צריך מאוד להזהר מלשון הרע ורכילות על גדולי ישראלק"ש
המאמר הזה אינו יותר מאוסף רכילותי, של קישורים מקושרים וראיות נסיבתיות על גבי נסיבתיות ("הוא נתמך ע"י אנשים שהיו חברים באגודה פנימית דתית, שהמייסד שלה היה חבר באגודה, שהיא בעצם אגוגת בת של משהו= הוא היה חבר בבונים החופשיים", "סבא שלו, היה חבר של מישהו וכו'=הוא היה בבונים החופשיים")
ובכלל מגוכך שאתר שכל עניינו הוא לקעקע את סדרי תורת ישראל, מטיף נגד נושאי התורה מדור ודור. אם תשאל את שני המשיבים שהבאת לגבי הבונים החופשיים, מה דעתם על מאמר שמשמיץ את רבותיהם הישירים ורבניהם, הם יענו הרבה יותר בחריפות.
זה באמת מענייןמתנצל

לכן עדיף לשאול אותם שהם לא נגועים בדבר...

לא חסר גדולי ישראל שיצאו נגד הבונים החופשיים.

אתה סתם נתקלת במאמר הזה...אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך ו' בתמוז תש"פ 13:43

או שאתה מאמין בקונספירציות על הבונים החופשיים שמנהלים את העולם?

בגדול, נראה שהמידע האמיתי שיש שם, הוא על רבנים שחלקם היו חברים באחווה/ בני ברית, וחלקם היו בקשר עם חברי הארגונים האלה.

[לא חברים בבונים החופשיים]

אם תחפש על הארגונים האלה במקורות ידע קונבנציונליים, לא ברור למה לראות בזה משהו בעייתי.

מאמין, כי חקרתי את זה.מתנצל

יש ראיות לדברים, שי רבנים שכתבו עליהם דברים, גם בדורנו יש רבנים שדמברים עליםה ומזהירים.

יש תוכנית של "סדר עולמי חדש" הדברים מוסרטים, והרבה ראשי מדינות דיברו על זה. זה סתם ככה?

אם אתה בעניין לחקור את הנושא...אדם כל שהוא

אז הייתי מציע שתחשוב על השאלות האלה, ותנסה לענות לי עליהם-

1. האם כל דרך הסקת המסקנות במאמר שקישרת אליו נראית לך הגיונית, ואם לא, איזה טיעונים מתוכו לא נראים לך הגיוניים, והאם הם משפיעים על המסקנות?

2. מהי סיבת ההתנגדות לבונים החופשיים בתשובות שקישרת אליהם, והאם הרבנים שענו מכירים את הארגון?

3. מדוע אתה מפרש את הביטוי סדר עולמי חדש שיש ראשי מדינות שדיברו עליו כפי שאתה מפרש אותו, ומדוע אתה קושר אותו לבונים החופשיים?

שני הרבנים שהבאת נגד, הם תלמידים או תלמידי תלמידיםק"ש
של אותם שהמאמר נכתב נגדם. אם כל מי שלמד ב'עץ חיים' הוא פסול וגם כל מי שלמד במרכז הרב, אז גם הרב וייצן והרב אפרתי פסולים וממילא אין מה להביא מהם ראיה...

אני ממש לא בעד 'הבונים החופשיים', אבל כמי שלמד אישית את מרן הגר"א שפירא זצ"ל ולמד אצל תלמידי מרן הרצי"ה והנזיר ותלמידי תלמידי מרן הרב קוק זצ"ל, החשדות נגדם מופרכים. הם היו אנשים שכולם תורה ומצוות ועסוקים בישועתם של ישראל.

המאמא הזה, הוא כולו ערימת קונספירציות, נגד גדולי ישראל. (אגב, כיוון שהם דוחפים לשם גם את הרב זוננפלד וישיבת עץ חיים - הם פוסלים את כל גדולי הדור כמעט, מכל החוגים). דווקא האתר שהמאמר מופיע בו, משדר אווירה של ערעור כל הסדר התורני וכמו שאמרו חז"ל: "הפוסל - במומו פוסל".
ומה דעתך על הרב דב ברקוביץ שליט"א?מתנצל
פרופורציות...אדם כל שהוא

הוא כותב לך שהמאמר שהבאת הוא "ערימת קונספירציות, נגד גדולי ישראל. (אגב, כיוון שהם דוחפים לשם גם את הרב זוננפלד וישיבת עץ חיים - הם פוסלים את כל גדולי הדור כמעט, מכל החוגים)."

