ומספר לכם שהוא מצא את המשיח
איך הייתם מגיבים?
שמעתי במו אוזניי ממקור ראשון
ידוע שמשיח מתגלה בכל דור ודור. "היום - אם בקולו תשמעו".
בכל אופן - אלה לא שמועות, שמעתי ישירות מאותם צדיקים, חלקם ידועים, חלקם פחות.
אם אתה מכיר שבדורות אחרים היו שמועות כאלה בין הצדיקים הנסתרים (מאלה שגדולי הדור סמכו עליהם), אשמח להחכים כמובן.
שבתאי צבי הוא דוגמא אחת שקרובה לזה, אבל לא יודע אם זה אותו הדבר.
ולך תדע, אולי גם שבתאי צבי היה ראוי והדור לא - ולכן הוא השתגע לגמרי.
חסדי הים, שוב, דבריך לוקים בחוסר הבנה מוחלט של מהות הגאולה והגואל, ואף בבורות קשה, אני כותב במילים החריפות האלה, כי כשאדם חושב כך לעצמו, זה בעיה וצריך לטפל בבעיה זו, אך כשאדם לוקח מושגים, שאין לו ידיעה בהם, וכותב אותם כעובדה ברורה מעל לכל ספק, ואנשים אחרים יכולים לטעות בכך בגללו, אז אין ברירה, וצריך לכתוב בצורה הזו, שוב, למילה הכתובה יש כח, ואנשים שקוראים את דבריך פה, לא תמיד הולכים ובודקים במקורות, ''הווה זהיר בדבריך''. אנא ממך.
''עדיף לא לחשוב עליו''????
האם אתה לא מתפלל כל יום ''ואת צמח דוד עבדך מהרה תצמיח''? על מי לדעתך נאמרו המילים האלה???
האם אין זה מעיקרי האמונה להאמין במשיח, ולצפות בכל יום לבואו???
האם הרמב''ם לחינם כתב סימנים כדי לזהות את מלך המשיח? סתם שעמם לו בחיים?? (אני כותב את המילים הנוראיות האלה רק כדי להדגיש את הזעזוע שבדברים שנכתבו, ואני מקווה מאד שהם נכתבו ברגע של חוסר מחשבה.)
התפלאתי מכך שאף אחד לא נרגש מהמילים הנוראיות האלו, ונחלצתי, להסביר מעט מזעיר, עד כמה הם מוטעות.
ברשותך, אצטט כמה קטעים, שידגישו את חומרת העניין, ועד כמה אנחנו צריכים, ומחוייבים לחשוב, לדבר, ולעשות הכל כדי להביא את משיח אלינו תיכף ומיד ממש. [וכל הציטוטים האלה, הם בלי קשר בדווקא לעניין העבודה בדור שלנו, שאל עניין זה נוכל להגיע בעז''ה אחרי שנבין ביחד עד כמה המילים המצוטטות למעלה מופרכות מעיקרם]
נ.ב. מסתמא יהיו כאלה ש''ייחרדו וירעשו'', מכך שאני כותב עניינים אלו בפרסום כזה, גם על כך יש שיחות של הרבי, ובצורה מאד ברורה, בפועל, כיוון שאני מעתיק כעת במקלדת את כל השיחות האלה, כי אין לי כרגע מהיכן לעשות להם העתק הדבק.. אז כתבתי כרגע רק קטעים משיחות שנוגעות בצורה ישירה למילים הנוראיות האלה.
''כותב אלי יהודי שמזדמן לו להפגש עם ''מתנגדים'' שאינם אוחזים מ''ליובאוויטש'' ושאלה בפיהם: ''מדוע דווקא ליובאוויטש מכריזה וצועקת ''משיח נאו''?!...
וממשיך במכתבו שכיוון שאין לו מה להשיב להם על שאלתם, הוא מבקש שאשיבנו דבר. ובכן, נוסף על עצם התמיהה וההבהלה שבעצם השאלה, גדולה התמיהה וההבהלה שבעתיים על כך שכששואלים שאלה כזו, מתבלבלים ולא יודעים מה להשיב!
