בהריון שני- לא מבינה איך אפשר לאהוב יותר מילד אחד?אניחדשהכאן
היי אני בהריון שני צפוף, ממש בתחילת ההריון
אני אוהבת את הקטני שלי ברמות שאין לתאר, קשורה אליו כלכך.
לקח לי המון זמן להתחבר אליו אבל כשזה קרה זהו זה הפך לדבר הכי קסום בעולם הוא פשוט גורם לי לאושר אינסופי , אני דואגת לו יותר מכל דבר אחר בעולם.
אבל. לא רואה את עצמי מתחברת לעוד תינוק, העיקרון הזה שאפשר לאהוב שתיים לא נשמע לי הגיוני או אמין.
אני מרגישה שאם אני יאלץ לאהוב את התינוק השני אני ישקר לעצמי, ותמיד את הבכור אני יאהב יותר .
זה כמו שבעלי חס וחלילה יביא עוד אישה ויגיד לי הנה את שתיכם אני אוהב.
אני לא ככ מחוברת להריון הזה כמו שהתחברתי להריון של הבכור(למרות שההריון רק התחיל)
הנושא הזה כל כך מטריד אותי , אני רוצה לאהוב רק את התינוקי שיש לי עכשיו לא רוצה לחלוק את זה עם עוד תינוק
לא רוצה לעבור לידה עם תינוק אחר
רוצה רק ילד אחד שהכל יהיה איתו בלבד
קשה לי עם המחשבות האלה
מפחדת לא לאהוב את הילד/ה שבבטן
בבקשה תעודדו אותי ואל תשפטו כי באמת קשה לי
אני חושבת על זה ודמעות זולגות לי מהלב
מפחדת לא להקשר לתינוק השני
מפחדת להפחית אהבה מהילד הבכור ושירגיש שאני כבר לא איתו תמיד
מה שבטוח אחרי ההריון הזה אני עושה קשירת חצוצרות לא רוצה עוד ילדים, 2 מספיק לי
מקפיצה ליאניחדשהכאן
לא תאמיני כמה עוד אפשר לאהוב!!אוהבת את הקב'ה
גם אני הייתי בדיוק כמוך ואחרי הלידה של השני התאהבתי מיד שוב! וגם בשלישי
וזה לא מפחית מהקודמים, באמת יש מקום לכולם! זה לא ייאמן!
אני רואה אותם ומתמלאת אושר מכולם!
איזה טוב ה'!!!
אבל זה לא הרגשה מגעילה להתאהב בעוד ילד?אניחדשהכאן
זה מרגיש לי כמו ״בגידה״ שעכשיו אני מתאהבת גם בתינוק אחר אוףף במקום שהוא יהיה היחידי
בכלל לא!!אוהבת את הקב'ה
אני גם חשבתי כמוך חחחח
אבל באמת שזה מדהים מדהים!!!!
והבכור לא מרגיש שעכשיו אמא פחות איתו?אניחדשהכאן
מפחדת שהוא יהיה עצוב או ירגיש את זה
כי הרגלתי אותו למלא תשומת לב אני 24/7 איתו
אני חושבתאין לי הסבר

שאם תתני לו "לעזור" לך איתו הוא יאהב את התינוק החדש,

הוא יתחבר אליו וירגיש קשור אליו.

את מחליפה לחדש טיטול? תני לו להביא מגבונים.

התינוק שוכב? הוא יכול ללטף לו את הרגל.

ככל שהוא יהיה יותר שותף, הוא לא ירגיש שאת עוזבת אותו.

וזה בגלל שהוא ירגיש שהוא שלו. ואם הוא שלו- אז כל זמן שאת מתייחסת לתינוק את בעצם מתייחסת אליו.

הוא לא. הוא יגדל טהטא ישמח שיש לו אח/אחות קרובים אליו בגילחניתה

ולא משעמם

ויש עם מי לשחק

ואת מי לשתף

ועם מי לריב

מגיבה לך דווקא פההמקורית
אני מאוד מזדהה עם התחושות שלך.
כאמור, יש לי 2 צפופים והרגשתי את כל מה שאת מרגישה עכשיו.
גם אחרי הלידה.
נכון, זה עוד נשמה. נכון, הלב ייפתח ותתאהבי מחדש ולא תביני מאיפה זה מגיע. ועם זאת, לא אצל כולם החיבור המופלא הזה קורה ברגע הראשון וטוב שתכיני את עצמך לזה.
הרגשות שלך לגיטימיים ומובנים.
גם אני הרגשתי שאני קצת בוגדת בבכור שלי.
גם אני לא הבנתי איך אפשר.
ועם הזמן הדברים מתאזנים ונראים אחרת. פתאום את רואה שזה מתנה בשבילו ויש לו חבר/ה באותו הבית. ויש לו עם מי לשחק. ועם מי לריב. ועם מי לצחוק. וממי ללמוד להתחלק, במרחב הכי אישי שלו.
זה מלמד אותו דחיית סיפוקים כי יש עוד מישהו פה.

