רבי שמואל לניאדו לפני כחמש מאות שנה...נחלת

כדאי לקרוא את דבריו בספרו "כלי יקר".

יש דעה האומרת שמשיח יבוא בשנת השין: תש......

כדאי להתכונן... קצת מפחיד אבל עם ישראל צריך משיח

וכן כל הסובלים, עשוקים, הגונים ולא שונאי ישראל - בעולם כולו.

כדי שנוכל לקרוא, את צריכה להביא מקורנקדימון
בכלל שאין נביאים עוד לפני שחרב בית המקדש הראשון, אז נקודת המוצא היא שאף רב גדול לא ניסה לנבא שום דבר.

בדרך כלל כשמתחילים לקרוא את הטקסטים שאליהם מפנים אז מגלים ישר את הכזב שבדבר. אותו דבר היה עם הבני יששכר. שום דבר בטקסט שם לא מדבר על המלחמה הנוכחית.

אני מניח שגם הודעת הספאם הזו שלך היא מאותו סוג.. "תעבירו את ההודעה הזו ל5 אנשים ויפקוד אתכם מזל טוג... או שתמותו בשעה 5".

בקיצור, בוא נתחיל מזה שתצרפי הפניה למקור המדויק.

מדוע כה עוצמתי?חתול זמני

היאך ייתכן הדבר שהינך כה מלא עוצמה?

הגד נא לנו, מאיכן הגעת הלום, האם מכוכבי מרום?

נקדימון, הנך מהווה סיכון משמעותי לפובליקום שלנו.

שכוייחנקדימון
המקור למטה בתשובה של איילת השחר.נחלת
שאלה לי...אילת השחר

את מתכוונת לדברים שאמר הרב לניאדו על מיצרי הורמוז או שמדובר בעניין אחר ששמעת עליו?

לא יודע על מה מדוברשלג דאשתקד

אבל בטוח שתהנה לקרוא את החומר הזה:

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2606599&forum_id=19861

...אילת השחר

לא הבנתי כל כך מה אני אמורה לקרוא שם.. זה עומס מלל עבורי.

בכל מקרה, @נחלת ראיתי שפתחת שרשור זהה בצמ''ע ושם העלית את מה ששאלתי לגביו.

מגיבה כבר כאן:

כמו שהזכרת שם, הספר שבו מוזכרים מיצרי הורמוז הוא ''כלי פז'', ושולחת קישור למקור בספר עצמו כמו שמצאתי:  https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=45472&st=&pgnum=286

הציטוט שהבאת מופיע באמצע העמודה השמאלית, בארבע שורות לפני הפסקה שפותחת במילה 'וירדו'.

שם לא מוזכר מתי זה יקרה, רק שאולי דרך המקום הזה תעבור המלחמה של אחרית הימים.

לגבי מה שאמרת ''יש דעות שאומרות ..." לגבי השנה, אשמח לדעת היכן שמעת או ראית.

נכון כנראה שזהו המקור - נקדימון לשאלתך.נחלת

לגבי התקופה בה אמור המשיח להופיע (תש....), שמעתי בשיעור מהרב

שייחס זאת, אם אני לא טועה, לרב אלימלך מליז'נסק (צריכה להקשיב

שוב, מקווה שלא טועה) שענה ליהודי שקיים פדיון שבויים וביקש

מהרב לגלות לו מתי יגיע מר.

היות ואנו קצת ליטאים (עם עניין בחסידות), אני, כדרך ליטאים

המכבדים את עצמם, קצת קשה לי עם סיפורים כאלה; אבל בהחלט

יכול להיות שכך קרה וכך הוא ענה.

את מה שהבאתי שמעתי מהרב ברוך רוזנבלום שליט"א

(שציטט מספרו של הרב לניאדו, ).

אותו ציטוט שמעתי מהרב פוקס שסיפר

גם על הרב אלימלך.

למי שמעוניין בשיעור חכם, רגיש,

נוגע בנקודות אמיתיות בנפש,

במידות, בהתמודדיות, ממליצה

מאוד להקשיב לרב פנגר.

קול חי - חמישי בלילה.  בין שתים עשרה

לשתיים.

מיוחד

אני מאוד ממליצה להקשיב לרב פנגר

רדיו קול חי, יום חמישי בלילה, 12-002

הוא כל כך עמוק ורגיש וחכם, ומדבר

בדיוק על הדברים המטרידים כל

אחד, אני משערת.

הוא מדבר כביכול בקלילות

אבל זה רק על פני השטח;

לא תמיד מקשיבה כי זה

מאוד מאוחר. חושבת שאפשר

לשמוע אותו שוב. אולי באתר

"אמס" של קול חי. מרתק, מאלף,

נוגע בנקודות בנפש, במידות

בהתמודדויות, בנפילות, בקימות.....

נפלא.

טוב, אז חיפשתי את הציטוטנקדימון
אולי מאוחר יותר אחפש את הספר לקרוא בפנים.

בציטוט שם מדובר על מקום שנמצא בגבולות בין פרס לאשור לאדום, והוא בוצרה והוא הורמוז.

הבעיה מתחילה ברגע שלוקחים מפה וממקמים את הגאוגרפיה. ארץ אדום נמצאת בדרום ירדן, במקביל לנגב הישראלי - מרחק של כמעט 2000 קילומטרים מאיראן. ארץ אשור גם בשיא תפארתה לא הגיעה עד דרום איראן, אלא עד מערב איראן מבלי להתפרס לתוך המדינה. כלומר הצירוף פרס-אשור-הורמוז הוא ממש כמו הצירוף מצרים-רוסיה-הודו. בעולם שלנו הם לא נפגשים.

זה משאיר שתי אופציות בלבד ביחס לדברי ה"כלי פז" ואנחנו כבני תורה ננקוט בגישה השנייה: אין לנו מושג מה הוא התכוון, ומשמעות השמות שהוא השתמש בהם אינם זהים לשמות המקומות שאנחנו מכירים היום.

ושוב, כמו שאמרנו מההתחלה, אלה "תגליות" ספאם. בכל מלחמה ובכל מבצע מישהו מגיע עם איזה ציטוט שהוצא מהקשרו או שלא נלמד כל צרכו ועושה מזה טראפיק באינטרנט. לדעתי, אגב, זה אך ורק חילול השם - בוודאי אם דבר כזה נחשף לחילוני. מה יחשבו? שהחרדים והדתיים הם קבוצה של מפגרים. ולא היא, אבל שטויות כאלה מוציאות שם רע.

גם כך הם חושבים זאת עלינו.נחלת

בכתובים האלה יש אופטימיות ישנה תקווה. ישנה כמיהה . לגאולה. איפה יש כזה דבר ליהודי חילוני שאינו מאמין

בכל הקשור ליהדות. ליהדותו?

אז מי מפגר פה בעצם?  חושבת שבקלות אפשר גם להוכיח להם את בערותם. ובורותם.

תודה!!!נחלת
עומס מלל? בעידן הai???שלג דאשתקד

היום אפשר לקצר ולנתח כל דבר בקלות.

בכל מקרה, זה מאמר שמנתח הרבה נתונים ולטענתו מלחמת גוג ומגוג תהיה איפדהו באיראן (כמדומני באזור יותר מזרחי ממיצרי הורמוז, אבל יתכן שיש שם כבר היום מלחמה).

מבחינתי אין כמעט ערך לדבריו של ר' שלמה לניאדו וגם לא למאמר הזה, מהסיבה הפשוטה שלא כל הערכה כללית הופכת לאמיתות, וגם יכולות להיות עוד 100 מלחמות שהיו ושתהיינה באזורים האלה. ככלל, הכי טוב לא לחשב קיצים וזהו...

כנראה שזה זמן מסוגלנחלת

לפני כן הוא אומר דבר מה כמו: ברצות השם, אם השם יחליט.....

נו, חייבים לכמוה למשיח. אז מה, לשכוח, להתייאש ולהמשיך את שגרת

החיים שלנו ללא ציפיה לגאולה? כל יום. היום.

ומרוב ציפיות שטחיות ולא כל כך  משמעותיות, לכסות את הכמיהה הכי חשובה?!

יפה מאודשלג דאשתקד

לצערינו, בתקופות קשות צפויות כל מיני נבואות מעניינות על כמה שהמשיח קרוב.

זה קרה בתקופות קשות פי כמה מהיום, כמו תקופת גירוש ספרד (שגרמה לאברבנאל לכתוב את ספרו "ישועות משיחו"; ובדיעבד תקופה זו הייתה מהמניעים של פרשת שבתאי צבי), או גזירות ת"ח ות"ט (מציע לכולם להנות מדבריו המגניבים של רבי העשיל מקראקוב, בספרו "חנוכת התורה", תחילת פרשת אחרי מות). גם התקופה הערבית הובילה כל מיני חישובי קיצים, כמו רהי יצחק אלפייה שחיבר ספר שלם שמסקנתו שהמשיח יבוא בתש"ח!!!

