שלום לך יקרה!
היינו שם, הייתי שם, ושרדנו כדי לספר

..
את מתארת מצב שאתם ב"ה נשואים בטוב ובאושר, הייתם באותו ראש, ערכים ומטרות שווים, והאהבה זרמה ביניכם בנחת.
פתאום משו ביניכם השתנה, פתאום מתחיל להיווצר פער, אולי אנחנו כבר לא מכוונים לאותה מטרה? אולי זה רק ילך ויחמיר?
ולאיפה נעלם החיבור הטבעי והזורם שהיה לנו קודם?
אז ככה:
הגעתם לצומת דרכים בזוגיות שלכם, משהו השתנה. וכרגע יש שתי אפשרויות :
1 - להתבצר כל אחד בעמדתו הצודקת מאוד, הפער יעמיק, ומשם הדרך קצרה למקומות פחות נעימים.
2 - יש לכם פה הזדמנות פז למנף את הזוגיות, להעמיק אותה, ולבחור אחד בשניה שוב מחדש. אם עד עכשיו אהבתם והערכתם אחד את השניה גם כי היה "שווה" לכם להמשיך יחד - הרי אתם ממש אותו ראש ומכוונים יחד לאותה מטרה - הרי כעת תצטרכו ללמוד ולבחור מחדש גם אם כבר המטרות אולי פחות מדויקות, כיווני החשיבה מעט שונים, ואולי השתנית קצת ואת לא אותה האישה איתה הוא התחתן... יש פה בעצם אמירה חזקה: אני בוחר בך כי אני אוהב אותך! את האופי, האישיות, המידות - כל המכלול הזה שנקרא את! אני אוהב אותך בכל מצב , לא רק כי קל לי לאהוב אותך כששנינו באותו ראש וכיוון חשיבה. לא משנה מה תעשי / תחשבי/ תשני - אני אוהב אותך ובוחר בך להיות אישתי!
יש פה אמירה חזקה מאוד! כשאנחנו עברנו את התהליך הזה - נבנתה ביננו חומה חזקה ויציבה מאוד של אהבה וזוגיות יותר מאשר אי פעם! אני כיום יודעת וגם בעלי - שאנחנו לנצח ביחד בעז"ה! וזה לא תלוי במעשים או באי אילו שינויים שיעברו עלינו! בעלי בחר בי שוב כמי שאני היום, על כל השינויים שעברו ויעברו עלי... אנחנו לא ביחד כי הראש והמטרות שלנו שווים, אנחנו ביחד כי אנחנו אוהבים ובוחרים אחד בשני על כל המכלול הכרוך בזה.
מסכימה איתי שזוהי מתנה אדירה לחיים ולזוגיות? - אני מאמינה שכן...
הענין הוא שפה בעולם אין מתנות חינם. ועל כזו מתנה צריך לעבוד והרבה!
איך עובדים? משקיעים זמן בזוגיות, והרבה הרבה הרבה דיבור, ליבון ושיתוף. אם עד היום נהגתם להיפגש ביחד מידי ערב לארוחת ערב וחצי שעה של חילופי חוויות. אז מהיום מעלים את המינון. מה שאנחנו עשינו זה - כשהתחלנו להרגיש שנוצר ביננו פער וקצת פחות כיף וזורם לנו במרחב הזוגי - קבענו יום בשבוע שמיועד רק לליבון הענין הזה על כל צדדיו והיבטיו. והיום הזה היה קודש! לא ניתן לביטול! היינו יוצאים מחוץ לעיר, יושבים, ומדברים עד כלות... משתפים, מלבנים, מסבירים, מחדדים, מבינים, מתאכזבים, כועסים, אוהבים, ומתרצים עד הפעם הבאה..
דיברנו ודיברנו ודיברנו ודיברנו ...אולי שנתיים רצוף...עד שכל אחד קיבל את המקום של השני, הבין אותו עד הסוף ממש, הבנו ביחד איך מרכיבים את הפסיפס שלנו שוב בצורה חדשה, והכי חשוב - הבנו שאנחנו בוחרים אחד בשני ללא תלות בשום שינוי! ככה, כמו שהוא!
ותקשיבי, זה שווה!!!!!!!!!!!!!!!!
זוהי מתנה אדירה שקיבלנו! ותחושה שאין שני לה...
אז, תתפסו את ההזדמנות בשתי ידיים - כל קושי הוא מנוף לצמיחה - ותעבדו על זה! וחזק! בעז"ה רק תרויחו...
בהצלחה ❣