ואל תענו שהבית שלכם הכי טוב.
תענו מה שאתם באמת חושבים.
ואל תענו שהבית שלכם הכי טוב.
תענו מה שאתם באמת חושבים.
בספר השביעי כשפנסי פרקינסון צועקת שהארי באולם. תלמידי הפלפאף קמים לפני רביינקלו.
בנוסף, ציטוט מויקיפוטר: "
ידוע כי התלמידים המשתייכים לבית זה הם חרוצים, ידידותיים, נאמנים וישרים. יכול להיות כי בשל תכונות אלה, בית הפלפאף יותר צנוע ופחות תחרותי מהבתים האחרים.בית הפלפאף מזוהה עם הגינות וחוש צדק מפותח. הפלפאף מזוהה כבית המקבל את כולם ומתייחס לאחר כאל שווה."
אז אני חושב שהפלפאף יותר טוב מרביינקלו.
הפלפאף קמים רק טיפה לפני רייבנקלו, כך שזה לא מוכיח כלום, יכוללהיות הרבה סיבות לתיאור הזה אבל בכל אופן הוא לא אומר משהו רציני על תלמידי רייבנקלו.
תרגום מהספר באנגלית (אין לי אותו בעברית): "אחר כך בית האפלפאף נעמד (או ההאפלפאפים נעמדו), וכמעט באותו רגע, גם בית רייבנקלו (או גם הרייבנקלואים).
אז מה אם הם קמו מוקדם יותר?
אז זה שהבית תמך יותר בהארי הופך אותו לבית טוב יותר?
לדעתי
זה לא שהבית יותר חברותי אלא שהוא יותר מה שאתה מגדיר אותו כ"טוב" וגם זה רק בקצת
אבל זו טענה אחרת...
כמו שניב אמר- זה אומר שהוא תמך בהארי
וזה לא הדבר היחיד שקובע איזה בית "הכי טוב"
לעודפים "והפלפאף טובת הלב לקחה את כל השאר" (מצנפת המיון)
בקווידיץ'? בהתנהגות? בחברותיות? בהצטיינות בלימודים?
לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.
כי זה הכי מתאים לי
אני מניח שזה בגלל שזה הבית שהוא היה מעדיף להיות בו, לא?
סליחה הפלפאף!!![]()
הפלפאף יותר נחמדים.
מה יותר חשוב, מידות או חוכמה?
הפלאפאף הוא הבית שאליו השתבצו כל מי שנשאר ולא נמצא לו בית מתאים, אז סורי כל אלה מהפלאפאף אבל זה מציאות...
(מתוך ויקיפדיה: "בית זה נוסד על ידי הלגה הפלפאף, אשר נחשבה לטובת לב והייתה מוכנה לקבל לביתה תלמידים ללא דרישות מוקדמות.")
יש אי הסכמה בין מצנפת המיון בספר הראשון לבין מצנפת המיון בספר החמישי
שלהפלפאף הולכים "בעלי לב טוב ואורך רוח"
ובספר החמישי היא אומרת "הפלפאף טובת הלב לקחה את כל השאר"
זה לא ממש סותר, בדרך כלל האנשים הפחות דומיננטיים ופחות אמיצים או חכמים וכו' הם טובי לב שלא מתבלטים.
לדוגמה, בספר השביעי, אחרי שפנסי פרקינסון מצביעה עליו, הפלפאף קמים לפני רביינקלו.
(אם אפשר לקרוא להם ככה).
ס'מית לא התאים לאף בית אחר...![]()
הוא פשוט לא נחמד.
ולדעתי זאת טעות של רולינג שהיא שמה אותו בהפלפאף...
שהאפלפאף לא היו דווקא טובים, אלא כל מי שלא היה לו לאן ללכת.
רוב מי שהלך להפלפאף, הלכו לשם בגלל טוב לב. היו מעטים כמו סמית' שלא היו להם בתים אחרים ללכת אליהם. (אני חוזר בי ממה שכתבתי קודם, הוא כן היה צריך ללכת לסלית'רין, וזאת טעות של רולינג. לדעתי.)