אבל באמת של הדברים, זו בדיוק הבעייתיות של חישובי קיצים, שבמקום לזהות כוחות פנימיים ולהתמודד עם האתגרים, פונים לה' שיפתור לנו את הבעיות. אם המטרה הייתה שה' יפתור לנו את הבעיות, סביר שהוא לא היה בורא מנגנון מטופש כזה או שלפחות הוא לא היה מביא לנו בעיות (וכל הרבנים האלה בחישבו קיצים, ידעו את זה מצוין...).

בקיצור זה כנראה יותר עמוק, ובכלל תפקידינו לעשות את החלק שלנו בתורה ולא להתערב לה' בענייניו (כחרדית כדאי שתכירי אגרת של הרש"ר הירש לרב קאלישר, שהוא כותב לו נגד הרעיון של "דרישת ציון" וכו', שאין מתפקידינו לקרב את הגאולה ולהכין דרך למשיח, אלא רק לתקן את מעשינו וכו וכו).

נכון אבל לא סותרנחלת

אבל תמיד , עם כל העבודה הפנימית, צריכה להיות האמונה בגאולה. התקווה שהמשיח

בא יבוא. שכל המלחמות, ההתמודדויות, הנפילות והקימות - תבואנה על פתרונן,

ייושבו כל הסתירות, התמיהות, הכאבים......אי פעם. בקרוב. 

וזו לא אמונה של פתיים, זו אמת.

הרי צריך להיות סוף לכל הבאלאגן המדיני, חברתי, קיומי.....אולי זו הכוונה

שאף על פי.......עם כל זה, אחכה לו.  היום. כלומר, לכל יום ובכל יום חייבת

האמונה והתקווה הזו להיות לנגד עינינו. לחכות לו. באמת.

והרי הוא צריך להגיע אי פעם. באמת. זו לא פאטה מורגנה, נכון?

ויש לנו גם מקורות לכך. לא בטוח שבתקופה הזו שייך כבר "תיפח

רוחם..." נדמה לי ששמעתי שלפני בואו, כבר אפשר יהיה לחשב את הקץ.

זה הכל תהליך. אולי זה כבר סוף התהליך? הבה נחכה. נראה מה

יקרה ומי יאמר: אמרתי לך!

מיסטיקן הוא לא נביאshaulreznik
כל התחזיות על אחריותו בלבד.
זו בדיוק הפואנטהשלג דאשתקד

שממש לא אכפת לי שיגיגו לי "אמרתי לך".

אני מבצע את תפקידי ויודע שיבוא המשיח יום אחד. האמונה במשיח לדעתי, היא יותר מסר מרגיע (ומחייב) של "לא עליך המלאכה לגמור". אתה תעשה את שלך, והמשיח יתקן הכל בזמן שלא ממש צפוי וקשור אליך.

ככה אני רואה את זה.

אבל אומרים שצריך לצעוק שיבוא. לדרוש. אחרת....נחלת
דעתי הענייהשלג דאשתקד

דבר ראשון, הניסיונות לזהות זמנים, אנשים ופעולות הקשורות למשיח, זה לא כדאי ולא חכם ואת זה ניתן ללמוד מהרבה מדיי אירועים בהיסטוריה. אם תרצי על קצה המזלג, תקשיבי לפרק המרתק הזה בפודקסט "קדמה":

פרק 9 • משיחי שקר

לגבי ההסבר של הדברים עצמם, אנסה לכתוב כאן את הדברים, כמו שאני רואה אותם. זה כמובן לא מחייב אבל ככה דעתי הענייה.

ככלל אני מזהה ארבע גישות מקובלות, החל מהימנעות מכוונת וכלה בפעילות אקטיבית:

1. ההימנעות הקיצונית ביותר היא תפיסת סאטמר. בספר ויואל משה נעשה ניסיון להסביר שאסור לעשות שום פעולה שעלולה לקרב את הגאולה. הוא מסתמך כצפוי, על השבועה שלא ידחקו את הקץ (נניח שסו הגרסא וזה הפירוש האולטימטיבי).

זו גישה מאוד בעייתית והוא בעצמו דן בסיפור שרבי יהודה הנשיא ניסה לקבץ את חייא ובניו כדי להביא את הגאולה שלא בזמנה. (יש עוד הרבה בעיות בגישה הזו, גם הרמב"ן בפירושו לישכיל עבדי כותב שיאשים (המשיח?) את ישראל על כך שלא פעלו מספיק להביא אותו - לא זוכר את הניסוח המדויק). הבעיה הכי גדולה שגם הויואל משה עצמו תקוע איתה קצת, זה שאין באמת הגדרה מה הפער בין להגיד "ולירושלים עירך" ובין לדחוק את הקץ.

2. גישת הרש"ר הירש במכתב לרב קלישר (המכתב מופיע בספר שנקרא "שמש מרפא" או משהו כזה). הוא טוען שתפקיד האדם הוא לבצע את המוטל עליו ולתקן את עצמו, ואין מקום לעיסוק בדברים שמעבר לאחריותו. יש (שם) מכתב שהרשר הירש כותב לרב אחר, על הרב קלישר, כך: "ומה שבעיניו מצוה, בעיניי היא עברה לא מעט" (זו בערך הלשון, הספר לא לפניי).

כאן אין בעיה בפעולות שהתוצאה שלהן היא קירוב הגאולה, אבל מבחינתו אין כל מקום וזמן ותועלת בלנסות לקשר ולשייך בין פעולות לתוצאות.

3. הרב קלישר נוקט בתפיסה של פעולה אקטיבית. בדומה לרב קלישר היו כל מיני פעולות אקטיביות, כמו חייא ובניו שציינתי קודם (זה במסכת בבא מציעא אזור דף פד), ומעשה רבי יוסף דילריינא, שיש עליו הרבה ביקורת אבל על נושאים אחרים (בשערי קדושה כתוב על זה משהו, וגם על רבי שלמה מולכו הי"ד). לא על האקטיביות בקירוב הגאולה.

כאן מדובר במשיחיזם טהור, שעושה פעולה שתביא את הגאולה בקצב כלשהו. נראה שהרבה רבנים ראו את זה כלגיטימי או כמטרה בפני עצמה. מצד שני, ברור שבדרגת המשיחיזם הזה, הפעולות יכולות גם להיכשל (כמו שקרה בכל האירועים הנ"ל) והחיים יחזרו למסלולם הקודם והכל בסדר.

4. הקיצוניות של חישוב קיצים, שקובע את הגאולה לפי אדם ולו"ז מסוים, זה יותר דומה לרבי דוד הנגיד ששלח לאיזה קהילה את "נבואת הילד" מתוך רצון להגיד להם שהגאולה עוד מעט תגיע. או האברבנאל שכתב את "ישועות משיחו" אחרי גירוש ספרד ופורטוגל. ועוד.

בראייה היסטורית, זה בעייתי יותר. כי עובדתית, המשיח לא הגיע בתאריך של נבואת הילד ולא של ישועות משיחו ולא של רבי יצחק עלפייה. ואז לכי תסבירי לציבור שכל התאולוגיה שלך מוטעת. זה שונה מאדם שאומר "ניסיתי להביא את הגאולה, לא הצלחתי, הכל טוב". כאן הבן אדם אומר "למדתי והגעתי למסקנה מסוימת ואני פועל על פיה, ועכשיו מתגלה שטעיתי" - מאוד מסובך להחזיר את הגלגל מסיפור כזה.

מי זה אומרים?הסטורי

צריך להתפלל על הגאולה, כמו שחז"ל תיקנו לנו בתפילה. גם על צמיחת מלכות בית דוד. פשוט שכשמדברים על צמיחה, מדברים על תהליך.

צריך גם לפעול. בגמרא בשבת כתוב שבדין שואלים את האדם אם ציפה לישועה, רש"י מסביר שהכוונה אם ציפה לדברי הנביאים.

צופה קודם כל מחפש במה הוא יכול לפעול. בנביאים כתוב שאנחנו צריכים לפעול, צריכים לעלות לארץ ליישב אותה.

בתי עלמין מלאים במחשבי קיציםshaulreznik
ברוך ה', יש לנו המון ספרים מיסטיים, עם המון השערות ותאריכים, ואפס התגשמות בפועל.
עוד קצת סבלנות...נחלת

אולי בגלל שאנו מאבדים סבלנות - גם מונע ממנו להגיע?

אולי צריך להמתין לו ברעננות צלולה, כל יום?

ולבקש מהשם?

אולי?

לא קשור לסבלנותshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך ב' בניסן תשפ"ו 9:07

הרעיון המשיחי ביהדות התפתח בהדרגה (כהן בתורה, סתם מלך בספר שופטים, מלך טוב כולל גוי כמו כורש, דמות פלאית משולשת בית דוד בנביאים ובגמרא), ולא אתפלא אם המשיח לא יבוא לעולם. וגם פיית השיניים לא.

משיחות בית דוד קדמה לכורשנקדימון
מה זה פיית השיניים?נחלת

הוא יבוא גם יבוא! אין ספק בכלל.

ללא המתנה (מה שזה לא אומר) משיח לא יבוא?!נקדימון

אני לא יודע מאיפה הבאת את הקביעה הזו, אבל זה בטוח לא מהתורה

בכל יום א ח כ ה לו......?נחלת
אולי לא צריך 'לחכות' במובן של לחשב תאריכיםהסטורי

אלא לחכות חכיה מעשית, פשוט לעשות -

*לקבץ נדחי ישראל, אנחנו עושים, צריך להתאמץ יותר.

*להלחם מלחמות ד' - אנחנו עושים, כנ"ל.

*להחזיר משפטי התורה - עושים, לא מספיק, צריך יותר.

*לבנות המקדש - יש צעדים בכיוון הן בלימוד והן במעשה. כם, יש מורכבות הלכתית, שכנראה צריך עוד התעלות עד שיהיה בית דין מקובל על כל ישראל ורוח הקודש שנצרכת.

ככל שהדברים יתקדמו, גם תתגלה הדמות המובילה שתנהיג את חתימת המהלך.

ולהתחזק בין אדם לחבירו. בדברים שאדם דש בעקביו....נחלת
לא יודעתנחלת

אבל לחכות זה לא = לפעול.  זה לא סותר, אבל זה שני דברים שונים, אני חושבת.

מרגישה שלא כמו קודם, כשמתפללים על צייפיות, רצונות, בקשות, שונים

עכשיו, הדברים האלה (חשובים מאוד ככל שיהיו) איכשהו מתגמדים קצת

לנוכח תפילה גדולה יותר, כללית יותר - שיבוא משיח. שתהיה סוף סוף

גאולה. כאילו התפילות הפרטיות נבלעות בתפילה הגדולה הזו.

אפס התגשמות?! אתה בגלות?!הסטורי

אנחנו עמוק, עמוק בקץ המגולה.

קיבוץ נדחי ישראל, תחיית הארץ שהיתה שממה, חזרת שלטון ישראל, תורה חוזרת בגדול ועם ישראל בתהליך התחזקות רוחנית. הכל כנגד כל תהליך הסטורי רגיל ובדיוק כמו שהנביאים ניבאו.

התכוונתי לרעיון המשיחיshaulreznik

אנחנו בתוך לופ: עוד שיבת ציון, עוד חטאים, עוד מלחמות, חורבן וגלות

ממש לא לופנקדימון

יש קצה ברור והנביאים הציגו אותו יפה מאוד.

יש ספירלה עם כמה מחזורים, וזהו. זה לא אינסופי.

ההיסטוריה של עם ישראל מציגה לופshaulreznik
ממלכת ישראל הצפונית, ממלכת יהודה, ממלכת החשמונאים (על הדרך אפשר לספור עוד מקרה או שניים של קריסת האוטונומיה היהודית בארץ ישראל). במה אנחנו טובים מקודמינו?
בחשמונאים לא הייתה שיבת ציוןנקדימון
ולא התגשמות נבואות.

וכשבפועל לא רק שמתגשמות נבואות אלא גם עם ישראל מתעלה קרוב, או אפילו מעבר, לתור הזהב אז זה מחזק את היסוד להניח שאנחנו בתהליך גאולי.

הנביאים תיארו קצה גאולי. האם נראה אותו בימינו? לא יודע, אבל יש יסוד מבוסס להניח שגלות נוספת לא תהיה אלא התהליך יימשך עד סופו. ולא אכפת לי שסופו יהיה גם בעוד 100 שנה. אף אחד לא הבטיח שהגאולה מתרחשת ברגע אחד.

בהחלט.נחלת
כנראה לא מבינהנחלת

אבל איך קשורה אוטונומיה יהודית פוליטית (אם אפשר להתבטא כך) לביאת משיח שאמור לגאול גם את כל העולם

ואז להראות לכולם בבירור את אמת השם שאין עוד מלבדו?

זה לא הפואנטה של הרב קלישר?שלג דאשתקד

שלפני המשיח תהיה אוטונומיה יהודית?

יתכן שאני טועה, ככה זכור לי.

(כדאי להכיר את הספר "דרישת ציון", הוא מאוד מנומק ומעניין).

משיח זה קודם כל גאולת ישראלהסטורי

ההבדל בין גלות לגאולה תלוי בשלושה פרמטרים:

*עם מחוץ לארצו - עם בארצו

*עם מפוזר - עם מקובץ

*עם שנשלט על ידי אחרים - עם ששולט על עצמו.

הדברים כל כך פשוטים, שאין צריך ראיה, אבל מי שמעקש הדברים מופיעים בפרק א' של ספר נצח ישראל למהר"ל.

כמובן יש עוד מדרגות על מדרגות של הגילויים הרוחניים של עם ישראל והשליחות להביא את דבר ד' לכל העולם, אבל כל זה על גבי הדברים הפשוטים. כשהרמב"ם רוצה להוכיח שהכופר במשיח כופר לא רק בשאר הנביאים אלא אף בתורת משה - מביא את הפסוקים מפרשת ניצבים על קיבוץ גלויות. ממילא אנחנו שנמצאים עמוק בתהליך קיבוץ הגלויות, נמצאים עמוק בתוך התהליך המשיחי, גם אם מלך המשיח שמשלים את כל המשימות עוד לא התגלה.

מי אמר שאנחנו דור הגאולה?shaulreznik
או קיי, הרבי מליובאוויטש אמר, כי חשב שהתפרקות ברית המועצות מסמלת משהו ענק. מאז עברו הרבה מים בכינרת, רוסיה של פוטין הופכת לברית המועצות מס' 2, הרבי נפטר, והמשיח לא בא. כי היסטוריה היא דבר מחזורי, ואילו אחרית הימים היא תקוות שווא.
הנביאיםהסטורי
זה לא אומר שהכל יגיע ברגע, זה יכול לקחת עוד שנים רבות, אבל אנחנו עמוק בתהליך המופלא שהנביאים תיארו.
אני לא כל כך מבין את תופעת הנביאיםshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך י"ג בניסן תשפ"ו 13:13

מילא חוזי עתידות ורואי נסתרות (כמו שמואל שאמר לשאול שהאתונות נמצאו). אלא שלא מעט נבואות על אחרית הימים נשמעות כמו ניר בן ארצי על סטרואידים:
קטגוריה:זכריה יד ד – ויקיטקסט

איזה מצחיק אתהשלג דאשתקד
הרב ניר בן ארצי מנסה לחקות את הנביאים. מאיפה חשבת שהוא קיבל את ההשראה? מהאודיסאה?!
רב הוא לאshaulreznik
אין לו הסמכה. חוץ מזה, מה אעשה, ונביאים רבים לא נראים לי אנשים הכי שפויים.
יתכן שלא הבנתי את ההסתעפות הסו של הדיוןשלג דאשתקד

הנביאים לא תניד נחשבו אנשים שפויים ויש לזה כמה הדים בתנ"ך. השטלה היא אם כוונתך שבגלל זה אתה לא מאמין בהם.

אם כוונתך שאתה אמנם מאמין, אך לא רואה את הנבואות מתגשמות. אל תשכח שלא בהכרח שכל הנבואות עקרו, אלא מה שרלוונטי ומתאים לפונקציה של ביאת המשיח בעת שתחפץ. כבר עמדו חזל על הסתירות והבעייתיות בתיאור הגאולה, וכתבו בין היתר: "אמר רבי אלכסנדרי: רבי יהושע בן לוי רמי, כתיב (דניאל ז, יג) וארו עם ענני שמיא כבר אינש אתה וכתיב (זכריה ט, ט) עני ורוכב על חמור. זכו - עם ענני שמיא; לא זכו - עני רוכב על חמור".

לגבי מי רב ומי לא רב, זה לא מענייני. אני לא מדרג אף אחד והלוואי שלועלם לא ידרגו אותי. לפי תפיסתי, ככל שדשים מי ראוי להיות רב ומי תלמיד חכם אמיתי וכו', רק מאמיסים את התורה על לומדיה.

מסכים שהטרקטוריסט הזה אינו רבהסטורי
יש לו כחות מסויימים שבלבלו אותו וגרמו לאנשים להתלות בו. איני יודע אם הוא בעצמו נוכל, או שנוכלים השתמשו בו.

אבל העובדה שיש נוכלים - אינה פוסלת את העובדה שהיו נביאי אמת שהקב"ה שלח לנו.

