהוא אמר שהם יחזרו. בגמ' יש מחלוקת האם הם יחזרו בכלל.הודעה1

אתה שואל שאולי מישהו המציא את הפסוק הזה בגלות? נו באמת. בכל התנכים בעולם הוא מופיע! אי אפשר שמישהו יעשה עבודה כ"כ טובה.

פשט מקראשקל בשטר

כֹּה אָמַר יְהוָה קוֹל בְּרָמָה נִשְׁמָע נְהִי בְּכִי תַמְרוּרִים רָחֵל מְבַכָּה עַל בָּנֶיהָ מֵאֲנָה לְהִנָּחֵם עַל בָּנֶיהָ כִּי אֵינֶנּוּ. כֹּה אָמַר יְהוָה מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה כִּי יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ נְאֻם יְהוָה וְשָׁבוּ מֵאֶרֶץ אוֹיֵב. וְיֵשׁ־תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם־יְהוָה וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם(ירמיהו לא)

היתה עוד נבואה שלא התקיימה אני לא זוכר עכשיו. 

מה הקשר? התנך נערך בתקופה ההליניסטית

בכל מקרה לא כתוב מתי הם ישובו! ראה מלבי''ם ודיקדוקו הגאוני:הודעה1

כה אמר ה' מנעי קולך מבכי על בני בנימין ועיניך מדמעה על בני יוסף, וכנגד בני בנימין אמר כי יש שכר לפעולתך מה שאת מתפללת בעדם יש בזה שכר כי ישובו מארץ אויב מגלות בבל ונגד בני יוסף שהם לא ישובו, בכ''ז.(מלבי"ם באור הענין)

יש תקוה לאחריתך יש תקוה על אחרית הימים בעת קץ (כלומר לעתיד לבוא) שאז ושבו בנים לגבולם, ר''ל הגם שהם עצמם לא ישובו, הבנים שלהם שהם הדור האחרון, ישובו לגבולם, (ובזה לא אמר ושבו מארץ אויב כי עשרת השבטים אינם בארץ אויב כי שוכנים לעצמם בארץ רחוקה מגבולם, וישובו באחרית לגבולם) מלבי''ם.

התורה נערכה מפי משה רבנו לפני 3300 שנה.

נאמרו בה דברים מופלאים שמוכיחים שהמקור שלה אלוקי, נבואות שמתקיימות לאחר אלפי שנים וזה מה שכתבתי, ולא תוכל להתחמק מהטענות האלו כמו שניסית.

אתה יודע שעל פי ההלכה - אין משמעות ל10 השבטים?שקל בשטר
עבר עריכה על ידי שקל בשטר בתאריך ל' בסיון תש"פ 14:32

כמו שאין משמעות לעמון ומואב ועמלק?

מבחינה הלכתית יהודית כל העמים הללו כולל 10 השבטים נמחקו. התאדו. אין אותם, וגם לא יהיה כמו שלא יהיה עמון ומואב. גם אין אפשרות פרקטית והלכתית שיהיו.

בכל מקרה יש עוד נבואה שלא התקיימה 

אני אחפש ואשלח.

אני לא מתחמק כי לא טענת כלום.

זו ה-הוכחה לדעתינוגע, לא נוגע
רק לחשוב איך בעבר אדם לא מאמין שהיה קורא את הפסוקים בעניין היה מגחך. והנה אנחנו פה..
אגב, כך כתב נרא'לי היעב"ץ:הָיוֹ הָיָה

שהנס הכי גדול שהוא רואה, זה קיומו של עמ"י לאורך כל שנות גלותו ורדיפתו.

וחבר'ה, באמת, כשמתבוננים בזה - זה פשוט אדיר!!!

אמפריות עולמיות קרסו, פשוט קרסו, בלי להשאיר זכר, הפכו לאבק.

והעם שכל כך הרבה ניסו לעשות לו את זה,

שעבר כ"כ הרבה רדיפות, גירושים, גזירות, השמדות..

חי! קיים! נושם! בועט!

ושב לארץ אבותיו, והקים בה חתיכת מעצמה!!

"מי חכם ויבן את זאת, ויתבוננו חסדי ה'" 

מסורת זה דבר רציונאליadvfb

מבחינה לוגית הרבה יותר פשוט שהיה מעמד הר סיני שהיה לעם שלם וקיבלנו את זה דור אחר דור מאשר להגיד ששיקרו כל הדורות והדור הראשון שחירטט את זה. זה על קצה המזלג.

שלום,אני עם שבא משום מקום וכבש אחרים. אין לי דרך להסביר מאיפאריך וייס
באתי. אני אומר שאלוהים נגלה אליי בהר סיני ולכן הוא נתן את ארץ ישראל. למה שהבנים של אותם אנשים שהמציאו( או שלא הימצאו) יגידו: האבות שלנו שיקרו, הרי הם יפסידו את הארץ שלהם. עדיף לשמור על הנרטיב ועל הארץ. אז מה אם אני מקבל מלא חוקים מוזרים, זה בסדר, לא הימצאו עוד את האטיאזם כך שאין מה להפסיד לאותו עם עבדים.

אני לא כופר, פשוט חושב שהועלה הזו גרועה.
זה הולך הפוך:הָיוֹ הָיָה

אתה צריך להסביר מי היו הכמויות אנשים שהאמינו לזה.

או שפשוט מליון איש קמו בבוקר עם אותו רעיון?

מה ששיקפת בהחלט לא נכוןadvfb

יש הבדל בין התגלות להמונים ולבין התגלות לאדם יחיד.

והוא? של המונים יותר קשה לסמוך?אריך וייס
זה לא נכון. ראה את נרטיב הפלסטינים, גם הם המונים שמאמינים בשטיות
הנרטיב של הפלסטינים זה פרשנות מסולפת של עובדותadvfb

לא עדות על התגלות א-להית להמון

והנרטיב של התגלות אלוהית היא תוצאה שלאריך וייס
הרבה אנשים שחיפשו דרך לאחד ביניהם
עדות זה לא נרטיבadvfb

נרטיב = פרשנות לעובדות

עדות = הצגת עובדה ממקורה.

השטויות שהם מאמינים בהם מתחלקות לשני סוגים.אני77

א'- דברים שאין עליהם שום עדות המונית. הם פשוט מאמינים לכל מה שיוצא מהפה של המנהיגים שלהם. (או שהם לא מאמינים, אבל זה לא אכפת להם)

ב'- דברים שהם לא עובדתיים אלא קשורים להסתכלות על המציאות. למשל הם לא טוענים שהם לא נלחמו בנו מאז שעלינו לארץ. להיפך- הם טוענים שבאנו לכבוש את הארץ מידם, שגירשנו אותם ממקומות רבים, שהרגנו את הלוחמים שלהם והגיבורים שלהם, ועכשיו אנחנו שולטים בארץ שלהם. (ולגבי הגזמות עובדתיות- עיין א')

אבל אותם אנשים (שבעת העמים) לא טענו כנגדם את הטענה הזוה-מיוחד

ולמה אותם עבדים משוחררים לא העדיפו לכבוש את מצרים (שהיה יותר קל) אלא דווקא ארץ עם שבעה עמים. 

אני מתכוון למה להתעקש על ארץ ישראל ולא על ארץ אחרת.

אבל נגיד שיש סיבה, ארץ ישראל היא ארץ זבת חלב ודבש והיא עדיפה על ארץ מואב לדוגמא או ארץ מצרים. למה אחרי גלות של בית ראשון ושני שהיהודים גרו בארצות יפות ועשירות באוצרות טבע למה הם המשיכו לרצות לחזור לארץ ישראל?

נרטיב, למה לערבים בארץ לא ללכת לירדן?אריך וייס
וארץ עם שבעה ימים כנראה יותר קל לכבוש עקב סיכסוכים פנימיים
אוקי. יש סיבה למה החליטו לכבוש את ארץ ישראל ולא את ארץ מואבה-מיוחד

או בכלל לא היה עדיף להישאר במצרים? 

למה אחרי שגלו מהארץ והפסידו אותה אז למה לשמר את הנרטיב? לא יותר הגיוני אחרי 100-200-500 שנה לוותר את הנרטיב שבא בעסקת חבילה עם הארץ?

זה לא שומט את הטענה שלך?

(אני מקווה שאני מסביר טוב את עצמי)

אם אתה רוצה להראות שההוכחות כאן הן לא בדיוק מוכיחותrivki
אז אתה צודק. אותו דבר אפשר להגיד על 'הוכחות הנגד' שלך.
נכון, לכן שתעשה מה שטוב *לה*אריך וייס
שתחליט למה *היא* מתחברת ועושה אותה שמחה.

אין הוכחות לכאן או לכאן. לכן זה לא משנה בעיניי אלא תעשה מה שעושה לה טוב.

אני דתי כי *לי* זה טוב.

אתה לא "דתי" אם כן, אלא יש לך פולקלור נחמד שאתה חי איתו...הָיוֹ הָיָה

ואחרי מאה ועשרים *בהנחה*  (עפ"ל...) והתורה אמת, יבואו עמך חשבון על כל קוץ ותג, ולא יעזור כלום כל מה שקיימת בשביל הפולקלור.

אז ככה זה שאין הוכחות... מנסים להפחידאריך וייס
מנסים לומר את האמת, גם אם היא לא נעימה לך...הָיוֹ הָיָה

"אני דתי כי נח לי, בלי להאמין" גיחי גיחי...

הוכחות כתבו כבר למכביר, אבל לך נח להתחפר בעמדתך כדי להמלט ממחויבות.

אחזור על מה שכבר הבאתי "לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם אשת איש"..

מי אמר לך שיבואו בחשבון על זה?שקל בשטר

למדתי מעט תורה בחיי....הָיוֹ הָיָה

מי אמר שמעט התורה שלמדת נכונה?שקל בשטר

תראה כמה תשובות ענו ועניתי על זה במהלך שרשור זה ועוד שרשוריםהָיוֹ הָיָה

ואגב, גם בלי זה, לוגיקה פשוטה אומרת שאדם ש"היה דתי בלי להאמין" הוא פשוט לא היה דתי...

מלבד מצוות אמונה לסניפיה וענפיה..

אז אתה עכשיו מגדיר את מי דתי במקום להוכיח את הדת?שקל בשטר

לא קראת מה כתבתי?הָיוֹ הָיָה

כתבתי פה כבר מליון תגובות על להוכיח את הדת.

וכן, כעת הגבתי נקודתית לאדון שטען שהוא "דתי בלי להאמין".

קראתי התגובות שלך לא אומרות כלום אבלשקל בשטר

ואני חשבתי שהפוך...שקיום התורהrivki
מביא עימו שכר של חיים, כבר בעולם הזה, אם לא לאדם הפרטי, אז לכל עם ישראל.
*קיום התורה* לא פןלקלור של מה שנחמד.. בלי אמונה רח"ל..הָיוֹ הָיָה

...הָיוֹ הָיָה

לא, הוא לא צודק.

ואם הוא היה צודק - הוא לא צריך "הוכחת נגד" וגם לא מחפש אותה, ברגע שנפרכה ההוכחה שלנו - ממילא איש הישר בעיניו יעשהו (אמנם עדיין יש עניין של אחוזים וסטטיסטיקה, אבל "זה כבר לא זה")

למעשה מי שמתבונן בהוכחות, נטול נגיעות אישיות (לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם אשת איש...) ברור לו מעל לכל ספק עוצמתם של ההוכחות ואמיתות התורה מכחם באופן אבסולוטי.

מעל לכל ספקשקל בשטר

נרטיב די גרוע.אני77

א'- באותם דורות כיבוש לא היה נחשב נורא כל כך. מה שקבע אם אתה ראוי לכבוש זה הכח שלך. וזה הנרטיב שרוב העמים העדיפו. רוב העמים העדיפו את הנרטיב של- אנחנו העמים הכי חזקים, האלים שלנו הכי חזקים, תפחדו מאיתנו והכל יהיה טוב. 

ב'- הנרטיב הזה נעשה גרוע בהרבה, כשהוא אומר- הרגתי את הגוים האלה כי אני העם של ה', וכל מי שלא עובד את ה' הוא רע, ומותר להרוג אותו, ולכן אני בסדר גמור. הרי נרטיב כזה יגרום לשנאה כללית כלפיך, ויעשה לכל העמים סביבך חשק להלחם בך. "הר סיני"- שירדה שנאה לעכו"ם עליו.

אה, וחוץ מזה שהנרטיב גרוע, הסיפור שלך גם לא כל כך הגיוני. הוא נשמע יפה כשמספרים אותו בדילוג על כל המכשולים שבדרך, אבל המציאות לא עובדת ככה. זה סתם קונספירציה. ולא קונספירציה ברמת השב"כ רצח את רבין, אלא יותר בסגנון- העולם שטוח, והבונים החופשיים עובדים עליכם.