וחוץ מזה, להיות טובי לב זה לא כל העולם.
ודיברנו על (מחוסר מילה טובה אחרת) מהות של הבית, לא מי האנשים שם.
טוב לב אבל טיפש או טוב לב טיפה פחות וחכם הרבה יותר? (זה, כמובן, הגזמה, אבל זה העיקרון)
ואתה טוען שהוא יותר טוב מרייבנקלו?
הפלאפאף זה לכל מי שהוא לא ערמומי לא אמיץ ולא חכם - נשמע לי הבית הכי גרוע
רייבנקלו הם אנשים ממש שאפתניים עם אף בשמיים (לדעתי) לעומת זאת הפלפאף הם אנשים טובים שיודעים גם להסתכל על הדרך שבה הם הולכים, רייבנקלו קצת שחצנים לדעתי... (אבל כל אחד והדעה שלו...)
רביינקלו הם לא אנשים שאפתנים הם אוהבים ידע!
ומי שם שחצן עם האף בשמיים?
הדמות הכי "רעה" שהיה שם היא מייקל קונר (נראה לי שככה כותבים את זה). אז אין לך שום ביסוס מהספר לזה.
ב. הרעיון שהפלפאף הם בעלי מידות טובות ורייבנקלו- לא, הוא פשוט לא נכון. והוא בטח לא מתבסס על מידע מהסדרה.
ג. בגלל הסתרה שניב הזכיר קודם (של מצנפת המיון), נראה שיש פה מבוי קצת סתום. אם כי אני כן חושב שרק מייסדת הבית (הלגה הפלפאף), היא הייתה טובת הלב בכך שלקחה את כל התלמידים ששאר המייסדים לא בחרו. יכול להיות שמצנפת המיון רצתה לנחם או משהו כזה את בית הפלפאף ולכן היא אמרה מה שאמרה, אבל ממילא כיוון שיש דמות בהפלפאף שהיא לא טובת לב (זכריה סמית'), נאלץ לומר שכנראה הקריטריון לא היה טוב לב....
לונה, לדוגמא, ממש נשמעת הפוך מהתיאור שלך, וגם צ'ו לא מתאימה לו.
ארני הוא בהפלפאף או גריפינדור? נראה לי הפלפאף, נכון? גם הוא די מלא מעצמו. גם ג'סטין פינץ' פלצ'לי או סדריק לא היו מופת לטוב לב. ההתיחסות של בית הפלפאף בספר הרביעי הייתה מחפירה (גם אם ניתנת להבנה), זו לא התנהגות שהיית מצפה מבית שתלמידיו נברו עקב טוב לבם.
מי כתב?
ממתי זה?
ממתי זה? יש סיכוי שיהיה המשך?
או לשלוח שאלות לבעל המחבר בקישור.
אתה לא יכול לשאול משהו
ולהשאיר את זה לחלל האוויר
רוץ עם זה קדימה!
דרקון ולא ינשוף. זה היפוגריף תסראל בקביק משוחרר.
זה הדוויג תנשמת בלי מכתב. זה התב"ם. זה התב"ם
לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו
בעצם אם זה ספינת ברזל מעופפת באוויר אז כן

לא הייתי פה בסביבות הארבע שנים אחרונות
היי לך!
למרות שמזמן לא כתבתי פה כלום
לא הכרת אותי, אני חדש
אבל ראיתי הרבה ממה שעשית פעם
למה אתה מתכוון ?
מעניין אותי
..
אני רק בעונה 3
רק אתמול הייתי בעונה 2 ועכשיו אני בפרק 10 בעונה 3
אני מקווה שכשתתחיל העונה השביעית עוד לא אגיע אליה, כי יהיה לי קשה להתאפק שבועיים בין פרק לפרק...
ותודה על ההמלצה!