שבוע 37 מתחילים לי צירים בלילה.. מתזמנת כמה שעות רואה שהם די סדירים בהתרגשות נוסעים לבית החולים. איך שמגיעה לשם הם מפסיקים(כמובןןןן) בודקים, מחיקה 80% ופתיחה 2.5) שולחים אותי להסתובב כי אין צירים. פעם ראשונה פתאום אני מייחלת לצירים החצופים האלה שאשכרה התעופפו להם ונעלמו. מסתובבים שעתיים אין כלום
.עולה בחזרה מבקשת להשתחרר מחכים כמה שעות כיאה למיון עד שיש בדיקת רופא וכו'. משתחררים. לבנתיים.. חוזרת לעבודה בתחושה הזויה שאשכרה קצת פתיחה מחיקה ומיודע מתי זה ימשיך.
לאחר שבועיים הופפפה.. מתעוררת שש בוקר עם כאבים. מתלבטת אם בכלל זה צירים או שסתם כאבים של סוף הריון. אחרי כמה כאלה מחליטה שזה צירים.
(לא חשבתי על זה שהיות וכבר התחיל שם משו להפתח שבועיים לפני כן אז עכשיו זה ירוץ.. אז החלטתי לנסוע לביהח אחר רחוק יותר ממני שאולי יהיה עמוס פחות)
מתארגנת והצירים חזקים!! מגיעים ב7 וחצי לביהח! כל הנסיעה שארכה כחצי שעה בערך הצירים ללא הפסקה וכבר לא יכלתי לתזמן. קלטתי שאני לא בפתיחה 4-5 אלא יותר.. בקושי יורדת מהאוטו ומדדה כברווז למיון יולדות. שם בין ציר לציר עולה על המיטה לבדיקה.. וכל הזמן אומרת ודורשת אני רוצה אפידורל. לידה קודמת לא קיבלתי . חייבת אפידורל!!!!
בודקים אותי ואני שואלת כמה פתיחה?? האחות ממלמלת לי משו ולא עונה ברור. אני שואלת שוב ורק שומעת הוא בשול!
לא עונים לי מספר כלשהו..
מריצים אותי על המיטה לחדר לידה פנוי(ללא מוניטור/פתיחת וריד/ שאלות של קבלה וכו')
איך שאני עם הבגדים מורידה רק את החצאית ויאללה גברת תלחצי רואים את הראש!!! (אחכ שחשבתי על זה וניסיתי לעכל מה היה פה קולטת שהלכתי מהאוטו לביהח כשהראש בין הרגליים)
אני בהלם לא לוחצת בכלל רק צועקת אבל אפידורל!!! לא יכולה לעשות את זה בלי!!! ובאותו רגע פתאום הצירים כביכול נעלמו.. היה לי הקלה של שתי דקות אחרי שעת צירים מטורפת..
המיילדת אומרת לי: מאמי, אין אפידורל.. התינוק פה. אני רואה את השיער שלו!!! את בשניה יולדת.
פה התנערתי, לחצתי בכל הכוח.. לחיצה אחת והוא היה בחוץ! על הבגדים שלי הכל. שמים אותו עלי, ואני רק ממלמלת: אני לא מאמינה! אני לא מאמינה! השעה שיצא היה 7:50 בבוקר. ב6 בבוקר התעוררתי מהצירים...
אצלנו נוהגים שהבעל לא בחדר ברגע היציאה של התינוק. זותומרת ברגע הלחיצות. פה הוא עוד לא סיים לארגן את התיקים וכו' ולחצתי. שתבינו את המהירות..
כולפ היו בהלם. קולטת תצמי כבר אחרי הלידה ואז לוקחים לי דם, שואלים שאלות, מכניסים נתונים למחשב.. זה היה מצחיק והזוי בו זמנית.
מתקשרים למשפחה.. אחותי היתה בהלם! "מה , היא ילדה??? לפני חצי שעה התקשרה אלי שהיא נוסעת לביהח!"
😁😁😁😁
עד היום לא ברור לי איך זה שאני זוכרת בעיקר את הכאבים של הצירים בנסיעה לביהח ופחות את כאבי בלחיצות וכל זה. דווקא אז כאילו נרגעו לי הכאבים וגם הלחיצות לא היו טראומתיות.
החתיך הזה שיצא בשלוף ממני היום כבר בן 4 .. שובב ביותר 🙂

)