הקטע עם תאוריות קונספירציה כאלה זה ההתמקדות בטענה שמסתירים ממך דברים, והסברים מתפתלים על איך שבעצם כל מה שאנחנו יודעים, זה בעצם אשליה שמישהו בחר שנראה, ואותו אחד הוא כל כך חזק ומוצלח, שהוא יכול לבצע את כל המזימות שלו, לגרום לנו להאמין במה שהוא ירצה, ולכתוב את ההסטוריה כרצונו. כשאני שואל את עצמי, בהתחשב בכל הידוע לי, האם יותר קל לי להסביר את הידיעות שלי על העולם בהנחה שהבונים החופשיים עבדו על כולנו, או שדוקא יותר קל לי להסביר את הידיעות שלי על העולם מתוך הנחה שהעולם עגול, אז לפחות בשבילי, התשובה די ברורה. גם כאן זה אותו דבר.

ורק להראות שאתה לא באמת התמודדת עם כל הפרטים- מי המציא את הסיפור? איך הוא הפיץ אותו? איך הוא גרם לכולם להאמין בו? מתי הופץ הספר שנקרא "ספר תורת משה"? מי כתב אותו ולמה? למה התייחסו אליו כספר קדוש? למה כולם האמינו שמשה הוא זה שכתב אותו? למה אף על פי שיש תיעוד של דמויות הסטוריות רבות בהנהגה של עם ישראל, וספר תורת משה מוזכר לאורך דורות רבים (מיהושע ועד נחמיה), בכל זאת אין אף איזכור לאיזושהי דמות הירואית וחשובה ש'חשפה' את תורת משה הסודית לציבור הרחב?

אחחחאריך וייס
בקצרה, זו קבוצת אנשים שהמציאו רעיון, לא אדם בודד.

כיבוש נחשב תמיד גרוע אם אין לך אלוהים ( כלשהו) שנותן לזה לגיטימציה. מופיע על כל כותבת כיבוש מפעם. וגם מופיע בתנך לפני סיפור גדעון.
נו, בדיוק כמו שאמרתי,אני77

תאוריות קונספירציה תמיד קל להסביר "בקצרה".

עזוב, בכנות אין לי זמן לזהאריך וייס
אבל כמו שהמליצו לפותחת השירושר ללמוד עוזרי. אמליץ לך ללמוד תל אביבית.
סבבה, אני מקבל לגמרי שאין לך זמן לזה,אני77

ושאתה לא הולך לענות לי כאן מגילות.

אז עזוב את השאלה מי כתב אחרון או מי אמר את המילה האחרונה.

אני מציע בשבילך שתמצא את הזמן, בשבילך, לבדוק את זה יותר ברצינות.

נוסח וכתיבת אותיות התורה, הכללים שנשמרים בכתיבת סת"םנפש חיה.
הכללים במצוות השונות שנשמרו לאורך הדורות (מצדה, השואה, מלחמות ישראל- שלוש תקופות שונות שבהן התפילין והמזוזות וטליתות אלו אותם חפצים)

ממליצה לשמוע או לחפש חומר שמופיע בשיחות הרב יצחק פנגר.
מסורת של מעל 3000 שנה יש גם לבודהסטים, לא קניתיאריך וייס
הם לא גלו לאלפי חורים.הָיוֹ הָיָה

וגילו אלפיים שנה אחרי שלכולם יש את אותה מסורת!!!

וחוצמזה, אוקיי, אני מאמין לבודהיסטים לכל מה שנמסר להם, אבל אין בכל זה ראיה לכלום.

כמו שאני מאמין לגמרי למוסלמים שמוחמד אמר את.. ואת.. ואת.. ושהוא אמר את זה בשם אללה, אבל סורי, זה לא עושה לי את זה...

אבל במסורת שלנו - אם היא אמיתית - נמצא שהאל התגלה בפני כשני מליון איש.

שהוציאם ממצריים.

וקרע להם את הים.

ואת הירדן.

וכו'וכו'.

האל התגלה בפני מלא אנשים?אריך וייס
הם שיקרו כדי לקבל את ארץ ישראל. הם הימצאו עם והתגלות וככה הביאו עוד ועוד אנשים לשקר הזה. פשוט.

כמו שעושים הפלסטינים היום
כן, וגם שיקרו שהם רצו כל הזמן לחזור למצרייםadvfb

יש בתורה (ובנ"ך) הרבה עדויות ממש לא מפרגנות להם, למה שהם יאמצו אותם בשביל להשיג את הארץ?

שני מליון איש תיאמו גירסא?הָיוֹ הָיָה

ואיך בדיוק זה גרם להם לקבל את א"י?

המלחמות היו ע"י שבאו ונאמו נאום כיכרות על זה שקיבלו קושאן מהא-ל?

למיטב ידיעתי היו שם מלחמות, אף אחד לא שאל אותם אם היה להם התגלות או לא, הם פשוט כבשו...

שני מליון? בחיים לא.אריך וייס
אין שום עדות לזה. מקסימום להרבה פחות ובכמה גלים של כיבוש הארץ מכל העמים שהיו פה. אין שום עדות ליציאת מצרים ושום עדות לשני מליון שהיו במדבר מלא זמן.

וכל כותבת כיבוש מאותה תקופה לא משנה של מי אומרת משהו על זה שאלוהי כלשהו נתן את ארץ כלשהי לעם כלשהו. אז גם עם ישראל היה לו נח לאמץ את הרעיון הזה ולהגיד שאלוהים שלהם כבש ונתן להם.

זה השקר( לא באמת) הכי טוב בהוסטריה
כשל לוגי מובנה....הָיוֹ הָיָה

אם לא היו שני מליון - איך שכנעו שהיה שני מליון? אלפיים איש שרצו ארץ סיפרו שהיה התגלות לשני מליון? מי האמין להם בדיוק?

ולגבי הטענה השניה - נו באמת, העמים כבשו בזרוע, מקסימום אמרו שהאליל סייע להם לנצח במלחמה, איפה זה ואיפה כל המסורת היהודית על התגלות בפרטי פרטים...

אחד,זה נעשה בשלבים לאט לאטאריך וייס
אין לאף אחד סיבה להכחיש את הראשונים המעטים שסיפרו על התגלות.

שתים, כל דבר בערך במקרא מספר על ניצחון אלוהי בכיבושים . אליל לא אליל זה לא משנה, העיקר שיש גיבוש של עם
אין גם לאף אחד סיבה לקבל אמונה של בודדים.advfb

וגם בתור אלפיים איש לעמוד שקר בצורה עקבית זאת תופעה מאוד ייחודית

שקר זה שווה אמונהאריך וייס
??? זה מה שיש לך לומר? רמת המשפט היא הראיה הכי טובה לצדקתינוהָיוֹ הָיָה

לא נכוןadvfb

אמונה יכולה להיות שקרית. שקר לא שווה אמונה

כי?אריך וייס
מה ההבדל בין אמונת תרח באליל, לבין אמונת בנו בה'? שניהם האמינו וזהו

ממש...הָיוֹ הָיָה

הסיבות שלהם היו ממש שוות זו לזו...

יכול להיות שפספסת את הגן? סיפורים על מכות.. פסלים... מנחות.. אנא'עארף... לא שמעת על כל זה?

צריך להתחיל מאפס? 

רק הערתי על זה שאתה משתמש במושגים באופן לא נכוןadvfb

ואז זה לא מאפשר להמשיך את הדיון בצורה יעילה. נרטיב זה לא שווה עדות ולכן אין מה להשוות בניהם.

אמונה זה לא שווה שקר. ולכן אפשר לדון מתי אמונה היא אמינה ומתי היא לא. אבל מראש לומר שאומנה זה דבר לא מבוסס זאת הגדרה לא נכונה.

עדות? גם ערבי יכול להעיד על טבח בדיר יאסין, אבל זה שקראריך וייס

עדות היא לא אמינה, בניגוד למה שמקובל ביהדות לכן הכוזרי גם חושב שניתן להסתמך על עדות מה שלא תופס בעולם האימיתי. 

זורם איתך על הגדרת המושגים, זה לא משנה לטענה שלי.

אין שום קשר בין התגובות שלך לתגובות שליadvfb

ולכן אני מרגיש שהדיון לא מתקדם ולכן אין לי מה להמשיך לדון איתך. צר לי.

נעלבתי עמוקותאריך וייס
נראלך?
זה לא קשור לאגו בכללadvfb

אם יצא לנו ללמוד אחד מהשני - יש על מה לדבר ואם לא - אז סתם בזבוז זמן. לא?

הייתי ציניאריך וייס
"בשלבים לאט לאט" משכנע לגמרי...הָיוֹ הָיָה

מה זה לאף אחד אין עניין להכחיש? אתה מוכן לבא איתי מחר לרחובות או לרמת גן ולנסות לשכנע את כל העיר ("בשלבים"...) שהייתה להם התגלות אלהית לפני שנתיים?

שתים - לא ענית לטענה, איך ממלחמה גרידא תוך מס שפתיים לאליל, הוזקק עמ"י להמציא כזה סיפור מורכב ומסובך... ולהנחילו בשלבים לאט לאט... מה היה רע להם לומר כמו כל העמים שסביבותם? נלחמנו, ניצחנו, ואלהינו הושיענו?

כי אין לאף אחד סיבה טובה לזרום איתיאריך וייס
אבל לגרום לקהילת ברלנד להאמין שרבם הוא אלוה. זה קל מאוד... כי הם רק מרווחים מזה
ואתה מניח שקהילת ברלנד זה דוגמא טובה ליצירתו של עם?הָיוֹ הָיָה

כן, חכה כמה מאות שנים ואוליאריך וייס
למה כל המשפטים שלך כאן לא מסתדרים לינפש חיה.
נשמע רצון להתססה
לקחת שאלת תם של פותחת השרשור ותפסת עליה טרמפ בשביל להתווכח סתם.
לא רצון להתססה, אני חושב שזה לא מספקאריך וייס
לא התווכחתי על טענת התורה נבאה לשנים כי היא טענה טובה
מהקשר ברלנד אבלנפש חיה.
זה ממש לא קשור לנושא של תחילת השרשור
הייתי נותן לך הסבר למה זה לא דומה בגרוש...הָיוֹ הָיָה

אבל אתה נראה לי רק מחפש ת'בלגן, ולא רוצה לשמוע...

אם יש כאן מישהו שחושב שזה דומה - הוא מוזמן אלי לפרטי ואסביר לו בע"ה בטוב טעם למה זה לא מתחיל להיות קשור.

ברור שהוא נגלה ל2 מליון איש - כי הייתה שם ואין סיכוי שזהשקל בשטר

נכתב על ידי אנשים שכתבו שזה קרה בלי שזה קרה.

כי היית שם הרי

סלח לי, לא הבנתי אותך,הָיוֹ הָיָה

אתה כותב תגובות חלולות בלי ביסוסשקל בשטר

כותב על מסורת בלי שום ביסוס,

ואחרי זה קורא לזה גם אמת

בנתיים אני וחברי כאן, אנו אלו שנימקנו וביססנו,הָיוֹ הָיָה

ואתם אלו שרק עוסקים בלהקניט.

צר לי.

ראיה נוספתהודעה1

ויקרא כו,לב: וַהֲשִׁמֹּתִי אֲנִי אֶת הָאָרֶץ וְשָׁמֲמוּ עָלֶיהָ אֹיְבֵיכֶם הַיּשְׁבִים בָּהּ:

רש''י: זו מדה טובה לישראל שלא ימצאו האויבים נחת רוח בארצם, שתהא שוממה מיושביה:

כלומר יש כאן הבטחה שכשישראל לא יהיו בארצם, הארץ לא תניב פירות ותהיה לא מוצלחת.

ובאמת לפני שבאו היהודים לא גדל כאן כלום... והיו מלא ביצות ומחלות...

ועכשיו כולם רוצים את פירות א''י, תשווי לפירות הדלוחים של אירופה...

וזהו פס' מפורש ביחזקאל לו,ח:

וְאַתֶּם הָרֵי יִשְׂרָאֵל עַנְפְּכֶם תִּתֵּנוּ וּפֶרְיְכֶם תִּשְׂאוּ - לְעַמִּי יִשְׂרָאֵל כִּי קֵרְבוּ לָבוֹא.

והנה נבואה שמתגשמת ב''ה! נכתבה לפני 2500 שנה!

יחזקאל לו: 

{כד} וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן הַגּוֹיִם וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל הָאֲרָצוֹת וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל אַדְמַתְכֶם: {כה} וְזָרַקְתִּי עֲלֵיכֶם מַיִם טְהוֹרִים וּטְהַרְתֶּם מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם וּמִכָּל גִּלּוּלֵיכֶם אֲטַהֵר אֶתְכֶם:  {כו} וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב חָדָשׁ וְרוּחַ חֲדָשָׁה אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם וַהֲסִרֹתִי אֶת לֵב הָאֶבֶן מִבְּשַׂרְכֶם וְנָתַתִּי לָכֶם לֵב בָּשָׂר: {כז} וְאֶת רוּחִי אֶתֵּן בְּקִרְבְּכֶם וְעָשִׂיתִי אֵת אֲשֶׁר בְּחֻקַּי תֵּלֵכוּ וּמִשְׁפָּטַי תִּשְׁמְרוּ וַעֲשִׂיתֶם: (חזרה בתשובה. אחרי שבן גוריון כבר תכנן לעשות מוזאון לדת

{כח} וִישַׁבְתֶּם בָּאָרֶץ אֲשֶׁר נָתַתִּי לַאֲבֹתֵיכֶם וִהְיִיתֶם לִי לְעָם וְאָנֹכִי אֶהְיֶה לָכֶם לֵאלֹהִים: {כט} וְהוֹשַׁעְתִּי אֶתְכֶם מִכֹּל טֻמְאוֹתֵיכֶם וְקָרָאתִי אֶל הַדָּגָן וְהִרְבֵּיתִי אֹתוֹ וְלֹא אֶתֵּן עֲלֵיכֶם רָעָב: {ל} וְהִרְבֵּיתִי אֶת פְּרִי הָעֵץ וּתְנוּבַת הַשָּׂדֶה לְמַעַן אֲשֶׁר לֹא תִקְחוּ עוֹד חֶרְפַּת רָעָב בַּגּוֹיִם: {לא} וּזְכַרְתֶּם אֶת דַּרְכֵיכֶם הָרָעִים וּמַעַלְלֵיכֶם אֲשֶׁר לֹא טוֹבִים וּנְקֹטֹתֶם בִּפְנֵיכֶם עַל עֲוֹנֹתֵיכֶם וְעַל תּוֹעֲבוֹתֵיכֶם: {לב} לֹא לְמַעַנְכֶם אֲנִי עֹשֶׂה נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה יִוָּדַע לָכֶם בּוֹשׁוּ וְהִכָּלְמוּ מִדַּרְכֵיכֶם בֵּית יִשְׂרָאֵל: 

אכן, והרבה יותר.הָיוֹ הָיָה

צא וחשוב כמה נבואות כבר נתקיימו לנגד עינינו.

למה לכתוב ##### לאנשים?שקל בשטר

מי אמר לך שאנשים לא כתבו את הפסוקים בויקרא בזמן הגלות?

מי אמר לך שיחזקראל לא מדבר על שיבת ציון?

מאיפה הביטחון המאוד מופרז הזה?

שים לב חביבי,הָיוֹ הָיָה

גם המדע מתארך את הנבואות לכל המאוחר לאמצע בית שני.

מי יכל לצפות אז מה שיקרה היום?

שיבת ציוןשקל בשטר

מה הקשר היום חביבי?

יש גדודי נבואות המתארות את אחרית הימים, את מה שקורה היום.הָיוֹ הָיָה

אין. זה פרשנות מוטעית שלך.שקל בשטר

ואם לא תסכים שאתה טועה, אתה לפחות לא תוכל להוכיח שאתה צודק. להיפך. לי יש הוכחות אם כבר שנבואות שאתה חושב שהם קדומות נכתבו הרבה אחרי כמו ישעיה השני ודניאל.

שוב,הָיוֹ הָיָה

ה"הוכחות" הכי מאוחרות שיש, הם לאמצע ימי הבית השני.

ואנו רואים היום את קיומם, בעיניים, מה בדיוק כאן הוא "פרשנות מוטעית"?

אין נבואות לימינו. זה שזה קרה זה לא אומר שזו נבואה שלהםשקל בשטר

הם התנבאו על שיבת ציון.

דווקא אם זה היה נבואה שלהם אני מצפה מהם שיתנו תוכחה או שניים ל2000 שנה קדימה. 

הנבואה היא לא מה שגרם לציפיה של העם היהודי בגלות דווקא התפילה והאמונה גרמה לו להאמין תמיד,

והכפירה גרמה לו לממש את האמונה. 

שב תלמד תנ"ך, ניפגש אח"כ.הָיוֹ הָיָה

וכל הדורות דווקא כן דיברו על הנבואות כהמבטיחות לאחרית הימים.

בכדי לא להגיע למצב שאני אומר שהצדק איתך, ושטעיתי כל חיי,שקל בשטר

אני אלך ללמוד תנך. רצוי באמונה שכל מה שלימדו אותי נכון. 

(צ)

בהצלחה...הָיוֹ הָיָה

(לא צ)...

תודהשקל בשטר

(חבל)

לפחות הטענה הראשונה נכונה, שזו נבואה שהתקיימה לעיניוהודעה1

וזה מוכיח שהתורה אלוקית

אם אתה בא להבין, נדון

אם אתה בא לנגח, אני לא אכנס לזה

הכל מוכיח שהתורה היא אלוהית אם אתה רוצה לחשוב ככהשקל בשטר

ואם תרצה לחשוב אחרת - אני אוכל לדון, 

אין כאן צד שטועה וצודק,

יש כאן שני צדדים שצריכים ללמוד להקשיב

והקשבה זה לא רק הגנה על מי שאתה,

זה גם להעמיד את הדעות שלך בסכנה.

ברור שיש צד שטועה. אסור להעמיד את העולם הבא שלך בסכנה!הודעה1

רק בגלל סברה כזו או אחרת. זה טפשי.

אני לא מעוניין לסבול לנצח לא יודע מה איתך.

ראה רמב"ם, גדול הדורות, ואחד הגדולים גם בעיני הגוים,

כך כתב בהל' עבודה זרה פרק ב הלכה ג, דברים כ''כ מושכלים ונכונים:

"כל מחשבה שהוא גורם לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורה מוזהרין אנו שלא להעלותה על לבנו ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונמשך אחר הרהורי הלב.

מפני שדעתו של אדם קצרה ולא כל הדעות יכולין להשיג האמת על בוריו. ואם ימשך כל אדם אחר מחשבות לבו נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו. כיצד? פעמים יתור אחר עבודת כוכבים ופעמים יחשוב ביחוד הבורא שמא הוא שמא אינו. מה למעלה ומה למטה מה לפנים ומה לאחור. ופעמים בנבואה שמא היא אמת שמא היא אינה. ופעמים בתורה שמא היא מן השמים שמא אינה. ואינו יודע המדות שידין בהן עד שידע האמת על בוריו ונמצא יוצא לידי מינות.

ועל ענין זה הזהירה תורה ונאמר בה ''ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם''. כלומר לא ימשך כל אחד מכם אחר דעתו הקצרה וידמה שמחשבתו משגת האמת."

אז לב הדיון שלנו הוא לא אם תורה מן השמייםשקל בשטר

אלא האם העונש על האמונות שלך יקרו כמו שהרמב"ם כותב או שזה רק מחשבות של הרמב"ם.

נתחיל בזה שעל פי הרדב"ז ור' חסדי קרשקש אין שום עונש על אדם שמגיע למסקנה אמונית סותרת.

ונסיים בזה שלדעתי הרמבם כתב מתוך אמונות שלו ומחשבות שלו, ואין לזה שום התכתבות עם המציאות.

בלי קשר לזה שגם הרמבם מסכים לבחון הכל, הוא רק טען שאדם שלא יודע לדון ומהרהר סתם זה בעיה. אבל אם אתה יודע ומגיע למסקנה מסויימת זה כבר לא בעיה מצד העניין של לתור, אבל כן מצד פרק שלישי בהלכות תשובה.

אתה משחק באש. חבל על העולם הבא שלך.הודעה1

לצערי, אתה לא ממש מאיים עליו בזה...הָיוֹ הָיָה

אני לא בא לאיים, באמת חבל לי עליו... יהודי יקרהודעה1

גם לי.. אבל זה לא מזיז לו..הָיוֹ הָיָה

לא אמרתי את זה כדי להזיז לוהודעה1

אתה מבין שזה לא משחק.. נכון?שקל בשטר

זה דומה למשחקהודעה1

יש דמות שצריך לפתח אותה

צריך לעלות בדרגות כמה שיותר 

לאסוף יהלומים בדרך כמה שיותר

ובסוף לזכות בפרסים בשווי שלהם

ויש GAME OVER

לא הגיוני מפשט הכתוב שהכוונה לשיבת ציוןekselion

שיבת ציון הכוונה ממקום אחד -בבל

כאן הנביא מתאר שהוא מקבץ את העם היהודי מכל הארצות - "וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן הַגּוֹיִם וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל הָאֲרָצוֹת וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל אַדְמַתְכֶם"

הפוך לגמרישקל בשטר

תעיין בסקירה ההיסטורית של יחזקאל לפני הנבואה הזו הוא מדבר בלשון הווה 

וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֵלַי לֵאמֹר.   בֶּן-אָדָם, בֵּית יִשְׂרָאֵל יֹשְׁבִים עַל-אַדְמָתָם, וַיְטַמְּאוּ אוֹתָהּ, בְּדַרְכָּם וּבַעֲלִילוֹתָם:  כְּטֻמְאַת, הַנִּדָּה, הָיְתָה דַרְכָּם, לְפָנָי.   וָאֶשְׁפֹּךְ חֲמָתִי עֲלֵיהֶם, עַל-הַדָּם אֲשֶׁר-שָׁפְכוּ עַל-הָאָרֶץ; וּבְגִלּוּלֵיהֶם, טִמְּאוּהָ.   וָאָפִיץ אֹתָם בַּגּוֹיִם, וַיִּזָּרוּ בָּאֲרָצוֹת:  כְּדַרְכָּם וְכַעֲלִילוֹתָם, שְׁפַטְתִּים. וַיָּבוֹא, אֶל-הַגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאוּ שָׁם, וַיְחַלְּלוּ, אֶת-שֵׁם קָדְשִׁי--בֶּאֱמֹר לָהֶם עַם-יְהוָה אֵלֶּה, וּמֵאַרְצוֹ יָצָאוּ.   וָאֶחְמֹל, עַל-שֵׁם קָדְשִׁי, אֲשֶׁר חִלְּלֻהוּ בֵּית יִשְׂרָאֵל, בַּגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאוּ שָׁמָּה.

עד כאן הסקירה ההיסטורית - ומכאן ואילך נבואה לעתיד -

לָכֵן אֱמֹר לְבֵית-יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יְהוִה, לֹא לְמַעַנְכֶם אֲנִי עֹשֶׂה, בֵּית יִשְׂרָאֵל:  כִּי אִם-לְשֵׁם-קָדְשִׁי אֲשֶׁר חִלַּלְתֶּם, בַּגּוֹיִם אֲשֶׁר-בָּאתֶם שָׁם.   וְקִדַּשְׁתִּי אֶת-שְׁמִי הַגָּדוֹל, הַמְחֻלָּל בַּגּוֹיִם, אֲשֶׁר חִלַּלְתֶּם, בְּתוֹכָם; וְיָדְעוּ הַגּוֹיִם כִּי-אֲנִי יְהוָה, נְאֻם אֲדֹנָי יְהוִה, בְּהִקָּדְשִׁי בָכֶם, לְעֵינֵיהֶם.   וְלָקַחְתִּי אֶתְכֶם מִן-הַגּוֹיִם, וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל-הָאֲרָצוֹת; וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם, אֶל-אַדְמַתְכֶם

בשביל יחזקאל המילה ארצות היא לא מדינות כמו שאתה חושב בגלל העברית של היום. בשביל יחזקאל ארצות זה מקומות ישוב. ולאו דווקא מדינות. זה גם ערים וכפרים. עיין יחזקאל ה,ה.

ממש לא אל תעוות את הפשט ונא שים לב לדבריekselion

לא הבנתי מניין הבנתי שמדובר בלשון הווה...?