והגע בעצמך: האמונה בביאת המשיח והציפיה לביאתו ''אני מאמין בביאת המשיח... אחכה לו בכל יום שיבוא'' מעיקרי האמונה היא, אחד מי''ג העיקרים; כל יהודי מבקש בכל תפילה מימות החול ג' פעמים ביום ''את צמח דוד עבדך מהרה תצמיח''... ''כי לישועתך קיווינו כל היום'', ''ותחזינה עיננו בשובך לציון ברחמים''!
ולאחרי כל זה ישנם ''טיפשים'' הטוענים שהבקשה והצעקה על היציאה מהגלות אל הגאולה ''דאלאי גלות'' ''משיח נאו'' היא חידוש של ''ליובאוויטש''!...
''ליובאוויטש'' אינה מתביישת בכך ח''ו; אדרבה: אשרינו שזכינו לכך!... (משיחת יום ב' דחג השבועות תשמ''ה)
''... ומכך מובן שהדבר היחידי שנותר עתה בעבודת השליחות הוא: לקבל את פני משיח צדקנו בפועל ממש, בכדי שיוכל לקיים את שליחותו בפועל, ולהיוציא את ישראל מהגלות.
''... צריך לצאת בהכרזה והודעה לכל השלוחים, שעבודת השליחות עכשיו ושל כל יהודי מתבטאת בזה שיקבלו את פני משיח צדקנו... כל שליח צריך להכין את כל היהודים במקומו ובעירו וכו' לקבל פני משיח צדקנו, עי''ז שמסביר את ענינו של משיח כמבואר בתושב''כ ובתושבע''פ.. (ש''פ חיי שרה תשנ''ב)
''יש להכריז ולפרסם שבימינו אלה נמצאים אנו בזמן (ומקום) מיוחד, שלא נותר בו אלא עניין אחד ויחיד - וחייב אדם לאמר בלשון רבו, כלשון כ''ק מו''ח אדמו''ר:'' עמדו הכן כולכם, לבניין בית המקדש העתיד בביאת דוד מלכא משיחא.'' וממילא, על כל אחד ואחד מישראל מוטלת השליחות להביא ולגלות את בית המקדש העתיד - ש''בנוי ומשוכלל'' בשמיים, וצריך רק לירד ולהתגלות למטה, תיכף ומייד ממש..
לכאורה, יכול לבוא משהו ולטעון ''דיבורים אלו הם ''ווילדע רייד'' [דיבורים פראיים] שבכל הזמנים והדורות שלפנינו לא נאמרו, ומה מדברים לפתע דיבורים כאלו? וכיצד יגיב העולם לשמע דברים כאלו?'' ובכן, לכל לראש צריך לדעת שאין מה להתפעל מהעולם, ''מה יאמרו וכו' ''. מכיוון שזו האמת ע''פ תורת אמת, יש להכריז על כך באופן גלוי. ויתירה מזה - המצב כיום הוא שגם העולם מוכן לקבל זאת, צריכים רק לבוא ולאמר באופן גלוי..
וכאמור, העולם נמצא במצב כזה שהוא מוכן לקבל דברים אלו: צריכים רק לאמרם בדברים היוצאים מן הלב, שאז פועלים הדברים את פעולתם, ובאופן שהפעולה היא בדרכי נועם ובדרכי שלום, מבלי שיהיה צורך לבטל איזושהיא התנגדות, (על אחת כמה וכמה, שאין צורך במלחמה) - כפי שראו במוחש כל אלו שעסקו בזה. (משיחת ש''פ ויגש תשמ''ז)
'' ישנו מכתב של הרב ממונקאטש (המונקאטשער)
שנדפס שוב לאחרונה, בו כותב בפירוש באופן חד משמעי, שאינו משתמע לשתי פנים, שצריכים מסירות נפש בשביל שיבוא משיח צדקנו, על דרך ובדוגמת המסירות נפש על שלושת הדברים שעליהם נאמר ''יהרג ואל יעבור''... הלוואי והיו מפרסמים מכתב זה! (משיחת ש''פ מקץ תשד''מ)
(חשבתי שהקטע הבא ימחיש משהו מהעניין המופרך, וההזוי (אם אפשר להשתמש במילים האלו) לגבי החשיבה המוטעית והשגויה של ''משיח הוא עניין של חבדניקים''..