אתה יכול לא להבין, יש מציאותהסטורי
אבל העובדה היא שהקיום של עם ישראל בגלות וחזרתו לארץ, שהיתה כשהיה עליה פוריה וברוכה והמתינה לו שוממה וחולה - וכשעם ישראל חזר, הארץ שלא נתנה חילה לכל כובשיה, נענתה לעם ישראל וחזרה לתת פריה - זה נס נגד כל חוקי הטבע וההסטוריה ואנחנו רואים אותו מתקיים, כמו שהבטיחו הנביאים:

"הוריד בן גוריון את ראשו ואמר: נצחוני בני"

לא, ממש לא לופ, יש תהליך עד התיקון השלםהסטורי
הנביאים מדברים במקומות רבים על הגאולה שלנו, מארבע כנפות הארץ. זה לא התרחש בבית שני. בכלל העובדה שעם ישראל החזיק את גלות בבל, אינה יוצאת מחוקי ההסטוריה. לעומת זאת העובדה שעם ישראל קיים בכלל אחרי כזאת גלות ועוד חזר מארבע כנפות הארץ לארצינו - זו בשורה שאין כמוה.
עם ישראל קיים כי ה' גזר עליו אנטישמיותshaulreznik
בהתאם לנאמר בפרשת התוכחה, חלק הקללות. הנביאים שדיברו על אחרית הימים, הושפעו מאווירת  הדכדוך שאופפה את העם. 
וד' גם גזר שתהיה גאולההסטורי
בסופו של תהליך - וכיפר אדמתו עמו, ודוד עבדי נשיא להם לעולם, מלכות עליונים קדישין שתהיה לנצח, יש קץ שבו תכלנה כל אלה.
אתה יודע שזו מחלוקת.. נכון?כְּקֶדֶם
מה מחלוקת? אין שום מחלוקת האם תהיה גאולההסטורי
מי יכול לחלוק על התורה שהבטיחה שהקב"ה יחזיר אותנו לארץ?!
רבי אליעזרכְּקֶדֶם
נו נואריק מהדרום
לא מדוייק.
רבי אליעזר לא חולק על זההסטורי
אם הגאולה תלויה בתשובהכְּקֶדֶם

אז ההוה אמינא שהגאולה לא מובטחת

השיטה של רבי יהושע היא שבין כה וכה תהיה גאולה וזה לא תלוי בתשובה

למדת את כל הסוגיא?!הסטורי

קודם כל - בסוף המו"מ ר' אליעזר שתק ושתיקה כהודאה, גם בבלי וגם בירושלמי.

יש לעיין באריכות כיצד כל אחד מסביר את ראיות השני (כתבתי על זה, אולי יום אחד אוציא לאור), אבל בפסוקים בדניאל אי אפשר להסביר אחרת משיש קץ אחרון מוכרח (לענ"ד גם בנבואת יחזקאל ל"ו-ל"ז  אי אפשר להסביר אחרת, אבל את הפסוקים הללו לא למדו בסוגיא).

בנוסף בירושלמי התשובה "הקב"ה מעמיד מלך קשה כהמן ועושים תשובה ונגאלים", היא תשובת ר' אליעזר. כלומר, אין בכלל הו"א שלא תהיה גאולה, כל המחלוקת היא אם צריך תשובה בשביל גאולה, או שהיא יכולה להיות אח"כ.

במרגליות הים טוען שגם בבלי, זאת הגרסא הנכונה. כלומר לא לגרוס בבריתא הראשונה "אלא", שמשמעותו שזו דעת ר' יהושע, אלא לגרוס "א"ל", כלומר זו תשובת ר' אליעזר כמו בירושלמי.

הכל נגד תהליך הסטורי רגיל?כְּקֶדֶם

דווקא אני מוצא המון רגילות בתהליך הזה.

בדיוק כמו שהנביאים ניבאו? פעם אחרונה שבדקתי הם מדברים על אדם שמחזיר אותנו לארץ.

חזרת שלטון ישראל? אממ יותר לכיוון ממשלה כלשהי אבל זה לא שחזרה מלכות ב"ד שאליה אנחנו מייחלים. מה גם "שהשלטון הזה" ממש לא שולט בכוחות עצמו אלא נשען על מדינית זרות. קצת קשה לכנות את זה עצמאות האה?

"תורה חוזרת ובגדול" הממפ, לפני פחות מ200 שנה כל קהילות ישראל שמרו תורה. היום חצי מהעם שאתה אומר שחזר לתורה לא יודע מה זה קריאת שמע

לסיכום מה יש לנו כאן? כמה סימנים טובים ללא ספק. וזהו. 

לא יודע איפה ראיתה בנביאים אדם שמחזיר אותנו לארץהסטורי
אני מצאתי ביחזקאל שהרי ישראל יתנו פיריים לעמי ישראל כי קרבו לבוא. על זה חז"ל אמרו שזה 'קץ מגולה' כלומר לא צריך תאריכים רואים שהארץ שהיתה שממה ומאז יצאנו ממנה כל אומה ולשון לא הצליחו לישבה, נענית לחזרתו של עם ישראל. המלך ביחזקאל (שהופך לנשיא) מופיע כשהעם כבר בארץ.

גם בזכריה, המלך מופיע אח"כ. הפסוקים שגם מוזכרים בחז"ל כקץ מגולה, מדברים על כך שכשאנחנו מתעצלים מבניין המקדש (למרות שהיו נתונים תחת שלטון זר!) ליוצא ולבא אין שלום וכשיתאמצו לבנות, הארץ והשמים יענו להם.

יש דעה שאין משיח לישראלכְּקֶדֶם
Just sayin
אלא הקב"ה ימלוך בעצמו ויגאלם לבדו:חתול זמני

שרי ליה מריה - ימחול לו הקב"ה שאמר דברים אשר לא כן:

כי יש עניין לא לומר דברים שלא נשמעיםכְּקֶדֶם
זה לא שמצד עצמם הם לא נכונים. פשוט העולם לא מסוגל להכיל אותם
מקור?חתול זמני

זה פשט הגמרא אני באמת לא רואה טעם להמציא כל־מיני "סברות עומק" שנוגדות את המהלך המפורש של הדברים. הגמרא נכתבה כדי שילמדו אותה ויקיימו אותה לא כדי שיסיקו מסקנות שהן בדיוק ההיפך ממה שכתוב.

כתבתי תשובה ארוכה ונמחק לי כשבאתי לעלות תמונהכְּקֶדֶם
רק אומר שיש לרב שרקי הסבר על העניין הזה של אין משיח לישראל
עדיין אני מאמין שהגמרא נכתבה כדי שילמדו אותה כמוחתול זמני

שהיא.

וגם המדרש נכתב כדי שילמדו אותו כמו שהוא, אלה התעתיקים של הדיונים שהיו בבית המדרש והדרשות שהאמוראים מסרו ככתבם וכלשונם. אפשר לחפש כל־מיני התחכמויות אבל בסופו־של־דבר אם הכרעת הגמרא וכל הראשונים וכל האחרונים היא באופן מסוים אז זאת נקודת המוצא והתשתית לכל השקפה.

אפשר להתעמק מה בדיוק הסברא של הדעות שנדחו מצד דרוש וקבל שכר. או מצד זה שנותנים כבוד גם לדעות שנדחו גם אם אינן נוגעות למעשה. הסבא מסלבודקה אומר שהוה אמינא ומסקנה זה כמו ברא עולמות והחריבן, שכמו שהעולם שלנו יכול לעמוד רק על תלם של העולמות שנחרבו כך האמת הצרופה מקבלת את כח ההעמדה שלה רק מההוה אמינות שקדמו לה או משהו כזה.

כל הדיון הוא על *משיח* כלומר על דמות שבאה לגאולהסטורי
אני יכול להסכים אתך באותו פסוק, שר' הלל אולי יכול להעמיד אותו באוקימתא. אבל הוא לא יכול לחלוק על כל נבואות הגאולה שנאמרו אחרי חזקיה - בישעיהו (כנראה) בצפניה, בירמיהו, ביחזקאל, בחגי, זכריה ומלאכי. גם לא על חזונות דניאל שפשוט בהם שיש קץ אחרון ותגיע מלכות עליונים קדישין.
והדעה הזאת הוצאה מחוץ לבית המדרשעזריאל ברגר

בגמרא - נאמרה דעה כזאת.

אך אחר כך הוכרעה ההלכה שלא כדבריו, אלא האומר כך - נחשב לכופר!

חחחח ממש לאכְּקֶדֶם
חדש לי...שלג דאשתקד

בפשטות הדעה הזו מוגדרת ככפירה (בשוגג).

ראה ספר העיקרים מאמר א פרק א

טרם הובא מקור לדבריךעזריאל ברגר

אתה טוען שיש בימינו מי שנותן לגיטימציה לדעה הזאת, אשמח אם תביא מקור.

והתגובות המזלזלות שלך - לא גורמות למישהו כאן לכבד אותך...

זה כבר פאסהכְּקֶדֶם

אם אתה ככ מעוניין תבדוק מה הרב שרקי אומר בעניין

מה הוא אומר בעניין?אריק מהדרום
מה שכתבתי כאן איפושוכְּקֶדֶםאחרונה
זו מחלוקת אם זו כפירה או לא.אריק מהדרום

בגדול היהדות האורתודוקסית באופן כללי קיבלה על עצמה 13 עיקרי אמונה של הרמבם כאשר העיקר ה12 הוא האמונה בביאת המשיח.

נכוןשלג דאשתקד

וגם אני כתבתי כך בהודעה אחרת כאן.