ואתה מביא לו את הרב דב ברקוביץ', כאילו אם יהיו כל חכמי ישראל בכף מאזניים אחת, והרב דב ברקוביץ' בכף מאזניים שנייה, הוא מכריע את כולם?!

השאלה איזה גדולי ישראל מדוברמתנצל

הרב אלנחן וסרמן הי"ד לא היה מגדולי ישראל?

והרב זונפדלד אשר הבאת?

אתה מסכים שהרב זוננפלד היה מגדולי ישראל...אדם כל שהוא

אבל מהמאמר ההזוי שקישרת אליו, עולה שגם הוא נשמע ל'בונים החופשיים".

זה לא מפריע לך?

לא מכיר אותוק"ש
הוא בוודאי לא מגיע לקרסוליים, של רשימת גדולי ישראל שהמאמר שהבאת השמיץ.
אתה יודע איזה גלגולים הסיפור הזה עבר?אדם כל שהוא

הוא מתגלגל , וכל אחד עושה בו שימוש אחר ומפתח אותו בהתאם.

כבר משטר הצאר שכתב את הפרוטוקולים של זקני ציון עשה בו שימוש נגד היהודים, בטענה שהם מנסים להשתלט על העולם דרך הבונים החופשיים. אח"כ הנאצים השתמשו בסיפור למטרות אנטישמיות. המאמר ההוא שקישרת אליו עושה בו שימוש נגד הרבנות הראשית, מתוך התנגדות להלכה ולתורה שבע"פ בכלל, והסרטון שקישרת אליו עושה בו שימוש נגד הציונות.

ראה כאן-

תאוריית הקשר על הבונים החופשיים והיהודים – ויקיפדיה

אז כל אחד משתשמ בזה איך שהוא רוצה?מתנצל

גם רבנים שמומחים בתחום? אני שמעתי הרבה את הרב דב ברקובית שליט"א, יש לו ידע רב בהיסטוירה בתחומים שונים. אם יש הפרכות - זה מעניין.

ראה בויקיפדיה האנגלית...אדם כל שהוא

בערך - Taxil hoax - Wikipedia

[אני קראתי את עם תרגום גוגל, ואפשר להבין פחות יותר את הסיפור].

שמעון פרס הקרבי קרבנות לס"ממתנצל

זה גם נמצא בסרטון...

הוא אמר על דברים שנגרים ע"י אינם בני אדם...

הוא הי בין הבוני םהחופשיים שבה בארץ, וביצע המון פשעים עקב כך...

יש עו אילומיניטי שפרש שנמספר ששהוא היה נדרש לקריב קרבן אדם, וכל הוא פרש משם....

בשביל מה הערבוב הזה של הדברים?פלונפון מירוסלב

סימנו שם רבנים שהיו חברים באגודות יהודיות למהדרין.

הבונים החופשיים זאת עבודה זרה.

בשביל מה כותב האתר ערבב?- כי זה משרת את האינטרס שלו...אדם כל שהוא

נגד ההלכה והתורה שבע"פ בכלל, ונגד הרבנות הראשית בפרט.

אין באמת סיבה להאמין לזה.

מה מצאת נגד התורה שבעל פה?מתנצל

אני לא רוצה לצטט דברי כפירה..אדם כל שהוא

אבל בגדול, דעתו לא נוחה כך שמצפים מיהודי אתיופיה לקיים את התורה ע"פ מסורת חז"ל, והוא מכחיש את אמיתות מסורת חז"ל. [במאמר אחר באותו אתר].

גם במאמר שקישרת אליו, אפשר לראות המרומז את יחסו לקבלה, כאשר הוא מדבר על תלמידי הגר"א, ובמאמר אחר הוא תוקף את הקבלה במפורש.

מודה באשמהמתנצל

ראעתי שמדובר באתר בעייתי. אני לא מכיר את התאר. אני הדעתי לשם כתואצה מחיפוש בגוגל "רבנים הבונים החופשיים", כי שמעית דברים על אותם רבנים בדיוק מפי הרב דב ברקוביץ שליט"א....

ומה עם המסמכים שמראים שבני ברית - הם חלק מהבונים החופשיים?מתנצל
תמקד...אדם כל שהוא

תראה מסמך ניתן לקריאה שעולה ממנו שבני ברית היו חלק מהבונים החופשיים.

[אם יש כזה דבר בסרטון, תציין את הדקה והשנייה].

1:53.מתנצל

2:11

ראיתי שם כתובית שטוענת את זה.אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ג בתמוז תש"פ 01:03

לא ראיתי במסמך שמצולם ברקע ב1:53 שום התייחסות לבני ברית.