[''חסידי ליובאוויטש הם בריות משונות]
''שמעתי שכאשר כ''ק מו''ח אדמו''ר יצא עם ה''קול קורא'' אודות ''לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה'', פגש אחד את חברו ושאלו, ''מי הם הליובאוויטשער'ס''? - אז מלאו ארבע שנים מאז הגיעה ליובאוויטש לאמריקה, ולכן הוא לא ידע מי הם - ענה לו חבירו: ''ליובאוויטש'' הם בריות משונות, שמאמינים שמשיח יכול לבוא מחר - כן, שמשיח יכול לבוא ממש מחר! (משיחת ש''פ וישלח תשכ''ח)
''בנוגע לפועל - למרות ה''שטורעם'' שבדבר בתקופה האחרונה שבשנה זו ''תהא שנת נפלאות אראנו'' לאחרי ראיית הנפלאות המעידות ש''זוהי השנה שמלך המשיח נגלה בו'' רואים שישנו קושי להחדיר ההכרה וההרגשה שעומדים על סף ימות המשיח ממש עד שיתחילו ''לחיות'' בעניני משיח וגאולה.
.... והעצה לזה - ע''י לימוד התורה בענייני משיח וגאולה, כי, בכח התורה (חכמתו של הקב''ה למעלה מהעולם) לשנות טבע האדם, שגם כאשר מצד הרגש שלו נמצא עדיין ח''ו מחוץ לעניין הגאולה (כיוון שלא יצא עדיין מהגלות הפנימי) הרי ע''י לימוד התורה בענייני הגאולה מתעלה למעמד ומצב של גאולה, ומתחיל לחיות בענייני הגאולה, מתוך ידיעה והרגשה ש''הנה זה בא'' (משיחת ש''פ בלק תשנ''א)
הדברים האלו הם קטעים מועטים, ובודדים משיחות קדושות של הרבי, ומהם, גם בלי להיות בגלוי חסידים של הרבי, יכול כל אחד להבין, עד כמה המילים שנכתבו בתגובה ההיא, מופרכות מעיקרם, וכנראה שנכתבו מרגע של חוסר מחשבה, בברכה לגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומיד ממש!
רחמיי עליך.
האמת בר כוכבא הוא מקרה כזה
ודיברו על זה כבר בזמנו. מה נשתנה?
הוא היה כופר ומשוגע, שרוב גדולי הדור יצאו נגדו, ועשה עבירות נוראיות ובסופו התאסלם, חלילה שמשיח ה' יהיה אדם כזה. רח''ל
התכוונתי לזה בדרך אפשר, על גבול הצחוק
עשו זאת מחוסר ידיעה, ולזמן קצר מאד..
אפשר אפילו לומר מחצה על מחצה
(הערה קטנה, בכל תשובה שבה תגיב, שלילית או חיובית, תהיה בדבריך מעט הכללה.. ''כמו שאנשים מתייחסים לחב''ד..)
פחות בגלל הטענות שלו, יותר כי החיים יכולים להפתיע.
איזה טיעון טוב כבר יכול להיות לאדם שאין לו השגה בדרגה של המשיח...
מבחינתי זה כמו ילד שמצא יהלום (שזה יכול לקרות) ומספר לי את זה.
הוא בעצמו לא מבין מה זה יהלום,
אבל לך תדע, אולי פתאום הוא קלע בדיוק לתיאור.
יכול להיות שהמשיח חי בינינו, ועדיין לא מילא את תפקידו, אבל לא נראה מהרמב"ם שיש דרך לזהות מראש, לפני שהמשיח מילא את התפקיד שלו, מי הוא יהיה.
מבקש אמונהעד אז יתכן שהוא משיח ויתכן שלא, אבל אדם פשוט בטח לא יוכל לקבוע את זה.
הרי אפילו רבי עקיבא טעה בזה.
עד שהוא לא מתגלה אין לי סיבה להתעסק בזה.
שאלה לי,
אתה חותר לאנשהו? או שואל מסקרנות?
כי אני בינתיים רק עונה לך - יוצא מנקודת הנחה שסתם התחשק לך לשאול..
לפני זה,
כמובן שיכול להיות שהמשיח מסתובב לו בינינו, ויתכן מאד שמקורבים אליו גם כמה אנשים פשוטים
אבל אם מישהו יכול לזהות את המשיח - זה רק צדיקים גדולים
בטח לא האדם הפשוט.
ולא. לא נראה לי... אחרת כל אחד יבלבל את השני.
אז הקב"ה גלגל את זה איך שגלגל, אבל בסופו של דבר, לפני שעם ישראל היה צריך ללכת אחריו, הקב"ה שלח את שמואל הנביא, שהיה מקובל על כל עם ישראל שהוא נביא, למשוח אותו למלך.
עם בקבוק נוזל, ויגיד לך שהנוזל הזה הוא תה שהוא הכין מצמח שגדל אצלו בחצר, והוא תרופה מעולה שלא ידועה למחלה קשה, איך היית מגיב?
זה לא מופרך עקרונית, כי יש צמחים עם סגולות רפואיות ידועות, ויכול להיות שיש נוספים שלא התגלו. אבל כשמשווים את הסיכוי שאותו אדם גילה באמת צמח לא ידוע כזה, לסיכוי שהוא נוכל או הוזה או סתם טועה, הסבירות נוטה בבירור לצד השני.
שמואל משח את דוד, כי הוא קיבל נבואה מפורשת. כשהוא כבר הגיע לבית של ישי, הוא עדיין לא ידע שדוד יהיה המלך, עד שנאמר לו במפורש. וכאמור, למשימה הזו הקב"ה שלח נביא שכבר הוכר קודם כנביא בעם ישראל, ולא ציפה מעם ישראל להסתמך על אנשים פשוטים.
ואם לא צריך לקבל אותו, אז למה בכלל זה חשוב? זה סתם עניין של סקרנות?
אבל לא ספק לי סיבה לחשוב שיש בדבריו משהו רציני, אין לי סיבה לייחס לדבריו יותר חשיבות מאשר לדברי כל האנשים שטענו טענות מוזרות, על משיח או על תרופת פלא, לפניו.
אם אתה לא מוכן לספק שום סיבה לחשוב שיש משהו רציני במה שאתה אומר, אז למה אתה חושב שמישהו כאן יתייחס לדברים שלך ברצינות?
יש כל כך הרבה אנשים שטוענים שהם המשיח, ואין תורות ארוכים של אנשים שעוברים מאחד לאחד לבדוק ולשמוע, אולי בכל זאת יש משהו בדבריהם.
ואם אני מבין נכון, אתה גם טוען שיש כרגע ראיות לכך שאדם מסויים הוא משיח.
איך אפשר לראות במישהו שהוא מקבץ את נידחי ישראל, בזמן שחלק ניכר מהיהודים חיים בחו"ל?
איך איך אפשר לראות מישהו שהוא בונה את בית המקדש, כשהמקדש חרב?
אילולי הכונה אילו
ולשאלה עצמה יש כללים מיהו משיח זה לא רלוונטי איך מגיבים.
חלק מהצדיקים שפגשו בו נתנו סימנים בדבר, ואמרו שהייתה סכנה לפגוש אותו כי הוא לא ידע עדיין שהוא המשיח.
עכשיו צדיקים אחרים אומרים (הקודמים נפטרו) שהוא יודע שהוא המשיח ושהוא התגלה לכמה מגדולי הדור.
נשמח לשמוע אם אתה אחד מהצדיקים או שפשוט פגשת אותו 
![]()
הסימנים שהוא מסר לו, שאם יפגוש אותו הוא מסתכן בנפשו
אם אתה טוען שאתה מיודעי הדבר, ומשהו שכתבתי לא נכון - אשמח לשמוע.
שמעתי את זה מכמה וכמה מקובלים מכמה חבורות נפרדות, בערים נפרדות - דברים שחזרו על עצמם באותה לשון.
אז אתה מאבד מהאמינות שלך בעיניי כרגע
וזה די שקוף שאתה רומז שאתה חושב שזה אתה
רק אומרת...
רק אמרתי מה ששמתי לב...לב אוהבכי הכרתי עוד 2 אנשים שטוענים ככה!
ועוד כמה שחשבו ככה, אבל התפכחו 
אסור להלעיג על צדיק שהוא בוודאי לא משיח.