ואני אגב לא התחברתי לעניין של לתת לו לעזור ולא נהגתי כך בהתחלה כי הם קטנים והוא בהתחלה היה בשוק שיש עוד יצור פה ומהמקום שלי ראיתי שעדיף לי לתת לו כמה שיותר זמן אישי עם אמא ותשומת לב ואהבה. היה לי חשוב להראות לו שהמקום שלו אצל אמא ואבא בטוח.
בהדרגה הדברים החלו להשתנות והיום, שנה אחרי - הוא לגמרי ירים לה צעצוע אם נפל. והוא דואג לה אם היא בוכה ומבקש בבוקר כשהוא קם שנביא גם אותה. וזה לא אומר שאין קנאה עדיין. יש, אבל זה טבעי ואני מאמינה שזה מכין אותו נפשית לחיים בריאים.

זה מדהים עד כמה הלב מתרחב...גן גורים
זה פשוט קורה...
הלוואי שיקרה ליאניחדשהכאן
זה בטוח קורהרק אמונה

את אוהבת את שני הורייך במידה שווה? את אוהבת את כל אחייך?מתואמת

(בהנחה שיש לך...)

את אוהבת כמה וכמה חברות שלך?

אל תשווי אף אהבה לאהבה בין בני זוג. היא ייחודית ומיועדת להיות יחידנית. אהבה לילדים היא שונה - זו אחת האהבות הגדולות ביותר שיש, והיא נועדה להיות נרחבת. מתאימה להרבה בבת אחת. עצם זה שהילד יצא מתוכך - כבר מחבר את הפתיל של האהבה.

ואל תילחצי אם זה לא יקרה מיד. זוכרת את השרשורים שלך כאן אחרי שנולד התינוק הנוכחי שלך - גם אז היה נדמה לך שלא תהיי מסוגלת לאהוב אותו, נכון? והנה - האהבה נבטה לבסוף... בע"ה זה יקרה לך גם בילד הבא! פשוט תרגישי שהלב שלך מסוגל לאהוב את שניהם באותה מידה. תרגישי שכמו שאת אוהבת אחד מהם - כך תאהבי את שניהם. כי הם פשוט "אותו דבר" - במובן ששניהם יצאו ממך, ושניהם פרי האהבה הייחודית שבינך לבין בעלך.

ועוד בקשה קטנה - אל תצאי כבר עכשיו בהצהרות לגבי קשירת חצוצרות... אולי-אולי בעתיד התשוקה תתעורר בך שוב...

תגובה מאוד מעודדתאניחדשהכאן
אשנן לי את זה תודה
שמחה לשמוע. הרבה כוח ושמחה! מתואמת

תגובה מהממת!ברכת ה
ישר כוח
תודה מתואמת

נשמה... אין לי ניסיון לצערי, יש לי רק ילד אחד, אבל שמעתי פעםהשם בשימוש כבר
מאשה חכמה שהלב הוא שריר שנמתח ונמתח ועם כל ילד שבא, האהבה רק גדלה.. גם כלפיו וגם כלפי הקודמים לו. והפוך, את בד"כ נקשרת מהר יותר לילד השני מאשר לראשון, כי חווית כבר אהבת אם, והתחושה לא זרה לך...
עוד משהו חשוב-לגבי קשירת חצוצרות---
בבקשה אל תעשי את זה.
זה צעד בלתי הפיך.
רוצה למנוע? יש גלולות, יש התקנים, יש אמצעים הפיכים.
קשירת חצוצרות זה לא הפיך.
אנא אל תעשי עכשיו משהו שבוודאות תתחרטי עליו בעתיד.
מבינה אותך מאוד!!! ❤️❤️❤️❤️
תודה על התגובהאניחדשהכאן
אז במקום קשירת חצוצרות אחפש את ההתקן להכי הרבה שנים חח
בדיוק. ואם תתחרטי לפחות יהיה לך מה לעשות... ולא תבכיהשם בשימוש כבר
על העבר... 🙂
וואי איך שאת נורמלית!!!! הרגשתי בדיוק כמוךמיואשת******
כשהייתי בהריון שני
בכיתי מרות!!! לבעלי איך תינוקת הבאה תהיה מסכנה ואני בחיים לא אוהב אותה והיא תהיה אומללה ומקופחת ימה לא...
מבטיחה לך
והאמת, גם עכשיו בהריון רביעי לא הבנתי איך אני אוהב אותה כמו את השלישית.
והנה
הכל טוב
זה קורה
זה מתעצם
אוהבים את כולם!
מעודד ומחזק לשמועאניחדשהכאן
תודה על התגובה
ומה עושים עם התחושה שלא רוצים שהתינוק השניאניחדשהכאן
יקבל הכל משומש? כאילו כל מה שהתינוק הראשון לבש/ שיחק
צובט לי בלב שהילד השני יהיה עם הדברי ״יד 2״
ומצד שני חבל על הכסף לקנות חדש כשיש הכל בבייתאניחדשהכאן
אבל זה לא יד שניה שקבלת ממישהו זר, זה בגדים ששימשוהשם בשימוש כבר
באהבה את אחיו!!
את יודעת כמה זה כיף לשלוף בגדים של הילדים הקודמיםמתואמת

ולהיזכר בהם בערגה, וליהנות לראות אותם שוב על היורש החדש?

אצלנו הילדים ממש אוהבים את זה. עד כדי כך שפעם הבכורה התלוננה בפניי שהיא אף-פעם לא מקבלת ירושות... (ואפילו היא זכתה לכמה בגדים "יד שנייה" - מאחותי הקטנה... )

בקיצור, שזו תהיה אחרונת הדאגות שלך!

הבת שלי לובשת בגדים שאני לבשתי כתינוקת אין לי הסבר

בעיניי זה ממש לא יד שתיים! זה נכס משפחתי!!

באמת? איזה יופי!השם בשימוש כבר
תחשבי על זה אחרתבת 30
קודם כל, התינוק לא יודע שזה יד 2...בכלל אכפת לו מה הוא לובש?
עד שיגיע לגיל שהוא מודע לבגדים שלו, הוא יהיה מבסוט מזה שיש לו תזרים בגדים קבוע..ולאח שלו תמיד צריך לקנות כי אין מי שמעביר אליו...
חוצמזה שתמיד קונים גם לשני וגם לכל השאר, כי בגדים מתבלים, ומקבלים מתנות, ולא תמיד העונות חופפות אז צריך להשלים.

אצלי בגדים עברו ארבע בנות וכל פעם מחדש נהניתי מהם. הן נהנות לראות תמונות של אחיות גדולות עם אותו בגד שהן עכשיו לובשות.
ואולי זו בת? מחי
משחקים זה ממש כייף שיש כבר בבית, ותמיד אפשר לקנות אחד שניים חדשים גם לתינוק החדש.
בגדים, אם הם מאותו מין והעונות חופפות, בכל זאת חלק מתבלים ולפעמים צריך לקנות חדשים. וגם אם לא, אם זה ממש יפריע לך תוכלי לקנות חדש. (מאמינה שלא ושזו מערבולת רגשית הריונית ) אני אוהבת לקנות להם בגדים תואמים לחגים, אפילו שלכאורה לקטן יש כבר מהגדול
גם אם זה אני מזדהה ומה שעשיתי זה:רק אמונה

קניתי כמה בגדים חדשים שאהבתי ומשחק אחד 

והכל בא על מקומו בשלום.

אוף הזוי לי לעבור לידה עם תינוק אחראניחדשהכאן
דיי באלי ליבכות אוף אוף כבר שוקלת הפלה וזהו אין לי כוחות להתמודד עם הרגשות האלה
רוצה ללדת אותו ולהביא לי? אני אשמח שתחסך ממני לידה,השם בשימוש כבר
אני פוחדת רצח
חח מהלידה דווקא אני לא מפחדת בכללאניחדשהכאן
רק הזריקת אפידורל מפחידה אותי חוץ מזה כלום חח
אז יאללה, עשינו עסק?השם בשימוש כבר
יקרה, את מוצפת עכשיו, הכול חדש לך, את מלאה בהורמוניםמתואמת

טבעי שתרגישי את כל התחושות האלו עכשיו... אל תיבהלי...

רק תעקבי אחרי עצמך, שהתחושות האלו לא נשארות איתך לאורך זמן...

תקשיבי את ממש בתחילת ההיריוןנרות
כל התחושות לגיטימיות ולדעתי פשוט אין מה להתעסק עם זה עכשיו..
הגישה הזאת עוזרת לי בהרבה תחומים בחיים. אנחנו לא מבינים איך אפשר לעבור דבר מסוים כשאנחנו עוד לא שם, אבל כשמגיעים לגשר- הכל נראה אחרת!
אני גם בהיריון השני (שהיה רצוי ולא ככ צפוף לראשון) לא הצלחתי להבין איך אתחבר לעוד תינוק.. בדיוק כמו שאת מתארת- אין סיכוי בעולם שאוהב מישהו נוסף!!
אבל עכשיו אני יכול להגיד לך שאני אוהבת אותו הכי בעולם!! את שניהם כמובן😜 בהתחלה אחרי הלידה לקח לי זמן, הרגשתי שזה יותר דאגה מאשר אהבה אבל עם הזמן התאהבתי בו ברמות.. זה מגיע! ואין לך מה להתעסק בזה עכשיו לדעתי. יש לך עוד 9 חודשים לעכל, וגם אם תגיעי ללידה לא בהתרגשות גדולה מדי לפגוש אותו זה גם בסדר, אני חושבת שצריך במקרים כאלה פשוט לשחרר ובע"ה זה יגיע.
כמו שאמרו השאר- אהבה של אמא לילדים לא דומה לשום דבר אחר, ומדהים לראות איך הלב מתרחב ויכול להכיל.

בתור ילדה תמיד הייתה לי הרגשה שאמא שלי אוהבת את *** יותר, ועכשיו כשאחי הקטן שאל אותי את מי מבין הילדים שלי אני אוהבת יותר השאלה הזאת פתאום הייתה נראית לי כזו מגוחכת... כאילו מה זה השאלה הזאת בכלל?!... אי אפשר להסביר עד שאת לא שם❤
בהצלחה יקרה ומזל טוב גדול!!
הי מתוקה!!!!רקלתשוהנ

אל תיבהלי כל כך, זה בסדר גמור.

גם אני הרגשתי כמעט בגידה, באמת, בבכור שלי כשגיליתי שאני בהיריון. אני זוכרת שאמרתי את זה לאמא שלי בדמעות והיא צחקה קצת ואמרה שברור. זה מאד טבעי וזה ממש קורה.

ריחמתי עליו כמה לא יהיה לו תשומת לב ממני וכו וכו

אז באמת באמת 

שפשוט בעז"ה יגיע לך אוצר בדיוק כזה כמו שיש לך בבית, והם יהיו אחים.

אחים זה דבר מופלא, אחים זה משהו להישען עליו, לחלוק איתו, לשחק איתו, כשגדלים אחים זה מקור גאווה, ועוד.

גם אני ילדתי בהפרש לא גדול (לא כמוך חצי חיוך אבל כן הרגשתי שיש לי שני תינוקות) ולגדול שלי בכלל לא מפריע שמסתובבת כאן בובה קטנה, רק לאחרונה (הוא עכשיו בן שנה ו10) הוא מתחיל קצת להתייחס אליה, הוא הגדול שלה, זה מקום מאד מכובד, הוא קורא לה בשמות חיבה בשפה של תינוקות, הוא מביא לה את השמיכה או את המוצץ, הוא רץ לראות אם היא קמה ואומר לי שהיא בוכה...

אח זה מתנה לעולמים.

ולדעתי, דווקא עכשיו יהיה לך יותר קל להיקשר אליו/אליה אחרי הלידה, כי כבר תהיי יותר מנוסה, פחות חוששת, ויודעת מה זה תינוק, איזה קסם זה, איזה אהבה הלב יכול להרגיש. בחדר לידה את לא רק תפחדי/תחששי, את גם באמת תדעי מה עומד בעזרת ה' לחכות לך כשכל זה ייגמר. זה מופלא.

לי למשל ההתאוששות אחרי הלידה השניה היתה הרבה יותר קלה ומהירה, אל תשליכי ממה שהיה לך למה שיהיה (למשל: כל כך פחדתי איך יהיה לי כוח לטפל בו אחרי הלידה!! והנה לקח לי הרבה פחות זמן לחזור לעצמי ואליו)

סמכי על הלב שלך, יש לו המון המון מקום.

ותני לעצמך זמן לעכל את זה. יש לך הרבה 

נשיקות נשיקה

ואוו גרמת לי ליבכות כשקראתי את זהאניחדשהכאן
תודה תודה תודה
הלוואי וארגיש כך הלוואי
עכשיו תיראי מה אמריקאים נחמדים סידרורקלתשוהנ

במיוחד לנשים מבוהלות במצבך

סרטון קיצ'י ביותר על אחים, שמעלה דמעות די טיפשיות רק לאמהות, בטח לכאלה שמאוהבות בילדים שלהם כמוך

כתבת מהמםסורבה
שואלתאניחדשהכאן
ישר אחרי הלידה הרגשת שהתחושות האלה עוברות לך? או שלקח זמן?
תלוי איזהרקלתשוהנ

התחושה של הבגידה ואיך אני יאהב אותה וכו - עבר. התפוגג נעלם בחדר לידה. זהו. היה לי אוצר ביד ואהבתי אותו.

הפחד איך אני אסתדר, ואיך אני אתן תשומת לב מספיק לשניהם,ואיך ישאר לי מקום לעצמי עם שני פיצים... - זה עבר יותר לאט, ככל שהתחזקתי מצד אחד, וככל שהתרגלתי למציאות החדשה מצד שני. 

זה גם עבר כל כך מזמן, אבל באמת קצת יותר לאט.

היום חמישה חודשים אחרי, אין זכר לתחושות רעות. באמת שלא.

וואי אצלי הזה הפוך דווקא כשגיליתי כמה אהבה מתעוררת לי בלבליבי ער
לתינוקת הגדולה שלי זה גרם לי להיות ממש 'מכורה' לתינוקות(ולא רק כשהם תינורות)
כשגיליתי כמה לידה זה מרגש ועוצמתי אני רוצה עוד
מתרגשת מכל תינוק חדש וברגע שקצת גדל כבר רוצה עוד מצד החשק והלב

הגילוי הראשוני הוא עוצמתי בהחלט
אבל דוקא הוא ההוכחה שאפשר לגלות בתוכנו מקומות חדשים
פעם לא שיערת מה זה אהבה לילד
עכשיו התחלת לגלות...
אז עכשיו את גם לא יודעת לשער מה זה אהבה לכמה ילדים
זה לא על חשבון
להפך

הידיעה כמה הם יקרים לך
כמה כל חד הוא עולם
המפגש עם הנס
לגמרי יכל לעורר רצון לעוד נס ועוד נס

מה גם
שאהבה לתינוק זה מתבטא באהבה כזאת משפריצה ועוצמתית
כשהם גדלים
זה אהבה עמוקה אבל טיפה שונה.ואז בהחלט מתגעגעים למתיקות התינוקית הכובשת והטהורה
בפעם הבאה שישאלו בפורום תאומים מה היתרון בלגדל שנייםשלומצ'
תהיה לי תשובה מוכנה.
אני קוראת אתכן ופתאום מסתכלת אחרת על חוויית הגידול של שתיים ראשונות.

עכשיו ממש מסקרן אותי איך הייתי מרגישה אם הייתי במקום של הפותחת (ילד יחיד והריון נוסף)...
מזדהה 😅ברכת ה
גם אני גידלתי תאומים ראשונים....
מדהים!
חויה באמת אחרת לחלוטין....
אני חושבת שזה החלק הכי קשה בלידת ילד שניבתי 123
זה בנחלט מרגיש הזוי ומוזר
אבל כמו שלא הבנת מה זה לאהוב ילד לפני שילדת את גם תביני שהלב מתרחב ויש בו מקום לעוד
הי לא קראתי הכל. אבל עונה לךאורוש3
זה באמת אחד מפלאי הבריאה. איך הלב כך כך מלא שנדמה שלעולם לא יכיל אהבה נוספת ואז כמו קסם נוצר מקום מיוחד משלו לאוצר הנוסף. כמו לב חדש. בעיני את לא צריכה כל כך לדאוג מזה עכשיו. יש לך דרך ארוכה ולא פשוטה לעבור. תנסי להסתכל יותר על הכאן לעכשיו. איך להקל על עצמך בסיטואציה הנוכחית. לגבי אחרי הלידה. לא כדאי לך בכלל בכלל לקשור או לעשות משהו בלתי הפיך. בהחלט כדאי לקחת גלולות או להכניס התקן ותמנעי בנחת לכמה שנים טובות ותגדלי את החמודים. את לא יכולה לדעת עכשיו מה תרצי בעוד חמש שנים או משהו כזה. בהצלחה אהובה
מזדהה עם התחושהציפצופית
לא האמנתי למשפטים האלה ש'הלב מתרחב' וכו'.. ואני פשוט אתאר לך את התחושה שלי- מיד בלידה השניה- הרגשתי כאילו אשכרה נברא לי עוד לב!!! כל האהבה לראשונה שלי, נשארה כמו שהייתה. לב ענק מלא אהבה. לשניה נברא לי לב חדש משלה, מלא גם הוא באהבה. מדהיםםם
אני גם הרגשתי ככה בהריון השניבת 30
אבל אהבה זה לא משהו כמותי, שמשתמשים בו והוא נגמר. אהבה יכולה לגדול ולגדול ולגדול בלי סוף.
אני גם לא ידעתי מה זה לאהוב ילד לפניים...

קיבלנו תאומים ואני אוהבת אותם מאוד

כרגע יש לך אחד אז את מתרכזת רק בו כשיגיע עוד אחד תאהבי גם אותו

וואוי הייתי שםחניתה

תשחררי את הדאגות

הלב שלך יתרחב שלא תביני מאיפה ואיך

וזה לא יפחית בכלום מהבכור

חחחחח גם אני הייתי ככה בדיוקרק אמונה

הלב מתרחב מאד 

וכל פעם אני בטוחה שלא וזה מפתיע אותי

וגם כשנותנים אוהבים, ככה זה קורה. עובדה

אצלי בדיוק הפוךךרולינג
לפני שהייתי בהריון הראשון רציתי ילדים אבל לא הרגשתי שבוער לי (ואני לא בת 20..)
ועכשיו ב"ה יש לי תינוקת מהממת בת חודשיים וקצת ואני ככ מאוהבת בה מעל הראש שעכשיו הרצון להריון ועוד ילד ועוד אהבה מורגש לי ממש!!
וגם אני חושבת שאח/ות זה המתנה הכי טובה שאני יכולה לתת לתינוקת שלי ❤
זה באמת קשה לדמיין את זהאמא ל

זה ממש כאילו פיזית הלב מתרחב

אני מטורפת על הקטן שלי ברמה שא"א לתאר, והוא השלישי...

להיפך, אח או אחות זו המתנה הכי גדולה שאת יכולה לתת לו!!!אמא של בנותי

כאמא לשתי בנות צפופות - הגדולה בת שנה ושמונה והקטנה בת חמישה חודשים, אני רואה כל יום איך התינוקת היא האוצר הכי גדול שיכולתי לתת לבכורה שלי. הבכורה שלי כל כך אוהבת את התינוקת שזה פשוט ממיס... השאלה היא רק איך את מציגה את התינוק לבכור שלך?

מה שעשינו, כל פעם שבעלי הביא את הגדולה לבקר אותי ואת התינוקת בביה"ח - התינוקת הביאה לה ממתק (ברגיל לא נתנו לה ממתקים כמעט...) - שמנו את הממתק ביד של התינוקת, קרבנו את התינוקת לילדה ואמרנו לה שהתינוקת נותנת לה את הממתק כי היא כל כך שמחה להיות אחות שלך...

כשהבאנו את התינוקת הביתה - עשינו אותו דבר, עם צעצוע שהתינוקת נתנה לאחותה הגדולה כמתנה.

חוץ מזה, התייחסנו לתינוקת כאל "האחות של עדינה (שם בדוי)", "התינוקת של עדינה" ונתנו לבכורה "לעזור" לה - להחזיק אותה (אני מחזיקה את התינוקת על הברכיים של הגדולה, ואומרת לה איזו אחות טובה היא שהיא מחזיקה את התינוקת...) להאכיל אותה (מחזיקה אותה באותה צורה, ונותנת לגדולה לאחוז את הבקבוק לתוך הפה של התינוקת יחד איתי...) להביא לה שמיכה, ללטף...

ומדגישים לה כמה שהתינוקת קטנה ולא יכולה לאכול אוכל טעים כמו עדינה, ולא יכולה ללכת ולזוז כמו עדינה, ולא יכולה לחייך ולצחוק כמו עדינה, ולא יכולה לשחק כמו עדינה... ומסכנה, כל מה שהיא יכולה לעשות זה רק לבכות! עדינה, את רוצה לעזור לה?

הבכורה שלי היתה בת שנה ושלושה חודשים כשהתינוקת נולדה, ואהבה אותה מיד, ולא קינאה בה בכלל!

היום, היא מביאה לה צעצועים ושמיכות, באה אליה, משחקת איתה, מחייכת אליה, מדברת איתה...

היא כל כך אוהבת אותה, זה הדבר הכי הכי הכי גדול שיכולתי לתת לה!

עד כדי כך, שאני מרגישה רגשות אשמה עכשיו שקשה לי לחשוב על עוד הריון אחרי הריונות רצופים וקשים - שלקטנה לא תהיה אח או אחות קטנים מיד, וגם לגדולה - שכל כך כל כך כל כך תשמח בעוד תינוק...

אבל מה לעשות שהדרך לתינוק עוברת דרך תשעה חודשי הריון

גם כאחות גדולה בעצמי, עם אח שנה וחודש מתחתי - אני אומרת לך שזה כל כך כל כך כל כך שווה לבכור שלך!!!

זאת ממש ממש לא בגידה - להיפך, זה מה שהכי טוב לו בעולם!!!

והאמת, גם אני הרגשתי כמוך בהריון של הקטנה... שכל התייחסות לתינוקת שתהיה לי תהיה על חשבון הגדולה שאני כל כך אוהבת, ואחרי שאת הגדולה לא הצלחתי להניק מחוסר חלב - שאם את הקטנה אני כן אצליח - זה לא יהיה פייר לגדולה... ממש הציק לי! (בסוף גם עם הקטנה באמת ניסיתי, ושוב לא הצלחתי... אבל ממש לא בגלל התחושות האלה)

רק אחרי הלידה - כשהתאהבתי בקטנה, ובמקביל - התגעגעתי לגדולה נואשות נואשות נואשות, הבנתי שכן - זה יכול להיות!!!!

לב של אמא מתרחב - האהבה לילד אחד לא גורעת במאומה מהאהבה לילד אחר!!!

עד שלא מרגישים - לא מבינים...

ואת יכולה בהחלט לטפל בהם יחד - הייתי מחזיקה את התינוקת על ברך אחת כשהייתי מאכילה אותה, ועל הברך השניה הגדולה הייתה מטפסת, וכך הענקתי לה גם כן תשומת לב. אפילו יותר מלפני הלידה, כי בהריון הייתי גמורה

שיהיה בשעה טובה!!!

בקלות ומתוך שמחה לכולכם!!!!!

את מדהימה עודדת אותי ממשאניחדשהכאן
תודה שהשקעת ורשמת את התגובה הזאת
מאמיתפוחים ותמרים
תשאלי את @באר מרים
שבה מגדלת מספר דו ספרתי של ילדים
היא תסביר יותר טוב ממני שלאהבה של אמא פשוט אין גבול
אני חדשהכאן יקרה!קמה ש.

בס''ד

כשהייתי בהריון שני, שאלתי את עצמי את כל השאלות האלה. אני זוכרת את התהיות לגבי האם אני לא בוגדת באהבת חיי, בני (אז) יחידי? אמנם לא חוויתי את זה בעצמה שאת חווה את הדברים, אבל אני זוכרת היטב את השאלות, את החששות... גם כלפי הגדול, שהולך להיפגע במעמדו, והן כלפי הילד השני, שלעולם לא יזכה ליחס של הראשון.

עושה הפסקה בהכנות לשבת כדי לשתף אותך במה שאני רואה אצלנו:

בגדים

• 'יתרון': ילד ראשון קיבל הכל חדש. 'חיסרון': לפעמים היו תקופות שהוא כבר גדל אבל עוד לא הספקנו לחדש את ארון בגדיו והוא לבש דברים מעט קטנים (מדברת על תקופות של כמה שבועות, עד שקנינו / קיבלנו בגדים חדשים)
  • ילד שני - ברגע שמשהו קצת קטן עליו, מיד שולפת את הקופסה המתאימה ומלבישה אותו עם המידה הבאה. ככה שהוא תמיד לבוש פיקס חיוך

יחס שלי אליהם

• ילד ראשון קיבל אימא פנויה אך ורק לו, לצרכים שלו, להצלחות שלו, להתפתחות שלו.
  • ילד שני לעולם לא יכיר יחס כזה, אבל קיבל אימא הרבה יותר מנוסה, גם בפן הטכני וגם בפן החינוכי. לדוגמה אימה שלא מתרגשת מכל מני דברים. שיודעת שזה תואם גיל / שזה יעבור / שזה שלב וכו'.

תחושת הבגידה

• ילד יחיד מקבל אהבה אקסקלוסיבית של הוריו, ללא מתחרים.
  • בטווח הבינוני והארוך (בפרספקטיבה של חיים שלמים), אחים מקבלים:

* אחים!

* חברים למשחק!

* מקום חברתי בטוח להתנסויות חברתיות!

* השתייכות ל'שבט'. איך שאני רואה את זה, זה סוג של עושר (ב-עיי''ן). זה כוח של ביחד. כשיש אחים, אפשר להרים ביחד כל מיני פרויקטים (לשיר סביב השולחן עם כל מיני קולות, לנגן בתזמורת כל מיני כלי נגינה, להכין הצגות וכו'). 

* שותפים בטיפול בהורים כשהם יזדקנו (יכול להיות מאד קשה לבן יחיד לטפל בהוריו לבד, כשהם כבר זקוקים לסיעוד כזה או אחר)

* הילדים שלנו יקבלו בע''ה גיסים/ות, אחיינים... הילדים שלהם יקבלו בני דודים! זה עושר גדול!

* שותפים לזיכרונות משותפים (איזה כיף זה לחלוק ביחד זיכרונות ילדות של הבית בו גדלנו)

* שותפים לכל מיני סודות, התייעצויות, שחנ''שים (נניח בגיל ההתבגרות, כשלא יכולים או רוצים לשתף בהכל את ההורים)

אהבה כלפי כל ילד

אני ממש מאמינה שאנחנו מתוכנתים לאהוב את הילדים שלנו. הם עצם מעצמינו ובשר מבשרנו. חוץ מזה, אנחנו משקיעים בהם יומם ולילה ועצם הנתינה העצומה הזאת קושרת בינינו בעבותות של אהבה (נתינה מולידה אהבה).

בחלק מילדיי התאהבתי על השנייה שהם הגיחו לאוויר העולם. ויש כאלה שזה לקח לי תקופה. אבל אוהבת את כל אחד ואחד אהבה ענקית, אינסופית, חזקה כל-כך.

אני אוהבת את כל אחד ואחד בשביל מה שהם, וגם בשביל האינטראקציות ביניהם. לראות אותם משחקים ביחד, מתפייסים אחרי מריבה, מטפלים אחד בשני, מוותרים אחד לשני, מלמדים אחד את השני דברים, משוחחים ביחד על כל מיני דברים, משתוללים ביחד - זה דבר ממיס את הלב לגמרי!!!

ובינתיים - 

הייתי מנסה לקבל את התחושות שלי בהבנה כלפי עצמי.

כמו שהאימא שבך נולדה עם הלידה של הגדול,

אימא חדשה תיוולד כשהשני יגיע בע''ה.

לראושנה בחיים שלך,

את תהיי אימא לשני ילדים!

זה מהפך גדול,

שדרוג גדול,

וזה בסדר שזה יתלווה

(בעצם כבר מתלווה, בהווה)

בתהליך שלם

שאת עוברת עם עצמך.

וכמובן הייתי מתפללת

שהמעבר מ-1 ל-2 יהיה

קל

ומלא בשמחה

עבור כל מי שבתמונה. 

אני מקווה שזה נותן לך קצת אופק... עושר גדול-גדול-גדול בעזרת ה'. מתנה עצומה-עצומה ❤

בהצלחה יקירתי, בשעה טובה, בשמחה ובבריאות!

כתבת ממש יפה. אהבתי.לפניו ברננה!
כתבת נהדר ממש!מתואמת

חשבת להוציא ספר על חינוך ילדים?...

זה יקרה. תאהבי את שניהם, ןיכול להיות שייקח קצת זמןהעוגבאחרונה
אני אחרי לידה שניה הייתי טוטאלית עם הקטנה, שיתפתי את הגדולה וכ'ו, אבל ברגע שבעלי היה בבית הייתי מבקשת ממנו שהוא יטפל הגדולה..
לקח לי בערך חודשיים לאזן את זה.
אני לא כותבת את זה כדי לייאש, להיפך. לעודד אותך שגם כשזה לא בא בטבעי, זה בא. כל לידה משנה את המאזן המשפחתי, וזה הגיוני ובסדר שיש תהליך של התאוששות והתייצבות מחדש. גם בהריון רצוני והכל.

ותדעי, שהן חברות כל כך טובות. ועכשיו בקורונה ממש ראינו איך הן החזיקו אחת את השניה והיה להן מעניין וכיף ביחד. וגם השגרה, זה כל כך מפתח בהן את הצד החברתי והרגשי, יש עוד מישהו בסביבה לשים לב אליו, שאכפת לנו ממנו וטוב לנו איתו.
בעיניי. זאת מתנה אדירה. (גם מהחוויב האישית שלי, וגם ממה שרואה אצלן).

ולגבי המניעה- יש הרבה מאוד מניעות יעילות והפיכות, דברי עם הרופא נשים שזה לטווח ארוך. חבל להחליט על עניינים בלתי הפיכים בתוך הגל (הריון/ ילדים צפופים..). תני לנפש שלך מה שהיא צריכה, קחי את הזמן. אבל בשבילך- אל תתקשרי את הגוף שלך כרגע, תשאירי לו את האופציה..
בהצלחה!
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤אחרונה

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

קחי בחשבון שיכול להיות שעדיין לא תוכלי לאכול נורמלמרגול

וואי וואי חייתי שבוע על אוכל של תינוקות בגדול חחח

אבל זאת היתה עקירה כירורגית של 2 שיניים כלואות… גם בשני צדדים

מבחינת הכאב, אחרי 3 ימים אם שמרת שלא יזדהם, אמור להיות בסדר, בטח אם את עם משככי כאבים. 

אוי זה נשמע נוראמחי

ממה שהבנתי עקירה של שן כלואה זו החלמה קשה יותר.

ובשני צדדים, זה באמת חוסר יכולת לאכול...

הרופא רצה להוציא לי 2, אבל כרגע רק אחת מציקה אז העדפתי לעשות צד אחד כדי שתהיה לי אפשרות לאכול בצד השני

האמת טוב שעקרתי את שתיהן יחדמרגולאחרונה

אין סיכוי שהייתי חוזרת לשם חחחחחח

אז כבר עשיתי כל מה שצריך

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
ב"ה! מעודד!!מחי
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

וואלה. ומתי הם הולכים לישון?שלומית.
ממש מוקדם?
גם אני קראתי וחייכתיאחת כמוני

קמים אצלי מוקדם

יש מלאאא זמן לבלות בבוקר

ואין לי טלויזיה, אבל בהחלט לא קל לי להתארגן במקביל. יש בקרים שמעסיקים את עצמם יפה, ויש לא מעט שהם מאד דביקים אלי

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

אצלנו הם קמים, משחקים בסלון או אוכלים א. בוקרדיאן ד.אחרונה

אני קמה בדר"כ אחריהם, מארגנת אותם, נותנת להם לשחק ומתארגנת בעצמי.

לרוב לוקח לי שעה מהרגע שאני קמה עד שאנחנו יוצאים

והם קמים לפחות חצי שעה לפני.

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק

אולי יעניין אותך