אבל כן יש לסייג, שאנחנו די מקבלים את 13 עיקרים כאקסיומות. יתכן שיש בהם שינוי לפי הדור וכדו' (עובדתית, היו כמה מוני עיקרים לפני הרמב"ם, שהסתפקו בפחות מ13. וכי לפני הרמב"ם הגדרת כופר הייתה שונה?!)

יש גם מן האחרונים שהסתייגו בהגדרת 13 עיקריםחתול זמני

למשל האריז"ל

וגם מעצם הרעיון של הגדרת כופר כמי שאינו מאמין בעיקר מסוים הרש"ר הירש כתב על זה באגרות צפון ובעוד מקומות

או מכיוון אחד שאפשר שגם מי שכופר בקוצו של יו"ד נקרא כופר ולאו דווקא מ־13 עיקרים

או מכיוון אחר שמי שלא מאמין בעיקר מסוים יכול להיות שהוא חוטא או מבולבל או טעה בלימודו אבל לא בהכרח יצא מכלל ישראל עכשיו

נכוןשלג דאשתקד
אני חושב שיש כאלה שבכלל לא הסכימו לרעיון של כימות הגת לעיקרים (אולי רובם כך, העיקרים הגיעו מהפילוסופים, מפילון, רסג וכו).

אגב לגבי האריזל, עד כמה שזכור לי - באופן אירוני, זו בדיוק הייתה הראיה של הרב יחיא קפאח שהקבלה מבוססת על כפירה

הדעה לא בהכרח אומרת שאין משיח.כְּקֶדֶם

אין להם משיח. לישראל.

הרעיון הוא שעם ישראל מהווה בפני עצמו את הופעת משיח בעולם

זה לא דעה מופרכת, ותכלס, עד עכשיו זה המציאות

אז מאי אכלהו בימי חזקיהחתול זמני

וחוץ מזה ידוע שהרבי שליט"א הוא המשיח כך שהטענה מופרכת מיסודה.

את האפשרות של משיח כפרסונאכְּקֶדֶם

חחחחחח 

2 דעות בעניין או שרב הילל לא היה חבדני"ק 

או שהרבי באמת זצ"ל 

אז מה זה והנה מלכך בא עני ורוכב על חמורחתול זמני

לפי ר' הלל

ויהי בישורון מלךכְּקֶדֶם

בהתאסף ראשי עם יחד שבטי ישראל

דיי בטוח שדב הילל ידע תנך ולמרות זאת אמר את מה שאמר

אחי אבל זאת קושיית הגמרא שדוחה סופית את דברי ר הללחתול זמני

כל הרעיון זה שהוא לא הביא בחשבון את הפסוק הזה אחרת רב יוסף לא היה אומר שרי ליה מריה וזה לא היה מהלך הסוגיה

גם זה "אמר רב יוסף" זה לא "רב יוסף אמר" שהוא חולק אלא מעיר

איך בדיוק הנה מלכך בא עני ורוכב על חמור זה הקב"ה (אלא־אם־כן סבירא לן כהנוצרים) 

ע' מהרש"א שם מהלך הגמרא נסוב על זה שאישתמיט מיניה (ויש תקדים לזה בגמ')

שטויותכְּקֶדֶם

דיברה תורה בלשון בני אדם

אתה חיי בסרט אם אתה חושב שאמוראים שוכחים פסוקים

הגמרא פשוט מסודרת ככה כדי להנגיש רעיון כי אין דרך אחרת

דבר ראשון דבר בצורה מכובדת אניחתול זמני

לא קראתי לדברים שלך שטויות או לך חי בסרט גם אם איני מסכים לדבריך.

לגבי דיברה תורה בלשון בני אדם OK אבל זה לא מסביר את הפסוק. מה בדיוק לשון בני־אדם בלקרוא לקב"ה עני רוכב על חמור אם זה פירוש הפסוק?

לגבי זה שייתכן שאמורא ישכח דבר מסוים לא סתם אמרתי שיש לזה תקדים.

נדיר מאוד בש"ס אבל קיים.

גם מה ראתה הגמרא לדחות כל־כך בתוקף את דברי ר' הלל? מה הבעיה לתרץ את הפסוק אם זה כזה פשוט ומובן (או נכון יותר: למה להקשות ממנו מלכתחילה?)

במסכת זבחים "אמר רב מזבח שנפגם כל הקדשים שנשחטו שם פסולין מקרא הוא בידינו ושכחנוהו."

והגמרא הנודעת במועד קטן "זוטרא בר טוביה הוה קפסיק סידרא קמיה דרב יהודה כי מטא להאי פסוקא ואלה דברי דוד האחרונים א"ל אחרונים מכלל דאיכא ראשונים ראשונים מאי נינהו שתיק ולא אמר ליה ולא מידי הדר א"ל אחרונים מכלל דאיכא ראשונים ראשונים מאי היא א"ל מאי דעתך דלא ידע פירושא דהאי קרא לאו גברא רבה הוא ידע דנקט מילתא בדעתיה נהג נזיפותא בנפשיה חד יומא." (ונראה לי יש לזה עוד מקבילה איפשהו)

ויד מלאכי כללי התלמוד כלל לא "אישתמיטתיה לרבי פלוני הא דאמר רבי פלוני דאמרינן בכולי תלמודא הוא לשון נקיה ודרך כבוד לומר שבאותה שעה נשמט ממנו הדבר ההוא כי השכחה הוא טבע אנושית כוללת כל האישים ואם יש חילוק ביניהם בין רב למעט."

...כְּקֶדֶם

דיברה תורה בלשון בני אדם התכוונתי לגמרא לא לפסוקים.

לא מבין מה ככ קשה ברגע שמבינים את הפירוש של המימרא של רב הילל הכל מתבהר פשוט תתייחס למשיח כקבוצה כללית ולא כאדם יחידי זה הכל. גם הגר"א בקול התור והרבה אחרים התייחסו לרעיון הזה.

אתה זה שטענת על התחלה שאני ממציא רעיונות בעוד שבתכלס הבאתי מקורות ואתה רק הדגמת את בורותך בנושא

שבת שלום 

מה זה דיברה תורה בלשון בני אדם בגמרא?חתול זמני

מעולם לא נתקלתי במובן הזה וגם לא מבין מה הוא אומר ביחס לסוגיה.

בין אם מבינים את המשיח כקב"ה ובין אם מבינים אותו כקבוצה כללית, אין שום פשר לפסוק "הנה מלכך בא".

אם זה הקב"ה אז מה הכוונה עני ורוכב על חמור. ומהפסוק הבא "והכרתי רכב מאפרים [...] ודבר שלום לגוים" לאו רישא סיפא הקב"ה בגוף ראשון והמשיח בגוף שלישי.

אם הכוונה היא שעם ישראל הוא המשיח אז מה זה "גילי מאוד בת ציון כי הנה מלכך בא". עם ישראל יהיה המלך של עם ישראל?

ואם באיזו דרך פלאית ניתן לתרץ את הפסוק אז מה הקושיה של רב יוסף שהוא עוד אומר בכזאת נחרצות "שרי ליה מריה"?

הטענה שטענת במקור היא שזאת דעה לא מופרכת ושהיא רק בגדר דברים שאינם נשמעים אבל לא בלתי־נכונה

בניגוד למהלך המובהק של הגמרא.

בכל־מקרה לא יודע מה כל־כך בורות בלא להכיר פרשנות אזוטרית למדי שנמצאת בספר מסוים ולא מוזכרת בפרשני התלמוד ראשונים או אחרונים או בספרים הקלאסיים.

גם לא יודע מאיפה למדת אוצר המילים הנפלא של בורות חי בסרט ושטויות מקווה רק שאתה לא מדבר ככה לאנשים במציאות.

אני מדבר ככה רק על אנשים שחיים בסרטכְּקֶדֶם
שהם בקיאים יותר מתנאים ואמוראים
מתי אמרתי דבר כזה?חתול זמני
עבר עריכה על ידי חתול זמני בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 0:06

את הכלל שיש מצבים שבהם אישתמטתיה לא אני המצאתי

כל הסוגיה בנויה על זה שר' הלל לא לקח בחשבון את הפסוק זאת הסוגיה של הגמרא

ואם ר' הלל ידע את הפסוק אז מה רב יוסף רוצה ממנו

אולי גם רש"י ויד רמ"ה "חיים בסרט" כי הוא פירש את הסוגיה לפי הפשט שלה? אני באמת לא מבין מה אתה רוצה.

שרי ליה מריה - ימחול לו הקב"ה שאמר דברים אשר לא כן:

אמר רב יוסף שרא ליה מריה לר' הילל יהי רצון שימחול לו אדוניו לר' הילל על עון זה שאמר דברים אשר לא כן ויש לפרש שרא ליה מריה כביכול כבר התיר לו אדוניו לר' הילל שמפקיר את עצמו לומר דברים אשר לא כן

אוקי אנחנו פשוט לא באותו תדרכְּקֶדֶם
מוזמן להבין את הגמרא בצורה רציונאלית ופשטנית מאד. אף אחד לא יגיד שאתה טועה, מאחר שבסופו של דבר הדברים אכן כתובים.

וסליחה אם פגעתי בלהט ההתנסחות שלי זה נושא שהוא דיי רגיש אצלי מסתבר

אני מבין שלא נותרה לי ברירהאריק מהדרום

חייב להצביע למפלגת משפט צדק.

בתכלס יש אזרח שנמק שלושה עשורים בכלא בגלל שהשבכ רצח את ראש הממשלה וזיני לא עושה כלום.

לא עדיף כבר עלה ירוק?משה

אני נגד לגליזציה של קנאביסאריק מהדרום

מנגד אני לא מבין איך אנחנו חיים עם הדרייפוס של מדינת ישראל כבר כל כך הרבה שנים.

הדרייפוס?משה

טעות, טעותshaulreznikאחרונה
  1. עמיר כן רצח את רבין (ראה כמה וכמה מאמרים באתר "א. א. קונספירציות" וגם את הפוסט של יגל הנקין על תאוריית הכדורים שהוחלפו)

2. "משפט צדק" כל פעם מקבלת את מספר הקולות השווה למספר העוקבים של עמוד המפלגה בפייסבוק, שזה כ-500. למישהו הזיזו הקולות האלה? גזר הדין של עמיר בוטל הוא הומתק? מי שרוצה לפעול לשחרורו, מוזמן להשתמש בשיטות הרבה יותר הגיוניות כמו למצוא מספיק תורמים ואז לשכור לוביסטים, לנהל קמפיין ציבורי מקצועי ועוד.

יוסי בכר מצטרף לציונות הדתיתאיתן גיל

כל הכבוד למפלגה שמחזקת את שורותיה עם תלמידים מובהקים של הרב קוק זצ"ל

מי שלא טוב לו תמיד יכול להצביע נעםנקדימון

^^^^ יוסי בכר, כמו גם משה פלד, לא יוצב במקום ריאליהסטורי

אין צפיה שהוא ייצג אותנו. יש ערך במקום הסמלי, שקצינים בכירים, גיבורי ישראל, מכירים בזה שערכי הציונות הדתית הם הערכים שראויים וצריכים להוביל את עם ישראל כיום.

מדבריו של יוסי בכר נשמע שהוא בתהליך התפכחות וגם אם אולי מידי מורכב לו כיום בגילו המתקדם לקבל עול תורה ומצוות כמו בנו שחזר בתשובה שלמה ונשוי לנכדת הרב ליאור

(הועברת לדף אחר

להכרזה שלו יש ערך משמעותי.

בכר ופלד נועדו לעצב מחדש את ההות היהודית של הצה"דאיתן גיל

הוא מאמין בהעתק והמשך של תפיסת הבית היהודי עם איילת שקד, ינון מגל, ואלי אוחנה.

מעוז ולייטנר הם דמויות בעיתיות בעיניו.

המצאות חסרות כל ביסוס...הסטורי

חוץ מזה שמעוז אכן בעייתי, סתם בזבז כסא בכנסת ארבע שנים. לא מועיל בכלום וגורם אנטגוניזים לכל מה שכולנו מסכימים עליו.

לא מכיר את לייטנר ושות', אבל אם באמת היה רוצה מקום בכנסת ולא סתם לעקוץ את ג', היה מתחיל מלהתאחד עם 'הקהל' ועם 'אח"י'.

למה סמוטריץ' לא התאחד איתםאיתן גיל

היו מוסיפים עוד 1500 קולות ביחד, וכל קול חשוב.

להזכירך שזה יותר ממספר הקולות שהלך הנוכל לחפש בפחי האשפה של ועדת הבחירות המרכזית.

אין לשנינו מושג, מה כל אחד דרש בתמורההסטורי

לגבי 'נעם' ההערכה הפשוטה שלי, אין לי מושג מה סמוטריץ' חשב, שאכן הם ישרפו מעט מאוד והרבה יותר מזה מהמתלבטים בין הצה"ד לכל מיני מפלגות "מרכז" יעזבו.

כלומר - צירוף מעוז היה מקטין את הסיכוי לממשלת ימין.

לפי המסתמן אין לימין יותר מדי סיכוי לקבל רובנוגע, לא נוגע

הפעם לא ישרפו לשמאל כמה מנדטים של מרץ ושל בל"ד.

ולגוש הימין, עוד לפני שהתחלנו בכלל, הולכים להישרף כמה מנדטים של וינטרים וחרדים.

אולי בסוף הרב אברג'יל יורה לחסידיו להצביע לבן גביר (הם מאוד מקורבים), אבל עדיין המצב לא טוב. הכל תלוי בהעלאת שיעורי ההצבעה במעוזי הימין.

הפוך, הם לא באו כדי להיכנסארץ השוקולדאחרונה

אלא כדי להביע תמיכה.

חשבתי שהוא הצטרף כשריוןנקדימון

אתה בעצם אומר שהוא "סתם" התפקד? בשביל האמירה שבזה

ישימו אותו במקום סמלי ברשימה, לא במקום ריאליהסטורי

הוצב במקום 24מרדכי

נכון, הוא סתם התפקד בשביל האמירהארץ השוקולד

וזה אמירה משמעותית (אומר זאת כאחד שסיכוי סביר שלא אצביע להם עדיין) שמפקד בכיר במילואים במלחמה הנוכחית מביע אמון בסמוטריץ' בהינתן ההישגים וההתנהלות במלחמה.

בסופו של דבר, הוא הצטרף כהבעת תמיכה ולא כדי להיכנסארץ השוקולד

לדעתי זה מעניין מאוד ומשמעותי שהוא ואיתם שהיו מפקדים במלחמה במילואים כעת מביעים תמיכה במפלגה של סמוטריץ',

אצל נתניהו יש את אלישע מדן וטליק גווילי ששילמו מחיר גדול במלחמה ותומכים בו,

אצל אייזנקוט יש בכירים לשעבר,

אצל גולן יש אנשי מחאה,

אצל וינטר יש אזרחים שהיו מעורבים במלחמה.

זה מעניין ומעורר מחשבה מה כל מפלגה מציגה

הממשלה הבאה צריכה…סיעתא דשמייא1

או לדחות רשמית את הסכמי אוסלו (מאז השתלטות חמס על עזה היתה לה עילה לעשות זאת) או לחזור לקווים של A B C ולא לזוז מהם מבחינת התיישבות. כמובן שצהל יהיה חופשי לנוע בכל מקום שיש בו סכנה בטחונית.

המצב הנוכחי בו שרים מעודדים זחילה התיישבותית לאזורי A B פוגעים בכל מפעל ההתישבות.

60 אחוזים של של שטחי C הם השג לא מבוטל.

בבקשה תשובה עניינית ולא השמצות ונבולי פה.

צודק 100% כולם חושבים כמוךשנונימי

נער גבעות עם כבשים נראה כמו ילד שטעה בדרך.

אם כולם חושבים כך למה פוליטיקאים…סיעתא דשמייא1

… לא מדברים?

למה?ארץ השוקולדאחרונה

אפשר גם באופן הדרגתי, בדיוק כמו הגאולה שמתקדמת הדרגתית מול העיניים שלנו עם ההשתתפות שלנו

אם הוצע לבצע שינויים במערכת המשפט בהסכמה ובאופן הדרגתי, למה לא לבצע אותו דבר ביו"ש, בלי מהפכות קיצוניות ובאופן הדרגתי.

נסיעה לירושלים לתפילה בכותל המערבי בכביש 90….סיעתא דשמייא1

…מעורר את התקווה להתחדשות.

כל הכבוד🙂קעלעברימבאר

תזכה לחזור בתשובה שלמה ולהשאר על אדמת הקודשהסטורי

שבעז"ה אוירה גם יחכים אותך, לראות את הטוב במיישבי הארץ ומוסרי הנפש עליה.

אמן . הרצון קיים אבל יש אילוצים.סיעתא דשמייא1

שמחתי באומרים לי בית השם נלך….סיעתא דשמייא1

…עומדות היו רגלנו בשעריך ירושלים.

ברוך שובך הביתהשנונימיאחרונה

תיזהר מחרדים, הם יחזירו אותך לאוסטרליה...

זה לא בדיחה.

הלחץ של נתניהו על מעוז וסמוטריץ מוציא אותי מדעתימרדכי

בס"ד

הדיווח הבוקר על הלחץ של נתניהו לאיחוד בין אבי מעוז לבין בצלאל סמוטריץ' - הוא טעות בעיניי

מפלגה שפעם אחר פעם רצה ומתאבדת בשביל בסוף להצליח להיכנס - זה בעיניי סביר. יש אחוז חסימה גבוה שצריך לצלוח וזו הדרך היחידה בסוף לעשות חיבורים, וזה אכן מה שעשו נעם בתחילת דרכם. אבל זה לא הסיפור כעת. אבי מעוז קיבל פעמיים את הצ'אנס שלו ולא עשה כלום! העשייה שלו בכנסת מסתכמת בנאומים נגד הפרוגרס ושני חוקים וחצי שעברו בקריאה טרומית.

למה צריך לעזור לבן אדם כזה, שקיבל את ההזדמנות שלו להוכיח את עצמו, להיבחר שוב פעם?! בן גביר לדומה, הצהיר כל הזמן שברגע שהוא יכנס לכנסת הוא יוכיח את עצמו וייצור לו בייס - מה שאגן קרה. אבל אצל מעוז זה לא קרה והוא עדיין מייצג את עצמו ולא הרבה מעבר לזה.

אתמול פרסם דביר עמר, פה בערוץ 7, שגורם בסביבת רוה"מ אומר לו "מהסקרים שלנו גם אם אבי מעוז ירוץ לבד ישרוף בגג כמה אלפי קולות בודדים. לעומת זאת אם יתחבר עם סמוטריץ יבריח קולות שינדדו לאופוזיציה - יותר מהקולות שיביא". מוטב שכך ינהג נתניהו גם הבוקר.

נתניהו נתון ללחץ כפול- משני הצדדיםאיתן גיל

הרב טאו מקורבו של נתניהו לוחץ לשלב את הנציג שלו, וסמוטריץ' מתנגד מטעמים מובנים, ומפעיל לטובתו את לשכת ראש הממשלה.

ההשוואה בין מעוז לבן גביר אינה הוגנת בהנתן שבן גביר שלט בשני משרדים מרכזיים, ועוד משרד... בערך. מעוז, ח"כ בודד לא שלט בכלום.

כי משרדים מייצרים קבלות ובייס.

כך ואחרת, אם הרב טאו יורה לאנשיו להצביע מחל תמורת הישג כלשהו לסביבת הר המור, הכל יבוא על מקומו בשלום, אבל זה לא יקרה.

השוואה מדוייקת בעיניימרדכי

בס"ד

בכנסת הקודמת (24) בן גביר היה ח"כ בודד וכבר התחיל לצבור כוח רק מעצם כניסתו לכנסת והעובדה שהוא חרש את הארץ לכל אורכה.

וממתי נתניהו הוא מקורובו של הרב טאו?!

בסוף 2019 השתתף הרב טאו בהפגנה גדולה למען נתניהואיתן גיל

ברדיו קול חי הוא הוגדר מקורבו של נתניהו.

כעבור 3 שנים הוא גמל לרב טאו ונשכב על הגדר כדי שמעוז יכנס לרשימה לכנסת.

לא הבנתי את הטבלאות שצירפת.

בהערת אגב, יש הבדל מהותי בין בן גביר שפונה אל קהל ימני רחב, ולכאורה הבייס של הליכוד, ובין מעוז שפונה אל קהל נישתי שבין קטן לקטן מאוד.

זה מציף את השאלה, האם עדיין יש תועלת ממשית במפלגות נישה מכל סוג שהוא, אבל דומה שלא כאן המקום.

הטבלה מאוד ברורהמרדכי

בס"ד

היא מראה שבן גביר הביא בסקרים של הבחירות הקודמות (בתקופה בין פיזור הכנסת לסגירת הרשימות) בין 5-9 מנדטים וזה אחרי שנה וחצי כח"כ בודד. מעוז לעומת זאת לא עשה דבר או חצי דבר כדי לנסות להגדיל את הבייס שלו.

אז כן, אני חושב שמפלגת נישה שקיבלה את הצאנס שלה ולא הוכיחה לא עשייה ולא מעבר של אחוז החסימה - אין מה לפעול למענה.

לפי ההסבר שלךמשה

עכשיו יהיה (שוב?) המבחן של זהות. ניצלו סיטואציה ודחפו אותם לאיחוד. עכשיו יש עבודה אמיתית.

נכוןמרדכי

בס"ד

בניסיון הקודם הוא פישל. עכשיו הוא יהיה צריך להוכיח את עצמו שהוא למד להתנהל נכון.

השנקל שלי לעניין זהאריק מהדרום

נתניהו מעריך שיותר קולות יאבדו מאשר יכנסו מהרשימה של סמוטריץ ופייגלין בעקבות האיחוד, בעיקר מצד מצביעי פייגלין, אבל יאבדו בתוך הגוש כנראה.

והקולות של מעוז יקלטו מתהום הנשיה של החסימה.

אני בכלל לא משוכנע שהלחץ הוא של נתניהוהסטורי

פעילי נעם, מפעלים בימים האחרונים לחצים כבדים ולא בוחלים בשום מניפולציה לקידום העניין. בעשיה פוליטית ממשית הם חלשים, מאוד, אבל ברעש וצלצולים הם חזקים. אני בכלל לא משוכנע שהשמועות על 'לחץ מצד נתניהו', זה לא ספין שהם המציאו.

מסתבר שגם נתניהו יודע, ששריון של מעוז, שכאמור לא עשה בכנסת האחרונה שום דבר מועיל שלא יכל לעשות מבחוץ ורק גרם לרה"מ להזיע, ירחיק יותר מצביעים שעלולים לזלוג שמאלה משיביא מצביעים.

בגדול לכל החיבורים האלה יש מחירמשה

גם בשביל האיחוד בבחירות הקודמות ביבי שילם להם במנדט של הליכוד. יש סיבה למה אנשים לא אוהבים את המהלכים של אבי מעוז.

היו שני פרסומים הפוכים שמיוחסים לנתניהואיתן גיל

בראשון נאמר שנועם מבריחה יותר קולות משהיא מביאה, ובשני נאמר שהוא פועל למען שילוב נועם בציונות הדתית.

לפחות אחד מהם הוא שקר, ואולי כדבריך, זה ספין שהם המציאו, או שפשוט הוא חזר בו.

אני לא יודע למה הוא צריך לבחוש בכביסה המלוכלכת במגזר, ולמה המגזר עצמו לא מתאמץ בכל דרך שהיא להגדיל את מספר הפתקים מטעמו שיוכנסו לקלפי.

הלייטים שהתפזרו בין כל מפלגות השמאל הם יעד לחיזור ולהשפעה, ולהשבה הביתה. מדובר בכששה מנדטים, אלא שנתניהו אפילו לא יודע איך להגיע אליהם.

אכן ספין. לא היה שום לחץ.אריאל יוסף

לא צריך להאמין לכל שטות שמתפרסמת בתקשורת. בטח לא בזמן בחירות ובפרט בהגשת הרשימות.

לדעתי סמוטריץ עצמו צריך לרצות את החיבור הזהקורא נלהב לשעבר

כי הוא עדיין על סף אחוז החסימה.

כי גם אם פייגלין מוסיף מנדט, הוא בהחלט גם מרחיק כמות כזו, בטח כשיש חלופות דומות יחסית כמו עוצמה ווינטר.

לכן כדאי מאד שיחבור גם למעוז שיש לו הרבה מצביעים וגם פעילים מאד איכותיים שיכולים לעשות עבודת שטח חזקה שתביא אליו את המתלבטים האלה. נכון שגם נעם מרחיקה מצביעים אבל הוכח שמצביעים להם בסופו של דבר ופעילים איכותיים יכול להיות משמעותי מאד פה.

-לדעתי מעוז לא אשם בזה. הוא רק ח"כ בודד ולא נתנו לו כלום מהקצת שהוא ביקש. וכשאתה פועל נגד הזרם, בשונה מהדברים הנפלאים שבן גביר קידם שיש להם תמיכה רחבה בכנסת, אז קשה מאד לפעול כח"כ יחיד, ואדרבא חלק מהתנאים להצטרפות הפעם צריך להיות שייתנו לו גיבוי גם שאר השותפים. כי בלי זה הוא באמת מיותר בכנסת

ולשואלים אני אומר מדאגה לימין. מבחינתי הכי טובקורא נלהב לשעבר

היה שסמוטריץ ווינטר היו מתחברים פשוט. ואבי מעוז אם גם יצטרף זה היה נחמד וממקסם יותר קולות אבל פחות קריטי.

החיבור הזה רק יזיק לו ולסיכוי שתהיה ממשלה לאומיתהסטורי

כל ה'אכלו לי, שתו לי' - לא לגיטימי בפוליטיקה. חלק ממה שצריך לדעת בפוליטיקה, זה להתנהל בשיתוף פעולה, ההשגים מגיעים בתמורה לשיתופי פעולה. אם היתה סיעה של שמונה מנדטים ולא של שבעה, אולי אבי מעוז היה יכול להטריל קצת פחות - אבל כל הדברים המהותיים שחשובים לו, היו מקודמים יותר. ההתעקשות שלו לעבוד כסיעת יחיד, שממילא אין לו גם אמצעי לחץ על הקואליציה - היא שגרמה שהוא מסיים עם הרבה נאומים ו0 עגול של הישגים.

מעבר לזה - הוא הצליח להיות סדין אדום בעיני רבים. הקולות שהוא ירחיק מהמפלגה, רבים מאוד מהקולות שהוא יביא. לטעון שהקרבה לאחוז החסימה היא סיבה להכניס אותו - זה חוסר הכרות מוחלט עם הציבור.

הסיפור של אבי מעוזאיתן גיל

הוא מואשם בהטרלה כי כל הפעילות שלו בכנסת היוצאת, לטוב ולרע, היתה בענייני דת ומדינה.

יריבו הגדול סמוטריץ' התעסק בכלכלה, ובבטחון, ובקטטות עם בן גביר, ובאנטנות, ושום כלום בענייני דת ומדינה. החריג היה הפיאסקו עם הרב מיכה הלוי.

וממילא הוא לא הטריל.

ההטרלות של אבי מעוז, ממש לא הסתיימו בדת ומדינההסטורי

פעילות אמיתית לא היתה, לא בדת ומדינה ולא בתחומים אחרים, רק סיפורים והטרלות.

בזמן שהוא הטריל עם החלטות הצהרתיות על 'ריבונות', כשהוא יודע טוב מאוד שראש הממשלה לא יכול לאפשר לזה לעבור, סמוטריץ' דאג לריבונות בפועל.

בזמן שהוא הקריא במליאה סיפורים על פרוגרס, רוטמן דאג להחליש את הדיפ-סטייט שמוביל את הפרוגרס.

בזמן שהוא צעק 'חינוך יהודי, חינוך יהודי, חינוך יהודי, רק אני דואג לחינוך יהודי' - סמוטריץ' דאג שמוסדות החינוך יתפתחו, שההורים יוכלו לעמוד בתשלומים ואורית סטרוק דאגה לבנות השירות שיתנו חינוך יהודי.

ההתבכיינות של חסידיו ש'לא נתנו לו', מראה בדיוק שהם פשוט לא מבינים איך עובדים בפוליטיקה -בשיתופי פעולה- ואין שום טעם לתת עוד הזדמנות לאלו שפשוט לא מסוגלים.

שהימין לא יתבכן על שריפת חצי מנדטאיתן גיל

ומנדט שלם לאחר חלוקת עודפים.

אפשר היה להגיע איתו להסכם פרישה מהמירוץ תמורת תופינים כאלה ואחרים בכנסת הבאה.

אבל אוי השנאה.

לזה יהיה אפשר להגיע גם בהמשךהסטורי

אבל לתת לו מקום ברשימה, היה מרחיק יותר ממועיל.

אגב, לא חושב שישרוף אפילו חצי מנדט. כן, כמו שכבר ראינו בעבר 1,400 קולות יכולים להיות ההבדל בין ממשלה יציבה, לאין ממשלה.

אני חושב שהוא ( לא) בכוונה עושה את זהנוגע, לא נוגע

זה הקו של הר המור (תרתי משמע), בטרם ירד לעולם המעשה.

בסופו של דבר הם אנשים שטבוע בהם ניתוק מהותי מסויים מהפרקטיקה, לטוב ולרע.

רואים את זה גם אצל וינטר, שלכאורה אמור להיות אדם מאוד לוגי וריאלי אחרי כל מה שעבר.אבל עכשיו הוא לוקח סיכון עצום, שהרווח בו, גם אם יהיה, הוא קטן לעומת הללכת על בטוח ולהתאחד (וגם לצאת בסדר מול ה' ושהוא עשה את שלו).

הרי ברור שאם הוא היה ניצב בפני אותו סיכון כשהוא צריך להחליט על פעולה צבאית, הוא היה הולך על בטוח ולא לוקח סיכון גדול מאוד בשביל רווח קטן. אז למה פה, כשזה משהו שנוגע לכל העם, הוא מסתכן?

כי הוא מנותק מהפרקטיקה הפוליטית, שבניגוד לפרקטיקה הצבאית, אין אצלה מסלול מסודר של התחלה בקטן ועלייה לאט לאט.

אם וינטר יהיה גבולי בסוף המירוץאיתן גיל

ליברמן יעזור לו לעבור את אחוז החסימה.

בקרוב נדע עם מי הוא חתם על הסכם עודפים. ליברמן או בן גביר.

אם וינטר לא עובר, הוא שרף את עצמו מכל הכיווניםנוגע, לא נוגע

והפיקוד הבא שלו יהיה להיות מדסניק במכינת עלי

אם היא לא תיסגר...קורא נלהב לשעבר

אם בגלל מעוז ווינטר, תעלה ממשלת ליברמן-עבאסהסטוריאחרונה

היא אכן בסכנת סגירה.

העיקר שנם ימשיכו לצעוק, שהם ורק הם התורה בטהרתה.

לזה אני מסכים ולכן אין שום תועלת לעם ישראלהסטורי

מנוכחותו בכנסת כשהוא לא מסוגל לפעול בה בשיתופי פעולה.

הרעש העצום עם בן זאיד פתח תיבת פנדורהhamedinai

הרעש העצום עם בן זאיד (שהיה או לא היה), פתח תיבת פנדורה אחרת שקצת נשכחה:

בימים שסביב 7 באוקטובר 2023, צייץ עיתונאי "הארץ" ניר גונטז' (@gontarzn) גילוי דרמטי: הוא סיפר כי מתוקף קשריו ברצועת עזה, הוא זיהה לפני ה-7 באוקטובר שצמרת חמאס ירדה מתחת לאדמה באופן מסונכרן ושקט. גונטז' פנה מיוזמתו לאחד מגופי הביטחון, התריע שזה סופר חריג וזעק ש"משהו קורה שם".

אם המידע על בן זאיד מעורר סערה, הידיעה הזו בוערת פי כמה - כי כאן לא מדובר בהערכה כללית, אלא במידע שטח מדויק בזמן אמת שהונח ישירות בידיים של גורמי הביטחון בישראל.

והשאלות הקשות חייבות להישאל:

* מי הם "אחד מגופי הביטחון הרלוונטיים" שניר גונטז' העביר להם את המידע הזה בזמן אמת?

* האם שב"כ או אמ"ן התעניינו בכלל? האם מישהו מהם חזר אליו בזמנו לשאול מה הסיפור, מי נעלם ומה הפרטים?

* מה קרה אחרי שפרצה המלחמה? האם לפחות אז, כשהבינו את גודל המחדל, מישהו ניסה לברר איתו מה בדיוק היה שם?

תמליל של הציוץ (תודה לגרוק):

:ציוץ 1 (11 באוקטובר 2023, 21:28):

יש לי מקורות בחמאס עזה. אני בקשר רציף עמם. מנטר בעזרתם את שקורה ברצועה בשגרה, ומה שקרה ולא קרה בנוגע לישראלים שמוחזקים אצלם מזה זמן.

לפני פרק זמן, שרלוונטי בעיני לאירוע השבת האחרונה, שמתי לב שצמרת חמאס עזה ירדה אל מתחת האדמה. הצלחתי להבין שמדובר על הצמרת ברחוב, ושהירידה נעשתה באופן מסונכרן ושקט.

ציוץ 2 (המשך):

פניתי לאחד מגופי הביטחון הרלוונטיים לניטור הביטחוני של הרצועה, ואמרתי: "אני מרגיש מחויב להגיד לכם, שמשהו קורה שם, ושצמרת הארגון ירדה מתחת לאדמה". אמרתי שזה סופר חריג בעיני ומעורר תשומת לב מיוחדת.

______

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום

מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.

נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.

בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.

אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.

אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.

רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות

לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון

הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).

היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.

גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.

הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום

וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל

שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.

הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה

הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות

זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)

זה משיקולי ארנונהמשה

בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.

משהו לא ברור שםברגוע

הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??

היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל

אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.

מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע

וינטר כבר הגישמשה

לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל

וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגע

גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.

בתור חרדיקבלה

יגמור מחוץ לכנסת.

תרשמו.

ברורמשה

אבל אם יוכל להזיק אז יוכל להשתמש בזה בשביל "איחוד" בסבב הבא. כמו בן גביר וכמו פייגלין.

הוא לא יהיה שווה כמעט כלום.קבלה

זה שאנו שומעים עליו - כי יש לו מימון,

לא יודע מאיפה

אם יקבל מעל אחוז? בטח שיהיה שווהמשה

יהיה לחץ "להתאחד" איתו בפעם הבאה ולתת לו מקום ריאלי. איתמר בן גביר וחבריו עשו את זה במשך עשרים שנה עד שזה עבד להם.

11חלקבלה

למעשה הוא לא יקבל חצי אחוז.

לדעתי.

בוא נראהמשהאחרונה

עכשיו הוא נכנע ל'אישה חרדית עכשיו' ולקמפייו הזה וצירף לרשימה שלו אישה חרדית שמאלנית.

מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai

רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.

במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:

* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.

* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.

הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:

פער המחיר הדמים

* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.

* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.

ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.

אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.

אל תשווהנפשי תערוג

כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.

אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.

ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.

הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.

ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.

התודעה היהודית שתכריע את האויבNachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).

אולי יעניין אותך