אבל כדי להאמין שהוא בוודאי המשיח צריך ראיות ברורות.
אם אני מבין נכון, לשיטתך צריך להאמין בכל אחד שיטען שהוא משיח.
סקר ריבנות סקר תענו ותפיצו
ואני בטוח שלכל הפחות רוב מי שכאן באמת מצפה למשיח ולא יתפלא כשהקב"ה יאיר את אורו על משיח צדקנו ואליהו ומשה יבואו לגאלנו מחדש במהרה בימינו, אמן.
אפשר להכניס את עצמך לכלל ואז זה יותר נעים לשמוע
"ובכדי שנדע שזה קיים..."
חוץ מזה, באמת תודה על החיזוקים...
שתף אותנו, ספר לנו למה אתה חושב ככה, ונוכל לנסות להחליט אם לקבל
לב אוהבואני יודעת מה הניק המקורי, ולא, לא מפריע לי כלום...
לא אמרתי בחיים שאני לא חושבת ככה, לא שללתי וגם לא אמרתי שמסכימה
ואני חושבת שכל אדם היה פועל באותה דרך, כלומר בודק את הדברים ולא מגיע לנחרצות עד ש..
וממש לא כעסתי, בסה"כ הערתי שזה היה נשמע לי קצת "אני" ו"אתם" כאילו אני מורם מכם ואתם....
את ההערה שלי נתתי לדברים שכתבת
ואיכשהו הפכת את זה למוסר כלפיי
שלא הבנתי איך זה קשור
ברור שאני מקבלת את מי שגדול ממני ...
אבל דיברתי בסה"כ על הסגנון כתיבה שלך... אם טעיתי בהבחנה שלי אז סליחה...
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
ומוסיפים כמה שיכולים
כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה? אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).
אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.
בטח לא 2 שקל..
במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.
נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע.
ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..
פ.א.אחרונהאבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...
כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..
אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...
ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?
לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.
יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם
לא מפחד לדבר בשם עצמו
וכנראה לא פותח פצלש
אבל היום אני כבר רק מפה כמעט
ולא כ"כ משתמש במקורי
היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו
לפני הרבה שנים
מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש
ארץ השוקולדאוי, עלית עלינו🙈
@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.
אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.
לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4
שם קוד (יש לו גרסה לזוג),
אליאס,
דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),
Avalon,
Shadows over Camelot
סושי גו,
ולא בטוח לגבי Draftasorus
תלוי איזה סגנון אוהבים
הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?
איזה צד עדיף.
זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.
בס"ד
שלום וברכה אני מחפש קישור לרשימה הכי מקיפה של מנייני קרליבך או אם מתאים לכם מי שמכיר אשמח שיפרט פה בשרשור
מה שאני מכיר בירושלים יש כמה קריית משה (שגם בבוקר קרליבך שזה מיוחד יפה וקצת ארוך) ,
כמה בנחלאות מעיינות, קול רינה , בקטמון יקר , בכותל ואולי עוד כמה.
יש בגבעת שמואל את המניין המפורסם של לכו נרננה
בצפת יש כמה אני מכיר את בירב שממש צפוף ומיוחד שם.
אני מכיר שיש הרבה ישיבות שעושות קבלת שבת קרליבך מרכז בית אל רמת גן מניח שיש עוד הרבה שאני לא מכיר.
מחפש קהילות נוספות בערים ובישובים שעושות קבלות שבת קרליבך שיש אווירה של שירה חזקה ונוצר משהו מיוחד.
ועוד משהו קצת יותר נדיר קהילות שעושות בבוקר מניין קרליבך כמו בקריית משה למי שמכיר .
אשמח לשמוע.
הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?
יהיה ברור אי פעם?
איך אחרים רואים את המקום שלכם?
זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?
רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂
אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש.
שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.
אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.
אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.
אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.
וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.
אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו.
יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.
היא הדרך, לא המטרה.
מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.
כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.
תוכלי לבאר את כוונתך?
ברור לי מאד
לעשות טוב לעצמי ולאחרים
ללמוד ולהשתפר מיום ליום
אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי
את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם
יעוד של כל מי שרוצה בזה
לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים