כאמא לשתי בנות צפופות - הגדולה בת שנה ושמונה והקטנה בת חמישה חודשים, אני רואה כל יום איך התינוקת היא האוצר הכי גדול שיכולתי לתת לבכורה שלי. הבכורה שלי כל כך אוהבת את התינוקת שזה פשוט ממיס... השאלה היא רק איך את מציגה את התינוק לבכור שלך?
מה שעשינו, כל פעם שבעלי הביא את הגדולה לבקר אותי ואת התינוקת בביה"ח - התינוקת הביאה לה ממתק (ברגיל לא נתנו לה ממתקים כמעט...) - שמנו את הממתק ביד של התינוקת, קרבנו את התינוקת לילדה ואמרנו לה שהתינוקת נותנת לה את הממתק כי היא כל כך שמחה להיות אחות שלך...
כשהבאנו את התינוקת הביתה - עשינו אותו דבר, עם צעצוע שהתינוקת נתנה לאחותה הגדולה כמתנה.
חוץ מזה, התייחסנו לתינוקת כאל "האחות של עדינה (שם בדוי)", "התינוקת של עדינה" ונתנו לבכורה "לעזור" לה - להחזיק אותה (אני מחזיקה את התינוקת על הברכיים של הגדולה, ואומרת לה איזו אחות טובה היא שהיא מחזיקה את התינוקת...) להאכיל אותה (מחזיקה אותה באותה צורה, ונותנת לגדולה לאחוז את הבקבוק לתוך הפה של התינוקת יחד איתי...) להביא לה שמיכה, ללטף...
ומדגישים לה כמה שהתינוקת קטנה ולא יכולה לאכול אוכל טעים כמו עדינה, ולא יכולה ללכת ולזוז כמו עדינה, ולא יכולה לחייך ולצחוק כמו עדינה, ולא יכולה לשחק כמו עדינה... ומסכנה, כל מה שהיא יכולה לעשות זה רק לבכות! עדינה, את רוצה לעזור לה?
הבכורה שלי היתה בת שנה ושלושה חודשים כשהתינוקת נולדה, ואהבה אותה מיד, ולא קינאה בה בכלל!
היום, היא מביאה לה צעצועים ושמיכות, באה אליה, משחקת איתה, מחייכת אליה, מדברת איתה...
היא כל כך אוהבת אותה, זה הדבר הכי הכי הכי גדול שיכולתי לתת לה!
עד כדי כך, שאני מרגישה רגשות אשמה עכשיו שקשה לי לחשוב על עוד הריון אחרי הריונות רצופים וקשים - שלקטנה לא תהיה אח או אחות קטנים מיד, וגם לגדולה - שכל כך כל כך כל כך תשמח בעוד תינוק...
אבל מה לעשות שהדרך לתינוק עוברת דרך תשעה חודשי הריון 
גם כאחות גדולה בעצמי, עם אח שנה וחודש מתחתי - אני אומרת לך שזה כל כך כל כך כל כך שווה לבכור שלך!!!
זאת ממש ממש לא בגידה - להיפך, זה מה שהכי טוב לו בעולם!!!
והאמת, גם אני הרגשתי כמוך בהריון של הקטנה... שכל התייחסות לתינוקת שתהיה לי תהיה על חשבון הגדולה שאני כל כך אוהבת, ואחרי שאת הגדולה לא הצלחתי להניק מחוסר חלב - שאם את הקטנה אני כן אצליח - זה לא יהיה פייר לגדולה... ממש הציק לי! (בסוף גם עם הקטנה באמת ניסיתי, ושוב לא הצלחתי... אבל ממש לא בגלל התחושות האלה)
רק אחרי הלידה - כשהתאהבתי בקטנה, ובמקביל - התגעגעתי לגדולה נואשות נואשות נואשות, הבנתי שכן - זה יכול להיות!!!!
לב של אמא מתרחב - האהבה לילד אחד לא גורעת במאומה מהאהבה לילד אחר!!!
עד שלא מרגישים - לא מבינים...
ואת יכולה בהחלט לטפל בהם יחד - הייתי מחזיקה את התינוקת על ברך אחת כשהייתי מאכילה אותה, ועל הברך השניה הגדולה הייתה מטפסת, וכך הענקתי לה גם כן תשומת לב. אפילו יותר מלפני הלידה, כי בהריון הייתי גמורה 
שיהיה בשעה טובה!!!
בקלות ומתוך שמחה לכולכם!!!!!