וב2:11 שמופיע מסמך של בני ברית, אין במסמך שום התייחסות לבונים החופשיים.

למה יש להם לשכות בדיוק כמו לבונים החופשיים?מתנצל

הם הושפעו מהסגנון ומהמבנה של הבונים החופשיים, אבל...אדם כל שהוא

הם לא כפופים להם.

גם באריאל וגם בבני עקיבא יש "שבטים", האם זה אומר שאריאל כפופה לבני עקיבא?

בעצם מצאתי בוויקיפדיהמתנצל

שהם בדומה להם, אבל אל קשורים אליהם:

בני ברית – ויקיפדיה

המייסדים של הארגון, שקם לראשונה בארצות הברית, היו שנים עשר מהגרים יהודים מגרמניה. הארגון שם לו למטרה לאחד את עם ישראל, לפתח את ההשכלה, לשפר את מוסר העם ולעזור לנזקקים. בין השאר ביקש הארגון ליצור גשר אל החברה הלא-יהודית. המסדר דומה במבנהו למסדר "הבונים החופשיים" אך איננו קשור אליו. לשכות רבות של הבונים החופשיים התנו הצטרפות אליהן בהשתייכות לדת הנוצרית, לכן נדרשו היהודים לפתרון נפרד.

אבל מה עם מה שכתוב בהמשך?

היחידה הארגונית הקטנה ביותר במסדר היא הלשכה. הלשכות כפופות לגליל. הגלילות כפופות ללשכה הגדולה. חברי המסדר מכונים 'אחים' ו'אחיות', והסכם ההצטרפות אליו מכונה 'מעשה קידושין'. סמל הארגון - מנורת שבעת הקנים מסמל את יסודות האור, צדק, שלום, צדקה, אהבת אחים, אחדות ואמת. זיגמונד פרויד היה חבר בלשכת בני ברית בווינה משנת 1895. משנת 1897 התקבלו גם נשים כחברות בארגון. החברות בבני ברית משתתפות גם בארגון בנות ברית ונוטלות חלק בפעילות מועצת ארגוני הנשים בישראל.

זיגמנוד פרויד שר"י - היה כופר איך אפשר להתבחר לחברה ששם יש כופרים? ומה עם נשים?

בכל אופן, מצאתי שרב צבאי אחד היה בונה חופשי:

גד נבון – ויקיפדיה

השאלה על השתתפות בארגונים עם כופרים היא שאלה טובה...אדם כל שהוא

אבל היא לא קשורה לקונספירציות על אגודות סתר.

יש רבנים שהיו חברים בצורה גלויה בארגונים שהיו חברים בהם כופרים, כאשר מטרתו של הארגון הייתה חיובית לדעתם,, והיו שחלקו עליהם. אפשר לחפש בדבריהם איך הם נימקו את השותפות הזו.

מקור לאיסורמתנצל

"ואפילו לדבר מצווה אסור להתחבר לרשע, שנאמר: "אל תקנא באיש חמס, ואל תבחר בכל דרכיו" (משלי ג, לא). ואמרו חכמים באבות דרבי נתן (פרק ט מד): אל תהי חבר לרשע אפילו לדבר מצווה. ורבו דרכי המות הנמצאים בחברת הרשעים." (אורחות צדיקים, שער אהבה)

לכן כתבתי שזו שאלה טובה..אדם כל שהוא

ובכל זאת, הרבה גדולי ישראל שיתפו פעולה באופנים כאלה ואחרים עם רשעים.

וכמדומני שאפשר למצוא בדבריהם התייחסות מפורשת לכלל הזה, והסבר למה מה שהם עשו מותר בכל זאת.

ומדובר גם על גדולי ישראל המקובלים הציבור החרדי בכללו.

וזה עדיף ממה שעשה יהושפט מלך יהודה?מתנצלאחרונה

הרי הוא גם התכוון לשם שמים, ולצורך מצוה.

הנושא הזה נדוש הרבהק"ש
כפי שכתבו לך אחרים, תלמידי חכמים גדולים ורבים, ממגזרים אלו ואחרים, שיתפו פעולה עם אנשים הרחוקים בדעותיהם ומעשיהם מתורה ומצוות, סביב נושאים רבים.
הנושא הזה נדון רבות בפוסקי הדורות האחרונים, הן בפולמוס הגדול והגלוי (כן הוא גלוי, לא חידשת כלום שלא דנים בו כבר מאתיים שנה!) סביב הציונות והן בפולמוסים אחרים.
אם אתה רוצה לדון בזה - בכבוד, תפתח שרשור נפרד. נגדיר מי ומה זה רשעים בכלל ובדורות הללו בפרט ומה הסבירו רבים מאוד מגדולי ישראל ששיתפו עימם פעולה, סביב נושאים רבים.
ומה עם הפרוטוקולים של זקני ציון שמראים שיהודים הם מקור הרשע?פלונפון מירוסלב

אה, זה מזוייף... 🤔

אבל זה אנחנו יודעים מהם נלקחמתנצל

אבל פה זה מסמכים לכל דבר.