שמא התבלבלת בגלל : "בֶּן-אָדָם, בֵּית יִשְׂרָאֵל יֹשְׁבִים עַל-אַדְמָתָם"

כלל ידוע ופשוט בלשון הקודש שמילים כאלו יכולות להתייחס גם להווה גם לעתיד וגם לעבר וחז"ל מתייחסים לנושא הזה במסכת ברכות לח ע"א אתה מוזמן לבדוק, והם מוכיחים זאת באמצעות הפסוק "אני ה' אלוהיכם המוציא אתכם מתחת סבלות מצרים"(שמות ו,ז) פסוק זה אמר משה כשהיו בני ישראל עדיין משועבדים במצרים,הרי "שהמוציא" משמע "מי שיוציא אתכם בעתיד" איפה אנו עוד מוצאים זאת? כשאנו אומרים כל יום בערבית "בורא יומם ולילה" הכוונה לברא, בורא ויברא, אתה רואה שאפילו אם לך זה משתמע כהווה המון פעמים זה לווא דווקא כך.

ושים לב להמשך הפסוק שציטטת שהנביא מדבר בזמן עתיד "ויטמאו,ואשפוך,ואפיץ,ויזרו וכו..

לגבי הנבואה השניה שציטטה אני לא מבין מאי נפקא מינה?

שוב להזכירך, שיבת ציון היא רק ממלכת בבל "קַחְתִּי אֶתְכֶם מִן-הַגּוֹיִם" גוי זה עם. כאן יש לשון רבים.

והפסוק שהבאת כראיה לכך שארצות זה לא מדינות אלא ישובים לא מהווה הוכחה ואני יוכיח לך זאת מדברי המפרשים.

"כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' זֹאת יְרוּשָׁלַ‍ִם בְּתוֹךְ הַגּוֹיִם שַׂמְתִּיהָ וּסְבִיבוֹתֶיהָ אֲרָצוֹת"

מלבי"ם :"מבאר הנמשל, "בתוך הגוים שמתיה" גוים רבים שדרו בארץ ישראל משבעה עממין ויתר גוים, "וסביבותיה" חוץ לא"י "ארצות" של מלכים אחרים"

מצודת דוד :""בתוך הגוים" - שמתי אותה באמצע היישוב(עולם) במקום המובחר וארצות הגוים המה סביבותיה"

רש"י :""בתוך הגוים שמתיה" - באמצע העולם"

אין שום מקור לדבריך שארצות הכוונה לערים.

כל אדם יודע שגוי הכוונה לעם וארץ הכוונה ארצות "של מלכים אחרים" כדברי מלבי"ם

אך זכות הבחירה היא בידך להמשיך לחשוב שמדובר בשיבת ציון למרות שאין לך שום הוכחה לכך..

הוכחתי לך מעבר לכל ספק שאין הכוונה לשיבת ציון כיוון שזו רק ארץ אחת וכאן הנביא חוזר על עצמו שוב ושוב שמדובר על מהלך שבו עם ישראל יהיה מופץ בכל העמים ואז הוא יתקבץ מכל המקומות אל אדמתם -ישראל.

טעיתי בניסוח סקירה היסטורית היא תמיד עבר. שנאמר בהווה - גלותשקל בשטר

זכותך לחשוב איך שבא לך על הפסוקים, ולחשוב שזה על ימינו, ושארצות זה מדינות רחוקות, וזכותך גם להשתמש בפרשנים, כשבכותרת של התגובה שלך כתבת את המילה "פשט". 

עיין דברי הימים א יג ב. ארצות נאמר גם בתוך חבל ארץ ומקום אחד, כי בכל מקום במקרא פירושו מקום שיש בו שבט או עם. ולא כמו שאתה מבין היום את המונח ארצות. הם היו במרכזים שונים בבבל - ומהבחינה הזו הם בארצות שונות - ולכן הקבוצה הקטנה הזו מיהודה נפוצה בגויים אחרי חורבנה בגלל הגילולים. 

בהצלחה לך ואת השמיניות באוויר תעשה בזהירות יותר. 

עצוב מאודekselion

כמה עצוב שאתה נשען על משענת קנה רצוץ

אתה נחוש בדעתך להוכיח שבנבואות האלו אין ממש, למרות שהן מבחינת הלוגיקה והן מבחינת התחביר טעית.

כל טוב

ברור שזה עצובשקל בשטראחרונה

כל טוב ובהצלחה בשמיניות באוויר הבאות שתעשה בכל תחום שתבחר בתורה הקדושה אמן

חזרת עם ישראל לארצוצהרים
חזרנו לארץ מארבע כנפות תבל. חסר תקדים לחלוטיןבינייש פתוח

עלו עוד כמה דבריםבינייש פתוח

מלחמת ששת הימים, אנטישמיות, עוד שני דברים חסרי תקדים וחסרי הסבר הגיוני

(באותו חלון זמן האו"ם החליט 0 החלטות נגד ג'נוסיידים באפריקה, 3 החלטות נגד צפון קורואיה, אחת נגד איראן, אחת נגד לוב ו32 נגד ישראל)

אני מכיר עוד מדינה קטנה ממש שגם התמודדהאריך וייס
לא רע בכלל עם מעצמה גדולה והיא לא אנחנו.

טענות לא מרשימות.
מי פינלנד?בינייש פתוח

הכפילה את השטח שלה פי 4.5 בשלוש חזיתות תוך פחות שבוע? כי למיטב זכרוני הם אפילו איבדו שטח, גם אם קטן יחסית

אני לא התווכח איתך על 6 הימים.אריך וייס
אבל נס זה לא הוכחה טובה לאלוהים.

שאם כן כל אוהד הפועל מזמן אמור להיות חסיד גדול.
^^^^אני מתחברת מאוד לראיה ההיסטוריתrivki
כמובן לכל אירוע ואירוע בפני עצמו יש מלא הסברים רציונליים, אז ניתנה אפשרות לכל מי שרוצה לראות את העצים ולא את היער.

מעמד הר סיני.הָיוֹ הָיָה

חד וחלק.

נותנים תורה ודת לעם שלם בנימוק של "אתם ראיתם", והם שותקים לזה כמו דגים?

נרטיב מעולה, גם לערבים יש אחדאריך וייס
וואלה, לא שמעתי על זה...הָיוֹ הָיָה

לערבים הייתה התגלות לעם שלם?

כי לפי הידוע לי היה שם רק חולה אפילפסיה אחד שבלבל ת'מוח לאנשים על זה שבמהלך הנפילות שלו הא-ל מתגלה אליו ואומר לו דברים..

ממ... הם לא שתקועוד סתם אחד
למיטב ידיעתי, הסיפור במקרא עצמו (!) מספר על כך שעם ישראל לא בדיוק שמר תורה ומצוות בהמוניו - לא במדבר, לא בתקופת השופטים ולא בתקופת המלוכה.
מה הקשר?הָיוֹ הָיָה

הם חטאו, גם אני חוטא (לפעמים.. ששש... אל תגלה לאף אחד...) נכשלים, אבל הם האמינו, קיבלו את המידע הזה כאמיתי והורישוהו הלאה!

אבל אין לך את מה שהם אומרים,עוד סתם אחד
יש לך את מה שמי שסיפר לך על מעמד הר סיני מספר לך, והוא אומר שהם חוטאים. ממש חכמה גדולה. נכון, כולם עבדו עבודה זרה בלי הפסקה, אבל בעצם ידעו בחוש בוודאות גמורה - כמו שזה ברור לך - שהיה מעמד הר סיני, ושהם קיבלו תורה ומצוות, וכל מה שהם עושים זה חטאים. ממש.

וגם יפה שאתה סומך על מה שהם העבירו הלאה, אוסף עובדי האלילים, הרוצחים והנואפים האלה (לא אני אמרתי. חז"ל אמרו). היית מוכן לקבל עדות של אחד מהם על כשרות האוכל שהוא מנסה למכור לך?
זה לא "מי שסיפר לי" זה מסורת שעם שלם העביר.הָיוֹ הָיָה

עוד לא ענית לי, איך אפשר להחדיר דבר כזה לעם שלם.

והם ממש לא "עבדו עבודה זרה ללא הפסקה" סע חביבי לעשות חזרה על התנ"ך....

וחוצמזה, אדרבא, נראה לך שמי שהמציא את כל המעשיות האלו, לדבריך, היה כותב דברים שיזיקו לו? למה הוא לא תיאר את הכל ורוד?

אפשר להחדירשקל בשטר

זה לא בעיה

שום מיתוס לא טען לעם שלם "אתם ראיתם".הָיוֹ הָיָה

די כבר עם חוסר המקצועיות הזה שבטענות המוטות שלכם.

שטויות במיץשקל בשטר

המיתוס התנכי מעולם לא הוצג לקבוצת הקוראים שעשתה והייתה במקום ובזמן שזה קרה. זה קרה שנים אחר כך והתערבב עם מיתוסים וסיפורים.

הטענה הכי דמגוגית בעולם - זה הטענה שלך שהסיפור סופר לאנשים שחיו שם.

הסיפור הועלה על הכתב הרבה אחרי. 

תתחיל ללמוד את הטיעונים בבקשה 

ריבון העולמים!!הָיוֹ הָיָה

מה אמרו לאנשים אחר כך? "אבא שלכם ראה וסיפר לכם", הם היו כ"כ דבילים שלא יכלו לומר "אופס, הוא לא סיפר לנו על זה"?

אני למדתי את הטיעונים יותר ממה שתה חושב, רק שלא מסרתי את שכלי ביד יצרי, כמותכם.

העיקר אני הדמגוג, חד גדיא...

אתה שוב נופל לרשת של עצמךשקל בשטר

תתחיל ללמוד את הטיעונים ברצינות.

מאות שנים אחר כך - זה עולה על הכתב בחבורת מלומדים שיודעים קרוא וכתוב - מישהו יכול לפקפק?

מאות שנים אחר כך זה נערך לספר תורה - מישהו יכול לפקפק?

והופלה... כדור השלג שיש לכל הדתות בעולם מתחיל להתגלגל גם ביהדות עם טיעוני שרוך ונעל..

אתה *כרית* הרגע רשת לעצמך.הָיוֹ הָיָה

א', ברור, אין שום יכולת לשכנע עם שלם לכך שיש לו מסורת על מחזה שראה כל העם לפני אלף שנה.

ב'1 אתה רואה שבאמת שום דת לא התיימרה לטעון לכזה גילוי, אלא רק להתגלות יחידנית. יש לכך סיבה.

ב'2 אתה רואה גם שהדתות שהכירו את היהדות לא העזו לדחות את הסיפורים האלו, כי כנראה הם היו יותר הגיוניים ממך, אלא רק טענו "אח"כ הייתה התגלות לנביאנו בה נאמר לו ש..." לא סתם הם לא טענו  שהיהדות היא שקר.

להשוות מסורות על גילוי יחידני למסורות על גילוי המוני, בלי להרגיש בכלל בפגימה שבכך, מעיד או על גסות השכל עד מאוד, או על נגיעות אישיות נוראיות. תפסיק כבר לומר "כמו, כמו" על דבר שלא דומה כלל, ותודה באמת...

טובשקל בשטר

א. אתה לא צריך לשכנע אתה מספר לו שזה קרה כמו שסיפרו לך וזהו. היום תוסיף לו גם את הטיעונים שאתה מספר לעצמך גם כדי שירגיש רציונלי. 

ב1 הסיבה היא שהם גילו את האלוהות המדיינית יהו- בשעיר\חורב - המקום שמדיין ישבו בו אז. לכן זה המוני. (יהו בצאתך משעיר, אלוה מתימן יבוא וקדוש מהר פארן, יהו מסיני בא וזרח משעיר) 

ב2ברור שלא העזו - כי זה המנגנון של כדור השלג של דת.

הסברתי למה הגרעין ההיסטורי של המיתוס על גילוי המוני. 

...הָיוֹ הָיָה

א' זה חייב להתחיל מאנ-שהוא, אם לא הייתי שומע על זה עד היום, ולא חברי, ולא משפחתי, ופתאום היו באים לכולנו ומספרים לנו דבר כזה - היינו מאשפזים את המספר במחלקה סגורה.

ב.1, איך זה קשור? למה לא יכלו להנחיל שכולם ראו, אם היהדות הצליחה בזה?

ב2 מה מנגנון? למה לא יכלו לומר היהודים בלבלו ת'שכל?  

אתה מנותק ממה שהיה אזשקל בשטר

א. כשאני לוקח משהו היסטורי ומחבר לו מיתוס - וכותב אותו בזמן מסויים שבו אנשים לא יודעים קרוא וכתוב (ירמיה לא ידע קרוא וכתוב), ובזמן שבו אנשים חיים את חייהם עם סיפורים מיתולוגים ומיתוסים בכל פינה, מה הבעיה להחדיר את זה לתודעה אחרי 200 שנה כשקוראים את זה שוב? 

ב. מה?

ב2 מנגנון שעובד על פסיכולוגיה וסוציולוגיה יותר מאשר על לוגיקה ופילוסופיה. הוא מתחיל בכדור שלג קטן שישו נניח מדריך למוסר, ומסתיים בזה שישו בן\חלק מהאלוהות. היהדות מתחילה בקבלת האלוהות המדיינית, ומסתיימת בהתגלות אלוהית כללית של ברית בין עם למלכו - בדיוק כמו שמלכים עשו אז בריתות בין העמים שתחתם. אותו טקס. רק עם האלוהות שהיא המלך. 

והפריה מהדת הזוראסטית...אריך וייס
זה אצל איוב שטן\אלוהים. וי"א גם היחס לנידה בספר הקדושהשקל בשטר

נכון.. אבל נח לו להתעלם ממה שהוא לא יודע.אריך וייס

אגב, ההפריה הזו אצל איוב, השפיעה על הנצרות המוןשקל בשטר

לא שאני מנותק, אלא שאתה מדומיין.הָיוֹ הָיָה

גם מי שלא יודע קרוא וכתוב, לא יקבל מעשיות על מסורת עתיקה שכביכול הייתה אמורה להמסר לו ובפועל לא ממסרה לו.

ואם אפשרי להמציא כך -למה הנצרות לא המציאה כך? למה האיסלאם לא? למה הבודהיזם לא? התשובה - כי אי אפזר! אף אחד לא קונה בלוף כזה, אפילו אם הוא הודי אנאלפבית.

ושוב -ולמה לקבל את זה שסיפורי היהדות הם אמת? מה זה מוסיף להם? שיכחישו הכל, כמוך.

הם קיבלו את הנחלה שלהםאריך וייס
למה שלא יכחישו? הם קיבלו חברה מגובשת, למה להכחיש?
כבר כתבת על זה, וכבר עניתי לךהָיוֹ הָיָה

שבשביל זה הם יכלו להיות כמו כל שאר העמים, אף אחד לא הכריח אותם להמציא תאולוגיה חדשה מן היסוד.

שלא יבלבלו אותך עם עובדותשקל בשטר

בעולם הקדום היית מקבל סיפורים על מריבות של אלים ביום X בגלל שקרה Y = אז את זה תרגיש רע להכניס אליך?בעולם הקדום היו סיפורים על התגלויות המוניות, פשוט העמים שהחזיקו בהם לא איתנו, חוץ מהיהדות.

הנצרות והאיסלם איחרו את הרכבת - הם כבר הגיעו לעולם מפותח יותר מעולם שמבוסס רק על מיתוסים ומיתולגיות. בבודהיזם יש מיתוסים, אבל אין התגלות, לא במובן שאתה מתכוון אליה.

התגלות המונית של התגלות המונית

עזוב, הוא לא יקרא את זהאריך וייס
זה לא כתוב בתורה..
כרגיל אתה משמיץ במקום לדבר עניינית...הָיוֹ הָיָה

דא עקא, שעד שנזכרת לכתוב את המשפט הדבילי הזה, אני כבר הייתי אחרי לקרוא הכל ולנסח כבר את תגובתי שלי.

אבל אתה נהנה מלהתלוצץ, כי חוץ מזה אין לך מה למכור.

סומך עך הקוראים בשרשור שיהיה להם יותר שכל ממה שיש לך, כי אותך אין סיכוי לשכנע, אני טורח לכתוב רק למען מי שיקרא את שנינו, ומחפש אמת.

אוקיי, קראתי הכל ו:הָיוֹ הָיָה

ראשית, הוא מוכיח עצמו ככסיל מוחלט באומרו שמגוחך לבדוק דתות אחרות ע"פ הקריטריון של היהדות, משום מה הוא סבור שסמכות הקריטריון היא מהכוזרי, בעוד היא אינה כי אם מן השכל האנושי של כל בר דעת. ריה"ל רק מעיר לכך את תשומת הלב - ומכאן ואילך יש להתמודד עם זה ישירות,

לעצם העניין, זה שהסטוריון מספר שהייתה התגלות המונית, זה לא שווה כלום, זה בדחוק כמו שמוחמד מספר על התגלות אישית, הבה ונחדד את ההבדל, החילוק אינו בין מה מסופר שהיה, אל מי המספרים, עם שלם שמקבל שהייתה לו התגלות - זה בלתי אפשרי, הסטוריון שמתעד הסטוריה ואומר "הייתה אז התגלות" זה בדיוק כמו שהוא יספר שהייתה לו עצמו התגלות, ברגע שאין על כך מסורת המונית, כמו שלא אאמין לו אם יספר על התגלות אליו, לא אאמין לו כשיספר על התגלות לאחרים.

קצת שכל ישר, מה לכל הרוחות ביקשנו כבר.

לא טענת שום חילוק.שקל בשטר

במילים אחרות אמרת "אני מוכן להאמין שאלוהים דיבר אל העם, בגלל שזה מסמך מתעד שנכתב בזמנם, מוכיח שזה קרה". וכל מה שאנחנו מנסים לכתוב לך ללא הצלחה זה שזה לא מסמך מתעד. זה מסמך שנוצר מאות שנים אחרי שהגרעין ההיסטורי של מה שבאמת קרה, ואותו גרעין התערבב עם תרבות של מיתוסים ומיתולגיות, ועם תרבות של בריתות בין מלכים. חוזה אסרחדון - דוגמא

אתה קשה הבנה ידידיהָיוֹ הָיָה

ועוד מכניס לי מילים לפה.

החילוק שאני מחלק הוא בין אם עם שלם מספר לך משהו שקרה לכולו, או כל מקרה אחר שכולל גם אחד שמספר על מקרה שקרה לעם שלם, ום עם שלם שמספר על מקרה שקרה לאחד.

שום קשר למסמך ולדרכי היווצרותו.

נקודה, סימן קריאה, סוף פסוק.

אבל זו הטענה בדיוק תתקדם צעד אחד קדימהשקל בשטר

אתה טוען שביהדות כל העם מספר על משהו שקרה לו

ואנחנו טוענים לך שזה התחיל מאדם או קבוצה אחת שסיפרו על עם שלם סיפור בעל פה בטלפון שבור בעולם מיתולוגי, דורות על דורות, שהועלה על הכתב בצורה מסודרת 350 שנה! לפחות אחרי המאורעות ההיסטורים באמת שזה קבלת האלוהות המדיינית יהו- כמלך. 

בכל דת יש הפריה של ושיפור והוספה של הידע - ככה גם הסיפורים הללו. יש גרעין שנוסף לו מלא דברים.

הנקודה היא:הָיוֹ הָיָה

שבדיוק כמו שאני לא מוכן לקבל סיפור שיספר לי אדם בודד על התגלות המונית לאבותי.

לא יתכן בעיני שאי מי כן קיבל סיפור כזה, ולא יעזור כל ה"דורות על גבי דורות" שלכם.

אתה גם לא מוכן לקבל סיפור על מריבות של אלים,שקל בשטר

על זה שכשהם בוכים יורד גשם. ושהכל - כל הכמיה והפיזיקה והביולוגיה שאתה רואה תלוי בהם ובמערכות יחסים שם בין הכוחות.

והם היו מוכנים.

ואל תשכח שכשיש גרעין היסטורי זה גם מקל על הדברים

שונה לגמרי.הָיוֹ הָיָה

מריבות של אלים נשמע לי מטופש אמנם, מנקודת המבט המתקדמת שלי.

אבל זה לא דומה למישהו שיספר סיפור לא אמין, לוגית.

לא בר השוואה כלל.

שהאלים גורמים לזה שירד גשם נשמע אמין?שקל בשטר

שהמלך אומר לך שהוא מלך כי הוא מיצג פיזי של האל בעולם נשמע אמין? (היהדות טענה שכולם מיצג של האל)

כשיש לך בעיה גופנית אתה כנראה עצבנת איזה ישות וכוח מסויים שמתגלם באל מסויים זה נשמע אמין?

הכל קשור ללוגי בסוף.

כשכל מה שרץ לך בראש זה סיפורים על התגלויות של אלים, ומחשבות שלהם, אתה לא באמת נחשב לאאוטסיידר אם תאמין שהוא התגלה לכל העם אי שם במעבה ההיסטוריה של אז. כשהכל מסביבך שורץ התגליות. כהנים. נביאים. רואים באוב. וכ'ו

בתרבות של אז - כן.הָיוֹ הָיָה

אבל שמישהו מספר לעם שלם חוויות שעברו על אבותיהם, והם מנחילים את זה לבניהם בטענה שכל אמרו להם אבותיהם? לא! לגמרי לא, לוגיקה טהורה לא תלוית תרבות כלל. 

כל אדם מספר את מה שסיפרו לושקל בשטר

מספיק שהסיפור הועלה על הכתב מתי שהוא בימי הבית הראשון, ובימי בית שני בהשפעת עזרא הסופר התייחסו לזה כספר תורת האלוהים, וזהו... הדרך צליחה כדי שכולם יאמינו שזה מה שהיה, גם אם זה לא. 

לא מבין מה הבעיה? לאו בהכרח שהאמינו בזה בבית ראשון גם אם הוא נכתב שם, כי לא היתה שם בכלל הקשבה לדת היהודית קל וחומר לא לטקסטים, זה סיפור שנשאר אצל הכהנים. מה שהיה זה שהרנסנס של עזרא בתחילת בית שני לאחר עריכת התורה וקבלתה מ0, הוא זה שגרם לסיפור להתגלגל. למה העם קיבל את הסיפור בימי עזרא? זו הייתה תקופה של שבר, העם היה מוכן להיות לויאלי ומאוחד אחרי הקהילה שבראשה עמד עזרא, כדי לקום מהשבר. העם קיבל דברים יותר קשים מסיפורים, הוא קיבל את האמונה הלא נכונה שעליו לגרש את הנשים הנוכריות. הרצון להיות מאוחדים סביב משהו מהעבר, הרבה יותר עמוק מפילוסופיה ולוגיקה. לכן זו הפעם הראשונה במקרא שיש את המונח "זרע קודש". כולם הלכו אחרי עזרא סוציולוגית ופסיכולוגית, וכולם הלכו אחרי הפרשנות שלו לתורה. 

אם אתה אשכרה חושב שזה הגיוני, מה אני אגיד לך...הָיוֹ הָיָה

תבדוק טוב אם זה לא מנגיעות ואינטרסים, רצון להשקטת המצפון.

כי אובייקטיבית קשה להאמין שככה הונחל הכל.

אבל התייאשתי מהויכוח, אם נראה לך אמין - תהנה.

אם הייתי חושב שמה שאתה חושב אמין הייתישקל בשטר
עבר עריכה על ידי שקל בשטר בתאריך ל' בסיון תש"פ 14:56

כותב תגובות כמוך, עם יותר להט ויותר אמונה בעצמי.

אבל לא תמיד המחק שורד אחרי העיפרון,

וצריך למצוא מקום לכתוב בו..

זה לפחות יותר סביר מאלוהים ששיך רק לעם אחד, והתגלה רק לעם אחד בכל ההיסטוריה, בכבודו ובעצמו רק להם, ואמר להם מצוות שחלקם מאוד הזויות לימינו, ומאוד הזויות לו כאלוהים לומר. יותר סביר שזה מגע של אנשים עם תרבות מסויימת ועם מקום אמיתי, אבל לא מיוחד רק להם אלא קיים בכל. ואכמ"ל. 

.

קראתי את הקישור שנתת.אני77

ומעניין שבויקיפדיה כתוב שלא היתה שום טענה על התגלות המונית, כי אם מחלוקת בין שני הסטוריונים האם המצביא הרומאי הלז, ראה את הצלב בחלום, או שהוא ראה אותו (לבדו) בהקיץ.

קונסטנטינוס – ויקיפדיה

ולגבי התגלויות אחרות, יעויין- כאן ב3 ההערות הראשונות שבסוף המאמר.

זה לא באמת מעניין אותי הקישורים שנתתי כי זה לא האישיושקל בשטר

שלחתי את הקישור הזה נטו מתוך רצון להציג דעה כזו, לא באמת איכפת לי מה כתוב שם, ואני לא משתית את עולמי על מה שהוא כותב. גילוי נאות אפילו לא קראתי אותו לעומק. פשוט שלחתי כי ראיתי בו פוטנציאל מסוים ליצור קונטרה לטיעון שולי מכל בחינה שהיא. וגם מה שחברים שלנו שכותבים שם באתר לא כזה משנה את הדיון המהותי.

כי צריך לערבב אמת ושקר שיהיה אמיןאריך וייס
ממש...הָיוֹ הָיָה

הוא היה חייב, פשוט חייב, לתאר את כל מעללי עם ישראל והשטויות שהם עשו, וכל זה אמת, רק החלק של "אתם כולכם ראיתם "הוא השקר.

אני מוכרח לומר שאתה אובייקטיבי ורציונלי היום לגמרי...

סרטון חזק להוכחהאך שמח

הוא מוכיח שיש אלוקים וזה קשור גם לתורה אמת

קודם נענה בשאלהה-מיוחד

איזה סוג הוכחה תספק אותך?

שיפתחו השמים? משה רבינו יגיע לכאן?

האמת שכןחולת שוקולד
זאת הבעיה, שאני צריכה הוכחות חותכות לחלוטין
אין הוכחות חותכותrivki
כמו שאין אותן בכל העניינים הכי חשובים בחיים שלנו
יש. תעיין בכל מה שכתבו פה כבר.הָיוֹ הָיָה

לא ראיתי פה הוכחות חותכותחולת שוקולד
בטח לא לנכונות הצורך לשמור מצוות
היו פה הוכחות לאמיתות התורה.הָיוֹ הָיָה

מה שמשליך על החיוב לשמור את מצוותיה.

זה הוכחות שאתה מתעקש להאמין בהןשקל בשטר

אין דבר כזה "להאמין בהוכחות" זה הוכחות שאני משוכנע מהם, כן..הָיוֹ הָיָה

אותה הגברת ללא שינוי האדרתשקל בשטר

שוב אתה מוכיח שאתה קשה הבנה. עצוב.הָיוֹ הָיָה

כי אם לא מסכימים ורואים את מה שאתה רואה אזאריך וייס
טועים? אתה קווניק?
לא, אלא כי:הָיוֹ הָיָה

מי שלא מבין את ההבדל בין"בוחר להאמין בהוכחות" ל"משתכנע מהוכחות".

הוא קשה הבנה,

מה לעשות.

(הדרכה לקשי הבנה: האם כל הוכחה ניתנת לבחירה? האם יתכן שאדם אשכרה השתכנע ממנה ולא "בחר להאמין בה"? שיעורי בית.. אפשר להעזר באמא...)

ואני הכי רחוק מקווניק שיש בעולם....

לא, אלא כי:שקל בשטר

מי שלא מבין שפסיכולוגיה הרבה יותר חזקה מטיעוני שקל בשטר שלו 

חי בסרט אפור.

אתה חייב להסביר ליה-מיוחד

מה\מי זה קווניק?

אתה באמת לא יודע?הָיוֹ הָיָה

או שזה נסיון לגרור אותי לדיון אינסופי נוסף?

לא יודע. ופניתי אליוה-מיוחד

אופס.. היה נראה לי... למעיישה:הָיוֹ הָיָה

למעיישה - הכוונה למי שהולך בדרכם של "ישיבות הקו" דהיינו הדרך של הרב טאו פחות או יותר..

אין, אבל זה לא משנהאריך וייס
כי פשוט תחלטי איך טוב *לך* לחיות ותעשי את זה. יש אלוהים אין אלוהים יש שכר ועונש... עזבי תעשי מה שטוב לך.

זה קשה לדעת מה טוב לך, אבל זה החיים שלך.
רחמנא לצלן ולשזיבן!!!!.הָיוֹ הָיָה

בשום פנים ואופן לא! מה זה "תעשי מה שבא לך" עולם הפקר???

יש הוכחות מעולות לכל מי שלא מתעקש ללכת בעצת יצרו.

ברור שמה שטוב לי זה לא לקייםחולת שוקולד
השאלה אם זה יהיה לי גם טוב בעוהב,
לכן אני מחפשת הוכחות, תכלס זה יהיה מבאס לקיים הכל ובסוף לגלות שלא היה בזה צורך וסתם סבלתי
זה לא כזה ברור, יכול להיות שתאבדי את המשפחה שלךאריך וייס
או את הקהילה שלך אם תפסיקי.
לדעתי תנסי לראות מה יוצא לך ממצוות בעולם הזה, כי אם לא את לא תשיארי דתיה.

שימי לב, אין תשובה חד משמעית. יש פה שני שיטות שונות לחלוטין... עזבי אותך מזה. תנסי לחשוב מה טוב לך.. אגב,אם תחלטי שאת שומרת מצוות בגלל ורק בגלל עולם הבא את תהיי אומללה ממש.
אני מזמן שומרת רק בגלל עוהבחולת שוקולד
ואני לא אומללה (אבל כן מתעסקת הרבה בעולם הפנימי שלי ולא רגועה)
אני לא חושב שתמצאי הוכחה חותכת אף פעםאריך וייס
אממ אולי הנתעסקות הזאת אומרת שלא באמת טוב לך...

לא יודע.. אבל התעסקות כדאי לנסות לפתור, והדרך של הוכחות היא ללא מוצא.
באיזה שהוא מקום באמת לא טוב ליחולת שוקולד
אבל לא הייתי מגדירה את עצמי כאומללה בגלל זה..
ואם הדרך של הוכחות היא ללא מוצא אז אין דרך לפתור את ההתעסקות כי קשה לבחור בדרך ולהיות שלמה איתה כשאין הוכחות
אז מצאי לך סיבה אחרת לשמור..אריך וייס
במציאות אף אחד לא חי את החיים שלוrivki
בצורה כזו או אחרת בגלל הוכחות תיאורטיות כלשהן. שאף פעם לא קיימות באופן חותך.
גם לא אצל @אריך וייס ו-@שקל בשטר
האדם עושה מה שנראה לו הכי נכון והכי טוב מתוך מה שמקובל בתקופתו.
אל תעשי 'מה שטוב לך', תעשי מה שעושה אותך טובה...
לא הכל עובד על הוכחות ושכל - יש דרך אחרת טובה יותר בהרבהשקל בשטר

אבל לא יכול להאריך בה כאן, וכרגע.

ליבי איתך ❤ נשמע מתסכלמדרשיסטית20
אני מרגישה שקיים יופי מטורף ועומק אינסופי במצוות גם בעולם הזה.
נשמע שמשהו פנימי אומר לך שכאן טמונה האמת אבל הרגש והשכל לא משתפים פעולה.
ממליצה בחום למצוא לך איזה רב שיחבר אותך, שיעזור לך למצוא את התשובות שמדוייקות לך ויתיישבו לך על הלב. (ואם זה מספיק חשוב לך אז אולי גם לקבוע חברותא על ספר שמדבר על הנושאים העיקריים שמציקים לך).
ואני מבטיחה לך, התשובות קיימות ומשמחות. רק צריך להאמין שהן קיימות, ולמצוא אותן..
בשביל זה צריך קודם להאמין בעולם הבא..rivki
אני מאמינה בעוהב (*מאמינה* לא *יודעת*)חולת שוקולד
אבל מתוך פחד? כי זו לא אמונה אלא פחדאריך וייס
וזה לא אותו דבר בכלל
למה? זה לא סותרחולת שוקולד
אני מאמינה בעוהב ובשכר ועונש ובגלל האמונה בזאת (בעונש) אני פוחדת
אם התורה נותנת חיים אפילו בעוה'בrivki
שלא היית שם אף פעם, איך אפשר לא להאמין שהיא נכונה בעולם הזה?
זה לא קצת הפוך?
לא אמרתי שאני חא מאמינה שהיא נכונה בעוהזחולת שוקולד
אני רק מחפשץ הוכחות כדי לדעת ולא רק להאמיןמ
רוצה לדעת? אני לא מכיר שום דרך לדעת את ה'.אריך וייס

את מחפשת במקום הלא נכוןrivki
'הוכחות מדעיות ' את לא תמצאי.
נגיד שהתגלו הוכחות היסטוריות חותכות שמאמתות את התנ'ך. אבל התנ'ך הוא לא ספר היסטוריה, אלא ה פ ר ש נ ו ת שלה. הוא מראה איך ההשגחה עובדת בתוך ההיסטוריה ולאן היא מכוונת.
נגיד שנמצא שבדיוק בשנת המבול היה שטפון בכל הארץ - איך זה מוכיח שזה נעשה במכוון בגלל ההידרדרות המוסרית של בני האדם? שזה העניין המרכזי של הסיפור ולא סתם דיווח על מה שקרה. כל הגישה של התורה היא ' אנטי- מדעית.'

יהודים לא בוחרים לשמור תורה, כי הם קיבלו 'הוכחות חותכות'.
יש להם מספיק סיבות אחרות:
*רצון להשתייך ל- ולהמשיך את מסורת ישראל
*התבוננות בהשגחה פרטית בחיי אדם
*התבוננות בהיסטוריה של עם ישראל
*רצון במצפון ערכי והתפתחות רוחנית ששום מידע וטכנולוגיה לא מספקים

ומן הסתם יש עוד הרבה..
למה כל כך ברור שמה שטוב לך בעוה"ז זה לא לקיים?אני77

בעיקרון, אם זה מה שאת מרגישה, אז ההוכחות הם רק תחילת הדרך.

סתם כמשל- אם מישהו מוצא את ההורים הביולוגיים שלו שאיבדו אותו איכשהו על ידי בדיקת דנ"א, זה לא מה שיקרב ביניהם, זה רק מה שעשוי להיות המקום שבו הוא מתחיל את הקשר.

וכשאין אמון ואהבה בין הורים לילד, אז אפילו אם הוא מאמין, לשם המשל (משל אחר), שכשהוא יגדל מה שיקבע אם הוא יצליח בחיים יהיה ההוראות של ההורים שלו, זה עדין לא מצב בריא. זה רק איזשהו מחסום מלתת לו ליפול ולאבד את החיים העתידיים שלו, אבל זה לא יותר מאשר מערכת הגנה.

(הערה- גם אם יש אמון ואהבה בין ההורים לילד, אבל הוא כל הזמן מרגיש שהחוקים שלהם מצמצמים אותו ודופקים אותו- גם זה לא מצב בריא)

קיום מצוות על ידי שכר ועונש, זה קצת כמו מערכת ההישרדות של הדת, זה לא המצב התקין והבריא שלה. 

וסתם כמה שאלות כפתיחה, בשבילך-

האם את חיה בחברה שאוהבת את התורה ושמחה בה?

האם את חיה בחברה שמכבדת את התורה, או שמזלזלת בה?

(אני לא שואל רק על דתיים/חילונים. יש לצערנו גם הרבה דתיים שמזלזלים בתורה ולא שמחים בה.)

האם את מחוברת הרבה לצריכת תרבות מערבית?

(הנק' היא שאם כן, אז זה לא ממש כמו לחיות בחברה כזו, אבל זה עדין משפיע מאד)

האם התורה, ובפרט הדתיים, עושים עליך רושם מכבד ואוהב כלפי בני אדם או לא?

האם הם מצטיירים לך כקפדנים ואטומים?

הייתי מוסיף שאלות נוספות, אבל הן כבר עמוקות ומורכבות יותר. יותר נוגעות לחיבור לתוכן של התורה, דברים שדורשים יותר לימוד.

עכ"פ, כל הדברים לעיל, משפיעים על הנחות היסוד והאקסיומות שעוזרות לנו לבנות את תפיסת העולם המוסרית שלנו, ולקבע את האופן שבו אנחנו חווים דברים.

וסתם הערה, הרבה אנשים רגילים לחשוב שאדם דתי יותר, הוא זה שמקפיד יותר וקפדן יותר. לענ"ד אדם דתי יותר הוא אדם ששמח בעבודה שלו לפני ה' וגם בחיים שלו (גם בענייני החולין), מתוך הקשר שלו עם ה', ומכבד את התורה, את אנשי התורה, ואת ה', מתוך מקום פנימי של הערכה ואהבה כנה, עם הבנת המשמעות הפנימית של הדברים והחיוניות שלהם. וממש אין תלות בין כמה אדם הוא קפדן וקנאי לבין הדברים הללו. קנאות וקפדנות עשויים אמנם להיות דברים שנובעים מזה, אבל עשויים בהחלט שלא להיות כאלה.

אני מכיר אישית תלמידי חכמים ואנשים רבים שהם אוהבי תורה ויודעים את עמדתם בבירור, ואנשים עדינים ומיוחדים מאד ומכילים מאד.

כי זה מה שאני *מרגישה* שטוב ליחולת שוקולד
ואני מאמינה שמה שטוב לנו זה מה שאנחנו מרגישים,
ולמה שאקיים אם לא בגלל השכר ועונש? מילא בבין אדם לחברו אפשר לקיים גם מתוך מוסר ורגש, אבל למה שלא אדליק בשבת את המזגן אם אין לי תועלת מזה, סתם למות מחום זה לא ממש הגיוני, מבחינתי השאלה צריכה להיות למה כן לקיים אם לא שכר ועונש ולא למה לא.

ולשאלותיך- אני בחברה שאוהבת ומכבדת את התורה, לא מחוברת כמעט לתרבות המערבית, הדתיים עושים עלי רושם שמכבד בני אדם, התורה פחות אבל בגדול גם, ולא מצטיירים כקפדנים ואטומים
הטעות שלך פשוטהadvfb

התוכן של הדת הוא לא מתמצא במצוות שלה עצמן אלא במקור שלהם.

אף אחד לא העלה על דעתו של הדליק אור בשבת זה דבר נורא כשלעצמו.

לעבור על דבר הא-ל זה הדבר הנורא פה.

שיש ציוויים א-להיים פחות מעניין מה התוכן שלהם אלא זה שהמקור שלהן הוא מקור א-להי.

לכן כל הדיבור שלך על התחושות ביחס לכל מיני 'מעשיים דתיים' הוא רלוונטי רק מצד זה שאת לא מרגישבה שיש מי שציווה אותם, לא מצד הץוכן שלהם. התוכן שלהם כאמור לא מעניין (כמעט) בכלל.

אם כך אז אין הבדל בין מצווה למצווהחולת שוקולד
והתשובה שלי תקפה גם לשמירת שבת
אכן, יש דבר מה משותף בין כל המצוות, קשה לך לקבל את זה?advfb

(בלי לכפור בכך שיש גם שוני בניהם, הצבעתי על נקודה אחת במערכת, לא על הכל)

לא, מקבלת את זהחולת שוקולד
שמחינת הגישה למצוות אין הבדל, מבחינת ההבנה והקיום גם ללא שכר ועונש יש הבדל
אגב, גם הדת עצמה מתייחסת לשכר ועונשadvfb

בתור מדרגה פחותה. האידיאל לקיים מצוות הוא מאהבה ויראת הרוממות ולא מיראת העונש.

אני לא רוצה לקלקל אותך, אבל רב אחד אמר:rivki
למה זה מגונה לשמור מצוות בגלל שכר ועונש? כי זה כמו להתחתן עם אישה בשביל הכסף שיש לה. אם היית יכול לקבל את הכסף בלי להתחתן - היית מעדיף את זה.

ועוד אומרים: החילונים רוצים שכר בעולם הזה, הדתיים - בזה ובבא.

מאחלת שתמצאי סיבות טובות יותר
אז אם ככה,אני77

זה קשור לשלב השני שדיברתי עליו, של להבין את התוכן של התורה, אבל זה הרבה יותר מורכב.

השאלות ששאלתי היו בשביל לבדוק שאין משהו שחוסם עקרונית.

להבין את התוכן של התורה ולהתחבר אליה, ולהבין את הצורך בפרטי ההלכה, זה כבר לא משהו שאפשר לעשות בתגובה אחת, כי זה היקף ועומק גדולים מדי. זה פשוט דורש לימוד.

אני אנסה לכתוב קצת, אבל בתכל'ס זה דבר שדורש עבודה עצמאית.

דבר ראשון, צריך להבחין בין עבודת ה', מצוות, והלכות.

עבודת ה' קשורה לחיבור שלנו לה'. בשביל זה צריך להכיר בזה שה' נותן לנו את החיים, ואת גדלות ה' וטובו. וזה לא רק ענין של הכרה, אלא גם של מודעות, הבנה, והעמקה.  (כמו שהמסל"ש מסביר בהקדמה... אגב, צריך לשים המון דגש על מודעות. כי זה שאתה יודע משהו, לא ישפיע עליך ולא ייראה לך רלוונטי אם הוא 'שכוח' ממך.) ברמה העקרונית, זה מספק טעם לקיום המצוות וההלכות, אם כי לא מסביר אותן. (כמו שכתב advfb)

הנושא הזה הוא חשוב יותר מהאחרים, ומצד אחד הייתי שמח להיכנס אליו יותר, אבל מצד שני הוא פנימי יותר וארוך יותר מהאחרים. בגדול, צריך להבין שמה שהמסל"ש כותב שהמטרה היא "להתענג על ה' וזיו שכינתו", זה לא סתם איזשהו תענוג ושכר שנקבל בסוף, אלא המטרה היא הדבקות בה'.

rivki כתבה- "למה זה מגונה לשמור מצוות בגלל שכר ועונש? כי זה כמו להתחתן עם אישה בשביל הכסף שיש לה. אם היית יכול לקבל את הכסף בלי להתחתן - היית מעדיף את זה." אז במקביל אפשר לומר ש"להתענג על ה' ", אין הכונה להתענג על הכסף שלו, אלא עליו. בעולם הזה אנחנו קצת חסומים מלהרגיש את התענוג הזה כראוי, בעיקר כדי שנקנה את זה בעמל- ועל ידי כך בעצם ההתמודדות שלנו עוברת מבחן שאנחנו באמת לא מתענגים על הכסף שלו, אלא עליו. בפועל, ה' לא רצה שנהיה כל כך חסומים מלהרגיש את זה, אבל בגלל החטאים שלנו נוצר צורך כדי לאזן אותנו שלא נתמכר לתענוג במקום לה', עבודת ה' הפכה לדבר רוחני יותר ופחות מורגש. אבל זה עדין רלוונטי גם בעולם הזה, ככל שאדם מתחבר יותר, וככל שהוא עולה יותר.

המסל"ש גם מערער על ההנחה שכתבת בהתחלה-"אני מאמינה שמה שטוב לנו זה מה שאנחנו מרגישים". ומסביר ש"ואני קרבת א-להים לי טוב", וכל דבר אחר שהאדם מדמה שזה הטוב, אינו אלא הבל ושוא נתעה. (לא רק בגלל שזה טוב חולף, אלא כי זה רק טוב חיצוני ולא פנימי. כמו להשוות בין שמחה, ביטחון עצמי בריא, אהבה וחברה, לבין עושר, תאוות ובילויים.)

המצוות הן בגדול דרך החיים הנכונה. כשלא נכנסים לפרטי ההלכה, אז המצוות אמורות פשוט להיות מעשים טובים ודרך נכונה לחיות. אין כמעט מצוה שכתובה בתורה שהטעם שלה לא ברור או מפורש, חלקם דורשים העמקה שאינה מפורשת.  זה פשוט דורש לימוד. (לשבת למשל, יש כמה טעמים, הכתובים בפירוש, אם כי חלקם דורשים העמקה. א'- מקרא קודש (סוג של יום התייחדות עם ה', כמו כל החגים. כדי להתפנות לעבודת ה', אנחנו עוזבים לרגע את הדברים הרגילים ואת המחשבות והטרדות והעשיה הרגילים). ב'- זכר למעשה בראשית (כמו שבפסח מספרים על יציאת מצרים, בשבת אנחנו מזכירים שה' ברא את העולם, לכן אומרים "ויכלו" בקידוש). ג'- יום מנוחה, לך ולסובבים אותך. ד'- זכר לשביתה של ה' ביום השביעי. (במובן מסוים זה כנראה שילוב של הטעמים הראשונים אבל קצת יותר עמוק, ויש להאריך).

בעיקרון כל הטעמים קשורים אחד לשני. אם תתבונני תראי את זה. מקרא קודש תלוי במנוחה. מה שאנחנו עושים בו זה לזכור שה' ברא את העולם בששה ימים ונח בשביעי. מה שה' עשה ביום השביעי היה מעין מקרא קודש.)

ההלכות, זה כבר הרבה יותר מורכב, מכמה סיבות. א'- ישנם דברים שהם גזירות, ואיסורים דרבנן, והתוכן שלהם הוא פחות עצמי. (כמו לשים מסכה בזמן המגיפה, שאע"פ שאתה מבין שיש סכנה באופן כללי, זה לא שעצם שימת המסיכה היא מעשה בעל משמעות. מה שמעניק לה את המשמעות זה המכלול שהיא באה מתוכו, והשותפות שלך במעשה הטוב הכללי שמביא לקיום הדברים הטובים בסופו של דבר.) ב'- הרבה פעמים ההלכה היא כוללנית, וזה עשוי להראות כאילו היא לא רלוונטית במקרה שלי, או לא ברור למה צריך להקפיד על הפרטים בדיוק ככה. כמו חוקים רבים, בכל מקום ותחום, שהם לא תמיד מותאמים לכל מציאות פרטית. והדרך הנכונה להתמודד עם זה בהקשר ההלכתי היא בגדול באותה הצורה. ג'- הרבה פעמים הלכה נקודתית עשויה להיות לא מובנת, בניגוד למצוות הכלליות. זה נקודה שיחסית קשה להתמודד איתה, כי יש המון הלכות, וצריך חיבור למצוות ולהבנה שלהם כדי להבין את המשמעות של הפרטים המסוימים. אבל בגדול, גם הפרטים הם לא מיותרים וחסרי תוכן, אלא ביטויים דקים של דברים. כמו שכשאת מסדרת מקום לאירוע, אם יהיה 'רק קרע קטן' באחת המפות, זה יבאס אותך. וגם אם מישהו יחליט שאפשר נגיד לוותר על המפות, כי יש מספיק דברים שעשינו בשביל האירוע, את תרימי גבה. כשמשקיעים במשהו ברצינות- נכנסים לכל הפרטים שלו. ובגדול, בנידון הזה צריך גם שיהיה אמון בתורה ובחכמים. ד'- זה קשה יותר כי זה נכנס לעולם המעשה, וממילא תמיד יש מכלול של שיקולים לכל מיני כיוונים. (למשל- מצד אחד אסור להדליק את המזגן, מצד שני חם בבית.) בהקשר הזה, הרבה פעמים מה שצריך זה פשוט להירגע, לעכל את הקושי ולהתמודד איתו. כמו שאנחנו מתמודדים עם ילד קטן שקשה לו עם משהו, ובמיוחד כשרוצים לחנך אותו לעשות משהו, אף על פי שזה קשה לו או כואב לו מאיזושהי סיבה.

ניסיתי לכתוב קצת, בסוף קצת הארכתי. אני אשלח את זה ככה, בתקוה שתהיה בזה קורת רוח למישהו

דחוף לראות את סדרת יסודות האמונהekselion

אם תצפי בכל הסדרה כל הראיה שלך על החיים תשתנה לחלוטין.

בהצלחה

https://forms.gle/WwVz35vtqGWLR5en9 סקר תענו ותפיצואחיחי

ריבונות סקר תענו ותפיצו

https://forms.gle/HQ9CYLwfxbST3H4j61978000
לא יודע אם יש 'הוכחות'יחידי
לכל היותר 'ראיות', כלומר כמה נתונים שאם מצרפים אותם הסבירות שהתורה 'אמיתית' גדלה
(הערה:
מה המדד לאמיתות התורה? שכל מה שנכתב בה נאמר למשה מפי ה' בדיוק? שכל הנתונים ההיסטוריים שכתובים בה מדויקים? שאין בה בכלל הוספות מאוחרות?
אני מציע, וככה נוהג גם בעצמי, לדבר לפחות בהתחלה על רמה "רכה" של אמיתות. אחר כך אפשר לדבר על הפינות. בנקודה הזאת אפשר לפעמים להיות מופתעים גם, כשרואים שאין הכרח לתרץ כל בעיתיות כדי להיות מחויבים ולקבל בסך הכל את קדושת התורה ואת האמינות שלה).

כמה מהראיות הללו שעולות לי בראש (ולא אפרט יותר מדי בגלל קוצר זמני ובגלל שאני לא חוקר מקרא ולכן הידע שברשותי דל יחסית. אני מתעניין):

1. לגבי מעמד הר סיני - טיעון העד. אני חושב שכשמנתחים אותו לעומק רואים עד כמה התקפות של הטיעון חזקה.

2. לגבי אמיתות היסטורית של אירועים - יש בתורה הרבה מידע שהסבירות שהוא ייוודע למחברים מאוחרים שואף לאפס, ממש. אני מדבר על מידע גיאוגרפי (למשל התיאורים בתחילת פרשת "בשלח" על המקומות בהם עברו [או היו יכולים לעבור - "דרך ארץ פלשתים"] בני ישראל כשיצאו ממצרים) ועל מידע אנתרופולוגי על תרבויות קדומות ביותר (מצרים, מסופוטמיה, כנען) שמופיע אם בצורות מפורשות ואם במעין רמזים שמספק לנו הטקסט. גם לכך יש דוגמאות בחומשים השונים (כבר בספר בראשית).

יש בתורה כל כך הרבה מוטיבים ואירועים שנעזרים במצע של מוטיבים אליליים מהמזרח הקדום ומתקיפים את העולם שמסביב בעזרתו.

3. הקפיצה התיאולוגית כראיה להתגלות -
יש כמה וכמה תפיסות תיאולוגיות מחודשות מאוד במקרא, כאלו שלא יעלו על דעת אדם, וקל וחומר שלא על דעת אומה, באותם הימים.
אגב, להעמקה בטיעון הזה, שבעיניי הוא חזק ומעבר לזה מיוחד ומעניין, מומלץ לקרוא קצת מסדרת "תולדות האמונה הישראלית" של פרופ' יחזקאל קויפמן ז"ל (שהיה חילוני, אגב).
ראשית, המעבר מריבוי אלים לאל אחד.
אבל יותר משמעותי מזה יש מעבר חסר תקדים מאלוהות (פוליתיאיסטית) שבכל התרבויות הקדומות ללא יוצא מן הכלל האמינו שהיא (כלומר, האלים) נמצאת מתחת לחוקי המציאות ונתונה למרותה של אותה "הוויה ראשונית", לאלוהות ששולטת במציאות, ויותר מזה - היא בוראת אותה.
סיפורי הראשית במיתולוגיות השונות אף פעם לא תיארו שהאלים בראו או או קדמו למציאות. הם תמיד נוצרו לתוך אותה מציאות. בתורה יש "קפיצה" תיאולוגית שאין לה אח ורע בעולם הקדום בו היא התפתחה.
ישנן עוד כמה "קפיצות" שכאלו, ובכולן כדאי לעסוק ולדון על מידת החידוש שבהן.

4. ארכיאולוגיה -
סקר הר מנשה של פרופ' אדם זרטל שמחזק את התזה המקראית על יציאת מצרים וכיבוש הארץ, היעדר מונומנטים חריג ביותר בשטחי א"י (על נקודה זו עמדו גם כמה חוקרים) שמחזק גם הוא את הטוענים לקיום עתיק-יומין של עם ישראל הקדום והאנטי-אלילי בארץ, אגרות אל עמרנה שגם הן תורמות לביסוס התזה המקראית שנזכרה.

טוב, נדמה לי שיש עוד טיעונים, ושכל אחד מהטיעונים שנזכרו כאן ראוי לפיתוח ולהתעמקות, אבל לדעתי יש כאן גרעין מספיק לעיסוק וליבון עמוק.

שתי כתובות כלליות שעוסקות בתחום וכדאי יותר לחפש בהן:

1. אנשי ישיבת הר עציון ומכללת הרצוג המתעסקים בתנ"ך ומכירים את חומרי ביקורת המקרא - הרב יעקב מדן, הרב יואל בן נון, ד"ר יושי פרג׳ון, פרופ' יונתן גרוסמן ובמיוחד הרב אמנון בזק שכתב על הנושא ספר מומלץ ("עד היום הזה"). חוץ מאלו יש עוד כמה שלדעתי מתעסקים בתחום וכדאי להשיג דברים שכתבו או הקלטות משיעורים שמסרו וביניהם פרופ' יואל אליצור ועו"ד דוד פטר (ביוטיוב שלו).

2. מכון ידעיה שיצאו ע"י אנשיו מספר מאמרים איכותיים ביותר ע"י חוקרי מקרא וארכיאולוגים. כדאי לחפש באתר.

סליחה על ההפניות הלאה. פשוט, כאמור, יש אנשים שבאמת מבינים בזה וחבל לבזבז את הזמן אצל מי שיודע מעט והמיומנות שלו בתחום דלה.
יישר כח! נהניתי לקרוא אותך, ונהניתי מההפניות.הָיוֹ הָיָה

יש לך אולי קישורים, לחלקם לכה"פ? (מה שיש..)

חושב שיש בעיקר ספרים (על חלקם כתבתי בהודעה)יחידי
אבל יש גם כמה קישורים בתור התחלה:

שיעור לדוגמה של עו"ד דוד פטר (כדאי לראות את כל השיעורים שלו שקיימים ברשת לפי סדר פרשות השבוע, כי כל שיעור למעשה מדגים את הטיעון השני שהצגתי - הטיעון מהמידע ההיסטורי, אע"פ שזו לא מטרה רשמית של השיעורים הללו):

סקירה היסטורית חשובה בענייני יציאת מצרים:

מאמר בעניין תורת התעודות:

תורת התעודות: מקרא וביקורת – מדע ומסורת - לדעת להאמין

ייש"כ!!הָיוֹ הָיָה

קישורים לספרים דיגיטליים, אם יש, זה גם מעולה.

אם יש לך כניסה חינמית לכותריחידי
חפש מה יש שם

לא יודעת אם זו הוכחה מוחצת, אבלמדרשיסטית20
זה ששתי הדתות הכי גדולות מתבססות על היהדות בעיני אומר משהו.
כלומר, יש כאן הסכמה רחבה- משהו שלא רק אנחנו מאמינים בו. שווה ללמוד קצת כוזרי. הוא פורס הכל הכל מהבסיס בצורה כל כך יפה ורחבה !
ממליצה בחום.

חוץ מזה בא לי להניח כאן פסקה אחת מתוך מאמר יפהפה של הרב קוק זצ"ל :

"האמונה אינה *לא שכל ולא רגש*, אלא גילוי עצמי היותר יסודי של מהות הנשמה, שצריך להדריך אותה בתכונתה. וכשאין משחיתים את דרכה הטבעי לה, איננה צריכה לשום תוכן אחר לסעדה, אלא היא מוצאה בעצמה את הכל. בעת החלש אורה, *אז בא השכל והרגש לפנות לפניה דרך*. וגם אז צריכה היא לדעת את ערכה, שלא משרתיה השכל והרגש הם הנם עצמותה. וכשתהיה קבועה באיתן מושבה, אז יצליחו השכל והרגש בפינוי הדרך ובהמצאת האמצעים השכליים והמוסריים המסקלים את המכשולים מעל דרכה.."
יפה. זו הוכחה פשוטה אבל גאוניתנוגע, לא נוגע
קראתי אותה פעם, לא זוכר איפה.
הגיון בסיסי- כולם מודים שהיה א'. וחולקים אם עכשיו יש עדיין א' או שהוא התחלף לב' או ג'.
אז א' הוא הבסיס לפי כולם. ואם כן מי שרוצה להוסיף או לשנות, שיוכיח הוא שהוא צודק
מזדהה עם הציטוט אבל הוא מדבר על אמונה באלוהיםשקל בשטר

לא בתורה מן השמיים 

עייני שמונה קבצים תרלג

ברור. אבל ראיתי את העניין הזה ככלול בתוך האמונה באלוקים.מדרשיסטית20
אבל עיינתי בפיסקה שהבאת, והבנתי את הדיוק. תודה !
הפוך.. הרב שם אומר שהמקור התחתון לאמונה בתורה זה מגדולת רוחנוגע, לא נוגע
האדם, מעומק המוסר ורום החוכמה שלו.
מעל זה זו האמונה בתורה מהשמיים תוך הבנה נכונה של השמיים- האמונה.
כלומר אחרי הבסיס האנושי מגיעים לדרגה הגבוהה באמונה בתורה, שנובעת מהבנה נכונה של האלהות, שמגיעים אליה באופן שמתואר בפסקה שמדרשיסטית הביאה.
לא קווניק לא למדתי את שיטתו לעומקשקל בשטר

וכאן - לא טענתי שזה שמה שהוא כותב זה הדרגה הנכונה - אבל אני מתחבר לרעיון שההתגלות היא באלוהי שבאדם לא משהו מעבר כמו אלוהים שיורד מלמעלה. לכן הבאתי את הפסקה הזו כי היא מתחברת לי למקום שלי. של כפירה שהיא הודאה.

אם הרב קוק טען שהאמונה בתורה מגיעה מתוך מקום שהוא לא שכל ולא רגש אני לא מסכים. אם הטענה היא שהתורה עצמה הגיעה מהמקום הזה אז אני מזדהה ממש- עם הסתייגות קלה ומהותית.

לא צריך להיות קווניק בשביל זה..נוגע, לא נוגע
אני גם ממש לא..

להבנתי, מעצם הגדרתו האלהי שבאדם מתחבר למקורו- אלהים. וזו הכוונה "האמונה אינה לא שכל ולא רגש, אלא גילוי עצמי היותר יסודי של מהות הנשמה". זה משהו יסודי שמחבר בין שניים.
כלומר לא שייך שהאלהי שבאדם (אם מגדירים את האמונה כדלעיל, כמו שהסכמת, ולא רק כרגש אנושי) יצור תורה עצמית. זה נוגד את עצם הגדרתו.
באיזה מובן אתה מתכוון כשאתה אומר תורה עצמית?שקל בשטר

תורה שהוא יצר ולא קיבלנוגע, לא נוגע
(למרות שנכון יותר להסביר ככה:
אדם-אלהי שבאדם-נבואה-אלהים.
האלהי שבאדם מקבל מאלהים דרך נבואה. ולכן יש מעורבות של אותו אלהי שבאדם ספציפי בהבנת הדברים. אבל הוא לא יוצר אלא מעצב.
וכל זה חוץ מנבואת משה, שם "פה אל פה (ולא אל אוזן) אדבר בו". ללא מעורבות.
פחות מזדהה עם החילוקים אבל תודה.שקל בשטר

אני מבינה למה אתה מתכווןrivki
רק מאיפה יגיע 'האלוהי שבאדם' אם אין לו מקור.
אפשר להגיד שזה לא משנה, מה שמשנה בפועל, זה איך אנשים חיים את החיים שלהם, זה סוג של נבואה שמגשימה את עצמה.
אבל ההבדל בין האמונה שלנו למציאות הוא שהאמונה נולדה איתנו וגם תמות איתנו, ואילו המציאות הייתה לפנינו ותישאר אחרינו.
הוא האדם, האדם הוא אשלייה והאלוהי והאדם זה אותה מהות בעצםשקל בשטר

בתפיסה הזו לפחות.

כשאנחנו בשכל וברגש אז אנחנו לא נמצאים במצב הזה כי זה אנחנו כבר

המציאות ההיסטורית של עם ישראלrivki
זאת לא 'הוכחה' כמובן, אלא 'ראיה'.

הדרישה האנושית למשמעות ולערך שמנוגדת לכאורה ל'טבע' העולם.
תודה לכל העוניםחולת שוקולד
תלמדי ספר הכוזריענווה1

https://forms.gle/AByUzPeDAji6QWgQA סקר תענו ותפיצו1978000

ריבונות סקר תענו ותפיצו

https://forms.gle/AByUzPeDAji6QWgQA סקר תענו ותפיצו1978000

ריבונות סקר תענו ותפיצו

https://forms.gle/gVPRm4Gv17ZLBSZp7 סקר תענו ותפיצו1978000

ריבונות סקר תענו ותפיצו

באופן כללי,אני77

אני ממש ממש ממליץ לא להסתמך על הוכחה אחת יחידה. תמיד טוב שלאמונה יש כמה רגלים.

זה נכון מכמה סיבות, ואכתוב כאן כמה, ישנן עוד.

זה מחזק את הדברים. כשרואים מכלול של טענות וראיות, זה מקבל הרבה פעמים יותר משקל מאשר טענה אחת חזקה.

בנוסף, כמעט כל הוכחה או טענה, יושבת על מקום אחר בנפש ובכישורי החשיבה שלנו, ובדרך כלל גם ההשלכות המעשיות והדתיות שלה היא שונה. אם אני יודע שה' ברא את העולם- זה מוביל אותי למשהו אחד, אם אני יודע שיש חיים אחר המוות- זה משהו אחד, ואם אני יודע שה' התגלה לעם ישראל בהר סיני ובחר בהם- זה משהו נוסף.

כדאי להכיר את ה' ואת העולם הרוחני מזויות שונות, ולגלות גוונים נוספים של ידיעת ה'.

בכללי נושאים להתבונן בהם ולהעמיק בהם- הבריאה עצמה. החכמה והיופי שבבריאה. המסורת של עם ישראל. הייחודיות של עם ישראל במהלך ההיסטוריה. קיום נבואות. סיפורי צדיקים (הן על מידותיהם הטובות המיוחדות ועבודת ה' שלהם, והן על קרבתם לה'- תפילותיהם שנענות, ברכותיהם שמתקיימות, ועוד סיפורים מסיפורים שונים על סיעתא דשמיא). הכרת חכמת התורה ומוסריותה הייחודית (כשאגב, נתח משמעותי מהטוב שישנו במוסר המערבי, הוא ינק מן הנצרות, שקיבלה מן היהדות).

יש הוכחות בספרים של הידברות וכדומההיום הוא היום
יש גם בספר מחשבות של אמונה של הרב ישי קרמר.

יש גם בספר משיב הרוח של הרב אבינר. הוא גם מסביר שם למה אי אפשר לבסס אמונה רק על הוכחות.
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.אחרונה

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,