מי עשה את הסרטון? שמאלני שרוצה להפליל את בני ברית?

היה אפשר באותה מידה להביא מסמכים של הבונים החופשיים...אדם כל שהוא

ואז מסמך של ארגון שופר, ולעשות כתוביות שטוענות שהם קשורים.

ולשאלתך, לטעון שמנהיגים מהרבה מדינות, ורבנים גדולים הם חלק מקנוניה גדולה לא מפריע לך, ושמפיק אלמוני של סרטון רדוד משקר, זה כבר לא הגיוני?!

אבל לארגון "שופר" אין לשכות...מתנצל

אבל הסנהדרין ישבו בלשכת הגזית..אדם כל שהוא
עבר עריכה על ידי אדם כל שהוא בתאריך י"ג בתמוז תש"פ 22:44
ובמצנפת של הרב אמנון יצחק יש 'אנטנה', ומה זה אם לא G5?

והאותיות של המפלגה שלו היו 'פז', ממש כמו הבגדים המוזהבים של הבונים החופשים.

והוא העביר שיעורים בראש העין ובאתר של שופר יש שיעורים ב'עין יעקב', ממש כמו העין בסמל של האילומינטי...

אם הדמיון הוא פורה - אפשר לקשר כל דברמתנצל

אפילו "אנטנה" מבד.

וכן, הסנהדרין ישבו לבשכת הגזית, אבל לא היו להם לשכות בכל העולם... הם לא עשו טקסים פנימים שלהם...

אכן, אם הדימיון הוא פורה אפשר לקשר כל דבר, וזה מה שעושה...אדם כל שהוא

הסרטון הזה, וחומרים דומים שנמצאים באינטרנט.

במה עדיף הקישור בין האילומינטי ל'עין לציון צופיה' שבסרטון, על הקישור שאני עשיתי, לראש העין ולעין יעקב?

ומה עם ותחזינה עיננו בשובך לציון? וכל עין לך תצפה? למה הם לא קשורים?

איך אתה יודע שהאנטנה הזו היא באמת בד, ואין שם משהו בפנים? נגעת בה? 

זה היגיון בריא, שאין לו שום סיבה לשים אנטנה בכובע, והיגיון בריא מהסוג הזה מספיק כדי לשלול את רוב הטענות האלה.

לגבי בני ברית והבונים החופשיים והלשכות, זה באמת לא מקרה, אבל זה גם לא שבנית ברית כפופים לבונים החופשיים. מקימי בני ברית הקימו ארגון עצמאי, שהמבנה שלו הושפע מהבונים החופשיים.

תודה על הדיון וההסבריםמתנצל

סוסף סוף מישהו עונה לע לעניין. במקום לדגא אותי, והלאשי םאותה ב""מחלת נפש"...

שם זה עינים שלנומתנצל

לא שאנחנו אמורים לעקוב אחרי מישהו...

גם ב'התקוה', זה העין של היהודי שמצפה לחזור לציון..אדם כל שהוא

בדומה ל'נפש יהודי הומיה'.

וזו הבעיה עם תאוריות קונספירציהק"ש
לוקחים נקודה אחת, קישור מפוקפק ומחברים למשהו אחר וכבר יש מאמר, באתר שמנסה לקעקע את כל יסודות סמכות חכמי התורה היום - שטוען שכל הישיבות וכל הרבנים הם 'בונים חופשיים', את זה מחברים לשתי תשובות של רבנים (שהם תלמידים של אותם שנגדם נכתב המאמר...) שלא כדאי להתחבר וכבר אנחנו, ניקים עלומים בפורום, אמורים להביע את דעתנו, על גדולי ישראל...
מה זה "מסמכים לכל דבר"? דף שמישהו הדפיס? מה?!פלונפון מירוסלב

יש שם חותמותמתנצל

של רשם עמותות, דואר, ועוד....

וידאת את כל המידע?פלונפון מירוסלב

וממה שכתב @אדם כל שהוא אין בכלל שום ראיה מהמסמכים האלה.

סתם הביאו מסמכים, שלא אימתת, שלא קשורים לעניין ולא מעידים על כלום. וסמכו על שטחיות הצופה.

כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך